1-1 i matcher....Brynäs är bättre än Färjestad!

Hockey varannan dag nu så hinner inte alls med att uppdatera bloggen. Man är verkligen inne i hockeyns värld nu när Brynäs spelar semifinal! helt sjukt hur bra det går för Gävles stolthet! Fick känslan av att Brynäs kan faktiskt spela SM-final den här säsongen! det är absolut inte omöjligt! Där fick ni alla experter och skit som trodde att Brynäs skulle få kvala sig kvar i ES eller inte ta sig till slutspel! man ska ALLTID tro på sitt lag och på Brynäs IF ! nu är det långt ifrån klart att Brynäs spelar SM-final, vägen dit är lång, men vi har nu fått sett 2 matcher mot äckellaget från Karlstad och jag måste säga det att jag är imponerad av Brynäs spel mot dom. Brynäs har faktiskt varit bättre än Färjestad i båda matcherna. Dock vann Färjestad här i Läkerol arena i måndags med 4-3 i sudden! väldigt jämn match. Där Brynäs kanske borde ha satt sina lägen, men det var Färjestad som vann.

Match igår i Karlstad. Där svängde matchen hit och dit, ibland var Färjestad bättre men ibland var Brynäs det bättre laget. Den matchen slutade med BRYNÄSVINST! 4-2 till Brynäs. Vi slapp förlängning den här gången, tack och lov. Det betyder alltså att det är utjämnat i matchserien igen. 1-1 i matcher.

Värt att notera efter gårdagens match är att både min favorit Jonathan Granström och Mats Lavander som var Cattis favorit, eller som fortfarande är det fast hon inte finns med här gjorde mål i gårdagens match! våra älsklingar <3 Lavander gjorde också sin underbara målgest, där han skriker ut sin glädje, jag vet att Cattis gillade den målgesten väldigt mycket när han gjorde den och gör den!

Det roliga med Färjestad är att när Brynäs gör många mål och leder matcherna så blir Färjestadsspelarna väldigt griniga och tappar humöret och gör många fula efterslängar. De lägger fokus på helt fel saker helt enkelt. De har verkligen lätt att tappa humöret! som när Hannes Hyvönen sätter igång ett slagsmål med Brynäs Jörgen Sundqvist, men "Sunken" gör "sköldpaddan" direkt som Wikegård uttryckte det. Han vill absolut inte förstöra för laget, vilket bara skulle vara dumt när Brynäs leder matchen. Sen gör samma spelare en riktig ful armbågstackling på Simon Bertilsson, helt onödigt men av frustation gör han det...han hoppar in i situationen till och med...ja avstäning är att vänta för idioten.

Nu släpper vi den matchen och går raskt vidare med nästa, som spelas i Läkerol arena imorgon (fredag) 19.00 inför fullsatta läktare dessutom! underbart vilken stämning det kommer att bli! man blir bara ännu mer laddad när man tänker efter! Brynäs får inte tappa en till hemmamatch! men jag tror inte man gör det heller! utan det blir vinst och hockeyfest i Läkol arena i morgon, eller kanske fredagsmys! ;)

Ha det bra kära vänner !!

Lavanders målgest ! <3 och vinst i Karlstad igår 4-2 !

"sköldpaddan Sunken"

Tigrar VS Vargar = tufft och grinigt, men nu ska vargarna ut ur detta slutspel!

Nu börjar vi närma oss semifinalspelet i SM-slutspelet i ishockey 2012, Åtta lag har blivit fyra lag, ett av de här fyra lagen är Brynäs IF! läste ni rätt? ETT av lagen heter Brynäs IF! jag fattar inte att det är sant, 12 år sen senast de var i semifinal, ja, jag var inte ens någon Brynässupporter då så jag har aldrig varit med om en semifinal med denna underbara klubb. Men nu är det verklighet! börjar på måndag....

Så här ser semifinalserierna ut:
Skellefteå - AIK
Brynäs - Färjestad

Brynäs möter alltså Färjestad! jag minns matcherna i grudserien, det var kamp,krig,bråk,fart,lite småfula saker och framförallt så var det slutspelskaraktär redan där! Det var otroligt häftiga matcher mot Karlstadslaget i serien. Nu möts man i en semifinalserie, och Brynäs har hemmafördel. Vilket kan betyda oerhört mycket, med rätt stöd och fart i Läkerolen så kan det bära laget till segrar. För om det var fart på publiken i kvartsfinalserien mot Frölunda, så lär det inte bli mindre fart nu i semin.

Hur bra är egentligen Färjestad? Jag kan ju bara prata för mina åsikter...men Färjestad är ett sånt där lag som ALLTID är bra, spelskickliga spelare, många spelare med rutin och framförallt har de en bredd på truppen som få andra lag har i elitserien. Sen ser Färjestadspelarna alltid större ut än alla andra lag...inte vet jag om det har med sina gröna tröjor att göra, men de ser alltid lite större ut, och de har de alltid gjort av någon konstig anledning. Sen har de även en av seriens bästa målvakter, Nilsthorp. Och viktiga spelare så som (fröken) Wallin och Frögren. Ja, nu låter det som om jag är FBK:are här...ne usch fy och bläää...Ärligt talat så är Färjestad det lag jag hatar nästan allra mest, fast som det stod i någon tidning, så är det Färjestad mot hela Sverige, för inte är det många som hejar på ett sånt lag, de är nog mest hatade av alla runt om i hockeysverige. Okej, Karlstad är väl den stad som hejar på det fjomplaget.

Men iallafall, hur ska Brynäs kunna slå ut det här laget då? Det är absolut inte omöjligt! det kommer krävas oerhört mycket om det ska gå vägen, det är inte bara Jakob Silfverberg som ska kliva fram i matcherna, det måste många fler göra. Vem ska stå av Honken och Svedberg? Det är nu alla måste jobba för varandra och komma upp i en nivå som är av ren världsklass, om man ska ha någon chans att slå ut Färjestad. Men Brynäs har en otrolig spets på sitt lag, med Järnkrok, Silfverbeg, Larsson, Wännström och Widing som har börjat komma igång mer nu. Ni ser, det är mest ungtuppar det handlar om, men det gäller att ha fart under skridskorna och åka sönder Färjestad, för skridskoåkning är Brynäs bättre på anser jag!

