Laget ser uppgivet ut, vart är glöden, stoltheten och backarna?

Brynäs IF är en förening som står för Gemenskap, Hunger, Engagemang och stolthet. Spelar man i Brynäs ja då ska det vara av stolthet till klubbmärket man spelar hockey för, det ska också vara en hunger att spela ishockey, du ska alltid göra ditt yttersta och framförallt ska spelarna ha roligt tillsammans.
 
Det här som jag har beskrivit saknas tyvärr i Brynäs IF just nu. Och då pratar jag just nu inte för några veckor sedan. Utan det är nu det ser riktigt kasst ut. Spelarna verkar vara ointresserade av att vinna hockeymatcher och ger absolut inte 110 procent ute på isen. Vad är felet?
 
Självklart är det riktigt tufft att vara regerande Svenska mästare, det finns inget svårare än att vara det. Alla lag vill slå Brynäs och föreningen och fansen har otroligt höga förväntningar och mål den här säsongen också. De ska såklart alltid vara störst, bäst och vackrast. Men riktigt så fungerar det inte. Säsongen efter ett SM-guld är alltid svårt, riktigt svårt. Men ändå måste spelarna visa att man vill vinna matcherna. Och det saknas, för skylla på att det bara är oflyt fungerar inte, det är något mera. Jag såg en intervju med Daniel Widing efter förlustmatchen mot Modo och han verkade väldigt uppgiven på hur de spelar och att de inte vinner matcher. Nu var det direkt efter förlusten men ändå, det är lite oroande att han säger som han gör och verkar så uppgiven.
 
Brynäs har inte vunnit i Läkerol arena sen 11 oktober. Vilket inte är bra alls! på hemmaplan ska man vara starkast.
 
Vad är då problemet? Som jag ser det så är det backarna som helt enkelt är för svaga. De gör inte sitt jobb framför sitt egna mål. Det är för duttigt och fjuttigt, det måste bli mer rejälare! En som nu kommer tillbaka efter en skada inför morgondagens match mot AIK är backen Simon Bertilsson. Han är just en back som gör allt rejält och står upp riktigt bra på isen. Är det honom Brynäs har saknat? jag vet inte men försvarsspelet är inte bra. Sen är Brynäs också det ineffektivaste laget i Elitserien. Vilket inte är bra, mål måste man göra för att vinna matcher. Sen om man gör 5 mål som det blev mot Modo senast så ska man också vinna! Jag hoppas det blir förbättring på detta, annars kan de här bli en riktig jobbig vår om det ska fortsätta så här.
 
Sen en liten händelse som hände senaste matchen mot Modo i klacken. Att som en vuxen människa stå och skrika åt klackledaren att han måste skrika mer och höja stämningen, det är inte okej! Man har ju bara lust att slänga ner gubben och låta han själv stå och leda klacken och få igång den "tröga" klacken det faktiskt är. Det måste vara otroligt svårt att få igång alla. Att ha mage att bara stå och skrika att klackledaren måste göra det hela bättre, det är så sjukt dumt så det finns inte. Klackledarna som idag står där och turas om gör ett fantastiskt jobb! En stor eloge till er!
 
Nu laddar vi inför mötet mot AIK på Hovet i morgon kväll. Jag kommer inte befinna mig i Stockholm, utan ser på TV på hemmaplan istället. Dags att ta 3 poäng nu Brynäs! Sen på torsdag vill vi se en vinst mot Färjestad i Läkerol arena. Sen på fredag drar gänget till Luleå! på lördag vill vi se Brynäs krossa Luleå...
 
Känner att det blev mycket klagande idag på Brynäs. Men som sagt, de får inte spela så här längre, nu måste de upp några nivåer. Åsikter måste man få ha som supporter till ett lag och visst tycker alla olika, men jag tror ganska många är överens om att vi vill se 3 poäng  i Läkerol arena snart. Gärna redan på torsdag ! KÄMPA BRYNÄS!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0