Förfest igår....nu kör den riktiga festen igång !

Efter all julskinka och julmat så var det dags igen för Brynäs att kämpa till sig 3 poäng ! Igår gästade laget Ö-vik och Modo. Ett Brynäs som inte har vunnit mot Modo uppe i Ö-vik sen 2007....då var det väl ändå dags för en vinst!?

Full fart i början på matchen, det var Modo som började piggast och hade några vassa chanser att sätta ledningspucken, men emellan stod en stor och bra Honken. Men tre minuter in i matchen var det Brynäs och Calle Järnkrok som skulle hitta målet...det säger bara PANG och pucken rakt upp i nätet och ledning för Brynäs, det var inte slut där, utan Brynäs utökar sin ledning till 2-0 ca sju minuter in i matchen. Det är Mads Hansen som gör det, trodde vi alla, dock tar skottet tydligen på Granström framför mål och in....men tack för den säger hon som älskar nr 31 ! dock gillar jag Hansen mycket också, och för att komma in på Mads Hansen så var det just igår 28 december för ett år sedan som en Modospelare krossade okbenet på Hansen, dock inga fula smällar på honom igår.
Innan period 1 var slut så skulle Modo få en reducering också till 1-2, en viktig sådan för Modoiterna.

Period 2 bjöd på ett mål och det var såklart snygglaget som gjorde det! Sebastian Wännström skjuter ett riktigt KANONskott som går rakt i mål! mycket snyggt måste jag säga! och pang 3-1 till Brynäs.

Period 3 skulle bli mycket spännande, när först Modo reducerar till 2-3 och sedan får de skott på skott på skott mot stackars Honken. Ja frågan var bara när Modos kvittering skulle komma......ne den kom aldrig! Brynäs tar ÄNTLIGEN med sig tre poäng från Ö-vik hem till Gävle. Men det var ruskigt spännande på slutet! men Honken gjorde en riktig kanonmatch! Det gjorde hela Brynäs föressten! en krigarinsats av hela laget. Det här var bara förfesten det.....alla vet vad som händer på fredag!......

Vinnarglädje i Brynäs igen !  <3

Nu laddar vi inför morgondagen ! ÄNTLIGEN är det den 30 december och Brynäs ska inviga att klubben fyller 100 år nästa år, alltså om bara 2 dagar ! Det här kommer bli en skithäftig inramning! en fullsatt arena med förväntasfulla Brynäsare! Ja, jag lovar att det kommer bli den häftigaste matchen 2011!

Innan nedsläpp kommer det vara en invigningscermoni på isen, som startar ca 18.45. Där kommer bland annat Jacob Silfverberg få äran att sätta på sig en matchtröja med nr 100 som ska bäras hela 2012. Såklart är det egentligen Andreas Dackell som ska ha den på sig, men under tiden han är skadad så får Silfverberg den äran!

Silfverberg får ta på sig tröja nr 100 innan morgondagens match !

Det här kommer bli en fest vi Brynäsare aldrig kommer att glömma ! Ni som inte kan vara på plats kommer tyvärr missa något riktigt häftigt, men lugn lugn det kommer att komma mera! 2012 har inte ens startat!

Ja hur laddar man upp inför en sån här match då? såklart finns det en spänning inför matchen hos oss Brynäsare, lite mer än vanligt faktiskt! men den där känslan av ren GLÄDJE finns där också...en fullsatt arena ca 8000 personer som bara vill se en sak......ATT BRYNÄS VINNER ! Här nedanför kommer en låt som får mig att tagga till rejält! Att bara blunda och föreställa sig en fullsatt Läkerol, där bara glädje finns! när laget skrinnar ut på isen inför en jublande storpublik....jaaaaaaaaaaaaaaaaaa...jag säger bara såhär! var på plats i morgon! det här kommer bli så jävla grymt! NUUU KÖÖÖÖR VIII !!!! BRYNÄS IF 100 ÅR!!!!


Julafton 2011 !

Jaha då var julafton 2011 avklarad då! Vi var hemma hos morfar ute i Axmar som ligger utanför Gävle. Där kikade vi lite på Kalle Anka först, jag själv var mest intresserad av chokladasken som stod så fint där på bordet, det var nästan så jag frågade om man fick ta från det undre laget också, men jag lät bli ;) fast tillslut kom vi dit iallafall....

