En arena där bortaklacken har hemmaplan

Ja så var snart helgen slut. Denna helg har för mig bara varit ett helt äventyr, från fredag eftermiddag till lördag natt. Därför jag, Catarina och Eva skulle åka till Göteborg med Brooklyns tigers på lördagen och se Brynäs spela mot Frölunda i Scandinavium som ligger i Göteborg. Innan lördagen alltså på fredagen skulle vi ha en liten uppladdning inför resan med b.l.a "nordqvist tårta". Spelarna hade en tävling på kondotoriet Bodins förut och vinnare skulle få sin tårta såld i butiken. Fast inte just Nordqvist tårta men en tårta som såg ut som hans som han gjorde i tävlingen. Jag och Cattis åkte och hämtade den på fredag eftermiddag. Sen efter ett tag kom Linda och Eva till Cattis och då spelade vi lite NHL10 och åt pizza och spelade "Sanning eller konsekvens" allt möjligt gjorde vi och vi får inte glömma den goda tårtan också som vi åt! mer än godkänt Nordqvist! :D runt 11 tiden åkte Linda hem och kvar blev då de som skulle åka till Göteborg på lördagen. Bussen skulle gå klockan 07.00 från bussstationen. Så vi tänkte sova i skaplig tid iallafall. Fast först mera spelande av NHL10 där alla spelade 2 - 1 eller 1 - 2 mot motståndarlaget på lördagen. Därför tippade vi det resultatet. :)

När klockan börjar närma sig 01.00 tänkte vi att nä nu får det vara nog och vi måste sova om vi nu ska orka med morgondagen. Vi släckte lamporna la oss i våra sängar och pratade....och pratade och pratade... ja inte ville vi sova eller.. vi var inge trött. Vi var hur pigga som helst. Vi satt uppe och knäppte kort och tittade på mina hemgjorda Brynäsfilmer. Efter filmerna var vi alla döttströtta och vi slumrade till alla tre. Men då var klockan runt 03.30 och vi skulle upp 05.00 så ja lite sömn fick vi men inte mycket alls.

Då var det lördag klockan 07.00 och alla tre sitter i en minibus helt dötrötta ;) nu skulle alltså vi åka buss i 7 timmar på ett ungefär. För att se Brynäs i Scandinavium och sedan efter matchen åka 7 timmar hem också, folk måste ju tro att vi är knäppa :) men men jag vill uppleva Scandinavium, de sägs att det ska vara bra tryck och stämningen på topp. Sen har inte Brynäs spelat så bra i Göteborg i Scandinavium men det struntade jag i. Det skulle upplevas sen om det blir vinst eller förlust är sak samma typ ;)

Bussresan gick bra, tyckte det gick rätt så snabbt ändå. Väl nere i Göteborg var man som en yr höna. Kände inte igen någoting och inget alls. Jo en sak, människor klätt i Brynäskläder, de vimlade lite sånna här och där och det kände man ingen, men själva staden, sen när man skulle gå över gatan ja då kan det dyka upp spårvagnar helt plötsligt. vad sjutton! :) föressten spårvagn åkte vi till Scandinavium. Det gick ju bra. Tur att man åkte med andra männsikor som kände igen Göteborg lite iallafall. För själv var man helt vilsen.

Väl inne i arenan så vet man ju hur det fungerar, inne i arenor är man inte amatör om man säger så :D arenan var rätt häftig alltå innuti arenan. (får se bild sen). Den gick liksom runt. Ja ni får se sen. Vi tog lite snabbmat på plats i arenan. Sen var det bara att ställa sig på plats där man skulle heja fram laget.

Nu till själva matchen, det var ändå därför vi hade tagit oss från Gävle till Göteborg för att se hockey. Frölundas intro tycker jag var lite häftigt, iallafall när spelarna kom in på isen, de hade eldflammor runt arenan som ploppade upp lite då och då. annars var introt inte så mycket. Matchen började inge vidare för Brynäs eller ja de hängde med rätt så bra ändå men det var Frölunda som kunde ta ledningen i första perioden med 1 - 0. I den andra perioden kunde också Frölunda göra 2 - 0. Men snabb replik från Brynäs och Eero Somervuori kunde sätta 2 - 1 som var mycket viktigt. Men innan andra perioden var slut kunde Frölunda dra iväg till 3 - 1 ledning och då kändes det som om Frölunda skulle ta det här och Brynäs skulle få åka hem till Gävle med 0 poäng. Jag hade iallafall gett upp hoppet, fast det är Brynäs vi pratar om så kändes det inge bra. Den tredje perioden började inge vidare heller, dock inga mål till Frölunda men spelet stämde inte så mycket och Frölunda bevakade sin ledning väldigt bra. MEN SEN! när klockan står på 56.30 så sätter junioren Jakob Silfverberg 3 - 2 och matchen får nerv och jag börjar få lite hopp tillbaka. När det återstår mindre än 1 minut kvar tar Brynäs ut Svedberg och Brynäs spelar 6 mot 5 och gissa vad som händer, Brynäs kvitterar genom Calle Järnkrok!! till 3 - 3. Jag trodde inte mina ögon att denna match skulle gå till förlängning när Frölunda ledde med 3 - 1. Men allt kan hända när det gäller hockey och Brynäs IF. Glädjen i Brynäsklacken efter 3 - 3 går inte att beskriva. Den var UNDERBAR!  inga mål i förlängningen och i straffavgörandet kunde Frölunda avgöra. Men vilka ska vara mest nöjd med denna seger tro?, visst Frölunda tod 2 poäng och Brynäs 1 men samtidigt kändes det mer som att Brynäs vann 1 poäng och Frölunda förlorade 1 pinne. De skulle såklart ha haft 3 pinnar, men Brynäs stal en pinne! :) JÄKLIGT STARKT GJORT! av Brynäs! det behöver absolut inte betyda att det är kört när det står 3 - 1 till det andra laget utan allt kan hända. Nu fick man åka hem till Gävle igen med ett rätt så glatt gäng igen;) vilket var underbart!

Nu till själva stämningen i arenan. Jag vart väldigt besviken på Göteborgpubliken, trodde att det skulle vara mycket mer tryck på läktaren än vad det var. Jag har hört rykten om att Scandinavium ska vara en arena där det ska vara tryck och bra publik. men aldrig att jag tyckte det. Det var tyst på publiken, det var en liten skara Frölunda supportrar som hejade lite på laget, med det hördes inte mycket. Brynäsklacken hördes mycket bättre och mycket mera, och var större :) det var en besvikelse hos alla vi Brynäsare som hade tagit sig till Göteborg. Men men nu vet man det också, sen var det någon bokmässa samtidigt som hockeyn, så jag vet inte om Göteborgaran hade valt det istället för hockey, för det var ungefär 9000 st på läktaren bara och arenan tar in 12 000 typ :) det var grymt härligt att få tyst på hela Scandinavium när Brynäs kvitterade! :D härligt är det också när brynäsklacken tar över hela arenan! till exempel när vi sjöng "hemmaplan....hemmaplan...hemmaplan" ;)

Det var en lyckad resa och roligt att få uppleva det :) hemresan var dock lite seg men hem kom vi iallafall. Typ runt 02.00 tiden kom vi hem till Gävle igen :) Sen var det bara sova som var ordet! :) är rätt trött nu så det blir snart att sova om jag ska orka upp i morgon till högskolan :)

Här kommer lite underbara bilder:


Nordqvist tårta <3 mycket god :)


ett galet gäng! :)

biljett :)


Scandinavium :)


häftig arena


3 - 3 !! <3



3 poäng! och en underbar klack!

