En förvirrad höna på Högskolan

Idag var det dags att börja plugga igen efter "sommarlovet" :) men nu på en liten större nivå:) på Högskolan :D alla lärarstudenter samlades i en stor aula och vi fick mycket mycket information, så när man gick därifrån så snurrade det lite i huvudet på en :) men sak vart jag jätteglad av, VI delades nämligen in i olika grupper för det är liksom 300 lärarstudenter och de har delat upp grupper så man blir ungefär 30 st i varje grupp. Jag var lite nervös för vilken grupp jag skulle hamna i, för man vill gärna komma i en grupp där man känner någon :) jag kände iallfall 6 st typ :D jag kom med den bästa! Tessan kom jag med och vi tillhör grupp A :) riktigt skönt att man fick vara med Tessan, men sen ska det såklart bli kul att lära känna nya människor :) men just att ha den tryggheten från början att känna någon, det är riktigt skönt :)  

Idag gick vi bara till 11.30 sen var det slut för dagen :) Men i morgon drar det igång lite mera på allvar :) då börjar jag 9.00 och slutar runt 16.00 :D 



Men innan vi slutade för dagen idag, så gick vi runt och tittade lite på Högskolan, och jag säger bara det, vilken yr höna man var :) det var husnummer till höger och vänster och det var salar här och där och det var människor både här och där :D Helt virrig var man :) Men Tessan och jag ska nog hitta till rätt hus och sal i morgon :) vi är iallafall 2 st, värre om man vore själv :)
 

Äntligen hockey i Läkerol arena!

Yes nu har jag varit på säsongens första match i Läkerol arena! :) dock var det en träningsmatch men hockey är hockey. Det var den 26 augusti, då AIK kom på besök i Läkerolen. Det var rätt så hyfstat mycket folk i arenan, typ 2500 enligt tidningarna, men det såg ut som mera folk på stolsraderna. Före matchen var det lite olika aktiviteter, lite intervjuver med assisterande tränare Tommy Jonsson, och målvaktstränaren Pekka Alcén. Sen en frågesport som man kunde göra, där första pris var en matchtröja och sen var det några som kunde vinna en Brynäskalender, där alla matcher är uppskrivda så man inte bokar in något annat när det är hockey :)

Men nu till matchen. Ett 30 tal AIK fans hade letat sig upp till Läkerolen också. Machen började si sådär, Iallafall för Brynäs del. AIK gjorde 0 - 1 i den första perioden, men Brynäs kvitterade ganska snabbt genom Emil Sandin. Men AIK kunde återta ledningen igen när de gör mål när det återstår endast 1 sekund (!) av den första perioden.
Men Brynäs kvitterade ganska snabbt i den andra perioden till 2 - 2 genom nyförvärvet Dale Clarke :) ( Han har skött sig super på försäsongen så här långt). Sen kunde även BRYNÄS ta ledningen i matchen genom Eero Somervouri :) 3 - 2 alltså efter två spelade perioder. I den tredje försökte AIK kvittera men lyckades aldrig, för Sebastian Lauritzen kunde lägga pucken i tom bur i slutet av matchen när AIK hade plockat ut målvakten. Brynäs vann alltså matchen med 4-2. Kul för Brynäs att få vinna sin enda träningsmatch på hemmaplan! :) det gillades även av publiken :) föressten så hade vi en rätt hyffsad bra klack idag :) hördes rätt många gånger. På slutet skrek hela klacken. " Vi vill se Bjurling dansa" alltså målvakten i Brynäs. Bjurling dansade för oss i klacken:) såg roligt ut, men roligt att han bjöd lite på sig. Klacken ropade tillbaka sen  " Vi älskar Bjurling" :)

Tror det var viktigt att Bjurling fick bekanta sig lite med Brynäsfansen, för de tvivlar väldigt mycket på honom och alla tror att han är kass. Men med en målvaktstränare som heter Pekka Alcén och med fantastiska fans så tror jag att Bjurling kan bli kanonbra denna säsong i Brynäströjan :) iallafall hoppas man! :) 

Annars så var matchen inte så jätterolig att titta på, hände inte så jättemycket saker, mer än att AIK fansen avlossade en smällare på läktarplats. Så OMOGET! fattar inte att AIK fans och Djurgårds fans ska vara så otroligt fjantiga och barnsliga. Okej nu är inte alla det men det finns människor i de lagen som beter sig som småungar. Att smälla en smällare på en träningsmatch i Läkerol arena är barnsligt. Och vad ska de då avlossa när Elitserien drar igång och det spelas om POÄNG! nu är det ju bara träningsmatcher då det inte gäller någonting. Blir det en hel bomb när Elitserien drar igång eller? man kan ju undra..... 