Det här med Kalle Anka har för mig aldrig varit nå speciellt...familjen Egerfält bestämde sig för att just åka klockan 15.00 när Kalle började så vi missade ju typ hela iallafall, men ingen blev direkt ledsen för det. Desto lugnare var det på vägarna, vi mötte inte många bilar! just för att alla satt ju bänkade framför TV:n...men inte vi inte..

Iallafall så åt vi gott och hade det bara mysigt....sen klockan 18.00 delade Julia och jag ut julklapparna...vi läste upp varannat paket...GOD JUL Alexandra önskar.....GOD JUL Julia önskar....GOD JUL Julia igen...ja sådär höll vi på tills alla paket var borta...Då var det bara det roliga kvar..Att öppna alla paket.

Jag blev mycket mycket nöjd över det jag fick! kommer några bilder snart på vissa saker jag fick. Men fick också pengar, stor påse tomteskum (mummsigt). Sen fikade vi lite och sen var julafton över...vi åkte hem till Stigslund igen...

Det var svårt att inte skänka en tanke till min allra bästa vän en dag som denna <3 älskar dig Cattis !    

Det var min julafton det....mysigt! och tack för alla underbara julklappar! mamma och pappa och Julia, farmor och farfar, morfar, Ulf och Linn! <3


Julbordet <3

Farbror och Julia ska vara lite coola ;)

Tomten :)

Morfar <3

Av mamma och pappa fick jag en Ipod Nano ! :D

Fint Halsband som jag fick av morfar <3 proffsigt namn ! :)

Två tröjor som jag har varit med och köpt, men fick av mamma och pappa <3

Nu äger jag Sveriges snyggaste ryggsäck ! :D


Två dagar kvar till julafton !

Brynäs spelade borta mot Linköping i tisdags, men Brynäs var tyvärr inte tillräckligt bra, så Linköping vann med 3-1. Och jo visst var det rättvist...tröstmålade gjorde Mads Hansen! nu väntar lite juluppehåll fram till den 28 december då det är dags för en bortamatch igen..men denna gång mot Modo. Sen, sen mina damer och herrar är det dags för den 30 december! det vi alla har väntat på! Men först julmat! ;)

Jag tog kameran i hand nu på förmiddagen och tog lite kort på lite julsaker, och den efterlängtade snön som har kommit, men kommer den ligga kvar? nja tveksamt, kanske fram till julafton men inte sen...men förhoppningsvis kommer det mer snart! Så jag tänker bjuda med mig av lite julbilder......

GOD JUL PÅ ER ALLA ! <3


Julkorten börjar ösa in hos familjen Egerfält!

En söt liten snögubbe vid fönstret !

Adventsljusstake och granen !

Ne men titta där då! vem är det som syns i julgranskulan :)

kääärlek till alla mina vänner <3

;)

Så här ser det ut utanför vårat hus ;)

En helg full med överraskningar !

Tänkte skriva några rader om helgen som har varit, en liten speciell helg kan man säga, med mycket glädje och överraskningar! men först vill jag bara påpeka att Brynäs drar igång ikväll efter ett litet uppehåll. Ikväll är det match i Cloetta Center där Linköping tar emot just Brynäs. Hoppas att få se en riktig härlig hockeymatch! GO GO BRYNÄS!

Men nu till helgens roligheter. I fredags träffade jag Jessica och Therese hemma hos Jessica för att ha lite julkalendersmarathon. Tessan hade med sig en hel väska med massor av julkalendrar som har gått på TV. Vi valde ut några styckna, vi hann se på 2 st! de är ju för sjutton 5 timmar långa! Dom två som vi såg var När karusellerna snurrar och Ronny och Julia, två mysiga filmer! vi gick väl och la oss vid närmare femtiden typ....sen gick vi typ upp vid 10.00 igen för att titta klart på Ronny och Julia. Sen var det dags att dra sig hemmåt....men det här var verkligen supermysigt, måste vi göra om tjejer! jag har känslan av att vi tre träffas alldeles för lite utanför skolan, vi borde ha fler myskvällar och bara umgås utanför skolan också...för det här var verkligen jätteroligt och mysigt! tack Jessica och Therese <3

Sen senare på lördagen var det bara att landa hemma en stund innan Dan dök upp för lite planering....aa just det ja, planering! efter våran fina planering så spelade vi TV-spel och NHL12 där vi körde både mot varandra och med varandra...riktigt roligt!

