Juniorkronorna trummar på !

Jag hoppas alla har fått i sig riktigt mycket tomtegröt och julmat nu under julhelgen. För nu är det slut på julen och bara 2 dagar kvar på år 2012. Nu ser jag fram emot ett riktigt hockeyår, fast vad kan bli ett bättre hockeyår än 2012? JVM-guld och sen SM-guldet med Brynäs. Det går nog inte att slå, men ser fram emot ett härligt år fullt med massa härliga hockeymatcher. 
 
Så här i nyårstider spelas det ändå hockey, och en mycket bra hockey dessutom, Junior-VM pågår just nu i Ryssland. Sverige har inlett tuneringen på ett stabilt sätt. Dom har hunnit med att spela 3 matcher, och faktiskt har alla slutat med en Sverigevinst! 
 
Sverige - Tjeckien 4-1 
Den första matchen missade jag att se på, för jag var i Jönköping och tittade på HV71-Brynäs. Men Sverige övertygade i matchen och vann den med hela 4-1. Båda lagen ska ha dragit på sig alldeles för mycket utvisningar i den här matchen. Målskyttar för Sverige i den inledande JVM-matchen var Sebastian Collberg, Elias Lindholm, Filip Sandberg och Filip Forsberg. 
 
Sverige - Schweiz 3-2 efter straffar 
Sveriges andra match i junior-VM skulle bli mycket tuffare. Schweiz kunde ta ledningen med både 1-0 men Sverige kvitterade den gången, men Schweiz kunde ta ledningen igen. Sverige kom tillbaka än en gång och 2-2 stod det efter tre spelade perioder. Förlängning väntade, lagen hade sina chanser att avgöra matchen men det går ändå till ett straffavgörande. Där kunde Sveriges Victor Rask avgöra för Sverige. I straffläggningen ställde Sverige sin andra målvakt Niklas Lundström, och han spikade igen totalt. Schweiz lyckades inte göra mål på honom. Sverige gör annars en bra match, men kan mycket mer. Matchen slutade alltså 3-2 efter ett straffavgörande.
 
Sverige - Lettland 5-1 
Det här var en match Sverige skulle vinna enkelt, men det var darrigt och lite nervöst i inledningen på matchen. Sverige skapade många chanser men pucken ville inte riktigt in i målet. Lettlands målvakt var för dagen riktigt het dessutom! men det skulle ändå lossna tillslut, i spelformen powerplay kunde Emil Molin sätta 1-0 efter en elegant pass från lagkompisen i Brynäs Elias Lindholm. Efter målet var det Sverige som trummade på men Lettland kom i några vassa kontringar. Lettland gav inte upp och gav Sverige en riktigt match då de kvitterar till 1-1. Men i den andra perioden gör Sebastian Collberg 2-1. Sedan släppte det rejält för Sverige Victor Arvidsson kunde både sätta 3-1 och 4-1. Matchen slutar 5-1 till Sverige efter att Alexander Wennberg nätat. Sverige behövde få ledningen med 3-1 innan spelarna kunde slappna av lite och spela lite lugnare. Det var såklart en match på pappret som laget skulle vinna enkelt, men matchen ska spelas också och det är nog inte så himla enkelt för grabbarna. 
 
3 matcher har Sverige hunnit spela och alla 3 har slutat med vinst. Sverige har tagit 8 poäng av 9 möjliga. Vilket är en kanonstart för svenskarna. Detta innebär att Sverige är klart för kvartsfinal, men om man vinner matchen mot Finland på nyårsafton så kvalicerar sig Sverige direkt till en semifinalplats i junior-VM. Vilket vi alla hoppas på såklart! Då slipper man en jobbig kvartsfinal, och man får tid för att ladda inför en semifinalmatch istället. Finland kommer inte bli lätta att slå, det krävs att Sverige gör en kanonmatch, det är nu det svenska laget testas på riktigt, det är nu de bästa motståndarna väntar. 
 
Annars ser laget riktigt intressant ut, kanske inte lika framgångsrikt som förra årets trupp. Man ska aldrig säga aldrig. Förra året fick vi se ett Sverige som växte ju längre junior-VM tuneringen gick och Sverige blev bara bättre och bättre, vilket också kan hände den här gången. Spelare som har imponerat på mig är spelare som Filip Forsberg, Victor Arvidsson, Filip Sandberg och inte för att vara enögd och så, men Brynäsarna Emil Molin och Elias Lindholm har gjort riktiga kanonmatcher inledningsvis. Också att Christian Djoos har kommit in mer och mer och i dagens match mot Lettland var han riktigt bra. Kul att Brynäsarna levererar! 
 
