Nu kommer skräckveckan Brynäs ! Modo, Frölunda och sist DIF

Kalla det skräckvecka eller dödens vecka eller elitseriens dödsvecka, inte vet jag men hejar man på ett lag som Brynäs if när vecka 5 kommer smygande så har man en stor anledning att kalla veckans tre matcher för skräckmatcher...

Först en titt på den del av tabellen som är spännande nu när det återstår 11 matcher av Elitserien...

6. Brynäs IF...............64
7. Djurgården IF.........64
8. Modo Hockey..........60
________________________
9. Södertälje SK.........60
10. Frölunda HC..........60
________________________
11. AIK......................57
12. Timrå IK...............56

Där har vi tabellen just nu...det skiljer alltså åtta poäng mellan 6:an Brynäs och 12:an Timrå.. och det är 11 matcher kvar det.. alltså 33 poäng att spela om!  det kan hända mycket i den här tabellen tills dess. Men det är dom här lagen det kommer att handla om, vilka tre lag tar sig till slutspel och vilka två till "ingemansland" och vilka två får uppleva en annan rysare, vid namn kvalserien... ?? ja det kan ingen svara på just nu. Men en sak är säker, det kommer bli kamp enda in i det sista.. Jag tror på att Brynäs, Modo och Djurgården tar sig till slutspel! sen har jag ingen aning vilka som får kvala, men tänk om Frölunda skulle få kvala? ojoj, vilken press, fast det är det för alla lag men en sån storklubb som Frölunda.. ja skulle de verkligen klara av pressen? ingen aning men lite coolt skulle det vara om Frölunda skulle få kvala sig kvar i elitserien.. jaja vi får se vad som händer..

Men iallafall tillbaka till Brynäs skräckvecka.. kolla in de tre matcherna som ska spelas i veckan.. samtidigt som ni tar en titt i tabellen...

1/2 Brynäs - Modo (alltid bra med hemmafördel, men se upp för Modo!)
3/2 Frölunda - Brynäs (Brynäs brukar spela bra i Scandinavium)
5/2 Brynäs - Djurgården ( en riktig skräckmatch, både på isen och läktaren)

Alltså 2 hemmamatcher och en bortamatch.. Men det jag inte gillar är att det är så kallade "bottenlag" som Brynäs möter den här veckan, nja kanske inte Frölunda då men just nu är de ett bottenlag.. men mot dom har Brynäs inte plockat många poäng.. dags att visa att man kan göra det nu när skräckveckan är inne. Brynäs möter alltså tre lag i veckan som är i samma sits som Brynäs.. Det kommer bli en oerhört kamp mellan alla lagen.. det viktigaste är att Brynäs plockar poäng i någon av de 3 matcherna, de har inte råd att förlora alla matcher.. då är Brynäs på Kvalserieplats innan den här veckan är över... Den här veckan kan vara avgörande om Brynäs spelar slutspel eller kvalserien den här säsongen... det säger hur viktig vecka 5 är! nu kör vi Brynäs! visa att ni kan krossa bottenlagen också!


Skräckveckan är här....


Låt mig se att veckan slutar med ett enda stort kramkalas !



Och där var ännu en svit bruten! "ingenting är omöjligt" när det gäller Brynäs IF !

ännu en match i Läkerol arena ikväll! denna gång mot serieledarna HV71.. alltså ett topplag.. alltså poäng för Brynäs del.? :) jag var grymt nervös hela dagen.. jag kände på mig att det här skulle bli en rysare och väldigt tufft. Men ändå fanns det en liten vän på min axel som sa: Lugn nu Alex, Brynäs fixar poäng ikväll! min vän på axeln skulle för tusan få rätt !

Nu tar vi oss til matchen och period nummer 1, där Brynäs inte riktigt hade vaknat till, för de var inte riktigt med i matchen, och det visades sig att HV skulle utnyttja det tyvätt, 0 - 1 till HV efter 1.14.. hm.. inte bra av Brynäs, men Niklas Svedberg låg och simmade och var totalt chanslös på den pucken.. Men Brynäs började sedan åka skridskor och få till ett riktigt snyggt anfallsspel.. snart skulle det komma utdelning, trodde jag då.. men det som hördes var.. pang, kling bong och kling igen.. stolpe hit och stolpe dit och ribba ut och allt möjligt, den där Larsson i HV målet hade en del tur... men måste lägga till en del skicklighet i det också. Deras målvakt växte mer och mer fram till ett spöke för Brynäs... HV satte 0 - 2 pucken i mål också, men dock blåste domaren av för offside, tack för den! dock vart det vilda protester av experter på expressen.se. De tyckte inte alls att det skulle vara offside, att HV blev blåsta på ett mål.. men hallå experter skärp er ! dock såg jag inte situationen så bra men domaren har alltid rätt!
Den första perioden slutar 1 -  0 till HV71.

Den andra perioden fortsätter i högt tempo och bra spel från främst Brynäs sida. Brynäs får också utdelning, fem minuter in i perioden sätter framtidsstjärnan 1 - 1 , eller vadå framtidsstjärna, han ÄR ju en STJÄRNA redan ! Det målet var grymt skönt! Efter målet är det Brynäs som pressar HV riktigt bra! man får dock ingen utdelning, för period nummer två slutar 1 - 1.

En spännande tredje period att vänta alltså.. Det är bortalaget som återtar ledningen igen, 1 - 2 görs av HV tre minuter in på perioden. Det var ett tungt mål för Brynäs.. men inte gav Brynäs upp för det.. cirka 7 minuter in på perioden sätter Brynäs dit kvitteringen till 2 - 2, det är norsken Mads Hansen som gör det ! den gubben är grym! ;)
Nu väntade långa spännande minutrar fram över.. hur skulle den här matchen egentligen sluta? skulle matchen gå till straffar så var det väl läge att gå hem, för där har Brynäs ingen chans. Men att tala om CHANS, det var precis vad Brynäs fick i slutet av matchen, när det återstod 2 minuter av matchen så drar HV på sig en utvisning.. Brynäs skulle alltså få avlsluta matchen i powerplay.. Brynäs hade chans att sätta dit pucken.. men HV hade en storspelade målvakt i kassen.. dock var det inga "pling", "dong" som lät den här gången utan måvakten tog puckarna.. Matchen slutar alltså 2 - 2 efter ordinare tid, det väntades alltså förlängning i Läkerol arena..

I förlängingen hände inget speciellt, nån målchans åt både håll, men inga mål.. det skulle alltså bli ett STRAFFDRAMA igen ! 1 poäng hade Brynäs.. men 2 skulle sitta jäkligt fint ! men i en straffläggning skulle det inte gå vägen eller??? Låt oss följa straffläggningen...

Teemu Laine HV71 - Miss  (ett jubel)
Calle Järnkrok BIF - Miss   (ett NEEEJ)
Oscar Sundh HV1 - mål  (nej jäklar, nu kanske man ska gå hem, eller nej vänta...)
Jacob Silfverberg BIF - MÅÅÅL (JAAA, ne nu stannar jag ! )
Kristopher Beech HV71 - Miss (JAAAA) 
Magnus Kahberg BIF - miss (men Kahnberg då, sätt pucken i måål)
Oscar Sundh HV71 - miss (SVEDBERG!)
Jacob Silfverberg BIF - miss (skiiit)
Fredrik Bremberg HV71 - Mål ( åh skit, nu måste Brynäs sätta sin!)
Eero Somervuori BIF - MÅÅÅL ( Tack Eero the HERO!)
Fredrik Bremberg HV71 - miss ( yes, nu tar vi det här!)
Eero Somervuori BIF - miss  (nehe inte den här gången heller)
Juuso Hietanen HV71 - Mål ( ska den jäveln få avgöra igen!?)
Eero Somervuori BIF - Måååål (så vart inte fallet, tack Eero the Hero för det!)
Fredrik Bremberg HV71 - Mål (ajajaj, Brynäs sätt straffen nu! )
Eero Somervuori BIF - Mååål ( JAAA, den där Eero är kung!, ska han få avgöra också?)
Juuso Hietanen HV71 - miss (JAA, du ska inte få bli hjälten Juuso!)
Jacob Silfverberg BIF - Miss ( ska det här aldrig ta slut eller??)
Teemu Laine HV71 - miss ( JAA, nu Brynäs AVGÖR! In med Eero igen!)
Eero Somervuori BIF - MÅÅÅÅÅÅÅÅL (och där bröt det ut i ett grymt häftigt jubel i Läkerol arena)



Ja ni ser själva, det behövdes alltså 20 straffar innan Brynäs kunde vinna den första straffläggningen för säsongen! men OJOOJOJ VAD SKÖÖÖN - T !!! Brynäs bröt en svit i torsdags då de besegrade Karlstadslaget Färjestad med 2 - 1 ! 3 härliga poäng som inte har kommit där sen 2002! Brynäs bröt en annan svit ikväll! Innan matchen idag hade Brynäs inte vunnit en enda straffläggning.. ikväll gjorde man det efter 20 straffar! i torsdags skrev jag i mitt blogginlägg att "ingenting är omöjligt" när det gäller Brynäs, jo det skulle vara att de aldrig vinner på straffar då! vi säger så här i kväll ! "ingenting är omöjligt" när det gäller Brynäs IF !! jo jag har faktiskt en sak... att de inte kan vinna mot ett "bottenlag" men det fixar vi på tisdag! Modo hemma i Läkerol arena! snacka om viktig match! var den idag viktig, så är den på tisdag dööödsviktig! men jag vill och jag SKA få skriva på tisdagskväll "INGENTING ÄR ÖMÖJLIGT" när det gäller Brynäs IF ! för då har jag för sjutton ingenting mer att klaga på ! men Modo först på tisdag Brynäs!!

Vilken underhållning det var i dagens match! alla som inte var där missade något otroligt underhållande.. glöm "Stjärnorna på slottet" som var klockan 20.00, vad är det för underhållning egentligen?? kvällens underhållning var på isen i Läkorol arena! säg så här " Sjärnorna på isen" eller ännu bättre "stjärnorna i Brynäs" Brynäs är inne i en grym härligt trend, 6 matcher i rad med poäng, dock inte trepoängare allehopa, men poäng är alltid poäng! Låt det bli den sjunde på tisdag! om jag var nervös innan matchen idag, vad lär jag vara på tisdag då?? ojoj men kära vänner och bekanta, det är det här som kallas ishockey... underhållning på hög nivå! spännande enda in i det sista! Men kvällens match kan vara den bästa insatsen för säsongen, inte vet jag men det var verkligen hög nivå på matchen! och publiken! En lördagskväll man aldrig lär glömma!!... Tack för mig! Bamsekramar till alla Bryäsare där ute i landet!!!

Får inte glömma en sak, min lilla vän på axeln fick rätt idag! lugn Alex, Brynäs fixar poäng! den där vännen på axeln får gärna viska i mitt öra på tisdag " Lugn Alex, Brynäs fixar alla 3 poäng i kväll" om det blir sant, så ska min vän på axeln alltid vara min BÄSTA VÄN!! <3



Hjärtat klappar för Brynäs! i kväll kände jag det i hela kroppen ! pulsen ville jag inte ens veta..

