Åsikter om dagens artikel om besvikelsen över Brynäs!

Jag måste få skriva av mig lite när det gäller dagens artikel i Gefle dagblad. Som handlade om Luleåresan som vi sex tjejer gjorde i helgen. Resan var planerad sedan en lång tid och vi längtade så otroligt mycket efter den här resan och vi diskuterade lite om vi skulle bli besvikna om Brynäs förlorade, men att vi såg en vinst som mest en bonus. För bortamatch i Luleå är ingen enkel match.
 
Nu blev det 8-1 till Luleå och Brynäs vek ner sig fullständigt. Det fanns ingenstans Brynäs var bra i den matchen. Det var en total utklassning. Detta sved otroligt mycket hos oss som var på plats och som hade åkt så långt för att iallafall se en bra hockeymatch. Vi var otroligt besvikna efter matchen, att säga hejdå till spelarna efter matchen vid bussen var ingen idé för både dom och vi var irriterade och arga. Besvikelsen gjorde att vi bara skulle vilja vara hemma i Gävle på nolltid. Men det väntade en 13 timmars tågresa först.
 
Men nu åter till artikeln. Det som står i artikeln står jag för och vi känner oss besvikna på Brynäs IF, att inte spelarna kunde tacka oss eftr matchen, det var föressten inte bara vi som hade åkt långt, det var ett par från Uppsala som hade tagit sig till Luleå den här lördagen. Så det var fler som var värda ett "tack för stödet". Men jag har full förståelse över att spelarna var fruktansvärt besvikna, men jag anser fortfarande att vi som supportrar ändå skulle haft ett tack. Spelarna tackar oss fans i Läkerol arena efter  en förlust så då tycker jag att dom kunde ha gjort det i Coop arena också. Men men, besvikelsen hos spelarna förstår jag också. Men en "tackvinkning" hade de väl ändå kunnat göra?
 
Men hur det än blev så vill vi absolut inte att Brynäs IF ska betala tillbaka våra biljetter. Utan den här resan har vi planerat sedan länge och att vi kunde vänta oss en förlust visste vi, men okej om de hade spelat en bra match och förlorat, kanske till och med förlorat ganska stort men ändå spelat bra. Nu var det inte bra någonstans för fem öre. Det var det som blev den stora besvikelsen. Det var åsikter på Twitter där folk tyckte att Brynäs skulle betala våra biljetter. Men det är absolut ingenting som vi själva har sagt. Sen värmer det otroligt mycket att folk bryr sig om oss och tyckte synd om oss som åkt så långt, det värmer verkligen i själen.
 
Sen ogillar jag människor som snackar skit om oss och inte vet alls vad det här handlar om. Utan skriver bara rakt upp och ner utan att ens läst artikeln eller att vi har fått säga våra åsikter. Det är bara löjligt! Innan ni skriver era åsikter så kan ni väl ändå ta reda på fakta först! Jag själv står för det som står i artikeln och kommer alltid att göra. Sen har människor olika åsikter, så kommer det alltid att vara. Men jag kan tänka mig att om det var någon annan som hade åkt denna långa resa och fått sett den skit det verkligen var så hade ni varit lika besvikna som oss, jag lovar!
 
Det känns skönt att ändå haft kontakt med Brynäs klubbdirektör, och sagt som vi tycker och att media kanske har förstorat upp det hela. Och vi fick ett mycket bra svar tillbaka! det känns riktigt skönt, för vi vill inte att spelarna ska ge oss onda blickar och vara sura på oss. Dom är fortfarande Sveriges bästa hockeylag för oss! och kommer alltid att vara ! I både med och motgång.
 
Nu siktar vi på att vända den här svackan i morgon mot Linköping i Läkerol arena. Och jag tänker iallafall gå in i Läkerolen med stolthet över att få vara supporter till detta underbara lag. Besviken blir alla människor mer eller mindre.
 
HEJA BRYNÄS ! <3
Artikeln på GD: http://gd.se/sport/brynas/1.5330357-besvikna-fans-saknar-en-ursakt

Otroligt besviken på Brynäs IF just nu!