Lycka till nu grabbar och jag kommer att följa Sveriges matcher på helspänn, för det är en riktig fartfylld och rolig ishockey att se på! 
 

Nu laddar vi för årets sista hockeygodis, Junior - VM !

Julledig? vad är det, ishockeyn tar inte ledigt över jul och nyår. Nu den senaste veckan har det varit väldigt lungt med både Elitserien och Landslaget. Men nu under julen drar det mesta igång igen. Vi har ett mycket spännande Junior-VM att se fram emot som börjar under mellandagarna. Junior-VM slår det mesta faktiskt, inte Brynäs men annars finns det inte bättre ishockeyunderhållning än att se dessa grabbar lira hockey. Vi alla minns väl hur det gick förra året? jo just det, JVM-guld ! Nu vill man såklart försvara det med en ny trupp och mycket intressanta spelare. Kanske den mest intressanta av alla måste vara Filip Forsberg som har varit gymt bra i Leksand IF under den här säsongen, ska bli grymt intressant att se honom. Självklart så finns det några Brynäsare med i truppen också. Emil Molin, Christian Djoos och Elias Lindholm. Kul för grabbarna! önskar dom all lycka till!
 
Här har vi spelschemat för JVM för Sveriges del!
 
26/12 Tjeckien - Sverige 13.00
28/12 Sverige - Schweiz 13.00
29/12 Lettland - Sverige 13.00
31/12 Sverige - Finland 13.00
 
Det var grundserieomgångarna, sen hoppas vi självklart att Sverige tar sig längre än så. Den 5 januari spelas finalen i JVM.
 
Inte nog med att JVM spelas, Brynäs IF spelar match den 26 december mot HV71 i Jönköping. Det är en match som jag ska se live, så jag kommer missa Sveriges match mot Tjeckien. Men men de andra ska jag försöka se. Sen spelar Brynäs en hemmamatch dagen före nyårsafton, alltså den 30 december. Det kommer jag självklart att nävara på. Den matchen ska avsluta detta fantastiska Brynäsår.
 
Så nu ser vi fram emot mycket ishockey i slutet av detta år. God jul!
 
 
                                   Johan Larsson <3

Dessa människor skulle jag vilja ha bredvid mig på ett julbord!

3 dagar kvar till julafton! ni har väl handlat klart alla julklappar hoppas jag? fröken Alexandra har faktiskt någon enstaka kvar att handla, det innebär att jag måste ner på stan och trängas med miljontals människor som är sistaminutenhandlare...vilket jag också är då tydligen. Men förhoppningsvis går det bra, jag vet ungefär vad jag ska handla så. Det blir en sån där IN och UT metod som familjen i sällskapsresan gör när de ska fotograferas. Fort ska det gå. Men nog pratat om julhandeln, jag har faktiskt inte ätit något julbord ännu, det är ju nästan skandal. Så jag fixade mitt egna lilla julbord med några gäster som betyder något för mig eller några som jag skulle vilja prata mer med. Jag tittade nämligen på GO kväll idag på TV och där får en gäst bjuda in personer dom vill prata mer med eller människor han/hon tycker mycket om. Nu tänker jag göra samma sak.
 
Vi kan säga att det är lördagskväll i Stigslund och Alexandra har förberett både det ena och det andra. Det blir mycket gravad lax som jag älskar, sen blir det lite prinskorvar, köttbullar, ägghalvor, julskinka, sill och mycket mer. Jag har dukat för sju personer, det innebär att jag får bjuda hit sex gäster. Vilka är då gästerna?
 
1. Mats Lavander ( Hockeyspelare i Brynäs IF)
En norrlänning måste jag ha vid mitt bord. Och vad passar inte bättre än att det är en Brynässpelare. Hockey vill jag att det ska pratas vid bordet. Mats Lavander är en otroligt glad och rolig människa. Jag bara myser när jag hör hans underbara dialekt, det kommer jag även göra under den här middagen. Och kanske kan han dela med sig av vårens stora händelse, SM-.guldet med Brynäs. Jag vill veta varje detalj om hans känsla i den 6:e och avgörande matchen mot Skellefteå.
 