Vad tror jag då? det kommer bli tufft, men som Brynäsare måste jag tro på mitt lag! det är dags nu för en finalserie för Brynäs! jag känner det på mig! Jag tror på en serie som slutar 4-3 till Brynäs och i finalen får vi möta Skellefteå AIK. Snacka om härlig finalserie i såfall!

Nu räcker det med utslagningar mot FBK
Nu är det fröken Wallin VS OAH Silfverberg
Nu dricker vi Gevalia istället för äckel Löfbergs lila
Nu matar vi tigrar istället för vargar
Nu ska ni spela ishockey FBK! och inte som något fjantigt italienskt fotbollslag!
Nu ska BRYNÄS en gång för alla slå ut Färjestad från SM-slutspelet!
Det är Gävles och Brynäs IF:s tur nu !!!


MOT FINALEN OCH GULDET !! <3

Vänta er en grinig och tuff matchserie!

Men där Brynäs kommer jublande ur den!

Säsongen fortsätter....Nu Semifinal mot FBK !!

Det är UNDERBART att vara Brynäsare just nu, eller i för sig det är det alltid! man går bara runt och ler, samtidigt som man inte riktigt förstår vad som egentligen har hänt. Ja, vad är det som har hänt då? jo kära vänner...Brynäs har tagit sig vidare till Semifinal, där Brynäs IF inte har varit på de 12 senaste åren. Helt otroligt att man får vara med och uppleva det här tillsammans med alla andra Brynäsvänner, det är verkligen livet <3

Men det såg riktigt mörkt ut ett tag, om vi pratar om matchen som tog Brynäs vidare. En match som spelades i Scandinavium den 21 mars.

Frölunda ledde med 3-1 inför den tredje perioden, det kändes rätt så kört för oss Brynäsare tyvärr, och att vi skulle få en helt avgörande match i Läkerol arena idag (fredag). Och ännu värre skulle det bli, Frölunda får straff i början av den tredje perioden, för Svedberg kastade sin ena hanske för att försöka få bort pucken. Straffen räddade Svedberg, tur för honom det. Därefter tar Lars Jonsson en dum utvisning när han sätter upp klubban i ansiktet på en Frölundaspelare och får 2+2 för blod uppstår. fyra minuter i boxplay för Brynäs alltså. Skulle de klara av det? Jo, det gör man och blir förstårs väldigt stärkta av det. Därefter kommer 2-3 målet ! det är Daniel Widing som sätter pucken i mål, nu är det verkligen match igen!

Men matchuret bara sprang iväg...men Järnkrok får en klubba mot bröstet och får med sig en utvisning på en Frölundaspelare. En utvisning som blev väldigt omdiskuterad, då man tycker att Järnkrok filmar, men jag anser att han förstärker men absolut inte filmar. Brynäs får spela powerplay och trycker på ordentligt, riktigt riktigt mycket....när klockan stod på 19.33 händer någonting som får hela Gävle att jubla....Jonathan Granström !! favoriten! slår in 3-3 pucken !! helt otroligt vilket jubel som uppstår! det var kvitterar....de låg under med 1-3 men vänder matchen och kvitterar till 3-3.

Men det var inte över där, nu väntade en spännade förlängning. Det var riktigt jobbigt ett tag, fick väl ett antal hjärtattacker innan det var över...och när det väl var över så var det Brynäs och Brynässupportrarna som fick jubla!!! behöver jag skriva vem det var som avgjorde det här? en spelare som just nu är bäst i Sverige på att spela ishockey! OA silfverberg, säg OA Silfverberg !! just precis, det var han som avgjorde det här och sköt Brynäs till SEMIFINAL !!

En semifinal som startar på måndag hemma i Läkerol arena...gissa om man längtar ?? ;) En semifinal som kommer att spelas mot Färjestad! ojoj vilka häftiga matcher det kommer att bli ! Nu har Brynäs äntligen chans att en gång för alla slå ut det äckliga laget Färjestad ut slutspelet....efter så många försök så är Brynäs IF mycket bättre än förut när lagen har mötts. Det här kan bli riktigt intressant !

En sak är klar! Brynäs IF kommer straffa sig väldigt hårt för att slå ut detta äckelkaffelag! sen en annan sak......Vi har jakob Silfverberg !!! han kan verkligen avgöra matcher, det såg vi i matchen i onsdags! så det är bara att ge allt Brynäs !! GULDET SKA HEM !!!

Straffen som hade kunnat stänga den här matchen...

Silfverberg avgör !!

Underbar bild...jag säger bara KÄRLEK <3

Här kommer en video på kvitteringen från Jonathan Granström! snacka om kämparmål! den skulle bara in!



Finns ingenting som går åt rätt håll just nu!

Brynäs slutade spela ishockey i gårdagens match, förlust och reducerat till 3-2 i matcher. Ny match på onsdag, Brynäs har fortfarande chansen att avgöra detta på onsdag. Men blir tufft...och ser ut som om vi får ett avgörande här i Läkerol arena på fredag.

Och på just fredag hålls begravningen av Cattis klockan 12.00 i Staffanskyrkan. Nu går jag seriöst och bara väntar på att den dagen ska komma. Vill ha de överstökat. Det känns otroligt jobbigt, knyter sig i magen varje gång jag tänker på det.

En sån dag det kan bli...först begravning sen kanske en avgörande match i Läkerol arena mellan Brynäs - Frölunda. Jag kommer inte vara människa den dagen om det nu blir så att Frölunda kvitterar till 3-3 i matcher.

Sen våran psykologilärare som det måste vara nå fel på ! 9 studenter av 40 st har klarat en salstenta på två försök. Nu vill hon att man ska lära sig 700 sidor utantill. Jag spyr snart över den kursen! är så jävla förbannad på läraren så det finns inte. Sen skickar man ett mail och frågar om hon kan göra det lite tydligare vad det är man behöver kunna, ne då gör hon det bara krångligare!! och man får inte alls något tydligt svar...

Ne nu vill jag bara att begravningen ska vara över, Brynäs tar semifinalplatsen och att jag klarar salstentan vid nästa omtentatillfälle! annars kan det här bli ett rent helvete! Så för guds skulle BRYNÄS IF, gör en kanonmatch i Scandinavium på onsdag och sen får vi se hur långt det räcker!

