13 dagar kvar....Norrlänningen Johan Harju !

Tänka sig, att det bara är 13 dagar kvar nu ! Vi varvar ner lite med att presentera ett av Brynäs nyförvärv inför den här säsongen. Han kommer senast från Luleå hockey och spelade där säsongen 11/12 och har även spelat där större delen av sin uppväxt. Han jag pratar om heter naturligtvis Johan Harju.
 
Fakta om Harju
Född: 1986-05-15
Position: LW
Längd: 190 cm
Väger: 96 kg
Kontrakt med Brynäs till säsongen: 13/14
 
Det jag har sett av Johan Harju än så länge så ser det väldigt lovande ut. Han har även gjort några mål under försäsongen. Vilket är lovande inför Elitseriesäsongen. Jag tror att Harju kan bli mycket viktig för sitt Brynäs i vinter.
 
En annan sak som jag har gjort idag, är att jag har skrivit min första artikel på svenskafans. Det gick faktiskt väldigt bra att skriva. Jag hoppas att den fastnar hos alla läsare också, att den låter intressant, jag blev genast sugen på att fortsätta skriva, men jag får vänta tills efter matchen i morgon i Läkerol arena.
 
Här hittar ni min artikel/krönika:
http://www.svenskafans.com/hockeyzon/Brynas-IF-chanser-i-European-Trophy--453491.aspx
 
 
                                                                            Fotograf: Mia Nilsson
 

14 dagar kvar...Många mål, men ändå ingen vinst!

14 dagar kvar! två veckor...ja, om exakt två veckor så har Brynäs vunnit mot Växjö i Elitseriepremiären! Det är iallafall vad vi hoppas på.
 
I kväll förlorade Brynäs efter straffar mot Djurgården på Hovet. 5-4 slutade det...vilket är tennissiffror. Jag var inte på plats den här gången, utan följde matchen via datorn bara, så det gör att jag inte kommer att kunna skriva om enskilda spelare och så. Utan hur bra det spelade, den frågan får vi nog skicka vidare till någon som var på plats. Om inte annat så kommer det att stå i morgondagens lokaltidningar. Inget mål av den så glödheta Daniel Widing iallafall.
 
Kvällens målskyttar för Brynäs IF:
Andreas Thuresson
Jonas Nordqvist
Calle Järnkrok
Johan Harju
 
Målskytt för Brynäs i straffläggningen var Jesper Ollas. Det blev en väldigt stor blandning på spelarna som gjorde mål, vilket i för sig är bra nu när det bara är försäsong. Det gör att spelarna kommer igång och bygger på sig lite självförtroende.
 
Annars funderar jag lite på vilket värde European Trophy tuneringen har egentligen, är den egentligen så bra ? Jag har inte upplevt den så jättebra de matcherna jag har sett. Känns inte som om det är någon jättehit. Känns mer som om lagen känner efter med formationer och försöker få ihop laget så bra som möjligt istället för att spela tävlningsmatcher, det här är min känsla. Och mer av det kommer jag att diskutera lite i min artikel på Svenskafans imorgon.
 
Nya tag på lördag mot just Djurgården igen! denna gång i Läkerol arena, matchstart 16.00
 

15 dagar kvar...Inte nog med bloggen, nu är jag skribent också !

Nu är det bara 15 dagar kvar och en elitseriepremiär kommer närmare och närmare. Det känns väldigt spännande alltihop, och bara det att Brynäs är regerande Svenska mästare gör den här säsongen bara mer spännande. Alla lag kommer vilja slå det lag som är bäst i Sverige, och så kommer det vara hela säsongen. Vilket är rätt häftigt, att just Brynäs är där och inget annat lag.
 
Nu till något helt annat. Det finns en hemsida som heter svenskafans.com. Det stod på deras hemsida att de söker skribenter, alltså några som vill skriva om Brynäs IF. Jag fick upp ögonen direkt för det! kolla in här bara...
- Jag brinner verkligen för föreningen Brynäs IF
- Jag har möjlighet att se alla hemmamatcher i Läkerol arena (och ser oftast alla)
- Jag känner mig rätt så kunnig om Brynäs IF, och säsongens lag
- Jag älskar att skriva! (det hoppas jag att ni märker här på min blogg)
- Jag vill gärna nå fram till ännu fler läsare! och hoppas få göra det via svenskafans.
 
Så jag skickade iväg ett mail och förklarade lite och skrev lite vem jag är och varför jag vill skriva om Brynäs. Sen dagen efter kommer ett svar att jag gärna är välkommen att skriva på sidan!
 
Det här ser jag som en rolig sak, men också för att nå fram till ännu fler läsare, än vad jag har på min blogg. Men visst ställer det lite krav på en också, det är inte bara att skriva, utan man måste tänka efter och fundera över vad man förmedelar och skriver. Så det är nog en hel del jobb med det hela också, men samtidigt behöver man inte skriva för ofta heller.
 
Jag kommer att skriva min första artikel på fredag! det kommer att vara en liten "inför" matchen på lördag mot Djurgården och även lite kortfattat om European Trophy tuneringen i helhet. Vilka chanser Brynäs har i det hela, mer tänker jag inte avslöja. Men det ska bli så intressant och roligt att få dela med sig av sina tankar och åsiker, och även väldigt lärorikt!
 
Varför studerar jag till förskollärare, när jag kan bli skribent på någon tidning? Det är en bra fråga, men samtidigt är det här mer som en rolig grej, men man vet aldrig vad det här kan leda till...men på fredag börjar jag skriva på svenskafans.com...kika gärna in där någon gång på fredag eftermiddag/kväll !
 

16 dagar kvar.....Mycket gick snett men tillsist blev allt bra!

Läser man i dagens tidning att hela Brynäslaget kommer att befinna sig i Valbo Köpcentrum idag klockan 17-19 för autografskrivning och presentation av truppen...då tar man med sig sina vänner och åker dit helt klart!
 
Klockan 17.00 var det ja, vi var nog där runt 17.30 typ...precis den här dagen skulle det såklart vara långa bilköer i riktning mot Valbo, och tydligen hade det vart en trafikolycka på riks80 också, dessutom gör dom om vägen på riksväg80 så vi tänkte vara lite smarta att ta en annan väg, men det visade sig att alla andra också skulle vara smarta. Så där stod vi och i köpis stod Brynäsgrabbarna och blev presenterade inför valbopubliken. Lite surt det kändes, men samtidigt så skulle vi hinna se grabbarna. Efter ca 50 min var vi framme i Köpis...
 
