15 dagar kvar...Granström retar gallfeber på motståndarna!


31 JONATHAN GRANSTRÖM

Född: 1986-03-09
Längd: 178 cm
Vikt: 88 kg
Position: Center
Poäng förra säsongen: 25 poäng (5 mål och 20 assist)
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12


Retstickan ! :)

Min åsikt om Favoriten Granström:
Granström är en oerhört skicklig ishockeyspelare som gillar att vara där det hettar till. Han är även en bra tekare och han är en riktig krigare och ger sig inte i första taget. Hur Granström har blivit min favorit kan jag inte riktigt svara på, men skulle kunna tänka mig att ett orsak är hans spelstil, för vem kan inte älska den? på isen ser man oftast Granström åka fram och småreta motståndarna och göra dom galna, en sån spelare vill alla ha i sitt lag. Fast hans spelstil är lite fysisk så är han bra på att hålla sig på banan och inte dra på sig onödiga utvisningar. Jag önskar Granstöm all lycka till den här säsongen och hoppas att han kan reta gallfeber av motståndarna för då är han som bäst!


Det här är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma! sen att favoriten avgör är bara så grymt! Att vara på plats på Hovet då, och få tyst på en enorm stor DIFklack är så grymt! det går inte att beskriva min kära vänner! det måste upplevas..och jag är glad att jag fick göra det!

16 dagar kvar...Nordquist vet vad som gäller den här säsongen!


39 JONAS NORDQUIST


Född: 1982-04-26
Längd: 189 cm
Vikt: 95 kg
Position: Center
Poäng förra säsongen: 31 poäng (13 mål och 18 assist)
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12


Hive five med lagkompisen Calle Järnkrok :)

Min åsikt om Jonas Nordquist:
 "Nordan" är en otrolig skicklig ishockeyspelare. Han har ett otroligt spelsinne. Han har inte kunnat spela så många matcher nu på försäsongen pga att han har gjort en meniskoperation. Men han var med i matchen mot Skellefteå uppe i Huddik och han ser grymt bra ut på isen. så han är nog helt återställd efter operationen. Poäng är han duktig på att göra också, 31 poäng på 50 matcher har han gjort förra säsongen, vilket är jäkligt bra gjort. Hoppas Nordan får en helt skadefri hockeysäsong och att poängen trillar i för honom i vinter. Lycka till Nordquist! Avslutar med ett citat av Nordan själv...ett grymt härligt citat, hoppas bara att han har rätt!  

"Våran målsättning är att ta SM - guld, jag tycker också att vi har ett lag som kan göra det" säger "Nordan" till Hockeyligans hemsida.
 

Härlig seger ! 

Från Gävle till Skellefteå för 3 poäng !

Ja som sagt så är det 17 dagar kvar till Elitseriepremiären...men planeringen av bortaresor är i full gång. Det kommer nog bli ett antal bortaresor den här säsongen faktiskt, och då kommer vi åka med Brooklyns tigers. Men det är till de här närmaste ställerna det. Förra säsongen åkte vi till Göteborg och Scandinavium med BT. Det var en grym upplevelse det!

Scandinavium var det då ja....

Men den här säsongen gör vi det lite svårare och kanske lite tokigare för oss i hockeytokargänget...vi åker inte neråt i landet...utan vi drar lååååångt upp! till Norrland och Skellefteå! Och detta gör vi på egen hand, jag, Catarina, Jessica och Eva...om nu alla kan följa med men det ska nog inte vara några problem. Men iallafall så tycker vi att det skulle vara asgrymt att få se Skellefteå Kraft arena...fast häftigaste av allt är väl att få se Brynäs i den arenan så långt upp i landet..och inte skulle det vara sämre om Brynässpelarna såg oss på plats i arenan heller...snacka om att man gör allt för att få se Brynäs IF !

Men hur tar hockeytokargänget sig dit då? jo vi tar natttåget!...den här matchen spelas alltså lördagen den 21 januari...så vi tar nattåget som går på fredagskvällen den 20 januari, och då kommer vi fram i Skellefteå på lördagmorgonen. Det tar ungefär 10-11 timmar att ta tåget upp till Skellefteå. Då har vi god tid på oss att käka någon lunch någonstans i Skellefteå...och ja, jag säger som Cattis..varför inte ta lunchen på Skellefteås arena med Brynäskläder på! ingen dum idé det inte...men det är en lördag, så tyvärr så tror jag inte att den restaurangen har öpptet..men men det löser vi då.

Men fatta vad grymt! Att åka enda från Gävle till Skellefteå för att se en ishockeymatch på tre timmar! okej ser man det så...så är man ju fullständigt galen! men skulle Brynäs gå och förlora den matchen så vad gör det egentligen!? det är upplevelsen vi är ute efter! sen är det förstårs mer roligt om de vinner, men det är inte det som är det viktigaste, utan det viktigaste för oss är att ha ROLIGT! och med det underbara gänget som jag får åka med, så är jag inte ett dugg orolig att vi inte får roligt ! för det vet jag att vi kommer att ha! något grymt kul! och att få åka själva såhär gör det också roligare..man är inte så fast...för åker man med BT så är det liksom bara att följa med...nu kan man bestämma lite själv vart man vill gå och göra. Riktigt riktigt spännande kommer det att bli iallafall!

Sen är Skellefteå för mig ett lag som jag tycker om efter Brynäs...och nu tycker ni Brynäsare att jag är galen...men ne det är sant..det finns någonting väldigt väldigt litet inom mig som gör att jag känner att Skellefteå är laget jag hejar på efter Brynäs. Men Brynäsare kommer jag alltid att vara vad som än händer!

Ja som vanligt blir mina inlägg som romaner...men jag hoppas ni får en liten inblick i vad det är vi ska ge oss ut på i vinter! och ja..jag vet att detta kommer bli en upplevelse jag sent kommer att glömma! HERE WE COME SKELLEFTEÅ!!


Vi kommer för att flagga för vårat älskade lag Brynäs IF <3


17 dagar kvar...Last man standing!


22 JÖRGEN SUNDQVIST


Född: 1982-09-24
Längd: 182 cm
Vikt: 84 kg
Position: Back
Poäng förra säsongen: 3 p (3 assist)
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12  

Min åsikt om tuffa backen Jörgen Sundqvist: Sunken är en riktigt stabil back som ingen motståndare vill möta i en närkamp. Sundqvist har spelat med Brynäs sen säsongen 05/06, det vill säga att han har varit Brynäsare ett tag nu, och det får han mer än gärna fortsätta med! jag älskar en sådan spelare som Sunken. Han offrar oerhört mycket för laget och visar ett stort hjärta för Brynäs. Jörgen Sundqvist är en spelare som ALLA lag vill ha i sitt lag. Han är inte en spelare som direkt sprutar in poäng till laget..men han gör så mycket annat nyttigt åt laget, det finns andra som ska göra mål och poäng. Jag hoppas verkligen att Sunken förlänger med Brynäs efter den här säsongen...för Sunken är ingen som vi Brynäsfans vill förlora! All lycka till den här säsongen och det är bara att krossa motståndarna i din väg Sunken!    

Ja som sagt..Sundqvist är ingenting att leka med...

