Låt oss ta varandras händer när julen är här....

fick värsta julkänslan, så här kommer lite härliga julbilder :) tagna från min systemkamera.


En julegran utanför Catarinas hus :)


Vit snö på ljung :)


snööö :)




julstjärna !

Härliga julbilder.. och nu hoppas jag att den här härliga julkänslan fortsätter med en härlig hockeykväll! AIK - Brynäs ikväll! låt mig få jubla för Brynäs och julen! <3
GO GO Brynäs IF <3


Reprisbilder från Brynäs - Djurgården

Kikade på reprisen på Canal+ på eftermiddagen tillsammans med Catarina. Matchen mellan Brynäs - Djurgården. Tänkte bjuda på lite bilder från matchen. En liten uppladdning inför dagens match mot AIK. :D





Det var några härliga bilder från matchen! nu lite mer otäcka bilder :/ en situation som får många att se rött i hockeysverige!


Idiotbild 1


Idiotbild 2


Idiotbild 3

Ja vet inte vad jag ska säga.... men HJÄRNSLÄPP är nog namnet.


Vecka 47:s Kanon och Kalkon

Då var vi äntligen framme vid veckoslutet av v.47... och dags för premiär av "Kanon och kalkon" ! Det har varit en händelserik vecka med både kanoner och kalkoner, men det finns en en av varje att nämna extra ! och som kommer att presenteras här och nu... Vi börjar med kanonen!

Veckans kanon är.......

Systemkamera! ja som jag skrev tidigare idag så fick jag en för tidig julklapp. Nu slipper jag låna pappas kamera hela tiden, nu har jag en alldeles egen att ta fina och underbara bilder med! det var verkligen veckans Kanon!


Nästan exakt en sån här systemkamera fick jag !

Veckans kalkon är.....

Djurgårdsfansen! Matchen i lördags kommer aldrig att glömmas, kasta in smällare på Brynäsklacken så att fans skadas och att bete sig som om de vore 2 åringar allihopa! Det är pinsamt för Djurgården som hockeyklubb att deras fans ska få bete sig som de gjorde i Läkerol arena. Ne ge aporna bananer så kanske de kan lugna ner sig och bete sig som vanliga människor... Djurgårdens fans som befann sig på bortasektionen i lördags är en skam för svensk ishockey! IDIOTER!


Inge vett i skallen alls!

Där var premiären av Kanon och kalkon över. Det hände mycket i slutet av veckan på denna premiär. Men det var verkligen de här två sakerna som stack ut i veckan. Nästa vecka får vi se vad som händer....



En för tidig julklapp!

Ne jag vet att det inte är julafton idag, men för mig var det julafton! det är så att jag ska åka iväg till London med en kompis och familjen den 9 december och då vill jag ha en riktig bra kamera och jag har velat ha en systemkamera länge för jag älskar ju att fotografera. Så för att lära mig funktionerna och alla grejor som finns på nutidens kameror så fick jag den i dag på första advent. Jag har till och med hunnit att testa den. Ni ska få se lite bilder här nedanför alldeles strax. Tänk vilka otroligt fina bilder jag kommer att kunna ta i London ! nu vill jag till London! NU! ;)

Testbilder med min Sony systemkamera:


Otrolig vilken skärpa på bilden :)


Kakor :)


Brynästigern fick vara med på ett litet hörn också :)


Även jag själv fastnade på bild :D

Skulle man skratta eller gråta efter gårdagens "Skandalmatch" ?

Omgång 23 har jag inte skrivit någonting om, men för Brynäs del vart det förlust mot Skellefteå med 4 - 2. Annars hände det inget speciellt..

Detta inläggs uppmärksamhet läggs istället på omgång 24. En omgång då allt som hade med motståndarlaget och fansen var idioter! Motståndarna heter Djurgården IF som inte borde finnas!

Jag förväntade mig en härlig inramning med en härlig stämning med mycket folk, för innan matchen hade det ryktas om fullsatt. Mycket folk på bortasektionen och hemmasektionen. Introt drog igång och sen när Sveriges nationalsång drog igång, då drog även djurgårdsklacken igång på fullaste allvar. Smällare kastades in i Brynäsklacken och andra saker flög in både på isen och i brynäsklacken. Men polisen och domarna bestämde ändå att matchen skulle dra igång. Djurgården tar snabbt ledningen med 0 - 1 och då kom det fler smällare mot Brynäsklacken och fler oroligheter i klackarna. Jag, Catarina och Eva står rätt så nära bortasektionen och var rädda att vi skulle få någonting på oss. Ja rätt som det var kom det en smällare som fattade eld, mot oss och man hör alla i Brynäsklacken skrika "AKTA" Catarina fick smällaren på armen med viftade bort den direkt, och vi sprang i panik bort från smällaren som skulle smälla alldeles efter vi hade flytt därifrån. Vi var livrädda, vi gick så lång bort vi bara kunde från bortasektionen. Polisen går sedan ner till domaren och bestämmer att matchen måste avbrytas för "oroligheter" på ståplatssektionerna. Spelarna försvinner ner i omklädningsrummet och Brynäsfansen står med andan i halsen och försöker att lugna ner sig. Djurgårdsfansen skriker på som om inget hade hänt.
Efter 17 minuter kan spelet dra igång igen efter att Djurgårdens lagkapten Niclas Falk har pratat med Djurgårdsfansen att de ska lugna ner sig och stötta laget istället, annars tömmer de läktarna.


kan inget annat än hålla med Niklas!  det får bara inte hända...


Djurgårdsfansen hade INGENTING att göra på matchen igår!

Spelet kunde sedan fortsätta och Djurgårdfansen hade lugnat ner sig. Brynäs kvitterar innan perioden är slut genom Jacob Silfverberg till 1 - 1. Första perioden slutar 1 - 1. Jag själv efter den första perioden var alldeles skakig i benen och var orolig att Djurgårdsfansen skulle hitta på något nytt att slänga in. Men som tur är var de rätt så lugna. I den andra perioden gör Mattias Ekholm 2 - 1 till hemmalaget, vilket var grymt härligt! men jublet som man verkligen ville få ut vågade inte riktigt ut för full hals, utifall om det skulle kastas saker och grejer från de där idioterna som kallar sig för Djurgårdsfans. 3 - 1 kommer också i den andra perioden genom lagkaptenen Andreas Dackell. Innan den andra perioden är över så reducerar Djurgården till 3 - 2.

Den tredje perioden är 6 minuter lång när Djurgården kvitterar till 3 - 3. Inte alls rättvist men men det behöver inte alltid vara rättvist i ishockey. Det stod 3 - 3 i den tredje perioden, och nu är det inte Djurgårdsfansen som hittar på något utan nu är det Djurgårdaren Nils Ekman som gör ett yxhugg mot våran Brynäsare Jacob Silfverberg som blir liggande på isen. Men vad händer??? Karl får ju total HJÄRNSLÄPP!  det var tydligen så att Niklas Svedberg som stod i båset höll fast Ekmans klubba lite och då blir Ekman rosenrasade och tar klubban och svingar den allt vad han har på Silfverberg!  klubban tar som tur är på armarna och Silfverberg fick lite kyla på det och kunde sedan fortsätta spela. Men vad hade hänt om klubban tex hade tagit i ansiktet? ne uschh otäck tanke. Ekman fick matchstraff och iallafall en automatisk avstängning, men lär nog bli fler matcher. Jag såg situationen väldigt bra, hade ögonen precis där det hände...


Idiot vid namn Nils Ekman, yxhögg Jakob Silfverberg i Brynäs !

Ja och den tredje perioden fortsätter men inget av lagen gör fler mål under ordinare tid. Utan machen går till förlängning. Där våran kära Niclas Andersén går fram och avgör matchen! 4 - 3 till BIF alltså! så jäkla sköönt ! men kunde man glädjas åt 2 tagna poäng? svaret är nej, för gårdagens match var ett rent helvete för Brynäsfansen som stod på hemmastå. Visst Brynäs tog två livsviktiga poäng men man var skärrad efter matchen vad hände egentligen?? vart var polisen?


Det var Brynäs som fick jubla efter 4 - 3 segern i Sudden ! :D

Mina tankar så här dagen efter denna match går direkt till bygget i Läkerol arena. Varför i "helvete
byggs hemmastå och bortastå precis brevid varandra för? Ja visst ska man kunna ha så för det är inte meningen att bortastå ska kasta in en massa saker som kan skada människor. Men det fungerar inte! Stockholmslagen har sina egna regler och tror att de äger hela hockeysverige och FÅR göra precis vad de vill när de iallafall kommer till Läkerol arena, har inte sett laget någon annanstans, men det är skandal. Vad är det som händer? visst är stockholslagen Djurgården och AIK heta i hockeyn just nu, men det betyder inte att de får göra precis fan vad de vill i arenorna! Brynäs har alltid haft problem med säkerheten när AIK eller Djurgården kommer på besök och det är alltid "högriskmatcher". Men det kan också vara en härlig inramning om det inte vore för deras idiotiska beteenden. 
Ska detta få hända i en Elitsseriematch mellan Brynäs - Djurgården:

1. Det kastas in pengar på Brynäsklacken ?
2. Det kastas in ölflaskor och burkar på Brynäsklacken?
3. Det kastas in ölflaskor och burkar på isen ?
4. Det kastas många smällare på Brynäsklacken så att tröjor bränds och människor har fått brännskador ?
5. Det tänds eld på stolarna i Läkerolen ?

En sak som de kan få göra, det är att skrika fula ramsor om att de hatar Brynäs. Det köper nog alla i Brynäsklacken. Men att just kasta in föremål och saker som kan skada åskådare är bedrövligt!

