Pang...Där satt den Calle Järnkrok!

DÄR SATT DEN CALLE JÄRNKROK! det sa bara PANG och där hade Brynäs vänt matchen till seger !

Men vi tar det från början...Djurgården var det lag som inledde matchen på ett strålande sätt..åkte mycket skridskor och första målet kom 1.25 in i matchen...OBS...och Djurgårdsspelaren får pucken i mål, den går under Honken och in, efter en jättemiss av Calle Järnkrok..hmm, men 1-0 till hemmalaget. 2-0 kom efter en riktigt snygg tekning av Djurgården och pucken hamnar i mål bakom en chanslös Johan Holmqvist. I det här läget var man som Brynäsare inte nöjd för fem öre, vart var Brynäs fina spel från matchen mot Färjestad? ja, inte på Hovet iallafall...iallafall inte i den första perioden.

Den andra perioden kommer Brynäs ut som ett helt nytt lag. Åker mycket skridskor och gör allt MYCKET bättre ! reduceringen kommer den också ! det är Johan Larsson som hittar Dackell vid bortre stolpen och Dackell gör inga misstag, utan skickar in pucken i det nästan tomma målet. 2-1 och det var viktigt! nu var det bara att tuta och köra i den sista perioden!

Och just precis, tuta och köra var det ja...sex minuter in i perioden så var det tuta och köra som nyförvärvet Martin Johansson gjorde ! en kalaspass från Mads Hansen och Johansson kommer fri mot Wesslau...och Johansson gör inga misstag, utan sätter den i nät! ojoj och kvitterat på Hovet! Sen cirka en minut efter kommer ledningsmålet också ! och här sa det verkligen PANG! jag var dock inte på plats men jag kunde tydligt höra rasslandet i nätet på det målet alltså! för vilket skott han får på! han säger själv att det var rena "lyckoträffen" men frågan är jag, om inte den grabben har ett kanonskott annars också! det får vi Brynäsare nog se fler gånger skulle jag tro! Brynäs hade alltså vänt 0-2 underläge till 3-2 ledning! kalla det svagt av Djurgården eller starkt av Brynäs, ja kalla det för vad ni vill men jag måste berömma mitt kära Brynäs...men vänta lite...matchen var inte slut här, utan halva perioden återstod och mycket hockey kvar att spela...ja FÖR mycket hockey! men Brynäs spelade ett bra försvarsspel, men som Brynäsare var man riktigt nervös, för vi vet att Brynäs har tappat förut och ett mål i ishockey är ingenting! men men det här var en sån här kväll då det bara var UNDERBART att vara Brynäsare! Brynäs fick göra ett mål till...eller göra och göra, Dackell kommer fri mot det tomma målet och blir fälld av en Djurgårdare och domaren dömde mål.., konstig regel det där, men mål blev det och 4-2 till Brynäs! efter en sån här kväll så kan man inget annat än att gå och lägga sig med ett fett stort leende på läpparna!

Och faktiskt vaknade jag med ett stort fett leende på läpparna också! Brynäs gör en riktig laginsats, alla i laget jobbar hundra procent hela jäkla matchen! och det är därför man vinner! Djurgården var bra i första perioden, sen tappade laget ALLT....och det är så man inte får göra...utan under matchen ska ALLA jobba för varandra och göra allt 100 procent! det gjorde BRYNÄS IF igår! nog för att första tio minutrarna var djurgårdens match men Brynäs kommer tillbaka och gör det starkt! Järnkrok som gjorde värsta missen på Djurgårdens 1-0 mål fick stänka in en riktig rackarrökare, som vart det matchvinnande målet! skönt för Järnkrok det! matchens lirare var absolut Martin Johansson, vilken skridskoåkning den karl har alltså! sen var Andreas Dackell absolut en av Brynäs bästa spelare! i den här matchen var ALLA bra spelare! finns ingen som var dålig!

Nu tar vi nya tag och nya trepoängare!! nästa match för Brynäs är på lördag ! ÄNTLIGEN hemma i Läkerol arena igen! BRYNÄS - AIK 16.00...jag hoppas verkligen att vi ses! kom och fyll Läkerolen nu och gör den här lördagen till en riktig hockeyfest! Jag slår vad om att Brynäsklacken kommer vara laddad som aldrig förr och ta i för kung och fosterland mot 3 nya härliga poäng Brynäs IF !!


Johansson sätter kvitteringspucken!

Underbar målgest ! och ett underbart mål!

Inför match mot Djurgården..."krossa apor Brynäs!"

Ikväll dags för match mot Djurgården. Kan Brynäs ännu en match visa vilken fantastiskt fin ishockey man spelar? eller sätter Djurgården stopp för det ? Jag hoppas och tror att Brynäs fortsätter med sitt fina anfalls och försvarsspel och man får inte glömma bort målvakterna som har visat sig vara två jättar där bak. Det finns egentligen ingenting som Brynäsare att klaga på såhär efter en kanoninsats mot Färjestad senast! men återstår att se om Brynäsarna har någonting att klaga på efter kvällens match....

Jag själv tror på en jämn och tät tillställning med mycket närkamper och mycket skridskoåkning från båda lagen. Och ja en ganska grinig match med mycket utvisningar kommer det säkert att bli, Ja helt enkelt en BRA hockeymatch!

Vilka är Poängkungarna i lagen då? för Djurgården är det Kyle Klubertanz som har gjort sex poäng på fem matcher. Brynäs hetaste spelare är för tillfället Calle Järnkrok med sex poäng men med fyra spelade matcher! Ska dessa två herrar bära fram sitt lag till en seger ikväll?! jag hoppas verkligen att Järnkrok går vinnande ur den striden ! för ikväll är det krossa apor som gäller !

Lagens bästa poängplockare ! ska de visa vägen ikvällens match ?

Mitt tips Djurgården - Brynäs 2 - 4


Jag tror på en Brynäsvinst ! med en jäkligt het Johan Larsson och Järnkrok i spetsen !

Och där fick Czarnecki torka svett från pannan...Brynäs utklassade Färjestad!

Vi börjar det här inlägget med det här citatet "Tänk dig att för första gången stå framför ett lag som kan vinna SM-guld" / Niklas Czarnecki

Brynäs skulle få ett tufft möte på lördagskvällen...Färjestad i karlstad är alltid svårt och jobbigt. Men var det någongång Brynäs gärna fick vinna i Karlstad så var det igår! för i motståndarbåset står nu Czarnecki och uttalar sig om att han har kommit till en klubb som kan vinna SM-guld...jo tackar ja...

Brynäs startar den här matchen oerhört bra, laget åker mycket skridskor och ser riktigt heta ut...Färjestad hänger inte alls med...ne Färjestad hängde inte med alls, för laget åker på en utvisning och Brynäs får chansen i poweplay och där har man visat att man är jäkligt vassa, och inga undantag igår ikväll! pang...och 0-1 satt, alla trodde det var Gunderson som fick sätta första målet, men tydligen så var Johan Larsson framför mål och styrde den pucken i mål! HÄRLIGT ! tio minuter in i matchen skulle Czarneckis lag också få jubla...1-1 och vart kom det ifrån? jaja Brynäs fick ändå göra ett ledningsmål innan första perioden var över...Calle Järnkrok väntar in och väntar in och sen sätter pucken SNYGGT i nättaket! 2-1 till Brynäs efter en period..

