Uppsalatur och HVfirande

Hejsan svejsan alla goá läsare!

Idag har jag och mina kära vänner Ida och Matilda tagit en tur till Uppsala för att shoppa lite. Vi åkte tåg dit och tåg hem. Det gick väldigt smidigt och bra. jag själv hittade inte så mycket, hittade en söt liten tröja och en tröja som jag kanske(!) ska ha på studenten över den vita klänningen, vi får se hur det blir. Men jag har ett alternativ iallafall. Sen var vi och åt på en jättegod kinarestaurang, och maten var mums dessutom var personalen supertrevliga.Han som serverade oss såg att kameran låg på bordet och frågade om han skulle ta ett kort på oss tre, och det tackade vi inte nej till :) en supertrevlig man. Det var det vi gjorde, shoppade och åt :) mer hann vi inte för sen vid 16.19 gick vårat tåg hem till Gävle igen. 

Väl hemma i Gävle så var det bara direkt hem och bänka sig framför TV:n för att se Djurgården - HV71, eller iallafall en tredje period hann jag med. Matchen började klockan 16.00 så fick bara se en tredje period, fast matchen slutade 2 - 2 så den gick till sudden. Skulle Djurgården ta serien till en 7:e och avgörande final nere i Jönköping, eller skulle HV71 ta guldet redan ikväll uppe i Stockholm? det var frågan. Och det blev faktiskt det sistnämnda. HV71 ÄR SVENSKA MÄSTARE SÄSONGEN 09/10. Ett STORT grattis till er! Jag vart glad att det vart HV till slut, Djurgårdsfansen är det värsta som finns inom svensk ishockey, okej inte nu längre, nu har det fula AIK tagit sig upp också och de har ännu värre fans än Djurgården så.... men men det är tur att man är Brynäsare, I Gävle finns det bara snälla Brynäsare och runt om i landet kryllar det av underbara Brynäsare!. 

Jaha ne men då var hockeysäsongen över då :( är det verkligen sant? jo tyvärr. Men det kommer bli lite tre kronor tuneringar och VM. så helt slut är det ändå inte men Elitserien är över för denna säsong. Säsongen som har bjudit på underhållande matcher och OTROLIGT jämna finalserier! det kunde lika gärna ha varit 4 - 2 till Djurgården idag. Men HV har lite lite vassare spelare än vad Djurgården har, det är det som avgör finalen. Men sudden match efter suddenmatch väldigt väldigt jämt. Men det var HV71 som drog det längsta strået. ännu ett stort grattis! 

Nu till Brynäs IF som trots allt är klubben som betyder allt <3 det är kärlek! 
Brynäs har värvat några spelare till säsongen 10/11 tänkte att jag skulle skriva upp den nuvarande truppen till säsongen 10/11. Här har ni den: 

Målvakter 
Mattias Modig (nyförvärv)
Niklas Svedberg (nyförvärv)

Backar
Niclas Andersén 
Simon Bertilsson 
Dale Clarke (nyförvärv)
Mattias Ekholm (nyförvärv)
Lars Jonsson (nästan som ett nyförvärv, han har varit skadad nästan hela förra säsongen) 
Simon Löf
Jörgen Sundqvist 

Forwards
Andreas Dackell
Jonathan Granström
Mads Hansen
Calle Järnkrok
Magnus Kahnberg
Sebastian Lauritzen
Jonas Nordqvist 
Anton Rödin
Emil Sandin
Jakob Silfverberg
Eero Somervuori
Sebastian Wännström 
Alexander Sundström  
 
Här har vi truppen för säsongen 10/11. Det kanske kommer värvas någon mer, men tror inte att Sundlöv har tänkt göra så mycket mera. Man vill i stort sätt fortsätta med samma grupp även nästa säsong. Vilket tror jag kommer bli kanon, laget lär känna varandra ännu bättre än förra året,och det kommer även visas på isen, hur bra Brynäs IF känner varandra. Brynäs brukar vara riktigt bra på att visa hur sammansvetsad gruppen är. Man ser verkligen att de har roligt samtidigt som det är mycket allvar i det hela också. Men jag tror ändå att det viktigaste är att gruppen mår bra tillsammans för då går det bra att prestera på isen med. Men det återstår att se hur gruppen blir. Men jag tror otroligt mycket på detta lag.