Sen vid typ 20.00 tiden var det dags att hämta upp Eva hemma hos henne och sen dra vidare till konsum för att handla lite smaskigt till kvällen! efter besöket på konsum åkte vi till personen vi skulle överraska! till våran kära, underbara vän Catarina! hon jobbade och slutade efter 21.00 någongång...jag, Dan och Eva smög upp till hennes våning och satt utanför dörren och väntade och väntade på att det skulle plinga till i mobilen hos någon av oss..vi satt och skrattade och visste väl inte riktigt vad vi skulle göra, eller ja vi planerade lite hur vi skulle göra när hon väl kom...vi kom fram till att vi ställde all packning precis utanför hennes dörr medans vi sprang in i trapphuset och gömde oss...då kom ett PLING ! hon var alltså påväg hem! det var planerat sedan tidigare att jag skulle sova över hos henne, men inte att Dan och Eva även var med. När väl hissen drog från hennes våning så förstod vi att nu var hon nära! ärligt talat så var det svårt att hålla sig för skratt...men när hon väl kom upp med hissen så skuttade vi fram och ja....vad sa vi? det minns jag inte men kan nog tänka mig att Cattis blev väldigt förvånad! det enda jag typ kommer ihåg är att hon frågade om jag var påväg att flytta hem till henne med all den packning som låg utanför hennes dörr!

Så vi kidnappade vår kära vän till bilen och drog iväg till MAX, där vi åt och sedan hem till Cattis igen och bara tog det lungt och hade det mysigt, eller ja vi spelade NHL12 också! en tunering körde vi....vi avslutade natten med att titta på en film, den slutade med att både jag och Cattis låg och typ sov..:) då kände vi alla att det var nog dags att sova iallafall...

vid 10.00 var det dags att vakna igen...då ringde en "hemsk" väckarklockasignal ! fattar inte hur Dan kan ha den där signalen, jag skulle bli tokig direkt, men iallafall så tog vi det lungt på förmiddagen. Sen vid 15.00 så hade vi bokat bowlingbana på stan...så vi bowlade och hade riktigt skoj....det där med bowling borde man göra oftare! efter bowlingen drog vi vidare till Kungshallen där vi åt god mat. Sen var helgen nästan slut...den avslutades med att jag och Cattis spelade bingolotto! mysigt värre! blev BINGO för mig också, jag vann en ny lott till "uppesittarkvällen" på fredag! bara att bänka sig då också då....

Att göra sådana här överraskningar borde man göra ofta för vänner man tycker väldigt mycket om! Det här var någonting som jag, Dan och Eva har planerat för Cattis bara för att hon inte har mått så bra det senaste året, och för att visa att vi verkligen finns för henne och stöttar henne i alla lägen så kände vi att det här var någonting som vi ville göra! för att se sina vänner må dåligt är det värsta som finns! iallafall någon som man står väldigt väldigt nära. Det här var verkligen bara en helg för Cattis och ingen annan....en helg för en vän som jag älskar väldigt mycket <3 som alltid kommer att finnas inom mig ! Nu hoppas jag att du Cattis mår bättre och att du verkligen vet att vi finns för dig! <3

Jag avslutar detta inlägg med först ett tack till Dan som kom på denna briljanta idén och sen en dikt till en vän jag tycker väldigt mycket om !

DU ÄR MIN VÄN

Du är min klippa
Dig kan jag alltid luta mig mot

Du är min stjärna
Du leder mig när jag är vilse

Du är min hjälpande hand
Du finns alltid där för mig

Du är min sol
Du får mig att le

Du är min detektiv
Du ser om nått är fel

Du är min vakthund
Du gör mig trygg

Du är min andra halva
Du gör mig hel

Du är min vän
Dig kommer jag alltid vara rädd om !


<3

Dubbel glädje är bättre än delad glädje !

haha <3

Tack vänner för att ni finns och för att jag har så himla otroligt roligt med er! ni är värd mer än allt annat på denna jord!

Lucka 15, En äkta Brynäsare vet det här med snälla julklappar till sina vänner!



Hur ska du fira julen 2011?