Andra perioden står klockan på 6.56 och vad händer? jo Brynäs gör 3-1 !! Johan Larsson igen! han får stå helt fri framför mål och peta in pucken..så snyggt. Inte nog med det...innan man som Brynäsare hade hunnit hämta luft efter det där sköna målet så var det dags igen! 13 sekunder senare BOMBAR Jakob Silfverberg in 4-1 ! och vad var det som hände egentligen! Brynäs leder med 4-1 på bortaplan i Karlstad mot Färjestad! ja det är häftigt och helst när Czarnecki står i motståndarbåset och torkar svetten ur pannan..

Den tredje perioden är en enda lång transportsträcka... Brynäs kontrollerar matchen totalt! Färjestad skapar inte mycket alls. Brynäs vinner matchen med 4-1 ! gissa om glädjen var stor efter den matchen! Laget spelar en otroligt bra ishockey...ärligt talat så tror jag inte att jag sett Brynäs spela så bra någonsin. Laget åker skridskor hela tiden, tacklar, går på mål, skymmer motståndarmålvakt, gör många mål, försvarar sig riktigt bra och Brynäs har TVÅ riktigt bra målvakter! man ser verkligen att det är någonting på gång med det här laget. Målsättningen är SM-guld och jag ser på ledare och spelare att det är verkligen det som gäller...alla strävar efter samma mål och man ser att laget och föreningen verkligen jobbar efter det också! jag hoppas nu bara att Brynässupportrarna ställer upp och hejar fram detta underbara lag...för vi behövs också på den här resan!

Johan "Honken" Holmqvist fick chansen i gårdagens match också...och han säger själv att det inte var någon jobbig match att spela, utan han hade inte så mycket att göra, och ne visst fick han inte sättas på prov riktigt, men skönt att han fick vinna första matchen! Vad man såg så tycker jag att han såg riktig stabil och bra ut, men min känsla är ändå att Svedberg känns ännu säkrare i mål! men det är min känsla, men en kväll som igår så var det bara så underbart att slå Färjestad i Karlstad..ALLA i laget var bra! och då menar jag ALLA! och titta bara på vilka som gjorde målen..Järnkrok, Larsson x2 och Silfverberg...härligt grabbar!

Att Czarnecki äntligen har kommit till ett lag som kan vinna SM-guld är bara någonting han drömmer om! han kommer få äta upp skiten! laget han nyss har lämnat vann med 4-1 mot hans Färjestad...och laget som tar SM-guld heter BRYNÄS IF ! godnatt Czarnecki....

Nästa utmaning för Brynäs blir Djurgården på tisdag !

Här kommer några bilder från Färjestad - Brynäs !


Johan Larsson blev tvåmålsskytt i matchen mot FBK !


Ironhook !! fick sätta viktiga 2-1

GRYM SEGER !!

Nära...nära...nära...och sen en indianare av Gunderson !

Igår var det dags för Brynäs tredje match den här säsongen. Den här kvällen var det Frölunda som kom på besök, med eller utan matchtröjor? jo visst hade Frölunda med sig sina matchtröjor...men är det inte det ena problemet så kommer det såklart ett annat. Frölundas plan strulade tydligen, och laget åkte senare från Göteborg än vad det var planerat och det här gjorde att matchen vart 20 min försenad....och jag var helt säker på att det här skulle gynna Brynäs i den här matchen, jag var helt säker...men nja...

Men iallafall när Frölunda var på plats i Läkerolen så kunde matchen börja, men jag måste också säga det att Brynäs Intro är riktigt häftigt den här säsongen...men vart är introt på isen egentligen...guud så häftigt det skulle vara om det här introt som nu går på mediakuben flyttar sig på isen! ett intro som består av att Dackell skjuter ett skott och pucken går genom hela Gävle och färgar alla möjliga saker i Brynäs alla färger! sen hamnar pucken tillslut i Läkerol arena ! ashäftigt intro! ja kanske det bästa som jag har sett !

Men men nu till matchen...Frölunda var klart det bästa laget i första perioden, de skapade flest chanser också..att den försenade flygresan hade satt sig i benen hos göteborgarna kan vi glömma direkt...dock inga mål i den första perioden. Och 6 - 14 i skott efter den första...inte godkänt Brynäs!

Sen kom den andra perioden igång och här såg man ett annat Brynäs, mer skridskoåkning och bättre fart helt enkelt...och under några minuter hade Brynäs TOTALT parkerat i Frölundazonen, men den där svarta jäkeln ville verkligen inte in i mål! Chans efter chans efter chans, ja en puck var verkligen på mållinjen också! Jag tog mig för huvudet både 1 2 och 3 gånger för det var ju så jäkla nära!! men men måste berömma Frölundas målvakt Frederik Andersen..han var grymt bra! han kan ta Frölunda långt den här säsongen...men men man kunde faktiskt tro att det var den 7 avgörande SM-finalen i det här läget, för publiken och då menar jag inte bara klacken utan HELA Läkerol arena klappade händerna och skapade ett enormt tryck i hallen ! ja det var nog den där sista minuten innan Brynäs hade vunnit SM-guld....eller inte då men Gävlepubliken kan de med! ne men under de här minutrarna lekte Brynäs verkligen med Frölunda..men dock inga mål...åt det hållet ja....det var Frölunda som fick spräcka nollan efter att Ryan Gunderson gjorde en riktig indianare..(ja just det, indianare ja) 1-0 till Frölunda..kändes ju sådär lagom roligt! 2-0 kom också senare i den andra perioden...och ni vet han som spelade i Brynäs men sen valde att flytta hem till Göteborg och Frölunda igen....jo just precis, Magnus Kahnberg presenterade sig för sitt gamla lag...tack för den Kahna!


Kahnberg sänkte sitt gamla lag....

Tredje perioden var en enda lång transportsträcka...och Frölunda försvarade sig på ett skickligt sätt. Brynäs var inte nära dom alls..Frölunda vinner, och jag måste säga att dom gjorde det på ett rättvist sätt, jag vet att domarna var kassa men som en förlorande supporter ska man ju alltid skylla på domarna....det var absolut inte sitt egna lag som spelade dåligt, utan domarna var kassa! jo men jag låter bli att skylla det på domarna, Brynäs var inte nära i den här matchen...eller jo nära var dom, kanske för nära......

Nästa match för Brynäs är på lördag mot Färjestad i Karlstad...och just ja...det var någon i den föreningen som har kommit till ett lag som kan vinna något! jag säger bara lycka till Brynäs och visa Czarnecki att laget som kan vinna något är BRYNÄS IF !!

3 poäng...längtan är över och hockeyfesten kan börja!