18 dagar kvar...Är Löf tillräckligt bra för Elitserien?


5 SIMON LÖF

Född: 1991-03-13
Längd: 189 cm
Vikt: 82 kg
Position: Back
Poäng förra säsongen: Brynäs: 2 p 1 assist 1 mål Mora:8 p 1 mål 7 assist   
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12

Min åsikt om backen Simon Löf: Löf är en back som inte alls har fått den chansen i Elitserien som han kanske borde få. Jag själv har sett Löf väldigt lite...förra säsongen blev han utlånad till Mora, för att utvecklas och bli ännu bättre. Men den kommande säsongen så är det meningen att Löf ska ta en plats i Elitserien. Det jag har sett av honom nu på försäsongen så tycker jag att det ser ut som en stabil back, en mycket spelskicklig back. Men det är frågan om Simon håller för Elitserien...jag vet inte men det får vi se den här säsongen. Jag önskar Simon Löf lycka till i Brynäs den här säsongen och hoppas att han nu är redo för Elitserien och ett SM - guld med Brynäs IF! 
 

Här kommer Simons första Elitseriemål...

19 dagar kvar...och dags för just det..nr 19 !


19 CALLE JÄRNKROK

Född: 1991-09-25
Längd: 181 cm  
Vikt: 77 kg
Position: Center
Poäng förra säsongen: 27 poäng 11 mål och 16 assist  
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 12/13

Den här målgesten är underbar!

Min åsikt om Järnkrok:
 Järnkrok draftades 2010 i andra rundan av Detroit red Wings. Men än har inte Järnkrok tagit chansen i NHL. Utan han har valt att stanna kvar i Brynäs iallafall en säsong till för att bli en ännu bättre spelare. Vilket vi alla Brynässupportrar är mycket glada för. Järnkrok är en skicklig ishockeyspelare som har allting skulle jag vilja säga, skicklig med puck men även utan. Han har redan nu på försäsongen visat att han är någonting att räkna med den här säsongen...inte minst igår gjorde han 2 mål i försäsongsmatchen mot Espoo Blues. Och tillsammans med Silfverberg så blir de ett jäkligt hett par i vinter! Det är iallafall vad jag tror. Jag önskar Järnkrok all lycka till den här säsongen, som kanske blir den sista innan han drar över till NHL laget Detroit !  


Calle Järnkrok! vilken kung han är !

20 dagar kvar...Nu till assistkungen "Basse" !


16 SEBASTIAN LAURITZEN

Född: 1983-09-13
Längd: 180 cm
Vikt: 83 kg
Position: Forward/Center
Poäng förra säsongen: 35 poäng 8 mål 27 assist
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12

"Basse" är en riktig härlig spelare !

Min åsikt om assistkungen Lauritzen:
 Han är en otrolig skicklig ishockeyspelare. Han har en otroligt fin teknik och vassa kroppsfinter. Lauritzen är en spelare som alla vill ha i ens lag..Han är en sån där spelare som verkligen är överallt på isen. Sen är han en otrolig assistkung! målen kommer de också..men assist gjorde han många förra säsongen, hela 27 assist...och visst kommer det komma många den här säsongen också, för jag tror att han kommer bli ännu vassare än förut! Jag hoppas Brynäs verkligen förlänger med Lauritzen efter den här säsongen för det här är en spelare som man inte vill bli av med i första hand...kan jag lova! All lycka till den här säsongen "Basse" !!  

                         ojoj ja det där är riktigt snyggt!

21 dagar kvar...Hansen jobbar i det "tysta" men viktig är han för Brynäs!


24 MADS HANSEN

Född: 1978-09-16
Längd: 185 cm
Vikt: 88 kg
Position: Center
Poäng förra säsongen: 14 p 7 mål och sju assist
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12 


Så här brukar man inte få se Hansen så ofta..

Min åsikt om hårt arbetande Mads Hansen: Hansen är en enormt bra ishockeyspelare. Han är en spelare som jobbar i det "tysta"..man märker inte så mycket av honom men gör sitt jobb ändå. Det är sista säsongen på hans kontrakt nu..undra om han kommer att fortsätta i Brynäs eller om han väljer något annat..fortsätter han kan han mycket väl bli lagkapten för Brynäs, sen när Dackell har lagt skridskorna på hyllan..för Hansen har varit lagkapten när han spelat med norska landslaget. Så han skulle mycket väl kunna passa som kapten även i Brynäs. Men då gäller det att han fortsätter sin karriär i Brynäs IF också. Men nu är det full fokus på den här säsongen..och visst tror jag att Hansen kommer att stänka dit några mål ! och han är MYCKET viktig för Brynäs fast det kanske inte alltid verkar så men Hansen är en av lagets viktigaste spelare. Iallafall är det vad jag tycker! Jag önskar Hansen lycka till i vinter!

Hansen inför Djurgården hemma :)

22 dagar kvar...Lavander är en spelare som visar hjärta!


62 MATS LAVANDER

Född: 1980-03-16  (måste säga att det var en fastligt snygg månad och dag)
Längd: 185 cm
Vikt: 96 kg  
Position: forward/center
Poäng förra säsongen i Luleå: 15 p 6 mål och 9 assist
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 13/14 


Härlig målgest! du får gärna göra en sån i Brynäströjan också!

Min åsikt om nyförvärvet
Mats Lavander: Mats Lavander är en storväxt centerforward. Han jobbar otroligt hårt i varje närkamp på isen. Jag har sett Lavander i tre träningsmatcher och han har sett väldigt bra ut! han verkar ha ett bra passningsspel och verkar vara tuff för motståndarna. Sen har Lavander även gjort 2 mål på försäsongen, så han blir nog en vass målskytt också! Sen verkar han vara en spelare som offrar sig mycket för laget! I en av träningsmatcherna så slängde sig Lavander och täckte skott...det är någonting som jag älskar hos spelare...det visar verkligen att man gör vad som helst för att inte pucken ska gå in i mål för motståndarna. Jag tror mycket på Lavander, han kommer att trivas hur bra som helst i den här underbara truppen. Jag önskar honom all lycka till i Brynäs !! bara kämpa på Lavander..för målsättningen vet vi alla ! :D 

 
                                  ojoj vad snyggt han gör det !  3 gånger om dessutom..

23 dagar kvar....Så nära isen men Brynäs var så långt bort från Skellefteå AIK dom kunde komma!

Brynäs tredje träningsmatch igår vill nog bara vem som helst glömma...ja kanske också Tommy Jonsson, fast han har en hel del att jobba med...iallafall så som laget uppträdde i Hudiksvall. 6-2 till Skellefteå är inte okej alltså...ja jag vet att det bara är en träningsmatch men Brynäs skulle ha gett Skellefteå ett tuffare motstånd kan jag tycka. Brynäs tröstmål gjordes först av Mats Lavander och sen favoriten Jonathan Granström!

