"Djävlar vad bra vi var!"

Hej mina kära vänner! ni som inte gillar sport kan stänga ner den här bloggen direkt, om ni inte vet hur man gör så klickar man på det röda krysset längst upp i högra hörnet. Jag vill ju såklart att ni ska stanna kvar på sidan och läsa mitt inlägg, men det är upp till er hur mycket hockeyintresse det finns i er. Det här inlägget kommer inte bli någon kortberättelse men ska ändå inte vara såååå himla långrandig, ska vara si sådär lagom typ :). Nu kör vi!

Igår var det ju Lördag, om ni inte visste det så vet ni det nu. Hockey som vanligt alltså, denna gång hemma i Läkerol arena, och denna gång mot Serieledarna Luleå. Som jag skrev i förra inlägget så vågade inte jag tippa seger för Brynäs för då tar besvikelsen över.. tyvärr. så Luleåvinst enligt mig skulle det bli på lördagskvällen, så en hockeyfest skulle vi inte få uppleva, kanske Luleåfansen då.... men men
Ja just det Luleåfansen.. "skoterraggarna" som de också kallas. Ska vi kallas "en gris, en ko, en Gävlebo" av AIK fansen så ska Luleåklacken ändå tåla "skoterraggarna". Men nu var det inte så att det var "en gris, en ko, en Gävlebo" som de sjöng på, utan i Läkerolens korridorer hör man ett gäng Luleåfans sjunga..... "Serieledare chalalalalala, serieledare chalalalalalala". Ja och det vet vi Brynäsfans att "skoterraggarna" är just nu i serieledning i Elitserien, men det kan vända snabbt i den här serien.. så lugn nu alla Luleåfans.
Föressten så var det en stor skala Luleåfanns som hade letat sig ner till Gävle för att se "serieledarna" möta Brynäs IF! GRRR... :) Luleåfansen hade tydligen tagit tåget ner hit. Trevligt att se en massa luleåfans, det hör inte till vanligheterna i Läkerol arena kan jag säga.

Men nu till Brynäsarna Eva, Catarina och jag själv såklart, sen får man inte heller glömma Jessica... Det var så att Catarina och jag hade planerat en sak innan matchen idag, Det är som alla vet Halloween.. och det firade vi med att vara Djävular. Så här såg vi ut...


ser ni bokstäverna också? :)

Så såg vi alltså ut. Innan matchen gick vi runt i våra små horn... så kom det några människor som sa... nu Djävlar tjejer kör vi!.... vi höll bara med och fortsatte vår tur runt arenan.. föressten man undrar just hur många varv man har gått runt i Läkerolen? :) det är nog en hel del varv faktiskt. Vi stannade sedan vid ett fönster där vi kunde ha utsikt över Brynässpelarna när de lirade lite fotboll som uppvärmning. Det första man ser är att Andreas Dackell tittar på oss och börjar skratta... ;) haha ja är man djävlig så är man... haha vi började med underhållningen sedan får Brynäs fortsätta på isen...
Nästa stopp för Djävularna var "Tigerhörnan" där får barn leka, vadå barn? tänkte vi. Vi såg ett sånt där hockeyspel och jag och Catarina stannade och spelade lite. Det gick inge vidare, men kanske för att hockeyspelet var lite lakom trasigt. Men roligt var det iallafall.


Det lite lagom trasiga hockeyspelet :)


Sedan fortsatte vår vandring, fast denna gång till vår plats "ståplats" :) Där inväntade vi uppvärmningen. När uppvärmningen var över, hörde man "kabooom" från Luleåklacken. Det visade sig att de smällde knallskott ner mot Brynäsklacken. Men men sen började introt, vi tänder våra horn och vi lyser upp i hela Läkerol arena typ ;) lite coolt faktiskt. Sen drar matchen igång.....

Matchen börjar i ett rasande tempo... bara så ni vet så tippade jag 2 - 5 till Luleå i denna match, kom ihåg det resultatet. Brynäs gör första målet genom talangen Jacob Silfverberg! 1 - 0 till Brynäs blir även 2 - 0 innan den första perioden är slut. Målet görs av Jonas Nordqvist. När det återstår 1 minut av första perioden sätter Luleå en reducering till 2 - 1. Då smäller det till IGEN, "kaboom" och Luleåfansen har kastat knallskott... den här gången gör det Brynäsklacken förbannad, iallafall en del av den, Djävularna håller sig dock lugna. Men delar av Brynäsklacken springer fram till räcket som avgränsar de både sektionerna. Och skriker fula ord och är allmänt förbannade på att de smäller knallskott. Den här gången plockar polisen bort varenda Djävel från ståplats... fast dock tar de inte oss ;) ne men de tar tar alla Luleåfans för en kroppsvisitering. För att kolla om det är någon som bär på några fler knallskott. Innan den andra perioden har dragit igång ploppar det upp lite Luleåfans hela tiden, men en stor skala har försvunnit.. 

Den andra perioden är ca 5 min lång innan "floppvärningen" visade att han inte är någon floppvärvning, han vi pratar om är Dale Clarke, som sätter 3 - 1. Då kan vi konstatera att min tippning 2 - 5 till Luleå sprack, tack för det! men hur det skulle sluta visste vi inte än, Luleåklacken lugnade iallafall ner sig en aning efter kroppsvisiteringen. Men Luleå på isen lugnade inte ner sig direkt. 3 - 2 kommer 10 min in i tredje perioden. Det skulle visa sig bli en spännande match det är, som så många gånger förut. Luleå tar ut målvakten och då brukar, vad hända??? jo mål i tom kasse!!! Eero Somervouri sätter 4 - 2 pucken i tom kasse och ett jubel som heter duga ryser igenom hela kroppen och enda upp till Djävlulens horn, som tänds och skiner upp i ett glatt glädjeskratt! och lättnad!. Brynäs hade gjort det!!! slagit serieledarna Luleå! vilket bara var en underbar känsla. Glöm 5 - 2 till Luleå och dröm 4 -2 till Brynäs,den drömmen gick i uppfyllelse. 

Efter spelarna hade tackat ståplatspubliken, Som var UNDERBAR idag! alla ska ha ett stort tack för insatserna alla gjorde.  Efter spelarna hade lämnat isen... så var inte Brynäsklacken nöjda med det utan den nya målvakten Thomas Greiss ville Brynäsklacken se på isen igen! " VI VILL HA ! THOMAS PÅ ISEN, VI VILL HA, THOMAS PÅ ISEN!" så skrek alla.... det tog ett tag men alla ville verkligen se den nya målvakten som gjorde en kanonmatch idag på isen igen. Och efter några minuter kommer han ut!! ett stort jubel hörs och alla klappar händerna och Thomas åker runt på isen och tror inte sina ögon att Brynäsfansen tycker om han så mycket. 
Som GD:s krönikör "Stisse" skrev i dagens tidning: Det var veckans skönaste och mest efterlängtande inropning, och en sån där grej som händer i sportens värld som jag aldrig kan bli mätt på.   
Det är så sant som det kan bli! det är underbart att se och höra! 


underbar bild <3   THOMAS GREISS ! 

Inte tala om sittplatspubliken! den var något extra idag! När klackan började klappa i takt, hänger plötsligt hela hallen på. Det gör att man får rysningar i hela kroppen, tänk nu också på att det var ca 5000 pers på plats bara! tänk på lördag, match mot Frölunda och HOCKEYFESTEN! är på plats! det går inte att gömföra med det här idag, hockeyfesten är bara något man vill uppleva som hockeyälskare och Brynässupporter. Två klackar i en hall gör att man tex skriker, "andra sidan är nu klara" "jajjamensan fattas bara" det kommer att vara så underbart!! det kommer också vara mer än 5000 åskådare på plats, det brukar vara väldigt populärt med hockeyfesten. Det drar mycket folk. så JAAA JAG LÄNGTAR TILL LÖRDAG!!!  


Hockeyfesten är alltid något extra! kom till Läker på lördag om ni vill vara med om något alldeles extra inom sporten och hockeyns värld! <3


Men Brynäs IF då, hur de spelade idag! helt otroligt, med detta spel vinner vi SM - guld kan jag lova! men om man ska klaga lite på laget, vilket man inte borde göra när det har blivit Brynäsvinst. Men det är så att Brynäs har varit lite för ojämna i sitt spel. Ena matchen har de spelat väldigt bra och andra matcher har de spelat som ett bottelag. Vilket inte är så bra. Men det kommer nog Czarecki få ordning på.. 
En annan kanske lite mer glädjade sak eller jag vet inte, men Brynäs spelar bättre mot TOPPENLAG än mot BOTTENLAG, så är det ! fråga mig inte varför och Brynäs vet nog inte själva varför men visst är det underligt, inte ens Djävulen kan svara på en sån fråga, tyvärr. 
Igår var det iallafall Brynäs som gjorde Luleå dåliga! Brynäs gjorde allt rätt igår, åkte skridskor, tacklade, gjorde mål, försvarade sig galant, Greiss gjorde det grymt i målet! och det absolut viktigaste kanske Brynäsklacken och publiken var GRYM!  jag skrek hela matchen som jag aldrig har gjort förut! Gode gud låt detta fortsätta! :) 

Att Luleåfansen kunde bete sig som de gjorde, hade jag ingen aning om. Trodde aldrig att Luleåfans var sånna :/ Har alltid tyckt att Djurgårdssupportrar och AIK supportrar är värst, men det vette sjuttom nu... Luleåfans kan tydlingen de också. Undra vad som är värst.... "någon kastar öl på någon" eller om man får ett "knallskott" på sig. Tror det sistnämda är värst, av det kan man skada sig, det kan man inte av öl. Då blir man bara lite blöt och luktar öl. Men det får man avgöra själv vad som är bäst :)

Så här stod det iallafall i Aftobladet efter matchen: 



Rätt åt dom :)

Efter matchen var det dags för det vanliga Fan corner. Idag tog även jag en autograf av en av mina två favoriter. den första jag tog av igår var Alexander Sundström :) den andra "vargen" kommer jag ta en autograf av senare :) när han dyker upp i Fan corner. 