Poäng mot Färjestad kände jag nästan på mig att det skulle bli, men bara nästan.. En blytung förlust senast gör att Brynäs var heltaggad till dagens bortamatch mot Färjestad. Jag själv hade redan kollat in tågbiljetten, utifall om det skulle bli så att jag skulle ta första bästa tåg ner till Karlstad för att slå den där avgörande straffen... vilket i för sig skulle vara rätt häftigt, men tror ni verkligen att jag, lilla jag skulle sätta en straff på färjestads målvakt Alexander Salak?? nja kanske om Jörgen Jönsson hade vikarierat som målvakt denna kväll.. men så var inte fallet..

okej vi säger så här: Glöm tågbiljetten som skulle ta mig ner till karlstad, släng biljetten eller gör vad som helst, käka upp den vettja!, glöm den blytunga förlusten mot AIK i tisdags, Glöm att Brynäs inte har vunnit över Färjestad i Karlstad sen 2002! alltså fått med sig 3 poäng.. Glöm varenda liten grej.. men en sak ska ni komma ihåg! lova mig det! och det är "ingenting är omöjligt" det är någonting som stämmer det! hör bara på det här:

Låt oss hoppa in när matchuret står på 14.57, då görs det första målet och det är hemmalaget Färjestad som tar ledningen, 1 - 0 till hemmalaget alltså efter den första perioden. Mer än så hände det inte.. inget direkt viktigt iallafall.

Den andra perioden är cirka fyra minuter lång när nästa mål kommer, den här gången är det Brynäs som kvitterar till 1 - 1 ! inte vem som helst som gör målet heller. en RIKTIG VARG!!  ja vargen Granström lär ju trivas rätt bra där nere i Karlstad där han har en flock av vargar på andra sidan isen.. och ja visst trivdes den RIKTIGA vargen! för åtta minuter in på perioden är han framme igen och får assist på Somervuoris måååål! 2 - 1 till Brynäs alltså efter två spelade perioder.. alltså en till spännande tredje period, ja ni vet ju hur den i tisdags slutade.. men just jag, det skulle vi glömma ! en sak som hände i den här perioden var även att Sundqvist och Axelsson hade ett slagsmål på isen, där båda fick matchstraff... ja man kan ju fråga Axelsson hur han vågade ta en fight mot Brynäs starkaste och bäste back Jörgen Sundqvist.. han är inte att leka med direkt! :)


Här kommer Brynäs kvitteringen till 1- 1. Det är Granström som är framme!

Den tredje perioden bestod av EN sak.... en lååång väntan till matchuret skulle stå på 20.00 ! för var det någonting Brynäs var värda i den här matchen så var det 3 poäng ! för som de kämpade och slet som ja just det VARGAR fast kanske låter bättre med TIGRAR! 2 - 1 till Brynäs stod sig länge och länge och länge... ja som Brynäsare låg man på golvet de sista minutrarna, eller ja var jag ens i medvetande?? för vilken plåga alltså.. man vet hur viktig dom där 3 poängen verkligen är för Brynäs i detta läge.. sen ser man på TV:n att det plingar till.. och bottenlagen har vunnit i de andra arenorna, förutom Frölunda då.. men den nervositeten som finns i en då går inte att beskriva....det är då man verkligen kan säga att HJÄRTAT KLAPPAR FÖR BRYNÄS! för oj vad det klappade, man kände det i hela kroppen.. ville inte ens veta min puls i det läget, ibland kan man faktiskt fundera på om det är hälsosamt att heja på ett lag som Brynäs IF ?? eller är det bara mina nerver som inte klarar av det?, jag skulle helt enkelt inte överleva på en finalmatch.. det skulle inte mina nerver klara av helt enkelt! slutminuten har aldrig varit så lång som den verkligen var i dagens match.. men sen hör man den där signalen.. och ett jättestort JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! skriks ut och grannarna måste ju fundera om man håller på att bli mördad eller något, för oj vad vi skrek! och oj vilken härlig seger!


Dom här två stod för mycket i den här matchen !


Hjärtat klappar för Brynäs IF ! <3

Jag vet inte vad man ska säga... jag ÄLSKAR Brynäs IF räcker! det är så starka ord i mig så det räcker gott och väl! vilken laginsats alltså! det tog alltså från 2002 till 2011 innan Brynäs kunde ta en 3 poängare i Karlstad mot Färjestad! men så dom gjorde det! blev man tårögd i tisdags så var det rena glädjefnattet idag! det svänger fort i hockey... ok ni kommer väl ihåg en sak ni skulle komma ihåg.. "ingenting är omöjligt" ne Brynäs ni visar att ingenting är omöjligt att slå Färjestad på deras hemmaplan! det där med straffar har ni fortfarande någoting att bevisa att ni kan vinna på.. men det skiter vi i en kväll som denna....

Ny viktig match på lördag i Läkerol arena igen! mot HV71, ett topplag = 3 poäng till Brynäs! ja vi får se men snacka om att laget kommer bli stärkta av den här segern! dom tar nog bara HV71 i bara farten på lördag! Brynäs har fem raka matcher där de har plockat poäng ! Brynäs är på G ! ne Brynäs är på väg mot SLUTSPEL!

Brynäs spel den här säsongen har varit ett mysterium verkligen! man dalar upp och ner som frittfall på Gröna lund, man vinner mot topplagen men tar inte många poäng mot de så kallade "bottenlagen" och ja.. vad hejar man på för lag egentligen!? världens bästa jag vet ! vart det här ska sluta vet bara de som lever i framtiden.. jag vet absolut ingenting, det jag vet är att Brynäs just nu ligger 7:a i tabellen, mer än så vet jag inte.. mer än så vill jag inte veta heller.. det får vi se! jag hoppas på en sak... det jag hoppas på får ni se efter grundserieomgångens slut, det är då vi vet.. nu är det tack och godnatt! ännu en gång: JAG ÄLSKAR ER BRYNÄS !!!


Ingen alkohol = färre besökare = ingen stämning !



När man slog upp Gefle Dagblad på eftermiddagen.. så får man se denna artikel.. men hallå! Brynäs får alltså inte servera alkohol på matcherna efter den 28 februari. Pga av att det sköts inte tillräckligt bra. Och att de under 18 år har fått komma in i barerna som de egentligen inte får.

Jag själv har aldrig suttit i någon bar och tagit nått att dricka, så jag kan själv inte säga hur det hat sköts, men det är inget man har märkt av direkt..
Men får ingen alkohol serveras i Läkerol arena kommer det inte heller några besökare, så är samhället idag, Alkoholen lockar för mycket tyvärr... Som Brynäs klubbdirektör Hans - Göran Karlsson säger, att om de nu har gjort något fel så kan de väl iallafall få en chans att rätta till problemet innan de säger att all alkohol förbjuds i Läkerol arena.. hm.. När alkohol inte bör serveras är när Djurgårdssupportrar kommer till Läkerolen för då blir det kaos.. men annars så varför ska inte alkohol få serveras?? Ja en sak som är positiv är väl att man kanske slipper få en ramlande gubbe över sig på hemmastå som knappt kan stå på benen.. men det handlar om att man ska kunna dricka med måtta och inte hälla i sig flera liter öl eller vad det nu är. Tydligen kan inte den här stan hantera det där med alkohol..enligt Gävle Kommun då..

Serveras det ingen alkohol i Läkerol arena... kommer det färre besökare... stämningen blir sämre...ja.. det kommer sluta med att jag, Catarina och Eva står där på ståplats i en alldeles öde arena och hejar på vårt kära Brynäs! ne men detta tycker jag är sjukt.. punkt slut...

När 3 poäng blev 1 poäng.. När glädjen försvann blev det istället tårögda ögon..Det var omgång 42 i Läkerolen det !

Att gå en hel dag och vänta på att det ska bli match någon gång är inte kul.. det är bättre att man går i skolan och sen när man kommer hem ska man iväg på hockey.. men inte riktigt så vart det för mig i går. Det var bara att vänta...vänta.. och vänta.. men tillslut kom det där klockslaget som man bara älskar 19.00 ! MATCHTSTART! denna gång mot Stockholmslaget AIK. Riktigt läskiga AIK.. tycker inte om den där Fasth i mål, han är bara för bra tyvärr... Han kunde gärna få en sån där "skitdag" på ren svenska. Jag hade en bra känsla men ändå var det ju det där med Fasth och AIK. De kommer senast från en vinst mot HV71.. bara det känns ju lite läskigt. Men allt kan hända i en ishockeymatch.

Ja klockan hade slagit 19.00 och pucken var släppt i ett ganska folkglest Läkerol arena, Som vanligt med andra ord. Men i klacken var det rätt så bra fart direkt.. men mer fart var det på bortasupportrarna när matchuret stod på 06.26, då var det nämligen AIK som tog ledningen, efter att Brynäsförsvaret hade klantat till det, Gynge i AIK fick komma helt själv mot stackars Svedberg.. och sätter såklart pucken i nät.. det var bara att kämpa vidare alltså.. vilket Brynäs gjorde och skapade chans på chans på chans egentligen.. men den där Fasth verkade ta allt och lite till.. och i mina ögon växte han mer och mer till ett spöke för Brynäs. Usch han såg riktigt läskigt bra ut.. En känsla var också att Brynäs gjorde det lite "för snyggt" ibland.. det blev en dragning eller pass för mycket istället för att skjuta pucken och ställa lite folk på mål. Men det är lätt för mig att skriva här.. inte jag som är på isen och ska prestera, men kan ju iallafall ge tips. Men iallafall så fick Brynäs äntligen hål på det där spöket som växte tillbaka till en helt vanlig målvakt igen.. för 19.15 in på första perioden sätter Johan Larsson (vilken framtidsstjärna alltså!) 1 - 1. Mycket viktigt mål för Brynäs det! Den första perioden slutar alltså 1 - 1 ! vilket kanske skulle egentligen ha varit både 2 - 1 eller 3 - 1 men men det var 1 - 1.

Den andra perioden bjöd inte på så mycket underhållning direkt.. kanske var roligare att ta en titt på AIK - fansen som dunkade som idioter på glaset som är runt bortastå.. "ja har man ingen trumma, så får man väl skaffa sig en då" typ så kan man säga.. det bankades hela tiden.. men men vad gör det när hemmaklacken har en "riktig" trumma och härlig sång, då hörs 08:orna nada ! :) men iallafall så slutar den andra perioden 0 - 0 och matchen stod alltså fortfarande 1 - 1. Hm.. alltså en spännande tredje period att vänta.

Ja var andra perioden ett sömnpiller så var det iallafall bättre fart i den tredje. fyra minuter in på den andra perioden gör backen Lars Jonsson 2 - 1 till Brynäs... ojojoj vilket viktigt mål sa jag då.. jo jo det visade sig bli viktigare och viktigare ju längre matchen gick. När en match är så här spännande så är det oerhört jobbigt och då menar jag oerhört jobbigt att motståndarlaget ska göra 2 -2 alltså kvittera när det återstår 1 minut typ.. jag har inte sagt det än.. men ni som redan har läst GD eller var på matchen igår så är det precis det som händer :( när det återstår 1 minut av matchen och AIK har tagit ut målvakten och spelar 6 mot 5 så är det bara en sak som gäller för AIK. In med pucken mot mååål.... och det får AIK, de slänger in en puck mot mål som sedan en AIK:are skjuter in bakom Svedberg.. besvikelsen då både på läktaren och på isen var enorm! :( främst på läktaren, det vart bara en stor djup suck av allt... och en fundering på att Brynäs har svårt att hålla ledningen enda in i slutet.. men men det var bara att kämpa vidare.. den sista minutern går så där långsamt som det bara gör när man sitter hemma och tittar på klockan.. 3 poäng blev nu helt plötsligt 1 poäng, kan bli två om Brynäs tar det i sudden...

I Sudden var det AIK som var närmast att avgöra... Brynäs tappade poäng hade nog redan satt sig på hjärnan, för det såg tungt ut... 5.00 minuter hade gått av förlängningen och alla vet vad som händer då.. jo straffavgörande.. som verkligen är Brynäs grej, eller inte alls!
Johan Larsson missar sin straff, Andreas Dackell missar sin straff, Anton Rödin missar sin straff och slutligen gör inte Lars Jonsson mål heller.. men AIK:s Jonas Liwing sätter sin... 2 poäng till AIK 1 poäng till Brynäs..


tungt tungt för Brynäs igår.....