När vi väl kom in i Köpcentrum så hade de såklart presenterat laget redan..men vi vet inte alls vad alla spelare heter, nej nej...kan bara skriva deras namn i sömnen. Så egentligen missade vi inte så mycket. Men då tänkte jag ta några bra bilder med min systemkamera och dessutom passa på att ta allas autografer. Upp med kameran och jag startar den, bara det att det går inte att starta den för batteriet låg hemma hos en kompis och laddade för fullt. Hur tänkte jag där? ja, tänkte jag i huvudtaget? förmodligen inte. Då hade jag släpat med mig kameran i onödan helt enkelt...jaja fram med iphonen istället då. Jag fick visa mitt fina Brynässkal, om man ska se något positivt i det hela.
 
Allas autografer fick jag! de ska jag fixa till imorgon och rama in. Annars var det roligt att få träffa alla spelare igen! när man fick alla 25 autografer och efter varje gång säga tack...tack...tack. Kändes rätt fjantigt, spelarna tänkte väl, det enda den där tjejen kan säga är tack. Men vill man vara artig så vill man. Annars var det en mycket lyckad kväll tillsammans med vännerna och Brynäslaget.
 
Men vad viskade egentligen Berglind och Bertilsson om när vi gick förbi? det får man nog fundera på rätt länge, utan att få något svar. Men lite roligt såg det allt ut.
 
 




17 dagar kvar...Träning, men vart var grabbarna?

12.00 träffade jag min kära vän Jessica utanför Gävles stolthet Läkerol arena. Idag var det dags att kolla in hur pigga Brynäs var på träningen efter dagarna i Tjeckien. Janne Larsson och hans son Emil Larsson var riktigt på hugget när de åkte runt på isen och körde olika övningar. Sen kom även Robin Rahm ut tillsammans med målvaktstränaren Pecka Alcén. Och resten av gänget?
Det kom faktiskt inga fler, jo Lars Jonsson var ute en sväng också...men vart var resten då? gänget var tydligen inge pigg efter helgen...eller var det en frivillig träning, jag har ingen aning, men vi fick iallafall se några grabbar och Gunnar Persson hejade riktigt mycket på oss...jag fick faktiskt fråga Jessica om hon kände honom? men ne så var det inte, för han hejade så himla glatt, roligt var det iallafall!
 
Där satt Jessica och jag...i Läkerol arena och kände fortfarande gulddoften. Men mer och mer började vi känna en matdoft...så vi gick och åt i restaurangen istället för att se på en träning som knappt var någon träning. Som vanligt var det mycket gott. Deras salladsbord kan man ju dreggla över..finns ju hur mycket som helst att välja på. Det är synd att magen inte orkar hur mycket som helst..man skulle vilja äta allt ur salladsbordet.
 
Vi fick inte se så många snygga grabbar på isen, men istället kommer en hel stjärnfemma in i restaurangen istället! Niklas Bäckström, Anders Lindbäck, Jakob Markström, Sebastian Wännström...okej då bara fyra stycken. Men det räckte gott och väl. Ögonen hade fullt upp att göra ändå. Sen när vi lämnar restaurangen så höll jag på att snubbla över Tommy Jonsson också..det gäller att ha både fötter och huvud med när man besöker Läkerol arena, man vet aldrig vilka man möter och stöter på.
 
En mysig eftermiddag i Läkerolen fick vi allt, trots att vi inte fick se alla grabbar. Men god mat fick vi och trevligt sällskap hade jag också. En tanke slog mig när vi skulle gå från Läkerolen, tänk om man hade haft 1 miljon, då hade jag bara gått in i Brynässhopen och köpt precis det jag ville ha. Precis allt jag ville ha! Hade inte tänkt för fem öre, utan bara köpt det jag vill ha...tänk vilken härlig känsla! men istället är man en fattig student som fick nöja mig med en penna idag...alltid någonting ! :)
 
Bara 17 dagar kvar nu !
 
 
 
 

18 dagar kvar....Gänget som kommer färdas 737 km

18 dagar kvar...jag vet inte vad jag ska säga, egentligen borde jag hålla tyst, för jäklans vad fort det går, bara för att jag skriver det idag så kommer resten av dagarna gå jättesakta. Ne, jag tror faktiskt inte det, snart är det dags för säsongen 12/13.
 
Innan ens säsongen har börjat så har jag och mina vänner börjat planera lite saker vi ska göra. En sak som blev succé förra säsongen var resan till Skellefteå. En resa vi gjorde för att se matchen mellan Skellefteå - Brynäs. En match som Brynäs förlorade efter straffar om jag minns rätt. Men själva resan och upplevelsen går inte att beskriva, det var så enormt roligt..och bemötandet vi fick när vi kom till staden och arenan går inte heller att beskriva. Alla människor hejade och pratade med oss, och det ska tilläggas att vi alla gick i Brynäsmatchtröjor på oss genom Skellefteå, ändå var alla så trevliga. Helt otroligt.
 
Så efter den resan så kommer vi göra om samma sak fast med ett litet större gäng och den här gången åker vi till Luleå och Coop arena. Lite längre och högre upp....Från Gävle till Luleå är det 737 km. Det är en bit om man säger så. Resan kommer att bli av den 23 november detta år...Vi är sex tjejer som sätter oss på ett nattåg vid 18.30 ungefär från Gävle. Framme i Luleå är vi ca 08.00. Det innebär att det är en del dötid innan matchen börjar 16.00. Men så roligt som vi sex har tillsammans, så är jag inte ett dugg orolig att det kommer bli tråkigt, utan vi kommer att fördriva den tiden riktigt bra. Efter matchen hoppas vi att vi kommer hinna säga hej till spelarna, och visa att vi har åkt ända från Gävle för att se detta lag...det är trots allt för deras skull vi har åkt dit, det låter galet, och det är rätt så galet, men samtidigt är det en jäkla upplevelse för oss allihopa. Sen går nattåget hem igen runt 21.00 någon gång. Hemma i Gävle igen vid typ 10.00 på söndagen den 25 november.
 
Då kan jag tänka mig att vi alla kommer att sova rätt så gott faktiskt!
 
Det finns inte ord för hur mycket jag ser fram emot den här resan, gänget som jag åker med är så otroligt underbara <3 vi har så roligt tillsammans och jag lovar att denna resa kommer bli ett minne för livet, det spelar ingen roll om Brynäs vinner eller förlorar det är upplevelsen och gemenskapen som är det viktigaste <3 jag ser en Brynäsvinst som en bonus bara om det skulle bli så...
 
Tågbiljetterna ligger hemma hos mig! så vad väntar vi på nu åker vi brudar! vi kanske ska vänta till den 23 november då de gäller...men jag vill åka helst i morgon, eller ja, helst igår. Säsongens resa är alltså bokad....
 
 

19 dagar kvar....Vad var det jag sa, Vinst såklart !

19 dagar kvar.....Jag vet inte vad jag ska säga men visst går tiden fort? Ibland känner man att tiden står stilla, men den sista tiden har den verkligen inte gjort det. Vilket är mycket bra, för då kanske de här 19 dagarna kan gå fort så man får se hockey igen!
 