2. Rolf Lassgård (skådespelare)
Lassgård är en cool människa tycker jag, inte bara för att han är en stor Brynässupporter utan också för hans skådespeleri. Jag skulle gärna vilja veta lite hur det är att vara så känd och gå på hockey i en sån liten stad som Gävle. Det blir nog mycket hockeysnack med honom också skulle jag tro.
 
3. En känd fotograf
Jag kom inte på någon specifik fotograf som jag vill bjuda, men det ska vara en känd och bra fotograf som kan lära mig ett och annat om naturfotografering och gärna ge smarta tips för att bli en sån bra fotograf som möjligt. Fotografering är ju mitt andra intresse efter hockeyn, så självklart måste jag bjuda någon som kan lära mig mer om att fota bra bilder.
 
4. Mikael Persbrandt (skådespelare)
Jag bara älskar Mikael! jag älskar Beck-filmerna och hans roll i den är så otroligt bra. Jag skulle vilja veta lite om hur det var att spela in Beck-fimerna, för det är verkligen filmer som är otroligt bra. Känns som om man har en väldigt stor respekt för den här människan, han är till och med lite läskig ibland faktiskt. Men innerst inne så är han nog inte det, därför jag skulle vilja ha en liten pratstund med honom.
 
5. Daniel Widing (Hockeyspelare i Brynäs IF)
Inte nog med Mats Lavander, självklart ska jag bjuda Daniel Widing. Verkligen en människa som kan bjuda på sig själv, det såg vi Gävlebor på stortorget efter SM-guldet, ojoj vilken kille! Han kan verkligen stå för underhållningen han, vilket han självklart gör under den här middagen också. En del bus har jag även sett att han har gjort mot grabbarna i laget, kan han dela med sig av några till mig tro? det hoppas jag verkligen. Widing måste vara en underbar människa att ha i ett lag! och självklart vid ett julbord också!
 
6. Jessica Axner (En mycket nära vän)  
Sist men inte minst så har jag valt att bjuda en av mina allra bästa vänner. En vän som betyder otroligt mycket för mig. Finns alltid där när jag behöver henne som mest. Vi har även väldigt roligt tillsammans. Hon är guld värd för mig och självklart ska hon få vara med på den här middagen. Jag vet att Daniel Widing är en favoritspelare hos henne så hon får chansen att lära känna honom mera, men Jessica, glöm inte bort att det är min middag det här!
 
Det var alla underbara gäster. Jag tror att detta kommer bli hur trevligt som helst. Jag lovar att det kommer bli mycket hockeysnack. Men som tur är så håller alla på samma lag, eller fotografen och Persbrandt vet jag inte. Men de är säkert Brynäsare innerst inne dom också. Trevligt ska vi i allafall ha!
 
God jul och gott nytt år på er alla !
 
 

Sorg, glädje och kärlek är ord som får sammanfatta året 2012 !

Nu är det inte långt kvar på året 2012. Det börjar bli dags för mig att skriva ihop någon slags årskrönika för det här märkliga året, ja det går egentligen inte att förstå hur knasigt det har varit. Både positiva och negativa saker har hänt i mitt liv, mycket glädje men också en hel del sorgearbete att ta sig igenom. 2012 har som sagt vart ett mycket konstigt år för mig.

 

Vi kan faktiskt börja på nyårsafton förra året, där stod jag och mina vänner och skålade in ett nytt år, ett år som skulle bli det bästa på länge. Ett år i Brynäs IF tecken, en förening som skulle fylla 100 år och det skulle bli fest hela året. Just på tolvslaget på nyårsafton stod vi utanför Läkerol arena och skålade in det nya härliga Brynäsåret. Jag minns så tydligt hur jag och min allra bästa vän Catarina dagarna innan nyårsafton sa till varandra att det här året ska du och jag ha det så roligt, det ska verkligen bli det bästa året någonsin, ingenting ska få komma emellan oss. Jag minns det fortfarande, hur vi kramade om varandra och sa just allt det där.

