Hur långt ska det få gå egentligen?

Nu kommer det här inlägget inte handla om ishockey, konstigt nog. Ne det kommer att handla om fotboll och en klubb som Djurgården IF. Det här berör såklart alla sportintresserade människor. Det är nämligen så att Dif-managern Magnus Pehrsson slutar som Dif-tränare. Det gör även ordförande Tommy Jacobson. Jaha varför i all sin dar skriver jag hockeyälskare om det? Jo det är så här att tränaren Magnus Pehrsson har fått tagit emot en massa hot från en grupp supportrar, både på träningar och via telefonsamtal. Det har även gått så långt att supportrarna har blandat in hans familj i det hela. Då orkade inte tränaren längre. Utan avgår direkt, vilket ordförande Tommy också gör för att visa solidaritet mot sin arbetskollega.
 
Så här säger Tommy Jacobson själv om det som hänt. Källa: Aftonbladet.se
– Jag känner att jag är tom, jag har ingen energi kvar. Jag kan inte leda en organisation som styrs och behärskas av sådana här krafter. Det blir bara löjligt att vara ordförande i en sådan här organisation. Jag känner en lojalitet till Magnus och utan honom vill jag inte göra det här, det här var ett projekt vi skulle göra tillsammans.
 
Djurgården ligger sist i fotbollsallsvenskan efter fyra spelade omgångar. Vilket har fått supportrar att trötta och blivit totalt besvikna och har då gett sig på föreningen.
 
Min första reaktion är bara IDIOTER! men det har man sagt ett antal gånger nu till både Djurgårdssupportar och AIK supportrar tyvärr, man börjar tyvärr bli van. Hur får det här ens hända? Fast man som förening tycker att man har beredskap och jobbat med dessa supportrar hur länge som helst så verkar det ju ändå inte räcka. Som sportälskare blir man faktiskt otroligt ledsen. En sån anrik förening som Djurgården IF ska bli totalt sönderriven att några supportrar som absolut inte kan sköta sig, de ska fan i mig inte få gå in på arenorna heller! Det är såklart svårt att hitta vilka supportrar det handlar om som bara gör det här för att förstöra för föreningen Djurgården. Det här gör så Djurgården inte alls får några bra rykten, spelare kommer inte vilja sätta sin fot i den här föreningen om supportrar ska hålla på att hota dom hit och dit. Vi har hört talas om att spelare har blivit hotade både hit och dit. Det blir så otroligt tråkigt när man inte kan sköta sig, och helst när det ska gå så här långt, så att folk avgår. Det är ju bara så sjukligt.
 
Jag tycker så otroligt synd om supportrarna som verkligen älskar föreningen och som är skötsamma och vill se fotboll och inget annat. Kan man bara tänka själv om några Brynässupportrar skulle förstöra och göra så att folk i föreningen avgår. Det skulle göra så fruktansvärt ont i själen så det finns inte. Om inte annat skulle man bli förbannad som bara den. jag förstår att det finns Djurgårdare som just nu är fly förbannade på de här supportarna som har ställt till det så här. Jag vill bara skicka en tanke till er "riktiga Djurgårdare" Det är ni som ska ha beröm och uppmärksamhet! Det är ni som har Djurgården IF i era hjärtan. Dom här förbannade äckliga supportrarna som har förstört för föreningen ska in i fängelse och aldrig komma ut igen! De ska iallafall inte gå och se fotboll!
 
Det här berör inte bara Djurgården, utan hela fotbollssverige! Att det ska få gå till så här är ju rent av skandal. Det berör ett Brynäshjärta otroligt mycket också!
 
Stå upp för Djurgården IF istället och visa ert stöd på läktarna, föreningar har svackor ibland, men ingenting blir bättre av att folk hotas, utan det här måste ni Djurgårdare göra tillsammans! Iallafall ni äkta supportrar!
Lycka till!
 
 
Låt det vara en fest på läktaren istället!

Kilström klar...och Nytt arenanamn efter 2016?

Det var ju lite halvroligt, eller lättare sagt helroligt, bara några timmar efter mitt förra inlägg där jag klagade på att det inte händer så mycket med lagbygget i Brynäs inför nästa säsong...då presenteras det första nyförvärvet!
 
Lukas Kilström är klar för Brynäs IF! Han är en fysisk och tuff back som har en bra inställning. De två senaste säsongerna har han spelat i Luleå hockey. Han har gjort det riktigt bra dessutom. Han kommer bli en viktig pusselbit i Brynäs lagbygge säger tränaren Tommy Jonsson.
Så här säger Lukas själv på Brynäs hemsida:
– Det känns riktigt bra, säger Lukas Kilström. Jag ville flytta närmare hem, och när Brynäs visade intresse för mig så var det inte så mycket att fundera över. Jag ser fram mot att komma till Gävle och att få spela med Brynäs IF, det ska bli riktigt kul.
 