Brynäs spelade en sista match i Tjeckien innan det vänder hem till Gävle igen. Matchen vann dom med 2-1 efter ett avgörande i sista minuten. Tydligen hade Tommy Jonsson blivit riktigt irriterad på hur laget uppträdde i gårdagens match...vilket var helt rätt, för som laget spelade stundstals igår får inte hända. Idag var det tydligen bättre, jag såg inte matchen, utan följde den bara via mobilen. Men det viktigaste var att Brynäs vann matchen!
 
målskyttar för Brynäs var faktiskt två nyförvärv! Dennis Persson kvitterade till 1-1 och Johan Harju skickade in segerpucken. Härligt att de får komma igång lite också, och inte bara Daniel Widing! :)
 
Ett litet orosmoment i matchen var att Andreas Thuresson blev skadad, hur allvarligt det är har jag ingen aning om, men hoppas det inte är något allvarligt, utan att han är med i nästa match.
 
Annars har jag inte så mycket att skriva om....i morgondagens inlägg blir det fokus på en resa som vi i hockeygänget ska göra i vinter. Ha det bra tills dess !
 

20 dagar kvar...det där håller inte Brynäs!

20 dagar kvar, ja faktiskt snart 19....Men om man tänker efter så är 20 dagar ingenting. Längtar oerhört mycket kan jag lova. Spännande att se hur ett lag som är regerande Svenska mästare klarar av säsongen efter guldet. Många Brynäsare som kommer att ha höga förväntningar även kommande säsong...jag är nog lite mer snäll av mig och säger att det får gå som det går...men hoppas självklart på ett nytt guld!
 
Men då måste Brynäs spela mycket bättre än tuneringsmatchen i European Trophy idag...6-2 kunde Pardubice vinna med. Då ska vi komma ihåg att Brynäs ställde en 16-åring i målet. Men samtidigt så var backarna inte alls bra i den här matchen. Det kan bli bättre, om vi säger så. Jag tänker inte göra någon djupare analys av matchen, utan det var ingen bra match, ne den var så dålig så när det återstod ca 6 min av matchen så stängde vi ner det och började titta på en film där Brynäs iallafall vann, ja, vann ett guld!
 
kvällens målskyttar för Brynäs blev Andreas Thuresson och Jonathan Granström. Ingen Widing alltså? nu kommer det bli snöstorm i morgon...hehe ne han kan inte vara på topp hela tiden våran Widing.
 
I morgon spelar Brynäs ännu en match där borta i Tjeckien, den här gången mot Bili Tygli Liberec. Jag tror vi får se ett ravanschsuget Brynäs, och vinst kommer det att bli!
Vi hörs i morgon kära vänner...och ni har väl inte glömt bort att det endast bara är 20 dagar kvar nu !
 

En ny spännande säsong närmar sig med stormsteg!

Vi börjar närma oss 20 dagars strecket mina kära läsare! Vilket betyder att det absolut inte är långt kvar nu till Elitseriepremiären för säsongen 12/13. Supporterkortet och medlemskortet för suppurterklubben Brooklyns tigerns har nu också landat i mina händer, vilket innebär att det drar igång snart.
 
Inför varje säsong brukar jag ha en liten uppladdning inför säsongen, då jag räknar ner dagarna, och skriver om lite olika saker, självklart saker som har med Brynäs IF att göra. Detta tänker jag börja med i morgon då det är exakt 20 dagar kvar. Just morgondagens inlägg kommer naturligtvis handla om matchen mot Pardubice i tuneringen European Trophy. Men sen blir det lite gott och blandat. Hoppas ni kommer att gilla mitt upplägg.
 
Nu lite om ett beslut som hockeyligan har tagit, när det gäller om NHL och lockouten. Det är inte klart ännu om det blir en lockout eller inte, men de är långt ifrån överens där borta. Innan den 15 september måste de komma överens, annars blir det en lockout. Men idag kom styrelsen från Svenska hockeyligan överens att om en spelare kontrakteras för spel i Elitserien så måste spelaren spela en hel säsong och inte bara några månader, utan har spelaren skrivit kontrakt så måste det gälla en hel säsong.
 
Vad innebär det här? jo att om det blir en lockout i NHL så kommer inte Elitserien svämma över av NHL spelare utan det kanske bara kommer några enstaka spelare hit och dit. Det gör att Elitserien kommer att hålla den klass den håller idag, för jag tror inte den blir bättre av att det kommer en massa stjärnor i lagen, utan det blir bara sämre. Jag själv är mycket positiv till detta beslut. Självklart vill man se en stjärna som Niklas Bäckström i Brynäs igen, men samtidigt så känns det inte bra om han bara skulle ha spelet 7-6 matcher med Brynäs, utan ska han spela med Brynäs så ska det vara under en längre stund, som tex en säsong. Jag vill av hela mitt hjärta se en spelare som Bäckström i Brynäs igen, men det återstår att se hur det blir, men Svenska hockeyligans beslut måste jag säga var riktigt klokt. Nu måste klubbarna och spelarna verkligen tänka efter hur de vill ha de innan de skriver något kontrakt.
 
Men jag hoppas fortfarande att de kommer överens där borta och att vi slipper en lockout!
 
 

Sommaren 2012

I morgon börjar skolorna och de flesta är tillbaka på sitt jobb. Då skulle vi väl ändå kunna säga att sommaren är över och nu väntar en grå och trist höst? Nej, aldrig i livet säger jag, det är nu det roliga börjar! hockeysäsongen drar igång på allvar igen och den femte terminen ska snart dra igång för mig på Högskolan. Vad jag har längtat!
 
För att summera sommaren så räcker väl egentligen en sak..."Sommaren är kort, det mesta regnar bort..." Tänk att Tomas Ledin ska ha rätt igen...för vad har det här varit för sommar egentligen? Jag tror knappt det har gått hel dag innan regnet droppar till marken. Visst är det trist, men samtidigt så har egentligen inte vädret förstört så mycket för mig. Jag hade till exempel då aldrig planerat en utomlandsresa med bästa vännerna, som vi gjorde den där regniga dagen när vi satt inne på en restaurang. Hade det vart fint väder den dagen hade vi spelat minigolf, och vem vet, då kanske vi inte hade kommit på idén att åka utomlands.
 
Vad har jag gjort i sommar då? Jag kommer inte kunna skriva allt här, utan ni som har varit med mig i sommar vet hur roligt vi har haft det! Allt ifrån minigolf till tältning i Leksand till Gröna Lund och till Mallorca...
 
Efter en riktig jobbig vår då min allra bästa vän gick bort plötsligt i sjukdom, tiden efter 10 februari var riktigt tungt, det fanns inte en kväll då inte mina tårar rann ner från mina kinder och varje sekund gick tankarna till henne och tankarna på hur roligt vi hade det tillsammans...Hon saknas hur mycket som helst ännu idag, ett halvår efter...
 
