Jag "Hissar" och "Dissar" Brynässpelarna!

17 omgångar av elitserien har vi hunnit med, och Brynäs har skrapat ihop 27 poäng så här långt. De placerar sig just nu på en femteplats i tabellen. Laget har stundtals spelat en riktigt bra ishockey, med mycket fart och kanske det bästa av allt...mycket mål. Men sen har vi även fått se några riktigt svajiga matcher med lite väl dåligt försvarsspel. Men jag måste säga att de matcherna är få...för i det stora hela ser Brynäs IF mycket intressanta ut och visst är det ett topplag den här säsongen? Det som har oroat mig mest är hemmaspelet, laget spelar bra matcher i Läkerol arena men poängen inte kommit så som de måste göra för att de ska kunna vara med och kriga om topplaceringarna. Spelarna själva verkar inte heller veta varför inte det tas så mycket poäng i Läkerolen. Men kollar man på bortastatistiken för Brynäs så har de tagit 16 poäng på nio bortamatcher, vilket är grymt bra gjort! och som sagt så är hemmastatistiken lite sämre med 11 poäng på åtta spelade hemmamatcher. Men huvudsaken poängen trillar in.

Men nu tycker jag att vi har lärt känna laget ordentligt och vi har sett hur nyförvärven har skött sig och spelat. och även de spelare som har varit med i Brynäs ett tag. Nu är det dags att Hissa och dissa några spelare som jag tycker har varit riktigt bra och några spelare som jag vill se mera av. Vi börjar med att hissa några spelare.

25. MARTIN JOHANSSON
Det här är en spelare som har imponerat i början av serien. Han har en otrolig skridskoåkning, ja, jag vet inte om jag har sett någon snabbare spelare än Johansson. Skicklig med puck är han också. Han har faktiskt redan hunnit gjort 6 poäng för Brynäs, 4 mål och 2 assist. Martin Johansson ska det bli sjukt intressant att fortsätta följa för han är just nu en av Brynäs bästa spelare..därför vill jag hissa honom! fortsätt så här !! HIPP HIPP !

Martin Johansson jublar efter ett mål !

18. RYAN GUNDERSON
Här är en annan spelare som jag vill hissa. Ryan Gunderson är oerhört spelskicklig, för det har iallafall jag sett i de här 17 matcherna. Han började lite halvbra, med lite halvbra insatser men han har växt in mer och mer i Brynäs och istället för att göra några dumma misstag så gör han det mesta rätt....visst misstag kan alla spelare göra men i början av serien såg han lite darrig ut, men nu tycker jag att han är värd att hissas. Han har så här långt gjort 7 poäng, 3 mål och 4 assist. Det är bara att fortsätta skjuta så kommer puckarna att trilla in ! HIPP HIPP!

En glad Gunderson efter mål! :)

24. MADS HANSEN
Det här är en spelare som jag också vill hissa faktiskt. Många som tycker att han inte tillför laget någonting och undrar vad han gör kvar i Brynäs. Men ni som säger det kan inte ha tänkt mycket. Hansen är en oerhört viktig spelare för Brynäs. Och jag tycker faktiskt att han bara blir bättre och bättre, nu har han haft lite otur och åkt på en hjärnskakning så han har missat en hel del matcher. Men annars är han en av de bästa i Brynäs. På de 11 spelade matcherna än så länge så har Hansen gjort 4 poäng, 1 mål och 3 assist. Men som sagt poängen är inte alltid det viktigaste, utan det är uppträdandet på isen som gör mycket! jag hissar Hansen! HIPP HIPP!

Hansen jobbar alltid hårt !

16. SEBASTIAN LAURITZEN
Den sista spelaren jag vill hissa är Sebastian Lauritzen. Han är verkligen överallt på isen och är oftast med där det händer saker. Han har i de här 17 spelade matcherna haft en enorm fart under skridskorna och puckskicklig som han är så kommer han ofta igenom motståndarnas försvar och kan skapa farliga målchanser. Han är mycket för att dribbla och trixa "Basse", faktiskt en mycket rolig spelare att titta på! han gör mycket sällan bort sig. "Basse" hissar jag! HIPP HIPP !

Trix och dribbelbasse ! ;)

Nu har vi kommit fram till det lite mindre roliga..Dissen. Det är två spelare som jag tycker inte har presterat eller varit tillräckligt bra så här långt.

20. LARS JONSSON
Det här är en spelare som i mina ögon inte alls har varit bra under de här 17 matcherna. Han har tappat alldeles för mycket puckar, och dribblar onödigt på blålinjen och man har ibland bara skrikit...MEN VAD GÖR KARLN! ne Lars Jonsson måste bli mycket bättre ! ibland förstår jag inte varför Jonsson ger honom speltid i huvudtaget..nu gnäller jag kanske lite väl mycket men jag tycker inte han har varit bra...och här i veckan kom det kanske en förklaring på varför han inte har varit bra. Han har nämligen problem med en axel, och senast mot AIK så kunde han inte vara med pga av axelskada, så kan vara det som har spökat. Men så här långt blir det en DISS för Lars Jonsson...BUUUU !

Lars Jonsson har en del att fundera över...

41. DANIEL WIDING
Här har vi kvällens sista Diss. Daniel Widing kom tillbaka till Brynäs för att vara den där målsprutan som han var förut när han var i Brynäs. Han har hittills gjort 2 mål och det är absolut inte godkänt för en sån spelare som Widing. Har han också en axel som spökar eller? man ser att han arbetar oerhört hårt i varje match men att det aldrig riktigt lossnar för honom. Ne vill vill se målgöraren Widing! så därför blir det en DISS och BUUUU !

Widing måste göra mera mål....

Det var allt jag hade att bjuda på den här söndagskvällen...nu laddar vi för en riktig hockeyvecka, med match tisdag, torsdag och lördag! och jag hoppas att de två spelare jag har dissat nu kommer att höja sig ! och att dom jag hissade kommer fortsätta att jobba hårt och spruta in mål ! HEJA BRYNÄS!

AIK - Brynäs 0-4....En "klockren" match från Brynäs!

Jobbig förlust senast mot Frölunda, skulle Brynäs resa sig mot AIK? det var frågan. En Roger Melin som lite skämtsamt före matchen sa att det ska bli obehagligt att möta Brynäs. Brynäs ska vara obehaglig att möta....

Hovet i Stockholm brukar vara en arena där Brynäs trivs att spela, de gör oftast väldigt bra matcher där nere. Vilket också den här eftermiddagen skulle visa sig...12 minuter in i matchen är det nyförvärvet Jesper Ollas som stänker dit 1-0 pucken bakom Elitseriens näst bästa målvakt Victor Fasth. Det var det enda målet i den första perioden. En period där Brynäs och AIK byter lite chanser med varandra, de chanser som dyker upp, för det var mycket kamp vid sargerna....

Den andra perioden är cirka 2 minuter lång när backen Jörgen Sundqvist gör en liten soloprestation...och sätter pucken i nät! och pang 2-0 till Brynäs. Ja det är inte varje dag Jörgen Sundqvist gör mål inte....ne faktiskt typ aldrig, eller jo igår då....härligt! I slutet av perioden kommer nästa kalldusch för AIK och Victor Fasth...3-0 Sebastian Wännström! en puck som glider in under Fasth...och efter det målet blir Victor Fasth riktigt jäkla förbannad....det var han inte nöjd med alls, men annat var det för Brynäsarna på isen och på läktaren!

