I Brynäs finns det en "Last man standing" !

Där kom den riktiga första förlusten för Brynäs i säsongens Elitserie. Skellefteå blev för tuffa och vann matchen med 5-3. Det var en riktigt bra hockeymatch, som innehöll det mesta. Fysiskt spel, mycket närkamper, högt tempo och mycket mål. Som en ishockeymatch ska innehålla helt enkelt. Skellefteå AIK tror jag kan ta sig hela vägen den här säsongen, de har ett otroligt intressant lag! sen spelar de en häftig hockey, vilket Brynäs IF också gör klubbarna liknar varandra väldigt mycket i spelstilen, lagen vill skapa sina egna målchanser och inte ta tillvara på motståndarnas misstag. Båda klubbarna har ett tryggt och bra grundspel, vilket är grymt viktigt om man vill gå långt i serien. 
 
Många tveksamma bedömningar när det gäller domaren Marcus Vinnerborg tycker jag, varför blev det inte mål? det har inte jag fattat...sen alla fjompiga utvisnignar han tog. Jaja, man ska inte klaga på domaren jag vet....men ibland är det svårt att inte låta bli. Ibland önskar man att man kunde få göra som tränarna i ett lag, att man tillkallar sig domaren för att få en förklaring på vad som händer...Det skulle nog inte fungera att få upp domaren på läktaren för att få en förklaring varje gång några fans har åsikter. Men ibland skulle det behövas faktiskt....då kanske supportrar skulle sluta skriva fula ord mot dom? man vet aldrig...men den tanken glömmer vi, för det kommer inte att ske. 
 
Johan Harju måste vi komma till också... 2 mål i gårdagens match. Och här har jag suttit och kritiserat honom att han är måste bli bättre. Man kan nästan tro att han har läst det jag har skrivit och tänkt att nu ska jag visa henne vad jag egentligen kan! Jag håller fortfarande fast för det jag har skrivit, men härligt för Harju att få göra mål! fortsätt så! Han är viktig för Brynäs! "Vissa straffar gud på en gång" brukar det heta....
 
Robin Rahm fick åter igen förtroende att stå i kassen. Han gjorde en bra match, men fortfarande lite orolig över hans returer rakt ut. Igår small det direkt för motståndarna när hans returer gick rakt ut, men det är absolut inte bara Rahms fel utan det är Brynäs backar som också måste visa sig och vara stabilare framför mål. Men visst känner man sig lugnare när Honken står än när Rahm står. Det kan ingen sticka under stolen med.
 
Jörgen Sundqvist, vilken kämpe alltså! Han får en Crosschecking rakt på näsan, skulle ha varit utvisning om något, men han syr några stygn på kinden och stoppar några tussar i näsan och sen in och kör ! Jag vet inte vad jag ska säga men är det inte stålmannen så säg! Låten "Last man standing" med Hammerfall passar så otroligt bra in på honom! en spelare som aldrig viker ner sig för fem öre! det är Brynäs lagkapten det! 
 
Annars har jag inte så mycket mer att skriva om. Nu laddar vi för en hockeylördag i Läkerolen. Då Timrå kommer på besök. Då vill jag se Honken i mål och 3 pinnar till hemmalaget! 
 
 

Ska Brynäs fortsätta vinna mot Skellefteå också?

Man måste faktiskt lyfta lite på hatten när det gäller Brynäs inledning på Elitserien. 2 poäng mot Växjö i premiären, 1 poäng mot HV71 i Kinnarps, 2 poäng mot AIK på Hovet, 3 poäng mot Linköping i Läkerolen och nu senast 2 poäng mot Modo också den i Läkerol arena. Det ger alltså en statistik som säger 10 poäng av 15 möjliga. Bara tappat 5 poäng på 5 matcher. Det är bra jobbat! 
 
Nu fortsätter resan redan i morgon då laget tar sig till Skellefteå och möter förra säsongens finalmotståndare Skellefteå AIK. Det känns som om det blir en riktig svår match faktiskt. Skellefteå är ett bra lag, men allt kan hända. Brynäs är också ett bra lag, så vi kommer nog få se hel jäkligt bra hockeymatch mellan de här två lagen, det brukar bli det när talangfabrikerna möts!
 
Sen har jag upptäckt att det blir en himla massa hockeymatcher för mig framöver. Vilket kommer bli riktigt roligt! att se LIVE hockey är bland det bästa som finns. Tror det var fyra matcher i rad faktiskt, just för att jag och några vänner kommer att åka till Göteborg och Scandinavium med supporterklubben Brooklyns tigers, sen är det två raka hemmamatcher också. Det häftiga med resan till Scandinavium är att alla Brynäs supporterklubbar har resa dit, så det kommer blir ett jäkla tryck på plats. Vi kommer helt enkelt äga hela arenan, det får mig att minnas tillbaka till kvartsfinalen i våras mot just Frölunda, när Brynäs vann med 5-0 i en match...då hela Brynäsklacken bara ägde hela Scandinavium! det var en häftig känsla, jag hoppas vi får känna det igen nu när alla Brynäsare ska vara på plats den 6 oktober! 
 
Men nu först är det Skellefteå som ska få känna på hur det är att möta de regerande svenska mästarna. Det blir tufft men hoppas såklart på en vinst!! 
 
 

Mina åsikter om Kritik till spelare !

Vi har nu kommit in en bit på säsongen, omgång 5 spelades igår och Brynäs vann i förlängning mot Modo på hemmais. 
 
Men nu till en helt annan sak. Jag skrev ett inlägg på Facebook igår om att jag tycker Johan Harju inte har kommit upp i den nivå han borde vara i och att han inte bidrar med mycket på isen. Det väckte väldigt många upprörda känslor för att jag gav en enskild spelare kritik. Därför vill jag skriva lite om mina tankar kring det här. 
 
Min åsikt är att man kan inte bara älska laget Brynäs, vi supportrar är såklart där för att stötta laget och sjunga dom till segrar. Men är man riktigt intresserad av sporten ishockey så måste man ibland se svagheterna hos spelare och laget i sig. Ett lag är inte alltid bäst, det kommer svackor och dalar. Det gäller även enskilda spelare. Man måste kunna ge spelare kritik också och inte bara positiva saker. 
 
För ger man spelare alltid beröm och att de gör alltid en bra match, så ljuger man ju. Bättre att vara ärlig och säga vad man tycker, sen kan inte spelaren påverka det jag skriver här på bloggen, utan det vet dom nog bäst själva vad de måste förbättra. Men som supporter har man alltid åsikter. Och det tycker jag att man har rätt till att ha också!
 
Jag får en liten känsla av att bara för att Brynäs tog SM-guld i våras så är alla spelare superbäst och inget kan dom göra fel, utan allt är frid och fröjd. SM-guldet togs i våras.....det finns inte i spelarnas hjärnor just nu i en brinnande ny säsong. Kanske som tändvätska då möjligtvis, men annars är det en ny säsong för alla och alla måste prestera lite bättre än förra säsongen. Det är Elitidrott vi snackar om, det är en tuff värld det. 
 