På grund av det som hände så önskade jag en sak...att sommaren 2012 skulle bli den bästa någonsin! Allt för att få någonting annat att tänka på och få göra det jag tycker är allra roligast, att vara med mina vänner.
Nu i efterhand när sommaren börjar lida mot sitt slut, så kan jag säga en sak...jag fick precis vad jag önskade, om inte lite mer!
 
Det är otroligt vad vänner kan betyda för en människa. För mig betyder alla mina vänner otroligt mycket! Nu ännu mer efter det som hände den 10 februari. Man ska ha roligt! det är för mig det viktigaste, har man inte roligt med sina vänner så kan man lika gärna lämna dom...
och då menar jag allvar. Jag har inte speciellt många vänner, men de vänner jag har betyder otroligt mycket för mig. Den här sommaren har jag varit otroligt mycket med Eva, Jessica E, Jessica A, Mia, vi har nu fått ett namn för vårt gäng också (BBV). Vi har varit lite överallt och ingenstans känns det som, vi har alltid roligt tillsammans, och skrattar och retas med varandra, då alla är med på det såklart. Jag är ärlig och säger att ni betyder allt för mig, hade jag inte haft er som vänner så vet jag inte vad jag hade gjort kan jag säga! den glädje vi har tillsammans i gänget får alla människor runt omkring oss att vilja vara med, jag lovar att det har varit människor som har tänkt..."Tänk om jag fick ha så där roligt, och vara med det där härliga gänget" Jag säger bara tack för att ni finns!
 
Sen finns det vänner som jag inte träffar lika ofta men som absolut betyder lika mycket...jag tänker på Josefine N och Josefine M, Dan, Tessan och Emma. Ni har en stor plats i mitt hjärta ni också, ska ni veta ! Tack för att ni finns <3 Jag hoppas jag får träffa er mer nu under hösten !
 
Men som sagt, det är nu det roliga börjar..bara 25 dagar kvar nu till det är dags för Elitseriepremiär! Nu vill jag tacka för sommaren 2012 och titta framåt....mot det som väntar mig, femte termin och närmare mitt drömyrke förskollärare, och Brynäs startar säsongen som regerande Svenska mästare...kommer bli häftigt att följa. Och lika mycket skoj och bus med mina vänner väntar också såklart!
Kram på er alla !
 
 
 
 
 

Bilder från Brynäs - SC Bern

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brynäs inleder European Trophy tuneringen med en vinst och en straffförlust

2 Brynäsmatcher på två dagar, det är inte varje dag man får vara med om det. Brynäs har nu spelat två matcher i European Trophy tuneringen. Jag var på plats båda gångerna i Läkerol arena. Och jag måste säga det, vilken känsla det var att sätta fötterna på "guldgolvet" och känna doften av riktigt guld, jo det var verkligen så. Och på något sätt så kände jag ett glädjefnatt när jag gick in på hemmastå. Det var här allt hände den 19 april det här året, det var här all min glädje utspelade sig, och gör såklart ännu idag. Men som trogen Brynässupporter så finns den där känslan och doften av guld kvar, och kommer att göra under hela mitt liv, och kanske när livet känns lite deppigt, att jag tar mig in till hemmastå, för där känner jag en enorm glädje varje gång jag går...kanske för att det är det bästa jag vet. Att stå där och visa känslor, hoppa och sjunga för vårt kära Brynäs IF.
 
Nu nog pratat om det, I fredags spelade Brynäs den första matchen och det var mot Schweiziska Fribourg-Gottéron. De såg ut som smurfar när de kom skrinnande ut på isen. Blå och vita var dom, kanske var leksingar också? vem vet. Brynäs började matchen bra, Fribourg drog på sig lite onödiga utvisningar lite då och då. Det är också Brynäs som inleder målskyttet, Daniel Widing är det som gör mål i spel fem mot tre. 1-0 efter första perioden. I den andra skulle ett nyförvärv presentera sig. Johan Harju skjuter ett dragskott och pucken går in i mål. 2-0, men inte slut där, Jörgen Sundqvist gör kvällens snyggaste mål. 3-0 efter två spelade perioder, jag tycker själv att andra perioden var en riktigt bra hockey från Brynäs sida! passningarna började hitta rätt och nu var det bara att hoppas att det skulle sitta i även tredje perioden.
 
Vilket det inte gjorde, Brynäs tappade sin fina skridskoåkning, det blev slarvigt och passningarna hittade inte alls rätt. Det här gjorde att Fribourg kunde reducera både en och två gånger. 3-2 stod det när det återstod bara någon minut, då tar Fribourg ut målvakten, men det hjälper inte och Jonas Nordqvist kunde skicka in pucken i öppen kasse och Brynäs vinner matchen med 4-2.
 
Det var nära att det blev en sån där match där det är farligt att leda med 3-0.....
 
Jo kära vänner en sån match kom det också...På lördagen spelade Brynäs sin andra match i European Trophy tuneringen, nu mot SC bern. Brynäs började bra och öppnar även målskyttet i den här matchen, det är Jonas Nordqvist som sätter 1-0 till hemmalaget. Andra perioden blir mållös och ganska händelsefattig, iallafall på isen, på SC berns läktare var det andra bullar. De tog upp sina skor och började klappa med dom, och sen på given signal så kastade alla fans skorna ner mot isen, en sko hamnade även på isen. HAHA, det var rätt roligt att se på. Lite annorlunda om man säger så. Tack för underhållningen!
 
I den tredje perioden trummade Brynäs på, och kunde utöka sin ledning till 2-0 genom nyförvärvet Sebastian Enterfeldt. Och 3-0 kom också, det var Daniel Widing som sköt in den pucken. Nu skulle det väl bli en till seger? Då vaknade SC Bern till och förstod att det var en tävlingsmatch...3-0 blev 3-1 3-2 och när det bara var ett tjugotal sekunder kvar så kvitterar dom till 3-3...ONÖDIGT.....matchen går till straffar och där avgör SC Bern.
 
Lite onödigt kan man tycka, för vad hände med Brynäs i den tredje perioden? någonting att prata om kanske Tommy Jonsson? så här får det inte gå till under Elitseriesäsongen! skärpning grabbar.
 
Annars var det roligt att se hockey igen och Brynäs! Vi var en klack som höll igång lite också under båda matcherna, men precis som spelarna så behöver man ha lite sånna här träningsmatcher även där, man glömmer lätt bort texterna under sommaren. Men det blir bättre och bättre ju mer man sjunger...vi i klacken har en försäsong även vi ! Jag bara längtar till den 13 september, för jag känner i magen vilket tryck det kommer att bli på läktaren. Och jag lovar flera gånger om att ramsan "Svenska mästarna, svenska mästarna, mästarna från Gävle" kommer att sjungas ett antal gånger under hösten/vintern och våren!
 