Period nummer tre börjar lite halvlamt, där AIK försöker och försöker skapa någongting men Brynäs spelar ett "klockrent" försvarsspel...bjuder inte AIK på mycket alls. Istället är det Johan Larsson som passar Martin Johansson som på "tennis" slår in 4-0 ! det är ett riktigt snyggt hockeymål! De sista minutrarna handlar den här matchen om bara en sak, att låta Honken hålla sin första nolla i Brynäs! Och jo visst fick han göra det! 4-0 slutar matchen! och Brynäsfansen som hade tagit sig dit fick en härlig och underbar resa hem till Gävle igen kan jag tänka mig!

Jag tror Jonsson och Larsson har snackat försvarsspel med grabbarna i bussen påväg till Stockholm....för vilken skillnad från Frölundamatchen. där släppte de in 5 mål, ikväll stängde Honken och försvaret ihop helt! underbart att se. Brynäs gör verkligen väldigt mycket mål! de kan nog vara ett av de lag som gör flest mål. Skönt att också se att försvaret kan täppa igen också...Ne det här var en klockren match från Brynäs sida!

Som Brynäsare kan man inget annat än att avsluta den här härliga lördagseftermiddagen/kvällen med ett enda stort fett leende! jag älskar det här laget......BRYNÄS IF <3.........

Nu väntar för mig en riktig HOCKEYVECKA! underbart med andra ord! först ut är Växjö hemma i Läkerol arena på tisdag, ett Växjö som har imponerat i början....det blir en tuff match. Sen på torsdag är det Skansen som kommer på besök. Brynäs tar emot Djurgården i Läkerolen. Sen på lördag blir det en resa ner till Jönköping och Kinnarps arena för att möta HV71. Säsongens första bortaresa för mig!...så match..tisdag, torsdag och lördag! UNDERBART!

Bilder från kvällens match kommer här:

Ekholm jublar !

Granström snackar allvar med Dick Tärnström...."om blickar kunde döda" ;)

Målfirande vid Brynäsklacken !

Honken berömde försvarsspelet och var riktigt nöjd efter matchen såklart!

Brynäs tackar Brynäsklacken !


Frölunda - Brynäs 5-1....Får inte sova i början av perioderna Brynäs!

Match i Scandinavium igår. Ett formstarkt Frölunda, som har imponerat så här i början av serien. Men Brynäs har spelat bra dom också, men så var det matchen igår då...hmm..

Honken var tillbaka i Scandinavium och stod från start i Brynäskassen. Frölunda rivstartade den första perioden genom att efter ca 2 minuter sätta 1-0 till hemmalaget, så var det den där jäkliga Magnus Kahnberg som fick näta. 2-0 kom ganska snabbt efter. Brynäs hade fått en mardrömsstart på den här matchen. Frölunda var bättre i den här perioden helt klart.

Andra perioden är bara 19 sekunder gammal när den så kallade "dragkejdan" slår till igen! pang och 3-0 till hemmalaget, nu var det Joel Lundqvist som nätade. Jag som tänkte att nästa mål måste Brynäs ha, så slår Frölunda till efter bara 19 sekunder...tungt tungt för Brynäsarna! Efter deras 3-0 mål så tycker jag ändå att Brynäs börjar få igång skridskoåkningen och visst skapar de målchanser men det gäller att sätta dom också. Det är precis vad Jacob Silfverberg gör ca 5 minuter i på period två. Det var ett viktigt mål, för får Brynäs in en till puck så kanske det kan skapa lite nervositet i Frölunda. Men andra perioden slutar 3-1 till Frölunda.

Som i de andra perioderna så startar även den här med ett väldigt tidigt mål, och det är Frölunda som gör 4-1 bara 46 sekunder in på perioden! för dåligt av Brynäs! man måste ju vara med från start! nu var det verkligen uppförsbacke...och ja den där Magnus Kahnberg avslutar kvällens målkalas....5-1 slutar matchen och nje Brynäs, det här håller inte!

Det är absolut förbjudet att inte vara med i början av perioderna....det är där hela matchen kan avgöras, det var precis vad den här matchen gjorde, avgjordes i början av perioderna. Annars spelade Brynäs stundtals mycket bra, det var mycket stolpe ut i den här matchen...tyvärr! men men det är bara att ladda för match i morgon! när Brynäs ska möta AIK på Hovet! Brynäs brukar spela riktigt bra matcher på Hovet, så hoppas verkligen att det stämmer i morgon också. Jag ser gärna att Svedberg står i morgon. Men det återstår att se men 3 poäng vill jag ha! KÄMPA BRYNÄS!

Bilder från matchen:

Lauritzen kollar oroligt på matchuret...

Det här gänget sänkte Brynäs igår...

Silfverberg fick sätta en puck i mål iallafall...

Nja...Jonsson ser inte helnöjd ut direkt

Det sa bara pang....sen var han tillbaka ! den där Mattias Ekholm

Först ett jubel, sen ett större jubel, sen ett måljubel, sen ett ajförlåtmig och sist men inte minst "HAN ÄR TILLBAKA" !
Så kan man sumera Mattias Ekholms första match i Brynäs efter resan till NHL. För igår var han nämligen med när Brynäs vann efter straffar! Och snacka om händelserik match!

Det är Timrå som tar ledningen i den här matchen 0-1 efter ca 3 minuter. Timrå kommer i två mot ett läge och Timråspelaren fick helt öppet mål. Det ska sägas att här spelade Brynäs i Powerplay, och har ligans bästa powerplay, men ibland kan det också bli såhär, att motståndarna gör mål istället. Men Brynäs kom tillbaka, och det var just det där med seriens bästa powerplaylag...Ryan Gunderson skjuter ett skott från blå och pang där satt den! och 1-1. Men Timrå tar ledningen igen i matchen 2-1 till dom....men innan den första perioden var slut så skulle faktiskt nr 14 få presentera sig i Brynäströjan igen! i powerplay på blålinjen skjuter Ekholm ett skott och det säger både pang, tjong, ding MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL !! Nu lät det som om den gick i stolpen, men nej nej den går rakt upp i nättaket, precis där Ekholms skott ska sitta! och Brynäsklacken skrek "Han är tillbaka!!" jo visst är han tillbaka det tror jag att hela Läkerolen har sett.... och 2-2 efter en period.

Den andra perioden börjar med att Brynäs tar ledningen! och här hör man ett klingljud...för den tar i ribban och in, eller hur det nu var..men in i mål gick den iallafall! och 3-2 till Brynäs. Sen får Timrå en straff, det är Jesper Ollas som hakar och rör Timråspelaren för mycket tycker domaren...och inga misstag 3-3. Sen tar Timrå ledningen igen...snacka om svängigt värre..4-3 till Timrå men som såå många gånger förut så kom en kvittering till 4-4 och det är Jonas Nordqvist som gör det! ett mål som videograskas, men som hela Läkerol arena ser på reprisen så går pucken in i mål och ett stort måååljubel hörs igen! Den andra perioden slutade 4-4.

En tredje period där man som Brynässupporter bara tänkte en sak...hur sjutton kommer den här matchen att sluta? det var verkligen ingen som kunde säga det, ja inte ens experten Tomas Roos som fanns på plats i arenan kunde säga hur den här matchen skulle sluta...för den svängde både hit och dit....Den tredje perioden började riktigt kanonbra Daniel Widing skjuter ett dåligt skott, men som letar sig in bakom Timrås målvakt...och kanske var det ett mål som gud skänkte till Widing! för oj som han har slitit och kämpat för det första målet som aldrig har kommit...men igår satt den och det resulterade alltså i att Brynäs tog ledningen igen 5-4. Man såg verkligen hur glad Widing blev! och i båset kom alla och klappade om honom! ja till och med på läktaren såg man hur sköönt det var för Daniel Widing ! Men det var härligt och rooligt då....när det återstår typ 1 minut av matchen så kvitterar Timrå till 5-5, en sån där skitäckelpuck som egentligen inte ska få gå in i mål, den går över Svedberg och in....men de målen räknas också tyvärr....