Då var både Elitseriepremiären och hemmapremiären avklarad då! och ingen dålig start av Brynäs måste jag säga. I premiären mot Linköping blev det 3-2 till Linköping, men dock efter straffar. Så en pinne hem till Gävle iallfall..i den matchen tog Brynäs ledningen med 2-0 men Linköping både reducerar och kvitterar och sedan vinner efter straffläggning. Men som Brynäsare får man vara nöjd ändå, för Linköping borta är ingen lätt match.

Men nu till matchen igår och hemmapremiären för säsongen 11/12. Jag hade en underbar uppladdning med mina allra bästa vänner hemma hos mig, allt skoj började i fredagskväll och fortsatte enda fram till matchen igår. Vi skrattade, snackade hockey och bara hade så underbart roligt. Jag måste säga att ni tre, alltså Eva, Jessica och Catarina gör det underbart att gå på hockey, vad skulle jag göra utan er? Jag har verkligen tur som får ha er som vänner!

mina underbara vänner <3

Då var det dags ! som vi har längtat !

Om vi ska snacka lite om matchen, ett sorgedrabbat HV71 kom på besök till Gävle och Läkerolen. Säsongen 11/12 fick inledas med ett häftigt Tifo, klacken delades upp i tre delar och ett gäng fick röda flaggor, ett gäng fick gula flaggor och sista gänget fick svarta flaggor, och under spelarentrén så viftade alla med flaggorna och konfetti slängdes ner över klacken i Brynäsfärgerna! det måste ha sett coolt ut ! det ser man ju inte själv när man står där i härliga gänget, men jag kan tänka mig att det var en häftig start på säsongen! Sen att Brynäs har bytt entré...nu kommer spelarna ut från en "dörr" eller vad man säger men som en port som blänker i olika häftiga färger... sen introt var inte dumt det heller....en film där hela Gävlestad blir färgat i Brynäsfärger! mycket häftigt intro !!

Brynäs startar matchen på ett riktigt bra sätt, åker mycket skridskor och spelarna hittar varandra riktigt bra på isen. Och det var precis det Nordqvist gjorde 07.53 in i matchen, han hittade Dackell vid bortre stolpen, och Dackell gjorde inga misstag, utan dunkade in pucken i nät och äntligen fick vi höra.."Du ska va president" i högtalarna igen. Underbart! 2-0 kom också i den första perioden, men målskytten heter Calle Järnkrok! I den andra perioden får Mats Lavander spräcka sin målnolla i Brynäströjan...då han står precis framför mål och bara stänker in pucken...sen fick vi se hans underbara målgest, när han bara glider ner på knä och blir så fruktansvärt glad! jag måste säga att Lavander är jäkligt grym!

Mats Lavander är KUNG !

HV71 reducerar innan period 2 är över, men närmare kommer inte HV. Utan Brynäs vinner hemmapremiären med 3-1 och gör det rättvist! Brynäs åkte mycket mer skridskor än HV och var bättre i passningsspelet. De var egentligen bättre på allt..Niklas Svedberg gör en kanonmatch! Brynäsklacken gör en helt enorm bra insats! jag sjöng som aldrig förut tror jag. Men så jäkla skönt att vara tillbaka i klacken och med härliga gänget och få se Brynäs IF ta hem 3 poäng var det bästa !! Jag är imponerad av Brynäs än så länge...det är ett helt annat Brynäs den här säsongen, man ser att varje enskild spelare jobbar och sliter som djur och för klubbmärket på bröstet, det här kan bli en riktig rolig säsong!  Att sedan Mats Lavander i Fan corner säger...ja det var "kärlek vid första ögonkastet" när frågan var någonting att komma till Brynäs...ja man kan inget annat än att älska Mats Lavander och den här eftermiddagen och kvällen var som en enda stor hockeyfest!!

Hockeyfest i Gävle ! :D

Nu väntar ett tufft möte mot Frölunda på onsdag...men Brynäs kommer bli ett starkt hemmalag och Frölunda kommer få det tufft i Läkerolen på onsdag! alltså Brynäs - Fröunda onsdag 19.00 i Läkerol arena..ses där alla goá vänner !

2 dagar kvar....Det är overkligt att det snart är igång!

det är bara två dagar kvar nu tills Brynäs har sin elitseriepremiär för säsongen 11/12! För mig känns det overkligt att det verkligen är dags för ISHOCKEY igen! och det kommer kännas ännu mer overkligt på lördag då det verkligen är dags för hemmapremiär i Läkerol arena.

Men nu slutpratat om premiären, nu är det dags att säga vem poängkungen i Brynäs blir den här säsongen!

JACOB SILFVERBERG......Det är nu Jacob ska bli som bäst och ta steget till NHL. Det är nu han ska bli poängkung i Brynäs. Jag tror på honom och jag tror att han kommer bli oerhört viktig för Brynäs IF den här säsongen, det här kommer vara hans sista säsong för Brynäs så OOA SILFVERBERG säg OOA SILFVERBERG!!

Därför bjuds det på en härlig video av massa härliga mål av en viss härlig Silfverberg! nu är det nära för Elitseriestart!!!


Jo visst blir han en målskytt !

3 dagar kvar....Störst, bäst och lagkapten !


12 ANDREAS DACKELL

Född: 1972-12-29
Längd: 178 cm
Vikt: 87 kg
Position: forward
Poäng förra säsongen: 36 poäng (11 mål 25 assist)
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12

Min åsikt om lagkaptenen Dackell: Andreas Dackell är lagkapten och ja kanske den bästa lagkapten ett lag kan ha. Han är verkligen oerhört viktig för Brynäs. Ett Brynäs utan Andreas Dackell är som att äta kladdkaka utan grädde...det är någonting som saknas, den säsongen kommer att komma då Andreas lägger skridskorna på hyllan men den här säsongen ska han vara med och kriga och kämpa hem guldet till Gävle. Dackell har ett otroligt bra spelsinne, både utan och med puck. Tekniken med puck är också en stark sida hos lagkaptenen. Jag blir inte förvånad om han gör en kanonsäsong den här säsongen! 36 poäng förra säsongen är riktigt starkt, men jag tror att Dackell kan bli ännu hetare den här säsongen! han har iallafall uttalat sig om att vi fans ska ha höga förväntningar på säsongens Brynäs! jo visst Dackell, det har vi ! men det är ni spelare som måste göra det! men jag tror på er och dig Dackell! all lycka till den här säsongen! och hoppas du tänker fortsätta några säsonger hur det än går den här säsongen! för du är störst, bäst och lagkaptenen i Brynäs !!


Dackell inför den kommande säsongen!

4 dagar kvar....sju mål och sju olika målskyttar, laget är redo för premiär!

Då var den sista träningsmatchen avklarad då innan allvaret drar igång på torsdag! Ja och man kan ju säga att det vart en riktig tigerkross, mot Södertälje...hela 7-0 ! ja det är sant...men Södertälje bjöd inte upp till hårt motstånd, visst kan det laget bättre. Men samtidigt gjorde Brynäs södertälje dåliga. För spelet de visade upp var av klass! sen starten kan man inte klaga på direkt...