Dags för omgång 3 som spelades i Läkerol arena mot skansenlaget Djurgården! skulle den första 3 poängaren komma idag tro? :) okej jag har ju redan avslöjat det genom bloggtiteln men men :) ska berätta lite hur det gick till! :)

Brynäs tog ledningen med 1 - 0 genom Lars Jonsson, ett hårt backskott som gick i mål! :) Djurgården kvitterade tog rätt så snabbt, ställningen efter en period var 1 - 1. I den andra perioden tog skansenlaget ledningen med 1 - 2. Men men det varade en liten stund innan min favorit kunde sätta in Kvitteringen! :) Jonathan Granström <3 till
2 - 2, sen var det hemmalaget som tog över mer och mer, och Brynäs gjorde 3 - 2 genom lagkaptenen Andreas Dackell <3 i högtalaren hörde man då... " Du ska vara president, du ska vara miljonär" så grymt härligt! :) det passar så bra på lagkaptenen också :) men men nu till den tredje perioden där brynäs ganska snabbt gjorde 4 - 2 genom norrmannen Mads Hansen ! :) det visade sig bli ett mycket viktigt mål för efter det målet orkade Djurgården aldrig lyfta sig igen, utan Brynäs stängde matchen och bevakade sin ledning, och det kändes stabilt rätt igenom. :) Brynäs IF tog alltså första 3 poängaren säsongen 10/11 igår mot djurgården. Det var grymt skönt, förra säsongen tog det ända fram till den 6:e omgången innan Brynäs kunde ta tre poäng men denna säsong räckte det med 3:e omgången då 3 poängaren hamnade hos Brynäs. 

Brynäs spelade grymt bra! lite småslarv i egen zon men annars var anfallsspelet underbart att se och våra junisar gör det ruggigt bra! de kommer betyda hur mycket som helst i vinter! :D  Det är även skönt att målskyttarna kommer igång, en sån som Mads Hansen som bara gjorde enstaka mål förra säsongen har nu gjort 2 mål på två matcher :) det är många som har spräckt målnollan! och det glädjer mig! :) 



Siffran om publik är felaktig, en gammal bild

Dags att berömma KLACKEN! Så bra som klacken har varit i de 2 första hemmamatcherna så bra har jag aldrig hört klacken förut! Matchen igenom ropas det ramsor så som... " ett hockeylag från Gävlestad"....." Brynäs "klapp klapp" Brynäs "klapp klapp".... tjalalalalala.......och massvis med andra ramsor. Det är roligt att gå på hockey när det är härlig stämning i Läkerolen också! :) fast jag lovade mig själv att inte skrika så värst mycket för jag haront i halsen och rösten har varit lite si sisodär på sistone. Men när klacken drar ingen så skiter jag fullständigt om rösten är borta när jag kommer hem, för det är så grymt roligt att skrika allt vad man har för att hjälpa Brynäs till seger. Dessutom hör man inte sin egna röst... det är lite småläskigt :) hehe fast samtidigt bra. Står man på ståplats så tycker jag att man ska vara med och skrika och hjälpa laget till seger. Den 6:e spelaren är publiken och det märkte vi ju igår, Igår vad den 6.e utespelaren väldigt viktig, för det vart ju 3 poäng! Publiken gör hockeyn rolig + spelarna på isen såklart! de är ju de som ger oss kärlek och som ska prestera! :) 

I morgon blir det resa till Göteborg och till Scandinavium och förväntar mig hård kamp i 60 minuter och 3 poäng skulle sitta kanon! hör av mig mera på söndag då jag skriver ett nytt inlägg om matchen och själva upplevelsen på plats! :) vi hörs! kram 

Här kommer några bilder från matchen! :)


Uppvärmning <3 


BIF is the best <3 


Kärlek här och nu <3 BRYNÄS IF <3 


Ställningen efter 2 perioder, ett till mål i tredje till Brynäs! 4 - 2 ska det vara 

 

Tårtkalas och Göteborg i helgen

Ja hör på den bloggtiteln :) Det är bara tisdag än men jag har redan börjat längta till helgen jag... :) På fredag blir det tårta hemma hos Catarina. Hon har beställt Jonas Nordqvist tårta på Bodins :) några spelare var och gjorde någon tårttävling där för ett tag sen och då vann just Jonas Nordqvist med hans tårta. och nu har Bodins den som försäljning för alla :) fast de gör ju såklart nya tårtor men som ser ut som Nordqvists tårta. Så den ska vi smaska på hemma hos Cattis:) sen blir det även övernattning hos Catarina tillsammans med Eva också. Alltså fredag till lördag. Då på kvällen ska vi sitta och chatta på datorerna och sen ska jag ta med mig mitt playstation 3 spel så ska vi spela NHL10 och krossa frölunda! :) för det är nämligen så att på lördagen ska Eva, jag och Catarina åka iväg till Göteborg och Scandinavium och se Frölunda - Brynäs. Fast vi åker inte själva utan det är 2 minibussar som tar oss dit. Vi åker klockan 06.00 på lördag så det gäller att man är utvilad ;)  haha vilket vi nog inte kommer vara om vi ska sitta uppe på natten och spela TV - spel ;) haha men men matchen i Göteborg börjar 16.00 så vi borde hinna med stora marginaler dit :)

Väl där kommer man bara att njuta... såklart vill man att Brynäs ska ta med sig 3 poäng från Göteborg vilket kan hända... Frölunda är nog det lag som har öppnat elitserien sämst, inge bra spel Men det kan ju ändras snabbt. Idag till exampel förlorade de hemma mot AIK med 0 - 1 efter förlängning. och blev utbuade av fansen. Så Brynäs har goda chanser att ta poäng i Scandinavium :) Sen ska Brynäsklacken vara väldigt bra i Göteborg också :) det är ju härligt och ännu bättre blir den på lördag när en del Gävlebor kommer! tror vi blir 18 st ungefär som åker från Gävle :) ska bli såå kul! längtar så mycket! men först får vi inte glömma hemmamatchen mot Djurgården som är på torsdag. 3 poäng där först! sen krossa Frölunda i Scandinavium på lördag! ;)

Nu ska jag sova! ska orka med morgondagen också :) men jag skriver mera på torsdag eller om det kanske blir fredag om matchen från torsdags ! : D
puss och kram!


Scandinavium here vi come! :)


Läkerolen vi syns på torsdag! :) <3

1 poäng som borde vara 3

Då var jag tillbaka och förlusten i torsdags är som bortblåst! :) Idag var det istället dags för Brynäs att ta sig an HV71 i Kinnarps arena. Jag själv befinnde mig hemma hos Eva i TV - soffan och kikade in matchen. Jag visste att det skulle bli jäkligt tufft att ta poäng mot bläää HV! men jag vet att de kan! :)

Match började inge vidare för 02.30 in i första perioden tar HV ledningen med 1 - 0 genom Martin Thörnberg :/ Men det stoppade inte Brynäs IF, de kom in mer och mer in i matchen och efter 13.32 i första perioden spräcker Brynäs nollan för säsongen 10/11 genom bästa Eero Somervouri!! <3 härligt!
Det resultatet stod sig perioden ut och den andra började mer intressant när Mads Hansen av alla människor sätter 1 - 2 för BIF :) gissa om jag och Eva skrik !? :) inte nog med det Brynäs går ifrån till 1 - 3 i början av tredje perioden! då trodde jag att detta skulle bli en härlig kväll med 3 poäng till Brynäs. Men så var det förstås inte.... föressten gjordes 1 - 3 målet av målkungen Magnus Kahnberg <3 men 1 - 3 skulle det inte sluta utan HV kom tillbaka och gjorde både 2 - 3 och 3 - 3 :(  då trodde både Eva och jag att denna match var körd... HV skulle nämligen göra 4 - 3 snart... men nej nej det var Calle Järnkrok som satte 3 - 4 för Brynäs! och då vart det lite hoppfullt en stund :) men icke sa nicke utan HV kvitterade ännu en gång till 4 - 4 och matchen slutar så efter full tid. HV71 skulle defenetivt avgjort under ordinarie tid för när det var en minut kvar åker Brynäs på en utvisning oh HV får avsluta med powerplay, och hade några jättelägen men som tur var så fick Brynäs en poäng med sig i bagaget hem till Gävle. Men det skulle även spelas förlängning i Kinnarps, men den varade inte så länge innan ja ni vet han som spelade i Brynäs förra säsongen Juuso Hietanen (!) av alla HV spelare avgör för HV. Ja så kan det ju också gå. Men Brynäs borde ha tagit alla 3 poäng, de gav bort segern med lite slarvpuckar tyvärr :/ men 1 poäng i Kinnarps arena är inte såå dumt... fast det skulle ha varit tre. Men domaren var inte bra i denna match, man brukar ju klaga på domaren när sitt favoritlag förlorar en match men Sören Persson var inte rättvis idag, Brynäs fick 10 utvisningsminuter emot sig medans HV71 bara fick 2 minuter emot sig. Men men ska inte klaga på domaren men tycker han kunde ha gjort det lite bättre.