Nu längtar jag bara otroligt mycket till Elitseriepremiären för Brynäs del den 16 september!! :) 

Här kommer lite bilder från träningsmatchen mellan Brynäs IF - AIK 

 
Brynäs IF <3


Niklas Svedberg :)


Spelarna laddar för match :)


Jessica, Catarina och Eva :)


En hel del folk :) lika mycket på båda långsidorna :)


i matchen :)


Spelarna tackar publiken efter vinsten med 4 - 2 :)


Sen vart det autografskrivning för spelarna :)


Avslutar med en fin bild på Magnus Kahnberg :)

Hockeyfeber i Stigslund!

God dagens! 

Jag skulle egentligen skriva ett inlägg i onsdags men jag tänkte att jag tar det i helgen istället, för att jag har ju faktiskt varit på 2 hockeymatcher denna vecka! , ja ni hörde rätt! hockey i Augusti redan :) men det börjar närmna sig nu! 

Vi börjar med Onsdagens match som spelades i Bollnäs mot Timrå. På förmiddagen gick jag och Catarina till vårt andra hem(Läkerol arena) för att se Brynäs träning. Det visade sig att en viss Niklas Bäckström också var med på den träningen, så för det mesta gick Catarinas och min blick åt honom, vi glömde bort de övriga spelarna :) haha. Men tyckte ändå att det såg piggt och bra ut, full fart! :) iallafall av det lilla vi såg :) Efter träningen gick vi upp till restaurangen och åt mat, mycket god mat har de där, maten smakar inte sämre av att Brynässpelarna kommer in en efter en i restaurangen för att äta de med. haha :) då smakar maten extra gott kan jag säga. Efter maten var det bara en evig väntan tills klockan skulle bli 16.00 för då var det dags att ta Catarinas bil till Bollnäs. Eva kom till Catarina och sen åkte vi väg! ut på vägarna till Bollnäs ishall. Väl framme i arenan möttes man av världens vinterdag, okej iallafall någon minusgrad :) för inne i ishallen var det KALLT, jag hade på mig trekvartsbyxor men en rätt så tjock tröja iallafall, sen värmde även den snygga och fina matchströjan ! :) det får vi inte glömma bort :) Okej nu till matchen, Brynäs startade matchen väldigt piggt :) nu kommer jag inte ihåg vad det stod efter en period och så men det jag kommer ihåg är att Brynäs tappade en 3 - 1 ledning till 3 - 3 det var inte bra :/ och det hela fick avgöras på straffar där Timrå gick segrande ur striden tyvärr! :( men men tur att det bara är försäsong än så länge. Härligt att få se Brynäs på is iallafall! :) På hemvägen hade vi lika roligt som vi hade på ditvägen, men jag vette sjutton om vi hade haft det om det hade varit en match i Elitserien, då hade man nog varit rätt så besviken men men , säsongen har inte börjat än :) När vi åkte hem möttes vi av hur mycket smågrodor på motorvägen som helst, de satt efter vägen hela långa vägen hem till Gävle. Fattar inte att de ska vara så dumma att vara på en motorväg :/ men när vi åkte hem var det världens regnoväder det regnade jättemycket så det var svårt att se när Cattis körde, men men hem kom vi iallafall :)