Något måste hända! och det fort. Djurgården kommer att komma tillbaka till Läkerol arena i februari igen och då gäller det att placera sig så långt bort från bortasektionen som möjligt.
Men ska man behöva vara rädd för att gå på ishockey? jag trodde det var en underhållning och en festlig sak att göra en Lördagseftermiddag. Men nu vet vuxna människor och alla runt omkring, att när djurgården kommer på besök kan man inte gå på hockey och absolut inte ta med sig barnen. Ska man behöva ta på sig skyddsväst för att besöka Läkerol arena en lördagseftermiddag? Brynäs måste agera på det som hände i går eftermiddag. Jag vill inte se Djurgårdsfansen på bortasektionen i februari, de får stanna hemma och glo på TV:n istället. I Läkerol arena ska man se på hockey och ha kul! man ska inte vara rädd och tro att man ska bli träffad av smällare och behöva besöka hälsovårdcentralen... ne usch för gårdagens händelser! det jag inte fattar är att inte polisen skickade ut hela bunten från första början när de började skicka smällare mot Brynäsklacken. vad gjorde polisen i går egentligen? det kändes som om de stod och tittade på...

Har aldrig varit med om något liknande i Läkerol arena eller i hockeyn. En hemsk eftermiddag som aldrig lär glömmas tyvärr.... Det ända som man kunde glädjas åt var de 2 poäng som Brynäs kämpade till sig, men knappt att det var glädjande... :/
Jag skulle kunna skriva en hel uppstats om det som hände igår.. men jag får nog avrunda nu, annars kommer ingen orka läsa. Men jag hoppas Brynäs tar detta på stort allvar och förbjuder helt enkelt Djurgårdsfans att besöka Läkerol arena i fortsättningen, de kan ju inte sköta sig!


köpte supportersklubbens halssduk :)


Någonting jag fick glädjas åt var att jag fick min favoritspelares autograf på matchtröjan :D

Omgång 23 (Talangfabrikerna möter varandra)

Idag är det dags för omgång 23 i elitseriehockeyn! Ska Greiss fortsätta att nolla motståndarna? och i storstadskampen mellan Djurgården och Frölunda, ska Frölunda få ännu mer kris i laget? och mycket mer....

Dagens matcher och mitt tips på slutresultatet

Skellefteå - Brynäs
Talangfabrik 1 ställs mot Talangfabrik 2. Vems juniorer vinner dagens match? Brynäs ha haft det tungt uppe i Skellefteå, men med en Greiss som höll nollan sist så lär inte talangfabrik 1 få det lätt! här är det jobba i 60 minuter som gäller för både lagen! jag tror på en Skellefteå vinst, fast mitt trogna Brynäshjärta säger Brynäs, men det blir tufft, men jag säger som i det andra inlägget! ÖVERRASKA OSS BRYNÄS!
Mitt tips: 3 - 2  


Tror tyvärr att dessa fans får jubla högst idag :/

Modo - Timrå
Modo kommer vara riktigt revanschsugna efter förlusten i tisdags med 5 - 1. Jag tror att Modo kommer skärpa sig och ta en trepoängare mot Timrå.
Mitt tips: 4 - 2


Modo besegrar Timrå ikväll

Djurgården - Frölunda
Storstadsmöte på G i Stockholm denna gång. Ett av storstadslagen är under hård press och har inte fått den start på elitserien som fans och laget vill, det handlar såklart om Frölunda, och idag blir det tufft för "krislaget" att ta en trepoängare tror jag.. Idag blir det huvudstaden som får jubla. Djurgården kommer vinna idag.
Mitt tips: 4 - 1


Djurgården IF jublar ikväll!

Färjestad - Luleå
En rätt så svårtippad match faktiskt, både lagen kommer från vinster i förra omgången. Och i dessa möten har det handlat om att hemmalaget har haft fördel. Men i kväll bryts den trenden och Luleå tar en 3 poängare ikväll.
Mitt tips: 2 - 4  


Luleå får jubla 

HV71 - Linköping
Ja du den här matchen är också svår att tippa. Men jag tror på en Linköpingsvinst, men känns som om matchen kommer bli en jämn historia. Vi får se men Linköping kommer nog att få jubla ikväll.
Mitt Tips: 2 - 5

Det var kvällens 5 matcher... låt hockeytorsdagen börja!!


Kan Brynäs överraska med en seger mot starka Skellefteå AIK i morgon?

Jag har bara en sak att säga.. ! ÖVERRASKA I MORGON BRYNÄS! match mot Skellefteå uppe i Skellefteå, en tuff tuff match, men vi har Greissen i mål, och spelet från igår tar grabbarna med sig och nollar Skellefteå? :) kanske inte så bra men en vinst är inte omöjligt, men jag säger bara överraska!


Är det någon som kan överraska så är det väl Mattias Ekholm!

3 - 0 och en Greiss att hylla!

Gårdagens match är mer roligare att berätta om än dagens händelser... För igår kom den där EFTERLÄNGTADE Greiss - nollan ! glöm resultatet jag skrev! 3 -0 ! ja det är sant ! 3 - 0 mot HV71 är så jäkla grymt! efter matchen igår var man inte alls för glad, men det kan bero på att man var typ chockad av vinsten! inte vet jag men så här dagen efter känns det bara såå jäkla bra ! Att dagen efter också få tänka på att Greiss höll nollan, fick bara alla experter att häpna av förvånig.. jag kan vara ärlig, jag har tvivlat på Greiss jag också, men efter gårdagens match tvivlar jag inte ett skit på honom ! han kommer bli asbra i brynäs! I går var inte ens HV71 nära att slå Brynäs, okej kanske i första perioden att HV skulle ha haft ledningen, men där längst bak stod Greiss och tog allt och lite till.


Igår var han hjälten i Läkerol arena !

Gårdagens målskyttar var: Eero Somervuori, Jonas Nordqvist och Jacob Silfverberg


Här har Eero the Hero satt 1 - 0  ! :D

Efter en härlig 3 - 0  vinst, så kanske ändå det där tåget kommer med någor väldigt stort och blankt till våren? nje jag vet inte och för stora förhoppningar ska man inte ha. Men igår såg det så där glasklart och bra ut som det ska se ut varje match, men som det tyvärr inte har gjort hittills. Men vi får hoppas på att Brynäs håller i det spelet ett tag nu. För försvarsspelet var klockrent, 3 mål framåt och anfallsspelet var riktigt bra, det kunde lika gärna ha stått 6 - 0 eller nått för i den tredje perioden var det nästan bara Brynäs mot Andersson i HV kassen. 


Greiss Greiss och Greiss !!


Det där med målvakter... i dagens tidningar stod det klart att Björn Bjurling lämnar Brynäs IF, men att han kan komma tillbaka om Brynäs får målvaktsproblem. Men han åker hem till Stockholm och tränar där. Han är inte aktuell för någon annan klubb i dagsläget. Synd om Bjurling men ändå skönt att Greiss har kommit igång nu! 


Tråkigt men sant, han har inte alls levt upp till förväntningarna i Brynäströjan 



   


Veckans Kanon och Kalkon....

En preimär kommer att ske här på bloggen, fast dock på söndag. För varje söndag kommer jag att skriva ner en sak som har varit bra den veckan som har passerat, alltså kallar vi det för "Kanon" ! sen kommer jag också skriva ner en "Kalkon" och de vill säga någonting som har varit mindre bra i veckan som har gått.

Detta gör jag bara för att hålla koll lite på vad jag har gjort och vad som har varit bra och dåligt den veckan. Det behöver inte alltid handla om ishockey och Brynäs, utan det kan vara andra händelser som jag har varit med om. Så håll ögonen öppna på söndag! för då börjar premiären av "Kanon och kalkon".   

Kram Alexandra


Omgång 22 (Se upp för den skottglade Hietanen i morgon Brynäs!)

Dags för nästa omgång i Elitserien! alltså omgång 22 är vi inne i nu. I morgon, tisdag spelas 6 matcher där jag vill se en trepoängare av Brynäs IF ! För Brynäs del spelas omgången i Läkerol arena mot HV71. I morgon blir det alltså LIVE hockey för min del!

Här har vi morgondagens resultat och matcher:

Modo - Skellefteå
En match där det kommer bli tufft för Skellefteå tror jag. Modo har 3 raka hemmavinster bakom sig och kommer nog bli 4 hemmavinster efter kvällens match. Jag tror att Modo tar den här matchen.
Mitt tips: 4 - 1


Det blir Modo som får jubla ikväll!

Luleå - Djurgården
En match som är rätt svårtippad. Luleå är riktigt starka hemma i Coop arena, men har samtidigt en liten svacka just nu, de har inte vunnit en match efter landslagsuppehållet. Så frågan är om Djurgården kan ta en seger, de kommer senast från en 3 poängare, jag tror att bortalaget kommer segrande ur denna strid.
Mitt tips: 2 - 4


Djurgårdsjubel i Coop arena ikväll!


Timrå - Södertälje
Intressant möta, två lag som jättegärna vill ha med sig alla 3 poäng. Det här är två lag som krigar vid det nedre delen av strecket. Jag tror att SSK vinner mot Timrå, alltså även den här matchen kommer att sluta i bortavinst. eller? ska jag ändra mig tro? ne SSK tar hem det här....
Mitt tips: 3 - 3 (3 - 4 efter sd) 


SSK får jubla fast dock efter förlängning


Brynäs - HV71 
Det här är en match som jag såklart kommer att se Live i Läkerol arena. Jag vill inte se något annat än en Brynäsvinst! förra matchen mot HV71 så avgjorde en viss Juuso Hietanen för HV i förlängningen, men honom sätter Brynäs stopp för i kväll! Kom igen nu Brynäs! vågar jag hoppas på en BIF seger? svaret är JA !
Mitt tips: 4 - 3 


Det blir Eero och BIF som får jubla ikväll! 


Färjestad - AIK 
Svårtippad match faktiskt. AIK kommer till Karlstad med ett enorm självförtroende. De 8:a senaste matcherna har laget tagit poäng. Färjestad spelar lite upp och ned och kommer senast från en förlust mot Frölunda. Här tror jag att hemmalaget tar 3 poäng. De ska vara bättre än AIK och jag tror att de kommer vara de i morgon.
Mitt tips: 4 - 1


Karlstadsgänget får sista ordet i denna match!


Linköping - Frölunda
Ja frågan är om Frölunda har hittat tillbaka till sitt spel, för mot Linköping måste de vara mycket bra om de ska lyckas ta poäng, jag tror tyvärr inte att Frölunda lyckas med det, utan Frölunda får åka hem med 0 poäng och krisen börjar komma tillbaka...
Mitt tips: 4 - 0


Linköping får jubla !

