Grinigt, tufft och en härlig hockymatch.....Slutspelskaraktär Brynäs !

Lördagsmatch igen! Brynäs mötte Färjestad i Karlstad. Ett revanschsuget Brynäs efter att Färjstad vann här i Gävle med 1-0 för bara en vecka sedan. Men nu ville Brynäs annat!

Första perioden är riktig fartfylld och båda lagen skapar en del chanser....Brynäs är klart det bättre laget inledningsvis. Dom får också belöning för den fina starten, det är Mattias Ekholm som hittar nätet efter cirka fem minuters spel...en sån där puck som bara glider in bakom Nilsthorp...och 1-0 till Brynäs. Men där var målskyttet inte slut i den första perioden...när det återstår två minuter av perioden är det Mats Lavander som hittar nätet bakom Nilsthorp. Han skjuter in en backhand rakt upp i nättaket...riktigt snyggt och riktig bra start från Brynäs...2-0 efter en spelad period.

Den andra perioden innehåller bara 1 mål och det är hemmalaget som får spräcka Honkens nolla...Färjestad reducerar till 1-2. Det här är Färjestads period..men Honken är riktigt bra och låter inte Färjestad kvittera. Matchen innehåller väldigt mycket heta känslor och mycket gruff, ja en mycket undehållande match. Men nu väntade alltså en mycket spännande tredje period.

Jo och visst blev det spännande....Brynäs spelade ett riktigt bra försvarsspel och gjorde det svårt för Färjestad att komma in i anfallszon...hela tiden enda till matchuret stod på 19.49 då får Färjestad in en kvittering....som Brynäsare var det riktigt tungt....men det var tyvärr ett snyggt mål...en Färjestadspelare som styr in pucken i mål, Honken hade ingen chans att ta den pucken. Men jo visst känns det surt just i det läget....men kanske om man tittar över hela matchen att ett lika resultat var rättvist. Efter 60 minuter 2-2 och det väntade sudden.

I förlängningen skapade båda lagen farliga målchanser, ja Daniel Widing var nog närmast att ge Brynäs bonuspoängen men pucken ville inte in den gången. Färjestad hade några farliga lägen de också, en puck som gick alldeles över ribban till exempel....men inga mål. Förlängningen var också väldigt grinig och mycket småfula saker från spelarna.

Matchen går till straffar och där gick det såhär:

Jacob Silfverberg BIF - mål (han gör det så snyggt!, inga dribblingar eller sånt, utan bara pang i mål)
Christian Berglund FBK - miss (tar i stolpen)
Calle Järnkrok BIF - miss (den här pucken tar också i stolpen)
Mikael Johansson FBK - miss (han missar mål)
Jesper Ollas BIF - mååååål (Ollas sätter pucken i mål, och avgjort)

Brynäs tar alltså två poäng nere i Karlstad. Riktigt bra gjort, fast de tappade en 2-0 ledning. Och Färjstad kvitterade när det var 11 sek kvar av matchen...men Brynäs kommer tillbaka starkt och vinner straffläggningen. Det här var en riktig underhållande match att titta på...det var en riktig slutspelsmatch...matchen hade allt som händer i ett slutspel. Ett jäkligt bra spel från båda lagen, mycket grinigt på isen och två bra målvakter.

Brynäs ligger fortfarande på en tredjeplats i tabellen men har bara 2 poäng upp till serieledning! ojoj säger jag bara! på tisdag möter Brynäs HV71 på hemmaplan här i Läkerol arena...det blir ett riktigt toppmöte alltså ! vinner Brynäs den matchen så är man i serieledning....fast då måste Färjestad vinna över Frölunda i morgon. Men tänk själva...Brynäs är i topp av tabellen! gryymt! det ska bli underbart att få se Brynäs på tisdag...och hoppas att det blir underbart efter den matchen också! hoppas på 3 nya härliga poäng till Gävles stolthet!

Annars så är det faktiskt första advent idag....och visst är det mysigt! fast vart är snön undrar jag? jag hoppas den dyker upp snart....sen är också Gävlebocken invigd nu också och står så fint på stan! Jag har haft en supermysig adventshelg tillsammans med världens bästa vän Catarina! det är så otroligt roligt att få vara med dig! det är verkligen det bästa som finns...det spelar ingen roll vad vi hittar på vi har lika roligt ändå! det här var verkligen en underbar inledning på den härliga jultiden! och sämre lär det inte bli!!

Bilder från Färjestad - Brynäs kommer här!



Brynäs har kramkalas!

Lavander gör målsgest efter 2-0 målet !

Silfverberg snackar med domaren....

mera kramkalas!

Ollas satte avgörande straffen och 3-2 till Brynäs blev slutresultatet !