Okej det var om matchen mot Timrå. Nu blir det lite Gävledala derby :) hehe det var nämligen match mot Leksand i just Leksand i deras ejendals arena, som den inte heter längre, men kommer inte ihåg vad den heter just nu men men skitsamma. Dit behövde vi iallfall inte köra, för dig gick supporterbussen (Brooklyns tigers) :) föressten ska också nämna att matchen spelades den 20 augusti :) vi åkte med Supporterbussen, bussen var faktiskt helt full, ja hur man nu tolkar det, full med sprit eller full med personer, jag skulle nog vilja säga både och där :) bussen var full av personer och det var väldigt mycket öl och alkohol inblandat tyvärr :/ men men sånt får man leva med det var ju en fredagskväll så man blir inte förvånad. När man satt i bussen med Catarina och Eva så känndes det VERKLIGEN som en Elitseriematch, att vi var på väg till Leksand för att möta dom i en Elitseriematch, öh vänta lite här.... det går ju inte. Leksand spelar i Allsvenskan inte i Elitserien (tyvärr) skulle jag vilja tillägga. Skulle gärna vilja se Leksand i elitserien, då får man ju se Gävledala derby... men men det blir inte verklighet denna säsong iallafall så får njuta av det lilla gävledaladerby man fick i fredags :) För det var rätt mycket folk på plats, Brynäsfansen hade många personer på bortastå, fast det var ju för att supporterklubben ordnade resa :) men det var lite Brynäsfans på sittplats med :) När väl matchen drog igång så drog även de båda klackarna igång :) Brynäs tog ledningen med 1 - 0 i första perioden genom unga talangen joacim Rhodin :) i andra perioden var det Leksand som nästan, bara nästan spelade ut Brynäs för de gick ifrån med en 3 - 1 ledning för hemmalaget. Brynäs var verkligen urusla i den andra perioden. Men i tredje periodpausen skällde nog czarnecki  riktigt ordentligt på Brynäsgrabbarna för i tredje kom de ut som ett nytt lag nästan, fast med samma fina färger på tröjorna, men i den tredje perioden hände något som fick Brynäsklacken att skrika "hela sverige skrattar" :) Det var nämligen så att isen hade spruckit vid ena målburen. Det tog en evighet innan en vaktmästare kunde komma ut på isen, väl ute så hände ingenting, alla spelarna bara åkte fram och rörde lite på isen och funderade. Sen kom de fram till att ismaskinen skulle fram och ta bort markeringen för straffområdet (ni får se bild senare). men det bästa av allt var att hela Brynäsklacken skriker" Ja det är bättre is på Siljan, ja bättre is på siljan, bättre is på siljan, ja det är bättre is på Siljan" det är ju bara för sant för att vara sant :) helt klockrent! :D det fick nog de flesta att börja skratta i arenan :) men nu tillbaka till matchen som kunde fortsätta efter typ en halvtimmes upphåll, skulle det gynna Brynäs eller Leksand? det skulle vi får se. För det var nämligen Brynäs som tog över allt mer i den tredje perioden, backen Jörgen Sundqvist kunde reducera till 3 - 2. Sen i slutet tog Brynäd ut Bjurling ur målet medans Leksand hade en spelare utvisad, så Brynäs spelade 6 mot 4 :) och det skulle visa sig bli kanon! för unga jättetalangen Calle Järnkrog kvitterar när det återstår (8!) sekunder av den tredje perioden, ni kan ju gissa om hallen vart tyst :) Och vilka som hördes då :D så 3 - 3 efter full tid, det hela fick avgöras på straffar. Där Leksand var starkast och kunde vinna. Men straffar är bara tur tyärr :/  men men man var ändå glad när man gick därifrån :) det är ett styrkebesked att man kan hämta upp underlägen till likaläge :) 

Ja vad tror jag om säsongen 10/11 för Brynäs del då? Jag tror det kommer bli tufft, men vi har Sveriges mest talangfulla juniorer och Brynäs använder allehopa, och det gör man alldeles rätt i :) för i dagens Brynäs IF är de dom som briljerar och sätter pucken i mål, iallafall så här på försäsongen sen vet man inte hur det går när riktiga serien börjar. Men jag tror starkt på Brynäs iår. Slutspel igen det tror jag på! det som känns lite osäkert är ju målvakterna, de måste visa att de kan överprestera sig själva i vissa matcher. jag har bara sett Björn Bjurling och han ser sådär ut om jag ska vara ärlig, tycker nog att Niklas Svedberg ser lite hetare och bättre ut, men har sett så lite av honom så jag kan inte säga så mycket. Men jag får hoppas på att Svedberg får stå mot AIK på torsdag hemma i Läkerol arena :) För då är det nämligen nästa match som jag kommer se på plats! :) 