Annars en jäkligt bra match av Brynäs IF. Iallafall om man ska titta tillbaka på premiären mot Modo, så var denna match mycket mycket bättre. Nu väntar Djurgården hemma i Läkerol arena på torsdag! det kommer bli en trevlig tillställning med förhoppningsvis mål denna gång! :) vart ju 4:a mål idag!! :)

Målskyttarna:
Eero Somervouri
Mads Hansen
Magnus Kahnberg
Calle Järnkrok

Skönt att både Somervouri och Kahnberg har fått göra mål, för de är så pass viktiga att de måste leverera redan i början :)
Ja hur skötte sig Björn Bjurling då? jo jag tycker väl att han gjorde en ok match iallafall. Släppte in lite väl mycket mål kanske men det är inte bara hans fel utan backarna också. Men ska Svedberg få förtroende på torsdag tro? det är frågan.

Nu ska jag alldeles strax sova om jag ska orka tänka i morgon på vad jag ska rösta på, jag har typ bestämt mig men det är inte lätt när man inte alls är insatt i ämnet. Men men rösta ska jag iallafall göra :)


Ja som sagt... Czarnecki var inte nöjd med domarinsatsen.


Taget ur aftonbladet. Ja det kändes konstigt för Juuso att göra mål på sina gamla poolare. Men Brynäs gjorde en jäkligt bra match ändå tycker jag! :)


Här är en målskytt som trivs väldigt bra i Kinnarps arena, han gjorde även mål förra säsongen i Jönköping. Denna underbara talang Calle Järnkrok. fortsätt med det!!

Premiären skulle visa sig bli en blytung förlust

Ja igår var det ju ÄNTLIGEN dags för den dagen jag har längtat efter så länge. Dagen då Brynäs skulle krossa Modo på hemmais i premiären. Jag var taggad till tusen och likaså Catarina och Eva :) Jag hade även stora förväntningar av Brynäs IF som lag. Okej jag vet att premiärer kan vara lite sisådär i spelat och så lagen har inte riktigt fått till sitt spel. Men men det kändes så jäkla bra!

det kanske kändes för bra... för Brynäs IF var inte bra i gårdagens match :/ Brynäs förlorade sin hemmapremiär med  0 - 2. Piinsamt men sant. Man kan inte vinna en match om man inte gör några mål tyvärr :/ vart var Kahnberg?, Somervouri?, Nordqvist?, Dackell?, och alla andra? inga mål iallafall. Och det är för dåligt Brynäs! Den enda som var bra i Brynäs var nyförvärvet Dale Clarke. Han visade en klass för sig :) sen junioren Anton Rödin var inte mycket sämre, men när väl brynäschanserna kom så tog ingen tillvara på dom utan det där sista vassa avsluten kom aldrig. Modo var inte heller så superbra, men de spelade väldigt smart och hade ett väldigt bra försvarsspel. Kändes som om Brynäs hade lite premiärnerver som inte ville släppa.  

Men vi Brynäsare kan trösta oss med att det är 54 omgångar kvar av elitserien :) Brynäs kommer att komma igång mer och mer det kan jag lova! I morgon är det dags för den första bortamatchen och den spelas nere i Jönköping mot HV71, det kommer bli en mycket tuff match, men Brynäs är allt annat än revanschsugna nu! så det kommer nog bli en spännande match ändå. Sen om det blir vinst det får vi se i morgon! jag ska vara hemma hos Eva och se matchen på TV. :) det ska bli skoj! :)  Men nu glömmer vi gårdagens match och ser i fram emot morgondagens match mot HV71 och sedan nästa hemmamatch som är nästa torsdag 23/9 mot Djurgården :) då blir det att bua ut Widing....

En sak är iallafall säker, SKÖNT att hockeysäsongen är igång på allvar! :)
Nu kommer det lite bilder från GD och någon enstaka bild från min kamera...


På denna bild är jag faktiskt med :) om ni ser publikvärden i den gula jackan så står jag nedanför henne ;)
Bäst ikväll var publiken så stod det i GD :) det var ju kul, för när man står i klacken så hör man knappt sin egna röst och hur mycket det hörs i arenan :) men kul att det var livat igår :)


Här har Modo precis gjort 2 - 0 :/ det var bara Modo som kunde göra mål i gårdagens match 
Ni kan bara glömma inlägget där jag hade resutatet i handen.... Det stämde inte alls. :(
Bilden är tagen från GD


Två Brynässtjärnor som var taggade till premiären! :) och det visade sig att de var Stjärnorna hela kvällen för killarna på isen var inte några stjärnor! 

 

HÄRLIGT att vara tillbaka i Läkerol arena igen <3


I fan corner var det Hansen och Granström som intervjuvades, här har Gävle engeri vart så duktiga att de har dragit ur en säkring, så de fick prata utan mickarna istället :) hehe så kan det gå :)


Jonathan Granströms tur i Fan corner :)

Jag har premiärresultatet i handen!

ja nu är det ju inte torsdag ännu, men det vart ett till inlägg idag :) för just nu vet jag morgondagens resultat.. jag vet hur matchen mellan Brynäs - Modo kommer att sluta. Jag har facit! :)

Det är nämligen så att jag spelade lite NHL10 playstation3 :) jag spelade match mellan Brynäs - Modo och jag litar på mitt hockeyspel :) matchen kommer att sluta 3 - 2 till Brynäs IF !!

Här kommer de tre målskyttarna också!
Andreas Dackell
Jonas Nordqvist
Jacob Silfverberg



Här har Silfverberg precis gjort 3 - 2 till Brynäs! snygg målgest! :D


Lite statestik :)


Kapten Dackell kommer näta!! ;)

Där var lite bilder:) just nu pågår faktiskt en match i Elitserien 10/11, pucken har släpps äntligen! tredje perioden ska snart börja mellan AIK - Linköping när Linköping leder matchen med 2 - 1 :) vi får se om AIK orkar kvittera, men jag tror att Linköping tar hem det och hoppas verkligen att de gör det! :)
Nu ska jag inte tjata mer om matchen i morgon utan nu är det bara vänta och se ! :) ses i morgon i Läkerolen <3

Puss och kram <3

1 dag kvar!! och en tillbakablick på Brynäs hemmapremiär förra säsongen

Yes nu är vi snart där, 16 september ! :) men inte ännu men snart !  :) Dagen jag har längtat efter jättelänge. Det kommer nog vara en premiär att minnas, för det ryktas om att det kommer väldigt mycktet folk. Men jag ska inte ha för stora förhoppningar på det. Men bra stämning kommer det iallfall att bli det kan jag lova.

Känner på mig att Brynässpelarna kommer vara en aning för mycket tända lite övertända kanske, men det hoppas jag släpper så fort pucken har släpps för då är det bara tuta och köra som gäller! :) för vinst ska det bli!

Men nu en liten tillbakablick från förra säsongens hemmapremiär, Då Brynäs spelade den allra första matchen borta mot Timrå och där fick Brynäs med sig 1 poäng hem till Gävle. Men det är inte den matchen jag tänkte berätta lite om utan hemmapremiären den 26 september, då det var match mot Skellefteå AIK.

Matchen började rätt bra för Brynäs del, Lars Jonsson sköt in 1 - 0 i spel i numerärt överläge, rätt upp i krysset!. Den första perioden slutade 1 - 0 till Brynäs. Men Brynäs hade kunnat sätta både 2 - 0 och 3 - 0 när både Magnus Kahnberg fick en chans och sen Jörgen Sundqvist fick en annan kanonchans. Men det gäller att ta vara på sina lägen för i början av andra perioden kvitterar Skellefteå till 1 - 1 genom Johan Forsberg. Den andra perioden ägde Skellefteå mest. Målet föressten kom i spel fem mot tre för Skellefteå. Det vart för stora ytor för Brynäs att försvara sig på. Andra perioden slutade 1 - 1. Alltså en spännande tredjeperiod att vänta.