3 poäng....3:a i tabellen och toppen Brynäs !!!

Igår var det dags för omgång 24 för Brynäs! en hemmamatch igen! tredje raka nu....och två förluster, det är inte okej. Det var ett MÅSTE att vinna igår.

Brynäs börjar matchen så som man inte får göra, de släpper in ett mål efter 18 sekunder! ett sånt där mål som egentligen inte få bli mål, men Honken gjorde allt för att få bort pucken men slog in den i egna målet. Jaja ibland kan ett lag har tur också, precis som Skellefteå hade i den situatuonen. Men det var bara för Honken att skaka av sig det och ta alla andra puckar istället. Brynäs kommer starkt tillbaka efter deras ledningsmål och kvitterar sen rättvist till 1-1. Det är poängkungen Lauritzen som går rakt på mål och får in pucken vid första stolpen....SNYGGT! föressten...det snackas mycket om att klubbar hit och dit är intresserade av Lauritzen, men NEJ han STANNAR i Brynäs! det har iallafall jag bestämt! men iallafall, den första perioden slutar 1-1.

I period nummer två får vi se ett mål och det är hemmapubliken som får jubla! det är Ollas som kyyyyyyyligt väntar ut med att skjuta och får hela Skellefteålaget på knä och målvakten ur position, som sedan passar Nordqvist vid bortre stolpen och lägger in pucken in  det öppna målet och 2-1 till Brynäs efter två spelade perioder. Ett Skellefteå som pressade som bara sjutton i slutet av andra men lyckades inte få in pucken, men Honken räddades av ribban, men gjorde även några underbara benparader som bara Honken kan!

Den tredje perioden blir mycket spännande...lagen byter chanser med varandra hela tiden, medans båda lagen spelar ett bra försvarsspel. Men någongång ska det avgöras också.....Skellefteå plockar ut sin målvakt och pressar på ordentligt, men samtidigt kändes det som om Brynäs hade rätt så bra koll på läget. Brynäs får sedan tag på pucken och Nordan som för kvällen blir tvåmålsskytt sätter pucken i tom kasse...och JAAAAAAAAA 3 efterlängtade poäng på hemmaplan!

Det är riktigt undethållande att se de här lagen spela mot varandra! det svänger fram och tillbaka och chanser åt båda hållen, den här matchen kunde lika gärna ha slutat 5-4 eller iallafall med mer mål, för målchanser skapades det gott om, dock fanns det två riktigt bra målvakter på isen som satte stopp för de höga siffrorna. Skottstatistiken säger allt också...42-29...42 skott!!! det är inte illa! och där ser man att det har skapats målchanser. Synd bara att det var så få människor som hade hittat upp till Sätraåsen och Läkerolen en sån här torsdagskväll, men dock inte så konstigt när det var dagen före lön och i dessa jultider så tänker folk på julklappar. Klacken behöver jag inte ens prata om, ja kunde man kalla det för en klack igår? det är bedrövligt dåligt mer säger jag inte. En sån här match vill man se mot alla lag. Det här tyder på att vi som åker till Skellefteå den 21 januari får se en riktig underhållande match alltså! oj vi valde nog rätt arena att besöka! och faktiskt inte helt omöjligt att dessa två lag möts i slutspelet, ja varför inte i en final? ja, jag vet inte men det skulle vara rätt häftigt!

Men än så länge är vi bara på omgång 24 och det är långt kvar av serien....matchen igår var underhållade och bara så sköööööööööööön att vinna! Brynäs placerar sig just nu på en tredje plats i tabellen! inte illa alltså! Brynäs är påväg till toppen där de hör hemma!

Nästa match för Brynäs spelas redan i morgon lördag! då laget åker till Karlstad och möter Färjestad igen..ni kommer väl ihåg hur det slutade förra gången Brynäs var ner? jo med en vinst! gärna för mig igen...men samtidigt var det bara en vecka sedan som lagen möttes i Läkerolen och Nilsthorp tog allt och allt....i morgon är det revansch som gäller och jag hoppas verkligen att Brynäs gör en riktig kanonmatch, sen om det räcker till poäng eller inte återstår att se!


Härlig seger Brynäs!

Honken gjorde en riktig bra match !!

Stämningen som dog...

Någonting som såg ut att bli en riktig höjdare men blev totalt fiasko. Det jag pratar om är Brynäs ståplatssektion.

När säsongen drog igång så var det som en helt ny klack...alla skrek, alla klappade, ja det var som om man aldrig ville gå därifrån! för det var GRYMT att stå i klacken och känna efter matcherna att man knappt hade någon röst kvar. Det är så det ska vara! och det är det jag trodde att Brynäs ståplats hade lyckats med den här säsongen...men...vad hände sen?