Ne nu vart det mycket mycket hockey ;) Nu ska ni få se lite härliga bilder också från både Bollnäs och Leksand :) 
Puss och kram på er alla <3
 

Niklas Bäckström på Brynästräning :)

På plats vid Bollnäs ishall :)

från matchen: Sandin och en Timråtönt kramas :)

Brynäs IF <3

På plats i Leksand

Brynäs IF på plats också <3


Sen sprack isen vid ena målgården

Brynäsjunisar där och petar med klubborna :)

"Ja det är bättre is på siljan" ;) haha

En evig längtan till hockeysäsongen!

Tjena!

Idag är det Lördagen den 14 augusti, det betyder att det bara är 33 dagar kvar till Elitseriepremiären! :) jag längtar!! det är en evig längtan tills det börjar, men på måndag är det ju faktiskt bara en månad kvar och det kommer gå fort :)

Innan premiären så ska jag faktiskt få uppleva lite hockey ändå :) lite träningsmatcher för Brynäs del :) dessa ställen kommer jag besöka:

På tisdag 17/8 - Brynäs - Timrå i Bollnäs ishall 19.00 :) åker dit med Catarina och Eva :)
På fredag 20/8 - Leksand - Brynäs I Leksands ishall 19.00 Brooklyns tigers ordnar resa och jag åker såklart dit med Catarina och Eva :)
sist men inte minst, en träningsmatch i Läkerol arena mot AIK, 26/8 19.00 :)

Det är lite träningsmatcher som jag kommer att åka på :) sen drar snart serien igång! :)

Nu lite vad jag har hittat på för roligt idag :) nja typ ingenting! har varit och klippt luggen hos frissören, sen tog jag en promenad hem till Stigslund :) rätt skönt var det, lite varmt dock men det gick bra. Sen har jag bara varit hemma och pysslat lite och gjorde ett försök att gå ut och fotografera lite med pappas kamera men idag var det jag som inte hade någon fantasi i huvudtaget, det enda jag tog kort på typ var en brännässla men mer fantasi hade jag inte idag. Så jag väntar tills hösten har kommit för då kan jag nästan garantera att det finns fina färger att fotografera :) då när löven faller så fint med många fina färger :) det längtar jag efter, annars gillar jag inte årstiden så mycket egentligen, mer än att Hockeyn drar igång då ;) men annars är det en ganska så dyster årstid.
Jag kom just på idag vad jag önskar mig i 20-års present :) i mars alltså, en riktigt bra systemkamera! det önskar jag mig verkligen! istället för att jag ska låna pappas hela tiden. Så hör på nu släkten! Alexandra önskar sig en systemkamera i 20 - års present! :)  nu tackar jag för mig i dagens inlägg iallafall, jag kommer återkomma på onsdag och skriva lite om matchen och lite bilder kommer säkert dyka upp också :) ni får ha det så bra tills dess!

Puss och kram <3


Alexandra med pappas systemkamera

Vart har sommaren tagit vägen?

tjenixen!

Ja vart har sommaren tagit vägen egentligen?.... okej jag har hunnit gjort rätt mycket i sommar men ändå. Jag har tagit studenten....jag har fått reda på att jag har kommit in på Lärarprogrammet inriktning mot förskola.... alltså så ska jag plugga i 3 och ett halv år framåt:)..... sen har jag tagit körkort! :) det är väl typ det jag har hunnit med hittils :) Det var ett tag sen jag skrev sist men jag har inte haft orken och tiden att sätta mig och skriva ett blogginlägg, men just idag kände jag för att skriva :) det mesta beror nog på att Hockeyn börjar närma sig också och då blir det mycket skriva det kan jag lova :) för hockey ja, idag den 2 augusti var det dags för de flesta lag i Elitserien att ta första skridskoskären på is för säsongen 10/11 :). För det var just ispremiären jag ägnade förmiddagen åt! :) okej nu var det inte jag som tog de första skridskoskären för säsongen 10/11, utan det var Brynäs IF som gick på is idag klockan 11.00, gissa vem som var där och tittade om inte lilla Alexandra :) yes jag var där med Catarina och Eva :) eller ja Eva kom när det återstod 10 minuter typ, men det var för att hon var på någon utbildning och slutade vid tolv så hon hann se typ tio minuter men men :) själv såg jag hela passet :)