Efter 17 sekunder in i matchen kommer första målet, det är Brynäs som gör det och Calle Järnkrok, vi på läktaren var inte alls med, utan vi stod mest och småpratade men rätt som det var var det bara upp med händerna och jubla...och det var inte slut där utan vi fick jubla när matchuret stod på 32 sekunder också! men den här gången var det Sebastian Lauritzens tur att göra mål...Södertälje var inte alls med i matchen. Sen yttligare någon minut senare så var det dags igen! Nu var det Jacob Silfverbergs tur att få göra ett riktigt kanonmål, alltså ett riktigt hårt härligt skott som satt rakt i mål! alltså 3-0 efter inte ens 3 minuter in i matchen, och jo visst önskade man att detta hade varit elitseriepremiären, men nej den får vänta till torsdag. Sen skulle det dröja enda till 15.28 innan nästa Brynäsmål skulle komma, 4-0 gjordes av Johan Larsson, en riktig snygg backhand upp i krysset! Det var inte slut där, utan ett till mål innan lagen gick till periodpaus..Daniel Widing satte den pucken och 5-0 var ett faktum...


det går fort i hockey....

Brynäs var överlägset bäst under hela matchen

Period nummer två, så kom Södertälje ut lite mer taggade kanske, eller? nja det var Brynäs som ägde matchen totalt..och 6-0 gjordes av favoriten Granström! han gjorde mål där han ska göra mål också...framför målet och slå in returerna, hoppas verkligen han gör det i serien sen också!

Period nummer 3 är det Brynäs som äger matchen också...kanske lite mer tryck från Södertäljes sida, men det är väldigt lite. och 7-0 kommer från Mats Lavander...när han skjuter in pucken riktigt snyggt på volley. Det blev slutresultatet det!


Så här bekvämt kunde Svedberg stå ibland, för han hade inte mycket att göra, 44-10 i skottstatistiken.

Bra genrep Brynäs! spelet var riktigt bra i 60 minuter. Och jag tror jag aldrig har sett Brynäs spela så fysiskt som de gjorde i den här matchen..Andersén tacklade en efter en, Rhodin tacklade som en galning, det var många fler som verkligen spelade fysiskt! det kommer alltså bli ett mer fysiskt Brynäs kommande säsong. Och ett Brynäs med riktigt bra fart under skridskorna...och ett lag som jobbar stenhårt under 60 min ! det här låter som ett lag som har alla chanser i världen att vinna SM-guld i vår. Det här var alltså sista matchen innan premiären på torsdag! jag säger bara tre ord nu och det får sluta detta inlägg!

LYCKA TILL BRYNÄS !!




5 dagar kvar...Idag fick jag visa att spela hockey kan jag inte

Jo visst var det 6 dagar kvar igår....men jag hade inte orken att skriva något inlägg igår. Därför hoppar jag över den dagen och skriver om idag istället...

Idag var det dags för någonting som heter Brynäsdagen i Gävle. Jag var självklart på plats på Stortorget där de flesta höll till. Man kunde köpa biljetter och andra saker...jag själv köpte en Brynäskalender..mycket snygg! Sen kunde man faktiskt passa på att ta kort med spelarna också...eller iallafall dom bästa! Och jag passade på att ställa mig bredvid två av mina favoritspelare..och jag säger bara, efter den fotograferingen så lös jag som en stjärna kan jag lova, då var Alexandra nöjd för dagen! tänk er hur glad en 6-åring blir när tomten kommer och paketen ska öppnas...så kände jag mig efter de här oerhört fina korten!


Favoritspelaren Jonathan Granström <3

Jag och en annan favorit Jesper Ollas ! <3

Efter att en nöjd Alexandra hade fått sina bilder, så gick vi fram och skulle bara kolla lite på när barnen sköt puckar i mål...men då plötsligt säger Granström att ska inte ni prova också, och vi säger nej det ska vi inte...han bara jo såklart ni ska...så Eva började och sköt riktigt bra :) iallafall för en nybörjare, likaså gjorde Jessica...sen skulle jag skjuta! och fattar ni vad jag höll på med där!? jag, lilla jag stod bredvid favoriten och tog på med hockeyhanskar och greppade en hockeyklubba och sköt puckar i mål..okej en hamnade utanför, och folk skrattade...haha men men så jävla grymt! att bara få stå där vid sin favorit och höra honom säga bra,bra,bra på sitt härliga dalmål! efter varje skott..eller ja skott? rullande puckar typ, för lätt var det inte kan jag säga! någon hockeykarriär blir det inte! men sen när Granström säger, ja skjut i hastighet 31...för de hade nämligen en hastighetsmätare bakom mål så man såg hur hårt man sköt, jag kom upp i 27 km/h som mest tror jag...så det vart inte 31...men men spelaren som har 31 räcker gott och väl! detta ögonblick lär man aldrig glömma! jag önskar bara att en till hade varit med!

Det var riktigt kul att testa på att skjuta mot ett riktigt hockeymål! :)

Efter det momentet var det bara att gå vidare...för nu skulle hela laget presenteras på Brända Bockens ballkong! och "brynäs hej hej..." börjar höras i högtalarna på stortorget...och ja visst är det en känsla av stolthet som går genom kroppen då! och sen presenteras en efter en spelare...och lite extra jubel när Johan Honken Holmqvist presenteras... Och att se hela Brynästruppen där för säsongen 11/12 gör att man tänker efter att i april står grabbarna där igen men då har spelarna vunnit något riktigt stort! och då står inte grabbarna på Brända Bockens ballkong utan på en gigantisk scen på torget...och tar emot publikens jubel! det är något det bara går att drömma om just i nuläget...men man ska aldrig säga aldrig!


Brynästruppen 11/12 <3

Efter presentationen var det dags att bege sig mot Strömvallen där Elitkampen skull avgöras mellan Gefle IF och Brynäs IF...fem spelare från Gefle var med och fem spelare från Brynäs. Kampen började med forsränning i Gavleån...där gick Gefle segrande ut grenen. Sedan fortsatte det på Strömvallen....Här kommer några bilder...elitkampen vanns av Gefle IF....

Här var det dags för forsränning...och det var Gefle IF bättre på :)

Här skulle två från varje lag putta en jättefotboll över planen.. den här grenen vann Gefle IF också

Här var det dags för frågesport...lagen skulle svara sant eller falskt..här vann Brynäs!