Brynäs har en supporterklubb som heter Kamratkompaniet. Jag måste säga att när de är på matcherna så blir det ett enormt tryck i hallen. Det märks när de inte är på plats. Allt började väl med att det blev slagsmål en match för att Kamratkompaniet höll på att flagga under matchens gång....sen blev folk avstängda i KK och sen dess har inte någon i KK dykt upp på matcherna, och stämningen har blivit totalt död....

Jag vet inte alls vad som har hänt efter det här...men som en trogen Brynässupporter som jag är så är det skitjävla tråkigt att det ska behöva bli såhär. Varför är KK borta så länge? kommer de komma tillbaka?...jag vet ingenting, jag bara hoppas att inför varje match att Kamratkompaniet ska stå där på ståplats och lyfta den just nu döda klacken. Ärligt talat så är det nästan pinsamt att stå på ståplats just nu...man skulle ju lika gärna kunna köpa en sittplatsbiljett.

Det som är det tråkigaste med allt det här är att Brynäs IF på isen drabbas ju....det är ju för dom vi är där och för att heja fram laget till en seger! men hur går det med en dööd klack? inte konstigt att laget har förlorat två hemmamatcher i rad nu....de får ju inget stöd från oss i klacken. Ärligt talat så tröttnar man nästan själv att stå på ståplats...jag brukar alltid sjunga ramsor och heja fram laget, men ärligt talat så är det inge roligt när mindre än halva ståplats sjunger. Vart är trycket någonstans? hade det inte varit för Brynäs på isen och deras underhållande spel så hade jag gett upp ståplats....

Men samtidigt som KK verkar ha gett upp klacken så måste jag säga att de som försöker få igång klacken just nu gör ett skitbra jobb! utan er hade de blivit totalt knäpptyst....men klacken kanske är på rätt väg ändå? ja jag vet inte mer än att jag tycker att det här är bedrövligt tråkigt! det enda jag vill är att få tillbaka Brynäsklacken! och få till en sång som stöttar och hejar fram laget på isen! helst nu när vi börjar närma oss 100 årsjubileumet! då ska det ju vara en riktig fest.....men just nu känns det mycket tråkigt..och jag ljuger inte om jag säger att Brynäs IF har just nu Sveriges sämsta klack....

Det som började så bra blev tillslut något bedrövligt dåligt...





2-0 blev 2-2 och 2-3 och 2-4.....Råttorna hade gnagt sönder Brynäs!

Igår, måndag var det dags igen för match i Läkerolen. Det var råttorna AIK som kom på besök och skulle fetförlora mot Brynäs, det hade iallafall jag tänkt. Det blev något helt annat!

Brynäs äger den första perioden. De spelar med mycket fart och ett bra spel över hela banan. 1-0 målet kommer också i den första perioden, det är Mads Hansen som tar vara på en retur från Victor Fasth. Den första perioden slutar också 1-0 till hemmalaget.

Andra perioden kommer AIK in lite mera i matchen. Men Brynäs spelar ett riktigt fint försvarsspel. Sen såg Svedberg i kassen väldigt lugn och fin ut. nio minuter in i andra perioden gör Brynäs 2-0 ! det är Silfverberg som sätter pucken i mål. Han som var tillbaka efter en skada, här ser man hur otrolig viktig han är för Brynäs, direkt in och gör mål. Här kändes det riktigt stabilt och bra från Brynäs sida. Men AIK kan faktiskt reducera innan perioden är slut. Perioden slutar med ett 2-1 resultat...spännande tredje period att vänta alltså.

ordet "spännande" kan vi glömma direkt....AIK kvitterar till 2-2, gör 3-2 lite senare och sätter 4-2 i tom kasse...det var tredje perioden det, och matchen.

Var ens Brynäs i Gävle i tredje perioden? jo det skulle ha varit Silfverberg då som hade ett skott i stolpen innan AIK gör 2-2...hade han gjort mål där och det hade stått 3-1 hade Brynäs vunnit det här...kanske...men stolpjäkeln var ivägen och AIK gjorde 2-2 och tog över matchen totalt. Det är för dåligt av Brynäs i den tredje perioden. Det ska inte få hända att ett lag kvitterar först till 2-2 och sedan gör ledningsmålet också...neeee uselt om jag får säga det själv..och det var inte bara jag som tyckte det. Brynäs tränare Tommy Jonsson var besviken och skällde ut sig själv. Spelare som Lauritzen svor nästan i Fan corner efter matchen...för att han var så förbannad över hur de agerade i tredje perioden.