Alltså det såg riktigt jävla bra ut om man får använda svärord, men det får man såklart inte men det såg iallafall kanon ut. Tycker iallafall jag. Det var full fart och alla var glada och väldigt motiverade. Roligt att se nyförvärven om man nu såg dom, för inte vet jag vad de har för nummer :) inte idag iallafall för de hade inga nummer och namn på tröjorna bara på hjälmarna hade de nummer. men men det lär märkas sen vem som är vem :) Vi har iallafall två nya målvakter vid namn Björn Bjurling och Niklas Svedberg. Det jag såg idag så var helt klart Svedberg den bästa målisen, men det vet man aldrig, Bjurling kan bara ha haft en dålig dag men det känns som om Svedberg är stabilare och han liknar Markan lite :) ja just det och Jacob Markström var med på ispremiären också! ja vore det så väl att han stannande i Brynäs så var det inge snack om vem som blir förstemålis, men nu stickar ju Markström över till andra sidan atlanten till Florida Phanters. Får önska han all lycka till! men han kommer bli saknad i Brynäs för ingen annan målvakt kan komma i klass med honom. så är det bara. Men men vi får se vad Bjurling och Svedberg kan bevisa :) de kan säkert de med :) Annars var det inget som utmärktes på isen i Läkerol arenas B - hall. Förutom att det var vinter i hallen, det var minusgrader usch :) men samtidigt är det den kylan man vill känna för då känner man att det börjar närma sig hockeysäsong!. jo ni hörde rätt, det är snart dags för en ny hockeysäsong, om 45 dagar har Brynäs IF hemmapremiär mot Modo i Läkerol arena! om jag längtar tills dess behöver jag inte ens nämna för det förstår ni att jag gör. Men först blir det en hel del träningsmatcher för Brynäs del, de åker ner till Gotland nu på onsdag och blir där till söndag och då har de två träningsmatcher tror jag att det var :) en mot Södertälje och sen mot något annat som jag inte har koll på just nu men men skitsamma :)

Jag tror starkt på säsongens Brynäs IF :) de kan ta steget till Slutspel detta år också det tror jag säkert! och kanske till och med längre än till kvartsfinal :) vem vet :)

Säsongens Kanon
Inne i Läkerol arena har de byggt om ståplats lite, eller de har utökat ståplats. Sittplatserna som var nedanför ståplats förut har nu också blivit ståplats. det blir kanon, fler människor får plats på ståplats och det blir högre volym inne i arenan. Nu har även klacken fått en riktig klackledare som gör att det kommer bli ännu högre stämning med mera skrik och härlig sång! :) väldigt väldigt kul!

Ny mediakub också! större och sen kommer det vara mer till publiken, saker som de ska göra och ja helt enkelt roligare!

Säsongens Kalkon
Att Brynäs har tagit bort skills competion eller hur det svavas :) när laget presenteras på isen inför en rätt stor publik som det var förra året iallafall, var väl runt 3000 åskådare iallafall. spelarna tävlar i olika moment på isen , som prickskytte, snabbhet och straffar typ :) det var hur kul som helst, men nu har de tagit bort det, väldigt tråkigt.

Ja nu vart det mycket hockey men det är nu säsongen börjar! härligt att det är igång igen! vi hörs någon annan dag! ha det så bra tills dess! kram kram


Brynäs IF ispremiär säsongen 10/11


Full fart var ordet !


Jacob Markström


 Magnus Kahnberg fick skriva autograf :)


Niklas Svedbergs utrustning :) mycket snygg hjälm!


Björn Bjurling


Jonathan Granström ( en favorit) :)

RSS 2.0