5-5 efter 60 min och förlängning väntade....och sen blev det straffar av allt.

Straffläggningen:
Petr Vampola TIK - mål (skiiiit)
Sebastian Wännström BIF - MÅÅÅÅÅÅÅÅL (ojoj vad snyggt!!)
Martin Röymark TIK - miss (jaaaaaaaaaaaaaa)
Jonas Nordqvist BIF - MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL (ojoj ännu en jättesnygg straff)
Jonathan Hedström TIK - miss (JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA)

6-5 och två poäng till Brynäs efter en svängig match! Jag läste i dagens tidning, att Tommy Jonsson har sagt att hade jag haft hår hade jag inte haft något kvar efter den här mathen...alltså så tyckte han att det här var en skitmatch, men att 2 poäng är riktigt bra !

Publiken fick iallafall bjudas på 10 mål under 60 min och sen några straffmål också. så det var en riktigt underhållande match att titta på! Och kanske det allra bästa att Ekholm var tillbaka och gjorde mål dessutom!

Nästa match för Brynäs är redan i morgon. Då laget ska till Scandinavium och möta Frölunda. Snälla låt Honken stå den matchen! han kommer att göra en kanonmatch, jag lovar!

Bilder från matchen:

Brynäs - Timrå 6-5 efter straffar

Mattias Ekholm var tillbaka i Sveriges bästa klubb! och mål gjorde han!

ojoj snyggt värre....

Svedberg hade en liten svajig kväll tycker jag...kom inte upp i den standard han kan.

kramkalas efter att Gundersson gjort mål!

Underbar straff av Wännström...målgesten var inte sämre den! ;)


Inför Brynäs - Timrå.....Ekholm är tillbaka och Anders Huss skickas upp i taket!

I morgon är det dags för en ny hemmamatch! Timrå gästar Läkerol arena. Tabelljumbon Timrå har bara skrapat ihop 11 poäng än så länge, så de är nog sugna på att ta 3 viktiga poäng i morgon. Men det ska tabellsexan Brynäs sätta stopp för. Brynäs har skrapat ihop 22 poäng än så länge och har börjat säsongen bra. Jag hoppas Brynäs fortsätter med sitt fina spel man hade i förra matchen mot Modo, iallafall den första perioden, för den var riktigt underhållande och bra ishockey av Brynäs. Fortsätter Brynäs som i den första perioden förra matchen så kan jag lova att vi tar hem trepoängaren i morgon! Låt oss Brynäsare få se en riktig höjdarmatch!

En riktig höjdarnyhet är ju att Mattias Ekholm har återvänt till Brynäs igen..efter 2 matcher i NHL. Han vill utvecklas ännu mera för att nästa säsong kunna ta en plats i NHL. Men Ekholm hoppar direkt in i hetluften och spelar troligtvis morgondagens match mot Timrå! Det får mig att le en aning, Ekholm är den back Brynäs behöver! det här kan bli mycket spännande! Väkommen tillbaka till Brynäs Mattias !

Han är tillbaka !

Innan matchen
kommer Anders Huss att hyllas! En vepa med hans namn och nummer kommer att skickas upp i Läkerol arenas tak. Anders Huss har spelat hela 15 säsonger i Brynäs IF. Han tog 2 SM - guld med Brynäs, 1993 och 1999. Han har även 2 VM-medaljer på medaljhyllan. Anders Huss var lagkaptenen som alltid gav allt för laget, och spelade med ett otroligt stort hjärta för märket på bröstet. Totalt gjorde han 642 matcher, 403 poäng (205 mål och 198 assist) i Brynäs IF. Efter SM-guldet 1999 slutade Anders Huss i Brynäs och fortsatte sin karriär i Timrå IK.


Anders Huss kommer att hyllas !

En annan intressant sak är att Pavel Brendl gärna vill komma tillbaka till Brynäs igen! han trivdes tydligen väldigt bra här i Gävle och vill nu spela för Gävlelaget igen. Men frågan är om Brynäs behöver ha in en spelare som Brendl i laget? Ja det är alltid bra med mycket målskyttar i laget, men vem ska Brynäs flytta på? ska Sundlöv slå till? har Brynäs pengar för en Brendl i laget? ja jag har ingen aning....men visst skulle det vara coolt att få hit honom igen!

Ja, han vill spela för Brynäs igen! :)

Hösten är vacker !

Ännu en härlig höstdag! det utnyttjade jag med en långpromenad och en stund fotografering. Jag tänker dela med mig av några härliga höstbilder här på bloggen. Jo visst är hösten vacker!


fint !

Vad fint det är när vattnet speglar sig..



skorna försvinner under löven :)



Men visst finns den gröna färgen kvar :)

Mycket starkt gjort av Brynäs och Calle Järnkrok!!

Det går undan i Elitseriehockyn nu tycker jag! match återigen i Läkerol arena en lördag. Fast den här gången började matchen 18.30.

För första gången som Brynässupporter köpte jag mig en 50/50 lott. För jag tänkte, nu när jag haft sån otur med allt så kunde jag väl få trösta mig med en liten vinst kanske!? nja..det återstår att se hur det gick med den, men nu till det intressanta..MATCHEN...

Brynäs mot Modo alltså. Brynäs startar matchen på ett sånt sätt som Brynäs IF ska spela ishockey, med fart, kamp och skicklighet! Modo hängde inte alls med i början av matchen, och det är vi i hemmapubliken som får jubla först. Johan Larsson sätter 1-0....hemmapubliken fick fortsätta att jubla...2-0 kommer när det bara återstår 12 sekunder på perioden...det är Ryan Gunderson som kastar in en puck på mål som letar sig igenom alla spelare och in i nätet.

I den andra perioden kommer Modo mera in i matchen men det är Brynäs som får måljubla! Jonas Nordqvist sätter 3-0! men Modo får faktiskt en reducering i andra perioden...och 3-1 så här långt i matchen.

Den tredje perioden börjar med att Modo gör 2-3 på ett mycket märkligt sätt, en modospelare åker in i Svedberg, eller han blir hakad av en Modospelare och kommer helt ur balans och då skjuter en modospelaren pucken i mål och målet godkändes....hur i *** gick det till, hur fick det målet godkännas...det var en gåta som fick hela Läkerol arena att stå upp och bua! Det fanns inte ens en kotte som var tyst vid det här tillfället....eller jo de Modofans som hade letat sig upp till Läkerolen....men ändå! såg man in i Brynäsbåset var det rena kaoset...Tommy Jonsson stod så där läskigt nära isen, som om han var på väg att göra en "Leif Boork" men Jonsson hade lugnet i sig, Brynässpelarna viftade med klubbor och Svedberg var fly förbannad....Men tittade man riktigt noga in i båset sen, så såg man att både Jonsson, Larsson och Pekka gjorde allt för att lugna ner spelarna och ta tillbaka dom till matchen igen...Vilket Brynäs klarande utmärkt för inte så långt efter den där händelsen sätter den där spelaren som bara är han själv och kan visa sig när laget verkligen behöver någon som avgör en match...precis en sån som Calle Järnkrok! 4-2 till Brynäs! det målet var nog skööönt för HEEELA Läkerol arena att se! för att resa sig som lag efter det där helt felbedömda målet..är starkt gjort! men det är Brynäs IF vi snackar om!
Modo plockar ut målvakten på slutet....men Brynäs ville annat och Sebastian Lauritzen sätter 5-2 i öppen kasse och där var matchen över och 3 poäng !! En match som slutade 5-2 men som borde ha slutat 5-1

Efter matchen stannade en skara trogna supportrar kvar och ropade och ville ha in spelarna in på isen, vi stod ett bra tag innan vi gav upp....men en fråga, varför kan inte Brynässpelarna komma ut på isen? det var lördagsmatch, många supportrar som åker från hela Sverige till Gävle för att se Brynäs....då tycker faktiskt jag att laget kan komma ut igen och tacka klacken ännu en gång....Det gör så mycket för supportrarna!! så det tycker jag var dåligt....men får glädjas åt tre poäng!