Svar: Den kommer att för första gången firas hemma hos morfar i Axmar. Vi är inte alls många som firar tillsammans. Det är såklart mamma, pappa och Julia, sen farmor och farfar och min farbror Ulf och såklart morfar då. Men det är mysigt att inte var allt för många! vi ska äta god julmat, eller först blir det väl en titt på Kalle Anka, men jag är ärligt talat inte så intresserad av Kalle....men det hör ju faktiskt julen till så undan med det kommer jag inte. Sen blir det julmat med allt möjligt på bordet! sen kommer den där eviga väntan på att jultomten ska komma! alltid lika roligt, fast det kommer nog bli så att Julia och jag är tomtenissar det här året, men då får man ju chansen att känna och klämma på julklapparna först ju! helt enkelt en mysig julafton med släkten som man annars inte träffar så väldigt ofta!

Vad är favoriten på julbordet?
Den frågan var inte alls så svår för en riktig laxälskare.....det är självklart gravade laxen som är en favorit på julbordet! men även ägghalvor har blivit en favorit på senare tid.

Hårda eller mjuka klappar?

För mig har det alltid varit en favorit med hårda klappar. Det är såklart roligare med hårda än vad det är med mjuka, för är klappen mjuk så vet man ju att det är kläder. Så har iallafall jag alltid tänkt....men det var väl mer när jag var mindre som jag ville ha hårda klappar, för kläder var absolut inge roligt...men nu tycker jag väl att det är okej med mjuka klappar också...men favoriten är ändå hårda klappar.

Tomte, eller utan tomte?

hm...visst hör det julen till med en tomte! men samtidigt när man är så här stor så spelar det inte så stor roll om tomten kommer eller inte, det blir minst lika mysigt ändå. Sen har vi inga småbarn i släkten så mycket därför som vi inte brukar ha någon tomte de här senaste åren. Tomten brukar annars vara farfar....ne just ja....inte farfar...riktiga tomten ska det ju vara ;)

Om du fick ge dina vänner en varsin julklapp, vad skulle du då ge dom?

EVA: En plattTV (lite skämtsamt så är det väl dags för en plattTV Eva)

JESSICA E: En lägenhet i Gävle (så vi får träffa dig lite oftare, blir alldeles för sällan!)

CATARINA: En riktig älg, helst en lila! (ja du är ju helt galen i älgar, och dessutom i färgen lila...så en lila älg blir ju kanon!)

JOSEFINE: Ett förlåt, och en heldag med mig (en vän jag inte vill mista, därför borde en heldag med bara dig och mig vara roligt!)

THERESE: En hel fantasyvärld, där du får bestämma precis hur det ska se ut och vilka som ska bo i den världen (ja du är ju helt galen i fantasy så julklappen är självklar)

JESSICA A: En spahelg (du som jobbar och är överallt borde ta en helg där du bara njuter och kopplar av, och där du gör absolut ingenting!) 

SIMON: Ett Brynäshjärta! (Ja Simon, det är dags att växa upp och heja på rätt lag!)

Vad skulle ni ge mig?

Vem/vilka skulle du vilja önska GOD JUL till just nu?

Till hela min släkt och mina underbara vänner! Men även till alla underbara Brynäsare ute i landet, vi är fler än vad många tror!

Alex bästa Hockeyrock !

Nu tänker jag bjuda på lite musik, nu gäller det att hänga med när jag presenterar "Alex bästa hockeyrock!"

Här kommer de klart bästa låtarna!


Poison med Alice Cooper är för mig den allra bästa rocklåten!

Enter Sandman med Metallica, också en favorit !

Nickelback - Burn it to the Ground! riktigt maffig och coolt låt! bra uppvärmningslåt inför hockeyn!

Åh kommer ALLTID att vara en favorit ! <3

Så avslutar vi med en riktig grym Brynäslåt! <3

En match som började med rysningar och slutade med total lycka! var bara att njuta!

Det var upplagt för en riktig hockeyfest i Läkerol arena igår! det bjöds på glögg utanför arenan, och inomhus fanns det massor av aktiviteter att göra om man nu var intresserad. Brynäs tog alltså emot Frölunda i en fullsatt Läkerol arena....nje inte riktigt men nästan! 8000 personer hade hittat till Sveriges bästa plats.