Brynäs är faktiskt sämst av alla 12 lag när det gäller spel i tredje perioden....men det är ingenting som man ska lägga energi på, men visst måste det bli bättre! två hemmaförluster i rad nu....inte okej alltså! och bara 4486 personer i Läkerolen, hittills säsongens sämsta publiksiffra. Ska det komma en liten svacka nu innan jul eller? det känns lite som så...fast samtidigt spelade Brynäs en bra hockey i två perioder, men tredje kan vi glömma direkt.

På torsdag är det dags för nästa match, då är det ett annat AIK som kommer på besök. Faktiskt Brynäs tredje raka hemmamatch. Brynäs - Skellefteå AIK 19.00. Jag hoppas verkligen få se en seger nu! det var ett tag sen sen sist....jo sist Brynäs vann var faktiskt mot just Skellefteå....nu ska Brynäs vinna igen!!! Dags att komma upp på vinnarspåret igen nu!


Tung kväll för oss Brynäsare !

Här har vi en av kvällens bästa spelare ! tycker jag..


Fredagsmys....lördagsmys och söndagsmys med världens bästa!

Ja i fredags var det fredagsmys i Läkerol arena, Brynäs mötte Färjestad. En match som skulle visa sig bli tuff. En match där Färjestads målvakt tog allt och allting! Brynäs förlorar matchen med 0-1. Men kanske i verkligheten Brynäs skulle ha vunnit med 6-1 eller något, för Brynäs var det bättre laget och hade MÅNGA fler chanser än vad Färjestad hade. Men pucken ville bara inte in en sån här härlig fredagsmyskväll!

Men förlusten var dock inte så jobbig, just för att Brynäs spelade en sån oerhört bra hockey men att Färjestads målvakt var riktigt bra i den här matchen tyvärr. Brynäs hade vunnit matchen om inte det där "målvaktsmonstret" stod i vägen.

Men fredagsmyset fortsatte sen hela kvällen! fast hemma hos en riktig galning ;) hehe ne men hemma hos Cattis! vi åkte och hyrde film på hemmakväll som vi på lördagen skulle se. På kvällen vart det bara bus vid datorerna och sen sovdags, och inge mer med det.

På lördagen hade vi en riktig heldag med bara filmtittande, jättemysigt! man kan säga att det var en heldag med lördagsmys. vi började med första filmen vid ca 10.00 och den sista hade vi ungefär sett klart vid 23.00. Vi tog såklart lite paus mellan filmerna också, eller vi såg två filmer sen tog paus och sen två filmer till och blablabla....när vi hade sett ett antal filmer så kom vi på att det är någonting som saknas här....joo popcorn! att se på film utan popcorn går ju inte, så vi tog en promenad till ICA och köpte våra popcorn. Filmerna vi såg var: Farsan, Bombay Dreams, Vi hade iallafall tur med vädret igen, masjävlar, Freaky friday, I rymden finns inga känslor, smurfarna och Ace Ventura 2. Det var en hel del filmer det!


här är sex av filmerna vi såg!

Det var inte slut här heller...söndagsmys skulle vi också ha! 11.00 var Cattis och jag i Läkerol arena för att spana in Brynäsgrabbarna på träning. Det var en riktig fartfylld träning, men undra ja hur mycket vi såg av träningen för oj så vi skrattade! haha skitroligt hade vi. Känslan av att skratta så mycket så att magen värker är underbart, det är så det verkligen ska kännas, för då vet man, ja då vet man att man har helt underbart jäkla roligt! precis som du och jag! efter träningen tog vi en liten promenad innan vi tittade på de två sista filmerna, för vi orkade inte med alla på lördagen, så vi tog de två sista idag. Sen var den här myshelgen över...en helg som började lite deppigt när Brynäs förlorade men som blev någonting jäkligt bra tillslut!

Ja, ibland kan man undra vad man egentligen gör på helgerna...ibland blir det lite plugg, ibland är det såklart hockey, ibland är man bara där man är och bara tar det lungt. Den här helgen fick bli en riktig myshelg tillsammans med världens bästa vän! ibland ska man ha sådana här helger också, när man bara sätter sig i soffan och glor på film hela dagen, det är ingenting som jag brukar göra men den här helgen var det verkligen underbart skönt att bara få vara...ja, bara få vara med bästa Cattis och titta på film. Sen att man har så otroligt roligt tillsammans...det finns inget, och då menar jag INGET som är bättre än att skratta tillsammans så man gråter! då har man roligt kan jag lova....och jag vet en som gör mig tårögd till skratt! och det är du!

Tack för underbara dagar tillsammans med dig! det här SKA vi göra om fler gånger kan jag lova!


<3

Så var Brynäs igång igen....3 nya poäng till Gävles stolthet!

Uppehållet är över och Brynäs har hunnit med att spela en match. I onsdags var det dags för match mot "skoterraggarna" Skellefteå AIK, i just Skellefteå Kraft arena där jag kommer befinna mig den 21 januari med tre galna brudar till!