Alexander Sundström på ena axeln :) på andra axeln kommer en annan favorit att stå..

Ne vad tycker ni? ska jag ge mig nu? jag tror det, nästa match för Brynäs är på tisdag mot Modo i Ö - vik. Hur den matchen slutar vågar jag inte gissa, det är kanske bäst att tippa Modovinst, det gick ju bra igår när jag tippade att Luleå skulle vinna. :) hehe ne vi får se hur det går på tisdag.... :) 

BRYNÄSAREN ALEXANDRA hälsar tack och hej! :)

Den här bilden får avsluta detta långa inlägg...

  

Tippar Luleåseger, men gode gud låt det inte stämma!

Snart dags för omgång 16 i elitserien... full omgång i morgon lördag. Vilka vinner ? vilka lag tappar poäng? jag hoppas verkligen att Thomas Greiss håller tätt i morgon och att försvaret täpper till mot Luleå i Läkerol arena. Jag vill inte hoppas på 3 poäng i morgon, jag vågar inte göra det, alltid när jag tror och vill det så går det åt skogen... så nu säger jag att det kommer bli en riktig tuff match i morgon mot Luleå och jag vet inte hur det kommer att gå...

Som jag skrev i tidigare inlägg, Bränn dit 3 poängaren i morgon Brynäs! Hoppas Luleåspelarna glömde att fylla på bensin på skotrarna så de inte kommer någon vart i morgon.

Så här ser omgång 16 ut av elitserien:

Södertälje - Modo (Modo har fyra raka förluster där de inte har gjort ett enda mål, ska den trenden fortsätta eller ska de lyckas göra mål?) jag tror själv på att Modo kommer göra mål men SSK vinner matchen.
Mitt tips: 4 - 1

Färjestad - Skellefteå (Två lag som har en bra formkurva, men ett lag ska bryta den formkurvan idag, men vilka?) jag tror att det blir en hemmavinst
Mitt tips: 2 - 1

AIK - Linköping (svårt att säga faktiskt, men tror på en skräll här, AIK vinner) vill inte det men tror att det blir så.
Mitt tips: 4 - 2

Frölunda - HV71 (också en svårtippad match, två lag som inte har kommit upp i toppform, detta är två lag som borde vara i toppen) Frölunda ligger sist i tabellen och är just för tillfället inte så bra. Tror på en bortaseger
Mitt tips: 1 - 3

Timrå - Djurgården (Timrå har gjort det bra hittills medans Djurgården har det gått sådär för) här tror jag på en hemmavinst.
Mitt tips: 5 - 3

Brynäs - Luleå (två lag möts som har helt olika formkurvor, Brynäs har en nedgående trend, medans Luleå går som tåget så här i början av serien) svårt att tippa denna match, vill såklart väldigt gärna att Brynäs ska vinna den här matchen men vågar tyvärr inte tippa på en hemmavinst, det blir Luleå som tar 3 poäng tyvärr :/
Mitt tips: 2 - 5


Det var alla lördagens matcher! låt mitt tips i Brynäsmatchen inte stämma!
BRÄNN DIT DOM NU BRYNÄS IF <3 


ja järnkrok visa nu vad ni kan!


AIK tror att de äger hela supportersverige tyvärr! älska ert lag så älskar vi vårat Brynäs IF

Tung tung kväll........ glöm det jag skrev i förra inlägget, glöm vad jag tippade i matchen glömde skyddshjälmen hemma, glöm den här kvällen alla Brynäsare, AIK fansen kan ju få fira dock att de åker ner till allsvenskan i vår.

0 - 3 mot AIK på hemmaplan är USELT! när jag skriver det här orkar jag knappt sätta fingrarna på bokstäverna på tagentbordet, för den här förlusten var inte rolig. Mot bottenlaget AIK får man bara inte förlora. Så är det Brynäs! 7 - 2 förlust mot SSK brändes fast på armen eller vart som helst, okej Brynäs spelade kanonbra i första perioden! dock får AIK det dära viktiga första målet som gör att Brynäs faller ner lite och blir sämre, varför vette sjutton men något händer. Målet som AIK gör SKA Greiss egentligen ha, men den gliiiider sakta men säkert in i mål.... de andra två målen vet jag inte så mycket om men tror inte att Greiss ska lastas för dom.

Tydligen är det nog så att när försvarsspelet inte fungerar bra, ja då fungerar anfallsspelet klockrent, och tvärt om. Idag fungerade försvart spelet rätt så bra iallafall trots 3 mål i baken. Men det var en förbättring från SSK matchen.
Men snälla Brynäs se till att ni bränner bort 7-2 förlusten på armen eller vart ni nu har satt den och vinn mot Luleå på lördag. Om det inte är så att 0-3 förlusten nu också har brännts fast på den andra armen, och Brynäs faller som en tung sten på lördag också, ne bränn bort skiten! vinst på lördag och brännmärket borta med vinden.

Ja just det ja, Luleå på lördag, vilket kommer bli en tuff match, men denna säsong är det faktiskt så att Brynäs spelar bättre hockey mot lag som ligger i toppen och som har mycket fart under skridskorna, mot lag som ligger i botten, som tex AIK blir Brynäs plötsligt väldigt dåliga. Hur kan det komma sig? så alla ni som redan har förutsett en förlust på lördag kommer att ha fel! för på lördag är det 3 poäng som gäller, vilket jag skrev idag också men det verkade inte gått in i Brynäsarnas hjärnor, i min var 3 poängaren redan där men inte jag som presterar på isen, utan jag bara hejar fram laget till den där 3 poängaren, vilket jag kommer göra stenhårt på lördag! :)

jag säger bara AIK fans! vilka puckon, nu ska jag inte dra alla över en kant, men jag säger de flesta är ju helt dumma i huvudet. De tror ÄRLIGT att de äger hela Hocketsverige för sig själva. Att kasta pengar på klacken gör bara oss Brynäsare rikare så tackar för det! att skrika "svin" till våran målvakt är så omoget det kan bli, Greiss lyssnar förstås inte på det men ändå! att kasta glas fulla med öl är ändå det värsta! det var väldigt nära att man fick gå hem som "stinkande öl" ikväll. Som tur var hamnade den trappsteget under oss, och ingen fick den på sig. Men ändå! Varför i hela världen får de ta med sig öl in på sektionen???? vad ska det vara bra för, okej för Timråfans, Skellefteåfans, Södertäljefans och nästan faktiskt Djurgårdsfans är det okej, men AIK fans finns det inte ens på kartan att de ska få ta med sig öl på sektionen, okej om de dricker i baren... men inte annars.
AIK har en sån jäkla respekt från både andra fans och andra människor runt hockeyn, de får göra precis vad som helst. Medans dom får göra vad som helst så får vi andra supportrar lida och få skiten. Hur det ska vara....
Som när vi Brynäsare åker på bortamatcher, säger de åt oss att inte ta kort i arenan, inte sätta upp banderoller över reklamskyltar, inte bete oss dåligt..... Men hallo! AIK fansen idag då... vem sa åt dom att sluta bete sig dåligt? ingen.... inte vad jag vet, för de fortsatte att skrika fula saker och gjorde saker som bara hör till lekis....

Skulle nog ha haft skyddshjälmen med mig iallafall....

Ne om det ska fortsätta så här så vet jag inte om jag tänker gå på någon mer hemmamatch när AIK kommer på besök. Det är rena faran att stå i Brynäsklacken när AIK supportrarna är på besök. Fattar inte hur man kan bygga både hemmastå och bortastå brevid varandra, det är en gåta för mig hur de kan göra det. Man ska väl inte behöva vara rädd och riskera att få öl och andra skit på sig när man står och hejar flitigt på sitt egna kära lag Brynäs IF <3 

Nu slutpratat om AIK fansen men all beröm till Brynäsklacken som för det mesta struntade i AIK klacken och hejade fram Brynäs IF istället, det räckte ju inte idag, men på lördag kommer det att räcka! :)

Brynäs - Luleå 18.30 på lördag i Läkerol arena ! Bränn dit 3 poängaren nu Brynäs!! <3 



All kärlek till Brynäs IF <3 
 

pinsamma AIK

full fart framåt men för sjutton sätt stopp bakåt också!

Jag har inte skrivit om Brynäs match i tisdags, men det är så här kära vänner att den matchen var ingenting att skriva om! det var rent ut sagt en SKITMATCH från Brynässida. Så bara avslöjar att ett lag som Södertälje vann matchen med 7 - 2 , det ska inte få hända! men såklart ska det någongång hända, och såklart händer det Brynäs som vanligt. SSK ska ligga under oss i tabellen så är det bra, just nu ligger de över oss men förvisso på samma poängantal som Brynäs. Men skärpning Brynäs! mål gjorde iallafall två Brynäsare, ett gjordes av succevärvningen Mattias Ekholm som idag vart utsedd till årets första rookiekandidat. Den andra målsytten gjordes av junioren Jacob Silfverberg. Men skitsamma vilka som gjorde målen det hjälpe iallafall inte till en seger.

Brynäs ställde nyförvärvet Thomas Greiss i målet mot SSK. Vilket inte gick så bra som ni har läst på resultatet. Det var några puckar som gick in alldeles för lätt. Men samtidigt fick han ingen och då menar jag ingen hjälp av Brynäsbackarna. Dåligt! Men nu slutpratat om denna match....

Ny match idag! Brynäs - AIK. Blir väl att ta med skyddshjälm när galna AIK supportrar intar Läkerolen. Jag vill se ett Brynäs IF som är mer taggat än någonsin ikväll! 7  - 2 förlust i tisdags har de glömt. en 3 poängare är ett måste idag mot AIK! det finns inget annat! jag tror på vinst med 4 - 1!