Ståplats var såklart proppfullt av förväntasfulla Brynässupportrar som har åkt från hela Sverige för att se sitt älskade lag, jo visst är det häftigt! själv är det bara att ta en 20 minuters promenad så är man på plats....men det är ingenting att skryta om, jag hade gärna sätt att alla Brynäsare bodde i Gävle och att det var ett sånt grymt tryck i klacken varje match!

för jooo...visst var det tryck på klacken igår! redan när introt på isen började dra igång så tog klackledaren tag i saken och körde en klassiker! alla 1000 personer eller hur många det nu är sträcker upp sina händer i luften och klappar i takt och skriker BRYNÄS! där var det nästan som om hårstråna på huden ville resa sig, för vilket tryck det var! en otrolig härlig känsla som bara rusar igenom kroppen...ja jag skulle vilja säga att det är precis som när barnen väntar på tomten på julafton, det är förväntasfullt och man är mycket lycklig och glad....varför kan det inte vara så varje match för? och inte bara på de här underbara lördagarna! men man får ta in varje sekund och njuta när väl de här matcherna kommer!

När spelarna skrinnar ut på isen så hörs ett jublande, ja typ som om laget redan hade tagit SM-guld! ne men det var ett grymt jubel....och Mats Lavander var så grymt cool att han skrinnar förbi klacken och slår klubban i plexit och visar att gör allt ni kan nu klacken, för vi på isen kommer göra allt vi kan! han är häftig den där Lavander alltså!

Men nu til matchen.....chanser skapas för båda lagen men det är faktiskt Brynäs som får jubla först! i powerplay är det Sebastian Lauritzen som sätter 1-0 och det maffiga spelet i powerplay verkar fortsätta att fungera strålande! men glädjen varade inte så länge förrän Frölunda dyker upp och skapar en chans som de sätter och 1-1. 12 minuter in i period nummer ett är det Jesper Ollas som hittar nätet och snyggt gör han det! 2-1! men innan den första perioden är slut så gör Frölunda 2-2...de dyker upp ibland och skapar lite halvbra chanser som de gör mål på, men annars en bra första period.

Den andra perioden är det Brynäs som tar ledningen igen! 3-2 gör Mads Hansen! rakt upp i krysset, riktigt snyggt. Sen får Brynäs chans i powerplay igen och där gör Brynäs mål igen...det är Jonathan Granström som gör 4-2 och nästan så taket i Läkerolen tog fart och skulle lyfta! Men taket la sig ganska snabbt, för Frölunda skulle reducera till 4-3 innan perioden var över.

Den tredje perioden var spännande, spännande och läskigt spännande! Frölunda pressar på i slutet och tar ut målvakt...men men de skapar som tur var inte så jättefarliga chanser och 3 poäng till mitt underbara, kära Brynäs! Underbar seger måste jag säga! jag glädjs med de Brynässupportrar som har åkt över 60 mil för att se laget! och så får de se en vinst....ja det var en riktig underhållande match och föööör spännande..men det är underbart när Brynäs klarar av det och vinner!

Nu är det ett litet juluppehåll som gäller för Brynäs. Nästa match är den 20 december borta mot Linköping. Nästa hemmamatch är faktiskt den 30 december...och ni vet väl om vad det innbär? jo invigning på 100 års jubileumet! ännu en match med fullsatt arena och bra stämning! läääängtar!!

Brynäs placerar sig på en tredje plats i tabellen nu under uppehållet...de är alltså kvar i toppen! där ska de vara säsongen ut också! Det är bara Skellefteå och HV71 som ligger före Brynäs...det är verkligen topplagen den här sösongen känns det som....men det kan ändras fort...huvudsaken ett lag finns kvar där...men nu tar vi lite julledigt...GOD JUL på er BRYNÄSARE!

Bilder från Brynäs - Frölunda:

Vi hade gjort oss riktigt julfina...men luciaglitter i håret...dessutom GULDglitter! :)

Gävles lucia var på plats i arenan!

"Basse" har hittat en riktig het form !

Ett gäng av bara Kärlek ! <3

Måndag - en stöld.....tack för den Morgan Johansson! Torsdag - en usel inledning..

Två matcher...en stöld och en dålig insats! så lyder denna veckans hockeymatcher för Brynäs, fast den bästa matchen är kvar till sist. På lördag gästas Brynäs av Frölunda inför en fullsatt Läkerol! det blir en höjdare det...men nu lite kort om veckans två matcher.