Jag och Catarina var på plats i Hudiksvall för att få se en BRA match..hm..ja det kan man diskutera länge om vi fick se...men de svartklädda grabbarna med rödgula ränder på axlarna var det SNYGGASTE på hela kvällen...för ojoj vad nära Cattis och jag stod isen, ja man höll på att frysa häcken, tårna, huvudet och allt höll på att bli isbitar men vad gjorde det när kärleken och värmen från spelarna kom från isen...för vi stod så nära att vi nästan kunde tafsa spelarna på handsken...ashäftigt ! Sen hur bra man såg matchen var en annan fråga...men var det någonting att se då? ne inte direkt...det var roligare att ta bra bilder på spelarna! Därför tänker jag bjuda er på ett hav av underbara bilder! på Sveriges BÄSTA lag och färger! så det är bara att sätta er i soffan och bara luta er tillbaka och njuta av BRYNÄS IF <3


Johan Larsson

Jonathan Carlsson

Jacob Silfverberg

Mats Lavander och Jesper Ollas :)

Silfverberg i närbild

Granström ska tydligen snacka allvar med Sunken :)

Favoriten Granström <3

Nordqvist var tillbaka på isen ! :)

Mads Hansen !

Hansen och Järnkrok snackar :)

Brynäs if <3

Mads Hansen

Granström har hamnat lite fel tror jag :)

24 dagar kvar...Genombrott för Bertilsson?


15 SIMON BERTILSSON


Född: 1991-04-19
Längd: 183 cm
Vikt: 90 kg
Position: Back 
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 12/13

Min åsikt om backen Simon Bertilsson: Simon är en skicklig back med ett mycket bra spelsinne. Han är riktigt smart på isen. Jag tror att Bertilsson kommer få sitt stora genombrott den kommande säsongen, han ser riktigt stabil och bra ut..så det är inte omöjligt att han verkligen visar hur bra han är. Så här på försäsongen så har man inte sett så mycket av honom, men jag tror det blir annat när serien drar igång. Jag hoppas för Simons skull att han får ett riktigt genombrott den här säsongen och att han får visa vilken bra back han verkligen är. Jag tror stenhårt på Simon kommande säsong! Lycka till !



Bertilsson inför Luleå borta...

25 dagar kvar...Ska Carlsson äntligen få chansen ?


3 JONATHAN CARLSSON

Född: 1988
Längd: 184 cm
Vikt: 89 kg  
Position: Back
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12 

Min åsikt om backen Jonathan Carlsson: Jonathan är en back som jobbar i det tysta...han är inte en som som alltid syns. Förra säsongen fick han väldigt lite istid av Czarnecki och ja kanske för lite? för hör man åsikter från Brynäsfans så får man oftast höra att varför förlänga med JC...han gör ju ändå inga poäng. Men hur kan de säga så egentligen när han inte har fått chansen av Czarnecki? Man har ju knappt sett JC på is förra säsongen. Men nu när Tommy Jonsson har tagit över så ser man direkt nu på försäsongen att JC får chansen och jag som har sett de två första försäsongsmatcherna måste säga att jag är imponerad på hans agerande på isen. Han ser väldigt stabil och bra ut. Så tror inte man ska säga att han är så dålig...för det är nu grabben får chansen! Hoppas att du får chansen att visa vad du kan göra på isen! för jag tror på dig lika mycket som på de andra backarna! Lycka till den här säsongen JC !


 

26 dagar kvar....Andersén varför inte ett till solomål den här säsongen!


9 NICLAS ANDERSÈN


Född: 1988-04-28
Längd: 185 cm  
Vikt: 94 kg
Position: Back 
Poäng förra säsongen: 8 Assist: 4 och mål: 4
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12 

Min åsikt om backen Niclas Andersén: Niclas är en skicklig defensiv back som spelar en riktig roll i Brynäs. Det är en back som inte är rädd för att täcka skott. Jag själv gillar Andersén spelstil väldigt mycket, han är inte någon back som producerar mycket mål, endast 4 mål förra säsongen. Men han jobbar dessto mera...och krigar i varje situation. Och faktiskt vinner han mycket av närkamperna längs sargerna också. Han är inte rädd för att ta en fajt heller...och senast i träningsmatchen mot AIK visade han också att han står upp för sin målvakt...tog kampen framför målet. Riktigt roligt att se. Så vill jag se Andersén i vinter också ! Och ja varför inte bjuda publiken på ett solomål igen? Det var något riktigt grymt det! Jag önskar Niclas Andersén all lycka till i Vinter!! hoppas att han producerar lite fler mål än förra säsongen! Men man får inte glömma bort att Andersén är en riktig krigare!

Måste bara bjuda på detta underbara klipp från förra säsongen! SOLOMÅLET !

Dalarna igen...men denna gång Orsa

Igår var det dags för Cattis och min andra dalatripp denna sommar. Men den här gången var målet ORSA. Jag har tänkt på en sak, varför inte flytta till Dalarna, det är ju såååååååå fint där. Jag skulle lätt kunna bo i typ Leksand eller Rättvik eller nått..för utsikten över Siljan är underbar! och jag älskar själva landskapet. Det går inte ens att jämföra med Gästrikland alltså.

Ne nu slutsnackat om mina framtidsplaner..och vem vet..man kanske kommer avsluta sitt liv i dalarna. Men det får framtiden bestämma, nu var det utflykten till Orsa som detta inlägg skulle handla om. Att räkna bilar eller vad bilarna har för färg är en sån där lek som barnen gör i baksätet när familjen åker på långresor, men faktiskt så har den leken kommit till mig...fast här handlar det inte om att räkna bilar eller vilken färg bilarna har, utan för mig är det Dalafraktslastbilar som gäller. vi såg totalt 10 st Dalafrakt, men det var på både dit och hemvägen..om det är någon som intresserar sig för det...men lite roligt var det.

Väl framme i Orsa kurrade våra magar..så det var bara att leta på en restaurang. Och det fanns det på campingen, jättefint var det med utsikt över Siljan. Sen var det dags för äventyrsgolfen...och snacka om äventyrsgolf..du skulle ta dig genom ett skepp, genom en Björngrotta...och ja rätt som det var stod en dalahäst rakt i banan, så det var bara att försöka ta sig förbi och man skulle även ta sig i mål i vasaloppet. Det var riktigt roligt, istället för de här vanliga tråkiga banorna hemma. Lite bilder på banorna kommer senare i inlägget. Vi hade dock inte så tur med vädret..precis när vi var vid björngrottan så började det att ösregna, men det var bara att söka skydd i Björngrottan. Vi fick helt enkelt gå i ide för en kort stund. Sedan avtog det och vi fortsatte vår minigolfrunda. Vid en bana så skulle man slå bollen i ett hål så bollen försvann och sen skulle den dyka upp igen någonstans, men det var ju det att Cattis och jag inte hittade vart bollen hamnade någonstans, man skulle gå in i en mörk gång..men vi gick fram och tillbaka men hittade inte bollarna..hm..men sen tog jag fram mobillampan och lös in i grottan och då när man vred sig lite åt höger så var banan där..men tydligen skulle det lysa där, men lampan var tydligen trasig..haha det var lite småroligt faktiskt. Men det var bara att lysa med mobillampan och se glad ut. hehe ja du..snacka om äventyrsgolf. 