Den tredje perioden börajde inge vidare, skellefteå kunde ta ledningen med 1 - 2 i spel fem mot fyra. Målet gjordes av Christian Söderström. Sen kunde Brynäs aldrig resa sig riktigt och förlorade matchen med just 1 - 2.

Okej nu åter till verkligheten. Matchen kanske inte var så kanonbra. Brynäs förloradew premiärmatchen i Läkerol arena, men de förlorade förra säsongens första hemmamatch,då ska de banne mig vinna den i morgon mot Modo!!! :) Förra säsongens hemmapremiär var det väldigt viktigt att man spelade bra i fem mot fyra och fem mot tre. Det var där målen gjordes. Hoppas Brynäs har tränat mycket på just powerplay och sånt. För det kan behövas i premiären! :) Brynäs enda målskytt i premiären förra säsongen var Lars Jonsson :) ska han få näta i Läkerol arena i morgon också tro? :) det återstår och se men det hoppas jag verkligen att han gör! :) Det var en liten tillbakablick på förra säsogens hemmapremiär, nu är det bara framtiden som gäller. I MORGON ALLTSÅ!  :D

Föressten på hemmapremiären förra säsongen var det 6 500 personer, det borde väl slås i morgon. Det tror jag och det hoppas jag! :) ses i Läkerolen i morgon gott folk! :D
puss och kram <3


I morgon vill jag se jubel i Läkerol arena <3


sånt jubel vill jag inte se!



Bara 2 dagar kvar och en stulen cykel

Om jag sa att jag var galen igår, så är det typ tvärtom idag :/ eller jag längtar som en tok till premiären!! och inhandlade en munktröja i Brynässhopen idag, som jag ska ha under matchtröjan och som jag kan ha till vardags :). Men iallfall så hände ingen rolig sak idag när jag skulle cykla hem från Högskolan, eller ja jag cyklade inte hem utan jag letade efter cykeln som var helt borta! :/ Den fanns igenstans.... jag vet att jag ställde den brevid min kompis cykel. Men den var borta. Alltså stulen..... Jag fick cykeln i studentpresent av mamma och pappa så den är inte alls gammal, men det är så jäkla tråkigt när sånt här händer. Vi har försäkring på den som tur är. Pappa och jag åkte och polisanmälde cykeln hos polisen. Det gick bra vi fick gå in i värsta förhörsrummet :) hehe lite läskigt :) men nu är en anmälan gjord iallafall, men det känns lite omöjligt att de ska hitta den. tyvärr... nu blir det att cykla på min gamla cykel som knappt har fungerade bromsar men men det får gå just nu. Ska tillägga att cykeln var låst när det vart stulen. Fast den satt inte fast i cykelstället men tycker att människor ska ha nå vett i skallen och inte stjäla cyklar. Men såklart det ska finnas idioter i stan också. Men det går inte att göra så mycket åt utan... har jag tur så ser jag den stå någonstans på stan eller nått. men då ska jag ha riktigt tur.

Nu nog om tråkigheter.... Brynäs IF är något helt annat än tråkigt! tänkt att det bara är 2 dagar kvar nu!!! det är bara 2 långa dagar kvar! fast tycker ändå att det går rätt så fort. På torsdag vid den här tiden har jag nog precis kommit hem och kan knappt prata för att jag har buat och ropat så mycket att jag inte har någon röst kvar! :) för premiären kommer bli någonting extra, det känner jag på mig! <3 :)

Nu ska jag sova! för att det ska gå ännu fortare, men i Morgon blir det ännu ett till inlägg och med lite tillbakablickar från förra säsongens hemmapremiär :) då var premiären en bortamatch mot Timrå, men jag tänker berätta lite om hemmapremiären som var mot Skellefteå AIK :) puss och kram <3


klart det blir slutspel! <3


De behöver ditt stöd !

3 dagar kvar! och matcher jag bara inte får missa

Ja ni, jag är tokig som en gris, jag fattar inte hur man kan längta så mycket efter ett datum och hockey, det är helt galet. Jag är helt tokig idag, hur kommer jag då vara på torsdag? hehe ja det återstår att se. :) men idag har det varit ett rätt tråkig dag på Högskolan, eller inte tråkig så men lektionerna har inte varit så roliga. Men omgivningen och klasskompisarna är kanon! :)

Lars Jonsson (Brynässpelare) sa i dagens tidning att han längtar mer än alla andra till elitseriestarten för han var skadad nästan hela förra säsongen. Men jag tror inte på det, här i Stigslund, Stigsrundan 34 sitter en tjej som snart längtar ihjäl sig efter elitserien! och Brynäs IF:s matcher i Läkerol arena. Men på torsdag! på torsdag ni då händer det saker!!! :)

Nu blir det lite mer uppladdning inför starten! Här kommer lite matcher som en Brynäsare inte vill missa denna säsong och som är lite speciella! :) Missar man dessa matcher missar man ett minne för livet, iallfall vad jag tror! det ska ju såklart gå bra för Brynäs i matcherna också!

1. 16 september, Elitseriepremiär mot Modo i Läkerol arena. En premiär är alltid en premiär, mycket folk och hela Gävle har längtat ihjäl sig på att se hockey och Brynäs IF spela igen. Så dags att fylla tablettasken! på torsdag smäller det!!!


Nedsläpp i elitserien säsongen 10/11


2. 9 oktober, är man inte i Läkerol arena idag då missar man någonting som betyder så mycket för Brynäs IF. det är nämligen så att trotjänaren Ove Molin kommer att hyllas och hissas upp i Läkerol arenas tak! vilket kommer bli mäktigt och känslosamt. Ove Molin är kung! och kommer alltid ha ett minne i föreningen! nu är han ju även kvar i föreningen, och det visar vilket Brynäshjärta den gubben har! :) så befinn er i Läkerol arena 9 oktober och hylla hjälten och sjung eller skrik (vilket som) OVE OVE OVE MOLIN <3 


9 oktober ska han hyllas !! OVE MOLIN <3

3. 28 oktober, hemmamatch mot AIK, det kommer dra mycket folk till Läkerol arena. Och mycket folk betyder bra stämning och det vill alla hockeyfans uppleva. Sen har vi AIK fansen som beter sig som om de vore 3 åringar. Så bra stämning är att vänta den 28 oktober 


4. 27 november och 5 februari, hemmamatcher mot djurgården. Även de drar mycket folk till Läkerolen både Brynäsare och Djurgårdare. Det är även en lördagsmatch och då brukar det dra mycket folk, och som jag skrev tidigare så vill hockeyälskare se mycket folk och bra stämning. Djurgården har ju även värvat Daniel Widing , så Brynäsfansen kanske vill bua ut honom lite, jag vet inte men en Svikare är han ju. Så matcher mot Djurgården är alltid speciella och härliga! så kom då!


Alltid något extra när det är lördagsmatcher mot Djurgården


5. Sen såklart i Slutspelet vill man inte missa en enda match utan där är det alla matcher som gäller!!

Det var alla matcher som jag INTE tänker missa! :D Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen på högskolan :) hörs i morgon med mer uppladdning! puss och kram

4 dagar kvar! och i Gävle börjar det snackas hockey!

Ja det börjar bli tjatigt att säga att det snart är dags för hockey, men det är ju det och vi kommer bara närmare och närmare var dag som går :) som tur är! :)
Nu börjar det ju närma sig riksdagsval och grejer det är 7 dagar till det, men jag skiter fullständigt i det och räknar ner dagarna till elitseriepremiären, det tycker jag är viktigast :D här prioterar man sina saker :) Märks att så många som möjligt i Gävle ska veta att det är hemmapremiär för Brynäs på torsdag, det sätts upp flaggar och bussarna blir klädda i fina färger i bak. Jaha och nu brakar det fyverkerier här utanför fönstret, det tar jag som att det är en hälsning till Brynäs IF, att det närmar sig! :D hehe så är det nog inte men jag tar det som så :) nu slutade det iallafall. men men nu har jag babblat klart i nattmössan nu till lite roligare saker, här kommer lite rolig underhållning om alla elitserielag. Om ni har lust att läsa alltså, gillar ni inte hockey, ska ni inte öppna denna blogg heller, för här är det hockey som gäller. ;) Det som kommer här nedan är alltså vad jag tror om varje lag.