Ja det var alla tisdagens matcher! resultaten som jag har tippat kommer som vanligt inte gå vägen för det brukar dom inte göra men men :) huvudsaken är att det blir Brynäsvinst, de andra matcherna bryr jag mig inte så mycket om, utan hjärtat vill se Brynäs jubla och tacka fansen i morgon efter en underbar inramning och match !
Tack och hej!


Vad kommer med tåget till våren ?

God kväll! jag tar bara gårdagens match i korthet idag. Jag och Catarina hade ingen kanondag precis :) men men det var lite småsaker som inte ville gå som vi ville.

Iallafall så hade vi bestämt att se matchen mellan Timrå - Brynäs hemma hos mig. Eva och Jessica åkte iväg till Timrå med supporterbussen men jag och Catarina kände att vi ville spara de pengarna. Men men mamma hade varit så snäll och beställt hem matchen från comhem.se. Så vi kunde se den på min TV uppe hos mig, i mitt rum. Vi satt och väntade och 18.24 skulle sändningen börja.... kom det någon sändning? svaret är nej, vi väntade lite till men ingen sändning fortfarande. Nu börjar jag tvivla på att det här kommer att fungera. och klockan blev 18.30 och då ska matchen börja och ingen sändning på TV:n och nu vart jag förbannad, på vem vet jag inte men varför kom det ingen bild på TV:n?

Som tur var så köpte Catarina Canal + idag när vi var på stan, och kvällens match sändes på Canal + och alltså hemma hos Catarina kunde vi se den. Så på med ytterkläderna och iväg på en gång till henne...  det är tur att vi bor bara några minuter från varandra, och som tur var hade Catarina bilen hos mig så det tog bara några minuter. Väl hemma hos henne så får vi igång matchen och vi missade bara drygt 5 minuter och inga mål missade. Men man skulle inte kunna sätta sig till ro ännu... nä då tappar de sändningen med Timrås arena... och det blir tillfälligt avbrott... ja men hallo! men som tur är kom sändingen tillbaka rätt så snabbt ändå. Sen var det bara att sätta sig ner och njuta eller?...

Nja Timrå gör första målet och det kommer 16.32 in i period 1. Men i period 2 kvitterar Brynäs till 1 - 1 genom Jonas Nordqvist. Period 3 tar Brynäs ledningen med 2 - 1 och då kanske man kunde sätta sig till ro lite... eller inte för såklart skulle Timrå kvittera till 2 - 2 innan den tredje perioden var slut. Matchen går till förängning där inget av lagen kan avgöra.. vilket betyder straffavgörande, vilket jag verkligen hatar. Brynäs hade kunnat avgjort tidigt men när Wännström fick chansen att avgöra så räddade Timrås målvakt och Timrå kan sen sätta en straff som betydde att de tog 2 poäng och Brynäs fick med sig 1 pinne till Gävle.

Ja du när hade Brynäs tänkt ta trepoängare på bortaplan då? den enda trepoängaren som har kommit på bortaplan än så länge den här säsongen är matchen mot AIK på Hovet, då var jag faktiskt på plats! kanske ska vara på plats för att poängen ska följa med hem till Gävle. Hm... det blir dyrt för mig i såfall om man ska följa med på varenda bortamatch. Ne men det är klart att Brynäs måste förbättra sitt bortaspel och ta mer poäng. Men jag säger som Niklas Czarnecki, det är ingenting vi oroar oss över utan vi kan spela bra på bortaplan och förr eller senare kommer trepoängarna att tas...

Att vara Supporter för ett lag som Brynäs är inte lätt, att ena dagen efter en vist får man höra, ja men nu blir det slutspel och SM - guld, för guud vad bra Brynäs spelar! inget lag slår oss! sen nästa match när laget förlorar, NE fy fasiken, nu blir det kvalserien i år igen, eller nu åker laget ut ES. Eller nu får någon i föreningen avgå...

Alltså vänta lite här alla supportrar som håller på Brynäs! Det är i verkligheten vi lever inte i drömmarnas land... Ett lag i Elitserien vinner matcher och förlorar matcher, där hänger ni med va? På en säsong i Elitserien ska 55 matcher spelas ! vi är nu inne i 21 omgången, det är alltså nästan hälften av elitserien som är spelad än så länge. Att redan nu börja prata om SM - guld eller kvalserien är så fel som det kan bli. Visst kan det nämnas men varför egentligen? Elitserien är inte slut i morgon! i början av mars kan vi snacka om kvalserien och Slutspel!..... det är mer än hälften kvar av matcherna och det är bara november än... snälla alla ta det lungt... Vi ska också komma ihåg en sak och det är att Brynäs IF är bäst efter juluppehållet ! dit har vi inte kommit än!
Jag är inte ett dugg orolig över Brynäs säsong hittills.. spelar de som de gör nu så kommer poängen att ramla in och till vårkanten kommer nog en viss SM - buckla att stå och vänta på en station som tar den till Gävle där den hör hemma.. eller vänta nu... så kan vi inte tänka.... att istället tänka att en kvalseriebiljett är på väg från en station till Gävle för att delas ut till Brynässpelarna till våren... NEJ, vad säger jag nu! vi säger så här istället, den som lever får se vad tåget har med sig till vårkanten! ingen kan veta nu och ingen kommer att veta förrän det har blivit mars!

Så slutpratat om det och nu ser vi fram emot nästa match som är mot HV71 på tisdag hemma i Läkerol arena! jag LÄNGTAR!


En kväll då Norrena skulle ha skrapat fram 1 miljon på triss

Ja det var ju match igår för alla lag i elitserien. En rätt bra och häftig omgång. Hör bara på det här. Frölunda har det tungt tungt och ligger sist i tabellen efter gårdagens förlust mot SSK. Deras sportchef har avgått och allt verkar väldigt tungt där nere, samtidigt som Mattias Månsson gör succé i sin första match med SSK, hattrick igår och snacka om härlig start för honom. Timrå slog serieledarna Luleå i Coop arena där Luleå inte hade förlorat en enda match, men igår kom första förlusten fast dock i förlängning. Och inte tala om Norrenas förbannade räddning mot Brynäs. Kahnberg får helt öppet mål och Norrena får upp benskyddet och räddar med insidan hälen eller vad det var, blir säkert årets räddning. Det var omgången i stort det, nu ska vi in på detaljer i en av matcherna. Alltså Linköping - Brynäs.

Det var en ganska tråkig första period med inte så mycket målchanser, det var två lag som inte ville bjuda på någonting, utan de ville spela väldigt kontrollerat. Det skulle dröja ända till den andra perioden innan det första målet skulle komma. Brynäs jobbade in sig i matchen och kom till många målchanser.. men som det är i hockey så är det inte alltid rättvist och såklart att Linköping ska göra 1 - 0. Det blev en 2 mot 1 läge. Brynäs gjorde bort sig.. och det tar Linköping till vara på. Thomas Greiss hade inte en susning på det målet, det var inte hans fel för fem öre, utan det var ett misstag av Brynäs. Den andra perioden slutar 1 - 0.

Den tredje ligger Brynäs på för ett kvitteringsmål. Och det ordentligt! läge efter läge men den där svarta lilla sak som kallas för puck ville bara inte in. Sen stod det ett enormt stort lejon ivägen vid namn Norrena. Han tog ju allt och lite till. Lite Markströms känsla faktiskt, bara att han var tiger och inte lejon. Men ändå. När det återstår typ tre minuter av matchen så får Magnus Kahnberg det där jätteläget att kvittera, han skjuter mot öppet mål, men det där lejonet sprattlar med både vänster och höger benskydd och får ett benskydd på pucken... jag fattar inte hur karl kunde rädda pucken, det var förstårs hur mycket tur som helst! han skulle nog efter matchen åka och köpa en trisslott, för det var tur på den räddningen alltså.. på den trisslotten hade han säkert vunnit en miljon.. tycker synd om Kahnberg där faktiskt... det är ett läge där det ska vara mål, men samtidigt kunde inte Kahnberg göra mer än vad han gjorde.
Brynäs tar sedan ut målvakten och då gör Linköping 2 - 0.... som det ofta blir när laget som ligger under tar ut sin målvakt.

En riktigt jäkla bra match av Brynäs måste jag ändå säga! Det var riktigt stabilt bakåt och Greiss var riktigt bra i målet! det var målen som fattades, men lägen det fattades inte, utan ikväll var det för det mesta Brynäs mot Norrena. För det var han som räddade Linköping till poäng igår. Utan hans stormatch hade det nog stått 1 - 4 till Brynäs eller nått för lägen det hade Brynäs. Spelar Brynäs så här bra på lördag mot Timrå i Timrå så lovar jag att det blir poäng med hem till Gävle. För i går var det otur!

Men men ser fram emot lördagens omgång! kämpa Brynäs!



ja, tyvärr stod han som en vägg i Linköpingsmålet igår :/


Hoppas Norrena köpte en trisslott efter matchen.. han hade skrapat fram en miljon..



Kan Brynäs tystna "chokladarenan" Cloetta Center i morgon?

