Skellefteå var en stad att älska....lika som orden från Brynässpelarna!


Nu har jag landat och smält helgens underbara äventyr till Skellefteå. Nu tänker jag såklart skriva lite om vad vi gjorde och vad som hände under den här helgen. För roligt har vi haft!

Allt började alltså på fredagen den 20/1. Klockan 23.01 rullade tåget från Gävles Central...På tåget lyssnade vi på musik och pratade och bara tog det lungt, och vi somnade till lite ibland också. Annars händer det väl inte så mycket på ett tåg direkt.
Runt 8.00 på lördagen kom vi fram till ett ställe som heter Bastuträsk, där fick vi stå och vänta på en buss som skulle ta oss in till Skellefteå. Underbart väder var det, mycket mycket snö, värsta vinterlandskapet. När bussen kom så fick vi åka i ungefär en timme innan vi var i Skellefteå. Vi var i Skellefteå ungefär klockan 10.00.

Jaha tänkte vi, vad gör vi nu i 6 timmar innan matchen drar igång. Vi letade först efter ett ICA där vi kunde köpa oss lite frukost. Det hittade vi ganska snabbt så vi stod utanför ICA och åt vår frukost. Då kom det fram massa trevliga människor och började prata med oss och såklart skryta lite om sitt Skellefteå AIK. Men absolut inte på ett dumt sätt utan mer på ett väldigt trevligt sätt, och de önskade oss lycka till och att vi var mycket välkomna till Skellefteå. Mycket trevliga människor, och sen blir det absolut inte sämre när de pratar på sin härliga norrländska. Låter så underbart!

Efter frukosten tog vi en promenad till Skellefteå Kraft arena eller Ladan som de säger där uppe. De tog ungefär en halvtimme att gå till arenan från centrum, eller ja iallafall i våran takt. Arenan liknade Läkerolen väldigt mycket faktiskt. Det var en rätt så fin arena. Där stannade vi och tog en massa kort på oss och arenan. Bevis på att vi har varit där. Sen kom det spelare körande med sina bilar, de hade deras namn och nummer på sina bilar, hmm är det så värst smart det? men men så hade dom iallafall. Sen bestämde vi oss för att gå till stan igen för vi kunde ju inte stå i flera timmar ute i kylan. Sen gick vi bara omkring lite, vi gick in på ett Café och fika lite.

Sen började det närma sig, så vi traskade upp ännu en gång till arenan. De här gången stod vi där och väntade tills vi skulle få komma in. Sen började vi fundera om våra älskade Brynäsgrabbar hade kommit ännu. Vi bestämde oss för att ta en liten promenad för att kolla om vi såg någon buss med Brynässpelarna i. Rätt som det var kom det en stor blå buss. Vi hade skylten med oss alltså "Brynäs IF 100 år" den höll vi upp och sen när bussen körde förbi hörde man tuuuut och en massa spelare som vinkade! jo visst är det underbart!

Sen fick vi äntligen komma in i arenan, efter att ha stått ute och väntat ett bra tag. Vi gick direkt till ståplats för att hänga upp skylten och sen ta lite kort och bara vänta tills matchen drog igång.

När väl matchen var igång så var det ett härligt tryck i arenan. Klacken hördes kanske inte så jättemycket, men sittplats var mycket med och klappade. Rätt häftigt att se. Där har sittplatspubliken i Läkerolen någonting att lära. Jag tänker inte berätta så mycket om själva matchen, det var en grymt jämn tillställning och mycket kamp, en bra match helt enkelt! och 1 poäng tog Brynäs med sig till Gävle igen. Mycket bra kämpat mot ett serieledande Skellefteå. Det skulle kunna vara de två lag som möts i en SM-final i vår. Inte alls omöjligt. Gärna för mig. Matchen avgjordes efter straffar, där Brynäs gjorde tre riktigt dåliga straffar medans Skellefteå satt sina, så var matchen avgjord. Men 1 poäng i Skellefteå är man mycket nöjd över! matchen slutade alltså 2-1 till Skellefteå efter straffar.

Efter matchen gick vi till Bussen för att tacka spelarna för en bra kämparinsats och match. Många av spelarna sa till oss att de tyckte att vi gjorde ett bra jobb på läktaren och att det var läckert att vi hade tagit oss enda upp till Skellefteå för att se dom. Andersén sa
-Vilken skitmatch ni fick se!  men vi i kör....NEEJ, hur kan han säga en skitmatch, jajja det får han tycka men vi var så glada att få se spelarna. Widing undrade hur vi skulle ta oss hem. Ja det var många spelare som pratade med oss och tackade för stödet på läktaren. Och vissa spelares ord dunkade lite extra mycket i hjärtat. Det uppskattades så jäklans mycket att spelarna verkligen uppskattade att vi var på plats. Det här kommer man kunna leva länge på!

Efter att ha stått där i kylan och blivit kall, fast det blev inte så kallt efter Lavanders fina ord till oss, då blev hela kroppen varm. Men iallafall vi tog oss tillbaka till busstationen i Skellefteå, och visst kan jag erkänna att man gick lite rakare och man var lite stoltare Brynäsare efter matchen än innan. Bussen gick klockan 21.00 från busstationen till Umeå central, där fick vi vänta på tåget som kom ca 00.45. Sen var det bara att sova hela resan hem till Gävle. Men det var inte svårt att veta vad man skulle lägga tankarna på när man sov. Ne det enda som man kunde tänka var Brynäs....då spreds värmen direkt i kroppen och man somnade rätt så snabbt.
Till Gävle kom vi klockan 10.00 på söndagsmorgonen.

Den här resan har varit för mig det häftigaste någonsin ! att åka så långt för Brynäs, är verkligen det häftigaste. Att få möta så oerhört trevliga människor i Skellefteå är helt underbart, det gör att man kan inget annat än att älska den staden. Människor hälsar, människor berättar vägen till arenan, människor önskar lycka till....det verkar vara det som kallas för norrlänningar! jo, lägg där till att just Mats Lavander också är det ! så underbar människa! Det sätt som vi blir bemött i arenan är helt sjukt underbart! Publikvärdarna välkomnar oss till Skellefteå och till arenan, de frågar oss om det är okej att släppa upp hemmafans på bortastå...varför dom nu gör det? men ändå....de var helt underbara! har aldrig varit med om något sånt bra bemötande! det ska dom verkligen ha ett stort fett TACK för !!!

En sån här resa tänker vi göra om ! gärna till Skellefteå igen! för jag har aldrig besökt en sån här underbar stad. Norrland är grejer det! Brynässpelarna ska verkligen ha ett stort fett TACK de med för just bemötande vi fick av er efter matchen, ni ska bara veta hur mycket era ord betyder för oss ! och hur mycket Brynäs IF betyder för oss, ja ni märkte kanske just det när vi åkte från Gävle till Skellefteå för att se en match och sen åker vi hem igen. Ne, det här inlägget skulle jag villja avsluta med ett stort fett.....

JAG ÄLSKAR BRYNÄS <3


Här kommer några bilder från Skellefteå:

Brynäsbrudarna är på gång !

:)

Utanför Skellefteå kraft arena !

På plats på bortastå...

inne i Skellefteå kraft arena....

arenan....

underbara er <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0