Brynäs powerplay är inte att leka med...25,88 procent !!

Vinst mot Modo i torsdags...5-3 slutade matchen. Calle Järnkrok som satte 4-3 precis i slutet av matchen, det återstod mindre än en minut. Sen kunde Silfverberg sätta 5-3 i öppen kasse. En grym seger måste jag säga ! Det är sällan man får se matcher avgöras i sista minuten. Vid slutsignalen kunde inte Modo ta förlusten som riktiga män, utan de gick på Brynäsarna och slogs och höll på...MOGET, ne inte ett dugg!....såklart att det var viktiga poäng som stod på spel, iallafall för bottenlaget Modo, men det finns ingen ursäkt att efter slutsignalen ta ut all ilska på Brynässpelarna! ne dåligt uppförande kan man lungt säga att det var. Men men Modo får hålla på att grisa hur mycket de vill där nere i tabellen, jag vet ett lag som siktar uppåt och ska ge järnet de här sista omgångarna!

Jag måste ännu en gång berömma Brynäs fruktansvärda häftiga Powerplay! Vad är det som är det magiska i spelet? Brynäs är ju totalt överlägsna i powerplaytabellen! De går fram och vänder matcher och dessutom avgör matchen i den spelformen. Jo jag vet att Tommy Jonsson säger att det är väldigt skickliga spelare som är på isen under de där 2 minutrarna men det måste väl vara något mer? ja, jag vet inte men fortsätter Brynäs att vara så här skickliga i powerplay under slutspelet så kan det räcka lååångt !

Titta in det här ! (powerplaytabell)

1. Brynäs.............25,88 procent
2. Linköping..........20,81 procent
3. Skellefteå..........19,33 procent

Jo det är överlägset Brynäs !!!


Match i eftermiddag ! en viktig sådan också. Match mot HV71 i Jönköping. Här har Brynäs verkligen chansen att dra ifrån HV lite i tabellen, just nu skiljer det 7 poäng ner till HV71 på fjärde platsen i tabellen. Det kan alltså skilja hela 10 poäng efter dagens match om Brynäs vinner. Viktig match!

Mitt tips: 1-3 till Brynäs !!
KÄMPA BRYNÄS !

Järnkrok blev stor matchhjälte i torsdag...gärna idag med !!

Inför Brynäs - Modo, nu är varje poäng dödsviktig !

Ja, då var vi på hemmplan igen då. Jag saknar faktiskt Skellefteå lite, alla dessa otroligt trevliga människor som vi träffade. I Gävle går alla människor och tittar ner i backen när man går förbi, och om det ska vara något av ett hej så kanske man nickar lite smått, men annars är det väldigt sällsynt att man hejar ordentligt. Om det inte är någon som man känner väldigt mycket dock...

Men nu är det äntligen dags för en hemmamatch för Brynäs igen. I morgon är det Modo som gästar Gävle och Läkerol arena. Ett Modo som är väldigt formstarka just nu. Laget placerar sig just nu på en 9:e plats i tabellen, men kan vid vinst ta sig upp till en 6:e plats, det säger allt hur jämn den där tabellen är alltså. Men då måste såklart resultaten i de andra matcherna gå Modos väg också. Brynäs plockade med sig 1 poäng hem från Skellefteå i lördags, en mycket stark laginsats av laget. I tabellen placerar man sig just nu på en 3:e plats, Luleå ligger 2:a och om Brynäs skulle vinna matchen så kan man inte gå om serietvåan Luleå men man kan knapra in på dom. Vilket skulle kännas riktigt skönt.

Skadeläget

Modo: Jens Westin och Freddy Meyer kommer inte till spel.

Brynäs: Sebastian Lauritzen och Andreas Dackell kommer inte till spel, dock är Rohdin tillbaka och likaså Johan "Honken" Holmqvist.

Tidigare matcher denna säsong mellan lagen:
12/10 Modo - Brynäs 4-3 sd
22/10 Brynäs - Modo 5-2
28/12 Modo - Brynäs 2-3

Jag tror att det blir en spännande match...Brynäs har tagit poäng av Modo de tre senaste matcherna mot varandra. Och visst blir det vinst i Läkerolen i morgon? Jag hoppas och tror på det! det är nu serien ska avgöras och jag vill se Brynäs bland de topp fyra iallafall.

Mitt tips: 4 - 2 till Brynäs !!