Cattis kommer jag ALLTID att sakna <3 så den sorgen kan man inte göra någonting åt....Älskar dig <3

Vi ägde hela Scandinavium, och hela Göteborg, vilken upplevelse!!

Som Brynässupporter har jag aldrig varit med om något liknande! 5-0 till Brynäs i en kokande Brynäsklack i Scandinavium. Brynäs totalt lekte med Frölunda, de hade inte en CHANS att stoppa Brynässpelarna. I andra periodpausen var det bara att gnugga sig i ögonen en extra gång och titta upp mot jumbotronen och verkligen titta på resultatet....joo 0-4 efter två spelade perioder.

En lång bussresa ner till Göteborg så får man se något sånt här! 06.30 gick bussen från Gävle, skapligt trött var man väl framme i Göteborg, men det gick över snabbt!

När kom målet då? Jo 1 mål kom redan i första perioden, då Frölundas målvakt gör ett misstag och Ollas tar pucken och går rakt på mål och stänker dit den. I den andra perioden var det stjärnan själv som gjorde ett mål, Jakob Silfverberg stänker dit den! och pang 2-0, 3-0 görs av Mads Hansen i powerplay! 4-0 kom också innan den andra perioden var över, backen Simon Löf som slår in en retur från Silfverbergs skott. I den sista perioden kommer också 5-0 till Brynäs, det är Sebastian Wännström som gör målet!. Hela 5-0 till Brynäs inför en fullsatt Scandinavium! känn på den ni!

Någonting annat man kunde känna på, var stämningen i den ENORMA Brynäsklack som var på plats. Alla supporterklubbar var samlade, så inte så konstigt att det var ett jäkla liv. Vi hoppade, sjöng, dansade jag vet inte allt vi gjorde. Men tänk er känslan själva att det sitter 12.000 Frölundasupportrar i en arena och det är en stor Brynäsklack som hörs, nästan hela matchen igenom! Tyvärr går det aldrig att beskriva hur otroligt coolt det var om man inte var på plats, men att äga hela Scandinavium som Brynäsare är det inte ofta man får uppleva, så det var bara att njuta! det blev inte sämre av att det var många Frölundasupportrar som lämnade arenan efter två spelade perioder! det var bara att skrika...SKA NI GÅ HEM NU?

3-1 i kvartsfinalserien nu...och Brynäs kan avgöra hemma i Läkerol arena i morgon Måndag! men det kommer inte att bli enkelt, Frölunda kommer vara revanschsuget! men orkar dom stå emot spelare som Järnkrok, Wännström, Silfverberg? jag är tveksam, Brynäs kan ha tröttat ut Frölundas backar totalt....Vinner Brynäs matchen på måndag så är man i semifinal! 12 år sen senast!!

Jag har aldrig sett Brynäs spela en sån här bra ishockey! Hur de dribblar och fintar och åker skridskor som aldrig förr....Silfverberg är bättre än Bäckström, ja i tidningarna jämförs han med "FOPPA" ! ja han lekte i Scandinavium igår!

Domarna då? ja de hade väl kanske inte så mycket att göra, det var Brynäs för hela slanten...så inge kritik mot dom den här gången. Efter matchen samlades alla Brynäsare utanför Scandiavium och hoppade och skrek ramsor! det var en häftig upplevelse, vi som supportrar hade inte bara åkt dit för att se Frölunda-Brynäs i ett fullsatt Scandinavium, vi hade åkt dit för att äga hela Göteborg! vem hade trott det innan matchen? Att vara på plats vid en sån här match är det bästa som finns, att få uppleva den enorma gjädje med andra supportrar som håller på samma lag är STORT! Det här är läktarkultur när den är som bäst!! tack för att jag fick vara med om den här upplevelsen!! det här kommer jag att lägga på minnet för de bästa bortaresorna!!

Nu laddar vi om för kanske sista matchen mot Frölunda? jo visst skulle det vara grymt att avgöra hemma i Läkerol arena på måndag inför en fullsatt Läkerol arena...dock inte 12.000 personer, men över 8000 som får sitta och njuta av när underbara Brynäs spelar sin allra bästa ishockey! Och det kommer inte vara någon Frölundaklack som tar över hela Läkerolen och Gävle, ne på måndag är det Brynäs och alla Brynässupportrar som får äga hela Gävle! För det är här guldet ska hem så småningom!

Vill bara skriva det en gång till....5-0 till Brynäs inför ett fullsatt Scandinavium! det är inte klokt vad coolt! Jag är rädd att jag drömmer !

KÄRLEK TILL SVERIGES BÄSTA ISHOCKEYFÖRENING BRYNÄS IF <3

Bilder från Matchen:

På plats i Scandinavium!

under matchen :)

Mycket folk på plats, men det var Brynäsklacken som hördes ! :)

Efter matchen samlades alla och visade sin glädje ! <3

Handklappan ! den fick vi hålla upp många gångar ! :)

GULDET SKA HEM......

Rysaren...blev tillsist rysningar i kroppen!!

Under mina år som Brynäsare så har jag varit med om många spännande matcher och avgöranden, men gårdagens kvartsfinal 3 slår nog alla dessa, det var någonting som fick mitt hjärta att stanna....okej nästan iallafall, jag sitter ju här och skriver idag.

Vi hoppar in i tredje perioden i Läkerol arena...2-2 efter två spelade perioder. Brynäs hade tagit ledningen i matchen hela tiden, men att Frölunda hade ätit sig ikapp och kvitterat...men sen händer det som inte får hända, Frölunda tar ledningen 6 minuter in i den sista perioden. Nu var det Brynäs tur att jaga! 6 minuter tog det och Brynäs hade kvitterat till 3-3 !! det var Calle Järnkrok som styrde in ett skott som Simon Löf sköt från blå. Nu väntade en RYSARE.....förlängning!

Ärligt talat har jag inte varit med om något värre! iallafall inte inom sportens värld...så fort Frölunda var i anfallszonen så tittade jag bort, jag klarade INTE av att titta då! men däremot när Brynäs var i anfallszonen så kunde jag inte låta bli. Men det var jobbiga minutrar....chanser åt båda hållen! antingen skulle det bli glädjetårar eller sorgteårar....sen händer någonting som får Frölundas tränare Kenta Johansson att bli förbannad, föressten förbannad på domarna var han hela matchen, så det var inget nytt. Brynäs får spela powerplay!! här får man chansen att avgöra!