Det där med straffar är en ren SKITSAK för Brynäs.. Brynäs kan inte sätta sina straffar, alla 4:a missade igår. Vet att Brynäs tränar straffar på fredagar i Läkerolen, men jag tror att Czarnecki får sätta straffar på träningsshemat varje dag! för det är ju inte otur att Brynäs förlorar på straffar 6 gånger av 6. Det är något som inte stämmer.. om det är ett pressat läge eller om motståndarmålvaken är för bra för att Brynäs ska kunna göra mål på dom.. ne inte vet jag.. men det är uselt!..

När matchen sedan är avgjord och laget tackar motståndarna för en bra match... och laget kommer mot oss och applåder så där som det bara går att göra när förlusten var BLYTUNG.. ställer sig vissa i Brynäsklacken med armarna ut åt sidan för att säga ungefär " vad hände, vad håller ni på med" tycker jag är galet dåligt, varför inte tacka tillbaka och visa hjärta istället och sjunga "vi älskar Brynäs"  istället för att ställa sig med armarna ut åt sidan.. är det att vara Brynässupporter det? såklart var man jäkligt besviken igår när det skulle ha varit 3 poäng men det går inte bättre för att Brynässupportrar står med armarna rakt ut.... 


Ronaldo visar hur Brynässupportrarna stod igår...

Ne visst var det en blytung förlust igår.. det kan man inte gömma att det var. Men samtidigt är det ny match i morgon för Brynäs del, då de åker ner till Karlstad och möter Färjestad.. Det lär bli en tuff uppgift för Brynäs. Men ett taggat lag kommer stå på isen i Karlstad i morgon ! Det är inte alls omöjligt att Brynäs plockar poäng av Färjestad.. det finns ett uttryck som heter "ingenting är omöjligt" och det är det inte för Brynäs heller... jo, det skulle vara straffarna dåå.. det känns som om det är omöjligt för dom att vinna på. Men blir det straffar i morgon, tar jag första bästa tåg till Karlstad och sätter den där avgörande straffen! jag sätter den! jag lovar! avgör gärna innan straffarna Brynäs! nu KÖR VI..... !!! 







Bra speed på träningen dagen före match... positivt inför match!

En ledig dag passar man på att kolla in Brynäs isträning i Läkerol arena tillsammans med Catarina! :) suget efter en hemmamatch är starkt nu!... i morgon är det dags...! full fart framåt var det på träningen... härligt att se!

Lite bilder från ispasset kommer här......


Sveriges bästa ställe... Läkerol arena..


Här fylls det på med vätska... :)


Niklas Czarnecki spanar över sina spelare från sargkanten :)


Kahnberg funderar... medans Berglind fixar till klubbskaftet :)


Jonathan Carlsson fyller på med vätska, Svedberg skrinnar iväg...


Silfverberg tar fram taktiktavlan...

Det var lite bilder från träningen det.. hoppas Brynäs tar med den fart och koncentration de hade idag på träningen så kommer matchen i morgon bli någoting grymt härligt!! jag syftar såklart på 3 poäng!

Återigen dags för en himmel eller Helvetes match... svettigt värre Brynäs..

I morgon är det åter igen dags för ett sånt där läskigt möte mellan två lag som ligger och svajar mellan slutspel och den nedre regionen. hm.. lagen jag pratar om är Brynäs och AIK. AIK kommer till Läkerol arena i morgon! det läskiga är att de kommer från en vinst mot topplaget HV71.. Hmm. AIK hur gick det till? HV skulle ju vinna den kampen.. men men Brynäs får någontig extra att bita i alltså.. dessutom är det ett bottelag och hur har det gått mot dom den här säsongen? ne den statestiken skiter vi fullständigt i ! det är morgondagen som gäller ! 3 poäng till Brynäs och det skiljer 12 poäng ner till AIK.. det skulle sitta lika fint som en plats i slutspelet det...

Jag är ärligt talat rädd för AIK.... de är inte alls så dumma som de ser ut, de spelar en bra hockey, och tränarna heter inge mindre än, Roger Melin och Gunnar Persson.. någon som kommer ihåg vad som hände när de senast var i Brynäs?? för de som inte vet så kan jag berätta att då vart det SM - guld till BIF. Därför ska man ha en jäkla respekt för dom... känns det som iallfall..


Respekt ska man nog ha över dessa två herrar..

Men allt kan hända! Brynäs har några riktigt heta namn just nu.. vad sägs om Niklas Svedberg, eller Jacob Silfverberg eller ännu bättre Sebastian Lauritzen ! :) Brynäs kommer såklart vara favoriter i den här matchen.. men just det där med ordet "favorit" är INTE Brynäs grej alltså.. ne Brynäs är ett lag som gillar att slå i underläge! så ne inge favorit i morgon !

Varje match just nu känns som om det är dö-eller-leva-match, typ.. men egentligen är det väl sånna matcher som spelarna gillar att spela? eller.. borde vara det iallafall.. I morgon vill jag se 3 poäng ! jag tror även att Sebastian Lauritzen sätter det avgörade målet ! han är grym den grabben just nu! :)


Lauritzen är stekhet för tillfället ! :)

Övriga matcher i morgon...

Luleå - Timrå
Modo - Färjestad
Södertälje - Skellefteå
Linköping - HV71

HEJA BRYNÄS!


ska klossen sjunka lite eller ska den fortsätta att sväva på vatten?? det är frågan..



1-0 till BIF, som skulle ha varit 1-0 till DIF, jo jag tackar jag!

I går var det återigen dags för en sån där "åh-så-viktig-match-igen" ! Djurgården borta på Hovet. Jag kände redan innan matchen att det här kommer bli kämpigt, men jag var helt övertygad om att Brynäs skulle göra en kanonmatch...men man hade även den där känslan att det kan gå åt skogen också..

Som i förra inlägget skrev jag att jag tycker att Brynäs ska spela med sina svarta tröjor även på bortaplan för att de svarta tröjorna spelar de riktigt bra i, av någon konstigt anledning.. :) men när vi inte såg några svarta tröjor på TV:n så tog vi på oss de svarta tröjorna själva.. :) får se om det skulle gå vägen..

Den första perioden handlade mycket om stolpträff och ribbträffar från båda håll. Men inga mål...

Den andra perioden handlade om en sak! målet som blev bortdömt.. Djurgården tar sig in på mål och drar iväg ett skott som smiter in mellan Svedbergs benskydd, men tydligen ska målburen ha flyttats innan pucken var över mållinjen. Som Brynäsare tackar man för det.. men visst skulle det ha dömts mål där? på TV:n var det klart och tydligt att hela pucken var över mållinjen innan målburen flyttar sig.. men men jag ska inte sitta här och skriva att det borde ha varit 1 - 0 för Djurgården, hade det blivit det så hade det blivit tufft för Brynäs att ta 3 poäng tror jag, det vet man ju inte men känslan var så. Inget mål där alltså..
Istället är det Brynäs som tar LEDNINGEN! genom Jacob Silfverberg! efter att Dale Clarke har slängt iväg en puck på mål så sätter Silfverberg klubban på pucken och pucken styrs åt ett helt annat håll och rakt in i MÅÅÅÅL !!
1 - 0
till Brynäs som skulle ha varit 1 -0 till Djurgården.. jo ja tackar jag! :)

I den tredje perioden byter Djurgården och Brynäs chanser med varandra.. Men det är 2 - 0 till Brynäs som kommer efter att Jonathan Granström skjuter ett skott på mål, och på returen är SÅKLART "Basse" Lauritzen där och skjuter in returen så snyggt! 2 - 0 var så där härligt som det bara kan vara när Brynäs spelar! Djurgården gör faktiskt ett mål.. och gör den här matchen riktigt spännande igen.. Men Brynäs klarar av det och tar 3 OERHÖRT VIKTIGA POÄNG! snacka om skön vinst !!


Här gör "Basse" 2 - 0 !!  <3

Det är något med dom där svarta matchtröjorna alltså!... att sitta i soffan och ha på sig sin såå snygga svarta matchtröja kändes lite konstigt kanske... men sååå bra det gick ! Det fortsätter jag med!

Sen säger jag bara Niklas Svedberg!! och jag menar verkligen det här jag skriver nu.. Han är ju GRYM!  innan matchen tittade jag på en intevju med den hjälten... han får nu kallas för "mini-Markström" av mig, för shiit vad likt han pratar Markström och han gör samma miner när han pratar... ne kolla får ni se.. det är Markström uppe i pricken, bara att Svedberg är lite kortare än vad Markström är. Men Svedberg tror jag kommer att bli något stort i framtiden! han är ju grym, och igår kom det där jag har saknat lite med Thomas Greiss, Svedberg kan vinna matcher för Brynäs, det kan tyvärr inte Greiss göra! har tröttnat på att den där Greiss ska stå i varenda match nu, för att han är spelar i NHL, han har inte visat att han spelar i NHL... skicka hem tysken igen! jag vill se Svedberg i varenda match framöver! man ser även klart och tydligt på försvaret att de blir mycket tryggare med Svedberg i mål än när Greiss står.  Greiss är säkert en jättebra målvakt, men i Brynäs har han inte visat det... tyvärr..

Nu kör vi över AIK på tisdag hemma i Läkerol arena av bara farten... :) det kommer nog bli en tuff match.. och AIK är väl ett bottenlag och hur har det gått mot dom den här säsongen?? illa... men det vänder vi på... På tisdag blir det AIK - kross i Läkerolen! med Svedberg i mål och med en Lauritzen som är stekhet för tillfället så lovar jag att alla ni som tar er till Läkerol arena på tisdag får se en Brynäsvinst!


Det är bara att traska till Läkerol arena ! :)


Han är verkligen guld värd Sebastian Lauritzen !




Det är läskigt jämt nu Brynäs ! 1 poäng i Timrå kan visa sig vara guld värd senare...

Ja det var ju bortamatch för Brynäs del i kväll borta mot Timrå. Jag börjar så här... det vart inte ens ETT mål i den här matchen efter ordinare speltid.. hm.. ja det var ju seriens sämsta hemmalag som mötte seriens sämsta bortalag.. det syndes långa vägar. Ändå fanns det lite målchanser här och där men det var två bra målvakter som stod i vägen.
Matchen kunde ju inte sluta 0 - 0 men efter förlängning stod det fortfarande 0 - 0 så den här matchen skulle avgöras på straffar.. då visste jag redan innan Lauritzen klev ut på isen för att sätta första straffen, att det här vinner Timrå, Brynäs kan inte avgöra en match på straffar tyvärr... och så sant som jag sa, så var det Timrå som fick bonuspoängen.. suck.. men Brynäs tog iallafall 1 poäng och det är bättre än inget det!

Men Brynäs bortaspel är något som måste förbättras! man kan inte bara vinna hockeymatcher på hemmaplan! Man märker direkt att Brynäs inte har något riktigt stabilt bortaspel, utan de försöker spela mer deffensiv hockey på bortaplan, inte ta några chanser och spela på motståndarnas misstag.. men det räcker inte i längden.. det var okej i dagens match när det endast skiljde fem poäng mellan lagen.. nu skiljer det dock 4 bara men det var en viktig match idag... och det kommer det bli framöver också.. men att bara spela deffensivt går inte.. man måste skapa ett anfallsspel också.. Jag är helt övertygad  om att matchen på lördag mot Djurgården på Hovet blir en motsats effekt än vad det var idag, det kommer bli målchanser åt båda håll och lite mera mål tack.. iallafall från Brynäs sida.. !

Egentligen tycker jag att Brynäs borde prova att spela med sina svarta tröjor på bortaplan, det kanske inte skulle hjälpa iallafall, men kanske värt ett försök? hemmaplan fungerar de jäkligt bra!