För jag har aldrig varit med på maken det som hände igår, att jag direkt blev påhoppad för ett inlägg jag skrev om Johan Harju att han har inte presterat bra än så länge....har aldrig hänt förut.....Därför jag blev lite upprörd själv, för åsikter har vi alla människor mer eller mindre. Jag tycker man ska få dela med sig av dom och inte direkt bli kritiserad. 
 
Sen att Johan Harju inte har varit bra hittills är ren fakta. Man vill säkert inte att han ska vara så här dålig. Men när både GD skriver att han gör inte mycket på isen och lika så Linus skrev det på GDbloggen. Så är det något som inte stämmer. 
 
Sen det här tjatet med att det är bara omgång 5....ge grabben en chans, det var ett helt annat spel i Luleå så självklart har han inte hittat spelet ännu....men herregud, serien har börjat, alla 55 omgångar är livsviktiga, en spelare kan inte komma igång efter 10 omgångar och det är jättebra....det gäller att alla är bra från start. Sen så får spelare såklart sämre dagar precis som oss andra, men enligt mig har knappt Harju gjort en riktigt bra match ännu. Nu är jag hård, men mina åsikter. 
 
Sen kan man också se det att om man kritiserar spelare lite och har åsikter om spelet så kanske man ser spelet på en litet annorlunda sätt än vad en annan supporter gör. Jag själv är otroligt intresserad av sporten ishockey också och inte bara Brynäs IF. Därför som jag kanske ser lite annorlunda saker än bara Brynäs och spelarna. Men jag vet inte hur det är....men en tanke bara. 
 
Tack för mig, och jag hoppas ingen tar illa upp i det jag har skrivit. Det här är bara mina åsikter och kritisera spelare tänker jag fortsätta göra, det speler ingen roll om det är favoriten Granström eller någon annan spelare. Alla ska ha kritik, men självklart också positiva saker! 
 
 

Rysningar, glädje och 3 poäng - Det var dukat för hockeyfest !

Man brukar säga att om man har roligt så går tiden riktigt fort, det var precis vad den här helgen gick! den bara sprang bort helt enkelt. Kan det bero på att man var med de bästa vännerna som finns ? JAA självklart!
Allt började i fredagskväll då Mia, Jessica A och Eva kom till mig för lite uppladdning inför lördagens party i Läkerol arena och matchen mellan Brynäs - Linköping. Vi åt gott och jag hade förberett en liten "femkamp" gick ut på att man skulle hitta sin drömkille, självklart i Brynäs då. Vi hade jätteroligt åt killarna som mina vänner fick. Men vilka det var ska vi inte avslöja. Roligt var det iallafall. Övernattning sedan hos Eva.
 
På lördagen var det dags för party party. Läkerol arena öppnade 3 timmar före match, just för att man skulle få mingla med gamla Brynässpelare och det var intervjuver med spelare. Jag skymtade en massa Brynäsare i minglet bla Alexander Sundström som var i Brynäs och spelade för några säsonger sedan, likaså Daniel Hermansson och Björn Danielsson. Sen såg jag Leif Boork och Nicklas Czarnecki (Hur han nu vågade sig in i Läkerolen) Tord Lundström och massa andra gubbar som jag inte riktigt vet vilka de var. Ove Molin får man inte glömma! ja en massa annat folk också. Man fick även ta sin cider och mingla vidare. Jag vet inte om vi minglade direkt, utan vi stod mest där och bara tittade på alla gamla spelare och njöt faktiskt av stunden med dessa legendrar.
 
Det skulle bjudas på Elitseriehockey också! Brynäs mot Linköping. Innan nedsläpp skulle det ske det vi alla har väntat på. SM-guldsvepan skulle hissas upp i Läkerolens tak! 19 april 2012, datumet vi alla Brynäsare kommer att minns för gott. Att få se en vepa hissas upp i taket där det står "Svenska mästare 2012" får en Brynäsare att fälla en tår, man förstår ännu inte idag hur stort det här är för klubben Brynäs IF. Men nu hänger den där, tillsammans med de andra 12 SM-gulden! och tillsammans med guldsnören som hänger kvar i taket sen det där magiska datumet 19 april 2012. Varje gång jag nu går in i Läkerol arena och Brynäs ska spela match, så tänker jag snegla på den där vepan och tänka tillbaka, och visst ler jag lite extra då!
 
Matchen då....Det var en grym BRA match från båda lagen. Bra hockey och tufft spel. Brynäs tog ledningen genom Mads Hansen. En sån där härlig puck som glider över mållinjen. Men Linköping jobbade sig tillbaka och kunde kvittera matchen i slutet av matchen. Och här trodde iallafall jag att vi skulle få en till förlängning, och att 3 poängaren skulle få vänta. Men då kliver kanske Sveriges bästa back in och avgör det hela...han jag pratar om är självklart Ryan Gunderson. Vilket mål han gör då! han är ju så himla pricksäker karln!! han avgjorde SM-final 6 och avgör en vanlig Elitseriematch den 22 september. Tack Ryan!! Sebastian Enterfeldt sätter sen 3-1 i öppen kasse.
 
Äntligen kom 3 poängaren! Brynäs har alltså inte förlorat en match ännu, utan man har plockat poäng i alla 4 matcher hittills. Det slutade lyckligt förra säsongen och den här säsongen har startat riktigt bra!
 
Det var riktigt roligt att bandet "Extra allt" spelade LIVEmusik under matchen! Man önskar att det kunde vara så varje hemmamatch! det blev lite festligare på något sätt! ALLT den här kvällen blev festligt tillslut. Sen måste jag berömma Brynäsklacken! vilken härlig kraft det var igår! och klackledaren gjorde ett riktigt bra jobb! man märker att klacken fick energi från förra säsongen, och inte minst i sutspelet, det sitter kvar, och härligt att alla är med på tåget...Hörs vi bra, så presterar Brynäs bättre på isen...JAG LOVAR !
 
 
 
 
 
 

Vi väntar fortfarande på 3 poäng Brynäs !

Nu undrar ni säkert vart lilla jag har varit som inte har skrivit på bloggen sen i söndags. Men jag kan börja med att göra er lugna, med mig är det bara bra! Hockeyn har börjat och det kan liksom inte bli så mycket bättre. Sen fick jag hem NHL13 på PS3 igår också, så hela eftermiddagen idag så har jag spelat. Dom har gjort spelet bra måste jag säga, rolig teknik på skridskoåkningen i spelet. Det gör det mer verkligt. Många mål har jag hunnit göra med mitt kära Brynäs också. Och som vanligt gjorde jag så att Ryan Gunderson satte ett riktigt snyggt mål från blålinjen, ni vet så där som han brukar göra. Funkar även i spelet!
 
Nog om TV-spel, det har spelats riktig hockey också i veckan. Igår åkte Brynäs till Stockholm för att möta AIK på Hovet. En mycket svängig match måste jag säga. Chanser åt båda hållen och man visste inte alls hur matchen skulle sluta. Brynäs hade ledningen med 3-1 men tappade tyvärr den och för tredje matchen i rad så spelade Brynäs förlängning. I förlängningen kommer det där så häftiga backskottet från Ryan Gunderson och pucken dundrar in i målet bakom AIKmålvakten Daniel Larsson. 4-3 slutar matchen till Brynäs.
 