ETT HOCKEYLAG FRÅN GÄVLESTAD, SOM VI LEVER FÖR VARENDA NATT OCH DAG, FÖR VI SKA VINNA VÅR MATCH IDAG, FÖR VI ÄR BRYNÄS FRÅN GÄVLESTAD. OLÉ OLE OLÉ OLE OLÉ OLÉ OLÉ OLÉ !!

Omgång 15 i elitserien 2010-10-28 ser ut så här:

Luleå - Södertälje
( Där borde Luleå ta en 3 poängare, men glöm inte att Södertälje har tre raka vinster)
Mitt tips: 4 - 2

Skellefteå - Frölunda
( Här tror jag på en Skellefteåvinst)
Mitt tips: 3 - 2 i sudden

Modo - Färjestad (tror på en bortavinst, Modo har tre raka förluster)
Mitt tips: 3 - 5 (sista målet i tom kasse)

Brynäs - AIK (Hemmavinst såklart!)
Mitt tips: 4 - 1 ( Brynäs har varit starka på hemmaplan, revansch sen 7 - 2 förlusten SSK är att vänta)

Djurgården - Linköping (Här tror jag på en ganska jämn tillställning)
Mitt tips: 3 - 2

HV71 - Timrå (HV tar 3 poäng idag)
Mitt tips: 3 - 1


Dessa två herrar sätter ett varsitt mål idag! Lauritzen och Hansen <3


Thomas Greiss får stå mot AIK ikväll! :)





Brynäs spellediga i helgen, då drar jag till Strömvallen!

Idag är det Söndag, och nu tror alla att det har varit Brynäsmatch ni som läser inlägget, men icke sa nicke. Det är aldrig match på söndagar för Brynäs del.

Men är det inte match för Brynäs så är det match för Gefle IF. Idag tog jag med mig Eva på en match på Strömvallen. Faktiskt bara min andra match på Strömvallen. Har varit där en gång förut med familjen. Men idag var jag där med hockeygalningen Eva :).

Det var en "ödesmatch" för Gefle IF. Dagens match var en sån där match som det var mellan Västerås - Brynäs i kvalserien. Då var det Brynäs som bara måste och skulle vinna sin match. Men idag var det inge tal om kvalserien, utan idag var det tal om Gefle IF ska få ett litet steg närmare allsvenskt kontrakt till säsongen 11/12.

Föressten så var biljetten väldigt dyr! haha eller inte, jag hade alltså med mig en 10 och två femmor vilket blir 20 kr. 20 spänn för att se Fotboll idag! det är ett riktigt kanonpris, tänk om det vore så billigt att se på Hockey i Läkerolen, men nej det skulle jag inte vilja att det var, det skulle inte klubben klara av. Okej Gefles matchter har inte alltid kostat 20 spänn heller, utan det var bara idag, för att de vill ha mer publik på matcherna. En vanlig ståplatsbiljett för en vuxen kostar 100 spänn.

Men matchen då? hur gick det i den, jo det var rätt så bra spel förutom att det tog ett tag innan det blev något anfall. Är ju van med hockeyn ja. Där går det undan direkt!.
Gefle IF sätter ledningsmålet 1 - 0 i den 39:e minuten. Han som gjorde målet har jag ingen aning vad han heter, har inte lika bra koll på GIF spelarna som jag har med Brynässpelarna. Vet att en Gefle spelare heter Hasse Berggren, men det är som att veta Andreas Dackell i Brynäs :). Det vet alla vem det är liksom. Sen efter 45 minuter spelade väntade periodpaus (eller inte!) halvlek heter det i fotboll Alexandra, fy fy.
När andra halvlek drar igång så sätter Gais mer och mer press på Bryn... nej igen! Gais sätter mer och mer press på Gefle IF. De hade en puck.. ne nu får jag skärpa mig. De hade en boll i stolpen en gång också men inget mål, och Gefle vinner den såååå viktiga matchen på Strömvallen med 1 - 0.  

Jag själv var som en isbit. Det var ju sååå kallt ute. Tack och lov att Brynäs och ishockey spelas inne i hockeyarenor. Annars hade jag dött, för det var inte skönt att stå i 90 minuter och frysa häcken av sig.

Ne kära vänner... nu är det snart läggdags för fröken Alex, ska upp tidigt i morgon. Sen på Tisdag är det dags för Brynäs att krossa SSK i Södertälje. Det ser jag fram emot. Och att se nya målvakten Greiss i mål. Ska följa matchen på TV hemma hos Eva. Det blir mer än trevligt.. :D

Här kommer lite bilder från Strömvallen och Gefle IF:s match:


Fotboll på Strömvallen


Jag och Eva, En i Brynäshalsduk och mössa och en annan med Malmö FF mössa och halsduk, då kan man undra vad vi gjorde där ;)


Gefle IF - Gais


Sent avgörande av Elitseriens hetaste back!

Ännu en kväll med hockey i Läkerol arena. Denna torsdagskväll med en hel talangfabrik på isen. Bara namn som Calle Järnkrok, Anton Rödin, Melker Karlsson, David Rundblad, Martin Lundberg, Jacob Silfverberg, Adam Larsson, Tim Erixon, Johan Larsson, Victor Bergling..... jag tror jag stannar där. Men det finns flera. Ni hockeygalningar kanske redan har förstått att matchen spelades mellan Brynäs IF - Skellefteå AIK. Om ni inte visste det så vet ni det nu. Jag väntade mig en fartfylld hockey, med ganska dåligt försvarsspel och mycket mål framåt. Jag spelade TV - spelet NHL11 innan matchen, spelade en match just mellan Brynäs - Skellefteå och matchen slutade 2 - 1 till Brynäs. Jag sa för mig sjäv, att aldrig att detta kommer att bli slutresultatet i dagens match. Både Brynäs och Skellefteå kommer göra fler mål framåt.

Nu ska ni få höra hur det gick.
En ganska lugn inledning, där både lagen kände på varandra, inget lag ville ta kommandot i matchen utan det kom lite chanser här och där för både lagen. Men 0 - 0 stod sig perioden ut.
Den andra perioden är 7 minuter lång när Skellefteå AIK tar ledningen genom Erik Forssell. alltså 0 - 1 till Skellefteå. Men Brynäs gav inte upp för det för senare under perioden kvitterar nämligen Brynäs till 1 - 1 genom talangjunioren Jacob Silfverberg!. Inför den tredje stod det 1 - 1. Och denna match skulle bli spännande.

Nu får ni hänga med här... En ganska tråkig sista period med några enstaka chanser åt både hållen. Men när klackledaren säger till Brynäsklacken att idag är Toralf här från Glada Huddik teatern för att heja fram Brynäs till en seger. DÅ vaknar Brynäsklacken till och ropar "VI VILL SE TORALF VINKA" såklart vinkar han lite småförsiktigt till Brynäsklacken och flinar. Samtidigt som en viss Rolf Lassgård står upp vid sittplats och skriker ut sin ilska på domaren att det inte blev utvisning på en Skellefteåspelare eller något. Bara så där förbannad som Lassgård kan bli. Sedan ser man på samma ställe där både "hejande Toralf" sitter och den "förbannande" Rolf Lassgård står, ser man också en varg skymta genom Läkerolens stolar. Alltså vargen Jonathan Granström, som för nuvarande är skadad och får följa matchen genom läktarplats. Mitt bland kändisarna sitter han och följer sitt lag på spänning, och hoppas att detta ska gå vägen.... för en arg Granström kan till och med bli värre än en förbannad Rolf Lassgård. Inte vet jag men kanske. Ja men nu tillbaka till Brynäsklacken som ropar "VI ÄLSKAR TORALF" <3 då händer någonting i Brynäs spel som gör att Brynäsklacken jublar och hela Läkerol arena jublar för kung och fosterland, man ser även att "hejande Toralf" flinar åt Brynäsklacken och tar fram sin vackra Brynäsflagga som han viftar med så fint så fint, och Förbannande Rolf Lassgård han tar bort sin ilska och tar fram Brynäshjärtat och bara skriker ut sin kärlek genom isen... samtidigt som Jonathan Granström jublar lite försiktigt och tänker inom sig att YES de tog 3 poäng utan mig! :) Men visst ylade vargen lika mycket som han gör på isen allt.



Granström, Hejande Toralf och förbannande Rolf Lassgård <3


Ja när det återstod 1 minut på matchuret sätter Brynäs 2 - 1 !! och Talangfabriken bara fortsätter att producera, denna gång den glödheta backen Mattias Ekholm! han gjorde 1 mål i Mora förra säsongen, nu är han uppe i 6 fullträffar på 13 omgångar!!! vilken STJÄRNA!  Han blir viktig för Brynäs!  Ja Brynäs tar 3 poäng ! en riktigt härlig och skön seger både för Brynässupportrar och laget på isen. Och framförallt för Niklas Svedberg som bara släppte in 1 puck i mål. Han gjorde en stabil och väldigt bra insats i målet i går.

Det jag skrev längre upp i inlägget om att vi skulle få se många mål idag, var väl inte riktigt det vi fick se kanske men försvarsspelet var inte det bästa i något av lagen. Lite slarvpass hit och dit. Men en sak som stämde riktigt bra var TV - spelet NHL11. 2 - 1 i spelet och 2 - 1 i verkligheten, och jag som var stensäker på att det skulle bli mera mål. Men ibland har man fel och TV - spel har rätt. Så kan det vara.