Egentligen vet jag inte riktigt vart jag ska börja, men jag delar upp och gör detta till två olika inlägg. Ett inlägg om besvikelsen över Brynäs IF just nu och sen ett inlägg om själva resan till Luleå. Jag börjar med det tråkigaste, besvikelsen över Brynäs IF.
 
Jag och sex Brynästjejer hade stora förväntningar på den här resan upp till Luleå för att se Brynäs IF spela mot just Luleå. Planeringen var gjord i somras och allt var bara så toppen. Bara ca 150 mil tur och retur. Vi ville ha en upplevelse och få se Brynäs någon annanstans än i Läkerol arena.
 
Det visade sig bli en total katastrof! resan och allt gick jättebra. Men när väl matchen började så fick man klumpar i magen. Första perioden var helt okej, men vad hände sen? matchen slutade 8-1 till Luleå! det får ju bara inte hända. När Luleå gjorde både 7 -1 och 8-1 så kunde jag inte hålla tillbaka skrattet, det här var ju skrattretande. Samtidigt som tårarna inte heller var långt borta. Man fick gnugga sig i ögonen ett antal gånger för att förstå vad som faktiskt hände 24 november i Coop arena. Det kunde ju bara inte vara sant!
 
Och där stod vi, sex trogna Brynätjejer som hade åkt land och rike för att iallafall se en bra match utav Brynäs, vad fick vi? Vi hade också tillverkat en Brynässkylt där det stod Brynäs IF 1912 och ledorden: Hunger, Gemenskap, Engegemang och Stolthet. Den skylten var jag nära på att slänga efter matchen, men Brynäshjärtat sa stopp. Men besvikelsen över denna match går inte att beskriva. Att se sitt lag vara så uppgivet gör riktigt ont. Det gjorde inte mindre ont av att utanför Coop arena tutade bilar på oss från både höger och vänster. Man kände bara att frustrationen blev ännu högre. Ärligt talat så skämdes vi alla rejält när vi gick där utanför efter matchen i våra Brynäströjor. Man ska inte skämmas över att vara Brynäsare, men Brynäs betedde sig så illa i matchen så man kunde inget annat än att skämmas tyvärr. Jag har aldrig som Brynäsare varit med om någon så utklassning som Luleå bjöd på igår. Brynäs var riktigt dåliga och gjorde därför Luleå bra. Brynäs kan mycket mycket bättre än så här.
 
Det som sved mest hos oss sex Brynästjejer som hade åkt de där 150 milen till Luleå från Gävle var att spelarna tackade inte oss ens för stödet. Nu förstår jag att alla blev otroligt besvikna efter matchen, men samidigt hejade vi på dom före matchen och de vet att vi kommer från Gävle och längre ner och de vet att vi brukar stå på hemmastå och stötta laget. Finns det då ingen som helst tacksamhet för att man åker 150 mil för att se dom spela ishockey. Det gör det säkert, men vi fans vill gärna se det också. Kaptenen Jörgen Sundqvist kunde väl ändå ge oss ett tack för stödet? ne vi fick ingenting tillbaka. Och det sved nog mest hos oss allihopa. För ta emot spelarna innan de skulle åka hem till Gävle igen hade vi ingen lust med, då de var jäkla besviken och desamma var vi supportrar, så det var ingen idé.
 
Vi åkte hem till Gävle igen med en otrolig besvikelse över vårat lag Brynäs IF. Vi kommer alltid att stötta dom i med och motgång, men alla suportrar måste förstå att man blir besviken när man får se en sådan plattmatch som Brynäs gjorde igår och man har åkt land och rike. Det hade varit skillnad om Brynäs hade gjort en bra match och förlorat, det hade jag tagit på ett annat sätt, nu gör de en match där J20 hade gjort det bättre. Bättre än juniorerna var dom inte igår!
 
