Sebastian Enterfeldt klar för mästarna Brynäs IF !

För precis 1 vecka sedan stod Brynäs som svenska mästare i ishockey säsongen 11/12, nu blickar föreningen framåt till nästa säsong, trots att halva laget fortsätter firandet av guldet i Las Vegas just nu.

Igår klockan 14.00 presenterades det första nyförvärvet, det är Sebastian Enterfeldt som har skrivit på för klubben i 2 år, alltså till säsongen 13/14. Han är född 1988 och kommer ursprungligen från Valbo i Gävle. Moderklubben är såklart Valbo HC, men han har också spelat i Brynäs IF, i j18 och j20, men även några matcher med A-laget, sen gick han vidare till Allsvenskan och Almtuna IS. Sen nu senast kommer han från Luleå där han spelade i två säsonger. Men nu återvänder alltså killen till Brynäs och Gävle.

Sebastian Enterfeldt är en hårt arbetande forward, med stort hjärta för laget och som ger allt i varje match.

Jag tycker att det här låter som en mycket intressant värvning, Bra där Sundlöv! Man har hört mycket om killen i Luleå och har visat vägen många gånger åt Luleå i vinter. Och med all säkerhet kommer Sebastian att hitta målet här också och utvecklats ännu mera i Brynäs IF...

Välkommen till mästarna Brynäs Sebastian !!



Brynäs IF gav mig glädjetårar...SM-guldet är hemma igen !

Det var ingen som trodde på det inför säsongen 11/12, förutom ett lag och en tränare vid namn Tommy Jonsson. SM-guld var det självklara målet för Brynäs IF den här säsongen. När jag tittar på klippet från Upptaktsträffen sitter jag bara och små ler och hör faktiskt hur Niklas Wikegård sitter och säger för sig själv..(men är de inte riktigt kloka, som tror på ett SM-guld).

Nu sju månader senare så står vi här med ett SM-guld i handen...det 13:e SM-guldet är hemma i Gävle igen. Det är fortfarande väldigt overkligt för mig och många Brynäsare till. Men egentligen är det inte så konstigt, för säsongens lag har varit helt otroligt, vilket sammanhållning det har varit i gruppen, och sen stjärnor som Järnkrok och Jakob Silfverberg i spetsen, men jag kan tycka att egentligen har alla varit stjärnor, i ett SM-guld lag är alla stjärnor! Brynäs är alltså BÄST i Sverige ! nu kan ingen ta ifrån oss det, utan det är bara sanningen!

Men hur upplevde jag de sista minutrarna i guldmatchen då? Jakob Silfverberg satte 1-0 i andra perioden, det var ett skott som skickade in pucken i nätet, fast vem såg egentligen att den var inne? för fort gick det ! då vart det ännu mer nervösare kan jag lova. Skellefteå ägde mycket av den här matchen, men gör inte mål, tack och lov för det. Jag har nog aldrig varit så nervös som jag var inför den tredje perioden....jag kunde ju knappt andas. Men andas kunde jag göra sen en bit in i tredje perioden, tacka Ryan Gunderson för det !! 2-0 och nu var guldet nära! När det återstod några minuter så går faktiskt "vågen" runt i Läkerolen och häftigare blir det....hela Läkerolen ställer sig upp och på något vis så går matchuret riktigt snabbt den här matchen och klockan står på 19.59 och ett JÄTTEJUBEL hörs i Läkerolen! BRYNÄS IF SVENSKA MÄSTARE SÄSONGEN 11/12 ! Över ståplatsläktaren delas löpsedeln "Grattis Brynäs SM-guld" ut...spelarna kastar utrustning och allt möjligt i luften och guldhjälmar på....det här är bara sånt man har sett på TV och aldrig fått upplevt live så här...helt otroligt vilken känsla det var!

Jag är ingen människa som har lätt att visa känslor bland mycket folk, men jag kunde inte låta bli att fälla någon glädjetår! det här laget var så fruktansvärt värda det här! det finns så otroligt mycket kärlek i dessa grabbar! de visar kärlek till både fans och till klubbmärket Brynäs IF. Som Brynässupporter är det så otroligt häftigt att få uppleva det här tillsammans med grabbarna, när man hela säsongen har stått på ståplats och hejat fram grabbarna i varenda match i Läkerol arena, så slutar sagan på detta sätt...det kan inte bli bättre !

Nu ska det bli skönt att få lite uppehåll från ishockeyn ett tag och ägna sig lite åt andra saker som man inte har gjort under hockeysäsongen. Man andas och lever för hockeyn under hösten, vintern och våren. Men nu känns det ganska skönt att få göra lite andra saker. Men den här säsongen kommer jag att minnas föralltid, både på gott och ont. En mer detaljerad sammanfattning om säsongen kommer senare. Nu ska jag bara njuta ordentligt av att vara Brynäsare!