Efter minigolfen bestämde vi oss för att gå in till Orsa Centrum för att kolla lite vad de hade att erbjuda. Ja för det första vart var centrum någonstans? vi följde skyltarna mot centrum men vart var det då? för det andra såg vi en skylt där det stod "Handla i Orsa" 25 butiker...jaha och dom var vart? men på skylten visade de butiker så som apoteket, Systembolaget och en turistinformation och några fler. Men har inte Orsa något torg? var det jag och Cattis som inte hittade eller...för vi hämtade ju till och med en karta över Orsa men inte hittade vi något torg! jaja vi blev inte så kloka på den staden eller lättare sagt byn...så vi gick ganska snabbt tillbaka till Orsa camping. Där vi bestämde oss för att tänka på att ta oss hemåt igen. 

Bilresan hem gick utmärkt och jag tror jag aldrig har skrattat så mycket som vi gjorde då. Och poppade musik gjorde vi som dårar. Väl hemma i Gävle igen...så längtade man redan tillbaka till Dalarna! hehe ne då men det är fint där! Vi varvade ner dagen med en filmkväll hos Cattis..Ice age 2 gick på TV så den tittade vi på. Mysigt värre! ja precis, för det var ju faktiskt fredag!..då är det fredagsmys som gäller..hade ju det dock hela dagen men det kan man aldrig få för mycket av säger jag bara! 

Man kan faktiskt fundera på varför tiden ska gå så fort när man har roligt, är det inte då tiden ska gå långsamt så man får fortsätta att ha roligt längre? tydligen så är det inte så..tråkigt nog. Det vi gjorde var ju att spela äventyrsgolf och utforska Orsa Centrum...men tiden gick ju så fort ändå...den bara försvann..men jag förstår att den gör det när man är med en sån härlig och underbar människa som Catarina! Vi har ROLIGT tillsammans och det gör att tiden bara rinner iväg. Men jag säger det..bättra att ha roligt och tiden går fort än att ha tråkigt och tiden går lååångsamt. Man hör och ser direkt vad man helst vill ha...Jag vill ha roligt men att tiden kan gå sådär lagom snabbt så man hinner glädjas åt det man gör. Men igår fick jag både glädjas och ha roligt...vi SKA göra om dessa dalatrippar snart igen! den saken är klar! Den meningen får avsluta detta underbara inlägg som det blev! 

Nu till lite bilder från dagen i Orsa ! 

Orsa var det ja...

Nummer 1 var det som gällde..

Äventyrsgolf :)

Inne i en borg :)

där har vi skeppet :)

Den här banan var rent av omöjlig...

Cattis under vasaloppsmålet!

Jag under vasaloppsmålet!

Björnpark

Där har vi skylten om butiker i Orsa...

27 dagar kvar....Nu till säsongens kanske viktigaste spelare? iallafall vad jag tror!


33 JAKOB SILFVERBERG

Född: 1990-10-13
Längd: 186 cm
Vikt: 86 kg
Position: Forward  
Poäng förra säsongen: 34 poäng, 18 mål och 16 assist
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12

Min åsikt om forwarden Jakob Silfverberg: Jakob är en oerhört bra spelare med ett riktigt bra spelsinne. Han kommer att vara en MYCKET viktig spelare för den här säsongens Brynäs. Och tillsammans med Calle Järnkrok så kan Silfverberg bli mycket het i vinter. Jag tycker nämligen att de två ska spela tillsammans, de passar så bra ihop på isen och hittar varandra på ett bra sett. 34 poäng förra säsongen är inte alls dåligt...ska Silfverberg kunna producera ännu mer poäng den här säsongen? ja det är inte omöjligt! Jag önskar verkligen Silfverberg all lycka till i Brynäs den här säsongen, som nog blir den sista i elitserien på ett bra tag. Sen drar han iväg på större äventyr. Lycka till nu Silfverberg!



Förra säsongen var han en riktig målkung! det är bara att titta och njuta..för den grabben kan skjuta och göra mål! och det lär ju inte bli dåligare den här säsongen!

Bilder från AIK - Brynäs


Biljetterna

Brynäs ut på is !

Uppvärmning

Brynäs !

AIK - Brynäs

Widing,Jonsson, Granström och Sunken

Jonathan Carlsson

Järnkrok tekar mot någon AIK fjant

AIK - Brynäs

AIK - Brynäs

28 dagar kvar.....och nu kom första förlusten..men krigaren gjorde mål!

Då var det dags för den andra träningsmatchen för Brynäs del. Självklart var man på plats med bästa Cattis! Fast denna gång var vi inte i Uppsala utan resan gick vidare till Märsta. Det var AIK - Brynäs som var kvällens underhållning.

Väl inne i arenan, eller föressten arena!? nje det var en kall ishall..fast lite publik gick det i minsann...publiksiffran ikväll var faktiskt 1 300, inte illa alls. Ja vi var lite tidiga men med rätt sällskap går tiden mycket fort.. sen kom det en kille som ville dela ut reklam till oss..han fråga vilka som vinner ikväll, och jag svarade förstårs Brynäs..Nej, säger han, AIK vinner med 4-2 och så puffar han mig lätt på axeln lite kaxigt. Hm..ja vi får väl se.

När väl matchen var igång var det AIK som hade det mesta av spelet..de hade mer fart och de såg riktigt pigga ut, tyvärr. Men det var faktiskt Brynäs som tog ledningen med 1 - 0..och här fick ännu ett nyförvärv presentera sig, nämligen Jesper Ollas! hans första mål i Brynäströjan! Den första perioden slutade 1-0 till Brynäs. Den andra perioden kvitterar AIK..men inte långt efter deras kvitteringsmål sätter Brynäs 2-1 och nu är det Järnkrok som får näta! men AIK kvitterar ganska snabbt till 2-2 och så slutar den andra perioden. Det väntades alltså en spännande tredje period. I den tredje perioden tar AIK ledningen med 3-2..och sedan i slutet av matchen tar Brynäs ut Svedberg som var målvakt för kvällen..och då gör AIK 4-2 i tom kasse....Jävla reklamgubbe som skulle ha rätt då! han hoppades vi att vi INTE skulle träffa på vid matchens slut! vilket vi inte gjorde heller som tur var! men lite läskigt att han skulle ha rätt då..men men som tur var så var det bara en träningsmatch och inga poäng stod på spel.

Vad tycker jag om Brynäs spel då? Nja Tommy Jonsson hade ändrat ganska rejält i formationerna..och nja det tycker jag inte fungerade så himla bra..passningsspelet var inte det bästa, de hittade liksom inte varandra. Men samtidigt är det bra att de prövar olika formationer så ser dom vilka som fungerar tillsammans och vilka som inte gör det. Det är bara bra! Visst fanns det vissa spelare som var lite hetare än de andra, Lavander var en av spelarna som var het..han åkte mycket skridskor och slängde sig och täckte puck. Sen såklart Ollas som gjorde ett mål..och han kriga på bra! Niklas Svedberg såg också bra ut..stabil och lugn..det var väl en puck som han kanske skulle ha tagit..den bara gled mellan benen och in i mål, men annars såg han riktigt stabil ut. Johan Larsson var också en av de heta ikväll!