Det är alltså 14 omgångar kvar nu av elitseriens grundserie..

Kolla in bottenstriden alltså...!

7. Modo...............55
8. Brynäs.............55
-------------------------------------
9. Frölunda...........54
10. Timrå.............51
-------------------------------------
11. Södertälje.......50
12. AIK.................46

Det är sjukt hur jämt det ska vara.. Brynäs ska inte vara där nere ju! varje jäkla liten poäng kommer nog vara avgörande för vilka lag som kommer till slutspel och vilka lag som får spela kvalserie... Det här är LÄSKIGT! fast det är underbart också om det går vägen... för Brynäs del då! Men det är för JÄVLIGT om det skulle bli ingemansland eller ks, men det är det här som är SPORT! en dag kan man ha ett väldigt brett leende, nästa dag är det nästan så att tårarna vill komma...
Men jag tror på Brynäs! jag vet att dom kommer fixa det här!

VI KAN, VI VILL, VI SKA TILLSAMMANS MOT SLUTSPEL!





Ja Järnkrok, nu kommer det bli tufft framöver...




Omgång 40, Hjärtat klappar för Brynäs!, det lär inte klappa mindre efter dagens match!

Vi är nu framme vid omgång 40 i elitseriehockeyn. Fem spännande matcher är att vänta i kväll. Matcher kring strecket och i toppen. Varje poäng som lagen tar kan visas sig vara livsviktiga när serien ska avgöras senare i vår. För Brynäs del är det 8 matcher kvar innan det blir ett uppehåll igen.. de 8:a matcherna kommer vara livsviktiga att plocka poäng i...

Brynäs spelschema fram till uppehållet:

20/1 Timrå - Brynäs 19.00 
22/1 Djurgården - Brynäs 18.30 
25/1 Brynäs - AIK 19.00
27/1 Färjestad - Brynäs 19.00
29/1 Brynäs - HV71 18.30
1/2 Brynäs - Modo 19.00
3/2 Frölunda - Brynäs 19.00
5/2 Brynäs - Djurgårde 16.00

Därefter uppehåll fram till den 17 februari då det är hemmamatch mot Linköping.
Nu tittar vi bara framåt på dagens omgångar..

Så här ser dagens spelschema ut...

Luleå - Linköping 19.00
I Coop arena är det två formstarka lags som möts på isen. Luleå kommer senast från en vinst mot seriens tabelletta HV71.. det kommer stärka laget inför dagens match mot Linköping. Linköping är även det ett starkt och bra lag. De släpper in minst mål i serien och Luleå är släpper inte heller in mycket mål.. ska det alltså bli en målsnål tillställning ikväll? jag tror på hemmavinst i kväll..
Mitt tips: 2 - 0

Hemmapubliken får jubla ikväll...

Modo - Frölunda 19.00
Modo har tre raka hemmasegrar just nu.. ska det bli en 4:e raka ikväll när Frölunda kommer på besök? Frölunda kommer senast från en 2 - 1 vinst mot bottenlaget AIK. Det här är två lag som krigar om en slutspelsplats.. Modo ligger just nu på en 9:e plats i tabellen med 52 poäng, medans Frölunda ligger på den sista slutspelsplatsen och har tagit hem 54 poäng.. snacka om streckstridsmatch ikväll! laget som vinner tar sig till 8:e och sista slutspelsplatsen... det lär bli hård kamp i ö - vik ikväll! Jag tror att Modo fixar en hemmaseger och klättrar förbi Frölunda i tabellen..
Mitt tips: 4 - 1

Modojubel ikväll...

Timrå - Brynäs 19.00
Här är också två lag som kämpar och krigar om en slutspelsplats.  Det skiljer endast 5 poäng mellan lagen. Skulle brynäs vinna drar dom ifrån Timrå lite.. men skulle Timrå vinna kommer de ikapp och det blir jämnare.. Timrå är seriens sämsta hemmalag.. men inte nog med det Brynäs är seriens sämsta bortalag... hm.. ska fixa till den statistiken ikväll tro? Matcherna mellan dom här två lagen brukar vara jämna och en ganska öppen ishockey med mycket chanser. mitt hjärta klappar för Brynäs, och jag har en liten känsla att laget kommer göra en kanonbra bortamatch och ta poäng i Timrå..
Mitt tips: 2 - 3

jag tror på en jämn och hård kamp i Timrå ikväll

Södertälje - AIK 19.00
Dom här lagen hittar vi längst ner i tabellen, AIK ligger sist med 46 poäng och Södertälje ett snäpp högre upp med 47 poäng. Det skiljer alltså bara 1 poäng mellan lagen inför kvällens match. Södertälje är rätt så formstarkt medans AIK är lite formsvagare.. ska AIK bli ännu mera formsvaga.? eller ska Södertälje bryta sin formstarka trend? Ja, det lär bli tufft spel och kamp i Axa Sport center ikväll.. Men jag tror det blir en hemmavinst även i denna match..
Mitt tips: 3 - 2

Det lär smälla riktigt ordentligt ikväll mellan dessa lag.

Färjestad - Djurgården 19.00
Här verkar det vara en fördel att vara bortamotståndare.. för matcherna mellan de här lagen tidigare på säsongen har slutat med att bortalaget har tagit hem alla 3 poäng. Ska det även fortsätta idag? eller bryts den trenden? Färjestad är sämst av alla lag i den första perioden.. kan Djurgården utnyttja det tro? Jag tror att bortalaget tar en seger även i denna match...
Mitt tips: 2 - 4

Färjestad lär få det tufft på sin hemmaplan ikväll

Det var omgångens alla matcher det.. Det lär bli en spännande omgång! KÄMPA BRYNÄS!! <3

Vilken tröja är egentligen Elitseriens snyggaste?

På torsdag är det en superviktig match för mitt Brynäs! Timrå - Brynäs alltså. Hoppas hoppas på 3 poäng, tänkte att vi skulle lugna nerverna lite med att lista Elitseriens snyggaste hemmamatchtröja. Jag tänker ranka den först snyggaste och sedan går jag nedåt, så den sista tycker jag är fulast, jag följer inte mitt egna hjärta nu.. skulle jag göra det så skulle jag såklart sätta Brynäs hemmaställ som nummer 1 men det får jag inte göra, eller jo omjag verkligen tycker att de är snyggast då.. men går inte efter hjärta utan idag blir det efter hjärnan... :)

Låt oss börja!

1. På första plats...

Luleå Hockey matchtröja... Tycker det är snyggt med den svarta basfärgen, svårt att säga någonting mer som jag gillar, jag gillar bara den helt enkelt... :)

2.

Brynäs IF mathtröja.. Egentligen tycker jag nog att Luleå och Brynäs delar på första platsen.. För de är lika snygga, men nu blev det att Brynäs matchställ blev tvåa. Jag älskar matchtröjor som har basfärg svart! det gör att det ser mäktigare ut på något sätt. Sen älskar jag ränderna på axlarna.  Ja det finns inte mycket ont om den här tröjan. :)

3.

Djurgården IF matchtröja... Tycker om deras röda färg på tröjan! snygg design, Djurgården spelade med dessa tröjor i fjolårets slutspel. Det räckte ju enda till en final. Kanske ger tröjorna lite tur? inte vet jag men det är en snygg tröja.. vet inte om jag gillar det på axlarna direkt.. men som sagt den röda färgen gör tröjan snygg!

4.

HV71:s matchtröja... En mörkblå basfärg som jag gillar skarpt. sen är det inte så mycket tjaffs och trams på den mer än att det är gula sjärnor på armen.. men rätt så hyfsad design.

5.

Förlundas matchtröja.. Ännu en snygg röd färg, också väldigt neutral inte alls så mycket andra saker på mer än ränder. Nja rätt så snygg tröja den får ju en femma så så dålig är den inte..

6.

Skellefteå AIK, ännu en tröja med svart basfärg... gillar halvt ränderna på armarna.. men annars en rätt snygg tröja att spela hockey i :)

7.

AIK matchtröja.. Liknar väldigt mycket Skellefteås tröja, med ränderna.. men de heter ju likadant så det är väl inte så konstigt, men himla mycket reklam på AIK:s tröja, det blir för mycket, ett minus tycjer jag.. sen är tröjan nästan för enkel på något sätt.. nja ingen vidare design heller...

8.

Modo hockey matchtröja.. Ännu en röd tröja. känns som om det är röd eller svart basfärg som dominerar mest i tröjväg. Också en ganska enkel design och inte så mycket tjaffs.. men det jag inte gillar med tröjan är att de har svart, vit och grön rand på armen.. varför? ja i för sig de har ju lite grönt i märket men det var inte snyggt! bättre om hela tröjan hade vart röd.

9.

Linköping:s matchtröja.. Äntligen en annan basfärg än svart och röd. Mörkblå är en ganska snygg färg på en matchtröja faktiskt men ännu en gång är det för mycket tjaffs på tröjan.. reklamen förstör!

10.

Södertäljes matchtröja.. Ännu mera röd.. tråkig design, med lite rand på armarna, ser ut som en kaptensbindel som de har i fotboll på armen. men ne ingen höjdare till tröja...

11.

Färjestads matchtröja... FUL grön färg på tröjan, och inte alls någon design alls tycker jag, och vad är det där vita ränderna till för? reflexer eller? :) ne de hade mycket snyggare tröjor förut..

12. Värst av alla är ändå....


Timrås matchtröja... Visst det är en snygg röd basfärg men vart är designen? och vart är ränderna ?? är det till Danmark vi har kommit eller? ne Timrå fixa till hemmamatchtröjan! fixa till lite ränder eller gör något!

Det var alla tröjor det... :) det var min åsikt om allas tröjor.. Man kan lungt säga att det är inne i hockeyns mode att ha röd eller svart basfärg och sen ränder i sina färger.. ja spännande och se hur tröjorna kommer att utvecklas.. :)

5 - 0 och himlen är närmare än helvetet ! "Tack gode gud"

Idag var det alltså dags för omgång 39 och Brynäs - Skellefteå stod som motståndare.. man kände redan innan matchen att det var nervöst och lite förväntansfullt, för skulle inte Brynäs ta 3 poäng idag så hamnar man där nere i "helvetet". Väl på plats i arenan och läktarna börjar fyllas med människor, en del Skellefteåfans också faktiskt, måste vara många som bor i Gävle. Men iallafall, stämningen var lite konstig, man kände i luften att denna match var viktig för Brynäs del att vinna. Titta bara i tabellen så ser ni verkligen hur läget är...

Matchen är igång och Brynäs tar taktpinnen direkt, skapar några farliga chanser.. Silfverberg sätter en puck i mål... eller?... videogranskning och den visar att pucken aldrig var inne. Men Brynäs kämpade vidare och snart skulle pucken sitta i nät! Det är Sebastian Lauritzen som sätter 1 - 0 12.35 in på första perioden. 13.35 kommer nästa mål! det är Brynäs som gör det 2 - 0 Jonas Nordquist, alltså bara 1 MINUT mellan första och andra målet. Den första perioden slutar just 2 - 0 till hemmalaget Brynäs !! ACK så viktigt!

Den andra perioden är åtta minuter gammal när Johan Larsson får sätta sitt allra FÖRSTA elitseriemål! 3 - 0 till hemmalaget! det var en assist utav klass av Sebastian Lauritzen också! men det var Larsson som satte pucken i nät! GRATTIS JOHAN! Skellefteå var inte alls med i matchen, Brynäs åker mycket mer skridskor och är typ först på alla puckar. andra periodens slutresultat blev 3 - 0 och nu skulle väl ändå Brynäs hålla i det här?? 3 - 0 känns inte så där skitsäkert direkt, vet ju vad som har hänt förut...