Svenska mästare !

Jakob Silfverberg <3

Guldmedaljerna !

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!

Det var inte bara jag som fick glädjetårar, här har vi en till..

<3

Eva och jag ! <3

Sen fortsatte festandet i Läkerol arena !

Det var ju så nääära ! en sak är klar "GULDET ska hem" !

Hade inte stolpskiten varit i vägen hade nu hela Gävle firat SM-guld! Silfverberg gjorde allt precis rätt i straffen han fick i förlängningen! Men stolpen var i vägen tyvärr, och Skellefteå kunde vinna i förlängningen.

Men Brynäs har fortfarande ett stort övertag i den här finalserien, 3-1 i matcher! och serien går nu vidare till Skellefteå i morgon (tisdag)....då ska det väl ändå bli guldfest och jubel i Gävle ?? Frågan är bara om lilla jag överlever det här....har aldrig varit med om något mer spännande!

Men vilken stämning i Läkerolen !! sittplats, ståplats och hela arenan kokade under hela matchen! man bara ryyyser i hela kroppen...nu gäller bara en sak!!! vinna GULDET! så vi supportrar får fira hela natten lång.

Jag litar fullständigt på grabbarna! de kommer att ta det här, frågan är bara när?


Det är det här som gäller !!

Det är ju så nära !

Målsättningen är nu inte långt borta !

"Vår målsättning är att ta SM-guld!"

Ja så sa Tommy Jonsson inför den här säsongen. Och det är just den meningen som kan avgöra den här SM-finalen mellan Skellefteå och Brynäs. För den här meningen har suttit fastspikad i Brynässpelarnas huvud hela säsongen, fansen har till och med sjungt efter varje vinstmatch "Guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till Gävle igen" ALLA vet vad som gäller !

Nu efter 1 spelad match där Brynäs vann med 6-3 så ser det riktigt bra ut. Jag var ju så opassande i Barcelona när final 1 spelades. Men jag har såklart följt matchen ändå. Och tydligen ska Brynäs ha spelat ett riktigt bra försvarsspel och en Niklas Svedberg som räddade Brynäs i vissa stunder. 1-0 i matcher till Brynäs. Och nu vänder serien hem till Gävle och Läkerol arena ikväll redan !

Inför en fullsatt arena och en klack av världsklass så ska vi sjunga detta underbara lag till seger även ikväll ! mot GULDET BRYNÄS IF !!!

Johan Larsson <3

Samma underbara glädje vill vi se idag !

Brynäs i SM-final, tillsammans kan vi göra det !!

BRYNÄS IF KOMMER ATT SPELA SM-FINAL I ISHOCKEY SÄSONGEN 11/12 !!
Tror ni mig inte så gå in på gd.se, för där står det och det är sant! jag var på plats! jag stod mitt i den vilda klacken, mitt i glädjeruset mitt i en kokande Läkerol arena, ja det var många som fick glädjetårar av det här kan jag lova....men vi stannar där...för varför fira nu? guldet är inte hemma i Gävle ännu, det är sakta men säkert påväg hit men vi njuter av påsken först och främst! Som Järnkrok sa efter vinsten, att vi har inte vunnit något ännu, utan det är nu det börjar, jag hoppas verkligen att alla spelare tänker så för då kan det här sluta riktigt jäkla bra alltså !

Stämningen som var den här kvällen i Läkerol arena går inte ens att ta på ! det var en mäktig och häftig stämning i fredags, men det här slår allt! hur bra kan det egentligen bli? När hela hallen står upp och skanderar "Guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till Gävle igen!" det är mäktigt det! tyvärr försvinner stämningen lite när man står mitt i allt själv....men jag undrar ja om inte Läkerolens tak var påväg att lyfta i slutsignalens ögonblick !! Att få vara med och uppleva det här på plats med världens bästa Brynässupportrar! med världens bästa lag på isen är för mig det häftigaste i mitt liv!!