Det svider som bara sjutton just nu och jag tänker inte skriva att nu ska trenden brytas och det kommer vara ett revanshsuget Brynäs på tisdag i Läkerol arena mot Linköping. Jag vill inte uttala mig om det, för just nu är det bara nattsvart på alla positioner i Brynäs IF....
 
Nattsvart kommer det vara på läktarna på tisdag med, folk köper inte biljetter för att se ett Brynäs som bara förlorar och förlorar. Det är inte gratis att gå på hockey precis, så jag förstår folk varför dom väljer TV-soffan på tisdag istället för att betala dyra biljetter.
 
 

Att vara tjej och älska sporten ishockey!

Jag såg något intressant på Aftobladet.se idag. Programmet After ice som sportbladet gör med Thomas roos och gänget kikade jag på en stund idag. Ett program där de pratar om ishockey och analyserar hockeymatcher och visar också andra hockeyinslag. Det har tillkommit en tjej till programmet och hon hade gjort ett roligt inslag med tankar och åsikter om att vara tjej och tycka om ishockey. Hon visade några vanliga kommentarer hon får för att hon gillar hockey.  
 
Det här väckte många tankar hos mig faktiskt. Jag är ju själv tjej och älskar sporten ishockey. Hur blir man behandlad som tjej när man älskar en sådan mansdominerad sport som ishockey?
 
Vilken tjej har inte hört frågan, vilken kille tycker du är sötast/snyggast i Brynäs? Jag har hört den ett antal gånger. Och visst finns det snygga killar i Brynäs. Men för mig är det en sak som gäller! det är spelet Brynäs spelar som jag tittar på och kärleken till Brynäs IF hockeyförening. Sen vilka som spelar i laget struntar jag fullständigt i. Visst har man favoriter i sitt egna lag, men det har jag för att jag gillar deras spelstil eller att jag tycker spelaren är riktigt bra. Men att stå på läktaren bara för att kolla in grabbarna på isen och tycka att dom är så söta är för mig helt ofattbart hur man kan göra det, men gör man det så är det bara att acceptera. Det finns säkert tjejer som är mer intresserade av spelarna än själva spelet ishockey. Men för mig är det bara sporten ishockey som gäller och det spelet laget presterar på isen.
 
Men blir man behandlad lika som supporter om man är tjej eller kille?? Jag har faktiskt inte märkt någon stor skillnad på det faktiskt. Jag har stått ganska många säsonger på ståplats i Läkerol arena och inte vad jag kommer ihåg just nu så har det inte varit någon skillnad. Enstaka händelser hit och dit har man väl varit med om men annars är det väl rätt så jämt måste jag säga. Iallafall vad jag känner så här spontant. Sen finns det säkert tjejer som har känt sig orättvist behandlad, men det är lika för killarna.
 
Det är ganska intressant att diskutera. Men att vara tjej och älska ishockey är iallafall det roligaste som finns. Jag ångrar inte att jag började älska Brynäs IF och följa laget varje match. Tjejer kan hockey minst lika bra som pojkar, om inte bättre ibland.
 
 

Nu är det ingen lek längre Brynäs!

Nu är det faktiskt ingen lek längre. Förlusterna börjar radas upp och Tommy Jonsson blir allt rödare i sina ögon. Spelarna ser mer ointresserade ut och ja ingenting just nu ser bra ut. Tabellen vågar jag knappt titta på längre för jag är rädd att strecket börjar närma sig. Det är knappt man tror det är sant, men regerande svenska mästarna är rejält i brygga just nu.
 
Nu väntar två tuffa matcher, Färjestad på torsdag i Läkerol arena och Luleå på lördag i Coop arena. Det är två matcher där det måste bli vinster. Annars är vi under strecket och Tommy Jonsson har då förvandlas till en vampyr. Som Brynässupporter är det här absolut inte roligt, men samtidigt om man ska vara lite positiv så kommer svackor för alla lag i Elitserien någon gång under säsongen, och just nu är det Brynäs tur tyvärr. Det är nu det gäller att vara som starkast och visa att man är ett lag som orkar ta sig igenom en sån här kris och komma ur den dessutom.
 