Tack för den här underbara helgen med mina allra bästa vänner och självklart laget i mitt hjärta Brynäs IF. Nu bjuder jag på lite bilder som är tagna under fredagen, bilderna som är tagna på lördagen kommer i ett enskilt inlägg sen. 
 
 
 
 
 

Missad matchstart, men det blev säsongens första vinst för Brynäs!

Hur kan jag missa att kvällens träningsmatch mot Timrå IK började klockan 18.00 och inte 19.00 som jag var helt säker på? Jag var ute på promenad med mamma medans Brynäs svettades på isen i Järvsö ishall. Så jag började att följa matchen i början av andra perioden. Men frågan är bara, hur kunde det hända? jag, kanske Sveriges mest galnaste Brynäsfan, missar matchtiden, tänk om det hade varit en elitseriematch, jag hade ju fått panik! nu tror inte jag att det skulle hända, för matchtiden har jag bra koll på när det gäller Elitserien, men träningsmatcherna är ju lite knepiga dom...men men huvudsaken jag hann följa dom lite grann i allafall !
 
Vinst blev det dessutom! säsongens första vinst, och det känns faktiskt skönt att den kom mot ett Elitseriemotstånd. Förvisso var det Timrås första träningsmatch för säsongen, men ändå. Fem minuter in i första perioden gör Brynäs 1-0 genom Mats Lavander! Tydligen en målvaktsretur som Lavander lätt kunde peta in. Nästa mål skulle komma fem minuter in på den andra perioden, då är det Daniel Widing som slår till! I powerplay dessutom! 2-0 alltså. Men under den andra perioden reducerar Timrå till 1-2 men innan periodens slut så drar Brynäs ifrån till en 3-1 ledning...det är faktiskt Daniel Widing igen som hittar nätet! vad har han gjort i sommar tro, mer än åkt till Las Vegas? ;) skottövningar? inte vet jag, men han är het nu Widing!

Den tredje perioden byter båda lagen chanser med varandra, men Timrå kommer inte närmare och Brynäs vinner matchen med 3-1 !
 
Jag kan tyvärr inte säga så mycket om spelet då jag inte var där och såg matchen, men tydligen ska laget ha fått upp skridskoåkningen betydligt mera i den här matchen än mot Almtuna förra veckan. Vilket är glädjande att höra! Sen tror jag även att spelarna hittade varandra lite bättre på isen idag också. Sen var det även debut för Robin Rahm i målet...vilket han klarade gallant, det är lika där, jag kan inte säga så mycket om hans spel, men Timrå lyckades bara göra 1 mål på honom så stabil måste han ha vart iallafall. Tror att Timrå sköt 15 skott mot honom, vilket inte är så mycket, men en bra start av Robin Rahm ! det ville vi ha!
 
Nu tittar vi framåt och mot helgens inledande matcher i European Trophy! Brynäs tar alltså en vinst med sig in i tuneringen! Det här kommer bli jättespännande att följa på plats i Läkerol arena i helgen, och då kanske det kan bli lite bättre matchanalyser, än vad det blev idag. Hoppas jag iallafall!

Ha det bäst alla hockeyvänner !
 
Kvällens målskyttar !
 
 

Förtydligande om NHL lockout !

Ett litet förtydligande från föregående inlägg när det gäller en ev lockout i NHL. Jag har uppfattat det hela fel, därför fick jag det förklarat av en duktig människa som har koll på NHL och hur en lockout fungerar.
 
Det har inget att göra med var dom spelar eller inte , det har göra med ersättningen dom får. Ett envägskontrakt tjänar spelaren full lön även fast han spelar i farmarlaget , men med tvåvägskontrakt så blir ersättningen mycket lägre om spelaren spelar i farmarlaget.
 
Det är så det är alltså....tänk vad mycket man kan lära sig på en kväll.
 

Är det dags för en Lockout ingen tro? Inte bra för Elitserien!

Ska det bli Lockout i NHL eller inte? Jag har ingen aning, men just nu är det en snackis bland både Elitserien och NHL. Jag hoppas de där borta i NHL kommer på en lösning på det hela och allt är som vanligt i höst/vinter.
 
Ärligt talat så är jag inte så insatt i just NHL och klubbarna där borta, och inte vet jag exakt vad lockout betyder heller. Men att det är någon form av konflikt där borta har jag fattat, men vad det är och så har jag ingen aning om. Jag kan mycket om hockey, men NHL har jag tyvärr inte så bra koll på.
 
Aftonbladets korrespondent i New York Per Bjurman uttalar sig om det blir en lockout så tror han att det kommer att pågå under Oktober och November, om inte längre, men dock inte hela säsongen ut. Som det har varit förut.
 
Men om det nu kommer att bli en lockout i NHL, vad kommer det betyda för Sverige och elitserieklubbarna? Jag själv tror det skulle skapa problem i elitserieklubbarna. Om det nu blir lockout i NHL och det kommer bara pågå i någon eller några månader så vad kommer Elitserieklubbarna göra med sina spelare om de tar in en massa NHLspelare? för pågår det inte så länge så behövs ju spelarna sen igen. Det kommer bli problem...Vågar man då ta in några NHL spelare i huvudtaget? för de vet ju inte hur länge lockouten kommer att pågå. Svårt att säga, men visst kommer det skapa problem. Sen vet inte jag hur mycket lagen vinner på att ta in NHLspelare i truppen, visst publiksnittet kommer säkert att öka för att folk vill se NHLstjärnor i sitt lag, men hur bra är det för klubben och Elitserien?
 
Jag hoppas verkligen att NHL löser det här och vi slipper en lockout! För Brynäs del så har det stått i lokaltidningarna för ett tag sen att om det skulle bli en lockout att man då är intresserade av att få hem Anders Lindbäck och Niklas Bäckström! Jag skulle mer än gärna vilja se dom i Brynäs igen och vem vill inte se en världsstjärna som Niklas Bäsckström i Läkerolen igen? men men som sagt jag hoppas av hela mitt hjärta att NHL löser det här...för skulle Brynäs få Bäckis och Lindbäck, vilka ska då flytta på sig? det blir inge lätt jobb för Tommy Jonsson och gänget.
 
Ja ni kära vänner, frågorna är många men svaren är få...Vi vet inte så mycket ännu, men vem vet, inom det närmaste dagarna kanske vi får veta något mera om konflikten borta i NHL.
 
                 Foto: Getty Images    hemsida: Hockeysverige.se

Post med massor av gosaker, jag hoppade av glädje!

Igår när jag öppnade brevlådan här hemma och jag fick se ett kuvert med Brynäsloggan på, så förstod jag att det var någonting roligt som hade kommit! Dock skulle väl färgen på kuvertet varit guld? kan iallafall jag tycka. Ne, huvudsaken det hittade hem till mig.
 