Slut på landslagsuppehållet för Brynäs del. Nu är det tillbaka till verkligheten som gäller! i morgon är nämligen nästa omgång i elitserien. Brynäs spelar bortamatch mot Linköping i morgon och på lördag åker de uppåt till Timrå, så det blir en liten "roadtrip" :)

Så här spelas morgondagens omgång i Elitserien 10/11

Djurgården - Färjestad
En väldigt svårtippad match faktiskt, men jag själv tror på en Färjestads vinst. Magkänslan säger Färjestad i morgon.
Mitt tips: 2 - 4

Luleå - Timrå 
I den här matchen vinner Luleå! jag skulle inte kunna tänka mig att Timrå tar en seger i Coop arena där Luleå har vunnit match efter match, vet inte ens om de har förlorat någon match i den arenan den här säsongen än... 
Mitt tips: 3 - 1 

Skellefteå - HV71 
Skellefteå spelade redan match i tisdags mot Frölunda, så de har redan smygstartat lite, så tror nog att de kan ta poäng mot hv hemma i skellefteå i morgon. Skellefteå är ett skickligt lag med många bra spelare. 
Mitt tips: 5 - 3 

Modo - AIK
Här säger magkänslan AIK så ja det kan nog bli dom som går vinnande ur striden. AIK föressten har 6 raka 3 poängare, vilket inte är dåligt för nykomlingarna. Så Modo får se upp för AIK i morgon. 
Mitt tips: 3 - 5 

Linköping - Brynäs
Här säger magkänslan en sak och hjärtat ett annat. hm... den här gången går jag för vad hjärtat säger. Brynäs har en bra chans att tystna ner "chokladarenan" Cloetta Center tror jag. Känns som om ett taggat Brynäs kommer överraska i morgon! GO BIF! 
Mitt tips: 2 - 3 

Södertälje - Frölunda
två bottelag möts i viktig match för både lagen. Södertälje har inte varit så bra hittills och Göteborgarna har det tungt nu.. de blev nollade av Skellefteå i tisdags med 0 - 3. Får se om de kan resa sig mot Södertälje, vilket jag tror att de gör. Frölunda vinner i morgon. Men jag ändrar mig och säger att Södertälje vinner...
Mitt tips: 2 - 1  

Det var hela omgången det. Får se om jag gissar rätt på några lag då. Att gissa vilket lag som vinner är enklast, men att sedan gissa hur många mål det blir och vad slutresultatet blir är svårare. Jag hoppas mitt Kära Brynäs IF gör en kanonmatch nere i Linköping! 


Silfverberg se till att tryck ner Linköping nu! 




 

Käka puck!

Jag säger bara Niklas Wikegård! vilken stjärna. Läs bara på dessa kommentarer av honom själv:

Nu slänger vi handväskan här grabbar och går ut och kör….

Har du Starr på knapparna eller?, du måste väl se när passet kommer!

FAN, du ser ju ut som en ko i ansiktet, helt jävla tom!

KÄKA PUCK!

Ni ser ju ut som ett gäng blöta katter, det är ingen som tycker synd om er!

Har du helium i grillorna?, stå upp!

Bjuder på tårta det gör du när du fyller år hemma, här jobbar du!

JOBBA,JOBBA,JOBBA,JOBBA, JOBBA, JOBBA !!!!

 

Hockeyns bästa kommentator har ni här!


11 matcher kvar innan det blir julmat Brynäs!

Tack och lov att Gefle IF klarade sig kvar i Allsvenskan! 2 - 0 idag på Strömvallen och Gefle IF får spela ytterligare en säsong och gärna flera i Allsvenskan.
Tre kronor spelade även cupfinal mot Finland och där gick det sämre tyvärr, Tre kronor förlorade med 4 - 1. Det var synd med Brynäsarna Ekholm och Silfverberg har gjort det kanon! blir förvånad om inte Per Mårts tar ut dom till VM. Iallfall den förstnämda. Har har och kommer få sitt genombrott den här säsongen!


Grattis Gefle IF !

Annars så här sent på söndagskvällen tänkte jag skriva lite om Brynässpelschema nu innan det är dags för juluppehåll. Elitserien drar igång igen på tisdag då vissa har match, dock inte Brynäs. De har första matchen efter uppehållet på torsdag.

Så här ser det alltså ut kommande veckor:

Torsdag 18/11  Linköping - Brynäs
Lördag 20/11 Timrå - Brynäs
Tisdag 23/11 Brynäs - HV71
Torsdag 25/11 Skellefteå - Brynäs
Lördag 27/11 Brynäs - Djurgården
Måndag 29/11 AIK - Brynäs
Torsdag 2/12 Brynäs - Färjestad
Lördag 4/12 Luleå - Brynäs
Tisdag 7/12 Brynäs - Linköping
Torsdag 9/12 Brynäs - Timrå
Lördag 11/12 HV71 - Brynäs

Sen är det ett litet uppehåll fram till 26 december då det är hemmamatch! Så det är bara att kämpa på Brynäs, det är 11 matcher till som ska spelas innan det blir dags för julmat och hela fadderullan! :D 



Du är allt bra sugen Jonsson... men 11 matcher kvar !


 


Slaget om Norden !

Det går riktigt bra för tre kronor i Karjala Cup som spelas i helgen. Laget har vunnit sina två matcher som de har spelat hittills.

Tre kronor - Tjeckien 4 - 3
Tre kronor - Ryssland 3 - 2


   ja vem trodde att Sverige kunde slå Ryssland?

I morgon avslutas tuneringen med en cupfinal mellan tre kronor - Finland. "Slaget om Norden!"  heja Sverige!
Som bekant spelar två Brynäsare i tuneringen också. Mattias Ekholm och Jacob Silfverberg, de har gjort det galant hittills. De har fått rätt så mycket istid av Per Mårts också vilket är ett väldigt gott tecken! :)
Vinner Tre kronor matchen i morgon mot Finland så vinner man Karjala cup också! heja Sverige!

Matchen sänds på SVT1 klockan 16.25 


En annan jätteviktig match i morgon är den mellan Gefle - Gif Sundsvall på Strömvallen. Det är i morgon det ska avgöras vilket lag som hamnar i superettan och vilket lag som tar steget till Allasvenskan. Ska det bli Gefle som kommer upp till Allsvenska igen! ? eller ska Gif sundsvall ta steget upp? jag hoppas verkligen att Gefle klarar av det ! att de vinner matchen och stannar kvar i allsvenskan. Undra om det blir mycket folk på läktaren då tro? för Gefle behöver staden Gävles stöd! själv kommer jag dock inte vara på plats, jag höll ju på att frysa ihjäl förra gången jag var. ne usch... 

Jag håller alla tummar jag kan för att GEFLE IF ska få vara kvar i den högsta ligan i Sverige! 
17.30 avspark på Strömvallen ! :) (krockar med Tre kronors match, det var ju typiskt) kommer dock se Hockey men följa GIF :) 


                          GEFLE IF
   

Önskelistan som ska skickas till tomten

Tänk att jag har redan klart vad jag önskar mig i julklapp :) fast inte vad jag ska köpa till alla det är dessto svårare.. men så brukar det vara.

I juklapp önskar jag mig det här:

1. Ove Molins bok "Hockey blev mitt liv"

2. En speldosa till PS3

3. En digital fotoram

4. En systemkamera

Dom 4 sakerna är det jag önskar mig i julklapp. Bara att skicka iväg listan till tomten då och hoppas på det bästa! :) 
Dom är inte rangordnade efter det jag vill ha först, utan jag vill ha alla saker lika mycket :)
                                          
       
              Två av prylarna som jag så gärna vill ha!





Det dribblas och trixas före match, varför?

God kväll som många gånger förut.. ! fattar inte att jag har fått sånt enormt intresse just nu för att skriva blogg, jag skriver ju varje dag. Roligt är det! att skriva om någonting som man intresserar sig för är enormt kul! kan dock bli lite mycket ibland kanske, men vadå det är Brynäs IF som ligger långt in i hjärtat...
men iallafall så har jag varit hos frissören idag och klippt luggen... hatar min lugg när det går över ögonen, man ser ju inget ju. Så nu ser jag igen efter Anette klippt den :)

Eftermiddagen tillbringade jag med Matilda och Jossan. Vi åkte hem till mig och åt hemgjord pizza och sedan kollade in Idol. Mer gjorde vi inte :) bara mysigt att bara vara någon dag också. Att träffas är huvudsaken, man behöver inte alltid hitta på någonting speciellt att göra.

GD:s bloggare som bloggar om Brynäs, skrev idag om man har "Brynäsabstinens" så kan man b.l.a läsa hans blogg och sen kan man göra ett test: "Är du en Brynäsare" eller vad det var, men något test med frågor om Brynäs. "Brynäsabstinens" har jag nog nästan, det börjar bli olidligt långt mellan matcherna nu... gjort testet på GD har jag gjort och det gick ju inte alls som jag ville, men jag vet att jag är en riktig Brynäsare iallafall. Jag levde inte för 70 år sedan tyvärr.... så mycket historia kan jag inte om Brynäs. 12 SM - guld är det enda man behöver veta typ.. :) Ne så hockeyn får dra igång nu tack! hur i hela friden ska jag klara mig i sommar? klarade knappt förra sommaren.... får nog gå i ide eller nått.

Kollade igenom lite gamla Brynäsbilder, nu får man syssla med det när det inte är någon underhållning i Läkerolen på ett tag. Kom på en sak när jag såg en bild:



På uppvärmningen innan varje match i Läkerol arena, (har sett ett antal sånna nu). Då ser man alltid spelare som gör samma sak om och om igen. Som till exempel Alexander Sundström innan han åker ut från uppvärmningen dripplar med en puck.. för att sedan åka ut till omklädningsrummet.. det gör han varje gång på uppvärmningen, det är även han på bilden. En annan spelare som måste göra en viss sak är Eero Somervouri, han måste också dribbla med pucken innan han går av uppvärmningen. Men han trixar lite mer än vad Sundström gör men ändå. Sen ytterligare en spelare som gör samma sak gång på gång är Andreas Dackell som kör "start, stopp" eller vad det nu ska kallas, han åker en bit och sen tvärvänder och åker åt andra hållet och tvärvänder. Sen är det slut med det. Vissa spelare skjuter på mål och måste träffa mål innan de går av isen. Tänk vad man ser saker från läktarplats. Men sen kom jag att tänka på en sak, vad händer om de glömmer bort att göra dessa saker innan de går av då? går det åt pipan i matchen då eller? hm... ja du om man kunde svara på det. Men egentligen kanske man inte ska säga något är det någon som gör samma sak hela tiden så är det väl jag, Cattis och Eva som står på exakt samma ställe på läktaren varje match. Men liksom hallå, spelarna kan ju blunda och peka vart vi står ;) där vi står brukar man oftast se väldigt bra också!

Ne nu får jag ge mig, nu ska jag sova.... jaha nu börjar regnet ösa ner också hör jag på fönstret...



 

 




Baka en BIF kaka....