Vi som supportrar kan bara göra en sak! STÖTTA, STÖTTA och STÖTTA. Fortsätta heja på grabbarna och vara den 6:e utespelaren på isen. För är vi det så lovar jag att Brynäs kommer att komma ur denna formsvacka ganska snart. Annars blir jag riktigt orolig. Vi ska sluta vara så negativa, det hjälper inte ett skit, visst att man kan vara besviken på sitt lag, men kom ihåg att det kommer fler matcher och det kommer att släppa. Vi supportrar måste tro på vårt lag, I med och motgång!
 
Ishockey Hockeyligan , AIK - Brynäs IF - Foto: Andreas Sandström  / Pic-Agency Sweden

Laget ser uppgivet ut, vart är glöden, stoltheten och backarna?

Brynäs IF är en förening som står för Gemenskap, Hunger, Engagemang och stolthet. Spelar man i Brynäs ja då ska det vara av stolthet till klubbmärket man spelar hockey för, det ska också vara en hunger att spela ishockey, du ska alltid göra ditt yttersta och framförallt ska spelarna ha roligt tillsammans.
 
Det här som jag har beskrivit saknas tyvärr i Brynäs IF just nu. Och då pratar jag just nu inte för några veckor sedan. Utan det är nu det ser riktigt kasst ut. Spelarna verkar vara ointresserade av att vinna hockeymatcher och ger absolut inte 110 procent ute på isen. Vad är felet?
 
Självklart är det riktigt tufft att vara regerande Svenska mästare, det finns inget svårare än att vara det. Alla lag vill slå Brynäs och föreningen och fansen har otroligt höga förväntningar och mål den här säsongen också. De ska såklart alltid vara störst, bäst och vackrast. Men riktigt så fungerar det inte. Säsongen efter ett SM-guld är alltid svårt, riktigt svårt. Men ändå måste spelarna visa att man vill vinna matcherna. Och det saknas, för skylla på att det bara är oflyt fungerar inte, det är något mera. Jag såg en intervju med Daniel Widing efter förlustmatchen mot Modo och han verkade väldigt uppgiven på hur de spelar och att de inte vinner matcher. Nu var det direkt efter förlusten men ändå, det är lite oroande att han säger som han gör och verkar så uppgiven.
 
Brynäs har inte vunnit i Läkerol arena sen 11 oktober. Vilket inte är bra alls! på hemmaplan ska man vara starkast.
 
Vad är då problemet? Som jag ser det så är det backarna som helt enkelt är för svaga. De gör inte sitt jobb framför sitt egna mål. Det är för duttigt och fjuttigt, det måste bli mer rejälare! En som nu kommer tillbaka efter en skada inför morgondagens match mot AIK är backen Simon Bertilsson. Han är just en back som gör allt rejält och står upp riktigt bra på isen. Är det honom Brynäs har saknat? jag vet inte men försvarsspelet är inte bra. Sen är Brynäs också det ineffektivaste laget i Elitserien. Vilket inte är bra, mål måste man göra för att vinna matcher. Sen om man gör 5 mål som det blev mot Modo senast så ska man också vinna! Jag hoppas det blir förbättring på detta, annars kan de här bli en riktig jobbig vår om det ska fortsätta så här.
 
Sen en liten händelse som hände senaste matchen mot Modo i klacken. Att som en vuxen människa stå och skrika åt klackledaren att han måste skrika mer och höja stämningen, det är inte okej! Man har ju bara lust att slänga ner gubben och låta han själv stå och leda klacken och få igång den "tröga" klacken det faktiskt är. Det måste vara otroligt svårt att få igång alla. Att ha mage att bara stå och skrika att klackledaren måste göra det hela bättre, det är så sjukt dumt så det finns inte. Klackledarna som idag står där och turas om gör ett fantastiskt jobb! En stor eloge till er!
 