 

Det var just det där med att 2012 skulle bli det bästa året…det sprack redan i februari. Datumet var den 10 februari 2012. Då hände någonting som absolut inte fick hända, min allra bästa vän Catarina försvann från vår jord, min bästa vän, hon jag hade kramats med dagarna före nyårsafton och vi var överens om att det här skulle bli det bästa året någonsin. Jag minns den kvällen så väl, kommer alltid minnas den som en av de värsta dagarna i mitt liv. Jag kommer ihåg hur jag satt på min egen sängkant och kroppen bara skakade och skakade, jag kunde absolut inte hantera mig själv. Just då kände jag bara att jag klarar inte det här jag går samma väg jag också. Hon var ju mitt allt, det var hon och jag hela tiden. Vi var med varandra oftare än vad jag var med min familj. Nu var hon borta, långt borta. Som tur var så hade jag min underbara familj i samma hus, vilket gjorde att jag så småningom kunde lugna ner mig och fick tröst av dom. Men det var en del av mig som försvann, och ännu idag känner jag att det fattas en del av mig, hon kommer alltid vara saknad, hon var ju min allra bästa vän.

 

Dödsorsaken var att hon led av en blodsjukdom som var väldigt allvarlig. Hon var dålig en längre tid, hon åt inte mycket och fick inte i sig någonting, var ständigt trött. Kroppen orkade helt enkelt inte längre, samtidigt som hennes blodsjukdom tog över helt och hållet.

 

Tiden efter 10 februari tog lång tid att läka, jag var inte mig själv på väldigt länge. Brynäs var i slutspurten av Elitserien, det var nästan så jag inte orkade tänka på det. Men samtidigt var det skönt att få något annat att tänka på också. Då var Brynäs IF det allra bästa läkemedlet. Ett Brynäs IF som bara blev bättre och bättre och till slutspel tog dom sig. Ja till och med en hemmaplansfördel i slutspelet. Nu skulle kanske de äntligen komma förbi det där förbannade kvartsfinalspöket. Och mycket riktigt så blev det semifinal mot Färjestad. Inte nog med det, Brynäs skulle ta sig till SM-final!! Där mötte man ett riktigt bra Skellefteå AIK. Det såg länge ut att bli en ”enkel” resa rakt igenom och ett SM-guld var hemma i Gävle igen. Brynäs hade 3-0 i matcher, men sedan vaknade Skellefteå och kunde reducera till 3-2 i matcher och match sex i Gävle skulle visa sig bli nervpirrande nervöst. Och nervös var man matchen igenom men efter slutsignalen var det bara fest i HELA Gävle. Brynäs hade tagit sitt 13:e SM-guld genom tiderna, dessutom på hemmaplan. Ett Brynäs IF som jag har varmt i mitt hjärta gjorde så sorgen förvandlades till ren glädje på bara några månader.

 

Det var fest många dagar framöver. Just den 19 april 2012 kommer jag aldrig någonsin att glömma. Jag var där, jag var nervös, jag var hysterisk lycklig, ja, jag var verkligen superlycklig.

 

Sedan kom sommaren 2012. En sommar där allt skulle kretsas runt mina underbara vänner. Det jag ville känna den här sommaren var glädje tillsammans med mina vänner. Och självklart med min familj. Allt började med en utomlandsresa med familjen till Mallorca. En semester där vi bara skulle koppla av och sola och bada, blev en helt underbar vecka, fick mig att glömma bort lite saker hemma. Sedan var det mina vänner som stod i fokus under hela sommaren, vi grillade och hade det mysigt på olika ställen, vi åkte till Leksand och campade och hade det mysigt, vi åkte till Stockholm och gick på Gröna lund, vi gick på sommarkvällarna här i Gävle tillsammans. Vi gjorde precis allt som jag behövde. Allt fick mig att verkligen känna vilka vänner jag har runt omkring mig, att dom betyder så oerhört mycket för mig. Det var precis en sån här sommar jag behövde. Så sommaren 2012 kommer verkligen att minnas med glädje och kärlek. Ni vet vilka ni är som gjorde min sommar till en minnesvärd sommar. Jag älskar er!

 

13 september var det åter igen dags att dra igång ännu en Elitseriesäsong. Brynäs skulle inleda säsongen med att vara regerande svenska mästare. Som supporter var det fortfarande väldigt overkligt, det var någonting som man bara såg på TV att andra lag hade vunnit SM-guld, men att det nu var Brynäs som var bäst i Sverige var mest bara som en dröm, men det var sant!