Och som jag trodde så innehöll det massor av gosaker!
 
1 Supporterkort
1 spelschema för säsongen 12/13
1 biljett till utematchen mot Timrå IK den 8 december
4 biljetter till European Trophy tuneringen
 
Som sagt, bara massor av godis! Utematchen kommer bli ashäftig, frågan är bara vart får alla bilar parkera? för på den största parkeringen kommer ju arenan att stå, jag fattar inte hur de kommer få ihop det hela, men ska bli intressant att följa. Kommer nog försöka gå upp till arenan lite då och då under hösten och fotografera bygget som tillslut ska bli en arena för 15.000 personer. Så jag hoppas att ni som läser min blogg och ni som inte har möjlighet att ta er till Läkerolen och kolla in bygget...att ni kan följa min blogg och att jag lägger upp bilder på vad som händer där uppe på Sätraåsen under hösten. Roligt att ha kvar sen också såklart....För en utematch kommer man inte få uppleva många gånger i sitt liv. Jag hoppas såklart att så många Brynäsare som möjligt kan ta sig till Läkerolen den 8 december och uppleva det här. Utematch för 15.000 personer...Jo, det kommer bli ett minne för livet det!
 
Nog pratat om utematchen...Jag måste säga att säsongens supporterkort är hur snyggt som helst!! Kan det vara för att Ekholm lyfter bucklan på bilden??? mycket möjligt! Men snyggare har inte ett supporterkort varit iallafall!
 
Nästa helg 17-18 augusti inleder Brynäs European Trophy tuneringen på hemmaplan! Det blir en riktig hockeyhelg, tillsammans med mina underbara vänner! Vi hoppas såklart på två vinster också!
 
Nu när Supporterkortet är i min hand och biljetter till några häftiga matcher så är det en sak jag känner och tänker. "Nu drar det verkligen snart igång igen!!" Som vi alla har längtat! Men glöm absolut inte bort den härliga våren och sommaren....men ärligt talat så är det nu livet börjar för en hockeygalen tjej !!
 
Ha det bäst!
 
 
 
 
 

Grattis Almtuna, ni vann mot Svenska mästarna Brynäs IF !

3 - 1 till Almtuna mot regerande svenska mästarna Brynäs IF...Ja, säsongens första försäsongsmatch för Brynäs IF slutade i förlust. Ledsna? Jag hade vart det om det gällde ett SM - guld...men nu var det bara en försäsongsmatch så ne jag är inte ett dugg ledsen, och jag hoppas att alla Brynäsare tar det här med en nypa salt. Och alla Almtunasupportrar också för den delen!
 
Brynäs var inte bra, Almtuna var lite hetare helt enkelt. Men då ska vi även lägga till att Brynäs ställde en 16 - åring i målet. Dock väldigt lovande ryktas det om! Men långt ifrån den kapacitet som Honken och Rahm har...Ja föressten, vad är det med Honken? mörknas det något eller? Såg han inte på träningen i tisdags och han var inte alls med truppen idag till Uppsala. Eller är det bara att man vill ge Jonas Johansson chansen, alltså juniormålvakten? Jag har ingen aning, jag heter tyvärr inte Tommy Jonsson eller Pecka Alcen. Tur är väl kanske det hehe.
 
Jag kunde som sagt inte vara på plats i Gränby ishall ikväll, dock åkte jag och mamma förbi där med SGS bussen från Stockholm, det kändes i hjärtat kan jag säga, självklart vill man närvara när laget i mitt hjärta spelar match. Men köpte hem matchen på datorn så fick se matchen där istället. Bara det att kommentatorn upprepade saker och ting 411 gånger... " Det är alltså 3 - 1 till Almtuna mot regerande Svenska mästarna Brynäs IF" Den meningen sa han säkert 10 gånger sista fem minutrarna...men hallååå vi vet det liksom!! Typ som om det vore värsta seriematchen och fullt allvar. Riktigt så var det ju inte. Ne, tack och lov att vi har bästa Kent i Läkerol arena, dock är ju inte han kommentator men ändå!
 
Det var roligt att se Brynäs spela match igen iallafall, dock inte live då...men av kommentarerna att döma på facebook så såg det inte så bra ut, lite trötta ben och inge bra fart. Dock tycker jag att Widing såg riktigt het ut! kan det bero på alla bus han har hittat på under träningarna? haha, jag vet inte men bra fart på skridskorna hade iallafall han. Det var även han som fixade tröstmålet också, så visst är han het! Nu ska vi se det hela med positiva ögon, det var Brynäs första match för säsongen, Jonsson testar och trixar lite med olika formationer och laget hinner bli bättre och träna mer inför Elitseriestarten den 13 september! Så lugn nu alla därute som sitter och biter på naglarna av oro. Brynäs kommer bara bli bättre och bättre....fast bättre än Svenska mästare kan Brynäs i för sig inte bli !
 

Nu laddar vi för European Trophy tuneringen nästa helg! på plats båda matcherna och då hoppas jag att det ser betydligt bättre ut än vad det gjorde i kvällens match. Men Grattis Almtuna som vann mot Svenska mästarna, det här kan stärka er inför den Allsvenska säsongen! lycka till ! :)
 

Almtuna - Brynäs

Snart är det bara 24 timmar kvar tills Brynäs IF gör sin första match för säsongen. Träningsmatch mot Allsvenska Almtuna är det som gäller. Matchen kommer att spelas i Uppsala och Gränby Ishall. Jag kommer inte vara på plats den här gången. Dock befinner jag mig ganska nära Uppsala, jag ska åka och shoppa med mamma i Stockholm en heldag i morgon. Vilket kommer bli väldigt mysigt!
Så matchen mot Almtuna missar jag, men det är första träningsmatchen för säsongen och det brukar inte se något vidare ut om jag ska vara ärlig, såg första matchen förra säsongen och så rolig hockey var det inte. Nu är det mer att Tommy Jonsson och gänget ska få ihop de rätta formationerna och se så att det spelet de vill spela fungerar som det ska. Sen vill de såklart vinna matchen! Men av erfarenhet så brukar inte första matchen vara någon succe.
Men jag hoppas ni som är på plats får se en bra hockeymatch och njuta av att se Svenska mästarna på is igen!
 
Sen verkar det vara klart att Robin Rahm står i mål i morgondagens match. Kul att han får spela en match på en gång, vilket jag tror är klokt av Brynäs ! Så han får komma in i matchtempo på en gång. Lycka till Rahm ! Jag håller tummarna att du gör en stabil insats i målet.
 