Det blir kramkalas i morgon 4x om ! :D

Skellefteå var en stad att älska....lika som orden från Brynässpelarna!


Nu har jag landat och smält helgens underbara äventyr till Skellefteå. Nu tänker jag såklart skriva lite om vad vi gjorde och vad som hände under den här helgen. För roligt har vi haft!

Allt började alltså på fredagen den 20/1. Klockan 23.01 rullade tåget från Gävles Central...På tåget lyssnade vi på musik och pratade och bara tog det lungt, och vi somnade till lite ibland också. Annars händer det väl inte så mycket på ett tåg direkt.
Runt 8.00 på lördagen kom vi fram till ett ställe som heter Bastuträsk, där fick vi stå och vänta på en buss som skulle ta oss in till Skellefteå. Underbart väder var det, mycket mycket snö, värsta vinterlandskapet. När bussen kom så fick vi åka i ungefär en timme innan vi var i Skellefteå. Vi var i Skellefteå ungefär klockan 10.00.

Jaha tänkte vi, vad gör vi nu i 6 timmar innan matchen drar igång. Vi letade först efter ett ICA där vi kunde köpa oss lite frukost. Det hittade vi ganska snabbt så vi stod utanför ICA och åt vår frukost. Då kom det fram massa trevliga människor och började prata med oss och såklart skryta lite om sitt Skellefteå AIK. Men absolut inte på ett dumt sätt utan mer på ett väldigt trevligt sätt, och de önskade oss lycka till och att vi var mycket välkomna till Skellefteå. Mycket trevliga människor, och sen blir det absolut inte sämre när de pratar på sin härliga norrländska. Låter så underbart!

Efter frukosten tog vi en promenad till Skellefteå Kraft arena eller Ladan som de säger där uppe. De tog ungefär en halvtimme att gå till arenan från centrum, eller ja iallafall i våran takt. Arenan liknade Läkerolen väldigt mycket faktiskt. Det var en rätt så fin arena. Där stannade vi och tog en massa kort på oss och arenan. Bevis på att vi har varit där. Sen kom det spelare körande med sina bilar, de hade deras namn och nummer på sina bilar, hmm är det så värst smart det? men men så hade dom iallafall. Sen bestämde vi oss för att gå till stan igen för vi kunde ju inte stå i flera timmar ute i kylan. Sen gick vi bara omkring lite, vi gick in på ett Café och fika lite.

Sen började det närma sig, så vi traskade upp ännu en gång till arenan. De här gången stod vi där och väntade tills vi skulle få komma in. Sen började vi fundera om våra älskade Brynäsgrabbar hade kommit ännu. Vi bestämde oss för att ta en liten promenad för att kolla om vi såg någon buss med Brynässpelarna i. Rätt som det var kom det en stor blå buss. Vi hade skylten med oss alltså "Brynäs IF 100 år" den höll vi upp och sen när bussen körde förbi hörde man tuuuut och en massa spelare som vinkade! jo visst är det underbart!

Sen fick vi äntligen komma in i arenan, efter att ha stått ute och väntat ett bra tag. Vi gick direkt till ståplats för att hänga upp skylten och sen ta lite kort och bara vänta tills matchen drog igång.

När väl matchen var igång så var det ett härligt tryck i arenan. Klacken hördes kanske inte så jättemycket, men sittplats var mycket med och klappade. Rätt häftigt att se. Där har sittplatspubliken i Läkerolen någonting att lära. Jag tänker inte berätta så mycket om själva matchen, det var en grymt jämn tillställning och mycket kamp, en bra match helt enkelt! och 1 poäng tog Brynäs med sig till Gävle igen. Mycket bra kämpat mot ett serieledande Skellefteå. Det skulle kunna vara de två lag som möts i en SM-final i vår. Inte alls omöjligt. Gärna för mig. Matchen avgjordes efter straffar, där Brynäs gjorde tre riktigt dåliga straffar medans Skellefteå satt sina, så var matchen avgjord. Men 1 poäng i Skellefteå är man mycket nöjd över! matchen slutade alltså 2-1 till Skellefteå efter straffar.