I det powerplayet händer det som fick hela Läkerol arena att lyfta mot skyarna! Silfverberg passar till Ryan Gunderson som står på blå och laddar! han skjuter och pucken rasslar till i nätet och det är MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL !! jag visste inte vart jag skulle ta vägen, jag visste inte om jag levde, jag visste inte om jag klarar av en sån här jätterysare igen! men GLAD blev jag och nästan 8000 till i Läkerolen! Brynäs har tagit kommandot i den här serien 2-1 i matcher, nu väntar en rysare i Scandinavium i morgon lördag! upp före 06.00 i morgon bitti, sen går bussen mot Göteborg!

Jag måste bara berömma Jacob Silfverberg! Vilken lirare! Han kan ta detta Brynäs IF långt! Jag bara bugar och bockar för att vi får se en sån spelare i Brynäs och Elitserien! Han kommer bli lika stor som Bäckström, om inte större! det är häftigt!

Sen vill jag även ge lite kritik mot Elitseriens domare..vad håller ni på med? ingen verkar veta vad som gäller, vilka regler som gäller. Det var dåligt i grundserien, men nu i SM-slutspelet är det för sjutton ännu värre. Det var en SOLKLAR tripping på Johan Larsson igår i sista minutern av matchen, men nej nej den vågar inte domarna ta för då kan matchen avgöras pga av domarbeslutet, men domarna själv avgör ju matchen när de inte tar utvisningarna som verkligen är utvisningar! det är för dåligt! sen håller jag med experten Micke Renberg om att det ska en sån tid, domarna ska diskutera...både med kollegor och sedan både lagens tränare och ja ibland också materialförvaltarna...vart är det här påväg egentligen? Det MÅSTE bli tydligare regler på vad som gäller och inte gäller att göra på isen! annars kan den här sporten förstöras totalt! en annan situation under gårdagen var i Jönköping då en Färjestadsspelare drar av HVspelaren hjälmen avsiktligt, HVspelaren måste åka och byta, ja då passar Färjestad på att göra mål. Istället för att domarna skulle ha blåst av och tagit utvisning för Färjestadsspelaren såklart...ne så här får det inte fortsätta! är domarna för dåligt utbildade? eller är det för otydliga regler, för just nu känns domarna bara som yra höns när de åker runt på isen och vet inte hur de ska bete sig. Känns förjävligt för alla hockeysupportar också som verkligen gör allt för att stötta sitt lag, så går domarna fram och avgör matcherna...och fokuset blir bara på domarna och deras dåliga insatser...jag är otroligt besviken på den här säsongens domare. Det är inte bara en domare som har klantat sig, utan det är näst intill alla, och då måste det vara något fel.

det måste skärpas till!

Jag måste bara tacka mina underbara vänner som finns på ståplats och stöttar mig!! jag är verkligen glad att jag har träffat dom här tjejerna! hockey blir bara roligare och roligare att se på när ni finns där! Eva, Jessica, Mia, Therese och Alexandra <3 ni är underbara !!! <3

Nu tar vi det lite lungt idag, sen är det bara ladda om inför kvartsfinal 4 i morgon i Göteborg! en vinst där och Brynäs kan avgöra på hemmaplan på måndag! jag säger inget mera...men det vi vet är att det kommer bli tufft och oerhört jämt ! ÄLSKADE BRYNÄS ! <3

Föressten, vilken stämning det var i Läkerol arena! helst efter avgörande målet! fast det var den häftigaste stämning jag har varit med och upplevt, iallafall i Läkerolen! frågan är om inte hela arenan lyfter på måndag kväll...jag bara njuter! så gott det går iallafall! ;)

2-1 i matcher till Brynäs!

Det var grinigt och tufft !

Det är bara att titta och njuta på den här killen! Jakob Silfverberg <3

Gunderson avgjorde den här jätterysaren !

Kvitterat till 1-1 i kvartsfinalserien!

Kvartsfinal 2 spelades igår i Göteborg och Scandinavium. Skulle Brynäs dra ifrån den här serien? eller skulle Frölunda kvittera?

Matchen började med ett jättetempo och en härlig slutspelshockey, lite väl mycket Frölunda på isen bara...men helt ologiskt så är det Brynäs som tar ledningen!! ett supersnyggt mål genom Jesper Ollas, men passningen från Dackell var snygg! 1-0 till Brynäs alltså, men innan den första perioden är slut så kan Frölunda kvittera matchen. 1-1 efter en spelad period.
Den andra perioden kom Brynäs upp lite och skapade många heta chanser, Brynäs hade även mer puck nu än i den första perioden. Frölunda får spela powerplay och tyvärr stänker Frölunda in ledningsmålet, 2-1. Annars hade Brynäs boxplayspel den här kvällen varit briljant! men 2-1 efter den andra perioden.
Den tredje perioden skulle visa sig bli mycket Brynäs, ja Brynäs nästan hela tiden. Jo, visst Frölunda kom i ganska många vassa kontringar men det var Brynäs som hade mest puck. Brynäs jagade och jagade efter en kvittering. I slutminutrarna tar man ut Honken och gör verkligen allt för att få in pucken i mål. Men tyvärr står frederik Andersen ivägen den här gången och Frölunda hade kvitterat den här matchserien till 1-1.

Brynäs gör en JÄTTEMATCH i Scandinavium, men Frölunda gör det tyvärr ännu bättre....men vad var det som avgjorde egentligen? ja, powerplay kanske, men marginalerna var så småååå, det kunde lika gärna ha varit Brynäs som hade dragit iväg till 2-0 i matcher. För så jämt var det verkligen! Försvarsspelet var riktigt bra, Honken gör återigen en jättematch! och anfallsspelet såg lovande och ritkigt bra ut. Jag blev faktiskt inte så jättebesviken efter den här matchen, jag vet vad det här laget kan och det har man ännu inte fått visa fullt ut, ny match på torsdag hemma i Läkerol arena, och det är då det gäller! ska Brynäs ta ledningen i den här matchserien? eller ska Frölunda göra det? svaret får vi på torsdag kväll! Men den här serien är inte färdigspelad på länge, jag är rädd för att det blir en sjunde avgörande match fredagen den 23 mars i Läkerol arena, en dag jag helst vill glömma snabbt, en dag i sorg....Cattis begravning...men om det nu skulle bli match den fredagen så hoppas jag att Brynäs gör allt för att vinna den!