Jag önskar Lukas all lycka till i Brynäs IF!
 
Men nu till något helt annat. Eller om Brynäs handlar det såklart om, vad annars liksom?
Ulla Andersson som är Riksdagsledarmot här i Gävle stör sig på att Läkerol arena heter just det nu när Leaf fabriken läggs ner i Gävle. Hon vill att Läkerol arena ska byta namn snarast. Men Brynäs har ett avtal till 2016 och tills dess vill Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör för Brynäs att arenan ska heta just Läkerol arena. Sen får vi se vad som händer. Men det är möjligt att en annan sponsor kan bli aktuell när avtalet har löpt ut.
 
Att Brynäs IF ska byta namn på sin arena redan nu tycker jag absolut inte! utan avtalet får gå ut innan, vilket det gör 2016. Sen kan man börja fundera på vilken sponsor som vill ta över och sponsra ett arenanamn. Viktigt tycker jag att namnet kopplas till Gävle iallafall. Att det handlar om någonting i Gävle. Man skulle ju kunna fundera lite på vad arenan skulle kunna heta efter 2016. Jag har just nu bara tre olika förslag.
 
Mina förslag:
1. Gävlebocken arena - Det har vi alla hört talas om när utomhusarenan fick det namnet. Men varför inte ha det namnet på självaste arenan? Bocken kopplar alla till Gävle stad. Jag tycker det var ett litet fyndigt namn.
 
2. Gevalia arena - Känns kanske inte så roligt, kopplas lite med ett annat kaffelag, Löfbergs lila arena (Färjestad) Men Gevalia är ju verkligen Gävle också!
 
3. Brynäs arena - Ganska logiskt kanske, men varför krångla till det?
 
Jag vet inte vad som fungerar och inte...men bara för skoj skull så ville jag testa lite vad som skulle kunna passa om det nu blir ett arenanamnsbyte. Har ni några förslag så kom gärna med dom! Vad skulle vi Brynäsare vilja att arenan heter efter 2016?
 
 

OJ OJ....Leksand mot Brynäs i premiären!

Ca fem månader kvar tills Elitseriepremiären för säsongen 13/14 går av stapeln. Men redan idag är det klart hur de två första omgångarna kommer att spelas! Brynäs IF kommer att möta Leksand IF i Tegera arena den 14 september. Wow vilken start på säsongen. Jag vet att det redan nu är tryck på biljetter och folk ringer och frågar om biljetter till respektive förening. Vilken match det kommer att bli, och vilken publikfest! Det gäller att vara i god tid om man ska ha någon chans att få biljett till matchen. Just nu kan man inte göra så mycket. Supporterklubben Brooklyn tigers måste ha sitt årsmöte först innan man ens kan tänka på nästa säsong. Men resa med supporterklubben till Leksand kommer det garanterat att bli, hoppas på två bussar till och med! Men som sagt, fem låååånga månader kvar....hur ska lilla hockeytokiga jag överleva!?
 
Brynäs första hemmamatch för säsongen 13/14 kommer att spelas mot de Svenska mästarna Skellefteå AIK. Det blir en rolig match det med, men premiärmatchen kommer ingen kunna slå!
 
"Vi knäcker Leksand som Leksand Knäckebröd!"
 
Hur går det med lagbygget till nästa säsong då tro? som Brynässupporter vet man inte så mycket ännu vilka spelare som kommer ansluta. Det jag vet är att det är en riktig dragkamp mellan Skellefteå AIK och Brynäs IF när det gäller Oscar Sundh. Han tror jag skulle passa bra in i Brynäs, så VINN honom Sundlöv! men alla förstår att det inte är lätt att vinna spelare hit och dit det är stor konkurens mellan klubbarna. Men en Oscar Sundh skulle Brynäs behöva, absolut!
 
Är det bara jag som tycker att det inte händer så mycket med Brynäsbygget? eller är det för tidigt ännu? eller hittar inte Sundlöv de spelare han vill ha? eller är det "typ" klart med spelare? man vet inte så mycket faktisk. Men rätt som det är så slår bomben ner och alla spelare på en och samma gång blir klar för klubben. Tålamod åter igen. Men hur länge ska vi behöva vänta för första nyförvärvet? Jo, jag vet att det tar tid med allt och allt ska stämma mellan spelare och klubbadress. Det är bara helt enkelt att luta sig tillbaka och vänta och se...för jag som supporter till Brynäs kan inte göra så mycket egentligen.
 
2 maj släpps spelschemat för hela säsongen!! tror ni att jag kommer sitta och studera varenda match och se vilka matcher jag ska och vill se nästa säsong?? SJÄLVKLART! Brynäs IF stöttar man land och rike runt!
 