Segern var så härlig att man kunde gå hem studsandes ;) typ... Ne men glada var vi. Det kändes som denna trepoängare var väldigt härlig att ha. det är alla trepoängare men det var något extra med denna. Allt kändes så bra på något sätt, det var något som var riktigt bra.. :) det man möttes av när jag kom hem, när jag slog på datorn och kvällstidningarna var något som bara kändes YEES DET HÄR ÄR VAD VI BEHÖVER! 
Så här stod det:



Det är det här som behövs i Brynäs IF idag. En riktig bra målvakt.! Kanonvärvning verkar det vara. Nu kan inte jag sitta här att skriva åh det blir SM - guld till Brynäs denna säsong bara för att Thomas Greiss från NHL klubben San Jose Sharks har värvats. Han måste bevisa att han är en toppmålvakt först. Men jag tror han kommer bli kanon i Brynäs och jag tror hela Brynäslaget kommer bli stärkta av att ha en riktig stabil och bra målvakt bakåt. Det här blir riktigt riktigt spännande att se honom! han kanske redan spelar på tisdag mot SSK borta. Det får vi se men annars får vi kanske se honom i Brynäskassen hemma mot AIK på torsdag. Får hoppas det.

Nu till det lite mera tråkiga nyheterna. Brynäs har ju nu värvat en ny målvakt, vilket gör att Brynäs har 3 målvakter vilket inte är så bra, det gör att någon målvakt får lämna Brynäs. Så här stod det i tidningen...


Men inget verkar vara helt klart från Brynäslägret. De skrev att efter helgen skulle de diskutera mera om målvaktssituationen mellan Svedberg och Bjurling. Men jag själv tror att Bjurling kommer få lämna. Svedberg har gjort det kanonbra när han har fått stå. Bjurling har stått nån match och visat att han inte riktigt håller Elitserieklass. Han säger själv att han inte har fått chansen, men man väljer själv hur mycket chans man ska få. Det gäller att vara bäst hela tiden. Svedberg har sätt bäst ut nu på träningarna och allt. Tycker väldigt synd om Bjurling att han ska behöva lämna Brynäs. Men om Brynäs ska nå Semi och lite längre, så måste något hända med måvakterna och då är nog detta det bästa. Sen är det Elitsport vi snackar om och då är det hård konkurans så är det bara. Jag hoppas Brynäs löser det på en bra sätt efter helgen.

Nu kommer lite fler bilder:


Känns ju inte sämre när Murray snackar gott om nya målvakten :)


Här gör Ekholm 2 - 1 till Brynäs när det återstår 1 minut! :D


Målgest :)


Överlyckliga Mattias Ekholm i intervju :)


Avslutar med denna bild på Brynäs nya målvakt Thomas Greiss :)

Nästa match för Brynäs är på tisdag då de åker till Södertälje och krossar SSK. Nästa hemmamatch är på Torsdag mot AIK. Då finns man som vanligt på plats!
Hejsvejs!



Underbara vänner <3

Jag längtar till fredag! då kommer Josefine och Matilda hit och umgås. Vi ska laga middag tillsammans och äta gott och bara mysa tillsammans. Vilket händer alldeles för sällan nu för tiden tyvärr :/

Matilda jobbar, jag går på Högskolan och Jossan söker jobb för fullt. Man skulle ibland önska att det fanns mera tid åt att vara med sina vänner, för de är de bästa jag vet <3 Utan vänner skulle man inte vara någonting. De är dom som gör mig glad. Jag hoppas jag ger glädje tillbaka... för de är alla värda <3

Ni vet vilka ni är.... :)


Här är två av mina allra bästa vänner <3 älskar er <3


"Det är jävligt svårt att leda med 3-0 efter en period"

Ny omgång i kväll, ikväll var det dags att ta sig an aporna på skansen. Alltså Djurgården IF. Hade en halvbra känsla inför matchen idag. Kunde bli vinst, men även förlust och det kunde även sluta oavgjort vid full tid. Jag kunde inte riktigt tänka mig hur denna match skulle sluta. Hoppades såklart på vinst! det gör man alltid.

Den här matchen såg jag på TV, hemma hos Catarina tillsammans med henne och Eva.

Jag börjar diskutera matchen nu, för det finns en hel del att prata om i denna match som innehöll nästan ALLT! både posetivt och negativt.
Så häng med nu! Det började nämligen såhär att Efter 1.52 i första perioden tar Brynäs ledningen, hur vet jag inte men mål blev det och det var Sebastian Lauritzen som satte dit pucken på något konstigt vis. 0 - 1 till Brynäs!
Efter 14.59 kommer nästa mål! även det görs av Brynäs, denna gång är det Lars Jonsson som sätter 0 - 2. Också ett väldigt knepigt mål som sätter sig rakt upp i krysset, men som en viss målvakt skulle ha tagit men är man Brynäsare så är man glad att den gick in!
Efter 18.19 i den första perioden kommer även 0 - 3 !!! av hete backen Mattias Ekholm!

Den första perioden slutade 0 - 3 till BIF. Jag trodde inte det var sant! inte Catarina eller Eva heller. Skulle denna kväll bli en kväll att minnas???
Detta citat kommer skrämma mig resten av livet "Det är jävligt svårt att leda med 3 - 0 efter en period"

40 minuter kvar att spela och Djurgårdens jakt på reducering och kvittering hade börjat.
1 - 3 kommer rätt tidigt i andra perioden, 2 - 3 kommer även det i andra perioden. Nu var det nära att det där jäkla citatet skulle stämma. Men Brynäs höll undan i den andra och perioden slutar 2 - 3. 

Den tredje perioden börjar rätt så galet, domarna kommer inte ut.... spelarna var redo att sätta igång spelet i den tredje perioden men utan domare går det inge vidare. Tillslut kommer domarna ut på isen och de har kommit fram till att Marcus Nilsson i Djurgården inte får spela mera i matchen, för det var nämligen så att det var en situation i den andra perioden där han drog på sig en utvisning och sen sa något olämligt till domaren som gjorde att han fick 2 + 10 tror jag att det var. Men han vart så förbannad att han gick ut till omklädningsrummet och det gör att en spelare blir direkt avvisad från matchen. Han skulle istället ha satt sig i utvisningsbåset. Klumpigt gjort!

Men nu till den tredje perioden, när domarna väl var på plats så kunde den tredje perioden dra igång, det dröjde ca 3 minuter innan Djurgården kunde kvittera till 3 - 3 tyvärr :/
Även 4 - 3 kom lite senare. Och nu var matchen körd fär Brynäs :( tyvärr så var den det och man tappar alltså en 0-3 ledning till förlust till 4 - 3 :/ citatet som jag skrev, kommer att följa med mig resten av säsongen och kanske hela livet. Kommer Brynäs leda med 3 - 0 i någon annan match så kommer jag vara lika nervös som jag är vid
1-0. Att det ska vara så jäkla svårt att behålla en 3  - 0 ledning?

Annars tycker jag inte att Brynäs spelade dåligt, utan det var Djurgården som vaknade och spelade riktigt bra i den andra och den tredje perioden. Brynäs var för avslappnade att de hade ledningen med 3 mål, men i ishockey kan man inte slappna av en minut för då är det andra laget ikapp. Så är det.
Så sjukt TUNG en sån här match är ! men jag vet att Brynäs IF inte kommer att gräva ner sig, ny match på torsdag mot Skellefteå hemma i Läkerol arena. Nog att publiken kommer att svika Brynäs efter en sån här förlust men låt de göra det, men riktigt supportrar och Brynäsare sviker inte sitt lag fast de tappade en 3 - 0 ledning ikväll. jag VET att Brynäs har en jäkla revanschlust, kanske inte ikväll när de åker hem i spelarbussen, men i morgon på träningen kommer de köra järnet!!

Och om det som jag skrev förut, att kommer detta bli något att minnas, så kan jag svara på den direkt att NEJ den här förlusten kommer att suddas bort i sömnen inatt. Citatet kommer följa med mig! men en kväll att minnas kan ni glömma!

MOT 3 POÄNG PÅ TORSDAG!!!
Nu glömmer vi kvällen som har varit och ser fram emot nya matcher tillsammans med Brynäs IF ! <3


Jobbig kväll Brynäs :/


Ja det vart en jobbig och tung kväll för Dackell och Brynäs :/

Å vi e Brynäs !!

Vi ser hur solen stiger över Sätraåsen, Vi ser hur Läkerolens is é blank och klar. Och Bönderna dom gapar utav fasa, och snutarna dom spejar och dom tar.
Vi ser dom svarta tröjorna i Brynäs, Vi vet att alla vägar bär oss rätt.

Å vi e Brynäs
Å alltid é vi med er, och alltid ska vi se er ta poäng.

Å vi e Brynäs
Å alltid é vi med er, och alltid ska vi se er ta poäng.

Ibland så kan det blåsa kalla stormar, ibland kan himlen vara ganska grå.
Men när det gäller laget som vi älskar, så skiner solen snart på oss ändå.
Vi hört om stora tider som har svunnit, vi vet att snart så är det dags igen.

Å vi e Brynäs
Å alltid é vi med er, och alltid ska vi se er ta poäng.

Å vi e Brynäs
Å alltid é vi med er, och alltid ska vi ser er ta poäng.

Vi följer Brynäs genom livets skeden, vi minns de sköna stunder som har flytt.
Och varför sörja tider som passerat, för allt det bästa är det som är nytt.
Och alrig ska vi glömma segersången, Den sjunger vi tillsammans om igen.

Å vi e Brynäs
Å alltid é vi med er, och alltid ska vi se er ta poäng.

Å vi e Brynäs
Å alltid é vi med er, och alltid ska vi se er ta poäng.

ALL KÄRLEK TILL BRYNÄS IF <3 




Full fart framåt men STOPP bakåt!

Ny match och ny 3 poängare kanske ? :) det skulle man önska iallafall. I går var det dags för ännu en match för Brynäs del. En hemmamatch också! motståndet var lejonen Linköping. Vilket inte skulle bli en lätt uppgift, Linköping låg på en andra plats i tabellen innan matchen.

På förmiddagen såg jag den fula vita bussen med LHC märket på svänga runt på Gävles gator. Inte en fin syn! men den var nog på väg till Sveriges snyggaste arena ! Läkerol arena <3. Så okej då de fick väl åka på Gävles gator men men inte för många gånger tack. Jag vill inte se den igen. Här i Gävle finns det bara BRYNÄS bussen ! <3 det är någonting riktigt fint utöver det vanliga. Men nu slutpratet om det...