 

Det visade sig bli en mycket tuff vår för mig, men i detta konstiga, märkliga år så skulle ändå något fantastiskt hända i slutet av året. Jag blev kär, mycket kär i en kille jag har känt ett tag men inte fått chansen att lära känna mera. Men nu fick jag den chansen och jag ångrar inte en sekund att det var just honom jag fick lära känna mera. Han är verkligen underbar, min fina pojkvän Dan. En HV-supporter och en Brynässupporter..hmm..hur ska detta fungera tänker ni nog. Men jag är inte ett dugg orolig, ligger jag nedslagen eller har massa blåmärken på kroppen så vet ni varför. Just det ja, Brynäs – HV71 har spelat match. Kanske bäst att varna er lite så här i förväg, man vet ju aldrig när det slår till. Ne men han är verkligen bäst fast han hejar på helt fel lag! Älskar dig ! <3

 

Året började lida mot sitt slut. Men en sak återstod…Utomhusmatchen, jubileumsmatchen som alla hade pratat om hela året. Den 8 december var det dags för match mellan Brynäs och Timrå på den uppsatta Gävlebocken arena. 15 000 på läktarna och ett superhäftigt fyrverkeri. Ja det går att skriva hur mycket som helst om den matchen, bara att vara på plats och uppleva det här var häftigt. Brynäs vann dessutom matchen med 3-0. Kunde det bli bättre eller? Ne i ärlighetens namn så icke sa nicke. Allt var bara perfekt! Ett minne för livet helt klart! Tack Brynäs IF för ett fantastiskt Brynäsår! Jag är så oerhört glad att jag fick vara med på detta 100-årsjubileum. Och att avsluta kalaset med utomhusmatchen var verkligen pricken över i:et.

 

Nu 1 vecka kvar till julafton på dagen så sitter jag här på mitt rum och minns detta år som ett mycket märkligt år. Jag vet inte hur man ska beskriva detta år egentligen, svårt att ta på faktiskt. Men visst har jag haft ett bra år, trots att en av mina bästa vänner försvann från vår jord alldeles för tidigt. Men då har verkligen mina riktiga vänner kommit fram och visat att dom finns för mig och att dom vill mig så väl. För det syns så tydligt, de är verkligen det bästa jag har! självklart min pojkvän också ! <3 tack för att ni alla finns !

 

En sak är klar…jag kommer inte stå på nyårsafton och krama om någon och säga att 2013 kommer bli det bästa året någonsin. Det vågar jag inte göra efter det som hände i början av året. Ne kära vänner, varje mikrosekund i vårt liv är värdefullt, man vet verkligen inte vad som händer i morgon eller om 10 min, ne ingenting vet vi, mer än att 2012 börjar närma sig sitt slut och att vi går in på ett nytt år som kallar sig för 2013.

 

God jul och gott nytt år på er!

 


Bilder från Utematchen!

                                       Inne på arenaområdet
                                   Som sagt, påpälsad var man verkligen !
                    Fantastiskt att blicka över arenan!
                     TV-teamet höll till precis bredvid Brynäsklacken.
                      Gänget är samlat <3
                      Lagen värmer upp på isen
                          Här var det någon som var tokladdad!
                                  En till tokladdad supporter!
 
                             Det var folk precis överallt !
                                       Mäktigt !

Mäktigt, fantastiskt, roligt och fullständigt magiskt!

Dagen som jag hade längtat efter hur länge som helst var här. 8 december 2012. Ett historiskt ögonblick i Brynäs historia skulle genomföras. En utomhusmatch inför 15 000 åskådare på Sätraåsen. Det hela skulle avsluta Brynäs 100-årsjubileum som har pågått hela året med fantastiska händelser, ögonblick och minnen. Vem minns inte matchen Brynäs - Växjö den 30 december som skulle dra igång hela kalaset? vem minns inte födelsedagen 12 maj? en härlig inramning i Läkerol arena för födelsedagsbarnet. Och kanske det största av dom alla, SM-guldet i Läkerol arena den 19 april. Vilken 100-årspresent! och grädde på moset så avslutades året med en fantastisk utomhusmatch.
 