Nu laddar vi inför mötet mot AIK på Hovet i morgon kväll. Jag kommer inte befinna mig i Stockholm, utan ser på TV på hemmaplan istället. Dags att ta 3 poäng nu Brynäs! Sen på torsdag vill vi se en vinst mot Färjestad i Läkerol arena. Sen på fredag drar gänget till Luleå! på lördag vill vi se Brynäs krossa Luleå...
 
Känner att det blev mycket klagande idag på Brynäs. Men som sagt, de får inte spela så här längre, nu måste de upp några nivåer. Åsikter måste man få ha som supporter till ett lag och visst tycker alla olika, men jag tror ganska många är överens om att vi vill se 3 poäng  i Läkerol arena snart. Gärna redan på torsdag ! KÄMPA BRYNÄS!
 

Nu ser Brynäs ut som ett mästarlag igen!

Elitserien har dragit igång efter landslagsuppehållet. Igår var det full omgång igen. Innan uppehållet såg det lite trögt ut för Brynäs, laget hade svårt att göra mål och försvarsspelet såg inte bra ut. Igår i bortamatchen mot Linköping var det andra bullar som gällde. Brynäs vann matchen med 4-1 och det såg ut som ett mästarlag på isen igen! bra försvarsspel, bra målvaktsspel och många mål framåt. Det var ett fartglatt gäng som skrinnade ut på isen i Cloetta center igår. Linköping var stundtals riktigt dåliga måste jag säga, försvarsspelet var under all kritik. Men det gjorde inte mig någonting, men visst fick Roger Melin torka lite svett efter matchen allt. Det såg inte bra ut någonstans, eller var det Brynäs som gjorde Linköping dåliga? jag vet inte men i vissa stunder var Linköping riktigt kassa. Nog pratat om Linköping. Brynäs gjorde helt enkelt en strålande match rakt igenom, och visst syndes det att laget hade tränat på att lägga puckar mot mål, för det var precis vad laget gjorde i gårdagens match.
 
Sebastian Lauritzen fick ÄNTLIGEN göra säsongens första mål. Man såg verkligen hur glad killen blev och han var verkligen värd ett mål nu efter hur många lägen som helst som han har haft, match efter match. Kul för honom !
 
En annan spelare som var riktigt bra var målvakten Robin Rahm som fick vakta kassen i gårdagens match. Han gjorde en mycket stabil insats mot Linköping och kommer troligtvis stå i morgondagens match mot HV71. Inte så många returer blev det heller. Men samtidigt så sköt Linköping dom flesta skotten över eller utanför mål. Men Robin gjorde det riktigt bra. Beröm till honom!
 
Det var många som var bra i matchen, hela laget gjorde en riktig kämparinsats. När Brynäs spelar som bäst så är man riktigt riktigt bra. Synd bara att det ska svaja lite för mycket i vissa matcher ibland. Men så är sporten också, ett lag kan inte vara i kanonform 55 omgångar rakt igenom, utan det kommer svackor och mindre bra matcher. Nu hoppas vi på att Brynäs kan hålla i detta fina spel mot HV71 i morgon i Läkerol arena. Inte det lättaste motståndet direkt, HV blir riktigt farliga den här säsongen, jag lovar!
 
Utearenan, Gävlebocken arena ska formas riktigt ordentligt i helgen då det kommer byggas sarg och is. Jag kommer försöka ta lite foton på söndag, då de har kommit en bit på väg, men visst har de kommit långt redan nu. Men på lördag börjar bygget av sarg och is. Spännande värre!
 
Idag var jag ner på Stadium här i Gävle och fick mina egna skridskor slipade, så nu är det vassa som knivar ungefär. Det är meningen att jag ska vara "minitiger" i Läkerol arena på lördag förstår ni! skrinna runt där på isen innan matchen, och varför inte ta en extra sväng förbi Brynäsklacken. HAHA en dröm kanske, men på lördag finns inte jag med på isen tyvärr, utan jag nöjer mig med att stå på läktaren. Anledningen till att jag slipade mina egna skridskor är för att vi ska snart åka skridskor med skolan och jag och några studenter ska redan på söndag prova åka lite. Skridskor är nästan det roligaste som finns! varför började inte jag att spela ishockey för?? jaja, skitsamma, jag är supporter till Sveriges bästa hockeylag, det räcker gott och väl !
 