Brynäs 3 inledande matcher i säsongens Elitserie ser alltså ut så här:
 
Brynäs - Växjö 2-1 efter straffar
HV71 - Brynäs 2-1 efter förlängning
AIK - Brynäs 3-4 efter förlängning
 
Det har varit tajt och jämt i inledningen kan man lungt säga. När kommer första 3 poängaren då tro? redan på lördag hemma i Läkerol arena mot Linköping kanske? Men viktigt att notera är att Brynäs har tagit poäng i alla tre inledande matcher! vilket är riktigt starkt gjort ändå! man har alltså inte förlorat riktigt ännu. Varje poäng är livsviktig så det är bra Brynäs! bara att fortsätta att plocka poäng!
 
Nu väntar en fredagsförmiddag i skolan, sen imorgon kväll kommer hela BBV gänget, förutom Jessica E som tyvärr har blivit sjuk, men vi skickar en stor bamsekram till henne och hoppas att du kryar på dig så fort som möjligt. Men som sagt, i morgon kommer vi ha lite uppladdning inför lördagens drabbning i Läkerolen. Vi kommer vara hos mig större delen av kvällen, då kommer gänget få göra en liten rolig sak, alla ska på dejt helt enkelt! haha :) Det kan bli intressant. Sen förflyttar vi oss till Jessica för övernattning, men mer om helgen får ni veta på söndag. Ha en härlig helg nu vänner !!
Och nu hoppas vi att Brynäs tar hem första 3 poängaren !!
 
 

En Toppenhelg i Evas hemtrakter Ånge !

Det är inte varje dag man åker på utflykt inte. men i helgen följde jag med Eva till hennes hemtrakter Ånge. Där hon har sin familj och släktingar. Vi åkte tåg på fredag kväll, på tåget fanns det gratis internet så tokiga som vi är så startade vi våra datorer och tittade bland annat på Pucksnack inför lördagens drabbningar i Elitserien.
 
Väl framme i Ånge möttes vi av Evas pappa som skjutsade oss till huset där de bor. Ett jättefint hus, med väldigt fin utsikt. På fredagen hann vi inte göra så mycket, utan det var mer att kika läget och bara ta det lungt framför TV:n.
 
På lördagen gjorde vi lite mera. Jag, Eva och Evas pappa åkte iväg på en liten utflykt med bilen. De visade mig Ånge helt enkelt, faktiskt lite roligt att se, för det är inte varje dag man är i Ånge direkt. Sen åkte vi en bit utanför Ånge till Sveriges geografiska mittpunkt, det var faktiskt lite roligt att se, för det är inte alla som får uppleva att vara MITT i Sverige. Men det fick jag....vägen dit var uppför, uppför och lite mera uppför. Det var tur att vi åkte bil, för hade man gått till fots så hade man inte haft många krafter kvar inte. Väl framme fick man gå upp i ett utsiktstorn för att se lite mera, och se ut över landskapet. Där uppe blåste det en hel del måste jag säga, men vi stod kvar iallafall. Rätt som det är så upptäcker Eva något väldigt fint på en bil som står nere på parkeringen. Bilen har en Brynäslogga på sig. Hmmm...detta måste undersökas vidare. Vi gick in i huset, som tydligen var en restaurang. Ägarna som har restaurangen kom direkt fram till Eva och mig. Vilka snygga tröjor ni har !!! så hade vi såklart Brynäströjorna på oss. Så blev det lite hockeysnack! ägarna till denna mittpunktsplats var alltså Brynäsare! ja ni kära vänner, vi finns överallt! Så det var lite roligt att de var Brynäsare, för de flesta i Ånge är Timråiter, ligger ju väldigt nära Sundsvall så.
 
Senare på lördagen var det dags för hockey också. Brynäs spelade bortamatch mot HV71. Vi följde matchen på TV. En mycket bra match !! man kunde nästan tro att det var slutspelshockey redan efter andra omgången. HV drog tyvärr det längsta strået då de vann i förlängningen. Men 1 pinne i Jönköping är starkt gjort av Brynäs ändå. Tråkigt bara att Dennis Persson blev skadad, han fick en nyckelbensfraktur och blir borta minst en månad framöver. Detta gör såklart att Sundlöv måste fundera på att värva in en till back. Jäkligt tråkigt för Dennis måste jag säga! han som har börjat så bra!
 
Evas syster Åsa har en söt liten dotter som heter Nova, henne fick vi vara barnvakt till, tillsammans med Evas mamma och pappa som är mormor och morfar till lilla Nova. De är ju så himla söta småbarn!
 
På söndagen var vi fortsatt barnvakt till Nova. Och vi gick en liten promenad med henne på eftermiddagen. Och sen lekte vi med henne på gräsmattan. Hon var väldigt intresserad av hunden Tintins vattenskål. Barn och vatten, det är grejer det, tror jag inte har mött något barn som inte tycker om att ta och plaska i vatten. Det är roligt tydligen. Sen var det dags för oss att åka hem till Gävle igen.
 
STORT TACK till Eva och Evas familj för att jag fick komma och se hur ni bor och har det! Det var verkligen jättemysigt och trevligt! jag kommer gärna och hälsar på fler gånger! och tack till all god mat! och tack lilla Nova för att jag fick leka med dig och se vem du är.
 
 

31 sekunder mål för Brynäs....17 sekunder kvar av matchen mål för Växjö!

Då var premiären över för säsongen 12/13 ! och i Gävle var allt som det skulle, Läkerol arenas tak var tänt av en ljusgrön slinga över hela taket, för att visa att det ikväll är det hockeymatch. Stadsbussarna pyntades med fina Brynäsflaggor. Och solen sken så fint över Gävle en dag som denna. Vad kunde gå snett? 
 
Ja, det skulle väl vara Tifot som skulle genomföras innan nedsläpp, Allt var i fina Brynäsfärger, bara det att en skylt var upp och ned...så vet inte om det blev så lyckat direkt. Sen måste jag berömma Brooklyns tigers nya banderoll som de har satt upp på väggen vid ståplats, riktigt snyggt! Fick tyvärr ingen bild på den, men jag kommer vara på ståplats fler gånger, så en bild ska jag alltid få till någon gång. Brynäs intro annars var en besvikelse faktiskt, då var förra säsongens intro var mycket bättre.
 