Ja och mer om den där utomhusmatchen. Pirr i magen och klump i halsen brukar det heta. Och visst var det ett pirr i magen men någon klump i halsen var det då inte, mer en upplevelse utöver det vanliga. Det jobbigaste inför den här matchen var nog ändå klädvalet, vad sjutton skulle man ha på sig för att hålla värmen i ca 4 timmar? temperaturen visade runt 12 minusgrader, men var säkert uppe i ca 17 minusgrader innan matchen var slut. Det var bara att ta på det varmaste man äger. Lager på lager helt enkelt. Man kände sig som värsta rymdgubben när man knappt kunde röra på sig. Väl inne på arenan var det nästan så att hakan var nere på isen, för oj vad mäktigt. Arenan fylldes på hela tiden och det såg bara mäktigare och mäktigare ut. Det var då jag insåg att det här kommer bli ett minne för livet.
 
Innan matchen startade så bjöd några lokala dansare på lite dans och även vi i pubiken fick chansen att lära oss den officiella jubileumsdansen. Hur skulle man kunna dansa i de 44 olika lager man hade på kroppen? det var nästan omöjligt, men visst fick jag upp armarna och gjorde tecknet "straff" då de hade använt sig av just domartecken i dansen. Sen var det kört när man skulle sträcka armarna utåt sidorna. Det blev en lite mesig hockeydans. Men nu var det ingen dansuppvisning, men jag såg nog att Niklas Wikegård gjorde några försök till att dansa, visst såg det lite roligt ut men han kan det där med att dansa, eller iallafall bjuda på sig själv.
 
Om vi ska närma oss matchstart kanske...Det skulle bjudas på ett fyverkeri utöver det vanliga. Det räknades ner från 10, kändes som värsta nyårsafton, sådär sekundrarna innan tolvslaget. Men nu var det sekunder innan ett otroligt mäktigt fyrverkeri skulle tändas på. Det var så mäktigt så man märke knappt att spelarna hade kommit in på isen. Man stod bara och woow:ade ungefär.
 
Sedan drog matchen igång och Brynäs gjorde 2 mål redan i den första perioden. Det var först Jonas Nordqvist som fick göra det första målet på Gävlebocken arena. Sen 2-0 gjorde Andreas Thuresson efter ett underbart förarbete av Elias Lindholm. Under den första periodpausen var jag, Jessica E och Eva så kalla om våra fötter så vi tog oss en joggingtur vid arenan för att värma upp dom. Lite ovanligt att göra det vid en periodpaus, i vanliga fall sitter man bara och vilar på ståplats. Men riktigt så var det inte den här kvällen. Den andra perioden kommer inga mål, men lite väl många utvisningar för hemmalaget kanske, men tack att inte Timrå kunde utnyttja det. I den tredje perioden kommer ett mål i öppen kasse, det är Martin Johansson som sätter 3-0. Och den här festen blev verkligen en fest. 3-0 till Brynäs och Robin Rahm fick hålla nollan.
 
Jag vet egentligen inte vad jag ska säga om den här matchen. Men med exakt 15 009 personer på läktarna och ett Brynäs som visade kamp och hjärta på isen så är detta ett minne för livet. Jag kommer aldrig få vara med om något så här stort i framtiden, i för sig så vet man inte det, men just den här festen och stämningen var så glasklar den bara kunde bli. Jag ville verkligen inte att matchen skulle ta slut, trots att jag frös lite överallt på kroppen. Men på något sätt så var det varmt och gott ändå. Jag är ändå glad att ishockey spelas inomhus annars. För klä på sig så här mycket innan match varje gång orkar man inte. Då får man börja 2 timmar innan man ska gå ungefär. Ne jag är så otroligt glad att Brynäs spelar i Läkerol arena. Men i ärlighetens namn så låter arenanamnet "Gävlebocken arena" inte så dumt det heller. Byte?? ne kanske inte.
 
För att avsluta detta underbara Brynäsår och detta fantastiska avslutning vill jag bara säga en sak.
"Ja, jag vill leva jag vill dö för Brynäs !!"  <3  
 
 

Borta bra men hemma bäst !

Hur knasigt den än låter eller hur knäppt den än är så är Läkerol arena ett andra hem för mig och många andra Brynässupportrar. Vad är det egentligen som saknas i den arenan?  13 SM-guldsvepor, En trevlig restaurang med god mat, trevliga människor och kanske det allra bästa ett hockeylag att älska. Jo, det är som att vara i ett slott, eller kanske till och med bo på ett. För bortskämd är man verkligen i Läkerol arena. Allt är fräscht och trevligt. Finns ingenting att klaga på.