Laget som följer med till Uppsala och Gränby Ishall är:
 
Målvakter
30. Robin Rahm
Jonas Johansson
 
Backar
4. Victor Berglind
8. Dennis Persson
18. Ryan Gunderson
15. Simon Bertilsson
5. Simon Lööf
22. Jörgen Sundqvist
20. Lars Jonsson
 
Forwards
53. Andreas Thuresson
29. Emil Molin
3. Christian Djoos
31. Jonathan Granström
24. Mads Hansen
41. Daniel Widing
11. Jesper Ollas
39. Jonas Nordqvist
19. Calle Järnkrok
9. Sebastian Enterfeldt
90. Johan Harju
62. Mats Lavander
25. Martin Johansson
 
Lycka till nu Brynäs !! Nu kööör vi igång säsongen 12/13 !!!
 

Tisdagsmys i en iskall B-hall !

Ni alla har väl hört talas om fredagsmys? det tror jag, men Eva och jag valde att ha tisdagsmys i B-hallen vid Läkerol arena istället. Idag 15.00 - 16.30 tränade nämligen laget i våra hjärtan, vi var såklart på plats! Den här gången stod vi närmast sargen på andra sidan rinken för att få till några riktigt bra bilder. Bara det att när de spelade och kom rakt emot sargen så var det bara att flytta på sig, var faktiskt lite otäckt men jäkligt häftigt! nu förstår jag hur känslan är i NHL när publiken är så nära spelet. Ge oss NHLrinkar i Elitserien" hehe ne, skämt å sido så var det en häftig känsla att stå där så nära spelarna. Kändes som om spelarna var "jättar" som kom emot oss. När vi står där så kommer Sebastian Lauritzen gåendes förbi oss och hejar så gulligt med sin glugg i munnen. Sen hejade även Daniel Widing när han var på isen...busiga Widing!
 
Hur såg träningen ut då? jo av det jag såg så såg det riktigt najs ut! stod ju mest med kameran i handen och fotade spelarna...sen fick man passa sig lite också utifall om en puck skulle dunka rakt i skallen på en. Ne men det märks att laget håller på att trappa upp tempot nu inför matchen på torsdag mot Almtuna. Bra fart och stor koncentration i gruppen. Måste säga att det ser riktigt bra ut!
 
Idag blev det även klart att Jörgen Sundqvist får byta ut A:et på bröstet till ett C istället. Han får äran att bära C:et på bröstet den här säsongen och några säsonger framöver! Ett mycket bra val av Jonsson och gänget att välja Sunken som ny kapten! Han har verkligen de egenskaper som behövs för att leda detta Brynäs! Eller han verkar ha dom, jag vet ju inte exakt hur han är på isen och omklädningrummet men kan tänka mig att han kommer bli perfekt som kapten. En sak är klar...han har verkligen ett hjärta för Brynäs I F.
Jörgen Sundqvist kom till Brynäs IF säsongen 05/06, sen dess har han varit trogen Brynäsare...och då är han självklart given som kapten. Han har kontrakt med Brynäs till efter säsongen 14/15. Det är nog mycket därför som man väljer Sunken som kapten , just för att han kommer vara kvar under några säsonger till. Mycket klokt!
GRATTIS SUNDQVIST! 
 
 
Jag har svårt att inte längta till fredag! som sagt, jag kan tyvärr inte säga vad det är....men det kommer märkas senare!
 
Ha det bäst !!
Bilder från dagens ispass kommer nu ! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi har inte riktigt glömt bort säsongen 11/12

Det är inte långt kvar nu till en ny och spännande Elitseriesäsong startar, med nya mål, ett lag som vill försvara guldet och 11 lag som jagar det. Innan vi lämnar säsongen 11/12 så återstår det en sak att göra. Nämligen att utse lite saker om säsongen, vi vet att den här säsongen har varit som en enda lång saga för oss Brynäsare. Jag vet att alla supportrar runt om i hockeysverige skulle vilja vara med om någon sånt som vi Brynäsare har varit med om den här säsongen. Det går liksom inte att ta på riktigt och vissa saker och händelser förstår man inte så här 4 månader efter säsongens slut. Okej då börjar vi !
 
SÄSONGENS.......
 
Match
Säsongens match är egentligen inte så svår när jag tänker efter...dock kanske jag är lite tråkig om jag säger den. Men final 6 den avgörande matchen för Brynäs 13:e SM-guld går nog inte att se en bättre match. Nervositeten före matchen men känslorna sedan efter....det är det som är sport och ishockey. Alla dessa känslor som man känner inombords, både jobbiga men också härliga. 
Annars är ju vändningen mot Frölunda ett minnesvärt ögonblick också i kvartsfinal 6...Frölunda ledde med 3-1 men Widing reducerar till 3-2 och sen när det återstår 26 sekunder av matchen så kvitterar Granström till 3-3 efter en otrolig rörig situation, men pucken skulle bara in.....ja så var det, för i förlängningen avgör Jakob Silfverberg och Brynäs vidare till semifinal. Det var ett otroligt häftigt ögonblick, Brynäs var förbi det där förbaskade kvartsfinalserien!
 
Mål
Säsongens mål, här måste jag också vara rätt tråkig. Men det är i SM-slutspelet verkligen allt gäller och då gäller det att spelarna gör mål också. Jag kommer aldrig att glömma Jakob Silfverbergs mål i 6:e avgörande finalmatchen. Ingen såg att pucken var inne förrän Jakob själv sträckte upp klubban i skyn och vrålade! Så fort gick pucken in i mål och vände. Dessutom var det ett otroligt viktigt mål...hade Skellefteå fått första målet så hade det nog blivit tufft. Så säsongens mål är för mig Silfverbergs mål i 6:e finalmatchen.
 
Målgest
Målgester är tyvärr inte så sällan man får se faktiskt, eller blir man så glad så man inte hinner med vad spelarna gör för gester? jag vet inte....men en som gjorde riktig succe var Daniel Widings (surfare) eller vad det nu var...men den var rätt grym! Så den får bli säsongens målgest....annars har vi Sebastian Wännströms pilbåge, den är grym också...men "surfaren" får äran att bli tilldelad säsongens målgest.
 
Hejaramsa
Självklart måste vi ha publiken med här också. Brynäsklacken har gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen som var. Och självklart måste vi utse säsongens bästa hejaramsa....jag har sjungt en hel del ramsor under säsongen men en fastnade jag extra mycket för, och kanske inte så konstigt nu så här efter säsongen...
"Guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till Gävle igen"  som den 19 april förändrades och blev istället "Guldet kom hem, guldet kom hem, guldet kom hem till Gävle igen" Svårt att inte välja den faktiskt. Sen finns det många fler bra ramsor, men just den här säsongen så passade ju den här bäst!
 
Domarskandal
Det var i kvartsfinal 1 mot Frölunda i Läkerol arena som det gick lite snett. Brynäs kommer i anfall och Lavander slår av klubban på en Frölundaspelare...det här upptäcker domaren och sträcker upp armen för en avvaktande utvisning, men bara det att domaren trodde att någon slog av Lavanders klubba...så Brynäs gör mål och domaren pekar istället på mål och målet godkänns. Det här blev oerhört fel och många skriverier om...men inte så konstigt för det här var verkligen en domarmiss. Brynäs skulle ju såklart haft en utvisning i den situationen..och inget mål. Oerhört klantigt av domaren bara...
 