Skellefteå borta är alltid en svår uppgift, de brukar spela riktigt bra i sin hemmaarena. Jag var mycket osäker på om Brynäs verkligen skulle kunna ta poäng där uppe. Men hur var matchen då?

Jo, Brynäs börjar matchen riktigt bra, laget åker mycket skridskor och det är Brynäs som för matchen i början. 1-0 till Brynäs kommer också rättvist. Målet görs av Daniel Widing (oj han har verkligen kommit igång nu!) Widing får ett friläge och sätter pucken snyggt i nättaket. Annars är det här en riktig bra period av Brynäs Skellefteå såg väldigt bleka ut. Den första perioden slutar 1-0 till Brynäs.

Den andra perioden ser man ett mer aggresivt Skellefteå medans Brynäs går ner sig i tempo och skridskoåkning. Det ger resultat för Skellefteå som gör 1-1 innan perioden är slut.

En spännande tredje period att vänta alltså. Det blev en riktig spännande period, Brynäs fick ett powerplay ganska långt in i perioden. Brynäs spelar powerplay brukar resultera i ? jo just det, måååååååååååål! Gunderson skjuter från blå och Johan Larsson styr in pucken i mål. Nu var det bara full fart framåt för Skellefteå som jagade en kvittering, men Skellefteå kom inte närmare, Brynäs center Mads Hansen sätter 3-1 i tom kasse. och 3 poäng till Brynäs!

En riktig bra match av Brynäs, fast spelet kanske inte var så där jätteroligt att titta på. Men huvudsaken Brynäs vann. Sen avgörs den här matchen i powerplay, och där är Brynäs klasser bättre än alla andra lag i Elitserien. Powerplayet kan verkligen vara avgörande för en vinst eller förlust. Det såg vi i onsdagens match.
Det går bra för Brynäs just nu! femte raka vinsten och laget spelar riktigt bra!

Jag måste avsluta detta inlägg med ett litet citat ur onsdagens GD. Där Jörgen Sundqvist intervjuvas.

"Sista ordet från Brynäs omklädningsrum fick kapten Sundqvist
- Skriv upp att vi ska vinna SM-guld!"

Lite kaxigt kanske....men hela laget går för det här och killarna påminner varandra varje dag om att det är SM-guldet som ska hem till Gävle. så är det bara! Ja, vi får se hur långt det räcker, men hur många i Gävle tror på att stans stolthet Brynäs tar SM-guld säsongen 11/12 ? säkert inte en kotte.....för var är publiken i Läkerolen? kommer den kanske ikväll?

För ikväll är det äntligen dags för hemmamatch igen! Brynäs möter Czarneckis Färjestad. Det ryktas om riktig fredagsmys i Läkerolen, där det kommer bjudas på chips och allt möjligt....om fredagsmyset ska bli PERFEKT så ska Brynäs slå dit Czarnecki och vargarna Färjestad! då är fredagsmyset extra lyckat!

KÄMPA BRYNÄS !

Bilder från Skellefteå - Brynäs:




Brynäs hade ett bra grepp om Skellefteå !

Härliga Tommy Jonsson !! han gör verkligen ett toppjobb i Brynäs !

Johan Larsson får en riktig "Vargkram" av Granis ! ;)

Brynäs vinner igen ! 3-1 borta mot Skellefteå är inte fy skam !



Naturen i Gävle är det inget fel på

Ännu en underbar höstdag! eller kan man fortfarande säga höst? jo det tycker jag att man kan göra. Men just nu längtar jag oerhört mycket till snön kommer. Idag tog jag mig en cykeltur till Boulongen för att hitta de bästa bilderna! och jo visst är det vackert! här kommer några av bilderna, och vem vet, kanske var det här sista "höstbilderna" som togs, innan vintern och snön hittar hit...




















Brynäs har börjat säsongen med ett riktigt hett Powerplay!

Ett litet uppehåll i Elitserien just nu, då passar jag på att skriva lite om Brynäs inledning på säsongen och lite småmysig statistik att läsa. Dock är uppehållet snart slut och för Brynäs drar allvaret igång igen på onsdag borta mot Skellefteå AIK, och visst längtar man tills det kör igång igen, för vad ska man annars göra?

Men iallafall, Brynäs har inlett säsongen 11/12 på ett riktigt bra sätt. Laget ligger på en 4:e plats i tabellen. Tommy Jonsson och Janne Larsson har verkligen fått ihop laget på ett riktigt bra sätt. Brynäs är JOBBIGA att möta i säsongens elitserie. Laget åker väldigt mycket skridskor och man har väldigt många puckskickliga spelare i laget. Sen har de även två riktigt bra målvakter. Honken har en räddningsprocent på 91,43 och placerar sig på en 9:e plats i elitseriens målvaktsliga. Svedberg är inte långt efter på en 12:e plats med 90,30 i räddningsprocent. Det är mycket viktigt att ha igång båda målvakterna och att båda dessutom är lika bra, det känns väldigt viktigt till ett slutspel senare.