Efter matchen gick vi till Bussen för att tacka spelarna för en bra kämparinsats och match. Många av spelarna sa till oss att de tyckte att vi gjorde ett bra jobb på läktaren och att det var läckert att vi hade tagit oss enda upp till Skellefteå för att se dom. Andersén sa
-Vilken skitmatch ni fick se!  men vi i kör....NEEJ, hur kan han säga en skitmatch, jajja det får han tycka men vi var så glada att få se spelarna. Widing undrade hur vi skulle ta oss hem. Ja det var många spelare som pratade med oss och tackade för stödet på läktaren. Och vissa spelares ord dunkade lite extra mycket i hjärtat. Det uppskattades så jäklans mycket att spelarna verkligen uppskattade att vi var på plats. Det här kommer man kunna leva länge på!

Efter att ha stått där i kylan och blivit kall, fast det blev inte så kallt efter Lavanders fina ord till oss, då blev hela kroppen varm. Men iallafall vi tog oss tillbaka till busstationen i Skellefteå, och visst kan jag erkänna att man gick lite rakare och man var lite stoltare Brynäsare efter matchen än innan. Bussen gick klockan 21.00 från busstationen till Umeå central, där fick vi vänta på tåget som kom ca 00.45. Sen var det bara att sova hela resan hem till Gävle. Men det var inte svårt att veta vad man skulle lägga tankarna på när man sov. Ne det enda som man kunde tänka var Brynäs....då spreds värmen direkt i kroppen och man somnade rätt så snabbt.
Till Gävle kom vi klockan 10.00 på söndagsmorgonen.

Den här resan har varit för mig det häftigaste någonsin ! att åka så långt för Brynäs, är verkligen det häftigaste. Att få möta så oerhört trevliga människor i Skellefteå är helt underbart, det gör att man kan inget annat än att älska den staden. Människor hälsar, människor berättar vägen till arenan, människor önskar lycka till....det verkar vara det som kallas för norrlänningar! jo, lägg där till att just Mats Lavander också är det ! så underbar människa! Det sätt som vi blir bemött i arenan är helt sjukt underbart! Publikvärdarna välkomnar oss till Skellefteå och till arenan, de frågar oss om det är okej att släppa upp hemmafans på bortastå...varför dom nu gör det? men ändå....de var helt underbara! har aldrig varit med om något sånt bra bemötande! det ska dom verkligen ha ett stort fett TACK för !!!

En sån här resa tänker vi göra om ! gärna till Skellefteå igen! för jag har aldrig besökt en sån här underbar stad. Norrland är grejer det! Brynässpelarna ska verkligen ha ett stort fett TACK de med för just bemötande vi fick av er efter matchen, ni ska bara veta hur mycket era ord betyder för oss ! och hur mycket Brynäs IF betyder för oss, ja ni märkte kanske just det när vi åkte från Gävle till Skellefteå för att se en match och sen åker vi hem igen. Ne, det här inlägget skulle jag villja avsluta med ett stort fett.....

JAG ÄLSKAR BRYNÄS <3


Här kommer några bilder från Skellefteå:

Brynäsbrudarna är på gång !

:)

Utanför Skellefteå kraft arena !

På plats på bortastå...

inne i Skellefteå kraft arena....

arenan....

underbara er <3

Inget SM-guld för Czarnecki i Färjestad, nu är han sparkad !

Elitserietränarna har ett otroligt pressat jobb, Timrås tränare har fått lämna klubben och nu senast, Niklas Czarnecki, Färjestad.

Niklas fick som bekant en väldigt "fint" bekantskap med Färjestadsfansen i slutspelet förra säsongen, innan han skulle ta över Färjestad. En banderoll där det stod "Czarnecki-dra åt helvete". Sen hälsar han till Brynäs och alla Brynäsfans att han nu har kommit till en klubb som kan vinna SM-guld.
Det roliga var att Brynäs målsättning inför säsongen var att ta SM-guld, Färjestadstränaren nöjde sig med att säga att målsättningen först och främst är att komma till slutspel.

Och säsongen började och Färjestad tog inte en trepoängare på 11 matcher ! inte alls likt ett Färjestad som brukar vara ett lag med bra skridskoåkning och bra tempo. Men det var någonting som inte fungerade. Laget vann alldeles för få matcher och fansen började tycka att Niklas verkligen kunde dra åt helvete.

Men nu efter fyra månader sparkar alltså Färjestad Czarnecki....man kan ju undra varför det tog så lång tid innan det skedde, att man inte gjorde det under de där elva matcherna då de inte tog någon trepoängare alls.
Nu tar den assisterande tränaren över, alltså Leif Carlsson....

Men visst är det lite halvroligt att han först säger att han ska vinna SM-guld med Färjestad och sen blir han sparkad. Nu kanske Färjestad blir lite farliga, vem vet....