Innan matchen mot Linköping gav hockeygänget sig iväg på äventyr på stan. Eller rättare sagt till Bowlinghallen... Vi laddade för Brynäsmatch genom att ta och spela bowling. vi spelade inte bara bowling utan vi hade våra finaste finkläder på oss dessutom! alltså Brynäströjorna, lite reklam för Gävles Stolthet gör väl inget? ;) det syndes att vi skulle på ishockey bara. :)
Bowlingen gick som den gick, huvudsaken vi hade roligt och det hade vi verkligen! för min del gick det sådär en viss Eva kom före mig men några strike fick jag till! :)

Här kommer lite bilder från uppladdningen med bowlingen.....


Eva på G :)


Eva och Catarina <3 :)


Jessica <3 :)


Eva ser överlägsen ut :) men icke sa nicke det var hon inte ;) hehe


STRIKE!!! :)

Det var lite bowlingbilder det. Det var inte bara jag som fick Strike utan det fick nog alla :) bra jobbat tjejer! Det där med bowlingen måste vi göra om! :)
Sedan drog gänget vidare till Läkerol arena för att för det första se Brynäs ta 3 poäng mot Linköping men också få se den nya enorma mediakuben! :)

Mediakuben skulle bli en vacker syn! vilken mediakub! nu när jag säger det här var den inte igång ännu utan den hängde alldeles svart i Läkerolens tak. Men när Introt på isen skulle dra igång så var även Mediakuben igång! och ja alla andra Elitserieklubbar! det här är något ni borde skaffa! för vilken bild och vilken kvalité och vad häftigt, man kunde ju se vad alla hade ätit till middag på den där enorma skärmen. SKIT COOLT! alla som inte har sett den, åk till Läkerolen nästa hemmamatch, alltså på torsdag!
Här får ni ett smakprov! :)


Jäkla nät som ska vara ivägen då :/ men coool är vad den är.... :D

Nu till Matchen Mellan Brynäs - Linköping. Som jag skrev i förgående inlägg så vart det inte 3 poäng i torsdags mot Luleå så igår skulle det bara bli 3 poäng!  det fanns inget annat!
Matchen började i ett rasande tempo där det var chanser åt både hållen. Rödin missade öppet mål och Linköping hade ett skott i stolpen. Brynäs borde ha tagit ledningen i första för det var chans på chans men den första perioden slutar 0 - 0.
Den andra perioden är 6 minuter lång när hemmalaget tar LEDNINGEN med 1 - 0 genom Mads hansen ! :) sen får Brynäs chans att göra 2 - 0 i powerplay, vilket de också gör! Det är Eero Somervouri som sätter 2 - 0 pucken! vilket var underbart! 2 - 0 står sig perioden ut.
Tredje perioden skulle visa sig bli tuff... Linköping gör mål efter en minut spelad av den tredje vilket gör att det står 2 - 1. Linköping ångar på och sätter Brynäs i press, men Brynäs håller undan till slutminutern när Linköping plockar ut Norrena ur målet och spelar 6 mot 5. Vilket vid många andra tillfällen visar sig bli mål i tom bur ! 3 - 1 till Brynäs!!! Jacob Silfverberg är det som gör målet! riktigt jäkla skönt var det!

3 poängaren kom inte i torsdag men igår då var det dags!!! åter igen 3 jättehärliga poäng att lägga i tabellen! Brynäs ligger nu 7:a i tabelllen. Vilket är bra. :)

Den här matchen kanske var Brynäs bästa match hittils på säsongen! jag vet inte men det var riktigt stabilt! och hör och häpna, Svedberg släppte bara in 1 mål, men det gjordes 3 mål framåt! okej ett mål i tom bur men det målet räknas det med. Försvarsspelet var klockrent idag! "full fart framåt, det var STOPP bakåt" :)



Hoppas Brynäs kan fortsätta på detta fina spel och försvarsspel! då blir den här säsongen kanon!
Ja och vi i hockeygänget spelade ju bowling idag och Brynäs IF vann matchen vilket betyder att vi måste spela bowling nu varje gång innan match, vilket kan bli dyrt i längden ;) hehe nä tror vi skippar det. De kan vinna ändå fast vi inte spelar bowling det har de visat förut ;)

Nästa match för Brynäs del är på tisdag borta mot Djurgården! då ska vi krossa apor ingen då! ;)
HEJA HEJA HEJA BRYNÄS! <3


under introt ;)


Brynäsvinst är allt som betyder något i svensk ishockey <3


Brynäs är vinnare LCH förlorare <3 

 
Kamratkompaniet glada efter vinst! :)


Vi avslutar detta inlägg med en bild över kärleken <3 "Läkerol arena" mitt andra hem <3

puss och kram !

Det är inte Tennis ni spelar Brynäs!

I går var det dags igen för Brynäs att ta på sig skridskorna och med klubban i handen göra en riktig bra match, det var nämligen bortamatch mot Luleå hockey i Coop arena. Jag visste redan från början att den här matchen skulle bli jäkligt tuff för tigrarna. Men med lite tur och bra spel kunde det ändå gå vägen.

Matchen i Coop arena började inget vidare för Brynäs, 1 - 0 till Luleå blev snart 2 - 0 och det kunde även ha stått 3 - 0  men det stannade vid 2 - 0, fast 19.56 in i första perioden gör Brynäs den där jätteviktiga reduceringen genom Lars Jonsson, ett hårt skott som sätter sig rätt upp i krysset! riktigt snyggt!. 2 - 1 alltså efter en spelad period.
Om den första periden börjarde uselt för Brynäs så tvärtom i den andra, 1.42 min in i perioden kvitterar Eero Somervouri ! det kommer mera....  hemvändaren Jonathan Carlsson sätter 2 - 3 pucken i mitten av perioden! här trodde jag att Brynäs skulle dra ifrån men icke sa nicke.... Luleå kvitterar till 3 - 3 och kan göra ledningsmålet 4 - 3 innan den andra perioden är slut. 
Den tredje perioden börjar med att Brynäs kvitterar IGEN denna gång till 4 - 4 men som många gånger förut så tar Luleå ledningen med 5 - 4, sen vet jag inte men Brynäs orkar inte längre, och Luleå kan göra både 6 - 4 och
7 - 4 som blir slutresultatet.  

Brynäs var bra med i matchen fram till i mitten av tredje periode då Luleå får gå fram och avgöra matchen. Det glädjer mig lite ändå att Luleå säger till canal + att Brynäs är nog det bästa motståndet vi har mött än så länge. Det kan Luleåtönten säga ändå men jag tror faktiskt att det är sant, jag såg inte matchen men hörde den på Webbradion och de verkade som Brynäs hade mycket fart och att det var hög klass på matchen.

Men Brynäs IF ! man får inte släppa in så mycket mål som 7 st! gör man 4 mål framåt så ska man vinna en match ! det är inte en match mellan Roger Federer och Robin Söderling på tennisbanan! Utan det är hockey vi snackar om och idag får man inte släppa in 7 mål för då vinner man inte några hockeymatcher. Jag vet inte om det var backarna som var dålig, men en viss Lars Jonsson var inne på 4 baklängesmål ! vilket inte är bra. Det känner han nog själv också. Sen måste jag säga att Niklas Svedberg inte hade en rolig dag på jobbet. Han gjorde en USEL match mellan stolparna. Inte alls bra. Känns lite som Sundlöv måste leta efter någon ersättare till Svedberg eller Bjurling, tror inte att det här håller i längden, för mål framåt det gör Brynäs som aldrig förut men man släpper även in mål som aldrig förut.
Bjruling kommer få chansen på lördag då det är hemmamatch mot Linköping ! det tror jag.

3 poängaren kom inte i går men den kommer på lördag!! med ett bätre målvaktsspel och bättre försvarsspel vinner Brynäs på lördag!

Brynäs målskyttar mot Luleå!
Lars Jonsson
Eero Somervouri
Jonathan Carlsson
Calle Järnkrok


Luleå fick gå vinnande ur striden igår med en 7 - 4 vinst


Man kunde tro att det var Tennis mellan Luleå - Brynäs!

Mediakuben är enorm !

Idag var det en sån här ledig dag från skolan igen. Vi har ganska många sånna, fast egentligen är man inte ledig utan man ska plugga det som behövs. Men idag var jag ledig för ingenting behövdes pluggas. ..

Och vad gör inte en trogen Brynäsare då tro...? jo man beger sig till sitt "andra hem" Läkerol arena för att se Brynäs träna på is. Fast saken var den att på Läkerol arenas is där är det just nu en byggverkstad, fullt med prylar, den nya ENORMA mediakuben ska ju upp i Läkerol arenas tak, mer om den senare i inlägget :) men iallafall, isen i Läkerolen var upptagen, vilket gör att Brynäs får ge sig ut till B - hallen för att träna. Vilket vi supportrar inte gillar, det är ju så fruktansvärt kallt där inne, elller rättare sagt ute!. Men då kan man fråga sig vad man gjorde där? förkyld och allt. inte bra alls Alexandra!. Föressten så var två muppar till med Catarina och Eva är alltid med som vanligt :) vi är galna det har vi hört ett antal gånger men 1 timme kan man stå ut att stå i en iskall hall och titta på hockeyspelare som åker skridskor och skjuter puckar till både höger och vänster! :) mycket trevligt !  men som sagt galna det är vad vi är...

När sen spelarna går av isen så står vi precis där de går.. (man kommer rätt nära spelarna i B - hallen vilket gillas) . När vissa spelare går förbi hör man ett visst "hej" :) de känner ju faktiskt igen oss efter dessa alla träningar och matcher vi har varit på :) vissa kollar inte ens på en :) men de gör som de vill, de ska bara veta att de vinner på att heja på oss :) vi är väldigt snälla Brynässupportrar (finns nog inga snällare än vi) De ska de veta! men iallafall när ALLA hade gått av isen, och då menar jag alla fast Alexander Sundström och Jonathan Carlsson var kvar långt efter de andra, så stannade vi kvar tills de hade gått. vi var först in i hallen, vi skulle bara vara sist ut också. Vilket vi var :) 

Några bilder från isträningen kommer här:


Brynäs isträning i B - hallen !