Sen tycker jag att domarna i den här matchen var lite väl petiga......ja man ska inte klaga på domaren men ikväll var de inte rättvist! tur att det bara var en träningsmatch! Nästa träningsmatch för vårt kära Brynäs är på måndag mot Skellefteå i Hudiksvall..Cattis och jag är på plats såklart..och då vill vi se Honken i mål! Bra kämpat idag Brynäs fast det inte räckte till en seger! vi tar råttorna i Serien sen istället! :D

PS: Bilder från matchen kommer imorgon

29 dagar kvar och nu till en riktig krigare !


11 JESPER OLLAS

Född: 1984-04-27
Längd: 183 cm
Vikt: 92
Position: Forward 
Poäng förra säsongen: Ollas gjorde totalt 44 poäng för Leksand förra säsongen..21 mål och 23 assist
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 12/13

Min åsikt om nyförvärvet Jesper Ollas: Nu har inte jag sett så jättemycket av Ollas, jag såg internmatchen och i den matchen såg han riktigt bra ut..men samtidigt så var det en internmatch..jag såg ju även matchen i Uppsala mot Almtuna och där såg man inte så jättemycket av honom men man såg att han kriga på bra. Det är lite tidigt att säga hur Ollas spelar. Men jag tror att Ollas kommer tillföra en hel del åt Brynäs i Vinter. Han krigar i varje situation och verkar aldrig ge sig. Och visst kommer han stänka dit några mål också. Ollas verkar även vara en publikfavorit..iallafall bland Leksandsupportrarna..men jag tror att han även kan bli det i Brynäströjan och bland Gävlepubliken! hos mig är han redan en favorit! Hoppas nu Jesper kommer att trivas i Gävle och i Brynäs..jag är iallafall väldigt glad att en sån som Ollas kommer att representera Brynäs i vinter! All lycka till Ollas och hoppas på att du får en härlig och rolig säsong tillsammans med Sveriges bästa lag!


Jesper Ollas om att komma till Brynäs IF



Jasså det här så här man ska sjunga om Ollas alltså! Härligt !


Bilder från Almtuna - Brynäs 0-4


På plats vid Gränby ishall i Uppsala

Efter oss kom det något riktigt snyggt !

På plats inne i arenan...ruskigt kallt där inne!

Allsvenskan mot Elitserien...det syndes faktiskt tydligt på isen !

Dom där två dårarna känner inte jag ;)

Brynästigern var på plats också !

Almtunaspelare...men jag ser något snyggare i bakgrunden!

Granström snackar lite med Emil Molin

ojoj vad dom pratar...

Ryan Gunderson...

Niklas Svedberg

hm..och vad håller Järnkrok på med?

Heja Brynäs !

Daniel Widing var riktigt het !

Widing

Denna bild får avsluta detta inlägg med massa härliga bilder!

30 dagar kvar och ja..det där var ju enkelt!

Ja då har man sett säsongens första Match! Alltså nu pratar vi om träningsmatcher...och föressten ni vet om att det nu BARA är 30 dagar kvar till Elitseriepremiären! ojoj det går undan! och det gjorde det idag på isen också kan jag säga!

Dagen började med att jag och Cattis åt på den godaste restaurangen i hela Sverige...den restaurangen hittar man i Läkerol arena. Och såklart var hela Brynäslaget där och åt också, det var ju trevligt!
Sen var det bara att packa ihop grejerna och åka till Uppsala för att se Brynäs första riktiga träningsmatch...Denna kväll mot Allsvenska Almtuna. Väl där var det låååååång tid kvar innan matchen skulle börja..så vi gick en liten promenad runt ishallen...det var ju väldigt mycket att se...ööö eller inte. Men vi önskade faktiskt oss en liten skymt av en Brynäsbuss...men den skymten fick vänta lite. När den väl kom så var det riktigt jäkla snyggt! 

Väl inne i arenan så det första Cattis och jag gör är att möta två små fjolliga barnungar...som säger att vi hejar på fel lag...och börjar kaxa att Vinner Almtuna ikväll så slår dom ut Brynäs ur Elitserien sen..jo tjena..den saken kan vi börja diskutera när Almtuna tar sig upp till ES..om de nu gör det..så sorry pojkar..inte läge att ta det just nu! och föressten grabbar, resultatet talar för sig..mer om det senare. 

Ja när väl matchen var igång kändes det som om hockeysäsongen var i full gång, eller det var ju det..Brynäs spel var väl inte sådär jättesmickrande..:/ det var väldigt haffsigt och klantigt i början..men se det så här..Brynäs första riktiga träningsmatch..det tar ett tag att få igång grejerna också. 0 - 0 slutade den första perioden..Det var Almtuna som faktiskt dominerade den första perioden totalt..Brynäs hade inte mycket att säga till om. Men Almtuna hade faktiskt spelat en match innan mot Elitserielaget Timrå, så de hade lite fart i benen redan.
Den andra perioden kom Daniel Widing igång ordentligt! 2 mål från hans sida! härligt Widing ! Ett annat nyförvärv vid namn Mats Lavander gjorde 3 - 0 i den andra perioden! härligt att få igång nyförvärven så här på en gång. Brynäs spel i andra perioden går inte att jämföra från den första..nu var det fart och fläkt och ibland riktigt snyggt passningsspel! jag blev imponerad :D Den tredje perioden bestod av ett mål och det var Joacim Rohdin som gjorde det. Matchen slutar 4 - 0 till Brynäs! bra start på försäsongen !!

Ja vad kan man säga om den första träningsmatchen då? jag säger så här jag JAG ÄR IMPONERAD på Brynäs uppträdande och spel..fast det bara är första matchen. Jag läste nyss på GD:s hemsida och såhär säger tvåmålskytten Daniel Widing:
"Det här kommer bli en rolig säsong" 

Ja det tror jag också! Okej, man ska inte ta för många slutsatser av den här matchen..men samtidigt tycker jag att det ser riktigt riktigt bra ut...och jag måste bara nämna Niklas Svedberg! sååå lugn och trygg han är i målet alltså..okej nu spelade Brynäs mot ett allsvenskt lag men ändå. Riktigt bra Svedberg! Sen måste jag faktiskt säga att det skapades ett bra tryck från bortastå i Gränby ishall ikväll..Det kändes att det var ett gäng som har längtat efter ishockey och ramsorna...för nu var de tillbaka och vi skapade ett riktigt bra tryck i den lilla lilla ishall som vi var i. Mycket roligt !!! 

Efter matchen så hör jag en äldre man säga som går bakom oss: " ja jag var ju här och tittade på Almtuna-Timrå här om dagen och jag måste säga att Brynäs är en klass bättre än vad Timrå var...Eller flera klasser faktiskt..." 
Härligt att höra! Brynäs SKA vara bättre än Timrå kommande säsong..så ska det bara vara..Brynäs har ett bättre lag! 

Ja det var den matchen det...nästa match blir på torsdag i Märsta mot AIK...då kommer den riktiga prövningen! mot ett Elitserielag! det blir coolt att se! Heja Brynäs! och just det lillgrabbar...vilka var det som vann ikväll då? jag säger bara Tack och adjö er lär vi aldrig se mer...hälsa Leksand! ;) 

PS: Bilder från matchen kommer i morgon !  