 

Jag är ärlig när jag säger att komma till Läkerol arena är alltid lika trevligt. Det är som att komma hem. Träffa alla underbara människor som finns både på läktaren och även personal i tablettasken. Alla är så trevliga och är man trevlig mot mig så är även jag trevlig tillbaka. Sen finns det förstårs vissa människor man har fått mer kontakt med än vissa, så är det överallt där man befinner sig. Men just Brynäsare måste vara bland de trevligaste fansen, fast nog kan vi klaga lite väl mycket på lagets presentationer också. Men i överlag är vi riktigt trevliga människor.

 

Läkerol arena i sig är en fantastisk arena. Jag har varit på många andra elitseriearenor och jag vette sjutton om det finns någon bättre än Läkerolen. Nu är man självklart väldigt hemmablind, men i ärlighetens namn så finns det ingen arena som håller den klass som Läkerolen gör, det kanske ska vara Löfbergs lila arena då. Den liknar Läkerolen väldigt mycket.

 

Så har ni inte besökt Läkerol arena så gör verkligen det! När jag är i arenan så känner jag mig verkligen som hemma. Jag lovar att jag bor hemma hos mamma och pappa också, men när jag vill träffa trevliga och mina närmaste vänner så är det i Läkerol arena jag trivs som allra bäst. Den platsen gör mig verkligen glad, man kan säkert se att mina ögon lyser lite extra när jag traskar in i arenan. Det visar bara att jag älskar att befinna mig där. Borta bra men hemma bäst!

 


Upp och ner, ner och upp.....

Typ så kan man beskriva Brynäs IF form just nu. Laget gjorde två väldigt stabila hemmamatcher i veckan. I tisdags krossade man Linköping med 5-0 och i torsdags vann dom mot formstarka Växjö med 4-2. Det var två riktigt stabila matcher, vilket var grymt viktigt då laget har haft det riktigt tungt i november med flera förluster i rad. Alla var överens om att det hade vänt, och Brynäs var inne på vinnarspåret igen. Men spelet skulle dala igen, igår var det bortamatch i Scandinavium mot Frölunda. Brynäs startade matchen väldigt svagt och Frölunda fick precis den start dom ville ha inför 11 000 åskådare på läktarna. 2-0 i den första perioden. Brynäs såg mest förvånade ut och förstod nog inte riktigt hur dåligt de hade börjat matchen. Den starten skulle visa sig bli dyrbar, Frölunda vinner matchen med 3-0 och Brynäs blir återigen nollade. Alla minns väl förra bortamatchen? Eller har ni förträngt den? förlust med 8-1 mot Luleå. Bortspelat fungerar absolut Inge bra just nu. 1 mål på två bortamatcher och målskillnaden är hela 11-1. Vilket inte är någon rolig statistik att läsa. Nästa bortamatch är redan på tisdag mot Skellefteå. Ett riktigt tufft motstånd. Kan Brynäs gå tillbaka till spelgrunderna och jobba för varandra så kan det sluta riktigt bra på tisdag. 
 
Igår kom man mycket en och en och spelarna var alldeles för långt ifrån varandra. Passningarna kom inte dit de skulle och skridskoåkningen var inte bra. Mer fart under skridskorna och ordentliga passningar. Man ser att Brynäs inte riktigt har något flyt i spelet. Hoppas de tränar riktigt hårt nu och nöter på det som måste förbättras, för så upp och ner som det går i spelet just nu funkar inte i längden. Kämpa Brynäs !!!
 
just i detta nu invigs också Gävlebocken i stan. Där ska också årets Gävlebo utses. Hoppas bocken får stå till julafton iallafall. Men jag har tyvärr svårt att tro det. Men den står så fint där och lyser upp Gävles gator och skapar en fantastisk julstämning. 
 
Om 6 dagar är det också dags att inta Gävlebockenarena och se matchen mellan Brynäs-Timrå. Det ska bli en otrolig upplevelse! 15 000 personer på läktaren. Hockeyfest i Gävle! 
 
God jul på er alla !! 

RSS 2.0