Vitt gäng :)


Här spelas det hockey :) pucken hamnade högt upp i luften :)

Ja det var isträningen det. Efter den så var vi inte riktigt klara, nästa stopp Läkerol arenas restaurang där vi åt mat :) mycket god mat har de, men ack så dyr, men det stoppade inte oss! mat skulle vi ha i oss :) Dessutom får man se lite spelare igen, för de brukar oftast äta i restaurangen efter träning. Inte alla men några iallafall. Några spelare fick vi även se idag. En av mina favoriter bla :) vargen! :)

Nu till något mycket större och häftigare än maten i Läkerol arena!
den nya ENORMA mediakuben! den är inte liten kan jag säga, det kommer bli ashäftigt på lördag då den invigs i Läkerolen! nu kommer repriserna synas riktigt jäkla bra från ståplats och från alla läktare ! vi satt och åt i restaurangen när mediakuben testades och vilken bildkvalite! det var nå grymt! :) haha det kommer bli coolt på lördag och matcherna framöver i Läkerolen ! det får inte missas ! :)


Läkerol arenas is är en byggplats just nu :)


vilken bildkvalité !

Nu till något lite tråkigare :/ en av mina favoritspelare vid namn Jonathan Granström är axelskadad och kommer vara borta några veckor och det kan bli längre. Inge roligt, tycker han är superviktig för Brynäs! men men som Granis sa själv det hör till sporten att bli skadad också! sånt händer. Nu får jag inte se favvosen på ett tag på isen, men ska nog klara mig iallafall och Brynäs kommer klara sig bra utan honom, iallafall ett tag. :)



Det får avsluta dagens inlägg. I morgon har Brynäs bortamatch mot Luleå i omgång 10 av elitserien! det blir en tuff match för Gävlegrabbarna kan jag säga! men ingenting är omöjligt! Brynäs åker till Luleå för att ta 3 poäng det är jag bergssäker på! annars kommer 3 poängaren på lördag i Läkerolen mot Linköping! vi får se men nu tar vi dom!!

Hejsvejs!


9 omgångar har passerat, Brynäs är på gång

9 omgångar är nu spelade av elitseriesäsongen 10/11, som har öppnat väldigt spännande och jämt. Vi har Luleå i toppen, vilka trodde de innan serien startade? Frölunda ligger näst sist, alltså på 11:e plats i tabellen. Det trodde nog ingen heller. Nu är det så att lagen hoppar lite hit och dit så här i början av serien, genom 3 poängssystemet så flyttar sig lagen upp eller ner efter varje omgång som spelas, iallafall nu i början, sen brukar det visa sig vart lagen kommer att ligga under säsongen, men just nu är det för tidigt att säga det. 

Det jag vet är att Brynäs IF ligger på en 7:e plats i tabellen just nu. De har jobbat till sig 13 poäng efter 9 omgångar, vilket är väldigt bra jobbat! 

(1) Brynäs - Modo 0 - 2  ( 0 poäng)
(2) HV71 - Brynäs 5 - 4 efter sd (1 poäng) 
(3) Brynäs - Djurgården 4 - 2 (3 poäng) 
(4) Frölunda - Brynäs 4 - 3 efter straffar (1 poäng) 
(5) Brynäs - Södertälje 2 - 3 (0 poäng)
(6) Skellefteå - Brynäs 6 - 3 (0 poäng) 
(7) Brynäs - Färjestad 4 - 2 (3 poäng)
(8) AIK - Brynäs 2 - 3 (3 poäng) 
(9) Brynäs - Timrå 5 - 4 efter sd (2 poäng) 

Brynäs har hittills gjort 28 mål! och släppt in 30 mål

Brynäs har denna säsong visat att mål de kan man göra! vilket inte hör till vanligheterna faktiskt! men det är bra! dessvärre tycker jag att man har släppt in lite för mycket mål istället. 30 insläppta mål efter nio omgångar är inte så bra. Nu ska vi inte lasta Svedberg och Bjurling för det, försvarsspelet har mycket att visa än. Men visst måste båda målvakterna upp ett snäpp för att det ska bli färre insläppta mål.


Härliga vinster har vi fått sett! och mer kommer! :) 

Spelare som har visat sig vara kungar på isen och gjort många poäng, det är Brynäs juniorer! det är dom som briljerar och skakar om motståndarna. Sen är spelare som Dackell, Somervouri, Kahnberg, Hansen , Jonsson och Granström väldigt viktiga också, de har även visat att de kan kliva fram i avgörande lägen.
Men det är junisarna som äger isen! så som Järnkrok, Rödin, Silfverberg,Larsson och framförallt Mattias Ekholm! vilken lirare han är ! han gör ju mål i varje match typ :) 2 mål nu senaste matchen mot Timrå :) Han kommer bli viktig för Brynäs i vinter!  


Calle Järnkrok ! en annan väldigt viktig Brynäslirare! 

Fortsätter Brynäs på denna väg men täpper till lite bakåt så kan det bli en lång och härlig säsong för oss Brynässupportrar! :) KÄMPA BRYNÄS! <3 

 

  


Finns bara ett nummer 21, Ove..Ove..Ove Molin !!

Dags för omgång 9 i elitserien. För Brynäs del var det hemmamatch mot Timrå som stod på spel.
Före nedsläpp skulle en Brynäslegend hyllas, vid namn Ove Molin.

Men före det spelades en hyllningsmatch för Molin, där Molin själv var med och spelade. Team Molin mot Timrås veteraner. Matchen slutade 2 - 3 till Timrå.

Men nu tillbaka till elitseriematchen. Ove Molin hyllades av ca 7300 som var på plats i Läkerol arena! det var MÄKTIGT kan jag säga!. Alla stod upp och klappade och klappade taktfasta applåder! Alla bara ropade OVE...OVE..OVE MOLIN!! Så jäkla fint och det visar vad en som Ove Molin betydde för Brynäs IF. Jag själv fick rysningar i hela kroppen när alla bara står upp och applåderar! Kändes nästan som om Brynäs hade vunnit SM - guld! men riktigt så var det ju inte men det var grymt MÄKTIGT! och inte tala om när matchen mellan Modo - Brynäs i SM - slutspelet 99 visades på mediakuben i Läkerolen, det som visades var just när OVE MOLIN <3 kommer fri mot tom bur och sträcker upp händerna i luften innan han sätter pucken i mål och det betydde SM - guld för Brynäs 1999 ! :) ja det är tider det... Ove Molin sa själv att klubben i hans Hjärta kommer ALLTID att vara Brynäs IF. "EN GÅNG BRYNÄS, ALLTID BRYNÄS!!" just den ramsan passar så bra in på MOLIN <3 går bara inte att sluta snacka om denna legend! en legend av många inom Brynäs, men jag vette sjutton om inte Ove Molin är den största inom Brynäs IF ?


"Finns bara ett nummer 21, Ove Ove Ove Molin" <3

Men hur gick det i elitseriematchen mellan Brynäs - Timrå då? Jo matchen började väldigt bra, med högt tempo och båda lagen ville framåt. Brynäs inledde målskyttet 09.21 in i perioden genom backen Mattias Ekholm. Timrå kunde kvittera en minut efter. Men Brynäs återtar ledningen genom Mattias Ekholm Igen!! :) Han är het nu den grabben! men det tar inte lång tid innan Timrå kan kvittera igen till 2 - 2.
Innan den första perioden är slut får vi faktiskt se ett mål till! Brynäs tar ledningen med 3 - 2 genom min FAVORIT Jonathan Granström!  Då hörs det i högtalarna: "Var är vargen, var är vargen...." :) så grym låt och grabben som gjorde målet är inte så dum han heller!!
Den andra perioden blir lite lugnare än den första men båda lagen vill framåt och göra många mål. Brynäs gjorde 4 - 2 i andra perioden genom Lars Jonsson! Men Timrå kunde kvittera igen men denna gång till 4 - 3, viktigt för Timrå men slarvigt av Brynäs. 4 - 3 stod sig perioden ut.
Tredje perioden hade bara ett mål och det var Timrås, de kunde nämligen kvittera igen! hur många gånger skulle de få kvittera? 4 - 4 alltså. Sen var det Timrå som trummade på och var nära att ta ledningen och ta hem 3 poäng! men Brynäs höll undan och matchen gick till förlängning.. I förlängningen kunde Brynäs ta bonuspoängen genom Mads Hansen! som betydde 5 - 4 till Brynäs!



Mads hansen fixade bonuspoäng till Brynäs!

Matchen i säg var underhållande och väldigt rolig att se på. I Brynäsögon var det lite för enkla mål som de släpper in. Timrå får göra mål för lätt, Brynäs försvarsspel var inte helt klockrent i dagens match. Men gör man många mål så är det bra. Synd att inte Brynäs kunde ta 3 poäng med samtidigt får de kanske vara nöjda med 2 poäng, det är iallafall jag. Matchen kunde sluta lite hur som helst. Men väldigt glad att det slutade med en sudden seger! :)

Att sedan gå hem och nynna för sig själv, Ove..Ove...Ove Molin var underbart! vilken kväll, En sån otrolig hockeykväll! även fick jag nynna "segern är vår, segern är vår, vi har vunnit, segern är vår!"

Nästa hemmamatch för Brynäs del är på lördag! en till lördagsmatch alltså! att kunna slå den här stämningen som var ikväll blir svårt, men det kommer nog lockas en hel del publik till lördagens match mot Linköping, för det är nämligen så att då ska den nya mediakuben presenteras och vara klar i Läkerol arena! det vill nog folk se! det vill iallafall jag, så jag finns på plats! och såklart många Brynäsare till! väl mött på lördag igen!