Det var några av grenarna det...Det här var verkligen en underbar dag i Brynäs IF tecken! att få träffa spelarna på så nära håll och få kort med favoriterna var bara så härligt! jag hoppas verkligen Gävle fortsätter med det här nästa år! för som Brynässupporter är det här underbart! fast man är sååå jäkla feg att gå fram och prata med spelarna..det är ju bara vanliga människor dom med! Tack för en otrolig härlig dag...men visst hade det varit ännu roligare om du cattis hade varit med! det var någon som saknades där! det kände jag på en gång! Brynässupportar måste hålla ihop, så är det bara! men tack Eva och Jessica för en underbar dag !! :D

:D

7 dagar kvar...Tabellen efter 55 omgångar

Idag är det exakt 1 vecka kvar tills allvaret drar igång! Dags att tippa en tabell för säsongen 11/12, och jag kan lova att jag tippar bättre än Anrell på aftonbladet iallafall, han kan inte ishockey alls den karln. Eller iallafall inte Brynäs IF. Det är alltid svårt att tippa en sluttabell, men jag gjorde det förra året och något lag prickade man in rätt iallafall, får se om jag lyckas lika bra den här säsongen, vilket jag inte tror, för det känns som om Elitserien är läskigt jämn, ja, jämnare än någon gång förut. Det finns egentligen inget lag som sticker ut...utan alla lag kan vara med och fajtas om SM - guldet i april. Jag kommer först att skriva ner tabellen som jag tror att elitserien kommer att sluta, sen kommer jag skriva lite kort om varje lag och vad jag tror...och där kommer det också att stå vilket lag jag tror har störst chans till SM -guldet. Faktan om lagen kommer delvis från Elitseriens upptaktsträff som var i globen i tisdags.

Tabellen efter sista omgången i grundserien:

1. Luleå
2. Linköping
3. Djurgården
4. Skellefteå
5. Brynäs
6. Frölunda
7. HV71
8. Färjestad
-----------------------
9. AIK
10. Växjö
............................
11. Modo
12.Timrå

1. Luleå
Luleå kommer från en kanonsäsong, där de slog ut Djurgården i kvarten efter en otroligt spännande 7:e match. I semin fick de möta Skellefteå, som blev för svåra. Luleå har inför den här säsongen gjort några spännande värvningar, som till exempel Niclas Wallin och sen har Johan Harju återvänt till klubben. Enligt Wikegård är klubben på väg mot en storhetstid..just för sina framgångar förra säsongen. Laget som ännu en säsong leds av huvudtränaren Jonas Rönnqvist. Han själv säger att klubben ska skapa ett vinnande lag, att Luleå Hockey ska vara ett vinnande lag. Han tycker också att det har kommit in mycket skicklighet i truppen, och att det ser väldigt intressant ut. Jag själv håller med Jonas, Luleå ser ut att ha en riktig ljus framtid ! Laget jobbar oerhört hårt för varandra och hela laget ser väldigt intressant ut...jag blir inte förvånad om Luleå lyfter Sm - bucklan i vår. Luleå är ett av lagen som jag tror har störst chans till säsongens sm-guld.
Enligt Jonas Rönnqvist tar detta lag hem SM-guldet: Kan inte säga något speciellt lag, utan alla lag ser riktigt starka ut.

Luleå har stora möjligheter att få fira tillsammans med fansen i vår

2. Linköping
Linköping som kommer från en mindre bra säsong, laget förlorade kvartsfinalserien mot Skellefteå. Och det var huvudtränaren Hans Särkejarvi mindre nöjd med. Visst skulle Linköping ha tagit sig längre, men Skellefteå var ett bättre lag än Linköping helt enkelt. Inför den här säsongen har laget gjort några intressanta nyförvärv, två av dessa är Johan Åkerman  och sedan kanske den intressantaste är Carl Söderberg från Malmö. Särkejarvi säger också att Linköping har fått behålla nyckelspelarna, vilket han tror kommer betyda mycket. Sen ska Linköping vara ett spelande lag och jobba hårt. Och att det ska vara ett vinnande lag. Jag själv tror att Linköping kommer bli riktigt farliga den här säsongen. De har gjort intressanta nyförvärv och de har en het målvakt som jag inte alls gillar...för han är nämligen för bra mot Brynäs..nämligen Fredrik Norrena. Men visst, han får vara en bra målvakt, men inte mot Brynäs. Men iallafall så tror jag att Linköping kommer ta sig långt i slutspelet, men jag tror inte att laget får lyfta någon SM-buckla i Cloetta Center i vår...utan det får vänta. Men farliga det blir dom...
Enligt Hans Särkejarvi tar detta lag hem SM-guldet: Det gör Linköping

En målvakt som jag inte gillar...men han heter Norrena

3. Djurgården
Djurgården kommer från en mindre bra säsong, iallafall om man ska jämföra med säsongen innan, då laget tog sig enda till Sm-final. Men förra säsongen tog det stopp redan i kvartsfinalserien mot Luleå. Luleå vann en sjunde avgörande match. Djurgården var alltså riktigt nära men nådde inte till semi. Djurgården har gjort en del intressanta nyförvärv, två av dom heter Gustaf Wesslau och Daniel Tjärnqvist. Och huvudtränaren fortsätter att vara Hardy Nilsson. Han säger att de har ett väldigt bra lag och att de har "onödigt" bra försvarsspelare. Målsättningen för säsongen är först att ta sig till slutspel, sen väl där kan allt hända. Jag själv tycker att Djurgården har ett väldigt intressant lag och att få hem Gustaf Wesslau gör det hela inte sämre, han tror jag kan bli riktigt het i vinter. Jag tror faktiskt att Djurgården kan vara med och fajtas om guldet i vår..de är ett lag som har det laget tycker jag. Sen att man har "onödigt" bra försvarsspelare tycker jag inte att de har..men det var Hardys åsikt det.
Enligt Hardy Nilsson tar detta lag hem SM-guldet: Svårt att säga, kan inte säga något lag

Jo visst kan den här publiken höja Djurgårdens chanser att ta ett SM-guld

4. Skellefteå
Skellefteå kommer från en succesäsong där laget nådde SM-final mot Färjestad, men där var Färjestad starkare och lite bättre än Skellefteå. Men att laget hade tagit sig till final efter flera flera år var bara det en succe, men visst ville laget vinna också men det satte Färjestad stopp för tyvärr. Ett lag som också har värvat intressant, två av de nya heter Oscar Möller och Fredrik Hynning. Succetränare Anders Forsberg fortsätter i klubben och säger att klubben vill hela tiden bli bättre och bättre. Sen säger han också att hela Skellefteås organisation jobbar hårt och att dom har en stark organisation. Jag tycker att det ser mycket intressant ut för Skellefteå AIK inför den här säsongen, men att man kan ta sig till en final den här säsongen igen tror jag inte. Men jag tror de tar en 4:e plats och får hemmafördel i slutspelet. Sen är frågan om de tar sig till semi, men det är möjligt.
Enligt Anders Forsberg tar detta lag hem SM-guldet: Skellefteå AIK

Får Skellefteåpubliken se ett finallag igen?