Nu är det bara att ladda inför torsdag! imorgon alltså! Jag hoppas att Läkerol fylls upp och att vi får en riktig hockeyfest! för det här ska gå vägen Brynäs!!!

De tre kommande matcherna kommer jag även få se LIVE !
15/3 Läkerol arena 19.00
17/3 Scandinavium 15.00 (Bussresa med Brooklyns tigers)
19/3 Läkerol arena 19.00

Kul att få se mycket livehockey, men kommer mina nerver klara av det? det är frågan! men kul ska det bli!

grinigt i matchen i scandinavium !

Johan Larsson !

Nu laddar vi för morgondagens drabbning i Läkerol arena !!

Brynäs vann första kvartsfinalen! stämningen var makalös häftig!

Kvartsfinal 1 i Läkerol arena skulle visa sig bli tuff, grinig och ett domarbeslut som får kritiseras ordentligt. Men det blev en hockeyfest! både på isen och läktarna.

Nervositet är någonting som jag inte klarar av....det här var en match av spänning hela matchen igenom. Matchen började med en riktig slutspelskaraktär med mycket känslor, hög fart och bra stämning på läktarna. Trots allt detta så slutade den första perioden mållös.

Den andra perioden var det chanser åt båda hållen, men vi hoppar fram till 16 minuter in i perioden. Brynäs spelar powerplay och Widing stänker in 1-0 till Brynäs och hemmapubliken fick jubla! men det här var tyvärr en jättemiss av domaren Morgan Johansson. Mats Lavander slår nämligen av en frölundaspelares klubba så den går av, medans Widing skjuter pucken i mål och domaren dömer mål för Brynäs. Men det konstiga i det här är att domaren Morgan Johansson sätter upp handen för utvisning, men sen pekar han mot mål och dömer mål, fast det var en solklar utvisning på Mats Lavander. Men domaren förklarar sedan att han trodde att det var Frölundaspelaren som gjorde någonting med Lavanders klubba eller hur det var, men därför var det en avvaktade utvisning för Frölunda, men att det egentligen var Lavander som skulle ha åkt ut.

Det är oerhört tråkigt när det ska bli sånna här missar av domarna. Nu gick det här för Brynäs så jag har egentligen ingenting att säga, men hade det vart tvärtom så hade man såklart vart jätteförbannad, och jag förstår att Frölundasupportrarna är förbannade över det här som har hänt. Men det är bara att gå vidare....domaren Morgan Johansson lär inte ha sovit gott inatt...men starkt av honom att ställa upp i en TV-intervju direkt efter matchen! det visar ändå att han står upp för det han har gjort.

Men nu åter till matchen. Två minuter efter 1-0 målet kommer Brynäs i en kontring och min favorit Jonathan Granström stänker in 2-0 !! helt sagolik stämning det blev i Läkerolen! Och den stämningen fortsatte..fast inte så länge, för innan period 2 var slut så kunde Frölunda reducera...2-1 efter två spelade perioder.

Nu skulle den tredje perioden visa sig bli en riktig rysare enda in i slutet. Jag var så nervös så i vissa stunder vågade jag knappt titta. Men tillslut fick det bli ett glädjevråååååål av alltihopa! Järnkrok sätter 3-1 i öppen kasse och Brynäs leder nu matchserien med 1-0 i matcher!

Det här var verkligen slutspelshockey som slutspelshockey ska vara ! många som klagade på vart publiken var..jo visst, bara 6200 personer, det är för dåligt i ett slutspel. Men samtidigt så tänker jag såhär, tänk vilken stämning både ståplats och sittplats bjöd på igår, ja bättre stämning än när hockeyfesten var på plats i höstas! och då var det nästan fullsatt! så det här var verkligen en feststämning, och det var underbart att det även fick sluta i feststämning också! På torsdag kommer det nog lite fler folk skulle ja kunna tro, kvartsfinal 3 är det dags för då. Underbart att Brynäs vann en hemmamatch i slutspelet, vilket inte har hänt på väldigt länge. Sen måste jag bara berömma sittplats och idén med att ha  "dragsspelsklapper" eller vad det är...men någonting som skapade en häftig stämning i hallen. Jag har inte varit i Läkerol arena och det har varit sånt här tryck på sittplatspubliken, de klappade nästan hela sista perioden. Jättehäftig stämning! nu hoppas jag att den härliga stämningen fortsätter på torsdag då det är dags för nästa hemmamatch i kvartsfinalspelet. Ståplats var jäkligt bra dom också igår! bättre än under hela säsongen...jättekul!

Nu är Brynäs riktigt laddade för nästa kvartsfinal som spelas i Scandinavium i morgon (tisdag) 2-0 där och Brynäs skapar en enorm press på Frölunda. Men det blir en svår nöt att knäcka för Brynäs, för Frölunda är riktigt starka i sin borg, men men det är slutspel, allt kan hända! jag måste bara tacka Rolf Lassgård för den uppvisning han visade upp igår på läktaren när han hetsade upp publiken med att slå slå med "klappsaken" !! ett stort jubel utbröt då....han visar att han har ett stort hjärta för klubben Brynäs IF!! jäkligt roligt!!

Bilder från matchen:

Rolf Lassgård var riktigt på hugget ! :D

Men det var även Brynäsklacken!

Måljubel !!

Brynäsklacken fick se Honken dansa ! <3

Det är nu vi supportar kastas mellan hopp och förtvivlan! det är nu allt börjar!

Nu dags för det alla har väntat på ! SM - slutspelet i ishockey...som hockeyälskare finns det inget roligare den här tiden på året då man som supporter kastas mellan hopp och förtvivlan...det är nu ishockeyn börjar på riktigt, och jag är så oerhört glad att Brynäs är ett av dom åtta lagen som har tagit sig vidare för att slåss om SM-guldet. För att nå hela vägen måste laget spela på topp i alla matcher, det går inte att göra en halvbra match, utan nu måste alla göra sitt yttersta och ge 100 procent i varje närkamp, ja det låter enkelt men det återstår att se om Brynäs har den kapaciteten. Det är även nu Tommy Jonsson sätts på riktiga prov, det är nu han ska leda detta lag till någonting som vi supportrar inte har fått upplevt på väldigt länge. Det är nu festen kan börja i Gävle och Läkerol arena!