Föressten vill också nämna att Brynäs har tagit 8/9 poäng denna vecka! det är grymt bra gjort! 3 poäng mot Färjestad i tisdags i Läkerolen, 3 poäng i torsdags mot AIK på Hovet och 2 poäng ikväll mot Timrå. Brynäs IF är på gång! Vilket glädjer oss Brynäsare!

Mamma har tagit fram "Brynäslimpan" till frukost i morgon, fira segern kanske? hehe Brynäs betyder en hel del för Gävle, att till och med döpa bröd till "Brynäslimpan" säger allt. Den kommer iallafall att smaka mums i morgon bitti!
Hejsvejs!


Undra just hur det kändes att vara Ove Molin ikväll?


Tack för allt Ove, du kommer bli saknad av oss Brynäsfans!


råttor mot tigrar = AIK - Brynäs IF

Omgång 8 i Elitserien för Brynäs del spelades på Hovet, dock inte mot aporna utan mot råttorna AIK. Det var bara vinst som gällde idag med! nöjd med 2 poäng skulle jag inte vara, nöjd med 3 poäng skulle jag däremot vara väldigt nöjd med.

Som sagt jag, Eva och Catarina åkte ner med Brooklyns tigers supporterklubb. En rolig och rätt så lugn bussresa. Det gick lite snabbare nu än resan till Göteborg, kanske inte var så konstigt men det gick riktigt snabbt till Stockholm! eller ne vänta, inte I STOCKHOLM, för där var det rusningstrafik, så vi fick stå och vänta en hel del, bilköerna slingrade sig på Stockholms vägar. Men till Hovet kom vi fram!. Där har man varit förut så man vet hur det ser ut och vad som gäller :)

Tigrarna och råttorna var ute på isen och värmde upp inför match.
Måste bara säga att AIK:s intro var uselt! det var inte alls nå bra. Har sett mycket bättre intro än det. Inte var det mycket publik heller. Men men matchen skulle spelas iallafall.

Ja Brynäs började rätt så bra, det var lite chanser åt båda hållen. Men det var Brynäs (tigrarna) som kunde sätta 0 - 1 pucken genom nyförvärvet Dale Clarke! Skönt för honom att få sätta första elitseriemålet i Brynäströjan. Hoppas det släpper för killen nu.
0 - 1 stod sig perioden ut.
I den andra perioden kunde Brynäs sätta 0 - 2 genom Jakob Silfverberg! mycket snyggt, rakt upp i nättaket!
I den tredje perioden kunde AIK reducera 5 min in i perioden och det skulle trots allt bli lite spänning av den här matchen. AIK tog ut målvakten och jättetalangen CALLE JÄRNKROK!! kunde sätta 1 - 3 i öppen kasse. Tro eller ej men AIK kunde faktiskt reducera ännu en gång till 2 - 3 men närmare än så kom inte AIK och Brynäs tar 3 mycket mycket sköna poäng på bortais! första 3 poängaren utanför Gävle! :D


Silfverberg och Järkrok gjorde ett varsitt mål på Hovet!

Matchen var si sådär att titta på. Den allra bästa var att Brynäs tog 3 poäng! men spelet i sig kanske inte var av den högsta klassen. Men AIK är ett sämre lag än Brynäs och då kan det vara svårt för Brynäs att spela på högsta nivå när motståndarna är ett snäpp sämre. Jag tippade ju 3 - 1 till Brynäs och var inte alls långt borta från att ha rätt, hade inte AIK reucerat ytterligare en gång hade jag haft rätt. Men det viktigaste var 3 poäng!

I morgon Lördag är det en alldeles speciell dag i Gävle! "Ove Molin dagen" :) Han ska nämligen hyllas av Brynäs IF för hans hjärta för Brynäs och hans matcher i Brynäströjan! Den hyllningen vill ingen Brynäsare missa. Brynäs spelar mot Timrå 18.30 i Läkerol arena. Vilket tror jag kommer bli en hård kamp, men med publikens stöd och skrik så ska nog detta gå vägen! Stod i tidnignen idag att det kommer mycket folk i morgon ! :) jättekul! 




kan Brynäs ta 9/9 poäng denna vecka? på Läördag får vi svaret! :)


Nu till något lite tråkigare inom ishockey. Att vara domare i Elitserien är ett tufft och egentligen hemskt jobb. Att varje dag på jobbet få kommentarer och fula ord från spelare och ledare. Men varje domare har sitt ansvar att inte lägga sig i spelarnas åsikter. Om det är en speciell åsikt om en matchsituation så såklart att domaren ska förklara och säga vad som hände och vad som var rätt. För det är faktiskt så, vem klagar man på om sitt lag förlorar? vem skriker man fula ord och könsord till? Jo till domare, igår på Hovet tog domaren många utvisningar på Brynäs och man blir frusterad att sitt egna lag hela tiden får spela boxplay, och sen om motståndarlaget gör mål i sitt powerplay så blir publiken galen, och det hände igår på Hovet. brynäs fick spela väldigt mycket boxplay och AIK gjorde mål i Powerplay och då skriker Brynäsfansen "Tacka domarn" men när man tänker efter så är det verkligen domarens fel att laget drar på sig utvisningar? det kan lika gärna vara spelarnas fel. Att de kanske inte hänger med i situationen eller hakar någon för att spelaren själv inte hänger med.

Det var matchen i går mellan Färjestad - HV71 som HV:s spelare Lance Ward gick till attack mot domaren Thomas Andersson. Det var efter matchen som Lance Ward tycke att Thomas Andersson dömde som hästskit, b.l.a för att Lance Ward vart utvisad av att ha dragit i målvaktens tröja, och hållt i honom. Jag vet inte allt för jag såg inte matchen men Lance Ward ska ha skriket till "kuben" "Go fuck himself" och massa andra ord. jag säger bara att man måste ha en RESPEKT för domarna i Elitserien!. Lance Ward kunde inte ta en förlust och allt bröt ut mot domaren. Tycker både Lance Ward och alla andra som klagar på domarna borde lägga av. Visst finns det ilska mot domarna, men de är de som dömmer matchen och de bestämmer reglerna på isen. Som spelare kan man inget göra. Tror nog att varje spelare får vara glad att människor vill utbilda sig och vara domare i dagens samhälle. För att vara domare är inte en lätt uppgift. Sen finns det såklart vissa bättre domare än andra. Just Thomas Andersson har inte jag sett så mycket när han dömmer. Han bor ju I Gävle och faktiskt granne med mig ;) och han vill inte dömma Brynäs vilket jag tycker är helt rätt. Bor man i en stad som har ett elitserielag så ska man inte döma det laget. Har hört Thomas säga att han inte hejar på Brynäs men han avstår ändå. Vilket är helt rätt! 
Ja, dagens domare har det inte lätt.....


Ur Aftonbladet

LÄNGTAR tills matchen i morgon!!! Molin ska hyllas! och det gör Brynäs genom att Team Molin och Timrås veteraner ska spela en match innan elitseriematchen mellan Brynäs - Timrå startar.
Alltså:
16.15 Match mellan Team Molin - Timrås veteraner
18.30 Brynäs - Timrå (Elitserieomgång 9)
Syns i Läkerol arena!


Match mot Färjestad brukar betyda förlust eller?

Ny match nya tuffa tag för Brynäs. I går spelade Brynäs hemmamatch mot Färjestad BK. Jag var så "jäkla" säker (det var jag inte, men ändå) att det SKULLE bara bli poäng idag! det fanns inget annat! men den där oron finns där ändå. Men när skulle Brynäs börja plocka poäng på hemmaplan då? visst Brynäs har tagit 1 trepoängare på hemmaplan innan dagens match men det måste bli fler!

Ja nu till matchen. Brynäs började i ett hyggligt tempo, då menar jag verkligen i ett rasande tempo, det var ett lag som var på isen i den första perioden och det var Brynäs. Man såg att laget hade bestämt sig innan matchen att den här matchen skulle bara Brynäs vinna! det såg man på grabbarna direkt på isen, de krigade som vargar allihopa, eller nej inte som vargar för det är ju Färjestad men de var mer som snälla hundar i gårdagens match, iallafall i första perioden, Brynäs var hungriga TIGRAR! :)

Hör och höpna! Brynäs ledde med 3 - 0 efter första perioden! 3 - 0 och vem hade gett tigrarna mat?? för vilken fart och vilka mål! ;) okej något lite turligt men det är inte ofta puckarna studsar MED Brynäs, utan det är oftare de studsar MOT Brynäs men inte denna kväll!
1 - 0 gjordes av backen Mattias Ekholm, som verkligen har kommit igång nu! HÄRLIGT! :)
2 - 0 gjordes av succe junisen Calle Järnkrok!
3 - 0 gjordes även det av succe junisen Calle Järnkrok!

I den andra perioden kom tigrarna ner lite på jorden igen. Färjestad kunde nämligen reducera till 3 - 1. Men närmare än så kom inte Färjestad i den andra perioden.
I den tredje måste tigrarna stannat kvar i burarna, för 10 sek in i perioden kan färjestad reducera ytterligare en gång men nu till 3 - 2. Det kändes som om kvitteringspucken snart skulle komma också tyvärr :/ Färjestad tryckte på men skapade inte så många farligheter. På slutet tog Färjestad ut sin målvakt och spelade 6 mot 5. Då kommer tigern Dackell fram och avgör matchen med 4 - 2 mål i tom kasse. HÄRLIGT HÄRLIGT! 3 poäng till tigrarna !

Tigrarna fortsätter sin elitserieomgång nr 8 i Stockholm mot råttorna AIK. Ni hör bara på djuren, Råttor mot tigrar? hallå! den matchen ska tigrarna bara vinna! :) men det kommer bli en tuff drabbning men tigrarna ska gå ur den striden segrande! Brynäsarna Eva, Catarina och jag finns förstårs på plats på Hovet i morgon :) åker ner med supportergruppen "Brooklyns tigers" :) ska bli en härlig resa! mot seger!  jag tippar matchen med en 3 - 1 seger för Brynäs! :)

Nu lite bilder som jag har tagit från hockeyligans videoklipp från matchen ;)



Denna bild är dock tagen från aftobladet :D


Ja ni ser själva, måååååååååååååååål ! ;)


Järnkrok blev 2 målsskytt! vilken junis alltså!