Sen en annan sak som jag tyckte var lite konstigt och upplevde på ståplats....Det var att en av publikvärdarna kom fram till några killar och skrek åt dom, ja hon verkligen skrek...att laget som ni hejar på finns på isen! de här killarna sjöng ramsor om motståndarklacken, typ "Vi hatar Modo" och sånna ramsor och då skriker den här publikvärden åt dom, att de inte får skrika på dom....men herregud, vi har ju alltid fått skrika på motståndarna annars, varför sätter de stopp helt plötsligt? lika så stod de och peka finger åt dom....då skriker publikvärden på dom....men snälla vem pekar inte finger åt motståndarna? okej jag gör inte det men det finns ju hur många som helst som gör det i vanliga fall....nja lite konstigt uppträdande ärligt talat. Visst, klacken är där för att heja fram sitt lag på isen...men skriker motståndarklacken"Vi hatar Brynäs" så måste vi ju få svara.....

Jag kan inte säga att jag efter matchen cyklade hem och var superduperglad efter att Brynäs hade tagit 3 poäng..för mig var det någon som saknades...allt blir ju helt fel när inte du är där! promenaden till Läkerol och förbi spelarna? vart inget igår, dom 3 varven vi brukar ta? blev inget igår för du var inte där, snacket i periodpauserna, vart inget igår, härliga promenaden hem, vart inget igår...inget var som det brukar..:( att efter matchen bara ta cykeln och cykla hem och sen var det inge mer med den matchen, där är inge roligt när man är van med något helt annat....att ha roligt påväg hem till exempel....ja Brynäs tog 3 poäng men nå mer kände inte jag...du är saknad!!

En glad nyhet efter matchen var att Mattias Ekholm åter kommer tillbaka till Brynäs! han blir utlånad av NHL. Kommer att spela den här säsongen för Brynäs! snacka om underbart! fast dock är det synd att han inte platsade i NHL men han kommer bli bättre och bättre i Brynäs så han är snart tillbaka...för speltid i Brynäs kommer han att få kan jag lova! välkommen hem Mattias !!

Nästa match för Brynäs är redan på tisdag! i Läkerol arena 19.00 mot Timrå IK! en match där Brynäs SKA vinna...Timrå är ett mycket sämre lag än Brynäs. HEJA BRYNÄS!

Lite bilder från Kvällen! (taget med min mobilkamera,inte de bästa bilderna direkt)


Utanför Läkerolen...strax innan insläpp :)

Härlig sol som lyser rakt i mina ögon ;)

första gången...men tyvärr en nitlott :/

Brynäs - Modo

Dags för spelarentré...mycket suddig bild..

Läkerol arena on fire! ;) häftig bild!

Spelarna är inne på isen ! :P

Tack för en underhållande match Brynäs! och tre härliga poäng!

Luleå - Brynäs 5-6....snacka om målkalas! sen 16 straffar och 1 mål!

Förra gången Brynäs spelade mot Luleå, det var hemma i Läkerol arena då blev det en väldigt målsnål match. Luleå vann matchen med 1-0.

Gårdagens match mot Luleå vart inte målsnål direkt! det vart målfyverkeri från båda lagen. Det var en rolig match att se på kan jag säga.

Det är Luleå som startar matchen bäst, Brynäs är inte alls med i början, och inte så konstigt så tar Luleå ledningen med 1-0 men i samma period kvitterar Brynäs till 1-1 och det är Ryan Gunderson som får sätta sitt första mål i Brynäströjan! 19.43 i första perioden slår Brynäs till igen och tar ledningen med 2-1, det är Johan Larsson som sätter pucken i mål.

I den andra perioden utökar Brynäs ledningen och Jonas Nordqvist sätter 3-1. Här trodde jag att det skulle rinna iväg för mitt kära Brynäs, men icke sa nicke...Luleå gör mål bakom dagens burväktare Niklas Svedberg 2-3 alltså, men sen gör Brynäs 4-2 och då känns det väl som om de ska kunna hålla det...men nje...Luleå gör 3-4 innan andra perioden är över. Och det gör att det är match igen..

Den tredje perioden börjar med att Luleå kvitterar till 4-4..suck och sen sätter en Luleåjäkel 5-4 också! det bara sprutade in mål i den här matchen tror jag. Och Brynäs hade tappat en 4-2 ledning...inte bra. Men då dyker Leksandsstjärnan upp och sätter kvitteringen! han jag pratar om heter såklart Jesper Ollas! 5-5 efter 60 min.

I förlängningen skapades inte så mycket...kändes som om båda lagen väntade på straffar....och just straffar blev det. Och hade vi fått sett målfyverkeri i matchen så var det inget vi fick se i straffläggningen direk, så här gick det.

Straffläggningen:
Jakob Silfverberg BIF - Miss
Mattias Persson LHF - Miss
Johan Larsson BIF - Miss
Johan Harju LHF - Miss
Jonas Nordqvist BIF - Miss
Chris Abbott LHF - Miss
Sebastian Lauritzen BIF - Miss
Jonas Vihko LHF - Miss
Jacob Silfverberg BIF - Miss
Niklas Olausson LHF - Miss
Calle Järnkrok BIF - Miss
Simon Hjalmarsson LHF - Miss
Daniel Widing BIF - Miss
Sebastian Enterfeldt LHF - Miss
Sebastian Wännström BIF - Mååål (JAAAAAAAAAAAAAAAAAA)

Johan Fransson LHF - Miss

Och Brynäs tar 2 poäng! men 16 straffar och 1 mål...hm det är inte bra, men huvudsaken Brynäs vann! Men vart var försvarsspelet hos båda dom här lagen? offensiven kan man ju knappt klaga på liksom, men försvarsspelet kan bli mycket bättre!

Nu laddar vi för hockeylördag i Läkerol arena! Brynäs mot Modo 18.30 ! Brynäs måste förbättrar hemmaspelet och jag hoppas verkligen att dom gör det i morgon ! KÄMPA BRYNÄS ! 


"Basse" !! ;)

Här sätter Ryan Gunderson kvitteringen till 1-1 !

Kramkalas älskade Brynäs IF <3

Wännström fixade 2 poäng till Brynäs, med en snygg straff! :D

Brynäs IF 100 år.....oj vad det kommer att firas!!

Idag kom det ut det vi Brynäsfans har längtat efter länge! programmet för Brynäs 100 år. Det kommer bli någonting som Brynäsare att minnas kan jag lova. Jag kommer presentera några saker som kommer att hända under 2012, men firandet tjuvstartar faktiskt den 30 december först, det är då allt tar fart och 2012 kan börja, alltså Brynäs IF:s år!