Brynäs inledde veckan med en hemmamatch mot Luleå. En match som började väldigt segt och det var inte alls någon första period att lägga på minnet, inga mål fick vi se heller i den första perioden. I den andra började båda lagen åka mer skridskor och Luleå drar på sig en utvisning och det innebar pp för Brynäs...och som så många gånger förut så gör Brynäs måååål ! 1-0 till hemmalaget och det är så viktiga Jakob Silfverberg som gör det! Det målet ser länge ut att bli det matchavgörande målet....men idiot till domare, ursäkta mitt språk, men så hittar Morgan Johansson en utvisning på Granström för att han blockerar pucken vid sarghörnet, han blockerar inte ens den utan pucken är hela tiden i rörelse men domaren dömer det som "fördröjning av spelet" hela Läkerolen får fnatt och ja det vart nästan barnförbjudet där ett tag för alla var grymt förbannde...och inte blev det bättre av att Luleå utnyttjar det powerplayet, de tar ut sin målvakt och spelar 6 mot 4 och sätter pucken i mål och förlängning väntade.

Där tar det inte lång tid innan Luleå avgör matchen...tycker domarn iallafall...för målet videogranskas efter att det såg ut att vara en sparkrörelse. Men ut kommer domaren och pekar på mål....jo tack och bock domaren Morgan Johansson!

Jag kan ta att målet vart godkänt för tydligen får spelaren vinkla skridskon och styra pucken i mål, så länge som inte spelaren lyfter skridskon från isen tydligen...ja, jag vet inte men så kanske det är men det handlar om utvisningen, det är ju där matchen avgörs..Sjukt låg nivå av domaren i den här matchen tyvärr...ja du man kan ju undra om Morgon Johansson vågar sig till Gävle nå mer efter den här skandalmatchen. Domaren avgör den här matchen till Luleå. Grattis Luleå men den där Morgan Johansson skulle jag vilja ha ett snack med!

Brynäs var det klart bättre laget över hela matchen...

Handskakning efter matchen....

Veckans andra match spelades igår på Hovet mot Djurgården. En chockstart av Djurgården kolla in det här bara...
1-0 (01.46)
2-0 (04.04)
3-0 (04.51)
4-0 (10.04)

Så alltså efter 10 min var den här matchen redan avgjord tyvärr...:/ Man kan ju undra vart Brynäsgrabbarna var någonstans? satt "stöldförlusten" kvar sen i måndags tro? ne jag vet inte men det såg allt annat än bra ut.
Silfverberg sätter ändå en reducering till 4-1 innan den första perioden var över. Den andra perioden bestod inte av något mål alls...matchen stod och vägde lite i den andra perioden, för skulle Brynäs få in en till reducering så skulle Djurgården börja "darra" lite kanske, men samtidigt om Djurgården skulle göra nästa mål så är den här matchen avgjord.

Den tredje perioden gör faktiskt Brynäs 2-4 och kanske skapas det lite nerv i djurgården iallafall? nje tyvärr...Djurgården gör 5-2 i öppen kasse i slutet av matchen och 3 poäng till skansen.

Den här matchen avgörs under de första 10 minutrarna på den här matchen. Brynäs är helt enkelt inte med...och visst är det för dåligt. Men Brynäs måste också ha de här matcherna när de spelar dåligt, alla lag har sånna matcher någongång också...det är bara att glömma den här förlusten så snabbt som möjligt och skrinna ut inför en fullsatt Läkerol arena på lördag och visa vad Brynäs IF kan !

jo för visst blir det fullsatt på lördag ! och två fulla bussar kommer från Sveriges alla orter och ska heja fram laget till en seger! en fullsatt arena är verkligen det bästa som finns och på lördag får det upplevas....sanningen är också att nästa hemmamatch efter lördagen är den 30 december, alltså invigning på 100 årsfirandet och till den matchen är det redan över 8000 biljetter sålda, så två hemmamatcher i rad med en fullsatt Läkerol...det kan alltså inte bli så mycket bättre! Hockey ska upplevas LIVE, då är den som bäst !

Ne, det blev en tung kväll för Sunken och alla Brynäsare....

En vecka med massor av hockeygodis!