God kväll som vanligt! :) Tycker att jag alltid börjar mina inlägg med att säga god kväll, kanske ska börja med god morgon istället? :) känns nog lite fel dock...

Iallafall så har det inte hänt så mycket idag på förmiddagen. Städat huset lite och försökt pluggat så mycket som det går. Det är så förvirrande nu i Högskolan tycker jag, mycket att göra och mycket att hålla reda på. Men men bara att gnugga på och göra sitt bästa.

På eftermiddagen fick jag lust att baka en kladdkaka till kvällen, då Eva och Catarina skulle komma på besök, vi skulle titta på hockeyn tillsammans. Inte Brynäs denna gång utan Tre kronor mot Tjeckien. Fast två Brynäsare är med i laget Ekholm och Silfverberg! Heja heja! Ja just det ja baka en kaka...

Här kommer det lite bilder från bakandet....


                    Smälta smör och hälla i Strösocker :)


      Dags att hälla i kakao och sedan var smeten en smet :)


                              chokladsmet är inte dumt


      Skjus in i ugnen! och sen efter 35 minuter färdiggräddad !


      Sen kan man göra kakan extra snygg med bokstäver!

Det var hela processen. Vid ungefär 18.00 tiden kom Catarina och Eva! då var det bara att festa till det med kaka och hockey.

Föressten jag glömde en viktig sak när man bakar...


När man bakar får man naturligtvis slicka av skålen :) det finns kvar sen barndomen ;)

Yes, i hcokeyn gick det bra, Tre kronor vann mot Tjeckien med 4 - 3, trots att Tjeckien ledde med 3 - 1 men Tre kronor kom igen och vann matchen rättvist, mål föressten av Mattias Ekholm! Grattis!


Den här bilden får avsluta inlägget! inte dumt att baka ibland, och helst inte när kakan vart så god! bakad av en stjärna kan aldrig bli dåligt liksom! ;)

God morgon på er, bara för att vara lite annorlunda!

Tillsammans ca 37 år som Brynäsare...

Brynäsare enda in i själen eller? föredrar du att stå eller sitta på matcherna? det kan man undra. Jag har nappat några Brynässupportrar och frågat de lite frågor om just Brynäs. 

Här kommer de! 

Eva Andersson  



1. Hur länge har du varit Brynäsare?

Svar: började hålla på Brynäs runt 1993 ungefär.

2. Vem i laget har du som favorit?
Svar: Tidigare var de Ove Molin, Nu säger jag väl, Dackell och somervuori

3. När såg du din första Brynäsmatch?
Svar: oj, de var nog någon gång runt 93, 94, 95 de har jag för mig, eller möjligtvis runt 94, 95

4. Vad har du på dig på matcherna?
Svar: Matchtröja, halsduk, keps eller mössa

5. Står eller sitter du på matcherna?
Svar: STÅ

6. Kommer du alltid att vara en Brynäsare?
Svar: SJÄLVKLART!

4 snabba frågor.....

Niklas Czarnecki eller Tommy Jonsson
Sundqvist eller Ekholm
Ståplats
eller sittplats
Läkerol arena eller mitt egna hem

Tack Brynäsaren Eva för dina besvarade frågor!

Nästa Brynäsare kommer här.....

Catarina Hallebro



1. Hur länge har du varit Brynäsare?
Svar: Alltid!! 

2. Vem i laget har du som favorit?
Svar: Jonathan Carlsson och Magnus Kahnberg, JC för att han är så jäkla schysst och Kahnberg för hans störtsköna stil på isen

3. När såg du din första Brynäsmatch?
Svar:  1996 (tror jag)

4. Vad har du på dig på matcherna?
Svar: Allt som går i Brynäs färger, med en Matchtröja som pricken över i

5. Står eller sitter du på matcherna?
Svar: Står i klacken, kan inte vara tyst och kan inte sitta still

6. Kommer du alltid att vara en Brynäsare?
Svar: ALLTID <3

4 snabba frågor...

Niklas Czarnecki eller Tommy Jonsson
Sundqvist
eller Ekholm
(han tackade trots allt nej till KHL för att stanna i Brynäs, det är lojalitet och hjärta!!)
Ståplats eller sittplats (behöver jag säga mer ;)
Läkerol arena eller mitt egna hem

Tack Brynäsare Catarina för dina besvarade frågor!

Sista Brynäsaren för kvällen är ingen annan än....

Alexandra Egerfält



1. Hur länge har du varit Brynäsare?
Svar: Brynäsaren blev till ungefär år 2007. Svårt att säga men tror det var det året det slog ut att hockey var verkligen någonting intressant.

2. Vem i laget har du som favorit?
Svar: Alexander Sundström och Jonathan Granström  

3. När såg du din första Brynäsmatch?
Svar:  Måste också ha varit 2007 någon gång. I början av det året.

4. Vad har du på dig på matcherna?
Svar: Allt som en Brynäsare har på sig, Matchtröja, halsduk och ibland en mössa eller keps.

5. Står eller sitter du på matcherna?
Svar: Seriebiljett på ståplats. Sitter gör man hemma framför TV:n på hockey står jag. Skulle aldrig klara av att sitta en hockeymatch, skulle bara vilja till klacken och ståplats direkt!

6. Kommer du alltid att vara en Brynäsare?
Svar: Ne jag kommer byta lag till Leksand snart…. Glöm det jag skrev! SJÄLVKLART kommer jag vara Brynäsare i hela mitt liv!
Brynäs tills jag döör…. Ja brynäs tills jag dör…..

4 snabba frågor......

Niklas Czarnecki eller Tommy Jonsson
Sundqvist eller Ekholm (Ekholm gör sin första säsong i elitserien och som han gör det)
Ståplats eller sittplats
Läkerol arena eller mitt egna hem

och mig sjäv tackar jag inte ;)


"Brynäsare är vi allihopa, allihopa, allihopa, Brynäsare är vi allihopa, du med och jag med! <3"


Sveriges klart finaste plats finns i Gävle!

En onsdag förmiddag som den här härliga vinterdagen tillbringade jag först hemma med julmusik och mys, sedan vid 10.30 gick Catarina och jag till Läkerol arena  Vi kollade in Brynäs IF:s isträning. Jag fick låna pappas systemkamera, så ni ska få se lite bättre bilder än förut. Jag ska själv få en egen systemkamera i julklapp. Men idag fick jag låna pappas för att testa hur bilderna blir.
Bra fart på grabbarna på träningen. Ett litet häftigt ljud som hördes var när hela laget åkte runt på isen och sedan när Czarnecki blåste i pipan så bromsade alla och vände och åkte åt andra hållet. Ljudet som uppstod då var häftigt :)

Här kommer bilder från träningen:


Sveriges finaste plats <3


Cattis spanar in sin favoritspelare.... :)


Granström och Andersén :)


Hela härliga Brynäsgänget! <3


Här har det nyss blivit Brynäsmål! :)


Jag i Fan Corner :)


Catarina i Fan corner :)

Vilka är egentligen Sveriges bästa hockeyklack?

Ja så här när det är landslagsuppehåll så kan man skriva lite andra saker än när det är matcher. Sveriges bästa klack... vilka kan det vara tro? och vilka är den sämsta klacken? jag kommer rangordna lagets klackar efter vilket lag som har den bästa klacken och den sämsta. Jag har själv inte sett alla klackar på plats i arenorna. Men av lite egna erfarenheter och vad jag tror så ska denna lista nog bli rätt så bra. Nu är jag ärlig och säger vad jag tror också... jag går inte på hjärta utan ärlighet.. vilka jag tror är den bästa klacken. Okej låt oss börja....



1. Sveriges bästa klack tillhör Djurgården IF
Jag har själv varit på plats på Hovet när flera tusen järnkaminer bara står upp och sjunger allt vad de kan. Det var i slutspelet 09/10 som det tog fart på allvar. Att se flera tusen fans hålla om varandra och stå och hoppa i takt är MÄKTIGT! det finns ingen annanstans i Sverige där det skulle förekomma. Inte vad jag tror. Sen är det väl inte lika mycket drag på en vanlig elitseriematch. Men det jag kommer ihåg från slutspelet var verkligen mäktigt att se.



2. Nästa klack är Skellefteå AIK
Jag har inte varit uppe i Skellefteå, men jag vet att de har fans som stöttar laget i med och motgång. Sen hur livat det är på matcherna kan jag inte svara på men jag skulle kunna tänka mig att det är bra fart och bra klack. För att vara 2:a på den här listan är inte dumt det heller. Jag vet att det var en match förut när Skellefteå förlorade med 6 - 0 eller något liknande, då står hemmapubliken upp och klappar åt laget ändå. Snacka om att stötta laget i motgång, Andra fans till andra lag skulle bara ställa sig upp och bua eller skrika "visa hjärta" eller något liknande. Så bra jobbat alla Skellefteåfans och klacken!



3. Nästa klack är Färjestadsklacken
I Karlstad har jag varit en gång och då var det bra fart på klacken. Annars vet jag inte hur bra stämningen det är på deras hemmamatcher men jag tror att det är bra fart. Jag skulle gissa på att fansen har höga krav på Färjestad och vill att de ska lyckas bra, men då gäller det att publiken hänger med också, så att det blir en 6:e utespelaren.



4. Här har vi nästa klack HV71
I Kinnarps har jag aldrig varit faktiskt, men jag skulle kunna tänka mig att det är bra fart och bra stämning på deras hemmamatcher. Det sägs ju också att Kinnarps arena oftast är fullsatt och med det höjs också stämningen rejält också. Så jag tror HV71 har en bra klack med mycket ramsor...



5. Nästa klack på tur är Linköpingsklacken.
I Linköping har jag inte heller varit någongång, men jag tror att fansen sjunger och stöttar laget väldigt bra på matcherna. Cloetta Center är en hall jag skulle vilka besöka någongång faktiskt, för att se hur det ser ut och hur stämningen är i arenan. Linköping är också ett lag som ska gå långt i slutspelet och som fansen har höga förväntnigar på.



