En vecka med massor av hockeygodis!

Ojoj här händer det saker i hockeyvärlden och jag har inte skrivit om någonting....skärpning av mig direkt!
Den här hockeyveckan har varit underbar som Brynäsare! ni får klia er i ögonen en extra gång om ni inte tror mig, men Brynäs gick i tisdags upp i serieledning när de vann över HV71 på hemmaplan! såg ni....SERIELEDNING! underbart att äntligen få säga att Brynäs IF är bäst i Sverige.....

Matchen mot HV71 var både jämn och spännande enda in i slutet. Matchen började grymt bra, där Brynäs gick upp till en 2-0 ledning. Målen gjordes av Mattias Ekholm, sen kom 2-0 målet i pp och där stänkte Jakob Silfverberg in pucken i nätet. Men HV71 kom in i matchen och kunde kvittera Brynäs fina ledning till 2-2. En spännande tredje period var att vänta. Där fick vi i hemmapubliken jubla direkt när Johan Larsson satte 3-2 pucken i mål, återigen i powerplay! och inte slut där, utan Jonathan Granström gjorde 4-2....och nu var väl ändå serieledningen där? nja...HV kom tillbaka och gjorde 4-3 när det återstod någon minut på matchen, och jo visst var det grymt spännande på slutet! Honken gjorde några avgörande räddningar! och Brynäs vann den här matchen med 4-3 och högst upp i tabellen såg jag något riktigt snyggt....snacka om att vara en stolt Brynäsare i detta läge! nu var Brynäs vekligen BÄST i Sverige !

Många fans som kunde glädja sig åt att Brynäs toppar Elitserietabellen!

Att inför matchen mot Växjö i torsdags få säga att Växjö får besök av serieledarna Brynäs var grymt att få höra måste jag säga!

Brynäs rivstartar den här matchen med att göra mål när det precis har gått 1 minut! det är heta Jakob Silfverberg som gör målet och Brynäs kunde inte ha fått en bättre start! Brynäs fortsatte att leverera och spela en mycket bra hockey...2-0 till Brynäs genom Calle Järnkrok kom i den andra perioden. Men sen kunde Växjö reducera till 1-2 men Brynäs studsade tillbaka och utökade sin ledning till 3-1, det var Granström som fick sätta den pucken....den styrs på honom och in i mål. I den tredje perioden skulle vi få match av det här iallafall när Växjö reducerar till 2-3. Närmare så kom inte Växjö serieledarna, utan Mattias Ekholm kunde sätta 4-2 pucken i öppen kasse i slutet av matchen! och tre poäng till Serieledarna!

Silfverberg och Järnkrok gjorde så att Brynäs fick med sig tre härliga poäng från Växjö i torsdags!

Som fortsatt serieledare var det bara att åka upp och möta bottenlaget Timrå igår. En enkel match tänkte säkert många Brynäsare.

Period 1 gjordes det inga mål. Timrå var det klart hetaste laget, de åkte mer skridskor än Brynäs och de ville betydligt mera. Timrå gör 1-0 i den andra perioden. Ett Brynäs som inte alls var med, de satt nog kvar i spelarbussen....för i period 3 sätter Timrå 2-0. Sen tänds ett litet hopp när Niclas Andersén sätter 1-2! men Timrå kan lite senare göra 3-1 som sedan blir slutresultatet! skotten i matchen säger allt också....40-29....

Ne det här var en plattmatch av Brynäs. Men samtidigt var det en sån man väntade på skulle komma, för det har gått så otroligt bra under en lång tid nu så det var inte så konstigt att den dåliga insatsen skulle komma mot just Timrå som behöver poängen mer än vad Brynäs behöver...sen är Timrå inget lag som Brynäs kommer att få möta i slutspelet, inte vad jag tror iallafall....så det är bättre att Brynäs förlorar mot Timrå än mot till exempel Luleå som Brynäs möter på måndag.

En dålig match av Brynäs tyvärr....

Ja det var den hockeyveckan det! Brynäs tappade sin serieledning efter att de förlorade mot Timrå igår....men de ligger kvar på en fin fin andra plats! Vilket är grymt bra!

I morgon måndag möter Brynäs Luleå här i Läkerolen! då får vi hoppas att Brynäs studsar tillbaka och gör en kanonmatch igen. För någon svacka får det inte bli nu innan juluppehållet....nu vill jag se fart, fläkt och många mål i morgon! och gärna att laget tar tillbaka serieledningen från HV71....Det är i toppen Brynäs ska vara !