Matchen då? jo Brynäs började riktigt bra.....riktigt riktigt bra. Redan efter 31 sekunder hade Jörgen Sundqvist dundrat in 1-0 för hemmalaget. Vilken kanonstart! först av alla lag att göra mål dessutom. Sen gick Brynäs ner sig lite, lutade mer åt att Växjö skulle kvittera. Men inte alls, efter första perioden stod det 1-0 till hemmalaget. Andra perioden var Växjö det hetaste laget tycker jag, men Honken var lugn och bra i målet den här kvällen. Inga mål i andra perioden heller. Den tredje blev mer chansartad från Växjö sida, de måste ju framåt för att kunna kvittera och när Växjö gick framåt så pass mycket så fick Brynäs många kontringsmöjligheter, det var 2 mot 1 många gånger, men Brynäs kunde inte avgöra matchen. Norrena stod i vägen. Någostans i mitten av tredje perioden fick jag en obehaglig känsla att det här håller inte, Växjö kommer att kvittera...Men det såg ut att bli en Brynäsvinst då växjö tar ut Norrena ut målet och spelar 6 mot 5. Mycket folk framför Honken och på något vis skjuter Kallio in kvitteringen till 1-1...det var suuurt !! 17 sekunder kvar av matchen och kvitteringen kommer. Det var väntat men surt när den kom.
 
Förlängning väntade och där lyckades inget lag göra mål. Vilket betyder att premiärmatchen fick avgöras på straffar. Där avgör Brynäs när Andreas Thuresson gjorde ett riktigt snyggt straffmål! 2 poäng från premiärmatchen är inte så dåligt ändå.
 
Man såg att det var en premiärmatch och inte en final...Såg lite haffsigt ut ibland, och passningarna ville ibland inte sitta där de skulle. Men en klart godkänd första match. Något som inte var godkänt var publiksiffran, strax över 5000 bara...det var inte bra ! men lördagen den 22 september kommer det vara fullsatt då SM-gulds vepan ska upp i taket. Men först väntar HV71 borta på lördag, en tuff match. Sen AIK borta på onsdag...sen nästa hemmamatch mot Linköping. Men Brynäs måste spela bättre än vad de gjorde idag om de ska kunna ta poäng mot ett lag som HV71.
 
Övriga resultat ikväll:
Frölunda - Linköping 1-2
Färjestad - HV71 2-3 OT
Rögle - Luleå 1-3
Brynäs - Växjö 2-1 efter straffar
Timrå - AIK 2-1 OT
Skellefteå - Modo 5-1
 
 

1 dag kvar.....Längtan är över !!

Tänk att det bara är 1 dag kvar nu! jag som nyss tyckte att det var 20 dagar kvar och att det var långt kvar. Men måste säga att tiden har gått väldigt fort den senaste tiden. Vilket bara är bra i för sig.
 
Måste säga att det är lite pirrigt redan nu och självklart förväntansfull, pirrig tror jag att man är bara för att man vet inte alls riktigt hur Brynäs kommer att spela, men visst kommer det vara ungefär som förra säsongen, men kommer Widing vara lika het som han har varit under försäsongen? kommer Calle Järnkrok visa vägen för detta Brynäs nu? Frågorna är många, men svaren lär vi inte få efter morgondagens match, utan det kommer ta några matcher innan man ser hur laget är och vilka formationer som fungerar bäst tillsammans. Men med Tommy Jonsson som huvudtränare, är jag inte ett dugg orolig, han kommer att fixa det här gallant, tillsammans med alla spelare och ledare. Men visst finns det en liten pirr i magen just så här innan första matchen på säsongen.
 
Motståndet heter Växjö. Känns som om Brynäs ska vinna det här mötet, men man vet som sagt inte, det finns säkert en hel del premiärnerver hos båda lagen. Vi får se vilket lag som vågar gå ut och tuta och köra helt enkelt. Jag hoppas såklart det är Brynäs som tar det steget när de spelar på sin hemmaplan dessutom! men man vet aldrig...Jag tror på en Brynäsvinst iallafall...vi säger 4-2 till Brynäs. Målskyttar blir: Widing, Harju, Gunderson och Järnkrok.
 
En annan sak som dök upp i media idag är att nationalsången tas bort från Elitseriearenorna. Vad tycker vi om det då? Det är såklart blandade känslor hos mig faktiskt, det är lite synd att de tar bort den just för att Elitserien representerar Sverige och vi ska vara stolta över vår nationalsång. Sen har också jag tröttnat lite på den att 28 hemmamatcher höra den där varje gång innan match, lite halvdrygt är det. Jag tror faktiskt att de flesta har tröttnat lite på den, iallafall när det gäller i samband med ishockey. Som sagt, hos mig är det blandade känslor. Vad händer istället för nationalsångerna då? hur det än är så är det grabbarna på isen man vill fokusera på, sen om det är nationalsång eller inte är väl inte det viktiga, det viktigasste är att Brynäs spelar en underhållande ishockey, vilket de verkligen gör !!!
NU KÖR VI !! SÄSONGEN 12/13 kan starta !!! 
 


 

2 dagar kvar....Spännande, nervöst och förväntansfullt !

Om jag säger 13 september, vad säger ni då??? Alla vet att det är en torsdag, men inte vilken torsdag som helst! Elitserien drar igång på allvar!! jag vet inte hur många gånger jag har tjatat om premiären, men man måste ha en förståelse att för hockeyälskare och supportrar så är det här livet. Det finns inget roligare än att det drar igång igen, och just på dagen då det ska börja, så känner man en viss nervositet, samtidigt som det ska bli så otroligt roligt. Förväntansfull är bara förnamnet. En premiär är alltid en premiär...lite extra spännande, nervöst och förväntansfullt. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så här direkt. När jag idag cyklade förbi Läkerol arena så kunde jag inte annat än att le lite extra, för det är i den arenan vi stod 19 april, och jag kan fortfarande höra jublet som uppstår när Ryan Gunderson sätter 2-0. Undra ja, vilket decibeltal det var i just det ögonblicket.
 
Nog pratat om förväntningar och torsdagen. Nu blickar vi tillbaka lite till förra säsongens premiärmatch för Brynäs IF. Någon som minns? jag själv var inte på plats, utan jag följde matchen på TV om jag minns rätt. Det var Linköping mot Brynäs i Cloetta Center. Datumet var 18 september, om jag minns rätt vill säga. Brynäs tog ledningen med 2-0, men Linköping kunde tillslut både recudera och kvittera och matchen går till förlängning. I förlängningen kom inget mål heller, matchen går till straffar och där tog Linköping bonuspoängen. Men det blev 1 poäng till Brynäs den gången.
 
Självklart vill vi Brynäsare se en bättre premiär den här säsongen, nu får Brynäs även inleda Elitserien hemma i Läkerol arena, vilket känns roligt! Matchen kommer att spelas mot Växjö. Mer inför matchen läser ni i morgondagens inlägg. Men visst är 3 poäng ett måste? I en premiär kan allt hända, så det är inte säkert att det blir en enkel match för regerande Svenska mästarna. Men vi får hoppas!
 
Ge mig torsdag nu tack !!
 

3 dagar kvar...Kvinnorna med Brynäshjärta!

Idag kom det jag och två vänner hade väntat på. Här på sensommaren blev jag, Mia och Eva intervjuvad av en på GD om vår kärlek till Brynäs IF. Idag kom artikeln ut i tidningarna. Det var riktigt bra skrivet och det framkom väldigt bra vilka vi är och hur vi stöttar Brynäs.
 
