Saknad är bara förnamnet, Markström återvänd till Brynäs IF !

ja då var det matchdag igen då, nu är det många matcher på kort tid, vilket kanske passar Brynäs, iallafall enligt Niklas Czarnecki. I dag var det iallafall en kvällsmatch. Matchen spelades uppe i Skellefteå mot just Skellefteå AIK.

Matchen kunde inte börja bättre för Brynäs del, Eero Somervouri gör mål efter 27 sek! och ger Brynäs ledningen ! fyra minuter senare ungefär kvitterar Skellefteå till 1 - 1, men Brynäs ville visa Skellefteå vilket lag som skulle vinna denna match idag så Brynäs tar åter ledningen med 1 - 2 genom backen Mattias Ekholm! hans första mål för Brynäs, tror jag iallafall. Men återigen kvitterar Skellefteå men denna gång till 2 - 2 :/ innan den första perioden var slut hade även Skellefteå tagit ledningen med 3 - 2. Slarvigt av Brynäs att slarva bort sin ledning till underläge. men men det är hockey vi snackar om och det kan vända snabbt.
I den andra perioden kvitterade Brynäs till 3 - 3 genom Jonas Nordqvist (viktigt att han får komma igång nu) det gör att matchen står och väger i hela andra perioden, för det blir inga fler mål i andra perioden.
Den tredje får Brynäs spela mycket powerplay, de hade ett skott i stolpen och många fina lägen där man skulle ha tagit ledningen, men Skellefteå var med och främst målvakten Joacim Ericsson (från Hedesunda, och har vunnit SM - guld med J20) Brynäs hade ett väldigt bra tryck mot Skellefteåkassen, men pucken ville absolut inte in, ja sen kom blixten från klarblå himlen, Skellefteå gör 4 - 3 11 minuter in i tredje perioden. Och snabbt därefter också 5 - 3. Vilket gör att Brynäs går ner sig rejält och tappar suget totalt. Skellefteå gjorde även 6 - 3 innan match var slut. ny förlust för Brynäs IF :/

Matchen i sig var väldigt bra, bra fart och bra spel. Många fina chanser åt båda hållen, båda lagen ville verkligen göra mål. Men det gjorde också att försvarsspelet vart sämre. För släpper man in 6 puckar Brynäs, så vinner man inga hockey matcher tyvärr :/ i förra inlägget skrev jag vart var Lars Jonsson någonstans i dagens match? nu har han visat sig iallafall idagens match, han var nog den bästa backen iallafall idag, iallafall enligt radiosportens kommentatorer. De berömde honom väldigt mycket. Men vad gör Björn Bjurling? nu såg jag inte matchen på TV så jag kan inte säga om det var billiga mål han släppte in eller om det var försvaret som var uselt, men inte ska man släppa in 6 puckar! det måste Bjurling skärpa till! Sen tycker jag inte det känns så tryggt med Bjurling och Svedberg :/ tyvärr det känns inte alls så bra. Visst det har bara gått 6 omgångar eller vad det är och det är långt kvar, men ska målvakterna släppa in mer än 4 puckar varje match så kommer det bli en lång och jobbig vinter, vår. Det måste blir bättre! förra säsongen hade Brynäs problem med att göra målen men det går alldeles gallant än så länge så det ska vi inte klaga på. Men det som är oroväckade är målen som vi släpper in.
Pecka Alcén har någonting att jobba med nu... målvakterna måste bli bättre!

Det är en kille som är otroligt saknad i Gävle och Brynäs IF.... ni har honom på bild här...

Jacob Markström är saknad i Gävle och Brynäs! honom behöver Brynäs! vad ska han till NHL och göra? jag förstår att allas hockeyspelares dröm är att få spela i NHL. Men men..... Han släpper i snitt inte mer än 3 mål iallafall. u vet jag att man ska inte jämföra Markan med Bjurling och Svedberg, för Markström var en klass för sig, en jättetalang men ändå, Brynäs behöver en som Markan!

Men det är dessa två herrar som ska göra det för Brynäs IF denna säsong, jag hoppas verkligen att de förbättrar sig. Annars blir det en låååång säsong. Vi kan bara drömma om Markström men verkligheten är att Svedberg och Bjurling är i Brynäs denna säsong. Fansen måste stötta de lika som vi gjorde med Markström. Det stödet måste de ha i vinter och förhoppningsvis den långa våren! mot slutspel!

Ja nästa match för Brynäs del är redan på tisdag då det är hemmamatch mot Färjestad. Vem får vakta målet då tro? och ska det bli en 3 poängare ? Det svaret får du på tisdag. Jag hoppas verkligen att Brynäs tar tre poäng på tisdag så att inte Brynäs halkar efter för mycket i tabellen utan att de kan hänga med de andra lagen.

Här har ni iallafall dagens målkungar! fast det inte räckte till seger :/

Nu blir det godnatt och ny dag i morgon, då jag ska plugga lite och fixa lite saker i rummet, pappa ska måla taket och greja så jag måste plocka undan lite saker. Annars blir det en lugn dag. Jag återkommer på tisdag eller om det blir onsdag om hur det gick i matchen på tisdag. Men en sak är säker! vi går för 3 poäng!!!