Nu är han sparkad...

Fin hälsning till Czarnecki ! :)

Jag tänker bara njuuuta!...En resa på 22 timmar för att se laget i sitt hjärta,det är supporters det!

Ja kära läsare...exakt vid den här tidpunkten alltså 23.00 på fredag ska jag och tre till galna Brynäsare stiga på ett tåg på Gävle centralstation som ska ta oss till Skellefteå! eller först till umeå, där vi kommer att få byta till buss som tar oss till Skellefteå. Framme i Skellefteå kommer vi att vara ungefär vid 10.00 tiden på lördag förmiddag om allt går som det ska. Då kommer vi att ganska snart leta på ett ställe där vi kan äta lite lunch...sen börjar vi röra oss mot arenan (eller Ladan som de tydligen säger i Skellefteå) det är ca 2 km till arenan från busstation, så ingen lång vandring direkt, man skulle vilja vandra runt i hela Skellefteå med dom finkläder som vi kommer att ha på oss, men det får vi göra en annan gång. Väl framme vid arenan så måste Brynäsgrabbarna letas på...när de värmer upp med lite fotboll, de måste ju se att vi är på plats i Skellefteå också, och inte bara hemma i Läkerolen.

Sen är det bara den där väntan på att matchen ska börja...sen när den väl är igång då är det bara att njuuuuta ! att se det lag man älskar spela uppe i Skellefteå när jag (lilla jag) och tre galningar till är på plats! det finns inte ord för hur grymt det är...här har vi åkt upp för att se ishockey i 2 timmar och 30 min, när hela resan fram och tillbaka tar 22 timmar...kalla det vad ni vill, men det är lite sjukt! tänk att det är hela 8 hockematcher det, alltså bara själva resan ! men sådan här resa gör man inte ofta så det gäller att verkligen njuta av detta äventyr!

Sen var det den där lilla extra detaljen....om Brynäs vinner eller förlorar? man kan ju känna värsta hopplösheten att ha rest i 22 timmar så får man se sitt lag förlora. Men istället tänker iallafall jag att...jäklar vad roligt det här ska bli, alltså bara själva resan, själva resan med dessa tre underbara människor! jag har verkligen turen att det är jag som känner de tre underbara människorna, för inte hade jag kommit iväg på något sånt här annars..ne aldrig! så om nu Brynäs förlorar så gör det inte mig något alls...det är upplevelsen med mina bästa vänner som är den här resan! men skulle nu Brynäs vinna så skulle man inte vara mindre stolt Brynäsare för det, ne visst sträcker man extra på ryggen då...eller föressten det gör vi ändå!

Bussen från Skellefteå går väl vid ungefär 21.00 tiden sen på kvällen...sen byte till tåg, exakt tid vet jag inte men hemma i Gävle igen är vi runt 08.00 tiden på söndag morgon.

Nu bara längtar jag som en tok! men fredag är det snart! nu vill vi fyra visa att Brynäs är Sveriges absolut bästa hockeylag! och har Sveriges bästa supportrar!  nu och föralltid !! SKELLEFTEÅ HERE WE COME!!!

Skellefteå kraft arena (Ladan)

Ni minns väl hur det gick när lagen möttes senast...vinst för Brynäs !

Brynäs ångar på....Hockeyspelare i kavaj....MUMS !

Å Brynäs vinner och vinner....jo, man är nästan bortskämd att vara Brynäsare just nu! men oj så härligt det är. I torsdags tog laget 3 poäng borta mot Luleå, där Calle Järnkrok gjorde alla tre mål och ett hattrick alltså! jo känn på den ni ! Ett Brynäs som egentligen inte spelar på topp i alla amatcher, men på något sätt får de med sig poängen iallafall. Något säger mig att det är precis så ett topplag gör, att poängen trillar in fast laget inte spelar till 100 procent alla matcher. Visst är det underbart att Brynäs äntligen är där uppe i toppen och krigar om plats fyra? jo, visst är det ovant men jäklar vad häftigt!