Vill ni läsa artikeln så gå in på sidan: http://gd.se/sport/brynas/1.5078648-kvinnorna-med-brynashjarta
 
Sen läste jag kommentarerna på GD som man egentligen inte ska göra kanske, men självklart var det mest positiva kommentarer, och det glädjer mig otroligt mycket att läsa. Sen är det alltid någon som ska vara lite elak och tycker att artiklen säger mer om vad vi tycker om spelarnas utseende och dialekter. Det får den personen tycka om det är så, men det är något helt annat. Jag och mina vänner går på varje hemmamatch och sjunger och stöttar laget till tusen, är vi mer intresserade av deras dialekter och utseende då? skulle inte tro det. Den här personen som nu har skrivit den där kommentaren vet nog inte alls vilka hängivna supportrar vi är. Eller så handlar det om avensjuka helt enkelt, inte vet jag. Men istället för att lägga ner energi på den personen så vill jag istället hylla alla fina och underbara kommentarer, både på GD:s hemsida men också på Facebook. Ni vet verkligen vilka ni pratar om ser jag ! Jättekul att läsa, det värmer av det ni skriver, för ni har alldeles rätt i det ni skriver, så ett stort tack till er !
 
Annars finns det inte så mycket mer att säga, utan nu är det bara 3 dagar kvar och längtan är enorm !!
 

                           Foto: KRISTIN NYLANDER GD.se

4 dagar kvar....Brynäs IF ska hyllas för sin juniorverksamhet!

Idag trodde jag att jag skulle få skriva om något roligt, men det får tydligen vänta. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar det heta.
 
Lite så är det också nu när Elitserien drar igång, för nu går vi in i vecka 37 och på torsdag drar Elitserien igång på allvar, då även mitt liv börjar. Jag har sagt det förut men jag säger det igen, det ska bli så oerhört roligt att följa Brynäs säsong 12/13 jag tror inte laget är nöjda, de har fått vara med om att vinna guld, nu vill de såklart fortsätta vinna. Konstigt vore det annars !
 
Några som verkligen ville vinna idag var Gästrikland i TV-pucken. Laget spelade final idag mot Stockholm nord. Det var en oerhört jämn match, där tyvärr Stockholm nord vann efter förlängning. Och vann också hela TV-pucken. Rättvist? jag vet inte, jag tycker Gästrikland var något bättre, de var det skickligaste laget, medans Stockholm kanske hade det tyngsta laget. Jämnt var det iallafall, det var väldigt små marginaler som avgjorde finalen.
Något som glädjer mig enormt när jag ser detta Gästrikland, 18 av 23 spelare spelar i vardags i Brynäs IF. Vilket innebär att Brynäs IF och även andra småklubbar runt om i Gästrikland har en enorm bra juniorverksamhet! Jag kan ju bara tala för Brynäs IF, för det är dom jag följer och där är det helt otroligt vad juniorer som kommer och blir riktigt bra hockeyspelare. Fast bara blir är fel att säga, det krävs sjukt hård träning och bra ledare såklart, men det är någonting som Brynäs IF har! Jag bara njuter när jag ser grabbarna spela ishockey, jag är absolut inte orolig för Brynäs IF framtid...det kan bli hur bra som helst!
 
Grattis Gästrikland till ett silver i TV-pucken! det är hur bra som helst !! och grattis även till Stockholm nord som vann hela TV-pucken. Nästa år är det Gästriklands tur!! :)
 

5 dagar kvar....Brynäsdagen gjorde mig lyckligare!

Det är faktiskt svårt att beskriva kärleken till ett lag som Brynäs IF. Det går nog inte riktigt att beskriva faktiskt. För varje dag som går så blir man mer och mer galen i detta lag, egentligen undrar jag om man kan bli så mycket galnare än vad jag och mina vänner är just nu, men det är mycket möjligt. Men det ska läggas till också, att vi har riktigt roligt tillsammans när vi gör saker och ting, allt behöver inte heller handla om Brynäs IF konstigt nog, utan vi kan prata om mycket annat.
 
Men idag var en sån där dag då det var svårt att prata om något annat, när hela Stortorget här i Gävle var pyntat med färgerna svart, gult och rött. Och det stod ett stort Brynästält mitt på torget med massvis med saker i och andra roligheter. Gick man in på Flanör och ner på Intersport så möttes man av både spelare och TV-spel, man kunde möta spelarna i NHL12....bra sugen var jag, men bara det att det var Xbox de körde, jag är ju van med PS3 så vågade inte utmana dom. Men skulle ha varit rätt coolt att utmanat Granström, men men det får bli en annan gång. Vi passade på att ta lite bilder tillsammans med spelarna också! en bild gillade jag extra mycket kan jag säga!
 
Sen vandrade vi vidare till Gallerian Nian och där stod en del spelare och bara hängde, vi passade på att ta lite kort med dom. Något vi la märke till när vi åkte ner för rulltrappen i Gallerian, var att de hade satt upp ballonger i Brynäsfärgerna, men att de hade lagt till färgen blå???? ursäkta, men blå tillhör inte Brynäs färger! inte bra!
 
Vi gick sedan vidare ut på torget igen och vid 13.00 presenterades Brynästruppen på Brända Bockens ballkong. Man fick faktiskt lite tankar från den 20 april då det var ca 15 000 på plats på torget och hyllade alla Brynäshjältar. Nu var det inte riktigt så många som hade valt att komma ner på torget den här fina lördagen.
 
Ja och just vädret, vilket underbart väder vi fick då! Det var toppen, för då fick vi extra fina bilder, när både Brynäströjor och ögon glittrade i solskenet.
 
Det är svårt att slå en sådan här dag tillsammans med dom bästa jag har. Brynäs och mina vänner är verkligen allt för mig! Den här Brynäsdagen gjorde mig ännu lyckligare än vad jag redan är! Så otroligt fina bilder fick vi med oss hem och det finns inget annat som är bättre än just detta Brynäs IF ! <3 Nu längtar jag till torsdag då det är premiär, 5 dagar kvar bara !!!
 
Några av bilderna från Brynäsdagen:
 


 

Tack och hej från mig säger vi då, och jag hoppas verkligen att Brynäs IF kommer fortsätta ordna sådana här dagar, det går inte att beskriva hur mycket en sån här dag uppskattas, att få träffa sina idoler och hela härliga Brynäsgänget! <3

6 dagar kvar...Nästa match som väntar mästarna är premiären på torsdag !!

6 dagar kvar bara! Jag måste säga att tiden går egentligen nästan för fort för att lilla jag ska hänga med...dagarna springer iväg bara, vilket i för sig är bra när snart Elitserien drar igång på allvar.
 
Något annat som är väldigt bra är att Brynäs vann sista genrepet innan starten på torsdag. De vann med hela 5-0 mot Leksand i Hofors ishall, en ishall som man frös ihjäl i nästan, det var riktigt kallt. Man jag sitter här och skriver just nu, så överlevde det gjorde jag allt.
 