Nu laddar vi inför Brynäs - HV71 i Läkerol arena i morgon, förlorar Brynäs blir det ett rent *** efter matchen :) nejdå jag överlever nog. KÄMPA BRYNÄS!
 
 

En till läktare på plats!

Var en sväng förbi Läkerol arena idag också. Och en ny läktare är på plats. Det som troligtvis blir hemmastå. Så här kommer några bilder bara för att uppdatera lite.
 
Man märker också att folk är lite nyfikna, idag när jag och Mia var på plats och fotograferade så svängde det även in några andra bilar och kollade läget. Det märks att detta är stort för hela Gävle.
 
 
                                Det här ska nog bli hemmastå.
 
 

En pirrig känsla när man går förbi parkeringen på Sätraåsen just nu!

Det går undan i bygget på Sätraåsen just nu kan jag meddela. Det gäller att man är med själv vad som händer. Men det bästa är att jag går förbi där iallafall 1 gång per dag oftast iallafall, så jag hinner se vad som händer. Dom började med att göra en liten upphöjning av sanden där isen kommer att placeras så småningom. Nu har de även fått upp lite av det som tillslut ska bli läktaren. Det är än så länge bara en stålställning, just nu ser det lite halvfarligt ut om jag ska vara ärlig. Men det byggs och det byggs så det kommer nog bli bra tillslut iallafall. De har också byggt som stora pelare på sidan om läktarna. Vad det är för någonting vet inte jag. Men ska bli spännande att se längre fram vad det ska bli.  
 
Det är lite overkligt att någonstans på de där läktarna ska man stå, och 15 000 till liksom. Nu har inte alla läktare kommit upp ännu heller, men det dröjer nog inte länge tills vi får se alla 15 000 platser. Det pirrar faktiskt lite lätt i magen när man går förbi bygget, och helst när man går lite närmare. Man förstår inte riktigt att det ska spelas en Elitseriematch där på parkeringen, på den enorma arena som byggs. Det är ju faktiskt 1 månad kvar just idag innan matchen ska spelas. 8 december är det dags! Jag längtar som en tok! Det kommer verkligen bli ett minne för livet!
 
Man märker att det är ett enormt bygge på gång på Sätraåsen iallafall, för det är lastbilar och traktorer som åker hit och dit och fram och tillbaka. De hämtar sand där och lämnar sand. Det är inte bara att bygga ihop något inte. Men häftigt är det!
 
Nu tänkte jag dela med mig av några bilder som är tagna idag på eftermiddagen på arenan. Eller arenan, det som så småningom ska bli Gävlebocken arena.
 
 
 
 

Bygget av Gävlebocken arena har startat !

Så där kära Brynäsvänner. Nu har den första spaden satt sitt spår i det som så småningom kommer bli Gävlebocken arena. Som sagt så kommer jag att följa arenans bygge under denna månad som återstår innan den ska stå helt klar att användas.
 
När man går förbi Läkerol arena och parkeringen där arenan nu börjas byggas så är det väldigt svårt att föreställa sig hur 15 000 personer ska få plats på den där parkeringen. Men som sagt, det ska byggas ståplats över hela arenan så det kanske inte är så omöjligt ändå. Sen ska det tydligen vara saker runt omkring arenan också. Som till exempel toaletter och Brynäsprylar och andra saker. Så det är inte bara en arena som ska byggas upp, det är mycket runt omkring också!  
 
Så idag , alltså den 5 november så har man påbörjat detta enorma bygge. Såklart så hade det inte hänt så väldigt mycket, utan det som syndes var att man börjar med att bygga upp sanden, fråga mig inte varför men det kommer att visa sig längre fram. Svårt att se någonting första dagen. Men riktigt roligt att det äntligen är på gång med detta stora evangemang, ja faktiskt det största i Brynäs historia.
 