Alla spelare i Brynäs IF gör sitt jobb varje dag och jobbar oerhört hårt på matcherna, jag har skrivit det förut men gör det igen, att det är någonting extra hos spelarna den här säsongen! kan det vara så bara för att föreningen fyller 100 år!? hos fansen kanske det känns att det är något extra just för att det ska firas ordentligt nästa år. Jag vet inte....men jag kan bara tänka mig att 2012 kan bli det bästa året någonsin! jag känner det på mig. En spelare som jag tycker har blommat ut ordentligt i början av den här säsongen är Sebastian Lauritzen! han är verkligen överallt på isen och är grym i varje match Brynäs spelar. Han ska verkligen ha beröm! det är det såklart många spelare som ska ha, men "Basse" gör nog sin bästa säsong i hans karriär... han ligger 4:a i Elitseriens poängliga, med sina 18 poäng!

"Basse" är Brynäs bästa spelare !

Nu lite om Brynäs backar....Brynäs fick vad de ville, Mattias Ekholm kom hem! och gjorde mål direkt! sen har han varit lite mer osynlig, men alla som var lite oroliga över Brynäs backuppsättning tycker jag kan släppa det nu...eller jo visst ser det fortfarande lite darrigt ut i vissa matcher, men det beror också på att Brynäs spelar en mycket mer offensiv hockey den här säsongen och det gör att laget tappar lite deffensivt. Men i det stora hela tycker jag att backarna sköter sig bra och gör vad de ska, sen har jag såklart några favoriter som jag tycker gör det extra bra, så som Ekholm då naturligvis, men också backar som Sundqvist och Andersén...och inte tala om Ryan Gunderson som växt in riktigt bra och gör nästan mål i varje match! 

Ni kan väl inte heller missa att Brynäs har Sveriges bästa powerplay just nu. Laget ligger på 25,88 procent i den spelformen och bäst i hela Elitserien. Brynäs gör mål i vart fjärde powerplay då alltså, på ett ungefär. Kan Brynäs hålla i det fina powerplayspelet så kan det räcka långt, för i ett slutspel är det oerhört viktigt att powerplay fungerar. Boxplay ligger Brynäs på en 7:e plats med 83,58 procent, vilket också är riktigt bra. Så här finns det direkt ingenting att klaga på! 

Som sagt så drar det igång igen på onsdag för Brynäs! sen är det faktiskt hemmamatch på fredagen den 18november! en fredag! spännande....Nu inleds den perioden som kanske är den jobbigaste för alla lag, perioden innan jul. Det är under den här perioden som tabellen brukar sätta sig, vilka lag som kommer att ligga bland dom första och vilka lag som kommer att få kriga för slutspel. Jag måste säga att det ser riktigt bra ut för Brynäs! men visst det kan svänga snabbt, men fortsätter laget på det här spelet så är det slutspel som gäller, och vem vet, det kanske till och med blir hemmafördel? jag vågar iallafall inte hoppas....men visst skulle det vara läckert? 

Jag längtar ihjäl mig till den 30 december...då är det startskott för BRYNÄS 100 år ! Det kommer bli en match att minnas föralltid, och att få uppleva det här med världens bästa vänner, som jag har träffat genom Brynäs och hockeyn är UNDERBART <3 

Men nu koncentrerar vi oss på matcherna innan juluppehållet! Vilket är de här: 

16/11 Skellefteå - Brynäs 
18/11 Brynäs - Färjestad 
21/11 Brynäs - AIK
24/11 Brynäs - Skellefteå 
26/11 Färjestad - Brynäs
29/11 Brynäs - HV71
1/12 Växjö - Brynäs
3/12 Timrå - Brynäs
5/12 Brynäs - Luleå
7/12 Djurgården - Brynäs
10/12 Brynäs - Frölunda
20/12 Linköping - Brynäs

Svartmarkerade är hemmamatcher!

Sen är det ett litet juluppehåll fram till 28 december då det är Modo borta och sen är det den matchen vi alla har väntat på ! Brynäs - Växjö (invigning Brynäs 100 år)  30 december! 
 
BRYNÄS IF! <3

Tredje perioden var lång.....nästan lika lång som bilresan till Jönköping!