6. Titta vilka som dyker upp nu! Nästa klack på tur är Brynäsklacken
Inför den här säsongen har Brynäs IF satsat enormt mycket på att höja stämningen i arenan och göra det roligare att gå på hockey. Ja jag kan inget annat än att säga att Brynäs har lyckats. Det är en enorm stämning varje hemmamatch i Läkerolen. Klacken håller igång hela tiden och ibland får man också med sittplatspubliken. Ibland kokar det verkligen i Läkerolen. Det är mycket mycket roligare att gå på hockey nu när Brynäs har fått igång en riktigt klack ! finns det en rejäl och bra klack så vågar andra som inte brukar skrika att skrika. Fortsätt så alla Brynäsfans!

7. Nästa klack på tur är Luleåklacken
För Luleå går det väldigt bra för den här säsongen och det gör såklart att det går bra för fansen och klacken också. Det är nog en riktig bra stämningen i Coop arena på Luleås hemmamatcher. Har aldrig varit där men jag känner på mig att det finns fans som stöttar laget väldigt bra.



8. Nästa klack är Modoklacken
I Ö - vik har jag inte heller varit. Men skulle kunna tänka mig att det är en bra stämning där också! Där klacken håller i gång i Modos hemmamatcher.



9. Dags för AIK klacken att visa sig
På Hovet har jag varit en gång den här säsongen och sett fansen och stämningen. Jag trodde att det skulle vara en bättre stämning än vad det var. Men AIK klacken höll igång ganska bra. När jag var på plats var det runt 3000 personer i arenan och det gjorde att det inte vart så mycket stämning men tyckte att AIK klacken höll igång rätt så bra.



10. På en 10:e plats hittar vi Frölundaklacken
Jag har besökt Scandinavium en gång den här säsongen och jag säger direkt att det blev en riktig besvikelse. Jag har hört att det ska vara en riktig bra stämningen i arenan men det tyckte absolut inte jag, sen var jag även där på en lördag och på lördagsmatcher brukar det vara mycket folk och bra stämningen. Men nje jag vart besviken, Brynäs bortklack hördes mera än hemmaklacken, och sittplatspubliken gjorde inte mycket den. Jag vet att fansen i Frölunda är riktiga medgångerssupportrar. Det måste gå bra för laget om det ska komma någon publik till matcherna. Frölunda spelar liksom i storstaden Göteborg och det ska vara mycket folk i Scandinavium, men men skärpning Frölundaklacken och publiken!



11. Nästa klack blir Timråklacken.
Har inte varit i Timrå heller men jag tror inte det är någon toppenstämning i arenan. Jag tror inte heller att klacken är så värst bra och håller igång hela tiden. Nu har jag inte varit där så kan inte säga allt för mycket men känns som om de är lite som Brynäsklacken var förra säsongen, sjöng inte hela tiden och har ingen riktig bra klack. Men men jag kan ha fel...

12. Sist hittar vi Södertäljeklacken.
Har besökt deras arena en gång. Och det var ingen bra stämning alls. Klacken hördes bara lite då och då. Det kändes nästan som om det bara var en träningsmatch mellan lagen. Sittplatspubliken gör inte alls mycket den heller. Så ne ingen rolig arena att besöka om man vill uppleva en härlig inramning och stämning.


Då var alla Hockeyfans och klackar nämnda. Djurgårdsklacken är bäst och Södertäljeklacken sämst.



Utan supportrar ingen hockeystämning! Så tänk vad viktig just du är för ditt lag!

Mitt älskade rum

God kväll !

ÄNTLIGEN är mitt rum klart! pappa har lagt nytt golv, målat om taket, tapetserat och målat trappen svart. Allt är typ nytt. Sen har jag köpt nytt överkast, matta, TV - bord och en söt liten lampa. Det är allt nytt.
Tycker att hela rummet blev fräschare och renare och helt enkelt mysigare och snyggare!

Inga brynäsbilder eller någonting nu. Bara en Brynäskalender, men annars får jag avstå från det. Ärligt talat är rummet snyggare utan massa Brynässaker på väggarna och överallt. Det blir renare och mysigare på något sätt. Brynäs finns i hjärtat istället <3

Här kommer lite bilder på mitt rum:


                                Mycket brunt :)


                        Två tavlor ovanför sängen :)


   Ja, som sagt Brynässakerna borta, men kalendern fick en plats


                   den lilla lampan lyser väldigt starkt


                         Mattan är härlig att gå på


         En bild på den lilla lampan som lyser väldigt starkt


       Bäddsoffan har jag haft förut men den fick vara kvar



Ett Brynäs som måste täppa till bakåt i fortsättningen!

Här kommer en liten sumering om just Brynäs If start på Elitserien 10/11.

Som ni kanske vet så tar Elitserien ett litet uppehåll nu fram till den 16 november. Uppehållet är för att tre kronor ska spela Karjala cup. För vissa lag kommer uppehållet lägligt och för vissa lag kanske de bara ville fortsätta sin fin fina trend, för Brynäs del så vet jag inte vad som var bäst. Vad tror ni? Brynäs har vunnit si sådär varannan match. Väldigt väldigt svajiga tycker jag att de är. Laget är ibland superduperbra och spelar som om de vore slutspel, men ibland spelar de som om det vore kvalserien, så nja vet inte vad man ska säga om starten för Brynäs del.

Vi börjar så här:

Målvakterna Svedberg, Bjurling och Greiss:
Hur har målvakterna skött sig hittills. Ja, det är just nu 3 målvakter i Brynäs, Greiss har Brynäs lånat från NHL. Den som jag tycker har utmärkt sig bäst hittills är Niklas Svedberg. Han ser bäst ut just nu iallafall, och han har fått stå en hel del också. Björn Bjurling är för mig den som har sett sämst ut hittills, men det kan också bero på att han inte har fått så många matcher i kassen, han har nog inte riktigt fått visa vad han kan. Men de matcher han har stått så ser det väl sådär ut. Thomas Greiss tycker jag kommer in mer och mer i Brynäs. Men han verkar behöva ett antal matcher för att komma in i Elitseriens spel och alla olika vinklar som förekommer i Elitserien. Så honom tycker jag inte att man kan bedöma så mycket än ärligt talat. Jag hoppas Svedberg får stå lite mera nu. Vill se honom mera än vad jag har gjort, tror att han kan bli riktigt bra... Greiss vill jag såklart också se mer utav, men han måste bli bättre, och stackars Björn Bjurling, vart ska han ta vägen? kommer han vara kvar i Brynäs länge till?

Sett bäst ut hittills: Niklas Svedberg
Bör bli bättre: Thomas Greiss '

                  Svedberg                          Greiss


Backarna
Här har vi ett gäng som måste skärpa till sig ordentligt! Brynäs har släppt in mest mål i Elitserien hittills. Och visst beror det en liten del på målvakterna. Men beror också mycket på backarna. Försvaret har inte sett allt för bra ut. Brynäs har inför denna säsong valt att spela mer offensivt, att se på är en offensiv hockey mycket roligare än att se en Deffensiv hockey. Men för Brynäs del så vet jag inte om backarna klarar av att spela väldigt offensiv hockey, för det har släpps in alldeles för mycket mål. Och mycket inviduella misstag som har avgjort matcher. Så ne Jonsson och hela gänget, Skärpning! hoppas Czarnecki och Tommy Jonsson tränar hårt med grabbarna och försvarsspelet på träningarna under uppehållet.

Sett bäst ut hittills: Mattias Ekholm
Bör bli bättre: Dale Clarke (men börjar komma in mer och mer)
glänser i mina ögon: Mattias Ekholm

                  bra och glänser                      bör bli bättre  

Forwards
Ja, mål har det gjorts mycket av. Så forwards har väl gjort det bra eller? Jag tycker att man ser för lite av "stjärnorna". som till exampel Nordqvist, Kahnberg, Dackell och Lauritzen. De bör vara bättre än vad de har varit hittills. Nordqvist och Kahnberg har kommit igång lite nu i slutet och likaså Lauritzen, sen Dackell gör vad han ska på isen. Men mål gör Brynäs framåt så tycker det inte finns så mycket mera att klaga på. Några som jag tycker ser väldigt bra ut och som jobbar i det "tysta" är Mads Hansen, Jonathan Granström och Alexander Sundström. Den sistnämnda fick inte alls mycket speltid i början av säsongen men som nu har fått mer och mer förtroende och det har visat sig att han är riktigt bra! skyddar pucken otroligt bra. Ne honom vill jag se mer av! Sen har vi juniorerna som alltid gör det bra, åker mycket skridskor och gör det riktigt bra. Så ne anfallsspelet och forwards kan vi nog inte klaga på så mycket. om man nu ska klaga. Det brukar vi Brynäsare vara riktigt bra på.... "host".

Sett bäst ut hittills: Eero Somervuori
Bör bli bättre: Magnus Kahnberg
Glänser i mina ögon: Alexander Sundström


Eero har varit snabb och riktigt bra hittills !


             Kahnberg bör bli bättre


Sundström är jäkligt starkt med puck !



Ja, det var det. Som det känns just nu så måste det kämpas otroligt mycket om det ska bli slutspel. För hittills har Brynäs tappat rätt så många poäng fast de egentligen bör ha tagit alla tre i en match. och det fungerar inte i längden. Men om försvarsspelet blir bättre och målvakterna spelar upp sig så kan det trots allt bli en trevlig vår. Det är långt kvar på säsongen än. Brynäs parkerar just nu på en 9:e plats i tabellen. Jag tror nog att Czarnecki och grabbarna ville ligga på en slutspelsplats iallafall. Men det är bara att kämpa vidare!

Och alla som sitter och klagar på Dackell att han ska bänkas och att han gör ingen nytta för laget, de kan gå ut och spela hockey själva tycker jag. Det Dackell gör betyder nog en hel del för laget. Han är trots allt Brynäs lagkapten! sen att han inte har gjort så många mål än kanske beror på hans ålder, inte vet jag, men det finns så mycket annat i ett lag som ska fungera och att göra mål är inte allt, utan det är en massa andra saker som är viktigt. För mål de kan de andra grabbarna göra! Dackell är nog den viktigaste spelaren Brynäs har i laget!   så honom ska man vara rädd om!