Nu ska den här serien verkligen snart avgöras...och visst ser det mörkt ut för Linköping, dock vann de överlägset mot Modo ikväll, men laget svajar ordentligt och kanske känner de till och med lukten av kvalserie? ett lag som redan är kvalserieklara, eller ja nästan är Timrå....vad håller det laget på med ? 37 poäng på 38 matcher och laget spelar inte ens som om de vore i Elitserien, nje Timrå riskerar att åka ut ES tyvärr. En stor överraskning är att Växjö spelar så bra som de gör första säsongen i ES, de placerar sig på en 7:e plats och kan mycket väl gå till slutspel! Sen var det ju kära Brynäs som krigar på bra där uppe i toppen, just nu på en 2:a placering men har varit uppe på serieledning ett antal gånger...och ja det här ska bli så otroligt spännande att fortsätta följa! hur långt ska verkligen det här Brynäs ta sig, Gävles egna, stolta 100-åring !

När andra Elitserielag spelar matcher så går Brynäslaget på konsert, Gävles symfoniorkester firar 100 år, lika som Brynäs alltså! Dock var inte jag på plats, utan mamma och pappa var där. Och vad får jag höra? jo att det sitter framför hela jäkla Brynäslaget! men där skulle ju jag ha suttit! snacka om avensjuk jag blev då! skulle jag vara på plats så skulle jag inte intressera mig för symfoniorkesten, utan mina ögon skulle gå direkt till alla Brynässpelare istället! ja men fatta! Brynässpelare i kavaj och slips! kan det bli bättre eller? eller jo visst är hockeyutrustningen ändå det snyggaste på dom men ändå! unga, fräscha, snygga karlar liksom! och inte nog med det, mamma tar en bild på Martin Johansson och skickar via mobilen! jo, nästan så man dregglade på mobiltelefonen faktiskt, för jäklar vad söt han är i kavaj, dock är språket främmnande (skånska) men vad gör det när han är så söt och jäkligt charmig! jaja nog dregglat nu....


Brynäs ska väl ganska snart ta av sig kavajen igen, för på onsdag är det match mot Frölunda i Scandinavium! blir nog en riktig tuff match, men som jag började inlägget så behöver inte det här laget spela på allra högsta nivån, utan laget tar poäng iallafall, fast på onsdag känns det ändå som om de måste göra en toppenmatch om de ska ha någon chans att ta poäng av indianerna! KÄMPA BRYNÄS !

Fotot som mamma skickade...jo söta Martin Johansson...

Brynäs är BÄST igen !!

Brynäs vann lördagens hockeyfest i Läkerolen med 4-1 över Färjestad! Brynäs ägde hela matchen och var verkligen det bättre laget. Publiken har börjat hitta upp till Sätraåsen och Läkerolen också! i lördags var det 8050 på plats....vilket skapande ett enormt bra tryck i hallen. Klacken var bra matchen igenom! en ramsa som jag sjunger på än idag är....Niklas Czarnecki vi saknar inte dig, vi saknar inte dig, vi saknar inte dig.....så fortsätter den så...och direkt efter den ramsan...TOMMY JONSSON ! jo tackar ja, det var nog matchens häftigaste ögonblick! fast då har jag inte nämt Wännströms 2-1 mål! Järkrok hittar Wännström som slår in pucken i öppen kasse....jo tackar..det var nog kvällens häftigaste ögonblick ändå....fast jag har en till! det finns verkligen ingenting som slår dom sista minutrarna i en match där Brynäs kommer att vinna, när klacken ropar...sittplats ställ er upp....sittplats ställ er upp....och hela arenan bara står upp och applåderar sitt älskade Brynäs! detta sker alltså i den allra sista minuten, men när det sker så ryser man bara inombords, för det är liksom en hälsning till detta underbara lag att...FY FAN VAD BRA NI ÄR ! och det är faktiskt en mäktig syn om man tittar runt i arenan....jo, hur ser det då ut om Brynäs skulle ta SM-guldet? jag vet inte om jag ens skulle se någonting...jag skulle nog vara för tårögd för det...ja inte vet jag, men det snacket kan vi ta någon annan dag....lördagens fest slutade alltså 4-1 till Brynäs.

Wännström var riktigt het i den här matchen!

I går tisdag var det dags för ännu en hemmamatch....men mot Djurgården. Även i den här matchen var Brynäs det bättre laget under hela matchen. Och vinner rättvist med 3-1! målskyttarna för kvällen var Ollas, Silfverberg och Widing.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om själva matchen, Brynäs hade bra fart under skridskorna och det var ofta som inte Djurgårdarna hängde med i Brynäs tempo.

Efter den härliga vinsten så klättrar Brynäs i tabellen, och klättrar faktiskt så högt att det inte går att klättra längre, utan nu gäller det bara att hålla sig kvar på den underbara förstaplatsen som Brynäs har just nu! fast i en lite haltande tabell dock, men just nu är man serieledare!