Gjorde sitt allra första elitseriemål ikväll! GRATTIS

Tredje Perioden var igång och nervös var man fortfarande, fast det kändes rätt så stabilt, men skulle Skellefteå få in en puck så skulle det genast bli match av det igen.. men Skellefteå fick inte in någon puck i början av perioden iallafall, för det är Brynäs som gör nästa mål.. "Tack gode gud" ! Det är Jonas Nordquist som får sätta sitt andra mål för kvällen. 4 - 0 och nu började det kännas som om Brynäs fixar det här! de spelar ju som kungar allehopa! När nästa mål kom visste jag en sak! SEGERN VAR BRYNÄS IKVÄLL!!.... 5 - 0 kommer av Jacob Silfverberg! Nu var det bara talan om Svedberg skulle få hålla nollan i matchen.. Och det är klart han skulle! Brynäs vinner RÄTTVIST med 5 -0 ikväll oh Svedberg fick hålla nollan! UNDERBART ÄR ORDET!!

Underbart att se Brynäs spela riktigt härlig och snygg hockey igen! och ikväll var det Brynäs Night! det var bara Brynäs, Brynäs, Brynäs, Skellefteå hade ingenting att säga till om, kommer ihåg en sekvens när Alexander Sundström täcker pucken och knuffar till Skellefteå spelaren lite så han nääääästan sätter sig på ändan på isen, men bara nästan.. så snyggt! ALLA i Brynäs var bra ikväll! går inte att säga att någon var dålig! alla gjorde sitt jobb. Johan Larsson kanske ändå var den bästa av dom alla! han var överallt och han gjorde ju också sitt första elitseriemål! Ne Brynäs kunde ni spela så här fin hockey och ett härligt anfallsspel varje match så skulle det vara över 6000 på läktarna varje match.. idag var det 5540 pers på plats. dåligt ! men det vet ju vad de missade.. Det är så här Brynäs ska spela varje match, plus att man ska ha Svedberg i mål! och inte envisas med att Greiss ska stå för att han är NHL mediterad, utan Svedberg är i nuläget hetare och bättre... hoppas bara Brynäs tar med sig det här fina spelet tills torsdag nästa vecka då laget åker till Timrå.


Assistkungen "Basse" 1 mål och 2 assist ikväll!

När jag gick hem från dagens match med ett stort leende på läpparna... så hör jag ett par som går bakom mig säga: "ne för sjutton nu går vi på nästa match också!"  ja det är vinster som lockar Gävlepubliken till Läkerol, har Brynäs förlorat någon match tidigare så tycker folk att det inte är någon idé att gå på hockey för att de spelar ju så dåligt. JAHA där fick dom som sa det före dagens match. Men Gävlepubliken är kräsen av sig, men jag förstår till en viss del, det är dyrt att gå på hockey idag... det kostar inte 30 spänn varje match, utan över 200 om man vill ha en sittplatsbiljett.

En annan sak som de säger som jag spetsade öronen på var: "Så härligt att se hela hallen applådera samtidigt" just det har jag tänk på många gånger, att alla i hallen klappar i taktfasta applåder, det är verkligen en härlig känsla och man bara myser inombords... Vilken ljudnivå det blir när alla 6000 klappar samtidigt, tänk då hur det låter om 8000 pers klappar samtidigt! åh... vänta till de bästa tiderna kommer... :)

Ne nu får jag nog ge mig för idag! men vilken härlig lördagskväll det vart tillslut! 5 - 0 mot Skellefteå, 3 poäng och en klättring till 7:e plats i tabellen! jippppppi...... ;)

Det ska firas med en liten härlig truddelutt.. "blir så glad när jag hör den här låten!" flera lag i elitserien som har den som målsignal.. :) jag själv bara tänker på när Brynäs gör mål när jag hör den här underbara låten....
"HAPPY FACE"



Omgång 39, Brynäs svävar mellan himmel och helvete....3 poäng och himlen ligger närmast

Dags för omgång 39 i Elitseriehockeyn. En omgång där varje liten pinne till poäng är viktig för de lagen som kämpar för en slutspelsplats. Nu börjar det visa sig vilka lag som är i himlen och vilka lag som kämpar nere i helvetet..

Tabellen just nu...

1. HV71..................71 p
2. Skellefteå AIK.....67 p
3. Luleå HF.............64 p
4. Färjestad BK.......63 p
5. Linköping HC......62 p
6. Djurgården IF....59 p
7. Modo Hockey.....51 p
8. Brynäs IF..........51 p
----------------------------------
9. Frölunda HC......51 p
10. Timrå IK.........48 p
----------------------------------
11. Södertälje SK..46
12. AIK................45

Det var hela tabellen det... det är mycket mycket jämt vid "helvetet". 3 lag på 51 poäng.. och däribland mitt kära Brynäs.. man ser verkligen hur viktigt varje liten poäng är just nu... KÄMPA BRYNÄS!!

Så här ser omgång 39 ut:

Luleå - Färjestad 16.00
Två lag som har haft det lite jobbigt på sista tiden. Färjestad kommer ifrån 3 raka förluster.. och laget är mycket drabbad av skador och sjukdomar. Luleå har inte heller haft en så uppåtgående formkurva.. Det är två lag som verkligen vill plocka poäng idagens match.. för att bryta den dystra trenden.. Jag tror att hemmalaget kommer vara starkare i eftermiddag i coop arena. De vinner mot ett skadedrabbat Färjestad..
Mitt tips: 4 - 1

Luleå vinnare i eftermiddag!

Djurgården - Modo 16.00
Två formstarka lag möts idag på Hovet i Stockholm. Djurgården vann senast med 1 - 0 över Linköping och Modo vann över Brynäs med hela 6 - 1. Vilket lagska få fortsätta sin fina form och vilket lag ska trenden brytas? jag själv hoppas att Djurgården tar poäng, bättre än att Modo tar poäng.. i tabelläget som är just nu.. Men jag tror på Modo vinst... de är riktigt starka och heta just nu....
Mitt tips: 2 - 3

Modo får höja händerna i skyn idag...

Södertälje - Linköping 16.00
Ett Södertälje som kommer från en stark bortaseger... Linköping däremot blev nollade av Djurgården. Linköping får se upp med ett starkt Södertälje idag... väldigt svår match att säga vilket lag som vinner.. men jag tror att hemmalaget vinner mot Linköping... men jag önskar att Linköping tar poäng av 08:orna.. men respekt ska man verkligen ha för SSK, iallafall om man är Brynäsare.. dumma spöke..
Mitt tips: 4 - 2

SSK jubel ikväll...

Timrå - HV71 18.30
HV började säsongen lite trögt och dåligt, men nu är de serieledare och spelar mycket bra hockey. HV71 blir farliga i slutspelet tror jag. Medans Timrå plockar lite poäng då och då.. Jag tror att Jönköpingslaget är ett snäpp vassare i kvällens match mot hemmalaget Timrå. De vinner i Eon arena..
Mitt tips: 2 - 5

HV71 tar alla 3 poäng ikväll...

Brynäs - Skellefteå 18.30
Ett Brynäs som just nu är inne i en lite svacka, åkte senast på en 6 - 1 förlust mot Modo, där Modo var mycket mycket hetare och bättre än Gävlelaget. Det gäller att Brynäs hittar tillbaka till sitt grundspel och börjar plocka poäng, för annars tappar man sin 8:e och sista slutspelsplatsen. Skellefteå har spelat riktigt bra på slutet och ser riktigt heta ut, det blir en svår nöt att knäcka för Brynäs ikväll, men ingenting är omöjligt.. Idag spelar det ingen roll om man heter Greiss, Sundqvist eller Kahnberg eller något annat... idag är det JOBBA JOBBA ! som gäller och visa hur ni kan spela Brynäs!! vi ska inte ner i skiten...
Mitt tips: 5 - 2

Det är JOBBA HÅRT idag som gäller Brynäs.. då vinner ni!!!

Det var alla lördagens matcher det... Hoppas på en bra och underhållande match mellan Brynäs - Skellefteå och där hemmalaget vinner !!







är det inte slut på den här berg och dalbanan snart? börjar må dåligt...

Kalla det fiasko, skitlag, dåligt, dålig inställning, dåliga Greiss, avgå Czarnecki eller pinsamma Brynäs, ni får kalla det precis vad ni vill, men tänk på en sak först... ska ni kalla er Brynäsare så lär ni tänka efter vad ni säger.... och jag med! men i detta inlägg får jag vara lite väl kritisk...

Det går att vara hur kritisk mot Brynäs som helst efter dagens skitmatch... men är man det så hjälper det inte ett skit. Man blir säkert bara mer och mer förbannad.

Med ett Brynäshjärta av både guld och kärlek så gör det ont av att säga att Brynäs förlorade dagens bortamatch mot Modo med 6 - 1 :/ det går att klaga på nästan allt möjligt.. men jag stannar med att säga ett ord! INSTÄLLNING! att se spelarna fjutta runt som små tigerungar på isen gör mig galen, de spelar för sjutton i ES och inte i någon division 1 liga... ojoj nu är jag lite väl kritisk kanske, men vart var anfallsspelet i dagens match?? vart var det fina försvarsspelet? vart var Thomas Greiss??.. han var nog på flyget på väg tillbaka till NHL eller nått.. för han var både utanför och i målet.. nu ska man inte skylla allt på Greiss för försvaret var under all kritik och likaså anfallsspelet.. men jag säger en sak... Varför ställer man inte Niklas Svedberg i mål!! varför envisas med att Greiss är så mycket bättre?? han är inte bättre! I matchen var han på flyget och åkte tillbaka till NHL, och jag tycker att han kan stanna där! vill inte se Greiss igen, tycker att han har fått sin chans i Brynäs nu!


Ne Greiss, du har gjort ditt i Brynäs!

Inställningen på spelarna var fel redan i går på träningen, och då röt Czarnecki till... inställningen idag på matchen var inte bra den heller! Brynäs spela för märket ni har på bröstet! och inget annat!

Som Brynäsare är man en hejare på att klaga, men jag tror att inför den här säsongen så har fansen haft stora förväntningar på detta lag, att det ska bli slutspel, och till och med semi, nu när det går lite knasigt och motgång för Brynäs, så blir säklart alla fans besvikna och arga... man har för höga förväntningar på laget helt enkelt! Lika bra att säga att laget går till kvalserien iår, så blir man glad om laget kommer till ingemansland, och ännu mer glad om de tar sig till slutspel, och vad skulle hända om Brynäs nådde Semi? jag skulle inte vara på jorden iallafall...

Men mer än på jorden som jag är just nu har jag väl aldrig varit... det är det här som är verkligheten... om vi ska se det lilla positiva idag, så ligger Brynäs fortfarande på slutspelsplats en 8:e plats har de, men samma poäng som Frölunda som ligger efter. På lördag är det hemmamatch mot Skellefteå.. topplagen brukar Brynäs spela bra mot! låt mig för guuds skull se det på lördag också!! en rysare kommer det nog att bli... men jag kan inget annat än att hoppas på en Brynässeger. Jag tror att det blir det om Niklas Svedberg får chansen i kassen!

Brynäs är just nu som en berg och dalbana, de spelar bra en match, sen spelar de hur dåligt som helst i en annan match... när hade karusellen tänk sluta.. eller ska det gå långt så att illamåendet börjar smyga sig fram?? hm... jag föredrar att karusellen stannar snart....


Brynäs IF just nu....upp och ned...


Det är tufft just nu Brynäs.....bara att kämpa vidare!!

I morgon blir Eero the Hero ! Modo - Brynäs

Tänk att en vecka går så snabbt.. det är snart torsdag! Jag har suttit med en hemtenta hela veckan. Den har inte varit rolig kan jag säga... men har bara en fråga kvar nu som jag ska skriva klart i morgon. Sen ska jag bara läsa igenom den och så men just nu känns det ganska lättande att jag vet att den snart är klar!