Brynäs hamnade på plats 4:a i tabellen tillslut, vilket är en mycket bra placering. Brynäs fick det lag som inget annat av topplagen ville möta, det blev alltså Frölunda HC..

Ett Frölunda som slutade på plats fem i tabellen. Har en riktig farlig målvakt, eller? jo visst är Frederik Andersen en klassmålvakt...i grundserien ja, men hur funkar han i ett slutspel? det vet vi inte ännu...Med störning och skymning av honom kan Brynäs få in många mål, det tror iallafall jag. Annars är Frölunda ett starkt lag med en bred trupp. har ett riktigt bra försvarsspel. Sen får vi inte glömma bort "dragkedjan" med Lundqvist, Kahnberg och Tolsa...de kan nog snurra på bra i anfallszon. Dock har Frölunda ett ganska okej powerplay, inte mer, de ligger på 17,96 procent...Boxplay är något hetare..83,80 procent. Frölunda blir farliga...mer säger jag inte.

Nu till Brynäs, som slutade på en fin 4:e plats i tabellen. Ett väldigt skickligt lag med många skickliga spelare. Men hur kommer Brynäs göra med målvakerna, Svedberg eller Honken? Honken som har mycket erfarenheter av slutspel, men som senast mot Timrå släppte in 3 onödiga puckar...är han för ojämn? men en Svedberg som också har darrat lite på sistone, och gör nu sitt första slutspel...det här är någonting för Pekka att fundera över det. Men iallafall så har Brynäs ett powerplayspel som har varit överlägset i serien hela säsongen, de ligger på 25,56 procent! kan man fortsätta att ha den procenten i slutspelet, så kan det här räcka riktigt långt. Sen två herrar som ska "leda" detta lag är fantastiska nr 100, Jakob Silfverberg! och lekkamraten Calle Järnkrok. De kan gå fram och avgöra matcher kan jag lova! men vi ska inte glömma bort Johan Larsson också, han kan mycket väl bli matchhjälte!  Det blir ett tufft uppdrag för Brynäs, men jag tror stenhårt på det här laget och jag vill tro att de tar sig vidare till semi! Det blir väldigt intressant att följa och ni minns väl målsättningen inför säsongen....nu kan resan börja på riktigt!


Spelschemat för kvarsfinalserien mellan Brynäs-Frölunda ser ut så här:
11 mars Brynäs-Frölunda 15.00 Läkerol arena
13 mars Frölunda-Brynäs 19.00 Scandinavium
15 mars Brynäs-Frölunda 19.00 Läkerol arena
17 mars Frölunda-Brynäs 15.00 Scandinavium
EV, 19 mars Brynäs-Frölunda 19.00 Läkerol arena
EV, 21 mars Frölunda-Brynäs 19.00 Scandinavium
EV, 23 mars Brynäs-Frölunda 19.00 Läkerol arena

Så ser schemat ut för Brynäs kvartsfinalserie. Vad väntar vi på? nu kööör vi !!

Det är nu dom här grabbarna ska ha lekstuga! ;)

Vilken målvakt?

Nu gäller det att göra dom bästa matcherna för säsongen!

Omgång 55: Mäktig vändning Brynäs!

Först måste jag bara ta ett djupt andetag och pusta ut från gårdagens dramatik. För visst var det spännande? Det här var iallafall för mig den mest spännande slutomgången jag har varit med om.

Brynäs hade match mot Timrå i Sundsvall...en match som var så viktig att vinna för Brynäs om de skulle ha någon chans att komma på fjärde plats i tabellen. Men vad Brynäs höll på med kunde nog inte ens experten Niklas Wikegård svara på, han som kan allt...laget åkte inte skridskor, hade 3 skott på mål efter första perioden om jag minns rätt...ne Brynäs var INTE med för fem öre, och resultatet efter första perioden var glädje för Timrå men pinsamt för Brynäs..3-0 till hemmalaget.

Den andra perioden går Timrå till en 4-0 ledning. Nu var det här bara en transportsträcka för Timrå som inte hade NÅGONTING att spela om...utan de har varit klara för kvalserien en längre tid, men vill såklart vässa formen till kvalserien, och som laget bara spöade ner mitt kära Brynäs. Men sen hände det någonting, det var som om lagen bytte tröjor med varandra...nu var det Brynäs som åkte skridskor och gjorde mål!
4-0 blev:
4-1 Calle Järnkrok 7.47 i andra perioden
4-2 Jonas Nordqvist 8.09 i andra perioden
4-3 Sebastian Lauritzen 9.35 i andra perioden
4-4 Mattias Ekholm 8.56 i tredje perioden
4-5 Johan Larsson 9.42 i tredje perioden

Brynäs vänder alltså från 4-0 till 4-5 !! helt makalöst! Det här håller hela matchen ut och Frölunda förlorar hemma mot Färjestad och det innebar att Brynäs klättrade upp till en fjärde plats i tabellen och får hemmafördel i slutspelet! Det var nog inte bara jag som inte fattade någonting efter slutsignalen mot Timrå. Men det som hände i första perioden får inte hända i slutspelet, för då är det kört på en gång.

Sen fick Timrå ett matchstraff och det öppnade för fem minuter i powerplay för Brynäs, samtidigt som Timrå drog på sig ännu en utvisning och 5-3 spel för Brynäs...där Brynäs både kvitterar och gör ledningsmålet, det är där matchen avgörs...

Hur gick det då för dom andra lagen?....ja Linköping klarade elitseriekontraktet utan att behöva kvala, Modo tog sig till slutspel och Djurgården får ge Timrå sällskap i kvalserien.

Brynäs kom fyra och fick inte välja, utan fick det lag som ingen av lagen ville ha. Det blev Frölunda......mer om kvartsfinalmotståndarna i nästa inlägg...


Timrå lekte med Brynäs i den första perioden

Honken fick kliva av efter den första perioden...han släppte in 3 puckar som han kanske borde ha tagit

I den andra perioden var det Brynäs tur att leka med Timrå

och vinst blev det ! :)

Så här avgörs det....om NHL12 får bestämma !

Nu är det inte många timmar kvar innan dramat börjar för oss hockeyintresserade. Vilket lag ska till kvalserien tillsammans med Timrå? vilket lag tar den sista slutspelsplatsen av Modo och Växjö? Hur slutar topp fyra? ja allt avgörs ikväll!