Vi får inte glömma att före matchen hyllade Brynäs IF guldhjältarna från JVM! JOHAN LARSSON <3

En liten rolig sak i gårdagens match var att det hade letat sig en Leksing in i Brynäsklacken, han stod där i sin Leksandströja...och då undrar väl många...och hur gick det till undrar ni säkert...ja jag har ingen aning, men jo visst var det lite roligt..han stod där och flina och vi Brynäsare tyckte att det var lite småroligt att han stod där. och det visar verkligen vilken hatkärlek det är mellan lagen...jag bara önskar att Leksand tar sig upp ! tänk vilka matcher det skulle bli!

men men nog pratat om det....det går riktigt bra nu för Brynäs och det är riktigt roligt att vara Brynäsare! och det går riktigt bra på hemmaplan i Läkerolen också, titta bara på det här....laget har tagit poäng i sju hemmamatcher i rad! jo visst, det blev förlust i sudden mot Luleå men poäng tog Brynäs ju. Viktigt viktigt att spela bra på hemmaplan inför slutspelet...

Brynäs - Skellefteå 24/11 - 3-1
Brynäs - HV71 29/11 -        4-3
Brynäs - Luleå 5/12 -          1-2 sd
Brynäs - Frölunda 10/12 -    4-3
Brynäs - Växjö 30/12 -         2-1
Brynäs - Färjestad 7/1 -       4-1
Brynäs - Djurgården 10/1    3-1

Vi måste ta en titt på toppen av tabellen också! det är en sån trevlig läsning !

1. BRYNÄS  65 poäng
2. Skellefteå 63 poäng
3. Luleå 62 poäng
4. HV71 60 poäng

Skellefteå och Luleå har en match mindre spelad än vad HV och Brynäs har....men en härlig läsning högst upp! och roligt att det går bra för norrlandslagen!

Nu tittar vi vidare och ser att Brynäs åker upp till Luleå på tosdag (imorgon) och möter just Luleå, ett riktigt toppmöte alltså!

Kramkalas mot Djurgården !

Sverige är bäst i världen !! JVM - GULD !

Det är som man lever i en dröm! men natten till den 6 januari hände det som får hela hockeysverige att vara stolta över svensk ungdomshockey! JVM guld till Sverige!

Det blev en riktig rysarfinal mot Ryssland, men i förlängningen var Sverige det lag som ville mer och som gjorde det! och mitt i allt detta firande har vi vår egna Johan Larsson ! han kommer bli firad när han kommer hem till Gävle igen! ojoj.....

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen.....Juniorhockey är det BÄSTA som finns...okej, förutom Brynäs! men annars är det ashäftigt att få se detta kämpande småkronor vinna matcher, och det är inte det enklaste sättet de har vunnit heller, utan det har varit underläge där de har kämpat sig tillbaka och vänt matchen till seger....och någonting säger mig att det är där Sverige har vunnit, att kunna komma tillbaka i matcher och visa en sån arbetsmoral är helt sjukt!

Mer tänker jag inte skriva, utan nu får ni njuta och luta er tillbaka i soffan för att se detta en gång till....alltså det bästa! VM-GULD, VM-GULD !!!

Inatt kan småkronorna vinna JVM GULD !!

Inatt är det dags ! JVM finalen ska spelas....och alla tror väl att det är Kanada som står på ena sidan isen...men nepp! det är faktiskt Ryssland mot SVERIGE ! Ja tro det eller ej, men efter en ruskig spännande gruppfinal mot Ryssland där Sverige vände underläge med 3-0 och vann sen i sudden. De tog laget vidare direkt till semi där laget mötte Finland...också en grymt spännande match! Finland hade 2-0 men Sverige vaknade i tredje perioden och kvitterade till 2-2. Den matchen gick sen till förlängning men även ett straffdrama! där Sverige vann! och nu spelar de FINAAAAAL !!

Ingen lätt resa alls för småkronorna, men visst blir laget stärkta av att ha vänt underlägen till seger i två matcher. Nu väntas alltså ett revanschsuget Ryssland....det kommer att krävas allt och lite till om Sverige ska ha någon chans till JVM guld inatt....men jag tror på en seger! de har vunnit mot Ryssland tidigare...de kommer att vinna inatt också! jag håller alla tummar jag har för detta underbara JVM lag ! de är såååååååå värda ett GUUUULD !!