Idag föressten så var jag och Cattis i vårt "andra hem" Läkerol arena. Tittade på Brynäs isträning, vad annars? :) bra fart var det på spelarna, en positiv känsla inför morgondagens match mot Modo kanske? nja jag vet inte... men visst kan Brynäs vinna där uppe i Ö - vik?, eller, en liten fågel viskar i mitt öra att Brynäs inte har vunnit där uppe sen 2007.. då var det Micke Lind som var matchhjälte... men hallå i morgon heter inte matchhjälten Micke Lind men han heter garanterat Eero Somervuori! Det tror jag! eller jag vet att The Hero heter Eero i morgon!
Ja vi får se hur det går.... förlorar Brynäs morgondagens match kan de åka ner till 8:e plats eller i värsta fall 9:e plats i tabellen.. det säger hur viktig matchen är i morgon. Jag kan inget annat än att säga lycka till Brynäs! jag gör allt jag kan för att hoppas på under och brak i Ö - vik!


Segerintevju i morgon då!

Ja ni kanske har läst i lokaltidningen, som heter GD här i Gävle, att Brynäs sportchef Micke Sundlöv förlänger sitt kontrakt 2 år med Brynäs. (om ni går direkt in på sporten alltså, som jag alltid gör!) det är säkert delade meningar om att han fortsätter. Många tycker att han gör ett bra jobb och att han värvar smart.. andra tycker att han borde avgå och att Brynäs behöver någonting nytt.. en ny sportchef som kommer med nya idéer. Och vad tycker då jag? jag tycker att Sundlöv gör ett bra jobb!! men visst önskar man att det kanske blev lite förändring i lagbygget ibland, men ändå inte... titta bara på Ekholm... vilken lirare! vi ska nog tacka Sundlöv att han värvade hit Ekholm till Brynäs.. Sen finns det såklart minde bra värvningar, så som Dale Clarke, han tycker jag inte har varit något bra värvning, han är stabil i matcherna, men mer då? ne det är tur att Sunken finns och Ekholm och Andersén får vi inte glömma bort... :)


Micke Sundlöv kvar i 2 år till !

Ett nytt inköp har jag även gjort idag, en ny Brynäströja från Brynässhopen! handlar inte så ofta där, men nu kände jag att det var dags för en ny T - shirt. Ni ska få se en bild på den snart. Mycket skön och snygg! har ju varit så duktig med hemtentan så tyckte jag var värd en Brynäströja nu... :) hehe belöningar ska man ha, bara att sakerna ska ju kosta skjortan också! men men ibland så... :) 


Fina tröjan !

Ne nu är det läggdags för mig! i morgon blir det lite hushållssysslor, dammsuga och städa lite :) sen följa matchen Modo - Brynäs 19.00 får inte glömmas!! :)

2011 är året då........

Vi har nu passerat år 2010 och år 2011 är här.. Det är alltid lika spännande att se vad som kommer hända detta år, jag har faktiskt lite svar på vad som kommer att ske. Vissa mer realistiska än andra men detta är min önskan vad som kommer hända 2011.

2011 är året då jag blir miljonär....

2011 är året då Brynäs tar SM - guld....

2011 år året då Leksand tar sig upp till Elitserien....

2011 är året då jag köper en ny mobil....

2011 är året då jag hittar kärleken....

2011 är året då Johan "Honken" Holmqvist återvänder till Brynäs....

2011 är året då Brynäs krossar Södertälje...

2011 är året då jag kommer att inse att jag är knäpp....

2011 är året då Peter Forsberg inser att han måste lägga av med hockeyn....

2011 är året då Gefle IF spelar som bäst....

2011 är året då Brynäs kommer spela en träningsmatch mot Washington Capitals i Läkerol arena...

2011 är året då Gävle byter logga till "Välkommen till hockeystan Gävle"...

2011 är året då jag åker utomlands med familjen.....

2011 är året då ishockey blir den populäraste sporten...

2011 är året då Markström inser att han vill tillbaka till Brynäs...

2011 är året då jag inser kommer bli det bästa år hittills i mitt liv....


det kommer bli ett bra år..


Nu Brynäs är det dags för det 13:e SM - guldet !


Härlig fart på Brynäsklacken!

alexandra51113's videos on Dailymotion



Kanske inte bjöds på världens bästa underhållning på isen men på läktaren var det full fart.. och när väl Brynäsklacken tog fart så vart det också fart på spelarna på isen... se och hör.. vad som händer! :)

Här kommer alla känslor i en och samma match....

Omgång 37 var nu färdigspelad då. För Brynäs del var det ju bortamatch i Södertälje. Brooklyns tigers hade ordnat resa till denna match. Det var 75 st anmälda! alltså skulle det bli ett mäktigt stöd på läktaren i Södertälje.

Bussen började rulla mot arenan som kallar sig för AXA sport Center, vilket fult namn på en arena föressten. Läkerol arena är ju såååå mycket finare namn! men iallafall så var det ganska lungt i bussen i början. När vi började närma oss Stockholm så vart det lite mer liv och ståhej i bussen. Flera härliga ramsor skreks och det började bli en härlig stämning. Ja sen var det dags för matstopp någonstans, vi var ju trots allt 75 st personer som skulle få i oss mat. Då väljer vi ett litet Max precis i Södertälje rätt så nära arenan. 75 pers på ett litet Max det var proppfullt med Brynäsare, inte bara det att det var trångt då tar alla i och sjunger "VI ÄLSKAR BRYNÄS" och en massa andra ramsor. personer som skulle beställa fick skrika åt varandra för att man skulle höra. Men det var Grymt att vara Brynäsare i det läget. Stackars människorna som var där på besök för att bara äta mat och som inte skulle på match. haha :) men iallafall så fick alla i sig mat och sen var det bara vidare till arenan som gällde.

Vi hoppar fram lite och börjar prata lite om matchen istället, annars kan jag sitta här och skriva hur mycket som helst. Men kan inte skriva alla detaljer direkt.

Matchen började i ett riktigt högt tempo, och jag säger inte att båda lagen gjorde det, för det var ett lag som hade tempot uppe, vad det andra laget höll på med kan ingen svara på tyvärr... för det var nämligen Södertälje som gjorde 1 - 0 efter bara 15 sekunder... inte nog med det 2 - 0 kommer ca 1 minut in i perioden. Då byts Greiss ut mot Niklas Svedberg! jaha inte bättre för det, det första skottet Svedberg får på sig går in och 3 - 0 är ett faktum... Hallå vart var Brynäs någonstans?  i en solstol på Mallorca eller?? för på isen i Södertälje var dom inte! det visade sig att stödet på läktaren behövde de verkligen.. så det var bara att sjunga på så mycket som möjligt! men den första perioden slutar 3 - 0 till SSK och Brynäs tränare Niklas säger efter den usla perioden att det är den värsta perioden han någonsin har sett i Brynäs när han har varit tränare... usch då inte kul! SKÄRPNING alltså!

Den andra perioden är ca tre minuter lång när Södertälje fortsätter sin härliga kväll och gör 3 -0 bakom Svedberg som annars spelade bra än så länge. Brynäs var fortfaranda inte med i matchen alls... det kändes dom det behövdes ett mål så de får lite energi till laget. Vilket som småningom kommer i andra perioden! 1 - 4 görs av Eero Somervuori! mycket viktigt mål! det kommer även i PP då Brynäs är riktigt bra!  Den andra perioden slutar
4 - 1 till hemmalaget. Nu var det bara tuta och köra i tredje perioden alltså!

Ja det var tuta och köra som gällde... 2 - 4 kommer i perioden! nu började Brynäs närma sig, och det var nu man började känna igen samma gamla vanliga Brynäs, det gjorde man inte i de två första perioderna. 2 - 4 målet som kom gjordes av samma gamla vanliga Eero Somervuori! alltså 2 målskytt än så länge ! detta mål hamnade även på min film som jag filmade med kameran under matchen. Jag ska försöka få upp filmen här så ni kan se målet och glädjen hos oss Brynäsare. Det var alltså bara två mål upp nu.. nje snart var det bara ett mål upp! för Lars Jonsson sätter 3 - 4 när det återstår några minuter bara. Och nu var det vild glädje i Brynäsklacken kan jag säga! nu väntade man bara på att 4 - 4 målet skulle komma också! vilket var ruuskigt nära att det gjorde... för lägen det skapade Brynäs men ni vet hur det brukar gå när man tar ut målvakten?? jo tyvärr slutade det som det oftast gör.. mål i tom bur för SSK denna gång. Och matchen är förlorad för Brynäs del.... mycket synd att inte kvitteringen kom, men starkt ändå att komma ikapp efter en mycket mycket dålig första period, den andra var inte så mycket bättre den heller. Södertälje vinner rättvist tyvärr.

Det här var en match som jag skulle vilja sammanfatta som en av Per Gessles låtar... "Här kommer alla känslor på en och samma gång" fast jag skulle vilja ändra den till "Här kommer alla känslor i en och samma hockeymatch" för det var verkligen olika känslor i denna match. Från att vara hur deppig som helst när laget låg under med 0 - 4 och sen när laget börjar klättra ikapp och gör 2 - 4 så börjar man tro på att detta kan gå vägen och humöret stiger till något glädjande istället. Och när det blir 3 - 4 då blir man helt plötsligt väldigt glad! och humöret är på topp igen... sen kommer dalen igen, när SSK gjorde sitt 5 - 3 mål i öppen kasse, då sjönk man som en sten till marken....för då var det ju avgjort...

Tänk vad en match innehåller mycket känslor och humörsvängningar.. undra på att mitt humör går upp ner ibland.. tittar på för mycket hockey helt enkelt! :D haha.
Ne den här matchen var inge bra från Brynäs sida. En sak vill jag säga och det är att jag tycker Greiss har fått sin chans att visa vilken bra målvakt han är i Brynäs. Tycker att laget ska satsa mycket mera på Svedberg nu! Greiss släpper in alldeles för enkla mål, visst i matchen mot Frölunda räddade han Brynäs... men en sån match någon enstaka match räcker inte. Brynäs måste plocka så mycket poäng som möjligt! det gör man inte med Greiss... tyvärr låt Svedberg få stå mot MODO på torsdag säger jag bara! mot hans gamla klubb tror jag skulle vara perfekt! men inte jag som bestämmer utan det är Czarnecki men jag tror mer på Svedberg... iallafall just nu.

Brynäs har nu ett miniuppehåll till torsdag då de åker till Ö - vik och spelar match mot Modo. Det blir en tuff match men alla gånger att Brynäs kan plocka poäng mot dom och ta med sig hem till Gävle. Det tror jag! om Svedberg får stå! :)

Nu lite bilder från Resan:


På plats i AXA sport center! :)


Madrömsstart för Brynäs! :/


Svedberg in efter 2 - 0  till SSK


Jag och Cattis efter en Brynäsförlust


Vädret var ju inte bättre det heller


biljetten som kanske hamnar i soptunnan rätt så snabbt...?






Omgång 37, Brynäs kommer få ett maffigt stöd av en stor Brynäsklack ! vi sjunger oss till 3 poäng!

Så har det blivit dags för omgång 37 av elitseriehockeyn! på lördagen spelas 5 st matcher.. 5 mycket spännande matcher, både i toppen och i botten. kommer lagen som ligger i botten plocka poäng i morgon och göra så att tabellen blir ännu jämnare än vad den är nu? eller drar de så kallade "topplagen" ifrån? ja det får vi se efter morgondagens fem matcher.

