Sundlöv värvar smart, nu återvänder Anton Rödin!

Anton Rödin är klar för Brynäs IF! Namnet känner vi Brynäsare igen såklart, han har spelat en del i Brynäs tidigare men efter säsongen 10/11 så valde Anton att dra vidare till NHL, men det blev ingen plats i NHL-laget Vancouver utan Anton fick en plats i AHL-laget Chicago Wolves, där han spelade i två säsonger. Men nu väljer han alltså att återvända till Brynäs igen.
 
Han kommer att tillföra en massa saker, han tillför väl ändå lite mer spets i truppen? med hans enorma skridskoåkning till exempel. Det var så jag kommer ihåg honom i alla fall. Mycket roligt att han återvänder till Brynäs och att vi Brynäsare får se honom i Brynäströjan igen!
 
Detta innebär som Sundlöv sa på supporterklubbens årsmöte att det ska alltså in två forwards till. För kom Rödin så blir det tre forward, kommer inte Rödin så skulle Sundlöv nöja sig med två forward, men nu är det alltså klart att Rödin kommer så vi Brynäsare kan alltså vänta oss två nyförvärv till?
 
Än så länge så har tre nyförvärv anslutit:
Lukas Kilström (back)
Daniel Brodin (forward)
Anton Rödin (forward)
 

Jag älskar att skriva om Brynäs IF!

Jag älskar att skriva! då menar jag inte Högskoleuppsatser eller böcker, ne jag älskar att skriva om ishockey och framförallt om Brynäs IF. Det har ni nog också märkt på min blogg att det här är en tjej som älskar att skriva. Varför gör jag det då? Jag vill dela med mig av mina åsikter om hockey och Brynäs, vill självklart att det ska nå fram till så många som möjligt. Jag har ett enormt stort intresse för just Brynäs, jag ser alla hemmamatcher jag kan se på en säsong, jag åker även iväg på några bortamatcher ibland när det passar.
 
Ibland har jag funderat på varför inte jag studerade till journalist, alltså sportjournalist. Eller något liknande. Jag tycker det skulle vara häftigt. Det är fortfarande inte försent, absolut inte...men först ska jag vara förskollärare ett tag som jag har studerat till i 3 år nu, bara ett halvår kvar!
 
Men just det här med att skriva, ibland känner jag att jag får till riktigt bra texter men ibland känns det bara skit. Det är som en uppsats på högskolenivå, att ibland blir man riktigt nöjd med sina uppsatser och ibland skulle man bara vilja slänga iväg skiten. Hur kommer man mer på en jämn nivå? är det träning som krävs? att bara skriva, skriva och skriva? Jag skulle faktiskt kunna tro det.
 
Men för att få fler människor att läsa mina texter så anmälde jag mig till Svenskafans.com för dom sökte fler skribenter om just Brynäs IF och jag kände att det här passar mig! och det är över 1000 människor som läser texterna, istället för fjuttiga 40 st typ om ens det. Jag fick sedan besked att jag verkade vara en engagerad tjej och jag fick börja skriva. Nu har inte jag skrivit så värst många artiklar eller krönikor ännu på sidan, men inför kommande säsong är jag riktigt taggad för att skriva så mycket jag bara kan om Brynäs IF och om matcherna.
 
Det görs även en stor satsning nu på svenskafans och på just Brynässidan. Det ska utvecklas enormt mycket och nå fram till alla med ett stort Brynäshjärta. Det känns oerhört inspirerande att få vara med på den här resan, för målet är att bli bäst på svenskafans hockeyzon som det heter. Jag kommer göra mitt yttersta för att nå dit! för jag vill visa att jag kan skriva och jag älskar att göra det så det är bara upp till mig nu att bevisa det.
 
Ni som ännu inte har upptäckt Brynässidan på svenskafans.com gå in på länken här nedan så är det bara att börja läsa. Bli gärna medlem också, kostar ingenting. Vi är fans som skriver till våra fans!
http://www.svenskafans.com/hockeyzon/bif/
 
Jag ser fram emot säsongen 13/14 som skribent på Svenskafans.com men även att se ett nytt Brynäslag på isen! och vem vet, snart är det kanske jag som står där med en penna och ett anteckningsblock och ska intervjua spelarna efter matcherna...
 
NU KÖR VI!
 

Han är en målvakt vi Brynäsare saknar!

Om jag säger Jacob Markström, vad säger ni då? Jag skulle kanske säga en av världens bästa målvakter, om inte än så kommer han att bli. Vilken grym tävlingsmänniska det finns i honom. Hur vet jag det? Jo jag tittade nyss på en intervju på TV4 som handlar om just Jacob Markström och inför VM på hemmaplan.
 
Som Brynäsare så har man följt Markström ganska mycket, i alla fall när han spelade i just Brynäs IF. Vem minns inte kvalserien 07/08 då han släpptes in  i hetluften och höll sitt Brynäs kvar i Elitserien. Utan honom vet jag inte alls hur det hade slutat. Jag kan tänka mig att det hade slutat illa, det vet man aldrig men min första känsla är så.
Säsongen 10/11 drog han över till NHL men hamnade i AHL i laget Rochester Americans. Men mer och mer har Markström fått chansen i NHL och i laget Florida Panthers. Den senaste säsongen, alltså 12/13 spelade han hela 23 matcher för Florida Panthers. Och en räddningsprocent vid strax 90 procent. Som sagt det blir bara bättre och bättre för Markström, som nu också spelar VM på hemmaplan i Globen.
 