5. Brynäs
Brynäs kom på en 7:e plats förra säsongen och fick möta Färjestad i kvartsfinalserien, men dom blev för svåra. Huvudtränaren heter nu Tommy Jonsson som har tagit över efter att Czarnecki har lämnat klubben för Färjestad. Även i den här klubben finns det intressanta nyförvärv, nygamla Brynäsare som återvänder, nämligen Johan Holmqvist och Daniel Widing. Sen har Brynäs unga talanger blivit ett år äldre och ett år bättre, vilket kommer att göra att de kommer att få ta större ansvar den här säsongen. Tommy Jonsson säger själv att han är en tydlig och rak ledare. Och att han har en bra kommunikation med spelarna. Han säger också att Brynäs har en otrolig hög högsta nivå men att lägsta nivån måste höjas. Jag själv tycker att Brynäs har en otrolig intressant trupp, har följt laget under försäsongen och då har det varit mycket upp och ner men det riktiga provet återstår sen när serien drar igång. För hela organisationen är överens om en sak, det är SM-guld som gäller kommande säsong..det är ALLA överens om ! Sen om det räcker dit, för det är en lång väg att vandra, men jag som brynäsare hoppas verkligen att Brynäs IF blir ett vinnande lag igen!
Enligt Tommy Jonsson tar detta lag hem SM-guldet: Brynäs IF

Brynäsfansen är redo att heja fram sitt lag till en SM-final

6. Frölunda
Frölunda kommer från en tung säsong, laget missade slutspel och det är den sämsta säsongen i modern tid för klubben. Men det ser ljusare ut för klubben nu, intressanta nyförvärv, som till exempel Fredrik Pettersson och Magnus Kahnberg som har återvänt till klubben i sitt hjärta. Kenta Johansson säger att han vill ha mera energi i laget än förra säsongen, för då fanns det ingen energi alls. Sen är det viktigt med dom här kallade "hemvändarna" att de har hittat tillbaka för att hjälpa klubben framåt. Jag själv tycker att Frölunda ser mycket mer stabila och det är en bättre trupp den här säsongen är förra. De tar sig till slutspel, men de åker nog ut i kvarsfinalserien. De har ett väldigt ungt målvaktspar, men jag tror att dom kommer klara sig väldigt bra, men längre än till kvartsfinal blir det inte för Göteborgarna.
Enligt Kenta Johansson tar detta lag hem SM-guldet: Djurgården IF

Frölunda får nog jubla mycket i vinter...men i kvarten tar det stopp

7. HV71
HV71 vann serien förra säsongen, de fick möta AIK i en kvartsfinal..men där tog det stopp. AIK vann i fyra raka matcher och slog ut HV ur slutspelet. Det är förstårs ingen nöjd med i Jönköping och i klubben. Men inför den här säsongen har klubben bytt huvudtränare, in kommer Ulf Dahlén. Han beskriver sig själv som en nyfiken ledare och att det är viktigt att vara sig själv. Han säger också att det är viktigt att hela tiden titta framåt. HV71 är ett skridskoskickligt lag som vill hålla i pucken mer än vad motståndarna ska få göra. Jag tycker laget ser lite sämre ut än vad de gjorde förra säsongen, och att hv kanske kommer ner på jorden några säsonger nu. Till slutspel tar sig laget men frågan är om de tar sig till semi, jag är tveksam, jag tror att även den här säsongen tar det slut i kvarten. Men jag kan också ha helt fel...men det är vad jag tror.
Enligt Ulf Dahlén tar detta lag hem SM-guldet: HV71

Ne Johan Davidsson det blir tufft den här säsongen...

8. Färjestad
Färjestad som blev svenska mästare förra säsongen, de slog ut Brynäs i kvarten, AIK i semin och sist Skellefteå i finalen. klubben tog alltså sitt 9:e SM-guld. En ny huvudtränare har satts in, det är Niklas Czarnecki. Han vill driva laget till yttligare framgångar. Sen har även Färjestad värvat intressant, som till exempel Joakim Hillding, sen finns det flera intressanta namn. Jag själv tror att Färjestad kommer få en tuff säsong. Laget tar sig till slutspel...men de får kämpa hårt för att ta den sista slutspelsplatsen. Hela vägen kommer laget inte att gå, det 10:e SM-guldet får vänta. Niklas får gärna säga att han har kommit till ett lag som kan vinna....men den här säsongen vinner du ingenting.
Enligt Niklas Czarnecki tar detta lag hem SM-guldet: Färjestad BK

Det kommer inte räcka hela vägen den här säsongen...

9. AIK
AIK kommer från en historisk säsong där laget tog klivet upp till Elitserien och samma säsong slår ut HV71 i fyra raka matcher i kvartsfinalserien. Laget tog sig till Seminfinal, men väl där blev Färjestad för svåra. Kan nu AIK göra om den där historiska säsongen? En viktig detalj för AIK är att succemålvakten Victor Fasth stannar i klubben. Sen har AIK värvat riktigt bra, tagit in några riktigt bra spelare som till exempel Linus Videll från Södertälje och Tobias Wiklund. Och Gunnar Persson och huvudtränaren Roger Melin fortsätter i tränarteamet. Roger Melin säger att man inte får vara för kaxig utan att försöka vara så ödmjuk man kan. Jag tror inte att AIK kan göra om succesäsongen, utan det kommer vara oerhört jämt, men laget når inte slutspel. Utan AIK kommer få ta en tidig semester.
Enligt Roger Melin tar detta lag hem SM-guldet: HV71

En mycket viktig spelare i AIK...är Victor Fasth

10. Växjö
Så har vi säsongens nykomlingar. Laget kommer att spela sina hemmamatcher i en ny arena, som heter Vida arena. Laget leds av huvudtränaren Janne Karlsson, han säger att Växjö har mycket rutin och skicklighet i säsongens trupp. Sen att laget har tyngd, fart, skicklighet och ett bra målvaktsspel. Två av säsongens intressanta nyförvärv för Växjö är Tomi Kallio från Frölunda och Brad Moran. Sen har laget gjort några fler intressanta nyförvärv. Målsättningen för laget i elitserien är att man tar en match i taget, men att de ska göra allt för att nå slutspelet. Jag tror att Växjö kommer att klara sig bra i Elitserien, jag säger som Wikegård.."Växjö är i elitserien för att stanna" för jag tror verkligen att de kommer att klara sig bra. Slutspel tror jag inte laget når, men de undviker kvalserien. Det ska bli mycket intressant att följa Växjö...och vem det, det kanske blir ett besök i deras nya Vida arena.
Enligt Janne Karlsson tar detta lag hem SM-guldet: Djurgården IF

Växjö:s nya Elitseriearena...Vida Arena

11. Modo
Modo hamnade sist i Elitserien förra säsongen, de fick spela kvalserien och det var på gränsen att laget skulle åka ur elitserien, men laget klarade sig klar i den sista omgången..i en match där vinnaren klarade sig kvar och förloraren åker ner till Allsvenskan. Matchen spelades mellan Modo-Södertälje...som ni alla vet så var det Södertälje som fick lämna elitserien. Modo har en ny huvudtränare den här säsongen, han heter Ulf Samuelsson. Han vill att laget ska spela rakare mot mål och inte slå några onödiga passningar. Laget har värvat några intressanta spelare, två av dom heter Dick Axelsson och Mika Hannula. Ulf Samuelsson säger att målsättningen för säsongen är att laget ska plocka hem 80 poäng. Jag själv tror inte på Modo den här säsongen, laget har tappat alldeles för många bra spelare, de har nästan fått bygga ihop ett helt nytt lag, men en ny huvudtränare. Sen nämner Samuelsson att Modo ska spela defensivt den här säsongen, om defensiven fungerar bra så fungerar oftast offensiven säger han. och ja, mycket ligger väl i det, men samtidigt ville de spela rakare mot mål och då måste man vara offensiv, ja strunt samma, men Modo kommer ännu en säsong få kämpa sig kvar i elitserien. Det är för mycket som är för "nytt" i klubben tror jag.
Enligt Ulf Samuelsson tar detta lag hem SM-guldet: Färjestad BK

Det blir tufft Modo...