Jag har resultatet! eller iallafall om vi får tro NHL12...där jag lät datorn spela alla kvällens matcher och resultatet belv det här:

Luleå - Växjö 0-2
Här tar Växjö chansen att spela slutspel..men hur gick det för Modo? lagen ligger nämligen på samma poäng.

Modo - Linköping 2-5
Linköping tar en superduperviktig seger mot Modo. Men ska det räcka för att säkra elitseriekontraktet? ne inte om Djurgården vann sin match.

Timrå - Brynäs 0-1

Brynäs tar en måsteseger för att kunna bli bland de topp fyra...men då måste antingen Färjestad vinna eller Djurgården.

HV71 - Djurgården 3-0
Här kan vi säga att HV71 förstärker sin fjärde plats i tabellen, medans Djurgården spelar kvalserien.

Frölunda - Färjestad 2-1
Färjestad får en 6:e plats i tabellen, medans Frölunda kan ta 2:a platsen som Skellefteå förlorar sin match mot AIK.

AIK - Skellefteå 5-3
AIK tar en viktig seger och...Skellefteå halkar väl nu ner en placering?

Här har vi tabellen efter 55 spelade omgångar!

1. Luleå_________________97 p
2. Frölunda______________93 p målskillnad: 29
3. Skellefteå_____________93 p målskillnad: 20
4. HV71_________________92 p
5. Brynäs_______________92 p
6. AIK__________________84 p
7. Färjestad_____________84 p
8. Växjö________________80 p
--------------------------------------------
9. Modo______________77 p
10. Linköping_________74 p
-------------------------------------------
11. Djurgården________72 p
12. Timrå_____________52 p

Så här kommer det alltså att sluta, iallafall enligt TV-spelet NHL12. Spännande! snart bara 2 timmar kvar ! :)

Nu vinner ni Brynäs !

Tiden går och saknaden av Cattis blir större och större...jag börjar förstå mer och mer att det är någon som saknas hos mig. Det är på kvällarna som jag känner som mest saknad, det var ju då jag var hos henne...ja, nästan varje kväll fick jag känna glädje med den underbara människa. Jag har även lite svårt att sova på nätterna, men när jag somnar så sover jag....men att somna är svårt vissa kvällar. Men jag vet att Cattis lever med mig fast jag inte kan se henne <3 begravningen kommer bli ett helvete...men jag har med mig mamma så klara det kommer jag att göra, men det blir jobbigt. Älskar dig min allra bästa älskade vän Catarina <3

Om vi nu ska prata lite Brynäs som jag aldrig gör annars ;) nu väntar sista matchen i grundserien, då Brynäs åker till Sundsvall och möter Timrå. En match Brynäs måste vinna! om man ska ha någon chans att nå den så viktiga 4:e platsen i tabellen. Men det återstår att se hur det blir, men hoppas på vinst !! En gång i hela mitt liv tänker jag också hålla ett öga på HV71-Djurgården, där Djurgården måste vinna! för att Brynäs ska ha en chans till topp fyra. Sen att Färjestad vinner mot Frölunda! Men Brynäs måste vinna sin match också först och främst.

Honken står i målet och Wännström är tillbaka....men Dackell och Lars Jonsson är sjuka, så de missar morgondagens match. Hansen vilar för han känner av en skada, likaså Bertilsson. Men bara för att dom är borta så ska det bli vinst i morgon ! KÄMPA BRYNÄS <3

Nu Brynäs gäller det !!!

Brynäs sjönk i tabellen....Ståplats var sig inte lik, kan det bli värre?

Det här skulle bli en häftig lördag med en ashäftig match...Brynäs mot Frölunda. Brynäs kunde säkra 3:e platsen i tabellen och kunde krypa ännu närmare 2:a platsen. En häftig lördag skulle det bli, någonting som slutade i sorg och besvikelse, ja för vissa gick det över gränsen.

När Silfverberg sköt in det där psykologiska viktiga 2-1 målet preciiiiiis på slutsekundern i den andra perioden, så kändes det här som det skulle bli en häftig match och 3 poäng var säkrade. Istället kommer Frölunda ut i den tredje perioden och kör över Brynäs totalt, de gör 2-2 och sen även 3-2 och Frölunda hade vänt och vann matchen med 3-2 och Brynäs sjönk som en sten i tabellen...till en 5:e plats!

Ja det här blev ingen rolig lördag alls...först ett kamratkompaniet som ville att hela ståplats skulle vara tysta de första 10 minutrarna i matchen för att visa att de avstängningar de fått emot sig var fel...ja, jag vet inte men jag höll tyst, vad skulle man göra? sen när väl man fick skrika och heja fram Brynäs till seger så var hela ståplats död? ja förutom Kamratkompaniet då....vad är det som händer? vart är sången och den härliga stämning som annars brukar infinna sig på ståplats och framför allt på lördagsmatcherna! ne det är tyvärr för dåligt...ska det låta som det gjorde igår i slutspelet också? för annars kan man ju lika gärna köpa sig en sittplatsbiljett...laget på isen behöver vårt stöd från läktaren...sen när väl KK kommer tillbaka så blir BT tysta...eller var det bara jag som upplevde det så? eller var folk för fulla för att kunna skrika? ja jag vet inte, men ståplats var sig inte lik igår tyvärr...

och det var inte Brynäs IF på isen heller tyvärr...eller jo första två perioderna var jäkligt bra, de snurrade upp Frölunda på läktaren flera gånger. Men den där dansken i mål gör det inte lätt för Brynäs att göra mål. Sen i tredje perioden tappar de allt tyvärr...Brynäs ger bort den här matchen till Frölunda...vilket man inte får göra i ett sånt här viktigt läge som den här matchen var. Tränaren Tommy Jonsson var grymt besviken på killarna efter matchen...men ärligt talat så ska han väl vara grymt besviken på sig själv också..efter matchen kom det fram en äldre man till oss som sa....träffar ni på Tommy Jonsson så säg att det här var en coatchmiss....vad han menade med det vet jag inte....men man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag....