Andreas Dackell <3

Nu hoppas jag verkligen att Brynäs tränar på ordentligt under uppehållet och kommer tillbaka den 16 november med ett bättre försvarsspel och bättre målvaktsspel! då ska detta gå hela vägen fram..... ;)








Hockeyfesten snodde Frölunda

Hockeyfesten var i stan i går, det kändes både i luften och här hemma i Stigslund. För vad jag har längtat efter denna fest! är alltid otroligt bra och härlig inramning på matchen när Hockeyfesten intar arenan. Denna gång var det Frölunda som skulle få turen att vara med om något liknade som bara Brynäs IF har i elitserien, iallafall vad jag vet.

går direkt över till matchen, för före den hände det inget speciellt. Häftigt var det iallafall att hockeyfesten fick sjunga nationalsången! det var häftigt.
När matchen drog igång var det fullt ös och rop på läktarna. Både från ståplatsläktaren och såklart Hockeyfesten själva. Brynäs IF på isen såg pigga ut de första minutrarna i matchen också. Ledningsmålet kommer även det för Brynäs del genom backen Lars Jonsson! 1 - 0 till Brynäs! Frölunda kvitterade rätt så snabbt efter, 1 - 1 alltså, men det ville Brynäs ändra på och gör 2 - 1 genom backen Niclas Andersen. Men kvitteringen skulle komma igen från Frölundas sida, 2 - 2. Frölunda går för ett ledningsmål och får såklart det innan den första perioden är slut. 2 - 3 i den första perioden. Just då tänkte man att hur många mål ska det bli i denna match egentligen, vi hade redan fått se 5 mål i första perioden. Föressten så ändrade Czarnecki målvakt efter Frölundas 3 - 2 mål. Greiss fick absolut ingen bra start på matchen och släppte in 3 rätt snabba mål. In med Svedberg i stället, och vad han välkomnades in på isen då... hela Hockeyfesten skriker NIKLAS SVEDBERG! det gör inte honom sämre kan jag säga.... :) 

Den andra perioden kommer det faktiskt bara 1 mål och det är Brynäs som gör det! 3 - 3 genom backen Lars Jonsson! han var riktigt bra igår. Niklas Svedberg gör det riktigt bra i målet dessutom, han får göra några kanonräddningar! Han tar ju förstås chansen att visa upp sig nu när Greiss har spelat många matcher i rad. Vilket han verkligen gjorde! och Hockeyfesten höll igång rätt så bra ! och Brynäsklacken likaså! Vi samarbetade rätt så mycket genom att Brynäsklacken sa Andra sidan är ni klara? och då skrek Hockeyfesten tillbaka " Jajjamensan fattas bara" och lite andra ramsor som vi skrek till varandra i hallen! rätt coolt var det att höra att när Hockeyfesten skrek en sak, så tog det en stund innan ljudet nådde Brynäsklacken, haha det var rätt häftigt. Hur lång tid ljudvågorna tar på sig innan dom når andra sidan i arenan. 

Den tredje perioden bjuder också bara på 1 mål, desto värre är det Frölunda som gör det... och här dör både hockeyfesten och Brynäsklacken ut lite... tyvärr.  Frölunda spelar smart och bjuder inte Brynäs på mycket. Men i sluten pressar Brynäs på riktigt bra.. men tyvärr är det Frölunda som snor hockeyfesten i  från oss och tar 3 poäng. En tung förlust för Brynäsdel.... :/

Det kändes som man hade för höga förväntningar på hockeyfesten. De var bra när de höll igång, men tycker att de har varit bättre förut, jag vet inte och det kan bero på en sak... Förlusten... När Brynäs förra året vann matchen när hockeyfesten var på plats så var det något alldeles extra! Hockeyfesten ville se Brynäs på isen igen och hela gänget kom ut på isen och åkte några varv för att tacka publiken! vilket inte alls vart igår, igår tackade de knappt publiken, men kan vara för att de förlorade. Eller de var för att de förlorade :/ nja det vart ingen riktig hockeyfest i mina ögon. Men men det kommer fler hockeyfester och härliga matcher med Brynäs IF. Föressten så måste jag nämna att det slogs publikrekord i Läkerol arena igår, det var 8322 som hade tagit sig till Läkerolen igår eftermiddag! härligt!   

Det jag tyckte var lite fel av Brynäsklacken att skrika efter matchen, eller det var inte hela Brynäsklacken utan bara en liten del av den som skrek "visa hjärta!". Jag förstår inte hur man kan skrika något sådant. Är det någonting Brynässpelarna har så är det hjärtan! framförallt Brynäshjärtan <3 BIF <3  Jag tycker inte att man efter en match där Brynäs har slitit och gjort ALLT vad de kunnat ska skrika "visa hjärta". Istället ska Brynäsklacken istället visa hjärta genom att skrika "Vi älskar Brynäs!" det är att visa hjärta tillbaka det! Alla spelare och fans vart besvina över den här förlusten, alla ville och trodde att det skulle bli en riktig hockeyfest, men det blev en fest som Frölunda snodde av oss, tyvärr. Att sedan se att vi får fira landslagsuppehållet på en 9:e plats i tabellen gjorde inte fans gladare direkt. Men men det är långt kvar av elitserien så allt kan hända! Ska skriva ihop en liten summering hur jag tycker Brynäs har skött sig än så länge i elitserien, hur det har sett ut och så, men det gör jag i ett annat inlägg. Här finns det inte så mycket mera att skriva. Ska passa på att skriva att Ekholm och Silfverberg får ha det så bra i landslaget nu på uppehållet när de ska spela landslagstunering.. så all Lycka till grabbar!


Hockeyfesten i Läkerol arena snodde Frölunda :/


Hockeyfest !


Fredagsmys i Läkerol arena !

Efter 5 - 4 segern igår, kunde man bara inte låta bli att kolla in dagens isträning, och vi var faktiskt inte ensamma om den saken, det var några till som hade planerat lika som Cattis och mig. Det var rätt många på plats! Det var bra fart på träningen och lite småbråk här och där och ja det var ruskigt roligt att se.... ;) tänk att en fredag kan bli rätt bra efter att sett Brynäs träna på is :) hehe det är rätt fasinerande... 

Här kommer lite bilder från träningen: 



                                                                                    

            

       


                              






 


Matchen var väl död vid 1 - 4 ?? eller?

God kväll kära läsare och Brynäsare! så fint det lät då :). Jag har inte kunnat koncentrera mig på att skriva ett inlägg om matchen igår kväll. För det var just i matchen jag blev till mig!. Ni ska få höra om det lite senare i inlägget, men vi tar allt från början!

Match igår mot det glödheta bortalaget Färjestad! Färjestad hade bara förlorat 1 bortamatch innan gårdagens omgång. Och hör och häpna den bortamatchen de förlorade var mot just Brynäs i Läkerol arena! det ni!

Den första perioden igår var kanske inte så underhållande fram till 13.41 in i perioden då Alexander Sundström skjuter ett skott på mål och pucken letar sig in i nätet, vilket såg lite skumt ut, men det måste ha varit ett bra och snabbt skott av Sundström, iallafall det var inte många i hallen som trodde att det skottet skulle hitta nätet! men härligt att det vart mål och roligt för den hårdjobbande backen, höll jag på att skriva, han har agerat mycket back förut och gjorde det galant, men i själva verket är han forward. Men skitsamma han gjorde det snyggt! 
Den första perioden slutar alltså 1 - 0 till hemmalaget!

Den andra perioden kvitterar Färjestad till 1 - 1 och gör även senare 1 - 2 :/ men med ett kämpande och hårdjobbande Brynäs och en Granström som var HET! ;) haha. Brynäs förknippas ju med en tiger, Färjestad förknippas med Vargar:) Tänk er en Granström som ser ett helt hav av vargar på isen! haha det kan bli farligt det! och det blev det. Inte i den andra perioden men vänta och se vad som hände i den tredje. Den andra perioden slutar alltså 1 - 2 till Färjestad.

Jag säger bara så här: HÅLL I ER KÄRA LÄSARE
Tredje perioden hinner knappt börja innan Färjestad utökar ledningen till 1 - 3 och 1 - 4 kommer bara några sekunder efter det förra målet!. VART VAR BRYNÄS IF??? Czarnecki tog en timeout i detta läge och spelarna var inte glada om man säger så!.

Vad som hände sen kommer att gå till historien! Håll i er! 
7.02 in i period 3 gör Jonas Nordqvist 2 - 4  (publiken blir inte allt för glada, men jo det jublas)
7.23 in i perioden gör Dale Clarke 3 - 4 (Publiken börjar känna att det här kanske vänder?) (jublas gör det iallafall riktigt ordentligt)
7.40 in i perioden gör Magnus Kahnberg 4 - 4 (Här kan jag säga att taket i Läkerol arena var nära att lyfta, för vilken stämning det blev! Alla i publiken stod upp och hyllade laget! ingen trodde var var möjligt och sant!)

Brynäs IF hade alltså vänt matchen från 1 - 4 till 4 - 4 på 38 sekunder!!!! Jag stod själv som ett stort frågetecken! vilket jag gjorde både när Färjestad rivstartade i tredje perioden och när Brynäs kommer ikapp och gör 4 - 4 ! vad var det som hände?? ;) Jag fattade ingenting!
Brynäs kunde verkligen ha gjort 5  - 4 också under ordinarie matchtid, för det var Brynäs som låg på för mer mål, för Färjestad var helt tröttkörda och fattade nog inte vad som hänt... Men matchen slutar 4- 4 efter full tid.

Matchen går sedan till förlängning, där det såg ut som om allt skulle avgöras på straffar, men då gör en Färjestadspelare en "snygg" dribbling i Brynäsögon iallafall, för dribblingen var jäkligt snygg, för den kunde Jonas Nordqvist ta hand om och sätta avgörande 5 - 4 !! JÄKLIGT STARKT AV BRYNÄS ATT VÄNDA MATCHEN SOM EGENTLIGEN VAR DÖD, TILL EN 5 - 4 VINST I SUDDEN!!