Lördagsmatch i Jönköping mellan HV71 - Brynäs stod på schemat den här lördagen. Men jag, Eva, Catarina och Dan började med lite uppladdning med TV -spel på fredagen, för att sedan resa ner till Jönköping på lördagsmorgon. TV - spelstuneringen vann jag, det är viktigt att säga! :P hehe, ne men det var riktigt jämt, det värsta var att jag fick inte vara Brynäs, utan jag spelade med Skellefteå. Brynäs kom sist i hela tuneringen (Fy dig Eva!) Fick en riktig läskig och jämn final mellan HV71 och Skellefteå (Dan och mig alltså). Där jag gick segrande ur striden, tack för en bra match!

Men hur var det med resan ner till Jönköping då? jo vi kom iväg runt halv åtta på morgonen. Framme i Jönköping var vi runt halv ett. Då var det flera timmar innan matchen skulle börja, så vi gick en promenad i våra fina Brynäströjor. Vissa bilar tutade, andra personer bara satt och råstirrade på oss, som om vi såg ut som utomjordingar. Sen var det faktiskt en bil som tutade och gjorde tummen upp...det gillade vi ! Vi gick en bit och sedan gick vi tillbaka till arenan där vi kollade in spelarna när de värmde upp utanför arenan. Där stod vi en bra stund innan det var dags att gå in i arenan. En arena som var mycket brant, ja en ganska konstigt arena ärligt talat.

Nu till matchen. Brynäs gör en riktigt bra första period. 47 sekunder in i matchen är det Brynäs som sätter ledningsmålet 1-0. Det är Sebastian Wännström som gör målet! 2-0 kommer också genom en annan Sebastian....Sebastian Lauritzen! det målet gjordes faktiskt i ett 2 mot 0 läge...Ollas och Basse kommer helt fri och passar pucken till varandra så att Basse bara kunde lägga in pucken i öppen kasse, så jäkla snyggt!
men där var det inte slut på det roliga, Brynäs gör faktiskt 3-0 också! det är backen Ryan Gunderson som sätter pucken! vadhanärbrajustnu !!!! ;) lite oturligt så gör HV71 1-3 innan första perioden är slut. Den andra perioden bestod bara av ett mål...det är HV som reducerar ännu en gång..nu till 2-3. Andra perioden är HV:s, de dominerar hela perioden, Brynäs var väldigt dåliga, men de försvarade sig bra. Tredje perioden blir en riktig rysare! först är det Brynäs som sätter 4-2, det är Martin Johansson som gör det, men när det är tio minuter kvar av matchen så gör HV 3-4 och skapar en otrolig spänning i den här matchen.

Som Brynäsare som hade åkt ca 50 mil vill såklart se Brynäs ta hem alla 3 poäng hem till Gävle, och det skulle bli total lycka hos oss. Men skulle HV kvittera under de här minutrarna som var kvar, så skulle det bli en tung tung tung förlust. Så antingen jävligt tungt eller jävligt skönt! den sista minutern var jobbig.....man vågade knappt titta på matchen, fast vi hade åkt de där 50 milen. I de här tillfällerna så går ju klockan hur seeeeegt som helst dessutom! det sa bara tick......tack....tick....tack....men sen.... JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Brynäs hade tagit tre poäng av HV71 i Kinnarps arena när vi var på plats !! det var verkligen underbart! det är såhär det ska vara! ni kan ju gissa om det blev en rolig och härlig resa hem till Gävle igen!?

Det roliga var inte slut där, på vägen hem såg vi något riktigt snyggt, självklart det snyggaste på landets vägar. Brynäsbussen! den körde vi om och vi blinkade åt bussen, och bussen gav oss en blink tillbaka! är det inte underbart så säg.

Första bortamatchen för mig den här säsongen och Brynäs tar hem alla tre poäng! Jag måste säga att HV71:s pubik var riktigt med i början av matchen, de klappade taktfast under stora delar av matchen. Dock var HVklacken inte alls så bra som jag trodde. Men jag är imponerad av sittplats, där ska inte ens Gävlepubliken säga något alls...ändå tycker jag att det är lite bättre i Läkerolen nu, men det går inte att jämföra med HV:s sittplats. Sen var kanske inte bortasupportrarna så bra placerade direkt..högst upp, ja typ uppe i taket på arenan. Men jag tyckte ändå jag såg matchen rätt så bra. Men jag säger såhär, huvudsaken man var där och upplevde den här underbara segern!

Då kan jag checka av ännu en bortaarena som jag har besökt.
Hovet (x)
Löfbergs lila arena (x)
Scandinavium (x)
Kinnarps arena (x)

I januari kan jag även checka av Skellefteå kraft arena!