Invigning av festen 30 december i Läkerol arena!

Brynäs spelar en match mot Växjö och här kommer 100 årsfirandet att invigas. Biljetterna till matchen kommer endast att kosta 100 kr st. Vi som är på plats kommer att få se Andreas Dackell byta tröjnummer till nr 100. Biljetterna till matchen kommer att släppas den 27 oktober.

Oj det här kommer bli en ashäftig match, en invigning på hela året 2012! Självklart kommer jag att vara på plats, det finns egentligen ingenting som kan stoppa mig från den här matchen! 100 kr per biljett, så ska väl ändå Läkerol arena kunna fyllas helt!? jag hoppas det...för här ska firas!

Landskamp i Läkerol arena
Den första maj kommer ett genrep att spelas i Läkerol arena mellan Tre Kronor - USA. Inför ishockey-VM. Vi hoppas få se några Brynäsare i den truppen också!

Ja varför inte...att få se Tre kronor mot USA tackar man inte nej till, hoppas också att det är några Brynässpelare med! coolt!

Födelsedagen 12 maj!
Brynäs IF:s riktiga födelsedag ska såklart firas! Då kommer Läkerol arena hålla en officiell mottagning i entréhallen. Alla är välkomna och det kommer att bjudas på ett spännande program för både stora och små. Jubileumsboken som Brynäs producerar i samarbete med sportförlaget släpps detta datum och författaren Ulf Kriström finns på plats.

Ja den RIKTIGA födelsedagen måste ju såklart firas! Det låter spännande det här..man vet inte så mycket men att besöka Läkerol arena är såklart ett måste! Och jubileumsboken låter spännande...

Ny säsong - Fortsatt firande, fast ännu mera!
På Brynäs hemmapremiär för säsongen 2012/2013 kommer festen att fortsätta. Men redan dagen före hemmapremiären kommer det vara öppet hus i Läkerol arena, där de kommer att inviga en jubileumsutställning om Brynäs IF:s första 100 år. Efter matchen kommer det bli fest! Samtliga spelare som företrätt Brynäs IF kommer att bjudas in och kvällen kommer att innehålla överraskningar, intervjuer och underhållning av alla de slag.

Jubileumsårets Grand finale!
På lördagen den 8 december 2012 är det dags att avrunda årets festligheter. Det gör vi med en knall! På Läkerol arenas parkering kommer en gigantisk arena att byggas upp, där en utomhusmatch mellan Brynäs IF och Timrå IK kommer att spelas. Efter matchen flyttar vi in i Läkerol arena för avslutningsfest! En värdig avslutning på ett späckat jubileumsår.

Oj en utomhusmatch för Brynäs IF! vad häftigt. Det ser jag fram emot! men på Läkerol arenas parkering..jo men visst det kan nog bli riktigt häftigt! oj vad jag längtar!

Det här var en del av det som har planerats, sen står det att det kan dyka upp lite överraskningar här och där. Jag känner på mig att jag kommer få vara med om det kanske häftigaste i mitt liv! det som fattas är bara att få fira ett SM-guld på det här! då finns det ingen lyckligare på hela våran jord kan jag lova! Men ett helt år av firande tillsammans med Brynäs IF! oj ska 2012 bli året jag kommer minnas allra mest? jag tror faktiskt det....och få fira det här tillsammans med världens bästa vänner och Brynässupportrar gör inte det sämre...

BRYNÄS IF 100 år 2012 !!


Det här är en spelare som säkert kommer få representera Tre kronor!

Äntligen en utomhusmatch för mitt kära Brynäs !

Det kommer bli ett häftigt år för Brynäs IF och vi supportrar!

Vänskapen jag aldrig tänker ge upp!

Att du alltid finns där för mig gör mig oerhört trygg. Att du och jag alltid har roligt gör att jag bara vill vara ännu mera med dig. Säg någon gång när vi har varit med varandra och inte skrattat? Jag är ärlig när jag säger att det aldrig någonsin har hänt.

Men jag vet att både du och jag har en allvarlig sida också. Från glädje och en massa skratt till något helt allvarligt, men där har vi varandra där både du lyssnar på mig och jag lyssnar på dig. Tillsammans försöker vi göra det bästa av situationen. Jag lovar att så vill alla ha det, för att veta att man alltid har någon att gå till och att man vet att personen alltid lyssnar är för mig guld värt.

Att vi sedan delar vårt största intresse med varandra gör att det bara blir ännu roligare! vinner Brynäs är vi helt galna...förlorar Brynäs är vi lika galna ändå, fast liiiiiite mindre kanske. Men Galna är vi alltid. Nu har vi även fått våra matchtröjor som bara är min och din. Det är så personligt det kan bli, för tillsammans har vi hittat på namnen Catten och Vargen!

Att vi hittar på galna saker är inte heller ovanligt, att en dag när vi vaknar bara bestämma på tre röda sekunder att idag ska vi gå promenad...och långt ska det vara! Att då först gå en promenad på morgonen som är ganska många kilometer och sen på eftermiddagen/kvällen gå en promenad på tre mil...men jo visst säger det en hel del om oss tillsammans! sen när vi kommer hem är båda helt slut och det värker i hela kroppen! Men varför gör vi det då? Vad är det som gör att vi klarade av båda de här promenaderna? Det är nog ganska enkelt...vi har varandra, det räcker att säga! hade jag gått den där sträckan själv lovar jag att jag hade ringt efter mamma och pappa halvvägs, men tillsammans klarade ..."tillsammans är vi starka" fast där skulle jag vilja tillägga "Tillsammans är vi galna" !

Men är man med varandra nästan varje dag, inte riktigt men nästan, så blir det oerhört jobbigt om någon av oss ger oss ut på äventyr! det blir tomt, oerhört tomt. Men samtidigt kan det vara väldigt nyttigt också att vara ifrån varandra, fast för vems skull då? Det jobbigaste är väl på hockeyn, det märks så tydligt när någon av oss är borta. Och ingen sällskap hem från hockeyn....vem ska då gå och klaga på domaren när inte du finns i närheten? Ne det bästa är när båda är hemma...men semester behöver vi alla....

Jag lovar att det här skulle kunna bli en hel bok, kanske med en titel "Catten och Vargen" eller "En galen vänskap". Ja det finns säkert miljoner titlar till som den boken skulle kunna heta, men nu är jag ingen författare och vill inte bli heller..men visst är vänskap det bästa på hela vår jord?

Sen att jag skulle få den bästa vännen på jorden visste jag inte! För några år sedan var du vem som helst för mig, och jag var vem som helst för dig, vi kanske såg varandra på Konsum här i Stigslund, men vad mer då?...typ..vem är det..och nu är vi världens bästa vänner! Det kan svänga fort i ishockey men jag slår vad om att det kan svänga fort i vänskapen också! för bara "Vips" en kväll på hockeyn i Läkerol arena så pratade vi med varandra och gav varandra sällskap hem, och sen växte vänskapen bara mer och mer...och idag är den som allra bäst!!

Jag ångrar absolut ingenting! För mig är du min allra bästa vän! Ibland kan jag undra över vad det är som egentligen gör att man är en bra vän? och det undrar jag fortfarande över...vad är en bra vän? Nu vet jag...som diiig !!!

Tack för att du finns Catarina !! Dig tänker jag aldrig någonsin släppa...du har en stor plats i mitt hjärta, nu och för all framtid ! jag älskar dig <3

Vår vänskap slår allt!


Hockeyn är vårt störta gemensamma intresse!

Vargen och Catten !!