Oscar Sundh, ett namn för Brynäs?
 
Oj vilken häftig premiär i Leksand!!
 

Skellefteå AIK svenska mästare 2013!

De var bäst från början till slut. Det var bara så det var helt enkelt. Det där laget Skellefteå AIK. Laget hade serieledningen långa stunder i grundserien, och man vann första platsen efter 55 spelade omgångar. Man slog ut Brynäs ganska enkelt i kvartsfinalen. Kanske det lag som kunde störa Skellefteå AIK som mest var ändå Linköping. Dom tog var och varannan match till förlängning men där var Skellefteå starkare. Men en stor applåd till Linköping som ändå försökte. Finalen var nog lika enkel som kvartsfinalen ungefär. Luleå kom inte alls upp i den standard dom egentligen kan, eller var Skellefteå alldeles för bra?
 
Skellefteå har haft en otrolig bredd på säsongens trupp. Alla har verkligen bidragit i slutspelet och under hela grundserien dessutom. Och framförallt ungdomarna! Förra säsongens guldlag Brynäs hade en spelare som utmärkte sig och fick väldigt mycket uppmärksamhet, han jag pratar om heter förstårs Jakob Silfverberg. Men säsongens guldlag Skellefteå AIK så är det inte en enda stjärna som det har fokuserats på, utan det är hela laget och den enorma bredd som fanns där. Det är bara att lyfta på hatten och säga grattis. Värda guldet måste jag ändå säga att ni var.
 
Det här visar på vad det är viktigt med en bra juniorverksamhet. Under några år nu så har Skellefteå AIK och Brynäs IF varit dominerande när det gäller ungdomar och juniorsatsningen. Nu har många lag tagit efter och lyckats dom med. Men värt att notera är faktiskt att på de två senaste åren så har dessa två lag vunnit ett varsitt SM-guld. Brynäs 2012 och Skellefteå nu 2013. Vad betyder då detta? jo att det lönar sig att satsa ungt! Det går liksom inte att bara plocka upp någon junior från J20 till A-laget och sen tro att man kan vinna SM-guld, utan det är långsiktigt arbete som krävs och att det verkligen finns någon som har ansvaret för att utveckla juniorerna och se till att de är redo för A-laget och Elitserien. I Brynäs har man någonting som heter morgondagens Brynäsare där till exempel Ove Molin är med och hjälper till att träna juniorer till att vara redo för A-laget under en snar framtid. Viktigt viktigt att ha en bra och ordentlig juniorverksamhet! Grattis Skellefteå och Brynäs !! fortsätt så här!
 
Jag kan tänka mig att människor i Skellefteå firar på som bara tusan just nu. Och det är dom absolut värda alla gånger om. Men mitt under detta guldfirande så är det faktiskt ett speciellt datum idag för oss Brynäsare. 19 april....väcker det några guldminnen tro? Nu är snart den här fredagen slut....men just vid den här tiden för ett år sedan så var det fest i hela Gävle. Brynäs hade tagit sitt 13:e SM-guld i historien. Inne i stan var det helvilt, folk tutade med sina bilar, sprang på gator med Brynäsflaggor i skyn, människor var helt galna. Jag själv dock var mest bara chockad och glad på samma gång. Förstod nog inte riktigt vad som hade hänt. Men fest var det....
Jag hoppas verkligen få vara med om det här igen! det går inte att beskriva känslan, eller jo ni Skellefteåfans kan nog göra det just nu.
 
Det sägs att Elitseriepremiären kommer att spelas mellan Leksand och Brynäs i Leksand! ojojoj säger jag bara...hur hade man tänkt få tag på biljetter till den matchen? det löser sig säkert....men tänk vilken premiär! den 14 september drar det igång! att få starta säsongen med ett Gävledaladerby skulle inte göra saken sämre, visa Leksand direkt vart skåpet ska stå!
 
Ne dags att sluta skriva, åter igen ett stort Grattis till Skellefteå AIK och supportrarna där uppe!
 
 

Vi Brynäsare måste ha tålamod!

Idag drog försäsongsträningen igång på allvar igen för Brynäs IF. När inte ens finalserien har spelats klart. Men förra säsongen var det Brynäs som spelade den och drog igång med försäsongsträningen cirka en månad efter än vad de gör nu. Men nu ska det köras hårt enda fram till midsommar. Det är en lång period där spelarna får träna upp det dom behöver.
 