Men det som ändå imponerar mest på mig när det gäller honom det är tävlingsmänniskan Markström. Sen verkar han vara en mycket ödmjuk och härlig person. Men att varje dag säga för sig själv att jag är världens bästa målvakt och idag kommer jag ta alla puckar och jag är bäst och vad han nu mer tänker...det handlar om att tänka positivt helt enkelt.
 
Målvakstabbar gör alla målvakter någon gång under sin karriär, och Markström sa att han har gjort några han också. "Helvete" är det första man tänker säger han men sedan är det bara att glömma och tänka på nästa puck.
 
Jag måste säga att Jacob Markström verkar så oerhört proffsig på något vis, han vet vad han pratar om och man ser verkligen i Jacobs ögon att det är det här han brinner för! han vill bara bli ännu bättre och självklart bli förstamålvakt i NHL.
 
Själv som Brynäsare skulle man gärna vilja ha hem honom till Gävle och Brynäs IF igen! Han är oerhört saknad! Men vem vet, han kanske återvänder en vacker dag?
Jag hade jättegärna velat sett honom i Globen idag när Sverige spelar mot Norge eller någon annan match. Men tyvärr blir det inte så. Men jag önskar Jacob all lycka till i karriären! och bäst i världen är han redan, i alla fall enligt mig!
 
Vill ni se hela intervjun med Markström så kika in på den här länken:
http://www.tv4.se/hockey-vm/klipp/exklusivt-ekwall-inf%C3%B6r-hockey-vm-jacob-markstr%C3%B6m-2345541
 

27 härliga hemmamatcher att se fram emot!

I torsdags kom spelschemat för säsongen 13/14 ut till alla hockeytokiga i Sverige. Nu längtar man ju ännu mer till säsongen drar igång. Ser riktigt bra ut måste jag säga, speldagarna varierar väldigt mycket. Det kommer till och med spelas lite matcher på både fredagar och söndagar vilket är lite nytt. Det har väl varit någon enstaka match förra säsongen som gick på en söndag och fredag.
 
Brynäs kommer att spela 27 hemmamatcher den här säsongen. Man börjar borta mot Leksand i Tegera arena den 14 september och avslutar omgång 55 i Läkerol arena mot Luleå den 8 mars. Så mina hockeyvänner, det är bara att ta fram papper och penna och börja skriva upp hemmamatcherna! vi ska fylla Läkerolen många gånger den här säsongen, helst när det äntligen är dags att spela Gävledaladerbyn mot Leksand.
 
Brynäs hemmamatcher i Läkerol arena  säsongen 13/14:
 
Tisdag 17/9       19.00    Brynäs IF - Skellefteå AIK
Torsdag 19/9     19.00    Brynäs IF - HV71
Onsdag 25/9      19.00    Brynäs IF - AIK
Tisdag 1/10        19.00    Brynäs IF - Frölunda HC
Lördag 5/10        18.30   Brynäs IF - Luleå HF
Lördag 12/10      18.30   Brynäs IF - Växjö Lakers
Torsdag 17/10    19.00   Brynäs IF - Modo hockey
Fredag 25/10      19.00   Brynäs IF - Örebro HK
Onsdag 30/10     19.00   Brynäs IF - Linköping HC
Söndag 3/11       17.00   Brynäs IF - Leksands IF
Lördag 16/11      16.00   Brynäs IF - Färjestad BK
Onsdag 27/11    19.00   Brynäs IF - Skellefteå AIK
Lördag 30/11     18.30    Brynäs IF - Luleå HF
Tisdag 3/12        19.00   Brynäs IF - HV71
Lördag 7/12        16.00   Brynäs IF - Frölunda HC
Torsdag 12/12    19.00   Brynäs IF - Linköping HC
Torsdag 26/12    18.30   Brynäs IF - Modo hockey
Måndag 30/12     19.00  Brynäs IF - Växjö Lakers
Lördag 11/1         16.00  Brynäs IF - AIK
Torsdag 16/1       19.00  Brynäs IF - Färjestad BK
Torsdag 23/1       19.00  Brynäs IF - Leksands IF
Lördag 25/1         18.30  Brynäs IF - Örebro HK
Lördag 1/2           16.00  Brynäs IF - Skellefteå AIK
Torsdag 6/2         19.00  Brynäs IF - AIK
Fredag 28/2         19.00  Brynäs IF - Frölunda HC
Tisdag 4/3            19.00  Brynäs IF - HV71
Lördag 8/3            16.00  Brynäs IF - Luleå HF
 
Det var alla hemmamatcher i höst/vinter. Sen hoppas vi att det blir ett längre slutspel än vad det blev den här säsongen som var.
 
Ganska intressant att se att det faktiskt bara är 1 hemmamatch på en måndag, vilket är grymt positivt! måndagsmatcher drar inte mycket folk. Fast det är 4 tisdagsmatcher ser jag nu, jaja det får vi leva med. 2 fredagsmatcher är det i Läkerol arena också ser jag. 8 lördagsmatcher är kanon! då drar det mycket folk!
3 november är en söndag och då spelar Brynäs hemma mot Leksand i en garanterad fullsatt Läkerol arena.
 
Det ser ut att vara lite mer fördelat på veckodagarna ser jag, någonting som hockeyligan kanske tycker är bra. Det är hockey på alla möjliga dagar nu, förr var det mest på söndagar som det spelades hockey. Men det är bara bra att man fördelar lite mera på veckodagarna. Det blir en spännande säsong att se fram emot och många härliga hemmamatcher! och många härliga mål vill vi se!
 
Brynäs IF är dom bästa.......
 
 
Heja Heja Heja Brynäs !

RSS 2.0