Så kära svenskar! gå för guds skull inte och lägg er! sova får ni göra efter matchen...för det här är verkligen en match ni inte får missa ! alltså SVERIGE - RYSSLAND SVT1 klockan 02.00 !! GO GO SWEDEN !! ett stort fett

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!! vill jag skriva efter matchen !
Jublet efter straffsegern mot Finland !!

Här kommer alla målen mot Finland, som tog Sverige vidare till en final !



Ett minne för livet...rysningar och en fest för Brynäs !

Det var dukat för fest i Läkerol arena i fredags! kvällen före nyårsafton och allt...Äntligen skulle Brynäs inviga Brynäs 100 år! men även skulle en elitseriematch spelas också, det var Växjö som fick uppleva den magiska stämning som det faktiskt blev.

18.45 släcks Läkerol arena ner och introt kan starta...Ett nytt intro som de körde på mediakuben, en massa underbara Brynäsbilder från förr i tiden...ett stort jubel hörs när de visar bild på Ove Molin när han kommer fri mot mål, och klacken ropar..OVE, OVE; OVE MOLIN! när väl spelarna skrinnar ut på isen så spelas Brynäs hej hej i högtalarna! och Läkerolen som var för kvällen fullsatt! jo, publikrekord dessutom 8538 personer! jublade !

Sen började själva cermonin...och jo det var nästan, eller ne man fick faktiskt rysningar när Tord Lundström kommer in på isen och hela Läkerolen ställer sig upp och applåderar lääänge....ja det kändes nästan som om det aldrig skulle ta slut. När det väl tog slut så hissades en vepa upp med texten Brynäs 100 år upp i Läkerolens tak...ja det här var verkligen en cermoni att minnas i all framtid! För att inviga Brynäs 100 år så släpptes pucken av MR Brynäs...alltså Tord Lundström och sen var det igång! alltså FESTEN !

Och äntligen fick man vara med om ett Tifo också, en mycket enkel men så snygg flagga släpptes ner över klacken...riktigt snyggt ! 100 år stod det och så en spelare som lyfte en SM-buckla i skyarna!

Men matchen då....jo den första perioden var Brynäs det bättre laget, målet kommer fem minuter in i perioden, det är i powerplay som målet kommer och det är Mats Lavander som gör målet! 1-0 Brynäs efter en period. Den andra perioden är en skitperiod av Brynäs, inte mycket bra spel tyvärr, Växjö parkerade väldigt ofta i Brynäszonen och fick till en massa farliga lägen, dock stod Honken i vägen. Men 1-1 kommer iallafall efter 10 minuters spel i andra perioden. Men i slutet av perioden får Brynäs ett till powerplay, och som så många gånger förut så blir det mål ! 2-1 Jonathan Granström! ställningen efter två spelade perioder alltså. Den tredje perioden blir mycket spännande, helst de sista minutrarna, Växjö pressar på och man bara väntade på kvitteringen, men men så går slutsignalen och Brynäs vinner matchen! och slutar detta år på bästa möjliga sätt!

Sista matchen för 2011 var den häftigaste någonsin! det var verkligen hockeyFEST på hög nivå! året kunde inte avslutas på ett bättre sätt!

Sen måste man bara berömma fredagens Brynäsklack ! Det var fullproppat, det var fart nääästan hela matchen....det var rysningar många gånger i kroppen när klacken tog i allt vad de hade...när man hör att det ekar på andra sidan Läkerolen så är det verkligen underbart! Det är såhär det verkligen ska vara! jag hoppas att 2012 blir ett år med en mycket bättre Brynäsklack, för det finns inget som är roligare än att det är fart på publiken och det gör att det blir så mycket roligare att se på ishockey i Läkerol arena.

Nu har verkligen Brynäsåret börjat ! Brynäs fyller 100 år! jag vet att det är den 12 maj klubben fyller 100 år, men det kommer att firas hela detta underbara år.....och framförallt i april ! ;) där har vi alla Brynäsare en dröm som vore häftigt om den slår in...för vilken klubb vill inte spela till sig ett SM-guld när klubben fyller så många år som 100 ? jag hoppas...och jag tror att guldet kommer hem till Gävle igen!

Då var firandet igång på allvar !

Här släpper Tord Lundström pucken !

Lavander 1-0 skytt !

Tifot...mycket enkelt men sååå snyggt !

RSS 2.0