Omgång 37 ser ut på följande vis:

Luleå - Djurgården
Två lag som senast åkte på förlust. Det kommer alltså vara två revanschsugna lag på isen i Coop arena. Jag tror och vill att Luleå ska ta alla tre poäng i morgon! Jag tror även dom gör det, hemmaplan och förlust senast gör att laget skärper sig ordentligt.
Mitt tips: 4 - 2


Det är här lördagsunderhållningen kommer ske uppe i Luleå, i Coop arena

Södertälje - Brynäs
Ett Södertälje som åkte på förlust i förra omgången, och ett Brynäs som vann hemma i Läkerolen och som tog alla tre poängen. Men ett Brynäs som inte har vunnit över SSK den här säsongen. hm.. när ska den trenden brytas, kanske i morgon, för Brynässpelarna kommer få höra ett maffigt stöd från Brynäsfansen i morgon ! två bussar från Gävle och sen kommer det folk från fler ställen, så stöd kommer det finnas gott om för att den dystra trenden ska brytas, men det är upp till spelarna om de ska bryta trenden och ta 3 mycket viktiga poäng! Brynäs junior spelare är också med i morgondagens match, Dvs Järnkrok, Wännström, Bertilsson och Larsson, mycket viktigt att dom har kommit hem från JVM nu och får chansen direkt! Jag tror att den dystra trenden BRYTS i morgon ! iallafall poäng ska vi ha ifrån SSK !
Mitt tips: 3 - 4


Brynäsjubel i morgon !!!

Färjestad - Timrå
Ett Färjestad som förlorade sin senaste match mot Linköping med 3 - 1. Och ett Timrå som vann sin senaste match mot Djurgården i Stockholm efter förlängning. Ett revanschsuget Färjestad alltså! Jag tror också att hemmalaget vinner den här matchen. Färjestad har ett bättre lag och ska vinna mot Timrå, men om laget inte spelar till 100 procent så kan nog Timrå sno poäng i Karlstad. Men vi får se.
Mitt tips: 3 -.1


Dags för hård kamp i Karlstad

Linköping  - AIK
Ett lag som har imponerat stort dom senaste omgångarna är Linköping. De spelar en fin anfallshockey och Hlinka och Hlavac har kommit igång på allvar nu. Dessutom har Linköping sju raka hemmasagrar, ska det bli den åttonde raka? Ja AIK har en riktigt tuff uppgift att ta sig an på Lördagen. Jag själv tror att Linköping vinner matchen rätt så enkelt och tar sin åttonde raka hemmaseger!
Mitt tips: 5 - 1


Här är Linköping starka i denna arena !


Modo - Skellefteå
Ett lag som det går lite upp och ned för är Modo. Men senast vann dom mot Luleå på bortaplan vilket är väldigt starkt. Medans Skellefteå inte spelade i torsdags, utan de har haft spelledigt. Vilket kanske gynnar Skellefteå? ingen aning men så kan det vara. Jag tror att Skellefteå är starkare i morgon och de tar en bortavinst mot Modo.
Mitt tips: 3 - 4


Skellefteå vinner i Fjällrävens center

Det var omgångens fem matcher det. Hoppas det bjuds på en underhållande omgång och främst i Axa Sport center där mitt kära Brynäs kommer att spela. HEJA BRYNÄS!!!



Markström kunde vinna matcher åt Brynäs, idag vann Greiss matchen för Brynäs !

Det här har inte varit något vecka där fingrarna har glött på tangentknapparna direkt, det har varit dåligt med inlägg här på bloggen. Det har inte varit så rätt glada miner inom sporten hockey heller... Småkronorna forlorade semin mot Ryssland efter straffar.. och sen förlorade de även bronsmatchen mot USA, alltså en 4:e plats slutade VM för småkronorna, det som skulle bli guld vart ett enda stort fiasko tyvärr :( och inte nog med det, under tiden 4 st Brynäsare har varit i USA och spelat JVM så har Brynäs här hemma bara förlorat varje match typ... okej där tog jag i, senast hemma mot Luleå vart det 3 poäng. Men annars har det gått tungt, matchen i tisdags mot Linköping var inte ens någonting att skriva om här på bloggen, jag själv följde inte ens matchen alls, Brynäs hade 8 st borta, 4 st pga magsjuka, och 4 st junisar som är på JVM. 5 - 2 slutade matchen mot Linköping. Men sen spelades även en match idag eller okej det blir igår nu... en hemmamatch mot Frölunda, och den matchen ska vi titta närmare på....

Det var allstå dags för omgång 36 i Elitseriehockeyn. Brynäs - Frölunda. En match som började med att Catarina säger att hon hatar Lasse Jonsson i Brynäs, tycker inte att det är en bra spelare och att han bara slarvar... hmm ja hur det går för honom det återkommer jag till.. Men målvakten för dagen var Thomas Greiss, vilket jag inte alls tyckte om före matchen. Ville gärna se Svedberg i mål igen nu när han har fått stå lite kan man tycka att han skulle få fortsätta stå några matcher.. men vad jag tycker om den saken får ni läsa lite senare...

Period nummer 1 börjar kanske lite avvaktande och båda lagen spelar bra och tar inga större chanser, mer än Lasse Jonsson som kanske gav bort pucken lite för mycket och gjorde ett dåligt byte så där i början av matchen... ja du Cattis han kanske inte är så bra ändå??.... hm... men vadå man kan inte haka upp sig på en spelare det finns ju typ 23 till som man kan haka upp sig på, varför just Lars Jonsson? som för övrigt är MYCKET viktig för Brynäs anser jag... men men. Jaja nu får jag inte sväva bort för mycket.. det är fortfarande period nummer 1 och något mål kommer det faktiskt inte i den här perioden. Utan två bra målvater.. kanske den bästa var Johan Holmqvist.. varför har han alltid förmågan att spela kanonmatcher mot Brynäs i Frölundadressen för? hm.. ja det är en fråga jag inte lär få svar på...

I period nummer 2 får faktiskt Johan Holmqvist ge sig tillslut, det är Eero Somervuri som sätter 1 - 0 för hemmalaget Brynäs! ett mycket viktigt och härligt mål för Brynäs efter att laget har legat på och pressat tillbaka Frölunda men ändå inte fått sätta något mål, men ca 7 min in i perioden blir det äntligen det som alla vill se MÅÅL!
ca 15 minuter in i perioden kommer nästa mål, Brynäs utökar sin ledning till 2 - 0, ni vet om att Cattis sa att Lasse Jonsson är så dålig han kan ingenting... öhh.... han som sätter 2 - 0 pucken heter just Lasse Jonsson och spelar i Brynäs, och nej Cattis det finns inte flera Lasse Jonsson, utan vi menar exakt samma spelare... och nu kan du inte komma och säga att han är dålig när han sätter pucken i nät eller? Han gjorde det snyggt! ett backskott som letar sig in bakom Honken i målet... Att se den pucken ligga i mål var UNDERBART! 2 - 0 och nu kändes det genast lite tryggare... period nummer 2 slutar också 2 - 0 till BIF.

I slutet av period nummer 3 sätter Frölunda en reduceringspuck till 2 - 1, då blev det spännande kan jag säga... inte tala om digonalpassen till en spelare som stod parkerad vid bortre stolpen som bara skulle sätta pucken i öppet nät... men men precis när Frölundaspelaren sköt så konm Greiss plockhanske upp som sedan pucken hamnade i... PUUUST ALLTSÅ... jag säger bara THOMAS GREISS, jag som var så besviken att inte Svedberg fick chansen i matchen.. men jag tar nog tillbaka det, för skulle han stå och det där skottet skulle ha kommit så vette sjutton om pucken hade hamnat i plockhansken, tror nog att det skulle ha stått 2 - 2 i det läget då. Hans MONSTERRÄDDNING vart också matchavgörande. Brynäs vinner rättvist med 2 - 1. Det var Brynäs som ägde den här matchen från början till slut. Det var också Brynäs som hade den vassaste målvakten för kvällen, men ingen ska glömma bort att Honken gjorde en riktigt bra match han också, det kunde lika gärna ha blivit 4 - 1 om inte Honken var så bra som han var.

Nu ser jag fram emot Lördagens match mot Södertälje borta i AXA sport center. Dit åker man ner med Supporterklubben Brooklyns tigers.. typ 70 personer till som ska med.. Riktigt jäkla kul! att det är så många som har anmält sig! det kommer bli en grym lördag det! dessutom kommer junisarna tillbaka till den matchen, Järnkrok, Larsson, Wännström och Bertilsson! oj så viktigt att få tillbaka dom!!!! :)

Jag vill avsluta detta inlägg med att berömma Brynäsklacken! ni gör det så bra varje match, sjunger riktigt bra ramsor, den här senaste "låten" är grym, man får rysningar när man hör alla bara ta i på
"Vi är Gävles stolthet, BIF" åh underbart! det är riktigt roligt att sjunga med när alla andra sjunger med!. Bra jobbat alla !!!


Greiss kan han också!


Somervuori jublar efter 1 - 0 !

Bortskämd med JVM hockey, i Läkerolen bjöds det på dålig underhållning men 3 mycket viktiga poäng!

Igår eller det blir nu i förrigår, då gick filmen mamma mia på TV. Jag tittade en stund på den filmen och får höra Abbas härliga musik, jag kände att jag blev väldigt glad och pigg av musiken. Den är så härlig på något sett. Jag fick en tanke att, varför inte ladda upp med lite Abba musik innan man drar iväg på hockeyn i morgon (alltså igår) Det kanske ger en bra känsla och att Brynäs kan ta tre mycket viktiga poäng? eller ? Jag gjorde som jag tänk, innan matchen idag satte jag i "mamma mia" musiken från filmen. Och lyssnade på några låtar och sedan begav jag mig vidare till Läkerol arena.

Vi går direkt in på matchen och Luleå får direkt ett skott i ribban hos Svedberg som vaktade kassen igår. Men inget mål. Lagen byter lite halvchanser med varandra. Men inte direkt en superunderhållning bjöd lagen på. Underhållning vart det däremot när klockan stod på 17.57 i första perioden då Brynäs sätter 1 - 0 !! det är Sebastian Lauritzen som drar målvakten och lägger in pucken i målet. Mycket snyggt ! Han föressten som jag redan innan matchen trodde skulle göra mål! vilket jag hade alldeles rätt i.

Den andra perioden bjuder inte på något mål utan det är lite halvchaser åt båda hållen. Och två bra målvaker bör läggas till. Sen var det där med Svedbergs målstolpar och ribba, han hade lite tur då och då, men vadå, en BRA målvakt ska ha TUR också! så är det.

Den tredje perioden bjuder inte på någon kanonunderhållning heller utan Brynäs försvarar sig väldigt bra, medans Luleå ser lite loja ut och verkar inte vilja ha med sig poäng hem till Luleå. För nästa mål är det Brynäs som gör!
2 - 0 görs av backen Simon Löf, av någon konstig anledning gör han det precis efter att Cattis har sagt att hon inte gillar Simon Löf.... hm... Cattis tar du tillbaka det nu??? :) För han gör sitt första elitseriemål ! Grattis Simon!  2 - 0 kändes väldigt stabilt och bra! sista minutrarna sticker Luleå upp och Svedberg får göra några heta räddningar, men står upp väldigt bra och han får bra hjälp av försvaret!
Brynäs vinner matchen med 2 - 0 och Svedberg får hålla sin första nolla !!!


Svedberg gör en kanonmatch!