Sen måste jag ge Brynässupportrarna en jättehyllning, dom som match efter match står på samma plats, hejar på sitt lag i både med och motgång! och nu får vara med och uppleva något sånt här häftigt, ja det är inte mer än rätt att vi får göra det! och framförallt tillsammans ! Det spelar ingen roll om man tar tag i någon och kramas efter en sån här seger, alla känner EXAKT samma glädje, och alla har EXAKT lika mycket kärlek till det här laget ! innerst inne känner vi alla varandra! vi är som en enda stor Brynäsfamilj! Det glädjer mig att på uppleva det här med er andra underbara Brynässupportrar ! utan den här gemenskapen och glädjen tillsammans så skulle jag inte ha det här intresset för ishockeyn och Brynäs IF, aldrig !! det är tillsammans vi ska bära detta lag till ett 13:e SM-guld !! det är bara TILLSAMMANS vi kan göra det, lika som laget på isen, de måste göra det här TILLSAMMANS!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA !! <3

Underbara Brynässupportrar <3 härlig hälsning till Färjestad dessutom !

Underbara BRY
NÄS IF <3

Nu jagar vi den här !!!

Från ett rött hav av galna supportrar till ett totalt fiasko för Djurgården IF

Egentligen borde dagens inlägg handla om mitt underbara lag Brynäs IF, EN match ifrån att ta sig till en SM-final! jag svävar på moln och tror inte det är sant, dessutom är det första april idag så jag lugnar mig lite och väntar med att skriva om det tills i morgon då allt har lagt sig. Ikväll ska det handla om något helt annat, en helt annan värld inom ishockeyn, en så kallad mardrömsserie, det vill säga kvalserien och att Djurgården IF nu spelar i allsvenskan nästa säsong.

Igår blev det klart, efter 35 raka säsonger i Elitserien är nu Djurgården IF en allsvensk klubb. Laget har gjort en bedrövlig säsong, ja, kalla det fiasko. I kvalserien blev det inte mycket bättre...igår skickade Leksand ner Stockholmarna till allsvenskan när dalmasarna vann matchen med 2-0. Samtidigt som Rögle vann sin match med 5-3 hemma mot karlskoga. Och det innebar att Djurgården är borta från Elitseriespel säsongen 12/13.

Vad tycker jag som Brynäsare att Djurgården nu inte spelar i Elitserien nästa säsong? först blir man jäkligt skadeglad att det är som det är, att de där kaxiga fansen nu får stötta sitt lag i allsvenskan istället för Elitserien, samtidigt när jag tänker efter så är det jäkligt tråkigt att de har åkt ur, den härliga inramning som brukar vara på Hovet och i Läkerol arena mellan lagen är nu borta, istället kanske Brynäs får möta Rögle i elitserien och bortastå kommer gapa tom. Så visst finns det tråkigheter i det här också, helt klart. Tänk er bara finalserien på Hovet när det var ett hav av röda tröjor och Djurgårdsfansen skapade ett tryck som aldrig förut har skådats i svensk hockey, jag som inte är Djurgårdssupporter rös då i hela kroppen. Det var häftigt!

Nu kan det säkert gå fort och att Djurgården redan tar sig tillbaka till elitserien säsongen 13/14. Men det vet man aldrig.

Men en sak som jag tror har påverkat Djurgården på ett negativt sätt är deras FANS. Det låter ju väldigt konstigt, de ska ju vara som en sjätte utespelare för laget. Men istället för att fansen har hejat på laget och stöttat dom i både med och motgång så buar fansen åt dom, spelarna får ta emot en massa hot från fansen och massa annat skit. Vad skapar det här för trygghet i föreningen Djurgården IF? inte ett skit! det gör både personer inom föreningen och spelare oroliga att de ska bli hotade och anfallna av Djurgårdssupportrarna. Och vad hjälps det att publiken buar åt sitt egna lag när de presterar dåligt? ne ärligt talat så får fansen skylla sig själva, de har ju inte gjort vad de skulle kunnat göra, nu vet inte jag om de hade hjälpt, men som spelare måste man känna sig trygg i omgivningen för att kunna prestera bra på isen. Det gjorde inte Djurgårdsspelarna! Sen var det säkert en massa annat som också låg bakom det här fiaskot.

Men hade ni Djurgårdsfans stöttat ert lag i både med som motgång och slutat att hota spelare...så hade det kanske inte gått så här dåligt som det nu gjorde. Fy skäms! sen är det såklart dåligt av spelarna på isen, var det för några som hade hjärta för klubbmärket Djurgården IF tro? men men spelarna kan inte må så bra just nu när de inser vad de har gjort med en sån anrik förening som Djurgården IF....Ett lag som nu får möta lag som Västerås, Malmö, Almtuna....ja grattis och lycka till !

Föressten kära läsare, vi Brynäsare kan nu glädjas åt att det lag i Elitserien som har tagit flest SM-guld är Brynäs IF....det 13:e är påväg!!!

Alla minns väl detta röda publikhav....

Nu är det dock tomt och besvikelse hos Djurgården...

RSS 2.0