Nedräkningen har börjat....31 dagar kvar!!

Nu är det dags att börja räkna ner dagarna till premiären! Under nedräkningen tänker jag presentera säsongens Brynästrupp..en efter en....och först ut är målvakten Niklas Svedberg!

1 NIKLAS SVEDBERG
Född: 1989-09-04
Längd: 187 cm 
Vikt: 80 kg 
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 12/13 

Min åsikt om målvakten Svedberg: Svedberg är en stabil målvakt som har en utmärkt framtid framför sig. Man ser att han är en riktig tävlingsmänniska på isen. Förra säsongen när han väl fick chansen att stå så var han riktigt stabil och bra..Det var många fans som tyckte att Svedberg skulle få chansen istället för Thomas Greiss som inte alls var nå bra. Där kan jag fortfarande inte förstå varför Czarnecki valde att fortsätta satsa på Greiss när man vet att man hade en riktig stabil målvakt brevid. Men sen när väl Svedberg fick chansen så blev han skadad och kunde inte vara med i slutspelet..vilket var riktigt synd..för hade han varit med där så tror jag att Färjestad hade fått kämpa riktigt ordentligt alltså! För innan Svedberg blev skadad så var han riktigt het...så det var synd att skadan skulle komma precis när den kom. Men jag hoppas verkligen att han håller hela den här säsongen och att han får chansen...för min åsikt är att Svedberg tar första platsen i kassen. Men det är vad jag tror..Jag önskar Niklas Svedberg all lycka till den här säsongen! 

 
Niklas Svedberg !


Ett litet inslag när Svedberg berättar hur de ska stoppa Djurgården borta....

Fotoögat fram..men fantasin är dålig just nu

På eftermiddagen tog Julia och jag cyklarna och cyklade till Boulongen och knäppte lite kort..Så det var bara att ta fram fotoögat ännu en gång :) Så roligt att fotografera...men det gäller ju också att hitta någonting att ta kort på..det är lite svårt tycker jag men snart kommer de där färgglada löven och då blir det fina kort...men visst hittade vi lite att fotografera iallafall...Här kommer några av de bästa bilderna!


Världens bästa lillasyster <3

En liten söt and :)

En hungrig humla tro?

Lite cool blomma :)

En till hungrig humla :)

Lite småroliga blommor :)





Bilder från Intermatchen !

Här kommer några bilder från Internmatchen i Läkerol arena...lag vit mot lag svart. Jag gjorde misstaget att jag inte tog med mig systemkamera..utan tog min gamla kamera..så bilderna är inte så där jättebra men det får duga den här gången...på de "riktiga" träningsmatcherna till veckan så blir det systemkameran iallafall! :)


Härligt att vara tillbaka i Läkerol arena igen !

Mats Lavander som står på knä :)

Härligt att se Honken i Brynäströjan igen !

Honken leker "groda"

Mycket folk på plats ca 600 personer

Järnkrok och Gunderson i bild :)


Matchen är i full gång :)

Härligt att börja första träningsmatchen med en seger Brynäs !

I fredags var det dags för Brynäs första match! eller ja, kan man kalla det match...ja Thomas "Kuben" Andersson var på plats för att döma och det var faktiskt två lag på isen. Och den RIKTIGA målsignalen hörde man när det blev mål...men det var ju det..lagen som spelade var Brynäs mot Brynäs...:) lag vit mot lag svart. Alltså en internmatch. Tydligen en klassiker som nu är tillbaka...jag måste säga att det var riktigt roligt att titta på, det tacklades faktiskt rätt så bra och kampen fanns verkligen där. Det som kanske inte fanns så mycket var spänningen när Brynäs spelar. Men kanske inte så konstigt när det är två lag som man verkligen ÄLSKAR och det är ju samma lag. Men jag gillade idén och även spelet på isen...och kanske det bästa...att vara tillbaka i Läkerol arena igen !

Men hur gick matchen då?
Det svarta laget började bäst...och Emil Molin (dröjer inte länge förän han kommer upp i A-laget) sätter dit 1 - 0  till det svarta laget. Sedan får vita laget chansen i powerplay och då sätter Sebastian Lauritzen dit kvitteringen till 1 -1. Han gör det riktigt snyggt också...fintar bort Honken ordentligt. Sedan gör vita laget ett riktigt snyggt mål..och det är Mads Hansen som får göra det, och 2 - 1 till vita laget. Det vita laget fortsätter att imponera och kanske rättare sagt dominera...för det är det vita laget som drar ifrån till 3-1 och här presenterar sig ett av nyförvärven..nämligen Martin Johansson. Han gör ett riktigt snyggt mål...mycket roligt att se. Det svarta laget reducerar sedan till 2-3 genom den vassa Emil Molin! men inte långt efter gör Simon Löf 4-2 till det vita laget..vilket också blir slutresultatet! vitt lag vann!
Det är härligt när man slipper bli besviken...att kunna gå på en match och veta att Brynäs kommer vinna är ju härligt...fast är det verkligen det? nje som supporter ska man få känna både sorg och glädje med sitt lag vad är det annars för idé att följa sporten...

Målskyttarna
Svarta laget: Emil Molin x2
Vita laget: Sebastian Lauritzen, Mads Hansen, Martin Johansson, Simon Löf


Sebastian Lauritzen var het !

Jag tycker det ser mycket intressant ut...undra hur många inlägg som det står egentligen..att säsongens Brynäs ser riktigt intressant ut. Men det gör ju verkligen det...Jag måste säga att Lavander ser riktigt bra ut..när man ser honom känns det lite som om han är kaptenen på plan..han pratar väldigt mycket och visar vad spelarna ska stå och befinna säg...mycket kul att se! Sen Martin Johansson som smällde dit ett mål också! och han såg riktigt bra ut. Ollas såg man kriga på och åkte mycket skridskor. Ryan Gunderson ser också riktigt bra ut! Han åkte mycket skridskor och han är väldigt snabb också! och de slagskott han drog på i matchen var riktigt bra och hårda...och ja visst träffade han mål också. Det enda nyförvärvet man kanske inte såg så himla mycket av var Daniel Widing...men som verkligen måste bevisa att han är en riktig målskytt...han syndes till lite då och då med sin fina skridskoåkning...men inge mera. Det var många som såg riktigt heta ut! Lauritzen var en annan som såg mycket het ut på isen ! han gjorde ju också ett mål och fick en assist...så ja han är verkligen på gång!

Sen en annan liten sak...säsongens matchtröjor är riktigt snygga!! Siffrorna och namnen på tröjan är riktigt snygga och sen har de ändrat på sidan att det är ränder där...ja det är nog de snyggaste tröjorna som de har haft alltså! Jag gillar dom!!
 
Här ser ni hur de ser ut i bak iallafall :)


En Brynässupporter tar det aldrig lungt ! det är NU det börjar !