Besvikelsen var total på läktaren också...inte var det många som gick därifrån med glada miner...sen att stå på räcket och skrika idoter och slå sig för bröstet för att visa att laget måste visa mer hjärta för oss på läktaren är för mig helt sjukt dåligt beteende...nog för att man kan visa sin besvikelse, men inte att skrika massa fula ord och visa att de måste visa mer hjärta...spelarna brydde sig säkert inte alls....men vissa spelare tittade upp och funderade på vad han gjorde...ne jag vet vad det här laget kan och vill...det här är inte över bara för att de förlorade igår, utan vi har ett fruktansvärt roligt slutspel att se fram emot kära vänner ! och är det något lag som visar hjärta, så är det vårt underbara lag Brynäs IF <3

Brynäs har all chans att komma 3:a i tabellen om Brynäs vinner tisdagens sista omgång mot Timrå och om vi får lite hjälp av Djurgården och Färjestad! men det ska mycket till om det ska hända kanske..men det finns små chanser...det är som sagt i slutspelet allt gäller!

Men det här med KK och BT....Brynäs två supporterklubbar i Gävle som ska skapa stämning på ståplats....har dom här supporterklubbarna i huvudtaget något samarbete med varandra? eller är det var för sig som gäller? för jag fick känslan igår av att det inte alls finns nå samarbete...kändes mer bara som att KK körde för sig själva och BT körde för sig själva...ja, jag vet inte men det var känslan jag fick. Varför inte samarbeta så att alla sjunger tillsammans...för tillsammans kan vi skapa den bästa stämningen! det är väldigt lätt för mig att bara sitta och skriva det såhär också, men vi alla har samma mål, och det är att skrika oss hesa och vara den 6:e utespelaren för Brynäs...varför kan vi inte samarbeta då när vi alla är ute efter samma sak....sen när man står och skriker idiot till sitt lag är inte okej, då kan man lika gärna lämna Läkerol arena på en gång, då har man inget där att göra...är man där ska man skrika och heja fram laget Brynäs till seger!

Tack för mig !


2 poäng närmare hemmafördel i slutspelet!

53 omgångar av säsongens Elitserie är spelad! det är nu det verkligen avgörs, jag tror aldrig att tabellen har varit så jämn som den faktiskt är den här säsongen. Men det är det som är så roligt, fast tack och lov att inte Brynäs är med där nere och krigar om en slutspelsplats, eller ännu värre, kämpar om att undvika kvalserien. Ne Brynäs är där dom ska vara den här säsongen, bland de fyra bästa! om det nu håller, men jag hoppas på att det slutar med hemmafördel i slutspelet.

Gårdagens match för Brynäs var Modo borta i Ö-vik. Ett Modo som kämpar om den sista slutspelsplatsen. En match som är väldigt jämn matchen igenom. Båda målvakterna i lagen spelar oerhört stabilt. Men det är Modo som kan ta ledningen i den andra perioden, i den spelformen som Brynäs är bäst i, powerplay. 1-0 till hemmalaget. Men precis efter deras mål så drar Modo på sig en utvisning och Brynäs får visa upp sitt fina powerplayspel, och där smäller det direkt! det är Ryan Gunderson som skjuter från blå och pucken dundrar in bakom Tellqvist! 1-1. Modo gnällde över att Johan Larsson var framme och störde Tellqvist i skottögonblicket och målet borde inte ha blivit godkänt, ja visst står han där framför mål, men där får man stå..äh jag vet inte hur mycket man ska gnälla över det, men hade det vart tvärtom så hade man säkert tyckt att det inte skulle vart mål. Modo hade en jättechans i slutet av matchen då Honken ligger och simmar och Modospelaren har öppet mål...men MISSAR! tack för det ! 1-1 efter tre spelade perioder. Förlängning väntade.

En förlängning där båda lagen skapade några vassa chanser men två bra målvakter stod ivägen ikväll. Det skulle visa sig att det blev ett straffavgörande. Ett straffdrama som gick så här:
Jakob Silfverberg BIF - Mååååååål (pang på bara, inget dribblande!)
Per-Åge Skröder MODO - Miss (missar sista dragningen och pucken går utanför målet)
Jesper Ollas BIF - Miss (försöker hitta ett hål mellan benen, lyckas nääästan)
Mattias Ritola Modo - Miss (Honken följer med fint och räddar med benskyddet)
Johan Larsson BIF - MÅÅÅÅÅÅL (rakt upp i nättaket!)

2 poäng till brynäs alltså denna kväll! En underbar vinst...dessa poäng kan visa sig bli avgörande för vilken placering det blir. Viktigt viktigt! I morgon lördag väntar en jättehäftig match i Läkerol arena där Brynäs tar emot Frölunda! endast 2 poäng skiljer dessa två lag åt i tabellen, ska Brynäs få behålla sin tredje plats eller går Frölunda om och puttar ner Brynäs till en fjärde plats? ja det är frågan...kom till Läkerolen och se kanske säsongens häftigaste match! Mot seger Brynäs !

Honken storspelade mot Modo igår !

Här har ni tabellen efter 53 omgångar...tajt tajt tajt !!

En ny leksak!

En jobbig natt med mycket tankar och tårar, det är väl nu som man börjar inse vad som faktiskt har hänt. Att Cattis aldrig mer kommer att finnas med här nere på jorden, för mig kommer hon alltid att finnas med fast i mitt hjärta då såklart, lika som min mormor <3 Men när det är så här som allra tyngst och jobbigast så älskar jag verkligen att jag har mamma och pappa i närheten. Dom är guld värda för mig i dessa tunga stunder, och föralltid såklart <3

Men just nu känns det bättre iallafall. Igår fick jag en förtidig födelsedagspresent! fyller ju år om 13 dagar men jag fick den igår, en bärbar dator! Hur kul som helst att leka med, och sen går det tusen gånger snabbare än vad den lilla gamla datorn gjorde, ja det är nästan så jag inte hinner med själv! :) Så nu har jag installerat en massa saker och nu är det bara att börja leka :) nu kommer jag väl sitta ännu mer vid datorn än vad jag gjorde före :) för det här är riktigt roligt!

Kul att Brynäs kunde sno 2 poäng i Ö-vik igår också! mer om matchen kommer lite senare.
Nu lunch! // hörs senare, kram på er alla !

Bilder på datorn:


Den är 15.6 i storlek :)

Den ser väldigt blå ut på bilden, men den är gråblå typ :)

Underbara tagenter är det också !

RSS 2.0