Ja jag vet inte vad jag ska säga om den här matchen! ÅRETS MATCH I LÄKEROL ARENA är det många som har sagt, ja jag vet inte men hittills som Brynäsare har jag inte sett något liknande förut!. Att hockey kan svänga visste jag om men att Brynäs kunde göra det såhär hade jag inte en susning om, och inte de heller skulle jag kunna tro!
Efter matchen kunde man gå hem med ett leende på läpparna men ändå gick man som ett stort frågetecken... Vad var det egentligen som gjorde att Brynäs vände på hela steken? Hade vargen Granström matat Färjestadsspelarna med giftigt kött i periodpausen mellan 2:a och 3:e ? och själv tog han ett rent och skapligt stort köttben och mumsade i sig! ja inte vet jag. Men någonting hände....

Ja vad ska man säga nu nu.... Brynäs har lätt att tappa 3 - 0 ledningar, men de kan minsann ta upp ett 0 - 3 underläge på 38 sek!!! haha ja man blir tokig på att vara Brynäsare, man vet inte vart matcherna ska sluta... :) Lite roligt var det när Färjestadsklacken ropade när färjestad hade gjort 1 - 4  " SKA NI GÅ HEM NU?" haha ja men efter de där 38 sekundrarna var det Brynäsarna som istället kunde ropa "SKA NI GÅ HEM NU?" och helst efter 5 - 4 målet i sudden! ;)  

Helt sjukt! det får avlsluta detta galna inlägg ! i morgon ser jag fram emot en galen Hockeyfest i Läkerol arena! Hur ska denna match sluta? ska vi få se ett underläge som Brynäs hämtar upp genom att göra 3 snabba mål på 28 sek kanske? eller ska vi få se Brynäs tappa en 3 - 0 ledning ? eller ska vi få se Vargen Granström äta upp alla indiander på andra sidan isen så att Brynäs vinner? eller ska stämningen i arenan göra att det blir en galen match på isen? Ja den som lever får se...... :) men jag levar och kommer vara på plats!


Härligt jubel i Läkerolen igår! både hos spelarna och.....


Och ledarna ! ;)

"Det är bra gubbar!, vi leder med 3 - 0 sluta spela och vänta på slutsignalen" Det här vinner vi!

God eftermiddag kära läsare. För Brynäs del var det match igår, uppe i Ö - vik mot Modo. Börjar direkt med att berätta vad som hände i matchen.

Brynäs kom ut heltaggade mot hemmalaget Modo hockey. Efter 43 sekunder tar Brynäs ledningen med 1 - 0 genom Eero the Hero! alltså Eero Somervouri!
3 minuter in i perioden gör Brynäs ett till mål och ökar till 2 - 0, målet gjordes av Magnus Kahnberg!. Skulle det bli målkalas i denna match tro?
Mycket riktigt! 3 - 0 kommer också 10 minuter in i perioden! det är Jonas Nordqvist som hittar målet. Modos målvakt Tarki eller vad han nu heter ger upp matchen och ger Dahlberg chansen att visa upp sig. Vilket han gör bra. 3 - 0 eller 0 - 3 ska det vara, det resultatet håller sig perioden ut.

Ni minns väl matchen mot Djurgården på Hovet???? Brynäs 3 - 0 efter första perioden och Djurgården vände och vann tillslut. Jag var inte alls lugn att det stod 3 - 0, jag vet att Brynäs kan tappa sånna ledningar. det har ju tyvärr hänt förut. Medans jag satt och funderade, hoppades jag för guds skull att Niklas Czarnecki manade på sina grabbar i omklädningsrummet, och att han inte nämde NÅGONTING om matchen på Hovet, utan den förlusten har de redan glömt. Hoppas verkligen Niklas sa till grabbarna att nu kör vi och det är 40 minuter kvar av den här matchen och vi leder med 3 - 0 och nu går vi för 4:an !!!

Istället är jag orolig för att Niklas sa så här "bra gubbar, nu leder vi med 3 - 0 nu slutar vi spela hockey och väntar på slutsignalen, det här vinner vi! "

För den andra perioden är bara 2 minuter lång när Modo sätter en reduceringspuck i mål bakom Thomas Greiss. Jag började ana "på Hovet matchen"  och inte blev det bättre av att Modo sätter 2 - 3 pucken i period nummer 2. 2 - 3 håller sig perioden ut. Det känndes inget vidare det här.... :/

Niklas fortsätter att mana på sina gubbar "det är bra Brynäs, håll i det här nu! bara 20 minuter kvar av matchen!"

Medans en helt vild Challe Berglund i Modos omklädningsrum säger åt sina gubbar att "nu jävlar gubbar tar vi det här, vi går för 3 - 3 och sedan sätter vi 4 - 3 också, vi vet att Brynäs har tappat 3 - 0 förut och den chansen ska vi ta och göra lika som Djurgården gjorde då! kom igen nu ! "




Det märks i början av den tredje perioden att Niklas har sagt åt Brynäs att spela ett riktigt stabilt försvarsspel, för det märks.. medans Modo bara trampar på och går för 3 - 3 och mycket riktigt kommer den där ...... 3 - 3 också men det dröjde ganska länge innan den kom. När det återstår ca 3 minuter av matchen kvitterar skit Modo! till
3 - 3. Och nu oroar verkligen "Hovetmatchen" jag tänkte bara för mig själv "jaha när kommer 4 - 3 målet då för Modo?"

Det där 4 - 3 målet kom aldrig efter full tid, utan Brynäs IF får ta med sig 1 pinne till Gävle, som egentligen skulle ha varit 3 pinnar!. Men det var inte slut än, det skulle spelas förlängning, men där hände det inte mycket och matchen går till straffar. Det där jäkla straffavgörande som bara är tur eller otur känns det som. Modo fick bonuspoängen med sig. efter en hel del straffar.... Men Brynäs kunde inte avgöra när de hade chansen. tyvärr.

När ska Brynäs lära sig att spela på ledning?? 3 - 0 ledning efter första perioden är en mardröm för Brynäs! Det går tyvärr inte att hålla eller att gå för 4:an gick inte heller. Ne skärpning Brynäs!. 3 - 3 målet skulle nog även Greiss ha haft också... såg inte otagbart ut men men ska inte skylla på målvakten, men jo Greiss den skulle du ha haft. Brynäs får inte fortsätta att tappa poäng på detta vis.. då förlorar de många poäng i längden. Ne inge 3 - 0 ledningar efter första perioden för Brynäs del..

Och föressten vad tror ni att Czarnecki sa efter matchen? "VI SKULLE JU HÅLLA I DET HÄR!!! DET ÄR BARA FÖR DÅLIGT!" kanske så?? men jag vet att Niklas gjorde allt för att få gubbarna att göra mera mål och att spela ett bra försvarsspel samtidigt som de spelar anfallshockey för att göra fler mål. Jag vet vem Niklas Czarnecki är...jag följer laget vart de än befinner sig och till och med på träningarna så ja....... han är GRYM!

Ne nu blickar vi framåt mot torsdag och helgen!
Torsdag: Brynäs - Färjestad
Lördag: Brynäs  -Frölunda (Hockeyfesten)

Två hemmamatcher innan landslagsuppehållet. Mer än gärna 6 poäng på dessa två matcher! 
Vi ses i Läkerolen!


Dackell var en av kvällens stjärna!


En besviken Calle Järnkrok :/

Spelar Brynäs som i lördags, vinner vi !

Matchdag ! fem matcher är att vänta denna tisdagskväll. Ska Luleå lyckas dra ifrån ännu mera i toppen? ska Skellefteå fortsätta vinna på sin hemmaplan som de har gjort nu i några raka hemmamatcher. Och ska Modo göra mål nu ? de gjorde 4 mål förra matchen, ska målen ramla in nu? 
Fem matcher som kommer bli väldigt intressant att följa.

Dagens omgång ser ut så här:

Luleå - Linköping (den här matchen kommer Luleå att ta, alltså kommer de rycka ifrån ännu mer i toppen)
Mitt tips: 5 - 2

Skellefteå - Timrå (Den här matchen blir även den en hemmaseger, Skellefteå har varit bra de senaste matcherna och kommer vara för bra för Timrå ikväll)
Mitt tips: 4 - 1

Modo - Brynäs
(vill såklart att det ska bli en bortaseger här, men det kommer bli tufft, men ett lika resultat kan vara möjligt)
Mitt tips: 3 - 3 och 3 - 4 i förlängning

Djurgården - Södertälje (08 derby, och här tror jag på en bortavinst)
Mitt tips: 2 - 4

HV71 - Färjestad HV vinst blir det, sorry Eva och Cattis (som hatar HV) men HV är det bättre laget idag på isen
Mitt tips: 3 - 2

Det var dagens matcher det. Själv kommer jag att följa Modo - Brynäs :) det är den matchen som är intressant idag! :)

Lycka till BRYNÄS! och se till att göra en JÄKLIGT bra match mot Ö - viks laget, då tar vi poäng i Fjällrävens center det kan jag lova!


Blir det smågruff och tufft i dagens match tro? HEJA BIF !  






2 Brynäsare uttagna till landslaget

Tänkte att jag skulle komma med en rätt så trevlig nyhet till er där hemma i TV - sofforna. Det handlar som vanligt om ishockey och Brynäs IF :)

Det är nämligen så att idag presenterade Per Mårts landslagstruppen till Karjala cup, som börjar nästa vecka. I den truppen hittar vi två styckna Brynäsare. 

Den ena heter Mattias Ekholm, han var för mig rätt givande i landslaget, som han har gjort mål som aldrig förut. Roligt för Ekholm och för Brynäs IF såklart! GRATTIS! 


Mattias Ekholm på bild

Den andra Brynäsaren var lite mer en överraskning men ändå inte, jag hade på känn att att skulle få vara med. Han jag pratar om heter förstås Jacob Silfverberg !  GRATTIS!


Jacob Silfverberg

Båda dessa herrar har spelat tillsammans i JVM :) det får man inte glömma, men nu är det stora landslaget som gäller, det är bara att säga lycka till Silfverberg och Ekholm! :)


nr 14 Ekholm och nr 13 Silfverberg ! här i JVM


Ekholm och Silfverberg efter att Sifverberg har hittat målet i JVM :)




RSS 2.0