Man ser bara hur juniorverksamheten ser ut i Brynäs IF, det är enormt många unga talanger som kommer fram. Och att dessa får chansen redan nu att visa hur bra de egentligen är genom att få ett A - lagskontrakt och visa vad de går för. Det som känns lite som ett orosmoment i Brynäs till nästa säsong är målvakterna, hur bra är egentligen Modig och Svedberg? jag själv har väldigt dålig koll på det, men en som har en grym koll borde vara Pecka Alcén så jag är egentligen inte så orolig, för man vet att Pecka gör ett grymt bra jobb med alla målvakter. Vi får se hur det går....

Jag tror själv på ett ungt och hungrigt Brynäs IF till nästa säsong. Jag tror även att man ännu en säsong går till slutspel. Sen hur långt det räcker där återstår att se. Men nästa säsongs Brynäs heter ungt och hungrigt iallafall, den saken är klar!

ojojoj nu vart det mycket hockey, men men mycket tankar och funderingar vart det. Hockey är livet! det är mitt stora intresse!

tack och hej!

 
Matbesök på kinarestaurang


Tröjan som jag köpte I like <3


Grattis HV71 till SM - guldet! 


AIK till Elitserien

Hejsan svejsan!

Idag har jag bara gått och väntat till klockan ska bli 15.30 för då var det dags för den sista omgången i årets kvaseriedrama. Sen tidigare är Södertälje klart för Elitseriespel nästa säsong. Det stod alltså om fyra lag som kunde ta sig upp till den högsta ligan, Almtuna, Leksand, Rögle och AIK. För AIK räckte det med att vinna sin match under ordinarie tid för att få en plats i Elitserien. Dock för de andra tre lagen så måste de vinna sin match och sen måste resultaten i de andra matcherna gå deras väg, så lite svårare för deras del att nå Elitserien. 

Och det dröjde lång lång tid innan AIK kunde ta ledningen på Hovet, ledningsmålet kom i de tredje perioden. Jag fick besök av Matilda och Jossan så jag såg inte den sista och avgörande perioden. Men jag hörde på radion i stället och då gjorde de 1 - 0 sen kom även 2 - 0 och AIK är i Elitserien! 

jag känner så här att AIK hamnade i Elitserien: De positiva är att de kommer dra mycket folk till Läkerol arena när AIK spelar här. Men det kommer behövas alla stans poliser på plats. För AIK supportrarna är ännu värre än vad djurgårdssupportrarna är. Jag tror ärligt talat att när det går i motgång för AIK så kommer svensk ishockey att leva farligt, eller kanske inte svensk ishockey, men AIK sportklubb. supportrarna kommer förstöra allt i deras väg, så känner jag just nu, sen vet inte jag hur de är, har aldrig träffat på några. Men det man har sett i tidningar och på TV, så är det ingenting att handskas med. De hoppade ju på Rögletränarna här någon match i kvalserien, och AIK sportklubb fick böta hur mycket pengar som helst. Så jag säger bara se UPP för AIK:s supportrar!. 

Nu nog med hockey, Grattis föressten AIK för elitserieplatsen, tror inte de kommer att hålla, de kommer få fortsätta i allsvenskan nästa år. Men men här hemma är jag i full gång att förbereda för 7 veckors praktik på en förskola. Ska bli jätteskoj! :) har längtat länge efter det här nu. och idag föressten är det precis 2 månader kvar tills jag Alexandra Egerfält tar studenten! det ni! ;) 
Men först APU och under min APU period kommer jag ha skaffat körkort också! det har jag lovat mig själv!

