Grinigt, tufft och en härlig hockymatch.....Slutspelskaraktär Brynäs !

Lördagsmatch igen! Brynäs mötte Färjestad i Karlstad. Ett revanschsuget Brynäs efter att Färjstad vann här i Gävle med 1-0 för bara en vecka sedan. Men nu ville Brynäs annat!

Första perioden är riktig fartfylld och båda lagen skapar en del chanser....Brynäs är klart det bättre laget inledningsvis. Dom får också belöning för den fina starten, det är Mattias Ekholm som hittar nätet efter cirka fem minuters spel...en sån där puck som bara glider in bakom Nilsthorp...och 1-0 till Brynäs. Men där var målskyttet inte slut i den första perioden...när det återstår två minuter av perioden är det Mats Lavander som hittar nätet bakom Nilsthorp. Han skjuter in en backhand rakt upp i nättaket...riktigt snyggt och riktig bra start från Brynäs...2-0 efter en spelad period.

Den andra perioden innehåller bara 1 mål och det är hemmalaget som får spräcka Honkens nolla...Färjestad reducerar till 1-2. Det här är Färjestads period..men Honken är riktigt bra och låter inte Färjestad kvittera. Matchen innehåller väldigt mycket heta känslor och mycket gruff, ja en mycket undehållande match. Men nu väntade alltså en mycket spännande tredje period.

Jo och visst blev det spännande....Brynäs spelade ett riktigt bra försvarsspel och gjorde det svårt för Färjestad att komma in i anfallszon...hela tiden enda till matchuret stod på 19.49 då får Färjestad in en kvittering....som Brynäsare var det riktigt tungt....men det var tyvärr ett snyggt mål...en Färjestadspelare som styr in pucken i mål, Honken hade ingen chans att ta den pucken. Men jo visst känns det surt just i det läget....men kanske om man tittar över hela matchen att ett lika resultat var rättvist. Efter 60 minuter 2-2 och det väntade sudden.

I förlängningen skapade båda lagen farliga målchanser, ja Daniel Widing var nog närmast att ge Brynäs bonuspoängen men pucken ville inte in den gången. Färjestad hade några farliga lägen de också, en puck som gick alldeles över ribban till exempel....men inga mål. Förlängningen var också väldigt grinig och mycket småfula saker från spelarna.

Matchen går till straffar och där gick det såhär:

Jacob Silfverberg BIF - mål (han gör det så snyggt!, inga dribblingar eller sånt, utan bara pang i mål)
Christian Berglund FBK - miss (tar i stolpen)
Calle Järnkrok BIF - miss (den här pucken tar också i stolpen)
Mikael Johansson FBK - miss (han missar mål)
Jesper Ollas BIF - mååååål (Ollas sätter pucken i mål, och avgjort)

Brynäs tar alltså två poäng nere i Karlstad. Riktigt bra gjort, fast de tappade en 2-0 ledning. Och Färjstad kvitterade när det var 11 sek kvar av matchen...men Brynäs kommer tillbaka starkt och vinner straffläggningen. Det här var en riktig underhållande match att titta på...det var en riktig slutspelsmatch...matchen hade allt som händer i ett slutspel. Ett jäkligt bra spel från båda lagen, mycket grinigt på isen och två bra målvakter.

Brynäs ligger fortfarande på en tredjeplats i tabellen men har bara 2 poäng upp till serieledning! ojoj säger jag bara! på tisdag möter Brynäs HV71 på hemmaplan här i Läkerol arena...det blir ett riktigt toppmöte alltså ! vinner Brynäs den matchen så är man i serieledning....fast då måste Färjestad vinna över Frölunda i morgon. Men tänk själva...Brynäs är i topp av tabellen! gryymt! det ska bli underbart att få se Brynäs på tisdag...och hoppas att det blir underbart efter den matchen också! hoppas på 3 nya härliga poäng till Gävles stolthet!

Annars så är det faktiskt första advent idag....och visst är det mysigt! fast vart är snön undrar jag? jag hoppas den dyker upp snart....sen är också Gävlebocken invigd nu också och står så fint på stan! Jag har haft en supermysig adventshelg tillsammans med världens bästa vän Catarina! det är så otroligt roligt att få vara med dig! det är verkligen det bästa som finns...det spelar ingen roll vad vi hittar på vi har lika roligt ändå! det här var verkligen en underbar inledning på den härliga jultiden! och sämre lär det inte bli!!

Bilder från Färjestad - Brynäs kommer här!