En match som var väldigt seg i början, sen i andra perioden vaknade Brynäs till och kunde göra både 1-0 2-0 och faktiskt 3-0. Sen i tredje gjorde man 2 mål till. Vet inte om man kan säga så mycket om själva matchen, det var en stabil insats av hela Brynäslaget. Robin Rahm fick hålla sin andra nolla på raken. Men det som fortfarande oroar mig med Rahm är hans returer rakt ut, i Elitserien går det inte att släppa puckarna precis rakt ut, för där står motståndarna och skjuter i den. Självklart så har Pecka också påpekat det där med returerna, och att han måste skärpa sig. Annars tycker jag att han spelar väldigt tryggt och stabilt.
 
Målskyttarna för kvällen var:
1-0 Johan Harju
2-0 Jonas Nordqvist
3-0 Jonathan Granström
4-0 Jonas Nordqvist
5-0 Simon Bertilsson
 
Bra spridning på målskyttar också! Nordqvist ser riktigt het ut! två mål i går och har även gjort några mål i European Trophy tuneringen. Han kommer bli viktig för Brynäs i vinter!
Annars var det här en mycket trevlig kväll i Hofors ishall, trots den iskalla hallen. Men man blev varm efter ett tag när Brynäs hade gjort några mål, och när matchen var slut så var det bara fötterna som var iskalla, annars värmde lagets spel på isen rätt mycket!
 
Nu går vi snart in i veckan då Elitserien ska börja! Men i morgon lördag kan man träffa alla Brynässpelare på stan här i Gävle, de kommer placera sig lite här och där och skriver autografer och pratar. Jag själv ska ta kort tillsammans med Lavander och Granström, det är det viktigaste under hela dagen! Sen ska även laget presenteras på Brända bockens ballkong...precis vad de gjorde förra året också. Jätteroligt att de gör en sån här Brynäsdag för oss Brynäsare och Gävlebor!
 


7 dagar kvar....Brynäs lekte hem sista träningsmatchen!

Om exakt 1 vecka har vi förhoppningsvis fått sett en vinst i Läkerol arena mot Växjö i Elitseriepremiären, tänk att det bara är sju dagar kvar!!
 
I kväll spelade Brynäs sin sista träningsmatch innan säsongstart! Det blev ett Gävledala derby mot Leksand, Brynäs lekte hem segern! 5-0 slutade matchen..mer om matchen kommer i morgondagens inlägg.
 
Vi är taggade för en ny säsong tillsammans med Sveriges bästa lag, Brynäs IF !
 

8 dagar kvar.....Från Brynäs till Gefle IF

Egentligen var det meningen att idag skriva lite kort om någon av Brynäs nyförvärv, men under kvällen sändes det en oerhört intressant debatt på GD.se om Gefle IF framtid och om att bygga en fotbollsarena vid Läkerol arena och Sätraåsen, för att skapa en idrottspark här i Gävle, efter debatten väckte det otroligt mycket intressanta tankar hos mig. Därför tänker jag dela med mig av lite tankar och åsikter.
 
För det första är det en riktigt bra idé. Jag lyssnade på vad Gefle IF hade att säga om det här, och enligt dom är dom stensäkra på sin sak, och enligt mig låter det väldigt bra.
 
Vad skulle det innebära för Gävle som stad om det byggdes en fotbollsarena på Sätraåsen där Läkerol arena står, Gunder Häggstadion, Travbanan och Tennishallen?
Enligt mig skulle det här betyda att fler skulle vilja besöka Gävle, fler vill se fotboll, än vad det gör idag på Strömvallen. Det kanske till och med kan bli så att fler intresserar sig för sport, när det finns fina arenor att träna i.
Och just det med ungdomar och samarbete med skolor, idag har Brynäs IF ett otroligt bra samarbete med just skolar, ta Prolympia som ett bra exempel...går det bra för andra ungdomar i tex fotboll eller ishockey så lockar det förstårs fler att utöva sporter, men just därför behövs en bra arena och ett ställe där det finns andra sporter runt om kring, och Sätraåsen är då ett otroligt bra förslag.
 
Som hockeytokig Brynässupporter så ser jag BARA fördelar med att ha en fotbollsarena bredvid Läkerol arena. VIssa kanske tycker att hockeyn ska ha sin plats och så vidare, men jag tycker bara det skulle vara roligt att samla idrotterna på ett och samma ställe, och dessutom när Gävle har två föreningar i den högsta ligan, både Elitserien och Allsvenskan. Det säger hur viktigt det är att Gävle statsar på idrotten och bra arenor. Nu säger jag kanske det just för att jag är så sportintresserad, det finns säkert Gävlebor som sitter hemma i TV-soffan och säger att ne lägg pengarna på något viktigare än en fotbollsarena, Strömvallen är så fint blablabla....
De måste såklart få tycka det..
 
Under debatten fick man även höra vad våra politiker tycker om den här frågan, och jag vet inte men några visste väl knappt vad idrott är...säga att Gefle IF spelar i Elitserien...då har man ju bra koll, eller inte. Och säga att det kommer bli så bra om Strömvallen får rustas upp och det kommer att öka publiksiffror då....Ne kära ni! det som behövs är en arena med tak och en fräschare arena. Jag har besökt Strömvallen ett antal gånger, jag går tio gånger hellre till Läkerol arena, nu är det såklart inte så konstigt då jag är mycket mer intresserad av Hockey än fotboll, men jag kände direkt när jag hade besökt Strömvallen första gången, att ne fy hit tänker jag aldrig gå mer! kallt och vad sitter man på? jo kalla träbänkar där man kan sitta i några minuter sen har man träsmak i baken...ne bygg en fin arena vid Läkerol arena, då kan till och med jag gå och titta på fotboll ibland. Jag lovar!
 
Mycket intressant dabatt som sagt och det går att diskutera det här länge till, men jag nöjer mig här...nu är det upp till politikerna att säga sitt och våga göra Gävle till en riktig idrottsstad! Kan Brynäs IF så kan Gefle IF ! TILLSAMMANS ÄR VI STARKA !
 

9 dagar kvar....Nu börjar Brynäs få upp glöden igen! vinst ikväll med 4-1 !

Jag tänker inte bli så värst långrandig idag faktiskt. Det kanske till och med räcker att jag skriver att Brynäs vann ikväll mot TPS Åbo. Fast det blev nog lite för kort istället. Men som sagt det blev en Brynäsvinst ikväll med hela 4-1. Målen gjordes av Jonathan Granström, Daniel Widing, Andreas Thuresson och Ryan Gunderson. Och jag måste säga att man fick lite flashback när Gunderson skjuter in pucken från blålinjen! precis vad han gjorde i finalmatch 6 också! Och jag tror att Gunderson kommer bli grymt bra i vinter och han är viktig för detta Brynäs, likaså Sebastian Lauritzen i powerplay, han är grym med puck. Han kommer såklart bli viktig annars också och inte bara i powerplay. Viktigt att han stannade!
 