Jag tror jag nöjer mig med 5 olika saker, annars blir det så mycket och ni hinner tröttna på att läsa. Håller ni inte med så är det bara att komma med andra förslag som ni tycker...och nu i efterhand så ser jag att mycket av det jag har valt kretsar runt SM-slutspelet, men det är då allt blir så mycket mer spännande och intressant.
 
Avgörande målet i 6:e Sm-kvartsfinalen mot Frölunda. Brynäs till Semifinal!
Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX arbetarbladet.se
 
                          Daniel Widings målgest "surfaren"  Foto: gun wigh gd.se

Dags att komma upp i matchtempo igen Brynäs !

I morgon är det en vecka sen Brynäs IF gick på is. Kommande vecka blir det hårdträning kan jag lova! laget spelar nämligen första träningsmatchen på torsdag (9 augusti) mot Allsvenska laget Almtuna. Matchen kommer att spelas i Uppsala klockan 19.00. Jag kommer inte vara närvarande, för jag är i Stockholm och shoppar med mamma. Men jag hoppas att ni som kommer vara där får se en bra hockeymatch, iallafall bra för att vara första matchen sen 19 april. Tror inte ni får ha för höga förväntningar på just första matchen, det brukar kunna se lite rostigt ut sådär första matchen, men bara grabbarna får träna hårt och får spela några matcher så kommer även matchtempot att öka och spelarna kommer hitta varandra bättre på isen.
 
Så här tränar Brynäs IF den här veckan enligt Brynäs hemsida.
 
Måndag 6/8 8.30 - 9.30 (Läkerol arena) 10.00 - 12.00 (B-hallen)
Tisdag 7/8 10.00 - 12.00 och 15.00 - 16.30 (B-hallen) (kommer ev att närvara)
Onsdag 8/8 10.00 - 12.00 (B-hallen)
Torsdag 9/8 11.00 - 12.00 (B-hallen) Sedan avfärd mot Uppsala för match mot Almtuna
Fredag 10/8 10.00 - 12.00 (B-hallen)
 
Så här ser alltså träningsschemat ut den här veckan för Brynäs. Det ser ut att bli hårdträning nu med lite dubbla pass i början av veckan, det beror nog på att det är match på torsdag och Tommy Jonsson måste ha lite tid att få ihop formationer och så. Ska bli intressant att höra hur det går på torsdag mot Almtuna, dock inte live då men på något sätt kommer jag följa matchen.
 

En vecka av ren glädje tillsammans med vänner och Brynäs IF !

En vecka med bara glädje med mina underbara vänner! Det är så otroligt roligt att ha träffat så här underbara människor genom ishockeyn och Brynäs IF. Det är en sån enorm lycka att få vara med er! Jag blir bara gladare ju mera jag är med er och jag hoppas jag sprider min glädje till er också.
 
Något mer som sprider glädje är Brynäs IF och deras underbara träningar. Ispremiären i måndags var vi på plats men även träningen i onsdags och i dag fredag. Just för att kolla läget lite och självklart vill man se underbara Brynäs så mycket som möjligt...28 hemmamatcher är ju ingenting!
Som jag skrev i förra inlägget så ser man verkligen vilken glädje spelarna har mot sina lagkompisar, de har verkligen superduperroligt tillsammans...dagens träning var nog den roligaste att titta på. Det var lite tävlingar och alla dessa spelare är ju sådana tävlingsmänniskor så alla vill såklart vinna, när spelarna vinner är det målgester och allt, sen när de förlorar så är det "fula" ord eller tackling på en annan spelare. Det är svårt att förklara egentligen, utan för att se det måste man vara på plats. Jag säger bara underbara Brynäs IF !
 
Sen spelare som hälsar på oss gör en så mycket gladare, det är alltså inte vi som hälsar först på dom, utan de vet nog vilka vi är vid det här laget och hälsar så glatt på oss! jätteroligt, man blir så glad i hela själen! Såklart hälsar inte alla spelare på oss, men vissa gör det och det är jätteroligt, fortsätt gärna med det!!
 
Den här veckan har vi alltså ägnat mycket åt att se Brynäs isträningar, detta gör också att man längtar ännu mera tills Elitserien drar igång på allvar. Det är verkligen i topp Brynäs ska vara nu framöver, det märks på hela föreningen och Brynässupportrar har stora förväntningar nu när laget har tagit SM-guld.
 
Nästa fredag blir en mycket intressant dag! vad det är tänker jag inte avslöja, utan det kommer alla hockeyälskare och Brynäsare att märka sen längre fram, ja innan säsongen drar igång...Men en häftig sak är det, iallafall för mig och mina vänner <3
 
 
 
 
 
 
 

Brynäs IF är en förening med mycket bra sammanhållning, spelarna ser ut att ha riktigt roligt tillsammans!

Klockan har passerat tisdag och är nu inne på onsdagen den 1 augusti. Det innebär att det är 1 månad och 13 dagar kvar tills Elitseriepremiären, för Brynäs är det då hemmamatch mot Växjö.
 
Men en annan sak som slog mig idag när jag var med några vänner, som alla är lika galna i Brynäs IF, vi var faktiskt överens om en sak. Det är att sammanhållningen i Brynäs är något extra. Det känns som om spelarna kommer så lätt in i gänget och alla verkar trivas så enormt! Jag tror faktiskt inte vi har fel, utan på allvar så är det nog så. Det känns som alla spelare kan vara sig själva och tittar man på träningar som laget gör gemensamt så ser man verkligen från läktarplats att fy sjutton vad roligt det här laget har tillsammans. Det såg man verkligen med förra säsongens lag som sen blev ett GULDlag!
 
Den här säsongen har man inte hunnit sett så mycket av lagsammanhållningen, men det känns som om Tommy Jonsson och gänget jobbar väldigt mycket med det också, att lagsammanhållningen ska vara bra. Och visst, mår man inte bra tillsammans i en grupp och trivs med varandra så är det svårt att vinna matcher och framförallt vinna SM-guld!
 
Men Brynäs IF är en förening där alla jobbar för varandra och hjälper varandra, det är verkligen som en enda stor familj, så Färjestad, släng er i väggen! Brynäsfamiljen ska det vara och inget annat! jag tror säkert att andra elitserieföreningar har en bra sammanhållning i laget, men jag tror ändå att Brynäs har den bästa.....(säger hon som bara följer Brynäs) men för mig känns det väldigt familjeaktigt när man tittar på laget och Brynäs IF.
 
"Man vinner som ett lag, och man förlorar som ett lag"
 

RSS 2.0