Skulle man skratta eller gråta efter gårdagens "Skandalmatch" ?

Omgång 23 har jag inte skrivit någonting om, men för Brynäs del vart det förlust mot Skellefteå med 4 - 2. Annars hände det inget speciellt..

Detta inläggs uppmärksamhet läggs istället på omgång 24. En omgång då allt som hade med motståndarlaget och fansen var idioter! Motståndarna heter Djurgården IF som inte borde finnas!

Jag förväntade mig en härlig inramning med en härlig stämning med mycket folk, för innan matchen hade det ryktas om fullsatt. Mycket folk på bortasektionen och hemmasektionen. Introt drog igång och sen när Sveriges nationalsång drog igång, då drog även djurgårdsklacken igång på fullaste allvar. Smällare kastades in i Brynäsklacken och andra saker flög in både på isen och i brynäsklacken. Men polisen och domarna bestämde ändå att matchen skulle dra igång. Djurgården tar snabbt ledningen med 0 - 1 och då kom det fler smällare mot Brynäsklacken och fler oroligheter i klackarna. Jag, Catarina och Eva står rätt så nära bortasektionen och var rädda att vi skulle få någonting på oss. Ja rätt som det var kom det en smällare som fattade eld, mot oss och man hör alla i Brynäsklacken skrika "AKTA" Catarina fick smällaren på armen med viftade bort den direkt, och vi sprang i panik bort från smällaren som skulle smälla alldeles efter vi hade flytt därifrån. Vi var livrädda, vi gick så lång bort vi bara kunde från bortasektionen. Polisen går sedan ner till domaren och bestämmer att matchen måste avbrytas för "oroligheter" på ståplatssektionerna. Spelarna försvinner ner i omklädningsrummet och Brynäsfansen står med andan i halsen och försöker att lugna ner sig. Djurgårdsfansen skriker på som om inget hade hänt.
Efter 17 minuter kan spelet dra igång igen efter att Djurgårdens lagkapten Niclas Falk har pratat med Djurgårdsfansen att de ska lugna ner sig och stötta laget istället, annars tömmer de läktarna.


kan inget annat än hålla med Niklas!  det får bara inte hända...


Djurgårdsfansen hade INGENTING att göra på matchen igår!

Spelet kunde sedan fortsätta och Djurgårdfansen hade lugnat ner sig. Brynäs kvitterar innan perioden är slut genom Jacob Silfverberg till 1 - 1. Första perioden slutar 1 - 1. Jag själv efter den första perioden var alldeles skakig i benen och var orolig att Djurgårdsfansen skulle hitta på något nytt att slänga in. Men som tur är var de rätt så lugna. I den andra perioden gör Mattias Ekholm 2 - 1 till hemmalaget, vilket var grymt härligt! men jublet som man verkligen ville få ut vågade inte riktigt ut för full hals, utifall om det skulle kastas saker och grejer från de där idioterna som kallar sig för Djurgårdsfans. 3 - 1 kommer också i den andra perioden genom lagkaptenen Andreas Dackell. Innan den andra perioden är över så reducerar Djurgården till 3 - 2.

Den tredje perioden är 6 minuter lång när Djurgården kvitterar till 3 - 3. Inte alls rättvist men men det behöver inte alltid vara rättvist i ishockey. Det stod 3 - 3 i den tredje perioden, och nu är det inte Djurgårdsfansen som hittar på något utan nu är det Djurgårdaren Nils Ekman som gör ett yxhugg mot våran Brynäsare Jacob Silfverberg som blir liggande på isen. Men vad händer??? Karl får ju total HJÄRNSLÄPP!  det var tydligen så att Niklas Svedberg som stod i båset höll fast Ekmans klubba lite och då blir Ekman rosenrasade och tar klubban och svingar den allt vad han har på Silfverberg!  klubban tar som tur är på armarna och Silfverberg fick lite kyla på det och kunde sedan fortsätta spela. Men vad hade hänt om klubban tex hade tagit i ansiktet? ne uschh otäck tanke. Ekman fick matchstraff och iallafall en automatisk avstängning, men lär nog bli fler matcher. Jag såg situationen väldigt bra, hade ögonen precis där det hände...