Kvällens match var annars en riktigt bra match! mycket fart, kanske lite väl haffsigt ibland. Det var nästan så jag inte hängde med i vissa svängar, då är det illa. Honken spelade väldigt tryggt och lungt i målet som alltid, min känsla är ändå att Brynäs spelar lite tryggare med honom i målet om man jämför med Rahm. Tycker att backarna vågar gå framåt lite mer när Honken står i mål, det kanske bara är något jag har hittat på, men när jag tittade på dagens match så fick jag den känslan. Så jag tror ändå att säsongens förstamålvakt kommer att bli Honken, eller den målvakt som kommer spela flest matcher är Honken, om man ska tro mig.
 
Under tredje perioden i dagens match så kastade Granström handskarna och någon spelare i TPS Åbo för att göra upp. Men vad händer? jo domarna går emellan och stoppar det, istället för att spelarna skulle få göra upp om saken. Lite synd är det i mina ögon faktiskt! jag vill såklart inte att spelarna ska slåss, men på något sätt så är det en del av sporten ishockey också kan jag tycka. Och hur ofta händer det att spelarna slår ihjäl varandra? det händer ju inte, så varför ska domarna in och bryta för?
 
En säkerhetsfråga blablabla......jaja, vi kanske får se Granström slåss någon gång i Elitserien sen istället, eller kommer domarna gå in och bryta då också??
 
Nu närmast väntar ett Gävledaladerby mot Leksand i Hofors på torsdag. Den matchen kommer jag att se LIVE med Eva och Jessica. Alltid lika roligt att se Brynäs - Leksand, man kunde ju önska att de kunde ta sig upp till Elitserien också! men det verkar ta en jädrans tid....
 

10 dagar kvar...Tabellen efter 55 omgångar, Luleå vinner guld !

Sådär ja, nu ska en Elitserietabell tippas! Passande nog så sändes Upptaktsträffen på Hockeyligan.se, så jag fick mer inblick på alla andra 11 lag och inte bara Brynäs. Jag måste säga att det ser ruskigt spännande ut, många lag har verkligen spetsat till det och värvat smart. Jag tror det kommer blir så tajt så tajt mellan alla lag den här säsongen faktiskt. Sen kommer det alltid vara lag som överraskar och något lag man tror det ska gå jättebra för men hamnar i nedre tabellen, ja man kan aldrig vara riktig säker på något lag faktiskt. Men efter dagens upptaktsträff så fick jag ändå en liten känsla för vilka lag som kommer få spela slutspel och vilka lag som hamnar i den nedre delen av tabellen. Men det är svårt, men en tabell måste tippas. Och jag går såklart INTE efter hjärta när jag tippar en tabell, för då hade jag valt Brynäs IF direkt som SM-guldsvinnare...ne jag är ärlig och skriver en tabell med hjärnan och inte hjärtat. Så nu kör vi !
 
Alexandras sluttabell Elitseriesäsongen 12/13
 
1. Skellefteå
2. HV71
3. Luleå
4. Brynäs
5. Färjestad
6. Linköping
7. Frölunda
8. AIK
_______________________
9. Växjö
10. Modo
________________________
11. Timrå
12. Rögle
 
Skellefteå, HV71, Luleå och Brynäs kommer att bli de fyra topplagen i säsongens Elitserie. Skellefteå har kvar själva stommen i sitt lag, och det tror jag är väldigt viktigt för att gå hela vägen. De har förlorat 2 finalserier i rad nu, nu är det väl ändå dags för ett guld? Istället har HV71 haft två kämpiga säsonger, då laget har åkt ur direkt från slutspelet, i kvartsfinalserien. Men inför den här säsongen så har de byggt smart och bra, iallafall vad jag tror, sen kommer Gustaf Wesslau vara en mycket viktig del i HV71, han kommer rädda HV i många matcher. Luleå ser även dom ut att vara ett riktigt starkt lag. Ett Luleå som förra säsongen vann serien, men sen direkt i slutspelet tog det stopp. Kan Luleå gå hela vägen till en SM-final tro? Enligt mig har de ett oerhört spännande lag så det är inte alls omöjligt, men visst måste den offensiva hockeyn bli bättre då? Sen har vi de regerande Svenska mästarna Brynäs. Laget har såklart tappat viktiga spelare, som Silfverberg, Johan Larsson, Andersén för att nämna några. Men ändå tycker jag att Sundlöv har värvat smart, tagit in lite spets genom Johan Harju och Sebastian Enterfeldt och även en spännande spelare som Andreas Thuresson. Sen finns det en hel drös med juniorer som säkert vill ta chansen och visa vad de går för i Elitserien. Brynäs har blivit ett topplag och är där för att stanna, det tror jag säkert, men frågan är om det kan gå hela vägen igen? chansen är lika stor som att de andra 11 lagen tar sig hela vägen.
 
Sen har vi Färjestad, Linköping, Frölunda och AIK i nedre delen av slutspelstabellen. Ett Färjestad som också ser riktigt starkt ut, de får hem Alexander Salak, som säkert kommer bli riktigt bra. Färjestad är alltid svåra att möta och ser alltid starkt ut. Men jag känner ändå att de inte riktigt kommer att tillhöra ett topplag denna säsong, sen kan de säkert ta sig långt i slutspelet, dock inte hela vägen enligt mig. Linköping som förra säsongen var riktigt nära att få spela Kvalserien, men som klarade sig. Snacka om att laget känner en enorm revanschlust! Man har fått hem Mattias Weinhandl, som kommer betyda en hel del för laget. Sen har Roger Melin tagit över laget, han ska skapa lugn och harmoni i Linköping. Det tror jag kommer ta Linköping långt. Frölunda ser också de riktigt bra ut, har behållt de flesta i truppen, vilket bara lovar gott. Men det blir inte någon final i Scandinavium den här säsongen. AIK har jag tippat som sista slutspelslag, för att de har tappat en hel del viktiga spelare, framför allt Viktor Fasth. Per-Erik Johnsson har tagit över efter Roger Melin, vilket jag tror inte gör AIK bättre, utan sämre tyvärr. Det blir kvartsfinal men där åker laget ut, trots att AIK har många bra spelare så tror inte jag att det räcker hela vägen.
 