De första bilderna på bygget kommer här:
Bilderna är tagna med min mobilkamera bara, därför lite halvtaskig kvalite. När bygget börjar bli mer likna en arena så kommer jag att använda mig av min systemkamera.
 
 
 

Brynäsklacken dör när hockeyfesten är på plats!

I går var det dags för den årliga Hockeyfesten i Läkerol arena. Ca 900 personer hade tagit på sig en guldfärgad tröja och placerat sig på sektionen nedanför restaurangen. När alla 900 personer skriker Brynäs IF så var det nog inte bara mina hårstrån på kroppen som reste sig. Det var häftigt! men mer om hockeyfesten lite senare.
 
Innan matchen skulle starta mellan Brynäs och Frölunda så skulle Andreas Dackell hyllas inför en fullsatt Läkerol arena. Alla 8000 ställer sig upp i arenan och applåderar och tackar av Dackell för en fantastiskt hockeykarriär. Även spelarna tackade för hans karriär genom att på uppvärmningen bära en varsin tröja där det stod Dackell 12 på. Såg lite roligt ut faktiskt, men väldigt fint gjort av spelarna. Innan matchen drog igång så fick Dackell titta upp på mediakuben och fick se hälsningar från olika spelare om han har spelat med i sin karriär. När sista hälsningen kommer upp så är det Jakob Silfverberg, ni kan ju gissa vilket jubel i arenan det blev då! Men den här kvällen var det Andreas Dackells kväll!
 
Matchen behöver vi inte prata så mycket om. Det var Frölundadominans matchen igenom. Brynäs var inte alls med för fem öre. Frölunda vann också matchen med hela 4-0. Jag tänker absolut inte klaga på enskilda spelare, eller Sundlöv eller Tommy Jonsson. Ne det här var bara en usel insats av alla. På presskonferansen säger Tommy Jonsson själv att han tar på sig ansvaret att dom förlorade. Stort av Tommy att inte trycka ner spelarna, jag tror dom vet bäst själv att de var riktigt usla den här kvällen. Min tanke är att spelarna vill nog lite för mycket, det är hockeyfest och fullsatt i arenan och de känner att det här måste vi vinna killar. Vilket kanske inte alltid är det bästa. Det lilla uppehåll som kommer nu, kommer väldigt lägligt för Brynäs. Det finns nog en hel del funderingar som Tommy Jonsson om dom bör diskutera.
 
Nu tillbaka till Hockeyfesten. Det är otroligt häftigt när alla dessa 900 personer klappar, skriker, hejar och skapar en otroligt bra stämning i arenan. Men min fråga blir, vad i *** tar Brynäsklacken vägen?? den är ju totalt död. Och vart var klackledaren?? det var någon som försökte ett tag, men fick inte igång klacken alls. Tror inte jag har upplevt klacken så dålig som den var i går. Det är ju sjukt att det inte sker något samarbete mellan Brynäs supporterklubbar och Hockeyfesten. Och dessutom var alla supporterklubbarna på plats i klacken igår. Det måste ju kunna samarbeta med varandra, ne istället skickar man upp en banderoll där det står någonting om "Fyllefest" och att hockeyfesten ska hyllas men inte klacken, som är där varje match. Sen undrar jag också, vart var supporterklubbarna?? jag skymtade någon hit eller dit. Men det här måste Brynässupportrarna bli bättre på. Att kunna ha en dialog med varandra, ne istället skyller man på varann och klagar på varandra. Vart är vi på väg?? har man haft någon sorts dialog med hockeyfesten? eller har det alltid varit att man vägrar samarbeta med varandra? Problemet är inte hockeyfesten. Problemet är Brynäs egna supporterklubbar. Det verkar som om det där var sista hockeyfesten. Kommer dom tillbaka så är jag gärna med, för i en död klack vill man inte stå.
Sen att klacken aldrig blir hyllade för att vi är där varenda match, vi blir faktiskt hyllade, ni kanske har lagt märke till att spelarna om dom förlorar ändå åker ut från isen och applåderar mot oss i klacken. Är inte det att visa "tack för stödet". Jag tror faktiskt det.
 