Ni får ha det så bra så länge! puss och kram <3 

 
AIK till Elitserien


Allt till 7 veckors APU

Brynäs IF värvar back från Mora

Idag vart det klart att Mattias Ekholm går från Mora till Brynäs IF :) Även att veteranen Andreas Dackell fortsätter att spela i Brynäs en säsong till. Härligt att Brynäs vågar satsa ungt till kommande säsong, det kommer bli ett ungt och hungrigt Brynäs nästa säsong, det kan jag lova! Målvakten Mattias Modig är även han klar för Brynäs! Han kommer att utvecklas jättebra i Brynäs, det tror jag säkert.

Backar som är klara för Brynäs säsong 10/11
Niclas Andersén
Victor Berglind (ny, uppflyttad från juniorlaget)
Simon Bertilsson
Lars Jonsson
Jörgen Sundqvist
Simon Löf
Mattias Ekholm (ny, värvas från Mora)

Hörs lite senare// Alex

Mattias Ekholm


Andreas Dackell <3


Stan och helt slut

Tjohej alla läsare!

Det var ett tag sen jag skrev, men har gjort så mycket olika saker och jag har inte suttit vid datorn så mycket. Jag har nämligen haft mina tre underbara vänner sovande hos mig i tre dagar. För mamma, pappa och Julia har varit i London med en annan familj. Alla säger att jag var så dum som inte följde med, för jag ville vara hemma och se på SM - slutspelet i hockey. Jag har faktiskt inte sett en enda match, för jag har varit med Matilda, Jossan och Ida, och det ångrar jag inte för fem öre. Det har varit så mysigt och trevligt! Vi har gjort lite olika saker, sen hade jag en tjejmiddag igår då jag bjöd in yttligare tre tjejer :) vi hade det superkul! jag hade ordnat en liten femkamp :) haha ojoj det var grymt kul, fast man bara fick vara domare och se på och dra av poäng om inte lagen skötte sig :) sen var jag även fotograf också mitt i alltihop. Det fungerade också bra, bara att man fick en innebandyklubba på foten men annars ingen skada skedd.

Nu har jag verkligen kännt på hur det är att sköta ett hus alldeles själv men tre kompisar dock. Men det är inte det lättaste. Jag ska dock ha en liten mindre lägenhet när jag flyttar hemmifrån, men man måste ändå sköta princip samma saker. men det går om man bara vill. Tycker att jag har skött mig mycket bra under dessa fyra dagar. Stolt över mig själv! men visst har man saknat övriga familjen! :( man känner att det är några som saknas. Men det var ändå skönt att vara hemma ensam :) både och det där :)

Sen idag var jag ner på stan en stund med Matilda och Jossan. Vi gick runt och tittade lite :) jag hittade en fin fin sommarklänning som jag ska ha i sommar :) så guuulig <3 :) ni får se den snart :) sen åkte jag hem igen och käkade lite sen har jag städat huset, nu ska jag bara dra mig ner till Konsum för att handla lite bröd och mjölk. Sen ska jag även köpa något smaskigt att tugga på ikväll, jag har nämligen beställt hem en match i kvalserien. Match mellan Leksand - Södertälje heja Leksand!! :) blir en spännnande match det! :)

Tack för mig ! och tack ännu än gång till Matilda, Jossan och Ida för att ni har varit här och gjort mig sällskap och fy tusan vad mysigt och bra vi har haft det :) ser fram emot utlandsresan nu! :)

Puss och kram <3



Detta skulle vi göra :) (tjejmiddagen)


Klädstafett :) Dock är det än modoit som klär på sig Brynäskläder :) det ni! :)


Ibland kan det bli så stressigt att tröjan blir bakåfram


Sommarklänningen som jag har köpt :)

RSS 2.0