AIK
1. Lagets poängmaskin blir Dick Tärnström                
2. Lagets bråkmakare blir Patric Blomdahl
3. Lagets stjärna blir Viktor Fasth
4. Lagets viktigaste spelare blir Dick Tärnström
5. Lagets floppspelare blir Richard Gynge



Dick Tärnström kommer betyda en hel del för AIK


Brynäs
1. Lagets poängmaskin blir Magnus Kahnberg
2. Lagets bråkmakare blir Jonathan Granström
3. Lagets stjärna blir Calle Järnkrok
4. Lagets viktigaste spelare blir Andreas Dackell
5. Lagets floppspelare blir Emil Sandin


Calle Järnkrok kommer bli kanon denna säsong! många mål och poäng för grabben!

Djurgården
1. Lagets poängmaskin blir Marcus Kruger
2. Lagets bråkmakare blir Daniel Widing  
3. Lagets stjärna blir Marcus Kruger
4. Lagets viktigaste spelare blir Nils Ekman 
5. Lagets floppspelare blir Stefan Lassen


Marcus kruger var bra redan förra säsongen, kommer bli ännu vassare denna säsong

Frölunda
1. Lagets poängmaskin blir Joel Lundqvist
2. Lagets bråkmakare blir Per - johan Axelsson
3. Lagets stjärna blir John Klingberg
4. Lagets viktigaste spelare blir Tomi Kallio 
5. Lagets floppspelare blir William Wallén


Joel Lundqvist kommer att producera många poäng denna säsong

Färjestad
1. Lagets poängmaskin blir Rickard Wallin
2. Lagets bråkmakare blir Emil Kåberg
3. Lagets stjärna blir Kristofer Berglund
4. Lagets viktigaste spelare blir Sanny Lindström
5. Lagets floppspelare blir Mattias Sjögren


Rickard Wallin kan göra mål....

HV71
1. Lagets poängmaskin blir Johan Davidsson
2. Lagets bråkmakare blir Per Ledin
3. Lagets stjärna blir Martin Thörnberg
4. Lagets viktigaste spelare blir Johan Davidsson
5. Lagets floppspelare blir Nichlas Torp


Har ett HV71 hjärta som heter duga denna Johan Davidsson

Linköping
1. Lagets poängmaskin blir Jaroslav Hlinka
2. Lagets bråkmakare blir Andreas Pihl
3. Lagets stjärna blir Jaroslav Hlinka
4. Lagets viktigaste spelare blir Magnus Johansson
5. Lagets floppspelare blir Andreas Molinder


Jaroslav Hlinka kommer han ösa in mål denna säsong också tro?

Luleå
1. Lagets poängmaskin blir Cam Abbott
2. Lagets bråkmakare blir Thomas Rafel
3. Lagets stjärna blir Jan Sandström
4. Lagets viktigaste spelare blir Anders Burström
5. Lagets floppspelare blir David Rautio


Tycker inte David Rautio ser så stabil ut

Modo
1. Lagets poängmaskin blir Per-Åge Skröder
2. Lagets bråkmakare blir Per Hållberg
3. Lagets stjärna blir Niko Dimitrakos
4. Lagets viktigaste spelare blir Per Svartvadet
5. Lagets floppspelare blir Robert Rosén


Poängmaskinen Per-åge Skröder


Skellefteå
1. Lagets poängmaskin blir Anders Söderberg
2. Lagets Bråkmakare blir Pavel Skrbek
3. Lagets stjärna blir Tim Erixon
4. Lagets viktigaste spelare blir Andreas Hadelöv
5. Lagets floppspelare blir Johan Alm


Tim Erixon har utvecklats mycket och kommer vara grym denna säsong


Södertälje
1. Lagets poängmaskin blir Markus Seikola
2. Lagets bråkmakare blir Petri Pakaslahti
3. Lagets stjärna blir Joakim Eriksson
4. Lagets viktigaste spelare blir Linus Videll
5. Lagets floppspelare blir Julian Jakobsen


En bråkmakare kan också göra poäng 


Timrå 
1. Lagets poängmaskin blir Daniel Corso 
2. Lagets bråkmakare blir Antti Halonen 
3. Lagets stjärna blir Anton Lander 
4. Lagets viktigaste spelare blir Pär Styf 
5. Lagets floppspelare blir Per Hallin 


Stjärnan i laget heter Anton Lander denna säsong 

Ja det var alla lag och lite bråkmakare och poängkungar :) Hoppas ni har haft en trevlig läsning. I morgon blir det något nytt intressant inlägg :D puss och kram <3
 






5 dagar kvar! och här har ni sluttabellen !

Ja efter lite om och men så har jag fått ihop en sluttabell av säsongens elitserie. Det är svårt att tippa, för säsongens lag är så oerhört jämna känns det som, vissa har bytt tränare och vet inte alls hur de lagen står. Vissa lag har bytt ut mer än halva laget och vet inte alls vilka de är och hur bra dom är. Men sen har vi även vissa lag som har kvar den själva stommen och kanske bytt ut någon spelare, och de har man ju lite aning om vart det står. Kanske inte så jättestor skillnad från förra säsongen borde det då vara. Men man vet aldrig.

Nu kommer jag att visa hur tabellen kommer att sluta :) ska säga att förra säsongen tippade jag Brynäs på 6:e plats och vilken plats kom de på ? jo just det en 6:e plats så favoritlaget ska jag sätta på rätt plats igen hoppas jag :) okej nu får jag ge mig och visa:

1. Färjestad 
2. HV71
3. Djurgården       
4. Skellefteå
5. Brynäs
6. Linköping
7. Timrå
8. Frölunda
...........................
9.   Luleå
10. Södertälje
...........................
11. Modo
12. AIK

så ser den ut :) alltså de 8:a första lagen kommer komma till slutspel. 9:an och 10:an kommer till ingemansland där säsongen är slut efter grundserien. Och 11:an och 12:an får kvala sig kvar i Elitserien.


1. Färjestad
   

Färjestad har ett lag som ser kanon ut tycker jag. De har många sjärnspelare så som Rickard Wallin och Sanny Lindström och många fler. Sen har även Pelle Prestberg återvänt till Färjestad igen. Målvakterna vet jag inte så mycket om men Cristopher Nihlstorp har vi sett i Rögle, där var han ingen jättemålvakt men stabil. Men i Färjestad kommer han nog att utvecklas ännu mera. Skulle kunna tror att SM - bucklan åker till Karlstad i vår. Men allt kan hända. Men det ser starkt och bra ut för Färjestad och Karlstad. Får önska all Lycka till! 

Hemmaarena: Löfbergs lila arena
hallen får in: 8 250 personer


2. HV71


HV71 ser ut att gå väldigt långt denna säsong också. De tog ju hem SM - bucklan i våras. Och nu vill de såklart vara inne på det spåret och ta ett till SM - guld denna säsong. Jag själv tror att det blir rätt svårt att för andra säsongen i rad ta ett till SM - guld. HV:s lag ser riktigt vasst ut. De har trotjänaren Johan Davidsson kvar i laget och andra vassa spelare. En jäkligt bra back har de värvat vid namn Juuso Hietanen, det vet ju jag, jag som har sett honom i Brynäströjan. Han är ruskigt bra i både Powerplay och andra spelformer. De andra lagen får akta sig för honom tror jag. Målvaktsidan ser väl okej ut tycker jag. Stefan Liv har ju försvunnit och han ersätts av Daniel Larsson som har spelet i Djurgården. Svårt att säga någonting om målvakterna men de kommer nog klara sig galant, fast dock inte macherna mot Brynäs med annars :) Fansen i Jönköping kommer nog få se en bra och spännande säsong med sitt HV71. Får önska laget all lycka till! 