Sen blev det ett himla liv att Brynäs supporterklubb BSKV och Frölundas supporterklubb GOA gubbar åkte tåg tillsammans upp till Gävle igår. Men herregud, jag önskar att man kunde umgås och samarbeta med alla supporterklubbar runt om i Sverige. Detta är ju jätteroligt för både Brynäsfans och Frölundafans att kunna samarbeta, jag tror faktiskt dom kan samarbeta bättra än vad Brynäs alla supporterklubbar gör tillsammans. Det är illa men jag tror faktiskt det. Så all heder till BSKV!  och även goa gubbar som vill samarbeta.
 
Nu på söndagsmorgonen så tog jag en promenad förbi Läkerol arena. Det låg klappor, ölglas, biljtter och allt möjligt utanför där. Det såg rikigt skitigt ut...det såg iallafall ut att det hade varit en riktig hockeyfest där igår. Men visst kunde den ha slutat på ett bättre sätt.

November månad började med 3 poäng till Brynäs!

Härdanefter tänker jag tro på tomten! Innan matchen önskade jag mig 3 poäng åt mitt kära Brynäs ikväll. Vad blev det?? jo 3 poäng till mitt kära Brynäs. Tack tomten!
 
Det var inte snyggt, elegant eller vackert, eller jo...Johan Harjus pass bakom ryggen till Jonas Nordqvist var allt det där och lite till. Det var riktigt hockeygodis! För "Nordan" sätter pucken i mål dessutom. Men självaste spelet var inte hockeygodis. Men Brynäs vann matchen med 4-2 mot ett mycket bra kämpande Timrå. Det var huvudsaken vinsten kom, sen hur spelet såg ut just ikväll skiter jag fullständigt i. Sen att det lossnade för både Jonas Nordqvist och Calle Järnkrok som satte spiken i kistan till 4-2, det var riktigt viktigt det. Cody Franson fortsätter att skjuta från blålinjen och göra mål dessutom. Sen har vi den kvicka snabba Ryan Gunderson som siktar och siktar och placerar pucken så snyggt i mål, den här kvällen var tydligen Elias Lindholm på pucken och in i mål. Han behöver vi inte ens nämna, blivande storstjärnan.
 
Den här kvällen var det verkligen bara ett PUST som gick ur en efter matchen... Mycket viktig seger! för hade det blivit en sjätte förlust i rad så hade det inte vart roligt. Då skulle vi kunna döpt om lördagens hockeyfest till lördagens begravning. Men nu ska det väl ändå bli en hockeyfest av det hela?? Brynäs kommer heltaggade efter en vinst mot Timrå. Frölunda däremot förlorade på straffar mot Luleå ikväll. Så dom behöver inte komma taggade. Fast visst ja, Frölunda har förstört Brynäs hockeyfester förut...Men den här lördagen är det verkligen hockeyfest som gäller!
 
Tack för i kväll Brynäs, och åter igen tack tomten! på lördag önskar jag mig en riktig hockeyfest!
 
                        Foto: Pär Olert / Pic-Agency Sweden  Hockeyligan.se

Laddar upp med julkänsla !

Nu är det bara att ladda inför matchen ikväll. Timrå tar emot mitt Brynäs! Inte ska det bli 6:e raka förlusten för Brynäs ?? Jag hoppas verkligen det stannar vid 5 förluster rad.
 
Matchen kommer att följas hemma i TV-soffan för än gång skull, annars brukar vi sitta på stan och kika. Men den här gången festar vi till det lite. Jag har stått och gjort hemmagjord äppelpaj. Det är nämligen så att Eva och Jessica kommer och gör mig sällskap. Dessutom har jag köpt julmust. Oj, nu känns det som värsta julstämningen. Men julafton är det snart så. 
 
Jag önskar mig av jultomten 3 poäng i kväll mot Timrå! 
 

RSS 2.0