Nu väntar ett landslagsuppehåll för Brynäs och de andra klubbarna i elitserien. Brynäs placerar sig nu inför uppehållet på en 4:e placering i tabellen! jäklar vad bra gjort! allvaret drar igång igen den 16 november då Brynäs tar flyget upp till Skellfteå, sen 18:e november är det hemmamatch igen! jag längtar! Men skönt att det kommer ett uppehåll också så att de skadade spelarna kan ta igen sig och börja spela sen igen.
Jag kommer att göra ett inlägg om Brynäs säsong så här långt i veckan någon gång. Vad jag tycker ser bra ut och vad som kanske måste göras lite bättre...ja lite småsaker...men nu tar vi det lungt ett tag...

Hej svejs med er Hockeyvänner !

Bilder från lördagens äventyr kommer här:


Spelarna värmer upp på parkeringen utanför arenan :)

Kinnarps arena....

Sveriges snyggaste buss!

Inne i arenan, här ser vi hemmastå

Högst upp där har vi den lilla bortastå...

utsikt från bortastå...spelarna är som myror.

Innan vi gick upp till bortastå så passade vi på att kolla på Brynäsarna på riktigt nära håll

Granis ! <3

Powerplayfest och en riktig klasshockey...Det här kommer Brynäs långt på!

Ni har väl inte missat att Brynäs har Sveriges bästa powerplay? över 30 procent....och just det här med powerplay, det är någonting som var i fokus i gårdagens match.

Det är gästerna Växjö som tar ledningen med 1-0 i en spelvändning. Sen drar Växjö på sig en utvisning...och ja, Brynäs är vassa i powerplay! 1-1 gör Daniel Widing! och Växjö fortsätter att ta på sig utvisningar, man tycker att de borde ha lärt sig någongång att man INTE ska ta utvisningar när man möter Brynäs...men PANG och 2-1 av Gunderson! Nu var det verkligen roligt när Växjö drog på sig utvisningar...för då var det ju nästan garanterat mål...
och roligare skulle det bli, Växjö drog på sig en till utvisning 15 minuter in i matchen...och jaaa kära Brynäsvänner, behöver jag ens skriva vad som hände, tror ni har rätt bra koll på det nu...just precis...MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅl 3-1 till Brynäs, och målet gjordes av Daniel Widing igen! tvåmålskytt alltså...så slutar den första perioden.

Den andra perioden börjar med att Växjö ännu en gång drar på sig en utvisning...och Brynäs gör mål som så många gånger förr i den här matchen i pp. Den här gången är det Sebastian Lauritzen som sätter pucken i nät. 4-1...och nu börjar det kännas lite tjatigt det här med powerplay mål för Brynäs...men de gör faktiskt ännu ett mål i just den spelformen och vi får ännu en tvåmålsskytt i matchen..Ryan Gunderson sätter 5-1. Är det här verkligen på riktigt!?

Den tredje perioden är en ren transportsträcka...Växjö får reducera till 5-2 innan det här matchen var över..men närmare än så kom inte Växjö...

Det här var en match av ren Powerplayfest! Brynäs gör alltså fem mål i pp av sju försök, det ger en statistik på ungerfär 70 procent i matchen. Inte illa ! Det är självklart där matchen avgörs, alltså i den spelformen. Växjö vann faktiskt matchen i spel fem mot fem. Men Brynäs vann såklart den riktiga matchen med hela 5-2. Brynäs gör en grym match! men riktigt hög fart och passningsspelet är av ren klass! Spelar laget så här under hela säsongen så är SM-guldet redan hemma i Gävle. För jag tror inte jag har sett Brynäs spela såhär klasshockey någon gång, inte under mina år som Brynässupporter. Det här kan bli mycket roligt! Och det finns inget lag som kan slå Brynäs i powerplay, där är laget klasser bättre än alla andra lag i Elitserien. Vi får inte glömma bort Honken, han visade att han är tillbaka i det lag där han är som bäst, han tog ibland puckar som är helt omöjliga, okej inte för våran Johan Honken Holmqvist, för han tog de allra omöjligaste puckarna. Sen bjuder han på en underbar dans efter matchen..jo visst kan man inget annat än att älska Honken!

Nästa match för Brynäs är redan i morgon, hemmamatch mot Djurgården! Brynäs har chans att dra ifrån Djurgården ännu mera i tabellen, och Djurgården har en tuff uppgift i morgon! allt handlar om att inte dra på sig utvisningar då har Djurgården chans att ta poäng, annars är de helst chanslösa....Brynäs har skaffat sig ett ruggigt vasst vapen! POWERPLAY !!

Bilder från Matchen...Brynäs - Växjö:



Växjö hängde ibland inte alls med...

Underbara, härliga och tandlösa "Basse" !

Honken var GRYM i gårdagens match !

Widing och Granström jublar efter mål i powerplay! :D

RSS 2.0