12. Timrå
Timrå kommer från en tuff säsong med alldeles för mycket skador. Huvudtränaren Per-Erik Johnsson säger att det är en säsong som han och klubben aldrig vill vara med om igen. Det är hela 15 spelare som har lämnat klubben. Men de har tagit in en del intressanta nyförvärv som till exempel, Jonathan Hedström och Johan Andersson. Och att lagets målsättning den här säsongen är att nå slutspel, väl där kan allt hända. Jag tror att Timrå får en väldigt jobbig säsong, de kommer att hamna i kvalserien, och ja kanske till och med åka ur elitserien. För jag ser inte att Timrå har någon speciellt bra trupp den här säsongen...men vem vet, jag vet att laget Timrå alltid jobbar hårt för varandra, om det räcker till att undvika kvalserien återstår att se.
Enligt Per-Erik Johnsson tar detta lag hem SM-guldet: Luleå

Tmrå kommer ha en riktig tuff säsong..


8 dagar kvar.....Det är inte sant

Idag blir det ett kort inlägg om det som har hänt målvakten Stefan Liv och hans lagkamrater i Lokomotiv Jaroslavl. Laget var nämligen påväg till Minsk för säsongspremiär i den ryska ishockeyligan. Planet hann knappt lyfta innan det kraschade, 44 av 47 passagerare omkom. Och en av dom var tyvärr Stefan Liv, som har vunnit tre SM-guld tillsammans med HV71. Han var en av Sveriges bästa målvakter de senaste 10 åren. Han var med och vann OS-guld 2006 och samma år vann han också VM-guld.

Det som har hänt är oerhört tragiskt. Det går knappt att förstå. Mina tankar går främst till Stefans familj och de närmaste. Stefan hade två små barn, som nu får växa upp utan sin pappa, det är mycket mycket tragiskt att detta har hänt. Hela Hockeyvärlden sörjer de omkomna ombord på planet.

Förutom Stefan Liv så fanns det andra stjärnor som omkom, bland annat Pavol Demitra, tyske Robert Dietrich, , tjeckerna Jan Marek, Karel Rachunek och Josef Vasicek, vitryske Ruslan Salei och letten Karlis Skrastins.

Som Brynäsare kan man inte göra annat än att beklaga sorgen och ge en tanke till alla HVsupportrar och främst en tanke till Stefan Livs familj och vänner...

Det är hemskt hur ett hockeylag bara kan försvinna sådär...det är inte rättvist för fem öre.


Stefan Liv

9 dagar kvar...nu har Gävle hockeyfeber....ca 5000 biljetter sålda inför hemmapremiären!

Idag kommer jag inte att skriva om någon spelare utan idag pratar vi lite om biljettläget inför hemmapremiären den 17 september mot HV71. Jag blev mycket glad idag när jag öppnade GD och läste en artikel som hade den här rubriken...


Vi kan alltså vänta oss en riktig hockeyfest den här säsongen!?..Biljetterna till Brynäs alla matcher började säljas igår klockan 10.00. Idag stod det i tidningen att 4500 biljetter är redan sålda till Brynäs hemmapremiär den 17 september. (det är nog fler biljetter sålda efter idag också) Det är alltså ett riktigt intresse kring Brynäs, iallafall att få se laget på hemmapremiären. Vilket jag förstår...jag hoppas verkligen att Läkerol arena kan bli fullsatt på premiären! det skulle vara jättehärligt...att få börja säsongen med en fullsatt tablettask! det skulle bli en riktig hockeyfest det ! 

Brynäs har även sålt fler säsongsbiljetter än förra säsongen, 2100 seriekort är sålda jämför med 1900 förra säsongen. Det är alltså ett större intresse för Brynäs IF den här säsongen...kan det bero på att Brynäs fyller 100 år tro? kanske det..men jag tror också att det beror på laget...och att det ser riktigt spännande ut.

Jag längtar oerhört mycket till hemmapremiären just nu! och uppladdningen som jag ska ha med mina allra bästa vänner kommer bara bli så grym! Hockeymusik, hockeyspel, och sjukamp med hockeytema! kan det bli mera hockey eller?! och kan det bli för mycket!? svaret är NEJ !

J A G    L Ä N G T A R    S N A R T    I H J Ä L   M I G !!!!



Guuud vad jag längtar !


Det är det här laget som ska göra det !

10 dagar kvar...Gunderson imponerar inte än så länge


18 RYAN GUNDERSON


Född: 1985-08-16
Längd: 177 cm
Vikt: 77 kg
Positon: back
Poäng förra säsongen: i Örebro 39 poäng 11 mål och 28 assist
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 11/12

Min åsikt om backen Gunderson:
Gunderson är en offensiv back med bra skridskoåkning. Han är även en bra powerplayback. En av Brynäs nyförvärv inför den här säsongen, kommer senast från Örebro där han gjorde hela 39 poäng på 52 matcher, vilket inte alls är illa. Men det var i Allsvenskan det, håller han för Elitserien tro? Det jag har sett av Gunderson nu på försäsongen så är jag inte jätteimponerad av honom. Han har gjort något mål i någon försäsongsmatch...och jo visst jobbar han hårt i varje situation...men sen då...jag tycker att han måste visa sig mera nu när serien drar igång på riktigt. För just det där fysiska spelet har han inte..inte vad jag har sett av honom nu på försäsongen iallafall. Jag hoppas att Gunderson lyckas lika bra här i Brynäs som han gjorde i Örebro, för en bra Gunderson behövs ! lycka till och hoppas du trivs i Gävle och Brynäs IF, det ska bli roligt att följa dig i vinter i Sveriges snyggaste tröjor!



Ryan Gundersons första intervju i Brynäs IF !

11 dagar kvar....Får vi se målkungarWiding i vinter?