Föralltid <3


Domarna förstörde Hockeyfesten... och sluta Bråka, vi hejar på samma lag!

I lördags var det dags för den årliga hockeyfesten i Läkerol arena. Det här är en match som man verkligen inte vill missa..det brukar bli en otrolig häftig stämning i arenan.

Matchen började med att Brynäsklacken fixade ett riktigt snyggt tifo, med längder av Brynäsfärgerna. Riktigt häftigt...sen fick hockeyfesten sjunga nationalsången. Sen var matchen igång!

Den första perioden bestod av en sak...ett felaktigt matchstraff på Jonathan Granström! "tackling mot huvudet" IGEN!! men vad är det som händer! 5.00 min pp för Linköping....men som tur var så utnyttjade inte dom det. Granström blev iallafall rosenrasande när han fick reda på straffet...och publiken blev inte lugnare direkt...ett högt BUUUUU hördes nog enda hem hit till mitt rum i Stigslund...för oj vad HELA arenan buade!
I den andra perioden gör Linköping 1-0, men Järnkrok kvitterar till 1-1 !! ett sånt där härligt krigarmål!
I den tredje är det Brynäs som tar ledningen med 2-1 ! det är backen Simon Löf som sätter pucken i nät...nu började det lika Hockeyfest igen! men det varade inte länge för Linköping sätter nämligen 2-2. När det återstår några minuter av matchen hittar domarna en utvisning på en Brynässpelare...och Linköping får chansen att avgöra den här matchen, och inte nog med det, sen hittar dom en TILL utvisning på en Brynässpelare, så Linköping får avsluta matchen i fem mot tre spel....och såklart avgör Linköping på det och Hockeyfesten döör i Läkerolen.....3-2 till Linköping alltså.

Jag tror inte att jag har varit så besviken som jag var efter den här matchen! Att domaren får avgöra en match är det västa som finns...jag kan ta att Brynäs spelar en jävla dålig hockey och förlorar, det kan jag godkänna..men att domaren ska ta ut två Brynässpelare när det återstår ca 2 minuter av matchen är inte korrekt! jag vet inte, Sunkens utvisning var kanske en utvisning inte vet jag....enligt domaren iallafall...men blir så förbannad på det. Sen att Granström fick matchstraff för en huvudtackling, fast det inte ens var en huvudtackling är skandal! han blir även avstängd i torsdagens match mot Luleå. Domarnivån i Elitserien är just nu INTE okej. Brynäs har drabbats jäkligt hårt av det här med "huvudtacklingar" och en usel domarnivå. Ne det måste bli bättre, annars är det bandy vi får titta på i framtiden! för hockey är en sport där man ska få tacklas, sen att det tacklas mot huvudet är inte okej, men då måste de veta vad som är huvudtackling och vad som INTE är huvudtackling. För just nu är allt som en enda stor cirkus!

Brynäs var värda poäng i den här matchen, laget krigar och kämpar oerhört hårt, det var fem mot tre i slutet av matchen som avgjorde det hela..tyvärr!

Sen en annan sak...under matchen hände en mycket tråkig sak i Brynäsklacken, det här hände precis bredvid mig och Cattis. Kamratkompaniet flaggade med sina Brynäsflaggor lite mera än vad de vanligtvis brukar göra..nu flaggade de under matchens gång och inte bara under avblåsningarna. Det här gjorde många i Brynäsklacken irriterande och många skrek att de skulle ta ner flaggorna. När de inte gjorde det så gick en man fram till en av grabbarna och röck undan en flagga. Detta gjorde att han som flaggade blev skitarg och de slog till varandra. Riktigt otäckt att stå nästan mitt i allt. Men som tur var så kom det fram flera poliser nästan direkt! som fixade ordning allt igen....fast inte riktigt då, för nu flaggade de såklart ännu mera och under nästan hela matchen.

Men visst är det tråkigt!! att ett gäng ska förstöra...alla har betalt för att se matchen, det spelar ingen roll om man köpt en sittplatsbiljett eller en ståplatsbiljett, alla har rätt att se matchen! Att det viftas med flaggor gör inte mig någonting, men för guds skull gör det under avblåsningarna då, när matchen är igång vill man se hockey, vi som står där är inte där för att se flaggor! hörde av en supporterpolis att det inte finns nå exakta regler för flaggviftande men att man ska visa respekt för de andra supportrarna som står och tittar på matchen...därför är det perfekt om de bara kan vifta under avblåsningarna. Men i lördags var de som sagt omöjliga, jag hoppas verkligen att Kamratkompaniet tänker på det till nästa match.

För att vi Brynäsare ska bråka med varandra är bara jävligt löjligt! vi hejar faktiskt på samma lag och det ska vi utnyttja till max...genom att TILLSAMMANS sjunga Brynäs till segrar! för direkt efter det där bråket försvann stämningen totalt i klacken. Tråkigt att ett gäng ska bete sig sådär :( Sen kan jag tycka att kamratkompaniet sjunger alldeles för mycket om motståndarna, att de kan dra och de är skit...och ja vette sjutton vad de brukar sjunga...men varför bry sig så jäkla mycket över motståndarna? lägga energi på dom? Det är Brynäs ni hejar på, annars kan ni gå och ställa er på bortastå om det är något annat lag ni hejar på...I Brynäsklacken vill vi ha en bra stämning med bra sång till vårat bästa Brynäslag!

Nästa match för Brynäs är på torsdag då de möter Luleå på bortaplan. Matchen kommer naturligtvis följas på TV hemma hos Cattis! KÄMPA BRYNÄS!


Det är tråkigt att det ska behöva bli bråk i egna lagets supportar.

Och i TV kom vi också...vi ser helt jäkla besvika ut...:(

Kvällens höjdpunkt var inte svårt....den här nya tröjan som jag har fått i julklapp av världens bästa <3 bästa julklappen som man någonsin kan få kan jag lova! iallafall om man är Brynäsare! Tusen tack Cattis <3


1 poäng, tack för Sköldpaddsräddningen Honken !

I onsdags var det bortamatch mot Modo. Brynäs tog med sig 1 poäng från den matchen. Brynäs började matchen med att sätta ett mål...Mats Lavander efter BARA 1 minut och 15 sekunder. Härligt att få en sån inledning. Men Modo kunde både kvittera och sedan ta ledningen innan den första perioden var över tyvärr.

Den andra perioden bestod av ett mål och det var Brynäs som fick kvittera matchen till 2-2 och han var där igen (på sitt kontor) framför mål! den där Mats Lavander! härligt! två mål!

Den Tredje perioden skulle visa sig bli mycket spännande...men såklart skulle Modo få göra ett ledningsmål och 3-2....hm..då kändes det inte direkt så roligt..Brynäs plockade ut Honken och Brynäs pressade, pressade...OCH!! jag fick skrika JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! när klockan stod på 19.20 !! Calle Järnkrok är det som gör det målet! underbart! 3-3 efter tre perioder.

och matchen går till förlängning.....och där avgör tyvärr Modo, men Brynäs kan mycket bättre än vad de visade i den här matchen..så 1 poäng är iallafall jag glad över. Sen kunde Modo lika gärna ha avgjort matchen, men Honken stod för, ja jag blir besviken om inte det blir årets räddning, för oj hur han räddar pucken..han lägger sig på rygg som värsta sköldpaddan och tar pucken i plockhandsken! helt sjukt egentligen, men han är kung! jag säger bara Kung Honken!