Hemmaarena: Kinnarps arena
Hallen får in: 7 038 personer


3. Djurgården  

Djurgården har ett spännande lag även i år. Förra säsongen räckte det ända fram till final, men där förlorade de mot HV71. Men undra hur många egentligen som trodde på Djurgården inför förra säsongen? Det visade sig bli fest nere i Stockholm och på Hovet/Globen. Denna säsongs Djurgården ser riktigt bra ut. Tror inte de kommer kunna göra om förra säsongen. Men nog kan se komma till semi men inte final en gång till det tror jag inte. Djurgården har många sjärnspelare i laget så som Marcus Kruger och Jimmie Ölvestad. Sen har även Nils Ekman vänt hem till Sverige och Djurgården igen. Ett vasst nyförvärv vid namn Daniel Widing. Han känner ju vi Brynäsare igen. Han lär det inte få roligt i Läkerolen i höst/vinter/vår, men kanske dessto trevligare i Djurgårdströjan. Målvakterna ser även de bra ut. Kan nog bli ett rätt trevlig säsong för Djurgårdarna och Stockholmslaget. Fansen har ju hittat tillbaka till hockeyn igen och när Hovet fylls är det en makalös stämning där inne. För önska Djurgården all lycka till denna säsong! 

Hammaarena: Johanneshov (Hovet) 
Hallen får in: 8 094 personer   


4. Skellefteå AIK

Skellefteå AIK har en bra trupp till denna säsong. Här har vi en förening där juniorverksamheten bara flödar fram och det kommer talang efter talang. En talang som spelar i A - laget är Adam Larsson som bara är 17 år än så länge, sen finns det även Tim Erixon som är 19 år. Jag tror att Skellefteå kommer krossa många lag
(dock inte Brynäs) på deras hemmaplan. Publiken i Skellefteå verkar underbar och ställer verkligen upp för sitt Skellefteå AIK.  Har hört förut att fast Skellefteå förlorade med 6 - 0 ställer sig publiken upp och klappar händerna och jublar, snacka om att ställa upp för sitt lag både i medgång och motgång. Laget Skellefteå kommer nog ta sig till Semi, det tror jag alla gånger att de gör. Målvakterna ser rätt bra ut också, Andreas Hadelöv och Joacim Eriksson är det som ska slåss om förstaspaden, men tror nog att Hadelöv kommer vara förstamålis. Ett lag som jag tycker mycket om men absolut inte mer än Brynäs. Men ett härligt lag. Jag önskar Skellefteå AIK all lycka denna säsong! :)

Hemmaarena: Skellefteå Kraft arena
hallen får in: 6 001 personer


5. Brynäs IF


Brynäs har en talangfabrik som heter duga. Här har vi Elitseriens mest talangfyllda lag. Laget har talanger som Calle Järnkrok, Jacob Silfverberg, Sebastian Wännström, Anton Rödin, Victor Bergling och Joachim Rohdin. Brynäs har mer än 8 juniorer i A - laget! :) det är någoting att uppmärksamma! Fabriken där hockeytalanger föds finns i Gävle. Ja det där med hockeytalanger, Brynäs är riktigt bra på att utveckla bra, riktigt bra målvater dessutom.. Eddie Läck och Jacob Markström stack båda till NHL denna säsong. Då fick Sundlöv ta fram plånboken och värva målvakter, en vid namn Mattias Modig men han fick Brynäs inte behålla många dagar, han stack även han till NHL. De två som kommer bli säsongens målvaktspar i Brynäs heter Björn Bjurling och Niklas Svedberg. En ganska osäker punkt i Brynäs tycker alla Brynäsfans, men jag tror det kommer gå galant för dessa två. Brynäs har ju som mål att nå ännu längre än förra säsongen, alltså längre än kvartsfinal. Det är inte omöjligt med denna talangfabrik till lag. :) Jag tror STARKT på Brynäs denna säsong! En fördel för Brynäs är också att de har kvar själva stommen i laget, de är inte många nyförvärv och det tror jag är en fördel, för då vet man redan vart man har varandra och man känner varandra sen tidigare. Sen är även Niklas Czarnecki en grym tränare! :) så vi Brynäsfans ska nog vara lugna, det kommer att ordna sig! :) Talangfabriken kommer att förflytta sig till isen och producera många mål som gör att Brynäsfansen på läktaren får jubla mer än vanligt och kanske sjunga en ramsa som.. "Vi säger Oh a Silfvergerg, säg Oh a Silfvergerg!" Får önska Brynäs IF all lycka till denna säsong. Väl mött i Läkerol arena ! :) <3

Hemmaarena: Läkerol arena (blundade när jag skrev) haha ;)
Hallen får in: 8 265 personer, men då är nog inte nya ståplats inräknat så lite mer ska det vara :)


6. Linköping

Linköping har ett hyffsat intressant lag till denna säsong. Duon Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac kommer att komma till laget i oktober så de är inte med när elitserien drar igång, de två kommer nog att saknas mycket fram till oktober, men när de kommer så blir det nog fart på linköping, men de kommer få nöja sig med en 6:e plats. Målvakterna ser rätt bra ut, båda har vi sett i fjol i Linköping. Men tror att Fredrik Norrena kommer vara förstamålis. Hockeyfansen i Linköping kommer få se ett intressant Linköping, Linköping är också ett lag som har kvar själva stommen i laget från förra säsongen. Önskar Linköping HC all lycka denna säsong! :) 

Hemmaarena: Cloetta Center
Hallen får in: 8 500 personer 


7. Timrå 

 
Timrå är alltid ett lag som jobbar till tusen i varje match och alla jobbar hårt för varandra. Det är nog det som kommer ta Timrå till slutspel denna säsong. Timrå har värvat några spelare, men tycker inte att det är någon som sticker ut. En ny målvakt har de även värvat vid namn Juha Pitkämäki, han kommer senast från den finska ligan IIves. Han ser väl okej ut men inte mer. Väl i slutspelet blir det tufft för Timrå, de kommer åka ut i kvarten. Det tror jag iallafall, för de har inget kanonlag, inte i mina ögon iallafall. Timråfansen får uppleva slutspel och en rätt härlig hockeysäsong med Timrå IK. Jag önskar Timrå all lycka denna säsong! :)

Hemmaarena: E. ON arena
Hallen får in: 6 000 personer


8. Frölunda


Frölunda tar den sista slutspelsplatsen. Det har inte gått så jättebra för Göteborslaget de senaste säsongerna. Jag tror inte att det kommer gå så mycket bättre denna säsong heller. Laget har värvat några nya spelare men ingen som sticker ut. Målvaktsidan ser okej ut, Johan Holmqvist finns kvar i Göteborg och Frölunda, trots att det har gått rykten att han inte triv och vill till Gävle och Brynäs. Men vet inte om det var sant eller inte men kvar i Frölunda blir han iallfall denna säsong också. Sen finns trotjänaren Tomi Kallio kvar i laget och hjärtat i laget. Det är en viktig spelare för Frölunda. Annars får Hockeyfansen i Göteborg se en spännande säsong och det kommer nog vara liv i Scandinavium. Den arenan kommer även jag att uppleva denna säsong. Kommer att se Brynäs vinna över de! :)  Annars önskar jag Frölunda all lycka till denna säsong! :)

Hemmaarena: Scandinavium
Hallen får in: 12 044 personer

.................................................................................................

9. Luleå


Luleå hockey kommer att missa slutspel denna säsong tror jag. De har inte de där riktiga bra spelarna känns det som. De ända som kommer göra en massa päng för laget är bröderna Abbott. Men de kommer inte kunna göra så mycket poäng så att det räcker till slutspel. Sen känns det verkligen osäkert hur den nya tränaren Jonas Rännqvist som kommer närmast från den allsvenska klubben Almtuna. Han har mycket att bevisa tror jag. Det är ett svårtippat lag denna säsong tycker jag. Men jag har känslan att de kommer missa slutspelet. Hockeyn är het uppe i Luleå så hockeyfansen kan lyfta Luleå hockey som en 6:e utespelare, men men tyvärr inte till slutspel. Men får önska klubben Luleå hockey all lycka denna säsong! :)

Hemmaarena: Coop arena
Hallen får in: 6 200 personer


10. Södertälje

Södertälje kommer få en ganska tuff sösong. Blir ingemansland för Stockholmslaget. Förra säsongen fick laget kvala sig kvar i Elitserien, men klarade av det rätt så enkelt men denna säsong blir det inte kval men dock inte slutspel. Laget har inte nå nyförvärv som sticker ut. De enda spelare som sticker ut lite är Linus Videll, han kommer betyda mycket för Södertälje denna säsong. Annars på målvaktsidan ser det inte så bra ut. Målvakterna är Riku Helenius och Pontud Sjögren båda har varit i Södertälje tidigare. Men förra säsongen var det Björn Bjurling som fick vakta kassen mest, men nu har han värvats till Brynäs och finns inte längre kvar i SSK. Södertäljes hemmaarena som heter AXA sports center och i tidningen här om dagen stod det att hallen inte luktar gott och att arenan inte är fin. Jag har själv varit i arenan och det finns finare och bättre arenor, tycker nog att de borde göra någonting åt arenan. Men men det viktigaste är att publiken hittar till hallen och hejar fram laget till seger, men vem vill komma till en dålig arena? men men själv önskar jag Södertälje all lycka till denna säsong! :)

Hemmaarena: AXA sports center
Hallen får in: 6 130 personer


............................................................