41 DANIEL WIDING

Född: 1982-04-13
Längd: 184 cm
Vikt: 94 kg
Position: Forward  
Poäng förra säsongen: i DIF 21 poäng 10 mål och 11 assist
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 13/14

Widing i en försäsongsmatch mot Almtuna  

Min åsikt om vassa
Daniel Widing: Widing har haft en rätt så tung säsong i Djurgården. Där han inte alls producerade som Djurgården ville att han skulle göra, istället var det dags för Widing inför den här säsongen att flytta hem till Gävle och Brynäs IF igen! för visst minns vi Brynäsare honom som en riktig målkung..säsongen 08/09 svarade Widing för 37 poäng ! vilket inte är illa, ska han hitta tillbaka till den målkung han var den säsongen tro? det är det vi Brynäsare hoppas på och Widing själv såklart. Och ja visst har det sätt bra ut på försäsongen, Widing har varit Brynäs bästa spelare så här långt på försäsongen, tillsammans med Silfverberg. Widing ser riktigt het ut! jag är helt säker på att Widing kommer att få en nytändning i Brynäs IF! det är här han hör hemma...inte i nått fjompigt Stockholmslag..Jag önskar Widing lycka till den här säsongen och hoppas vi får se målkungarwiding! igen!


Här gör Daniel Widing och Andreas Jämtin upp! ganska rejält slagsmål...dock har vi Widing i Djurgårdskläder och det var ju mindre vackert..men men så här kan det alltså se ut när Widing slåss..



12 dagar kvar...En stark powerplayback...men spelar ibland på små marginaler


20 LARS JONSSON
 

Född: 1982-01-02
Längd: 187 cm
Vikt: 94 kg
Position: Back
Poäng förra säsongen: 20 poäng (13 mål och 7 assist)
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 12/13

Lars Jonsson i omklädningsrummet 

Min åsikt om Lars Jonsson:
Jonsson är en stor bra back. Han har en del offensiva egenskaper. En back som Brynäs använder väldigt mycket i powerplay, och visst, där gör han det väldigt bra...men kan ibland spela på små marginaler. Men när han får till det så har han jäkligt hårda och bra skott. Men jag själv tycker att dom där små misstagen kan bli lite väl många i en match. Sen är Lars Jonsson en back som kan vara jäkligt bra i en match men sedan vara usel i en annan match. Men jag själv gillar Jonsson som spelare, men visst kunde misstagen vara lite färre härdanefter. Men jag önskar dig all lycka till i Brynäs kommande säsong ! och hoppas att misstagen ska bli något färre!...


Här blev Lars Jonsson första stjärna...och ja, jag förstår också varför !  han räddar på ett makalöst sätt !

13 dagar kvar...när ska vinsterna mot ES-lagen komma då?

Det här med försäsongsmatcher är mycket intressant, det har jag nämt förut, men ska man verkligen döma så mycket av hur sitt lag spelar på försäsongen? ne jag tycker inte det.

Det finns Brynäsare som säger att det blir kvalserien eller så åker de ut elitserien bara för att laget förlorar nu på försäsongen, men hallå, vakna! det är försäsong, det spelas inte om några poäng. Vi kan snacka sånt där goja sen när laget verkligen ligger där nere och slåss om platsen i ES, vilket inte kommer att hända...men för er som vill vara så negativ mot Brynäs så kan vi ta det snackat när de är i den situationen. Nu är det SM - guld som gäller!

Men iallafall så kan vi kolla lite hur Brynäs försäsong har sett ut så här långt då, det började ju väldigt bra måste jag säga. 4-0 mot allsvenska Almtuna. Sen var det dags för match mot AIK och då vart det förlust med 4-2, sen en match mot Skellefteå, där gick det inte alls 6-2 till Skellefteå. Sen åkte laget iväg till Finland för en liten minitunering, där vann de en match men förlorade en också, och det var såklart också mot ett elitserielag, nämligen Växjö. igår match mot allsvenska Sundsvall och där kom de upp på vinnarspåret igen och vann matchen med 6-3...men idag föll de tillbaka igen och förlorade mot Timrå med 3-1. Det var alla matcher hittills. Och jag ser någonting som inte är så jättebra kanske, men alla förluster har kommit mot elitserielagen, och vinsterna har
kommit mot allsvenska lag...det känns mindre roligt. Men samtidigt är det här försäsong men visst hade det kännts lite bättre med någon vinst mot Elitserielagen...men vi tar dom i serien istället!   

Brynäs har nu alltså Modo i morgon och sen Södertälje den 11 september...sen drar Elitserien igång den 15 september! Jag vet att Brynäs kommer att höja sig när ES drar igång...det kanske bara är bra att laget förlorar lite nu på försäsongen...se bara på Växjö de vinner och vinner varje försäsongsmatch...tränaren har ju inte en chans att se vad som måste förbättras till ES-premiären...nu får vi se hur det går för Växjö sen i serien..men jag tror på mitt lag Brynäs och jag vet att de kommer att höja sig den 15 september och flera månader fråmåt...tills vi Brynäsare får ta fram löpet "BRYNÄS SM-GULD 2012" !! ÄLSKAR ER BRYNÄS ! <3


Brynäs IF <3


14 dagar....Honken vill och kan spika igen i vinter !


40 JOHAN HOLMQVIST


Född: 1978-05-24
Längd: 186 cm
Vikt: 90 kg
Position: Målvakt
Räddningsprocent förra säsongen: 90,3 procent
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 12/13  



Min åsikt om Johan Honken Holmqvist: Många säger att han är en usel målvakt vad gör han i Brynäs, andra säger att det är nu Honken kommer vara som allra bäst. Jag säger så här...Honken var usel i Frölunda, men det beror mycket på att Frölunda hade en enorm jobbig säsong, de var jättenära att hamna i kvalserien, sen har Honken inte alls fått den hjälp av backarna som en målvakt ska få. En målvakt som inte får hjälp att rensa bort pucken från av backarna blir en usel målvakt. Nu har Honken kommit HEM till Gävle och till klubben i hans hjärta BRYNÄS IF, detta kommer att göra att Honken kommer bli riktigt het i vinter! han kommer ha sina dåliga matcher också, det har alla målvakter, men i Brynäs kommer han få hjälp av sina backar iallafall. Och bara av att han får komma hem och kanske få den där tryggheten med familj och sånt gör att han kommer bli riktigt het i vinter. Det är i Gävle Honken hör hemma. Dock fick Honken en riktig mardrömsstart i Brynäströjan..i försäsongsmatchen mot Skellefteå i Huddik..då han släppte in sex mål, och ja han borde ha tagit många av dom puckarna..men då kritiserade han sig själv väldigt mycket också! han var inte alls nöjd med hur han reagerade. Men det var en försäsongsmatch..det är om två veckor som den riktiga Honken kommer fram! Det ska bli oerhört intressant att få se Honken i Brynäströjan igen...eller föressten, jag har ju aldrig sett honom i den tröjan heller..för då hade inte mitt hockeyintresse tagit fart..men jag vet att Honken är hemma igen! All lycka till Honken och hoppas du får visa alla att du är en målvakt att räkna med i vinter!
 

Jag hoppas Honken kan göra den där räddningen i Brynäströjan också!


Så här säger Honken om att vara tillbaka i Brynäs och Gävle !

RSS 2.0