Calle Järnkrok <3


"Du ska vara president, du ska vara miljonär" hörs i högtalarna när Dackell gör mål ;) Kung Dacke!


Så har vi slutresultatet här! så grymt härligt! <3


Saknad är bara förnamnet, Markström återvänd till Brynäs IF !

ja då var det matchdag igen då, nu är det många matcher på kort tid, vilket kanske passar Brynäs, iallafall enligt Niklas Czarnecki. I dag var det iallafall en kvällsmatch. Matchen spelades uppe i Skellefteå mot just Skellefteå AIK.

Matchen kunde inte börja bättre för Brynäs del, Eero Somervouri gör mål efter 27 sek! och ger Brynäs ledningen ! fyra minuter senare ungefär kvitterar Skellefteå till 1 - 1, men Brynäs ville visa Skellefteå vilket lag som skulle vinna denna match idag så Brynäs tar åter ledningen med 1 - 2 genom backen Mattias Ekholm! hans första mål för Brynäs, tror jag iallafall. Men återigen kvitterar Skellefteå men denna gång till 2 - 2 :/ innan den första perioden var slut hade även Skellefteå tagit ledningen med 3 - 2. Slarvigt av Brynäs att slarva bort sin ledning till underläge. men men det är hockey vi snackar om och det kan vända snabbt.
I den andra perioden kvitterade Brynäs till 3 - 3 genom Jonas Nordqvist (viktigt att han får komma igång nu) det gör att matchen står och väger i hela andra perioden, för det blir inga fler mål i andra perioden.
Den tredje får Brynäs spela mycket powerplay, de hade ett skott i stolpen och många fina lägen där man skulle ha tagit ledningen, men Skellefteå var med och främst målvakten Joacim Ericsson (från Hedesunda, och har vunnit SM - guld med J20) Brynäs hade ett väldigt bra tryck mot Skellefteåkassen, men pucken ville absolut inte in, ja sen kom blixten från klarblå himlen, Skellefteå gör 4 - 3 11 minuter in i tredje perioden. Och snabbt därefter också 5 - 3. Vilket gör att Brynäs går ner sig rejält och tappar suget totalt. Skellefteå gjorde även 6 - 3 innan match var slut. ny förlust för Brynäs IF :/

Matchen i sig var väldigt bra, bra fart och bra spel. Många fina chanser åt båda hållen, båda lagen ville verkligen göra mål. Men det gjorde också att försvarsspelet vart sämre. För släpper man in 6 puckar Brynäs, så vinner man inga hockey matcher tyvärr :/ i förra inlägget skrev jag vart var Lars Jonsson någonstans i dagens match? nu har han visat sig iallafall idagens match, han var nog den bästa backen iallafall idag, iallafall enligt radiosportens kommentatorer. De berömde honom väldigt mycket. Men vad gör Björn Bjurling? nu såg jag inte matchen på TV så jag kan inte säga om det var billiga mål han släppte in eller om det var försvaret som var uselt, men inte ska man släppa in 6 puckar! det måste Bjurling skärpa till! Sen tycker jag inte det känns så tryggt med Bjurling och Svedberg :/ tyvärr det känns inte alls så bra. Visst det har bara gått 6 omgångar eller vad det är och det är långt kvar, men ska målvakterna släppa in mer än 4 puckar varje match så kommer det bli en lång och jobbig vinter, vår. Det måste blir bättre! förra säsongen hade Brynäs problem med att göra målen men det går alldeles gallant än så länge så det ska vi inte klaga på. Men det som är oroväckade är målen som vi släpper in.
Pecka Alcén har någonting att jobba med nu... målvakterna måste bli bättre!

Det är en kille som är otroligt saknad i Gävle och Brynäs IF.... ni har honom på bild här...



Jacob Markström är saknad i Gävle och Brynäs! honom behöver Brynäs! vad ska han till NHL och göra? jag förstår att allas hockeyspelares dröm är att få spela i NHL. Men men..... Han släpper i snitt inte mer än 3 mål iallafall. u vet jag att man ska inte jämföra Markan med Bjurling och Svedberg, för Markström var en klass för sig, en jättetalang men ändå, Brynäs behöver en som Markan!



Men det är dessa två herrar som ska göra det för Brynäs IF denna säsong, jag hoppas verkligen att de förbättrar sig. Annars blir det en låååång säsong. Vi kan bara drömma om Markström men verkligheten är att Svedberg och Bjurling är i Brynäs denna säsong. Fansen måste stötta de lika som vi gjorde med Markström. Det stödet måste de ha i vinter och förhoppningsvis den långa våren! mot slutspel!

Ja nästa match för Brynäs del är redan på tisdag då det är hemmamatch mot Färjestad. Vem får vakta målet då tro? och ska det bli en 3 poängare ? Det svaret får du på tisdag. Jag hoppas verkligen att Brynäs tar tre poäng på tisdag så att inte Brynäs halkar efter för mycket i tabellen utan att de kan hänga med de andra lagen.

Här har ni iallafall dagens målkungar! fast det inte räckte till seger :/



Nu blir det godnatt och ny dag i morgon, då jag ska plugga lite och fixa lite saker i rummet, pappa ska måla taket och greja så jag måste plocka undan lite saker. Annars blir det en lugn dag. Jag återkommer på tisdag eller om det blir onsdag om hur det gick i matchen på tisdag. Men en sak är säker! vi går för 3 poäng!!! 
hejsvejs!  

Pest och pina Brynäs IF !

ja då var vi framme vid omgång 5. Denna gång mot Södertälje. Jag tänkte före matchen att det här ska Brynäs klara lätt, SSK ligger sist i tabellen och har inte spelat bra hockey. Men för lätt trodde jag inte att det skulle bli, det är trots allt ett annat hockeylag som står på andra sidan isen och som desperat vill ha 3 poäng med sig till Södertälje. Men det skulle Brynäs sätta stopp för tyckte iallafall jag!.

Jag och Cattis var och tittade på isträningen på förmiddagen också. Det var full fart och det såg riktigt bra ut. Cattis och jag vart lite oroliga när Niklas Czarnecki inte var i båset tillsammans med de andra ledarna. Men "vips" så stod han där som tur var! :) först trodde jag att han hade blivit sjuk eller nått men han var med! som alltid! :)

Nu till matchen! ja som sagt jag trodde detta skulle bli en rätt så lätt match, och det var nog måna Brynäsare som trodde det. Men första perioden vill jag inte helst nämna, den var verkligen BEDRÖVLIG! tyvärr :( inget bra spel, nästan inget spel i huvudtaget. SSK kunde ta ledningen med 1 - 0 när klockan stod på 08.59 i första perioden. Sedan var det SSK som åkte skridskor och som var det bättre laget, fast jag tycker inte SSK överglänste men bättre än Brynäs var de iallafall. SSK kunde också utöka ledningen med 2 - 0 när klockan stod på 16.59. Trodde det skulle bli en lååång kväll... men sen hettade unga junioren jacob Silfverberg till och fixade reducering till 1 - 2 när klockan stod på 18.54 i första perioden. Det målet var viktigt! 
Andra perioden såg inte så bra ut den heller SSK kunde utöka sin ledning till 3 - 1 och nu kändes det tungt och väldigt tungt när man hejar på Brynäs. Visst de kom ifatt en 3 - 0 ledning mot frölunda i Scandinavium men denna gång kändes det inte bra. Innan den andra perioden var slut kunde Brynäs iallafall göra ett mål som betydde 2 - 3 och målet gjordes av en till junior vid namn Anton Rödin! :) och så slutade matchen 2 - 3 till SSK. Brynäs var nära nära att kvittera till 3 - 3 när man i slutet fick spela 5 mot 3 i över en minut. Men lyckades inte få in pucken i målet. Pucken studsade inte Brynäs väg idag, så brukar det låta, men idag tycker jag faktiskt att Brynäsgrabbarna får ta på sig förlusten. Vart var Nordqvist? Dackell? Somervouri? och Lars Jonsson vad höll han på med? ja nu ska jag inte hålla på att klaga på spelarna men bättre får ni spela Brynäs IF om det ska komma någon publik till Läkerol arena i vinter!

I går var det 5185 st som hade letat sig till Sätraåsen. Klacken var inte så bra den heller idag, men spelar inte laget bra på isen så blir inte heller publiken bra. Det borde vara så att publiken ska höras mest när det inte fungerar för spelarna på isen. Men tyvärr så fungerar inte Gävlepubliken :/ men nu ska vi inte deppa för mycket för den här förlusten Brynäs har ett väldigt fullpackat schema nu dom kommande dagarna. Kolla in!

Lördagen 2/10  Skellefteå - Brynäs 18.30
Tisdagen 5/10 Brynäs - Färjestad 19.00
Torsdag 7/10 AIK - Brynäs 19.00
Lördag 9/10 Brynäs - Timrå 18.30 (Ove Molin ska hyllas)

Men Brynäs har själv sagt att detta är en säsong som vi är mer fysiskt tränade än någonsin förut. Alltså blir detta tuffa schema en lätt match för Brynäsgrabbarna!  

Nya tag på lördag först och främst uppe i Skellefteå! Skärpning nu Brynäs! visa Skellefteå att det är ni som äger isen och inte Skellefteå! Kom igen!

Nu lite bilder från gårdagens match !


ingång 3 ;)


Mitt andra hem heter Läkerol arena :)


uppvärmning som vanligt :)


inte så glada spelare i Fan corner efter matchen :/ inte fans heller för den delen


Dackell och Järnkrok i Fan Corner :)

RSS 2.0