11. Modo

Modo hockey har inga bra år bakom sig. Denna säsong ser inte bättre ut heller tycker jag. Tror att Ö - viks laget får kvala sig kvar i elitserien denna säsong. Sen tror jag att de klarar sig kvar i elitserien, men de kommer få det tufft. Modo har 2 nya målvakter som inte ser så kanonbra ut. Men man vet aldrig de kan säkert skrälla. Modo har värvat ganska frisk inför denna säsong några exampel på nyförvärv är Niko Dimitrakos, målvakten Nicklas Dahlberg kommer senast från Skellefteå där han var andra målis. Men nu kanske han kan få lite mer matcher i benen i Modo. Modo har även en ny tränare som är ingendkänd  senast från Timrå, Hans namn är Challe Berglund. Han kommer inte lyckas bättre i Modo än vad han gjorde i Timrå. Tyvärr modo, men jag önskar iallafall all lycka till denna säsong! :) 

Hemmaarena: Fjällräven center
Hallen får in: 7 600 personer  


12. AIK 


AIK kommer att få kämpa sig kvar i Elitserien, De måste hitta något sätt att överleva. Det kommer bli tufft för nykolingarna. AIK har en allsvensk trupp de är egentligen inte till för att spela i elitserien. Men laget kommer säkert att skrälla, iallafall i början av säsongen, i slutet av säsongen kommer laget vara trötta och kommer ligga nere i träsket. Sen kommer de nog klara sig kvar i elitserien. Men det blir tufft. Jag önskar AIK all lycka till i elitserien! :) 
 
Det var alla lag i elitserien säsongen 10/11 hoppas ni har fått en trevlig läsning med mycket tankar :) om ni har funderingar eller om ni inte alls håller med så är det bara att kommentera här på bloggen eller om ni vil skicka iväg ett meil: [email protected] . Väl mött i Elitserien säsongen 10/11 :) BRYNÄS IF <3

6 dagar kvar! och pinsamma Brynäs

Ja ne men nu börjar det närma sig riktigt ordentligt! :) mindre än en vecka kvar och jag längtar som vanligt som en tok.

Idag var det ju dags för den sista träningsmatchen innan premiären den 16 september, Match borta mot Leksand.
Så här gick det: 

 
observera att det är aftonbladet jag har hämtat faktan av :) de övedriver ju så otroligt. Men 1 - 7 mot Leksand får inte hända så här nära inpå premiären. Det är pinsamma Brynäs! tyvärr men förlora mot Leksand det får man bara inte göra, hoppas Niklas Czarnecki var förbannad på killarna efter matchen. Okej nu klagar jag som om det vore en elitseriematch, men tycker ändå att man borde ge järnet så här inpå premiären. Okej vi krossade Djurgården med 5 - 0, det var ju kanon! och det är ju även ett elitseriemotstånd det är ju inte Leksand så vi ska inte ta i för mycket. Hjärnan var inte med Brynäsarna idag helt enkelt. Sen att Brynäs vart förnedrat det är bara aftonbladet som skriver sånt, för det blev dom deffenetivt inte, men tycker att de kunde ha gjort det lite bättre. Sen tror jag inte att man kan klaga så mycket på Niklas Svedberg heller, han gjorde så gått han kunde, tror inte att han fick så mycket hjälp av backarna precis. Synd om Svedberg tycker jag, att inte laget ställer upp för honom och låter han verkligen prestera på topp. För just nu tycker säkert alla Brynäsare att det är självklart att Bjurling ska bli första målis bara för att han höll nollan mot Djurgården i onsdags. Men det är inte säkert, tror Svedberg är mycket mycket bättre än vad han visade idag, och att backarna är mycket mycket bättre även dom. Ne skärpning nu BRYNÄS!

Idag har jag även köpt Hockeybibeln :D 148 sidor bara hockey. Fakta om alla lag i Elitserien, ska läsa in lite om alla lag så jag vet hur jag ska tippa tabellen som jag ska göra i morgon :D kommer bli rätt svårt faktiskt, men det ska nog gå bra :)

Avslutar inlägget med en bild och en liten mening från en låttext ;)



Hit the lights, start the show !!! 

Puss och kram <3 i morgon blir det tabelltippning

7 dagar kvar!!

En vecka och sen smäller det ordentligt i både mig och i Gävle och till och med på isen i Läkerol arena! för det är där Brynäs ska ta säsongen 2010/2011 första seger! mot töntarna Modo hockey. Det ska bli såå kul! äntligen få skrika lite och heja fram Brynäs IF till seger! 3 poäng ska direkt passas vidare till tabellen!

Nu till lite olika artiklar och annonser som har publicerats i dagens tidningar.

Först lite eftersmak från igår :)

härlig artikel ! :) Brynäs verkligen krossade Djurgåden, Djurgården var alltså helt usla i denna match, nej vad säger jag det kan faktiskt vara att Brynäs var för bra igår mot Djurgården, ja helt klart så var det så :) längst ner vid artikeln så kan man kommentera den, och såklart ska det vara någon Djurgårdare som skriver att ja men det är ju bara träningsmatch och det gäller inte ett skit, vänta bara Brynäs så ska ni få se i serien vilka som krossar vilka :) typ så :) Jag håller med att inte 5 - 0 på försäsongen spelar så stor roll. Men ändå nu när det bara är en vecka kvar tills premiären så vill man både som tränare och spelare att saker ska komma på plats och att det funderar. Det gjorde det inte alls för Djurgården, men dessto bättre för Brynäs. men jag vet att allt kan hända i Elitserien, alla lag får mer eller mindre svackor under säsongen. och jag hoppas Brynäs svacka blir väldigt liten... helst ingen alls. :)

Nästa artikel handlar om Brynästalangen Johan Larsson <3


Ja 3 poäng igår mot Djurgården och Johan Larsson belönas med ett A - lagskontrakt! Helt rätt, Johan är grym, hoppas bara han blir det när elitserien drar igång också! Lite synd är det också, för nu måste någon petas från någon plats i kedjorna för att få plats med Larsson. Men samtidigt är det rätt skönt utifall om det skulle dyka upp någon skada så har man någon spelare att ersätta. Jag tror Johan Larsson kommer utvecklas enormt denna säsong :)

Nästa artikel är med om målvakterna :) 


Det är såklart det här alla Brynäsare och experter är fundersam på. Men samtidigt har Brynäs en av elitseriens bästa målvaktstränare och varför skulle han då vilja träna Svedberg och Bjurling om han inte tror på dom. Såklart Pekka tror på dom och det gör hela föreningen. Mer Brynäsfans som inte förstår vad Bjurling gör här i Gävle. Men själv tror jag att han kommer få en nytändning här i Gävle i i Brynäs IF. Han kommer göra många fina räddningar denna säsong. Lika Svedberg kommer att utvecklas otroligt bra i Brynäs. Det alla verkar tycka är lite oroligt är att Bjurling kommer ju senast från ett kvalserielag (Södertälje) och Svedberg kommer senast från Modo och de klarade inte slutspelsplatsen. Så visst... men samtidigt är de i Brynäs IF nu och Brynäs har gått till slutspel 2 säsonger i rad nu... nu lugn bara lugn alla Brynäsfans... Brynäs IF kommer gå till slutspel i år jag lovar! :) kom ihåg att ni har läst detta på min blogg ;) 

Och sista artikeln från Hockeysverie.se :) alla elitserietränare träffades idag i Globen för en upptaktsträff :) 