Idiot vid namn Nils Ekman, yxhögg Jakob Silfverberg i Brynäs !

Ja och den tredje perioden fortsätter men inget av lagen gör fler mål under ordinare tid. Utan machen går till förlängning. Där våran kära Niclas Andersén går fram och avgör matchen! 4 - 3 till BIF alltså! så jäkla sköönt ! men kunde man glädjas åt 2 tagna poäng? svaret är nej, för gårdagens match var ett rent helvete för Brynäsfansen som stod på hemmastå. Visst Brynäs tog två livsviktiga poäng men man var skärrad efter matchen vad hände egentligen?? vart var polisen?


Det var Brynäs som fick jubla efter 4 - 3 segern i Sudden ! :D

Mina tankar så här dagen efter denna match går direkt till bygget i Läkerol arena. Varför i "helvete
byggs hemmastå och bortastå precis brevid varandra för? Ja visst ska man kunna ha så för det är inte meningen att bortastå ska kasta in en massa saker som kan skada människor. Men det fungerar inte! Stockholmslagen har sina egna regler och tror att de äger hela hockeysverige och FÅR göra precis vad de vill när de iallafall kommer till Läkerol arena, har inte sett laget någon annanstans, men det är skandal. Vad är det som händer? visst är stockholslagen Djurgården och AIK heta i hockeyn just nu, men det betyder inte att de får göra precis fan vad de vill i arenorna! Brynäs har alltid haft problem med säkerheten när AIK eller Djurgården kommer på besök och det är alltid "högriskmatcher". Men det kan också vara en härlig inramning om det inte vore för deras idiotiska beteenden. 
Ska detta få hända i en Elitsseriematch mellan Brynäs - Djurgården:

1. Det kastas in pengar på Brynäsklacken ?
2. Det kastas in ölflaskor och burkar på Brynäsklacken?
3. Det kastas in ölflaskor och burkar på isen ?
4. Det kastas många smällare på Brynäsklacken så att tröjor bränds och människor har fått brännskador ?
5. Det tänds eld på stolarna i Läkerolen ?

En sak som de kan få göra, det är att skrika fula ramsor om att de hatar Brynäs. Det köper nog alla i Brynäsklacken. Men att just kasta in föremål och saker som kan skada åskådare är bedrövligt!

Något måste hända! och det fort. Djurgården kommer att komma tillbaka till Läkerol arena i februari igen och då gäller det att placera sig så långt bort från bortasektionen som möjligt.
Men ska man behöva vara rädd för att gå på ishockey? jag trodde det var en underhållning och en festlig sak att göra en Lördagseftermiddag. Men nu vet vuxna människor och alla runt omkring, att när djurgården kommer på besök kan man inte gå på hockey och absolut inte ta med sig barnen. Ska man behöva ta på sig skyddsväst för att besöka Läkerol arena en lördagseftermiddag? Brynäs måste agera på det som hände i går eftermiddag. Jag vill inte se Djurgårdsfansen på bortasektionen i februari, de får stanna hemma och glo på TV:n istället. I Läkerol arena ska man se på hockey och ha kul! man ska inte vara rädd och tro att man ska bli träffad av smällare och behöva besöka hälsovårdcentralen... ne usch för gårdagens händelser! det jag inte fattar är att inte polisen skickade ut hela bunten från första början när de började skicka smällare mot Brynäsklacken. vad gjorde polisen i går egentligen? det kändes som om de stod och tittade på...

Har aldrig varit med om något liknande i Läkerol arena eller i hockeyn. En hemsk eftermiddag som aldrig lär glömmas tyvärr.... Det ända som man kunde glädjas åt var de 2 poäng som Brynäs kämpade till sig, men knappt att det var glädjande... :/
Jag skulle kunna skriva en hel uppstats om det som hände igår.. men jag får nog avrunda nu, annars kommer ingen orka läsa. Men jag hoppas Brynäs tar detta på stort allvar och förbjuder helt enkelt Djurgårdsfans att besöka Läkerol arena i fortsättningen, de kan ju inte sköta sig!


köpte supportersklubbens halssduk :)


Någonting jag fick glädjas åt var att jag fick min favoritspelares autograf på matchtröjan :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0