När alla andra människor börjar jobba igen så drar vi hockeytokar iväg på en massa träningsmatcher! det är nu det börjar ! HOCKEYSÄSONGEN! Vissa tycker man är helknasig som är så tokig att man åker och ser Brynäs har träningsmatch...jo visst det är ju ingen tävling direkt..det spelas inte om några poäng. Men ishockey är ishockey! som supporter följer man sitt lag vart det än befinner sig...sen gör andra det lite mera...men det beror på hur man har det med jobb och så..jag själv börjar inte Högskolan förrän 30 augusti, så för mig är det lungt! :)

Just det här med försäsongsmatcher är faktiskt lite spännande att följa och titta på faktiskt...man ser först och främst hur säsongens lag ser ut och hur Tommy Jonsson testar olika formationer för att se vilka som passar bra ihop...tänk er Nordan, Lauritzen och Widing i en kedja...det tror jag skulle bli ett vasst vapen i vinter...likaså Järnkrok, Silfverberg och Dackell...också mycket vasst anfall. Ja det ska bli spännande att se hur Jonsson tänker kring formationerna. Jag tycker iallafall det ska bli oerhört roligt och spännande att se laget spela ishockey igen och att vi supportrar får se lite mål!

Så här ser alltså mitt schema ut för kommande vecka när det gäller hockey!

Fredag 12/8 kl.10.40
 - Internmatch i Läkerol arena...Lag vit mot lag svart
Tisdag 16/8 kl.11.00-12.00 Brynäs isträning
Tisdag 16/8 kl.19.00 - Almtuna - Brynäs (Uppsala)
Torsdag 18/8 kl.19.00 - AIK - Brynäs (Märsta)
Måndag 22/8 kl.19.00 Brynäs - Skellefteå (Hudiksvall)

Så ser det alltså ut! man bara längtar som ja jag vet inte vad !! men nu är det inte långt kvar till Elitseriepremiären heller !! snart dags att räkna ner kanske ?? ;)


En av förra säsongens träningsmatcher..


Brynäs IF

1. Sätt din musik på blanda. 2. Klicka på nästa knapp efter varje fråga. 3. Använd låttiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte !

1. Vad betyder Brynäs IF för mig? Welcome to the jungle

2. Vilken känsla får jag i Läkerol arena? Aldrig ska jag sluta älska dig

3. Vad kommer jag att tycka om nyförvärvet Jesper Ollas i vinter? Happiness

4. Hur långt kommer Brynäs IF komma säsongen 11/12? Du är allt  

5. Vad är det bästa med ishockey? Tonight

6. Kommer jag alltid att älska Brynäs IF? You give love a bad name

7. Min första känsla efter första målet i Läkerol arena säsongen 11/12 Like a prayer

8. Hur är maten i Läkerol arena? On the floor  

9. Brynäs 13:e SM - guld kommer...ja när?
Higher  

10. Vilken låt beskriver Brynäs IF bäst?
En Boomerang

11. Vilken låt ska spelas på säsongens intro? Telling the world

12. Så tycker jag om Brynäs matchtröja? Du ska va president

13. Hur mycket kommer vi Brynäsare kunna lita på tränaren Tommy Jonsson? Bark at the moon

14. Kommer Brynäs IF nå slutspel säsongen 11/12? Sex on fire

15. Vad kan man säga om de 11 andra lagen i Elitserien? Raise your glass

16. Mina sista ord innan jag dör blir? I gotta feeling


Jag säger bara Welcome to the jungle ! ;)




Jag och mina vänner

DU OCH DIN BÄSTA VÄN......

Matilda är en av mina bästa vänner! Vi träffades sommaren 07 har jag för mig att det var..och det kommer jag aldrig att ångra! Vi har och kommer att dela många roliga och bra minnen tillsammans. <3

NÅGON DU LITAR PÅ

Josefine är och kommer alltid vara en vän jag kommer att lita på. Jag har förstårs fler vänner som jag kan lita på men en av dom är Jossan <3

DIG SJÄLV SOM LYCKLIGAST

Ja, inget kan slå Brynäs IF..jag klädd i Sveriges snyggaste färger är oslagsbart! Visst mina vänner betyder allt ! men att få följa detta underbara lag gör en lycklig.

DEN DU ALLTID HAR ROLIGT MED

Jag måste säga att jag har roligt med alla mina vänner..men måste jag välja någon så väljer jag Jossan. Det finns inte en enda gång vi träffas och inte skrattar. Det är underbart...jag vet fler vänner som är så när vi umgås ..och det är så det ska vara..man ska skratta...det är det bästa som finns!

NÅGON SOM BETYDER MYCKET

Samma här..alla mina vänner betyder mycket för mig..men måste jag välja någon så väljer jag Catarina. En människa som alltid finns där för mig vad som än händer. Och säg någon gång vi har tråkigt tillsammans? ;) Ne det här är någon som betyder väldigt mycket för mig <3 

NÅGON DU TYCKER ÄR SÖT

Vilken Brynäsare är inte söt ? ;) Men här har vi både favoriten och sötingen i Brynäs ! :P Det räcker så <3 

 


Luleå Hockey lägger till ett klubbmärke



Luleå Hockey har presenterat ett nytt klubbmärke. På klubbens hemsida står det att märket ska stärka Luleå Hockeyn identitet och att märket ska pryda säsongens matchtröjor.

Men det tidigare märket med björnen, norrskenet och snöflingorna kommer ändå finnas kvar som föreningens logo. Det nya märket ska tydligen vara ett tillägg och ett nytt uttryck för föreningen på dess machtröjor och en ny linje när det gäller souvenirer.

Ja varför inte Luleå hockey...men jag vette sjutton om jag tycker att bilden liknar en björn..mer ett lejon eller kanske en varg?..hm..Jag tycker personligen att Luleås förra märke var snyggare och bättre. De kommer ju även att ha kvar det gamla.men varför ha två st egentligen? det blir ju bara rörande..

Jag vet inte om jag hade gillat om Brynäs IF hade en Tiger på matchtröjan plus det andra märket..Personligen så tycker jag att det räcker med ett snyggt märke. Men roligt att Luleå Hockey vågar prova något nytt. Så det
är alltså så här vi kommer få se Luleå hockey i höst..så som på bilderna.


En sann vän




Jag har en sann vän
den vännen kan jag alltid lita på
När hon kom till mig, kände jag direkt
att hon är en sann vän.

Alla måste ha någon att kunna lita på, det är så
Och en trofast vän är mera värd än guld.
Jag vet, vänner prövas genom tidens gång.
Sviker aldrig fast min väg är lång.
Finns där vid min sida när vågorna slår.
Håller det hon lovar, det är vänner som består.

Jag har en sann vän
den vännen kan jag alltid lita på
När hon kom till mig, kände jag direkt
att hon är en sann vän.

Jag har fått en vän som jag kan lita på.
I den mörkaste natt så finns hon alltid där.
Mitt hjärta har hon fått.
Och tillsammans har vi skrattat gott.
Hon finns där vid min sida när stormarna går.
Ger mig mod att står för det jag alltid har trott på.

Jag har en sann vän
Den vännen kommer jag aldrig glömma
Hon ska bevaras i mitt hjärta
föralltid hon och jag, min sanna vän <3

Älskar säsongens målsättning...inget dutt eller fjutt..rakt på sak!