Denna bild får avrunda mitt skrivade för idag :) alla elitserietränarna :) snyggast är iallafall Niklas Czarnecki med Sveriges snyggaste tröja <3 7 av 12 tränare tror att HV71 kommer att ta SM - guld denna säsong. Jag tror inte på dom! vilka jag tror vinner SM - guld får ni veta i helgen :)

Puss och kram <3
 

8 dagar kvar! och Djurgårdskross

Ja nu är det bara 8 dagar kvar till premiären! det börjar närma sig! det ska bli såå intressant att följa Brynäs IF denna säsong! :) Som det stod i aftonbladet idag. "baby - Brynäs" Halva Brynästruppen består av ungdomar som är födda 90, 91 och till och med 92. Det är rätt otroligt, och det visar vilken ungdomsverksamhet det finns i Gävle. Att Brynäs IF får fram så unga och duktiga talanger, man får vara en stolt Gävlebo! :)

Som jag berättade igår så har Brynäs spelat en träningsmatch i kväll mot elitseriemotståndet Djurgården. På Hovet spelades matchen. Jag säger bara tre ord: BRYNÄS KROSSADE DJURGÅRDEN!  :) okej nu är det bara försäsong men det är viktigt med vinster på försäsongen också. Brynäs vann med 5 - 0 och Bjurling fick hålla sin första nolla i Brynäströjan :) Som han kallades i GD . bloggen "BB King" rätt coolt namn :)

Målskyttarna för Brynäs var:
0 - 1 Calle Järnkrok
0 - 2 Eero Somervouri
0 - 3 Lars Jonsson
0 - 4 Johan Larsson
0 - 5 Mads Hansen

Enligt GD - bloggen så var Djurgården väldigt bleka. De får skärpa till sig till premären, eller vad säger jag, de får gärna spela som de gjorde idag, iallafall mot Brynäs! :)

Nu blir det en härlig natt !  godnatt och sov gott mina kära vänner! <3


"Baby - Brynäs"


Björn Bjurling fick hålla nollan :) han vart ingen "bjudning" utan han är världens bästa Björne Bjurling! :)

9 dagar kvar! dags för nedräkning!

Ja nu närmar det sig med stormsteg ! bara om 9 dagar drar det igång! som jag längtar! i helgen kommer hockeybibeln ut i affärerna, den måste såklart inhandlas, så man kan läsa lite om de andra lagen i ligan. Om en vecka ungefär eller i helgen så tänker jag göra ett inlägg där jag reflekterar lite och tippar en tabell av säsongens elitserie. Vilket lag som kommer få kvala, kan avslöja redan nu att det inte kommer bli Brynäs! det lovar jag. Sen kommer jag även att skriva vilket lag jag tror kommer att toppa tabellen och vilket lag som vinner SM - guldet, och jag tänker inte skriva Brynäs där heller, utan jag tänker vara mycket realistisk. Men mer om det i helgen eller i början av nästa vecka.

Annars är allt bra, Högskolan flyter på :) ska redovisa våran staty som vi har gjort på bilden på torsdag, det ska bli spännande. I morgon ska vi börja med "skrivande" där man kommer få lära sig lite olika tekniker och vad man ska tänka på när man ska skriva en text. Det tror jag iallafall kursen kommer att handla om :)

Men nu är det dags att lägga huvudet på kudden och blunda:) ny dag i morgon och nedräkningen fortsätter! I morgon spelar även Brynäs sin näst sista träningsmatch på försäsongen, och Brynäs kommer möta Djurgården på Hovet. skriver mer om den matchen i morgon, klart är iallafall att Bjurling ska stå. Vi får se hur det går!

Godnatt!


Snart är det dags att skrinna ut på isen i Läkerolen Brynäs!!


10 dagar kvar!!

tjenixen!, Idag har varit den första riktiga heldagen på Högskolan. Vi hade bild hela dagen, och vi gjorde olika bildövningar och hade det skoj :) Dock fick jag ont i huvudet vid lunch, så det var inte så skönt. Men man överlevde dagen ändå. Jag får alltid ont i huvudet när det är någonting nytt för mig. Jag spänner väl mig mycket och är ovan med situationen :/ men men det är iallafall roligt på Högskolan, lite annat än gymnasiet :) I morgon blir det också bild hela dagen :) ska bli roligt att få rita och måla och pröva på lite olika bildövningar.

Ja ni! bara 10 dagar kvar nu! tills Brynäs hemmapremiär mot Modo den 16 september :) Idag föressten släpptes alla biljetter till alla Elitserielags grundspelsomgångar!. det behövde ju inte jag bry mig om, jag har ju supporterkortet :) Ja det märks att det snart är dags för hockey i Gävlestad :) Stadsbussarna har fått fina skyltar i bak, ni får se bild snart :), och reklam på radion att det snart är dags för seriepremiär :) det är GRYMT härligt att det snart är igång! :) Det finns inget bättre än ishockey i Läkerol arena <3 samtidigt är det lite nervöst och se vart Brynäsgänget står någonstans, om det räcker till en slutspelsplats eller om det blir final! :) hehe ingenting är omöjligt, Brynäs har ju som mål denna säsong att nå semifinal och final skulle vara bäst! :) det ni! men det är målvakterna som oroar mig, men annars ser det stabilt ut. om 10 dagar just nu  klockan 21.36 är jag nog på väg hem från Läkerol med en Brynäsvinst över Modo! vadå nog?? jag är på väg hem med en BRYNÄSVINST! över modo. punkt slut!

Ne nu blir det snart nattinatti om jag ska orka med morgondagen på Högskolan :)
kram kram


Yes, tröjan åker snart på Eero Somervouri! :D <3

Men den åker även snart på mig också! :D <3


Läkerol arena x2

Idag var jag ledig från högskolan, eller ja ledig och ledig man ska läsa en bok och sen hitta fem intressanta saker. Men har snart läst ut boken och hittat punkterna, så istället för att läsa idag så ägnade jag dagen till det jag älskar allra mest... nämligen Hockey och Brynäs IF. :)

På förmiddagen vid 10.30 gick jag till Catarina och vi gick upp till Läkerol arena för att se Brynäs isträning :) den var rolig att se på och det var fart och fläkt hela tiden :) såg riktigt bra ut. De övade lite powerplay också, det kan behövas för är det någonting Brynäs behöver förbättra så är det just powerplay. Men annars såg det kanon ut!




Tommy och Pekka :)



Här står spelarna och ledarna och har lite taktiksnack :) Efter isträningen gick jag och Cattis och åt på restaurangen i Läkerol. 85 spänn för stuvade makaroner och korv! det är mycket pengar det, okej det är sallad och melon och så också men ändå. rätt så dyrt! :) Efter besöket på Läkerol åkte jag hem till en kompis och umgicks lite med henne, eller ja vi satt mest vid våra datorer men det var trevligt och träffas :) Vi ska ju åka till London tillsammans i vinter med min familj så vi kollade runt lite på internet vad vi kan tänkas göra där :) hittade kanske inte så mycket men ändå :) vi tittade mest på systemkamera som vi önskar oss båda två :)

Efter besöket hemma hos henne i Sätra var det dags för besök nr 2 i läkerol arena idag :) men denna gång med Eva och en J20 träningsmatch mellan Brynäs - AIK :) är man galen i hockey så är man :) machen började 19.00, så var på plats strax före :) Brynäs vann matchen med 4 - 3 :) snacka om att det är fart på juniorerna! full fart framåt... åka skridskor....hela hela tiden :) roligt att se. Lite annat än vad A - laget gör, okej de åker ju också skridskor men det är mer struktuerat i A - laget än J20 :D men det var en rolig match att se på :)

Lite bilder från matchen......


Brynäs J20


Låt matchen börja....




ställningen efter 2 spelade perioder men Brynäs gjorde alltså ett till i den tredje perioden!

Efter matchen var det bara att cykla och och lägga sig i sängen, för i morgon bär det av till Högskolan igen :) Sen ledig fredag och på måndag kör det igång på blodigt allvar :)

Tänk idag har jag varit med tre underbara vänner vid tre olika tillfällen:) rätt otroligt :) hehe
Ne nu blir det godnatt och hejdå! i morgon är det 14 dagar kvar till Elitseriepremiären! längtar som en ja jag vet inte vad ! bara 14 dagar! :) det kommer gå fort! :)

hejdå!


RSS 2.0