Ojoj här händer det saker i hockeyvärlden och jag har inte skrivit om någonting....skärpning av mig direkt!
Den här hockeyveckan har varit underbar som Brynäsare! ni får klia er i ögonen en extra gång om ni inte tror mig, men Brynäs gick i tisdags upp i serieledning när de vann över HV71 på hemmaplan! såg ni....SERIELEDNING! underbart att äntligen få säga att Brynäs IF är bäst i Sverige.....

Matchen mot HV71 var både jämn och spännande enda in i slutet. Matchen började grymt bra, där Brynäs gick upp till en 2-0 ledning. Målen gjordes av Mattias Ekholm, sen kom 2-0 målet i pp och där stänkte Jakob Silfverberg in pucken i nätet. Men HV71 kom in i matchen och kunde kvittera Brynäs fina ledning till 2-2. En spännande tredje period var att vänta. Där fick vi i hemmapubliken jubla direkt när Johan Larsson satte 3-2 pucken i mål, återigen i powerplay! och inte slut där, utan Jonathan Granström gjorde 4-2....och nu var väl ändå serieledningen där? nja...HV kom tillbaka och gjorde 4-3 när det återstod någon minut på matchen, och jo visst var det grymt spännande på slutet! Honken gjorde några avgörande räddningar! och Brynäs vann den här matchen med 4-3 och högst upp i tabellen såg jag något riktigt snyggt....snacka om att vara en stolt Brynäsare i detta läge! nu var Brynäs vekligen BÄST i Sverige !


Många fans som kunde glädja sig åt att Brynäs toppar Elitserietabellen!


Att inför matchen mot Växjö i torsdags få säga att Växjö får besök av serieledarna Brynäs var grymt att få höra måste jag säga!

Brynäs rivstartar den här matchen med att göra mål när det precis har gått 1 minut! det är heta Jakob Silfverberg som gör målet och Brynäs kunde inte ha fått en bättre start! Brynäs fortsatte att leverera och spela en mycket bra hockey...2-0 till Brynäs genom Calle Järnkrok kom i den andra perioden. Men sen kunde Växjö reducera till 1-2 men Brynäs studsade tillbaka och utökade sin ledning till 3-1, det var Granström som fick sätta den pucken....den styrs på honom och in i mål. I den tredje perioden skulle vi få match av det här iallafall när Växjö reducerar till 2-3. Närmare så kom inte Växjö serieledarna, utan Mattias Ekholm kunde sätta 4-2 pucken i öppen kasse i slutet av matchen! och tre poäng till Serieledarna!


Silfverberg och Järnkrok gjorde så att Brynäs fick med sig tre härliga poäng från Växjö i torsdags!

Som fortsatt serieledare var det bara att åka upp och möta bottenlaget Timrå igår. En enkel match tänkte säkert många Brynäsare.

Period 1 gjordes det inga mål. Timrå var det klart hetaste laget, de åkte mer skridskor än Brynäs och de ville betydligt mera. Timrå gör 1-0 i den andra perioden. Ett Brynäs som inte alls var med, de satt nog kvar i spelarbussen....för i period 3 sätter Timrå 2-0. Sen tänds ett litet hopp när Niclas Andersén sätter 1-2! men Timrå kan lite senare göra 3-1 som sedan blir slutresultatet! skotten i matchen säger allt också....40-29....

Ne det här var en plattmatch av Brynäs. Men samtidigt var det en sån man väntade på skulle komma, för det har gått så otroligt bra under en lång tid nu så det var inte så konstigt att den dåliga insatsen skulle komma mot just Timrå som behöver poängen mer än vad Brynäs behöver...sen är Timrå inget lag som Brynäs kommer att få möta i slutspelet, inte vad jag tror iallafall....så det är bättre att Brynäs förlorar mot Timrå än mot till exempel Luleå som Brynäs möter på måndag.


En dålig match av Brynäs tyvärr....

Ja det var den hockeyveckan det! Brynäs tappade sin serieledning efter att de förlorade mot Timrå igår....men de ligger kvar på en fin fin andra plats! Vilket är grymt bra!

I morgon måndag möter Brynäs Luleå här i Läkerolen! då får vi hoppas att Brynäs studsar tillbaka och gör en kanonmatch igen. För någon svacka får det inte bli nu innan juluppehållet....nu vill jag se fart, fläkt och många mål i morgon! och gärna att laget tar tillbaka serieledningen från HV71....Det är i toppen Brynäs ska vara !

RSS 2.0