Ännu en underbar seger....och vilken stämning i Läkerolen !

En ny lördagsmatch i Läkerol arena! Denna gång mot gnagarna och råttfjollerna AIK. Ett AIK som har förlorat sina senaste två matcher, samtidigt som Brynäs har vunnit två raka matcher...hur skulle det sluta på Lördagskvällen i Läkerol arena då tro?

Brynäs skrinnar ut på isen inför 6972 åskådare som får se det härliga introt och höra en riktig discolåt, där man hör "ploppandet" av champangeflaskor i bakgrunden...riktigt häftigt! ett tecken på att man ska skaffa champange till våren kanske? förstafemman presenteras...."och i kassen ikväll har vi nr 40 Johan Holmqvist!" underbart att höra det vrålet som kom från ståplats då! han är tillbaka, han fick nu stå i kassen i Läkerol arena igen!

Matchen då...den börjar i ett högt tempo och redan efter ca fem minuters spel så får vi hemmafans jubla. Det är Sebastian Lauritzen som sätter 1-0 till Brynäs...2-0 görs av Daniel Widing tio minuter in i period nr 1. Skulle vi få en AIKkross tro? nja inte riktigt då...AIK reducerar faktiskt i den första perioden och 2-1...men Brynäs ville annat! kvällens heta spelare Sebastian Lauritzen sätter 3-1 till Brynäs innan period 1 är slut...

Period två är igång och det är en riktig underhållande hockeymatch. Lagen byter chanser med varandra...men det är Brynäs som gör nästa mål...och 4-1 ! Andreas Dackell blir målskytt!! och nu var det bara hockeyfest för hela slanten i Läkerol arena...laget spelade jättebra och klacken var hur bra som helst...sittplats var med och sjöng de med! det var en riktig höjdarmatch...både på läktaren som på isen! men det roliga tystnade lite när AIK reducerar till 4-2 och inte långt efter gör de också 4-3 och det var match på blodigt allvar igen. "puuuust"

Period nummer 3 blir en mycket spännande period....ett mål i ishockey är ingenting! jag började se att laget backade hem lite väl mycket ibland kanske...och AIK skapade chans på chans....men lyckades inte få in pucken...jag kommer ihåg att sista minuten vågade jag knappt titta...för det är sådan skillnad om Brynäs skulle släppa in en puck när det återstår någon minut bara eller om de håller i och vinner matchen...det är verkligen total sorg eller total glädje i det! och när AIK får en JÄTTEchans i sista sekundrarna så klarar jag inte av att titta, men där stod han!! våran egna Johan "Honken" Holmqvist och visade att formen från 99 inte är borta...han räddar 3 poäng åt Brynäs den här matchen! och jublet var högt, öronbedövande och helt fett UNDERBART! Brynäs gjorde det igen! vann tre poäng! tredje matchen i rad!

När sedan laget blir inropat av oss Brynäsfans...så finns det bara en sak att säga...KÄRLEK<3 Det finns inget som är så underbart som att få se detta underbara lag spela ishockey ! Jag citerar Stisse Åbergs krönika i dagens tidning...
"Jag tar inte segern, Honkens vinst i Läkerolen, eller något annat som tecken på att det finns en tendens redan nu. Men stämningen i Läkerolen var rätt härlig, och klacken var bra och inropningen av laget var en slags kärleksförklaring som man ska komma ihåg om förluster börjar stå som spön i backen senare i vinter."

Jag kan inget annat än att hålla med Stisse om det här..och visst kommer förlusterna att komma senare i vinter..men det är någonting stort på gång i Brynäs IF....jag känner det överallt! från lilltån till toppen av huvudet. Sen vart det tar vägen får vi se senare i vår...men jag vet och känner vad det är....ni kommer väl ihåg introlåtens "champangeploppar"? jo just det.....

Champangeploppar hörs i Läkerolen nu förtiden...

4-1 mot Färjestad, 4-2 mot Djurgården och 4-3 mot AIK! underbart Brynäs...och nu laddar vi om inför morgondagens match mot Växjö i Vida arena! kommer fjärde raka vinsten eller sätter Växjö stopp för det? jag följer matchen på TV och hoppas på en Brynäsvinst! för det skulle smaka mumma det! KÄMPA BRYNÄS!

Bilder från lördagens 4-3 seger över AIK !

Honken var äntligen tillbaka i Brynäskassen igen! och han var GRYM !

"Basse" var Brynäs hetaste spelare i matchen...tillsammans med Johan Holmqvist !

Brynäsklacken gör det som vanligt jäkligt bra !

Dackell gjorde en kanonmatch han med och fick vara en av målskyttarna också!


GULDET SKA HEM.....GULDET SKA HEM...GULDET SKA HEM TILL GÄVLE IGEN!!....
Det får avsluta detta inlägg och en ramsa som sjöngs av Brynäsklacken efter vinsten! det är på tiden nu kära vänner....att ett lag som Brynäs ska få gå hela vägen till SM-bucklan...det är tidig höst...jo jag vet...men om sex månader är guldet hemma i Gävle igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0