Och på andra håll håller nog Micke Sundlöv och kikar efter några till pusselbitar som måste in i laget till nästa säsong. Det ryktas med en hel del spelare, men ingenting som har blivit klart än så länge. Kilström, Brodin, Sundh är bara några namn som har kommit upp på ryktesväg. men jag säger det igen, jag tror på saker och ting när Brynäs IF själv presenterar det på hemsidan. Det har varit så mycket nu att en bomb ska släppas då och då, men ingenting händer. Människor som skriver det verkar inte ha så mycket att göra. Det gäller som Brynässupporter att ha tålamod. Bara för att det inte händer någonting just just nu så behöver det absolut inte betyda att Sundlöv får de lite sämre spelarna. Absolut inte, utan det är bara att vänta och se vad som händer här framöver.
 
Klart är iallafall att målvakten Johan "Honken" Holmqvist blir kvar i Brynäs en säsong till. Det betyder oerhört mycket att han blir kvar i den förening han brinner mest för i hela Sverige. Han är nog ganska så revanschsugen skulle jag kunna tro. Ska bli spännande att se hur han håller den kommande säsongen. Målvakskollega blir då precis som förra säsongen, målvakten Robin Rahm. Som absolut inte gjorde någon kanonsäsong direkt. Men nu får han en lång och bra försäsongsträning som han inte fick förra säsongen. Nu får han starta med alla andra grabbar, vilket jag tror har en stor betydelse. Sen har Robin mycket att bevisa nu så här andra säsongen i Brynäs. Nu har han haft en säsong på sig att komma in i ishockeyn igen efter det som hände. Nu är det på allvar.
 
Dock hoppas jag verkligen att Brynäs unga målvaktstalang Jonas Johansson som har spelat med Brynäs J20 lag nu får chansen i A-laget nästa säsong. Mycket möjligt att så blir fallet tror jag. Ryktas om att han kommer bli riktigt bra. Så jag hoppas Brynäs IF vågar satsa på honom i någon match i vinter! Dock är killen bara 18 år men varför inte testa honom någon match för A-laget i vinter och testa hur det känns.
 
Annars händer inte så mycket i hockeyvärlden just nu. Eller jo det är nervösa Luleåsupportrar som får se sitt lag ta sig an Skellefteå imorgon kväll. 2-0 i matcher till Skellefteå står det. Och ska Luleå ha någon chans så måste laget vinna i morgon i den tredje SM-finalen. Men Skellefteå ser ut att vara en bredare trupp än Luleå. Men jag håller tummar och tår för Luleå i morgon, så vi får en riktig lång och spännande serie! Lycka till!
 
 
Honken stannar i Brynäs en säsong till!

Drömfinalen 2013 !

Norrbotten mot Västerbotten...Där kommer årets SM-final att spelas. Luleå mot Skellefteå, det blev en riktig drömfinal. Luleå slog ut Färjestad med 4-1 i matcher och Skellefteå slog ut Linköping med exakt samma siffror 4-1. Är båda lagen värda en SM-final? självklart är det här dom två vassaste lagen i Sverige just nu. Skellefteå med sin underbara ungdomsverksamhet, det är verkligen ungdomarna som har tagit Skellefteå så här långt i slutspelet. Tycker att de "äldre" har mycket mer att ge och visa. Ska Skellefteå äntligen vinna SM-guld så måste alla vara med på resan, de unga kan inte leda laget hela vägen, inte vad jag tror iallafall. Där tycker jag att Skellefteå har en svaghet att de "äldre" spelarna inte har visat vad dom kan, inte än. För vart är till exempel Bud Holloway och kaptenen Jimmie Ericsson? men men vi får se om även dom kan komma igång i finalspelet. Skillnaden med Luleå hockey är att där har man många kedjor som gör mål och som producerar. Vilket är viktigt i finalen. Fördel Luleå? svårt att säga men det kommer bli otroligt häftiga matcher iallafall.
 
Tänk bara på målvaksduellen!
Joacim Eriksson  VS  Johan Gustafsson
Vilken målvaksduell? vem är hetast i en SM-finalserie? Jocke Eriksson har varit med i två finalserier tidigare, dock förlorat både gångerna. Johan Gustavsson har också varit i hetluften, succemålvakten i JVM i vintras. Så det blir en härlig målvaksduell i det hela.
 
Båda lagen har blott bara 1 SM-guld på meritlistan genom åren. Så klart är att något av lagen kommer att ta sitt andra SM-guld genom tiderna. Det är ganska häftigt ändå. Det betyder för mig att båda lagen är värda gulet, frågan är bara vilket Norrlandslag som tar det?
För mig spelar det ingen roll! Skellefteå är kanske värda det efter 2 raka finalförluster...samtidigt som Luleå hockey också är värda det, dom har inte vart i final sedan 1997.
 
Finalspelet drar igång på lördag! må bästa Norrlandslag vinna!
LULEÅ HOCKEY    VS   SKELLEFTEÅ AIK
 
 

RSS 2.0