Allra längst ner i tabellen har jag tippat Växjö, Modo, Timrå Rögle. Tittar man så är de här fyra lagen de lite sämre i Elitserien. Men jag har sagt det förut, lag kan överraska! det skulle inte förvåna mig om vi får se ett Timrå i slutspel till exempel, nu tror inte jag det men det kan bli så. Ett Växjö som nu gör sin andra säsong i Elitserien. Det nådde nästan till Slutspel förra säsongen. Den här säsongen blir det nästan lika bra, dock blir det inte slutspel den här säsongen heller om man ska fråga mig. Laget har tappat några viktiga spelare, och som målvakt tar man in Fredrik Norrena, när ska han bli för gammal att spela ishockey då? aldrig verkar det som. Kanske att han vill ha revansch efter Linköpings säsong. Jag vet inte, men som sagt, slutspel blir det inte. Modo är ett lag som kanske egentligen ska spela slutspel, men inte enligt mig! jag gillar inte att man värvar alldeles för många utländska spelare, nu när Elitserien börjar utvecklas till något riktigt bra, när alla juniorer från många lag får chansen och gör det riktigt bra, då värvar Modo istället en massa spelare utifrån, jag gillar det inte. Men de vill såklart kanske inte satsa lika mycket på sina juniorer som till exempel Skellefteå och Brynäs gör. Men ändå, det är synd. Och för att få ihop en grupp med många spelare utifrån så behövs det otroligt mycket tid och jobb. Därför tror jag att Modo missar slutspel och hamnar i ingemansland. Timrå har det kämpigt säsong efter säsong, och kommer få det även den här säsongen. Tycker inte laget ser så jättebra ut om jag ska vara ärlig, men som sagt, de kan överraska, och just Timrå är ett sånt lag som just kan överraska allt och alla. Sist i tabellen placerar vi nykomlingarna Rögle. Det är alltid tufft första säsongen efter att man har varit nere i Allsvenskan och snurrat att spela en bra säsong i Elitserien. Vilket det kommer att bli för Rögle, de kommer att få spela Kvalserien, men sen kan de mycket väl hålla sig kvar i Elitserien.
 
Mitt Guldtips: Luleå
 
Så ser det alltså ut om man ska tro mig. Om 10 dagar drar alltså kalaset igång! Det ska bli oerhört häftigt att få se LIVEhockey igen och se vilka lag som kommer fajtas om SM-bucklan. En sak är klar, alla kommer vilja slå de regerande Svenska mästarna Brynäs IF.....Det lovar jag att Tommy Jonsson och laget sätter stopp för!
BRYNÄS IF ÄR DOM BÄSTA !!! <3
 

11 dagar kvar.....Nu väntar en hockeyvecka!

Jag sitter och funderar lite på vart Brynäs kommer att placera sig i tabellen under säsongen, kommer dom att kämpa i nedre delen eller i toppen? min känsla är att Brynäs kommer fortsätta vara ett topplag. Varför sitter jag här och skriver det? Jo, imorgon när det endast är 10 dagar kvar till premiären så tänker jag tippa en sluttabell...vilket inte är det lättaste. Något rätt brukar jag tippa, men annars har det inte varit så många rätt direkt.
 
Och vart står alla andra lag i Elitserien, känns som om jag måste läsa på lite om varje lag för att kunna tippa en sån bra tabell som möjligt, men det är inte säkert att det ens hjälper.
 
Annars måste jag berömma Sebastian Lauritzen! vilken match han gjorde igår mot Djurgården, han skapade hur många lägen som helst, han säger själv till GD att han borde ha satt 2 till 4 mål till. Men samtidigt är det här ett tecken på att han är riktigt på gång och kommer vara en mycket viktig pusselbit i Brynäs i vinter. Ja, kanske den viktigaste? Mycket möjligt och det är han verkligen värd, han som har varit så mycket skadad under förra säsongen, jag minns att han sprang ut på scenen på Stortorget när guldet hade tagits, och han hade sina kryckor i högsta hugg, men han är bäst våran "Basse". Jag hoppas av hela mitt hjärta att han får en skadefri säsong och en bra säsong, för det är han verkligen värd!
 
Veckan som kommer blir en hockeyvecka faktiskt! sen är det skola också mitt i allt...men på tisdag spelar Brynäs match i Läkerol arena mot TPS i European Trophy. Jag kommer naturligtvis vara på plats med mina vänner. Sen på torsdag tar jag med mig Eva och Jessica A på äventyr till Hofors för att se Brynäs - Leksand, det är faktiskt sista träningsmatchen innan Elitserien drar igång på allvar! Då måste nästan allt sitta i spelet, kan man iallafall hoppas på.
 
På lördag är det Brynäsdagen på Stortorget! Det kan man såklart inte missa! då ska jag ha kort med mina favoriter! Även den dagen kommer jag att umgås med mina vänner. Snacka om en härlig vecka!
 
Sen börjar en vecka som vi alla har längtat efter! och på torsdagen smäller det i Läkerol arena. Inte långt kvar nu alltså!
 

12 dagar kvar...Djurgården fick det tufft mot Svenska mästarna i Läkerol arena!

Brynäs - Djurgården i Läkerol arena klockan 16.00 var dagens schema. Ett Brynäs som innan matchstart hyllade Jakob Silfverberg, och självklart gick ramsan OA Silfverberg, säg OA Silfverberg igång! Jag fick ärligt talat rysningar av det den här gången, för det väcker så otroligt häftiga minnen! tänker såklart mest på finalmatch 6.
 
Riktigt där var vi inte idag då, fast tittar man riktigt noga upp i Läkerol arenas tak så ser man några GULDsnören som hänger och dinglar där, så det finns kvar...hoppas de där guldsnörerna får hänga där, för det är något magiskt med dom, jag lovar.
 
Men matchen då? jo det var en bra och fartfylld match. Brynäs gör 1 mål i varje period och vinner faktiskt med 3-0. Brynäs var klart det bättre laget under hela matchen. Djurgården kom ibland i några farliga lägen, men de lyckades inte överlista kvällens vägg Robin Rahm. En Rahm som ibland kan släppa några farliga returer rakt ut i banan, det hände för många gånger i dagens match måste jag säga. Nu var backarna på rätt plats i dagens match, men sen under en Elitseriematch så säger det "POFF" och pucken är i mål. Så det där tycker jag att Rahm måste fixa till, returerna rakt ut alltså, annars gjorde han en jättebra match! Han fick trots allt hålla nollan, vi i Brynäsklacken fick även se honom dansa efter matchen.
 
Sen kan man undra hur Thomas "Kuben" Andersson tänkte, (förlåt min granne) men hur kunde Bertilsson åka på matchstraff? var det verkligen en sån ful tackling av Simon Bertilsson, inte enligt mig faktiskt. Den tar olyckligt, men det är en helt annan sak. Ut åkte han iallafall....jag låter iallafall bli att säga "domarjävel" och sånt, det kan man vänta till säsongen drar igång.
 
Det var en riktigt bra genomförd match av Brynäs annars måste jag säga! Det såg faktiskt riktigt bra ut!  målskyttarna för dagen blev: Sebastian Lauritzen, Jonas Nordqvist och Andreas Thuresson.
 
En Sebastian Lauritzen som var bäst på plan den här matchen, han hade riktigt bra fart på skridskorna och dribblande sig igenom allt och alla, som jag sa till mina vänner idag så tror jag att "Basse" kan blomma ut riktigt ordentligt den här säsongen, om han nu får hålla sig sakdefri. Då tror jag att han kommer bli riktigt bra!
 
Alltid lika skönt att vinna en match mot Djurgården. Nya tag på tisdag mot TPS i Läkerol arena. Jag är på plats som alltid!
 
Nu får ni se på lite bilder som jag har tagit under uppvärmningen och matchen idag. Fick låna pappas Canon kamera...JAG VILL OCKSÅ HA! det blir sjukt bra bilder!
 

RSS 2.0