Det här med målsättningen inför säsongen har alltid varit intressant när det gäller Brynäs IF. Det allra vanligaste målsättningen som iallafall jag har hört från Brynäs sida, är att laget ska ta sig till Slutspel, sen där ja då kan allt hända. Jo precis allt kan hända, för tre säsonger sedan åkte Brynäs ut i fyra raka kvartsfinaler mot Färjestad..säsongen efter vart det 4-1 i matcher till Djurgården i kvartsfinalserien...senaste säsongen åkte Brynäs ut i kvarten efter 4-1 mot Färjestad. Ja visst, målsättningen har de klarat..men sen då? när ska de gå längre?
 
Det är det jag ÄLSKAR med säsongens målsättning...rakt på sak..ingen tjaffs om att slutspelet ska nås först utan här är det SM - GULD som gäller ! okej, såklart att laget måste ta sig till slutspel först innan de kan kriga om ett sm-guld, men själva inställningen är så grym! det är en låååååååååång resa dit..allt kan hända, även när det inte gäller slutspel. Sen har väl 11 andra lag typ samma målsättning? men finns säkert lag som duttar och fjuttar med att de ska ta sig till slutspel först..men icke Brynäs IF...de ska ta hem guldet till Gävle!

Som ni kanske hör så sätter det här ganska stor press på spelarna...en hel stad har förväntningarna att laget nu satsar allt för ett 13:e sm-guld. Sen finns det säkert vissa surgubbar och tanter som sitter hemma i TV - soffan och bara hånskrattar åt rubriken i GD "Målet är SM - guld"...och det kan nog komma en och en annan kommentar att "De är ju så dåliga jämt" "Hur sjutton ska det laget kunna vinna SM - guld, de har ju inte gjort det sen år 1999" "Brynäs storhetstid har varit" Okej låt oss säga så här..kom upp till Läkerol arena i vinter så ska ni få se att varenda gubbe, tant, ungdom eller vad det nu är har FEL.
Låt se det så här istället: "Målet är SM-guld"...."Brynäs spelar alltid så bra"...."Klart det här laget kan vinna SM-guld 2012"....."Brynäs storhetstid är här och nu" Låt oss vända på steken och tänka positivt..för vem glädjs av att bara höra negativa saker om Gävles stolthet? inte jag iallafall..riktiga supportrar tror ALLTID på sitt lag...bara att inför den här säsongen är förväntningarna skyhöga..iallafall från min sida.

Det ska bli jätteintressant att följa laget i vinter! För är det någonting jag alltid har drömt och längtat efter så är det att få fira ett SM -guld som Brynässupporter tillsammans med laget och mina underbara Brynäsvänner! Vägen är lång....men ingenting är omöjligt!
Nu ska ni få höra Tommy Jonsson och kaptenen Dackells tankar kring säsongens lag och jag gillar den där målsättningen alltså! jag säger bara.....MOT SM - GULDET !!!!


Det var tränarens åsikter det !

Och det var Dackells åsikter!

Vad är mitt liv?....Och Äntligen har Brynäs IF haft ispremiär!

Man kan ibland undra vad man egentligen gör av sitt liv...Vad gör jag? Jo jag pluggar till Förskollärare på Högskolan, det är ju faktiskt en ganska stor sak i mitt liv just nu, det tar en hel del tid...sen vill jag såklart umgås med mina vänner så mycket som möjligt..Sen har jag ett intresse för fotografering, det kan vara fotografering på egentligen allt MÖJLIGT, men just närbilder är för mig mycket fasinerande och spännande. Sen är såklart familjen mycket viktig i mitt liv såklart. Men undra om inte jag har ett intresse som Slår ut hela det här alltså? ja såklart inte vännerna och familj sen utbildning är ju väldigt viktigt! men att se Brynäs IF spela ishockey är för mig "the life"! Att se en svart rund sak ute på isen och en massa "snygga" grabbar på isen är bland det bästa som finns! Får INTE glömma bort glädjen vid målen också! Men egentligen är det så mycket mera än bara...mål, svart rund sak på isen och "snygga grabbar" Det sociala är kanske det roligaste och bästa av allt! att få skratta tillsammans med Brynäsare och snacka hockey vid rinken och utanför rinken är för mig det allra bästa som finns !  Jag har alltid tänkt på alla de underbara människor som finns runt omkring hockeyn och vännerna jag har träffat! se bara på mina vänner Catarina och Eva...Hur i sjutton kom vi i kontakt med varandra? jag vet att jag stod där ensam i några matcher och inte vet jag om det var någon av dom två som sa att jag kunde stå brevid dom..fast det troligaste är nog att Catarina och jag pratade med varandra och frågade om vi skulle ha sällskap hem båda bor i Stigslund, det var nog där allt började..Ja vem det än var som tog den kontaken så är det INGENTING jag ångrar! se bara vilka vänner vi är idag! För mig kommer Brynäs IF ALLTID att vara ett lag jag följer på ett eller annat sätt..för i hjärtat finns det klubbmärket ristat föralltid och förevigt! <3 Likaså mina vänner runt omkring hockeyn och mina andra vänner också såklart ! ¨
Jag tycker faktiskt att jag har en rätt så bra koll på mitt liv ändå..lärarstudent, fotografen och en av Brynäs största och trognaste supporter !



och just det här med ishockey och sommar..går INTE ihop alltså! att älska ishockey gör att det blir svårt att koppla av på sommaren...eller jo visst kan man njuta av sommaren och koppla bort hockeyn..men innerst inne i hjärtat finns det en känsla av att sommaren får vara kortare än vad den är..jag vill se ishockey! jag vill se Brynäs IF på is! igår var det DAGS! rena rama julafton för oss Brynäsare..som bor i Gävle då, det var nämligen dags för grabbarna att skrinna ut på isen i Läkerol arenas B - hall. Ja vad kan det ha varit för temperatur i luften?..hm..runt 20 grader och inne i ishallen flera minus..hm..det var bara att ha på sig jeans och tjock tröja det...men oj vad kul det var att se grabbarna igen efter en lång sommar! och det blev ju inte mindre roligt när stjärnan Niklas Bäckstöm var med och tränade. Ne det var verkligen jätteroligt! och visst såg det piggt och bra ut! det var ju inte det hårdaste ispasset..men mest att grabbarna skulle få känna på sin utrustning och komma igång med skridskoåkningen igen..nu är det bara att längta och drömma vidare till den 16 augusti då vi åker ner till uppsala och ser Almtuna - Brynäs.. EN MATCH alltså! då blir det matchtröja på för första gången sen den 16 mars faktiskt! bara det är ju värsta framsteget! och då närmar det sig allvaret på riktigt! nu ska ni få se lite bilder från gårdagens ispremiär! NJUT av Brynäs IF första ispass !

Dags för säsongens första ispass...och visst verkade grabbarna trivas!

Först tog sig Granström ett snack med Bäckis sen gjorde Mads Hansen desamma :)
(Bäckis han med vita hjälmen)

TV ville interjuva Tommy Jonsson och Johan "Honken" Holmqvist !

Mads Hansen och Niklas Bäckström !

Jesper Ollas och sen har vi HONKEN !

Lite Kramkalas !                                  Jonathan Granström <3

Mats Lavander !                                      Jonathan Carlsson !

RSS 2.0