Ja den här matchen var ingen bra underhållning direkt, men det viktigaste var 3 poäng och dom tog Brynäs IF ! det var det allra viktigaste sen om laget inte spelade något skönspel spelar mig igen roll! 
Niclas Svedberg visar verkligen att han vill ha mer istid och visa vad han kan! Thomas Greiss får nog vila ett tag nu, för visst lär Svedberg få stå på tisdag mot Linköping borta i Cloetta Center? jo jag tror inget annat. Som jag skrev som bloggtitel i förra inlägget, "Svedberg in, då kommer 3 poäng som vi alla har väntat på!" jag var så säker innan match, jag visste att Svedberg var taggad till 100 procent att visa att han ska få stå i några matcher nu. Han visade ett stabilt spel och försvaret vart mycket mycket stabilare med honom i mål än Thomas Greiss, hur nu det kan gå till? men men... Svedberg i mål på tisdag och jag lovar poäng igen! kanske inte 3 men 2 poäng kanske? vi får se...

När man sen skulle lämna arenan på söndagskvällen hör man i högtalarna utanför arenan, Abbamusik..hm... ja du det där med Abba är något väldigt glatt och härligt! Både före match men kanske ännu bättre efter match då laget tog 3 poäng ! då är man redan glad, men vad gör det om man blir ännu gladare? :D Abbamusik före och efter match kanske är något jag ska fortsätta med, men Abbamusik efter en förlust kanske inte är en höjdare, ne jag vet inte för har bara hört musiken när det har blivit vinst för Brynäs del... jag fortsätter att dunka den härliga musiken inför match härdanefter... "The Winner takes it all...." jajjamensan!!

"I have a dream"  poäng nere i Linköping på tisdag!  "Gimme! Gimme! Gimme!"


Linköping - Brynäs Tisdag 19.00




Omgång 34, Svedberg in!, nu kommer 3 poäng som vi alla har väntat på!

Årets första match är snart här för Brynäs del och för de andra lagen i Elitserien. Omgång 34 startar i morgon eftermiddag ! Vi har en spännande omgång som till exampel får vi se en tidig seriefinal mellan Färjestad - Skellefteå och på Hovet spelas det om Superviktiga poäng mellan AIK - Timrå. Och i Gävle ska Brynäs ta sin tredje raka vinst mot Luleå eller åker man på sin fjärde raka förlust...?? Det är den stora frågan som vi får svar på i morgon eftermiddag.

Så här ser omgång 34 ut:

Modo - Linköping 16.00
Modo kommer senast med en vinst över Brynäs på bortais, och Linköping har vunnit fyra raka matcher. Och bara släppt in 5 mål på de matcherna! inte illa. Jag tror att det blir en jäkligt tuff match mellan de här två lagen, Modo vill fortsätta på vinnarspåret och Linköping vill såklart förlänga sin svit till fem raka vinstmatcher. Jag tror att Linköping tar hem segern i söndagens drabbning. Det kommer vara jämt men Linköping har ett bättre lag.
Mitt tips: 2 - 4


Stentufft blir det men de vitklädda vinner !


Brynäs - Luleå 16.00
Här är två lag som senast kommer med förlust i bagaget. Luleå förlorade mot Skellefteå och Brynäs förlorade på hemmais mot Modo. Det kommer bli en tuff tuff uppgift för Brynäs del att ta poäng av starka Luleå. Men samtidigt har Brynäs tre raka segrar mot just Luleå, och Luleå har haft lite svårt i Läkerol arena. Fast vi får inte glömma bort att Brynäs har tre raka förluster... vilket tränare och ledare och framförallt spelare inte är nöjda med. Utan i morgon är det Kriga som gäller ! Brynäs byter även målvakt till matchen, Niklas Svedberg får vakta kassen mot Luleå. Lars Jonsson är även han tillbaka i laget efter sjukdom. Jag förväntar mig att få se en spännande match och att segern går till hemmalageg Brynäs!
Mitt tips: 5 - 2


En glad Svedberg !

AIK - Timrå 16.00
I Stockholm på Hovet väntas ett mycket viktigt möte mellan AIK - Timrå. Viktiga poäng står på spel. De skiljer endast två poäng mellan de här två lagen i tabellen. Vilket betyder att det blir en riktig sexpoängsmatch. Vilket lag som kommer segrande ur striden blir svårt att säga men med AIK:s hemmastöd så tror jag att hemmalaget kommer vinna denna viktiga match. men dock i sudden...
Mitt tips: 4 - 3 efter sudden


Tufft är bara förnamnet i den här matchen

HV71 - Djurgården 16.00
Efter att HV har startat Elitserien lite trögt så har de kommit igång riktigt ordentligt. De ligger just nu på en 4:e plats i tabellen men det är bara 3 poäng upp till att bli serieledare. Så i toppen är det mycket jämt. Djurgården ligger just nu på en 6:e plats i tabellen. De startade serien också lite trögt men har mer och mer kommit igång. Även det här kommer bli en tuff tuff drabbning, men där jag tror att hemmalaget kommer vinna. HV är starka på hemmaplan i Kinnarps arena.
Mitt tips: 3 - 2


HV - jubel i Kinnarps i morgon

Frölunda - Södertälje 16.00
Dags för match i Scandinavium för Frölunda mot SSK. Södertälje tycker jag ser riktigt starka ut i vissa matcher, men i morgondagens match är det hemmalaget som är det starkaste laget. Båda lagen kommer senast från förluster. Men ett av lagen kommer att vinna i morgon, vilket lag det blir återstår att se men jag tror på hemmalaget...
Mitt tips: 4 - 1

Färjestad - Skellefteå 18.00
Omgångens sista match är mellan Färjestad och Skellefteå i Löfbergs lila area. Här spelas det om serieledning. Den som vinner matchen i kväll kommer att leda serien. Alltså väntas det en tuff och bra match i Karlstad. Spännande, det blir nog en match med lite slutspelskaraktär i sig. Jag tror att bortalaget kommer att vinna matchen.
Mitt tips: 1 - 3


Skellefteå blir serieledare efter morgondagens match

Det var alla morgondagens matcher det! Full omgång alltså. Jag vill bara en sak denna Elitserieomgång, och det är att Brynäs tar 3 poäng ! det är det allra viktigaste! Ni minns i förra inlägget att jag vill se Svedberg i mål på söndag, och nu är det bestämt att Svedberg ska stå i morgondagens match. Ibland får man det man vill. Och som jag skrev förut byte av målvakt kan vara skillnaden mellan en förlust och en vinst. Jag tror eller inte tror utan jag vet att Svederg är taggad till tusen att stå i morgon, det stod ju i tidningen att det han önskade sig alla mest var mer speltid i Brynäs, vilket han får i morgon, och den chansen kommer han att ta vara på. Han kommer visa att han ska ha mer speltid! Heja Svedberg !!! :)


Svedberg in i kassen ! :)







Hockeyunderhållningen igår är den i särklass bästa hittills !!

Så här dagen efter nyårsafton och början av år 2011 så kan man inget annat än som hockeygalning glömma bort gårdagens match mellan Kanada - Sverige i JVM. Det går bara inte... vilken match! okej vi tar det från början...

Alltså på självaste nyårsafton spelade Sverige en gruppsspelsfinal mot favoritlaget Kanada i just Kanada, eller okej i Buffalo i USA men typ bara någon km till gränsen till Kanada. Jag satt fastklistrad tillsammans med Jessica, Catarina, Eva och Linda framför TV:n.


19 000 på läktaren, inte dåligt !

Sverige får en olycklig start på matchen då Kanada slänger in en puck framför mål och som sedan styrs på något ben framför mål och rakt in i mål, vadå tur? men det är Kanada vi pratar om. Men Sverige vek sig inte för det utan bara någon minut efter slår Max Friberg in pucken på volley! jäkligt snyggt! Då säger Chris Härenstam " Häftig start på matchen" ja, skulle inte kunna sagt det bättre! Ja inte blev det mindre häftigare efter att Calle Klingerg sätter 2 - 1 till Sverige ! Sverige leder över Kanada !!! dock inte så länge till... Kanada gör nämligen 2 - 2 efter en jättemiss av Svenska målvakten Lehner. Synd det, Kanada är ett sådant lag som ska ha sån jäkla medgång i matcherna, och inte tala om tur, precis det fick vi uppleva när det endast återstår 0,5 sek. Pucken studsar ner bakom mål rätt upp i plexit och sedan på något underligt sätt kommer pucken fram framför mål och precis på bladet på en spelare i Kanada, och för honom var det bara att sätta pucken i nät.. otur otur för Sverige! säger som Wikegård " Det är ju ett helt sjukt mål, dom har en sån tur här så dom kan köpa varenda lott som finns" håller med Wikegård till 100 procent... Den första perioden slutar alltså 3 - 2 till Kanada, och vilken start på Matchen!!!!

Period nummer två börjar jäkligt bra för Svensk del Calle Klingberg sätter 3 - 3 pucken på något märkligt vis, men ska Kanada ha tur så ska ta me sjutton Sverige ha tur också!  Sverige sätter 4 - 3 målet också och här pratar vi inte om tur, utan om Skicklighet! det är Thörnberg som skjuter över målvaktens axel och pucken går in i mål! nu leder Sverige igen!!! men som många gånger förut så säter något lag kvitteringen, och det gör tyvärr Kanada den här gången 4 - 4 alltså. Så slutar den andra perioden.

Den tredje perioden är ca 4 minuter lång när det här hemma har blivit dags att skåla in det nya året, medans precis på tolvslaget blir mål för Kanada! skålet blev mer ett "Fan" än ett "gott nytt år!" hehe ne men visst var det irriterande att precis på tolvslaget gör Kanada sitt 5 - 4 mål. Men mycket hockey kvar att spela. Allt kan hända i den här matchen, det vet vi ! Ja och det vet vi ! nästa mål som kommer är SNYGGT!! det är såklart Sverige som gör det!! 5 - 5 genom Patric Chelin! så här säger Wikegård över målet: " Ne vilket KLASSMÅL!!" "tuneringens mål"
Ja visst var det snyggt!  likaläge ingen ! och Sverige håller i och tar den här matchen vidare till Sudden.
I Sudden händer det lite grejer hela tiden, men med två bra målvakter går den här matchen till straffar. Och jag har aldrig varit med om något liknade förut! VILKEN MATCH!! Jag har aldrig sett en sån här spännande och bra match som hockeygalning alltså!

När nu matchen skulle avgöras på straffar så var min puls uppe i maxpuls, man ville ju så gärna att småkronorna skulle vinna över de där kaxiga och äckliga Kanada! Straffdramat inledde med att Sverige fick börja slå sin straff, det är Oscar Linberg som får chansen mot Roy i Kanadas mål.

Sverige Oscar Lindberg - MÅÅÅÅL
Kanada Ellis - Lehner räddar !!! Miss
Sverige Calle Järnkrok - Miss
Kanada "största stjärnan"  - Miss !! Wikegård: HÄRLIGT !!
Sverige Anton Lander - MÅÅÅÅÅÅL !!


Här sätter Anton Lander den avgörande straffen!


Johan Larsson visar glädje !!

SVERIGE VINNER I KANADA ÖVER KANADA!!!
"citat från Chris Härenstam"


Ja en sån match ! En stolt Svensk får man vara nu! Det är en helt ossanolik match! tänk om hockeyunderhållning skulle vara så här ! då skulle jag inte klara av den underhållningen kan jag säga! en sån laginsats och ne man bara ryser när man tänker på matchen! Hoppas tränarna och grabbarna i Elitserien satt och tittade på denna match. Det finns mycket att lära och se på ! så otroligt häftigt !

År 2010 kunde inte sluta på ett bättre sett och inte kunde 2011 börja på ett bättre sett än att småkronorna slog Kanada i JVM !Kanada får spela Kvartsfinal, medans Sverige går direkt vidare till semi! som spelas på måndag 21.30 ! då alla kära svenskar måste ni bara sitta framför SVT och titta ! det är underbart  med JVM! det slår nästan allt och alla hockeymatcher det !!!



RSS 2.0