Sköldpaddsräddningen..får den nog heta, Honkens otroliga räddning! ;)

Sen alla dessa dumma tacklingar mot huvudet som förekommer i var och varannan match nu för tiden. I den här matchen var det Brynäs Sebastian Lauritzen som fick en rejäl tackling mot huvudet, och blev liggande på isen, men han klarade sig riktigt bra, den kunde ha tagit värre, men det var en ful tackling...och Modospelaren har också stängts av fyra matcher...där en match omvandlas till böter. Men när ska Elitserien få stopp på det här med huvudtacklingar!? det är otäcka smällar det blir...sen straffas spelarna helt olika och inte alls rättvist enligt mig..jag vet inte om de som bestämmer har klart för sig vad det är som gäller..känns som om de bara säger att den spelaren får så många matcher och den spelaren så många matcher, fast tacklingarna ser helt olika ut...ja, jag vet inte, jag är inte insatt i det där alls...men det jag vet är att Brynäs har drabbats väldigt hårt med det här med tacklingar mot huvudet...

Här får ni se hur tacklingen mot Lauritzen ser ut...inte schysst alltså!




Men nu glömmer vi den här matchen i tittar framåt! imorgon är det dags för publikfest och Hockeyfest i Läkerol arena! det är en match man som Brynäsare inte får missa! det är grymt att vara på plats! Brynäs-Linköping 16.00 i Läkerol arena! KOM DU OCKSÅ !

Lars Jonsson hade ingen bra kväll...Brynäs sämsta insats på hemmaplan

Vinst borta mot Timrå i lördags! men vinsttrenden fick inte vara länge, igår var det återigen dags för hemmamatch i Läkerol arena. Men det blev ingen höjdarmatch alls! Skellefteå tog med sig 3 poäng i bagaget och reste hem dom, medans Brynäs fick skämmas.

3-2 till Skellefteå blev slutresultatet. Brynäs mål gjordes av Martin Johansson och sen var Mads Hansen tillbaka och han stänkte in en puck, men det räckte inte den här kvällen..Brynäs hade inte den fart de kan och ska ha, passningarna gick inte på klubbladen, ne det var helt enkelt inte Brynäs kväll det här!

Det var inte Lars Jonssons kväll heller, inte för fem öre....första målet för Skellefteå får han ta på sig, han slarvade nämligen på offensiv blå linje. Andra målet för Skellefteå styr han in själv, alltså Lars Jonsson...Kan inte ha varit någon rolig kväll för stackars Jonsson. Man kan inget annat än att tycka synd om honom...Men visst har han varit lite för slarvig och dålig de här första matcherna? för dålig för att vara en landslagsback...ne skärpning Lars Jonsson, det är lite knepigt att Tommy Jonsson ger honom forsatt förtroende när han är så usel i matcherna..jag hoppas för hans skull att han skärper till sig....Annars är Lars Jonsson en viktig back för Brynäs!

En annan spelare man kan kasta lite kritik över är Daniel Widing. Man ser att han jobbar,jobbar,jobbar men målproduktionen har inte kommit igång för honom. Igår kom han iallafall till riktigt bra lägen...men pucken ska IN i mål bara, det är det som saknas. Men sen är det riktigt bra att han kommer till målchanser, för skulle han inte göra det då skulle det vara ännu värre...men man ser att han kämpar och tar i..men man bara undrar när målen ska komma..skulle kunna tro att han gör ett mål på lördag då hockeyfesten är på plats! det tror jag!

Om vi ska lyfta fram de spelare som var bra igår så var det fjärdekedjan som var strålande, de stod för de både målen! en kedja med Ollas, Johansson och Hansen! Det var kvällens bästa kedja det, de andra såg man inte mycket av...sen får vi inte glömma bort att "Honken" gör en till riktigt stabil insats!

Ne nya tag nu Brynäs och bättre spel! bortaspelet har sett riktigt bra ut, men hemmaspelet verkar de ha tappat lite tycker jag...så vi kommer alltså få se en riktigt bra match imorgon mot Modo i Ö-vik då? jo det tror jag! sen är nästa hemmamatch på lördag då det är dags för Hockeyfesten! det är någonting alla vill vara med och uppleva! för vilken stämning!

Men alltså...jag kom att tänka på en sak, Alla lördagsmatcher Brynäs har spelet, så har de vunnit! hör bara på det här..Brynäs - HV71 3-1....Färjestad-Brynäs 1-4....Brynäs-AIK 4-3....Timrå-Brynäs 1-3...Innebär det en RIKTIG Hockeyfest på Lördag !!??

Nje ingen höjdarmatch av dessa grabbar igår....

Lars Jonsson hade ingen rolig kväll igår

Martin Johansson hade en bättre kväll med 1-0 målet !

1 mål efter 18 sek och en onödig tackling av Bertilsson...det var den matchen det.

I torsdags var det hemmamatch för mitt kära Brynäs IF igen. Det var Luleå som kom på besök. 1-0 till Luleå efter bara 18 sekunder. Och det var faktiskt det enda målet som kom i den här matchen, tråkigt nog.

Matchens snackis efter matchen var Simon Bertilssons tackling på Berglund i Luleå. Om den var ful eller schysst...Bertilsson kommer i full fart och Luleåspelaren håller huvudet ner och tittar på puck. När Bertilsson tacklar honom olyckligt så att Luleåspelaren blir liggande på isen i flera minuter. Tacklingen tar mot huvudet, men det var absolut inte meningen att den skulle ta så illa. Bertilsson fick matchstraff och matchen fick avbrytas 10 minuter. Det här skedde fem minuter innan matchens slut. Som Brynäsare kändes den här matchen redan körd, för Luleå fick ju spela fem minuter powerplay och det var fem minuter kvar av matchen. Luleåspelaren kördes med ambulans till Gävle sjukhus, och publiken applåderar när båren lyfts in i ambulansen, riktigt sportsligt gjort !

När sedan matchen återupptas så är Brynäs riktigt nära att få in en kvitteringspuck. Nordqvist prickar innsidan stolpen. hm...ja det var Brynäs i den här matchen..stolpe, på mållinjen eller så stod den duktiga Johan Gustafsson i vägen för Brynäs. Matchen slutar 1-0 till Luleå.

En hjärnskakning och en skadad axel blev det för Berglund. och nu anmäls Bertilsson till Disciplinnämden och kan få flera matchers avstängning.

Så här säger Bertilsson själv:
"– Det är en vårdslös grej och det blir inte alls bra. Men jag hoppas alla inser att det absolut inte är meningen. Det går väldigt fort där ute och det är ett beslut som tas på någon tiondels sekund", säger Bertilsson till Gefle Dagblad.

Jo visst var det onödigt av Bertilsson att göra den tacklingen....men som han säger själv så går det så otroligt fort därute och man ska hinna tänka på någon tiodelssekund..ibland gör man då lite "okloka" beslut. Jag själv tycker aldrig det är roligt när spelare skadas pga en tackling. Men den tog väldigt illa....men samtidigt tycker jag att det är en schysst tackling...visst den tar mot huvudet, men det är för att Luleåspelaren tittar ner på isen och har inte koll på spelet..och då kan det bli som det blev. Men tacklingar mot huvudet är aldrig roligt och det hör inte till ishockeyn i huvudtaget. Men ibland händer det, och jag tycker inte att det är fel att Bertilsson får stängas av någon match...men vi pratar om NÅGON match och inte som Micke Renberg vill, typ 10 matchers avstäning, ne dröm och glöm Renberg! Bertilsson är inte en "buse" som åker runt och tacklar sönder spelare, utan han är en så kallad BRA tacklare...och den här gången tog den olyckligt, men för det ska han inte straffas så jäkla hårt....

Ne det här har blivit en stor snackis...hur många matcher Bertilsson ska ha och om tacklingen var schysst eller oschysst..jag är mest glad att det gick bra för Luleåspelaren...men inte mer än fyra matchers avstäning anser jag! men beslutet kommer att tas på måndag.

Annars var Brynäs spel inte alls så bra som de verkligen kan...alldeles för mycket spel ute vid sargerna och inga gubbar framför målet. Ne och sen måste jag ärligt talat säga..vilken tråkhockey Luleå hockey spelade i den här matchen. okej de gör mål efter 18 sekunder, men sen lägger de sig på försvar hela matchen typ..går bara framåt när lägerna kommer..ne skittråkig match. Var glad att det var ca 4700 pers som hade letat sig upp till Läkerolen den här kvällen...för det här spelet lockar inte fler människor på måndag när det är match mot Skellefteå. Klacken gör också sin sämsta match för säsongen. Ingen fart alls...

Ne allt måste blir bättre till kvällens bortamatch mot Timrå. Jag hoppas få se en härlig och underhållande match på TV. Med mycket skridskor från Brynäs sida. Kom igen nu Brynäs och visa vad ni kan !


Lavander mot sina gamla lagkamrater

Honken gör en bra match i kassen !

Bertilssons "onödiga" tackling


Hösten är välkommen !

Efter en hel dag på praktiken så kände jag att jag ville komma ut i naturen lite. Och det som lockade mig mest var det otroliga fina höstvädret. Tänkte om jag skulle kunna fånga några fina höstbilder med kameran. Jag blev inte så jättenöjd men några härliga bilder fick jag nog till. Det känns inte som om hösten riktigt har tagit fart ännu...bladen har inte fått de där riktiga höstfärgerna på sig. Men visst är hösten här...


Bladen börjar ruttna...

Fina färger på löven...

Underbar höstbild !

Några borttappade vantar på en sten i skogen :) någon som saknar?


Laddar med "ploppar! inför Växjö-Brynäs !

En timme kvar till matchstart mellan Växjö - Brynäs...ska det bli Brynäs fjärde raka vinst? eller kommer Växjö vinna hemma i Vida arena?

Jag tycker vi laddar upp med lite "ploppande"....vi laddar upp med Brynäs Introlåt! 3.36 in i låten får ni höra "ploppandet" som hörs när Brynäs skrinnar ut på isen!

LYCKA TILL IKVÄLL BRYNÄS !!



Ännu en underbar seger....och vilken stämning i Läkerolen !

En ny lördagsmatch i Läkerol arena! Denna gång mot gnagarna och råttfjollerna AIK. Ett AIK som har förlorat sina senaste två matcher, samtidigt som Brynäs har vunnit två raka matcher...hur skulle det sluta på Lördagskvällen i Läkerol arena då tro?

Brynäs skrinnar ut på isen inför 6972 åskådare som får se det härliga introt och höra en riktig discolåt, där man hör "ploppandet" av champangeflaskor i bakgrunden...riktigt häftigt! ett tecken på att man ska skaffa champange till våren kanske? förstafemman presenteras...."och i kassen ikväll har vi nr 40 Johan Holmqvist!" underbart att höra det vrålet som kom från ståplats då! han är tillbaka, han fick nu stå i kassen i Läkerol arena igen!

Matchen då...den börjar i ett högt tempo och redan efter ca fem minuters spel så får vi hemmafans jubla. Det är Sebastian Lauritzen som sätter 1-0 till Brynäs...2-0 görs av Daniel Widing tio minuter in i period nr 1. Skulle vi få en AIKkross tro? nja inte riktigt då...AIK reducerar faktiskt i den första perioden och 2-1...men Brynäs ville annat! kvällens heta spelare Sebastian Lauritzen sätter 3-1 till Brynäs innan period 1 är slut...

Period två är igång och det är en riktig underhållande hockeymatch. Lagen byter chanser med varandra...men det är Brynäs som gör nästa mål...och 4-1 ! Andreas Dackell blir målskytt!! och nu var det bara hockeyfest för hela slanten i Läkerol arena...laget spelade jättebra och klacken var hur bra som helst...sittplats var med och sjöng de med! det var en riktig höjdarmatch...både på läktaren som på isen! men det roliga tystnade lite när AIK reducerar till 4-2 och inte långt efter gör de också 4-3 och det var match på blodigt allvar igen. "puuuust"

Period nummer 3 blir en mycket spännande period....ett mål i ishockey är ingenting! jag började se att laget backade hem lite väl mycket ibland kanske...och AIK skapade chans på chans....men lyckades inte få in pucken...jag kommer ihåg att sista minuten vågade jag knappt titta...för det är sådan skillnad om Brynäs skulle släppa in en puck när det återstår någon minut bara eller om de håller i och vinner matchen...det är verkligen total sorg eller total glädje i det! och när AIK får en JÄTTEchans i sista sekundrarna så klarar jag inte av att titta, men där stod han!! våran egna Johan "Honken" Holmqvist och visade att formen från 99 inte är borta...han räddar 3 poäng åt Brynäs den här matchen! och jublet var högt, öronbedövande och helt fett UNDERBART! Brynäs gjorde det igen! vann tre poäng! tredje matchen i rad!

När sedan laget blir inropat av oss Brynäsfans...så finns det bara en sak att säga...KÄRLEK<3 Det finns inget som är så underbart som att få se detta underbara lag spela ishockey ! Jag citerar Stisse Åbergs krönika i dagens tidning...
"Jag tar inte segern, Honkens vinst i Läkerolen, eller något annat som tecken på att det finns en tendens redan nu. Men stämningen i Läkerolen var rätt härlig, och klacken var bra och inropningen av laget var en slags kärleksförklaring som man ska komma ihåg om förluster börjar stå som spön i backen senare i vinter."

Jag kan inget annat än att hålla med Stisse om det här..och visst kommer förlusterna att komma senare i vinter..men det är någonting stort på gång i Brynäs IF....jag känner det överallt! från lilltån till toppen av huvudet. Sen vart det tar vägen får vi se senare i vår...men jag vet och känner vad det är....ni kommer väl ihåg introlåtens "champangeploppar"? jo just det.....

Champangeploppar hörs i Läkerolen nu förtiden...

4-1 mot Färjestad, 4-2 mot Djurgården och 4-3 mot AIK! underbart Brynäs...och nu laddar vi om inför morgondagens match mot Växjö i Vida arena! kommer fjärde raka vinsten eller sätter Växjö stopp för det? jag följer matchen på TV och hoppas på en Brynäsvinst! för det skulle smaka mumma det! KÄMPA BRYNÄS!

Bilder från lördagens 4-3 seger över AIK !

Honken var äntligen tillbaka i Brynäskassen igen! och han var GRYM !

"Basse" var Brynäs hetaste spelare i matchen...tillsammans med Johan Holmqvist !

Brynäsklacken gör det som vanligt jäkligt bra !

Dackell gjorde en kanonmatch han med och fick vara en av målskyttarna också!


GULDET SKA HEM.....GULDET SKA HEM...GULDET SKA HEM TILL GÄVLE IGEN!!....
Det får avsluta detta inlägg och en ramsa som sjöngs av Brynäsklacken efter vinsten! det är på tiden nu kära vänner....att ett lag som Brynäs ska få gå hela vägen till SM-bucklan...det är tidig höst...jo jag vet...men om sex månader är guldet hemma i Gävle igen!

RSS 2.0