5 - 0 och himlen är närmare än helvetet ! "Tack gode gud"

Idag var det alltså dags för omgång 39 och Brynäs - Skellefteå stod som motståndare.. man kände redan innan matchen att det var nervöst och lite förväntansfullt, för skulle inte Brynäs ta 3 poäng idag så hamnar man där nere i "helvetet". Väl på plats i arenan och läktarna börjar fyllas med människor, en del Skellefteåfans också faktiskt, måste vara många som bor i Gävle. Men iallafall, stämningen var lite konstig, man kände i luften att denna match var viktig för Brynäs del att vinna. Titta bara i tabellen så ser ni verkligen hur läget är...

Matchen är igång och Brynäs tar taktpinnen direkt, skapar några farliga chanser.. Silfverberg sätter en puck i mål... eller?... videogranskning och den visar att pucken aldrig var inne. Men Brynäs kämpade vidare och snart skulle pucken sitta i nät! Det är Sebastian Lauritzen som sätter 1 - 0 12.35 in på första perioden. 13.35 kommer nästa mål! det är Brynäs som gör det 2 - 0 Jonas Nordquist, alltså bara 1 MINUT mellan första och andra målet. Den första perioden slutar just 2 - 0 till hemmalaget Brynäs !! ACK så viktigt!

Den andra perioden är åtta minuter gammal när Johan Larsson får sätta sitt allra FÖRSTA elitseriemål! 3 - 0 till hemmalaget! det var en assist utav klass av Sebastian Lauritzen också! men det var Larsson som satte pucken i nät! GRATTIS JOHAN! Skellefteå var inte alls med i matchen, Brynäs åker mycket mer skridskor och är typ först på alla puckar. andra periodens slutresultat blev 3 - 0 och nu skulle väl ändå Brynäs hålla i det här?? 3 - 0 känns inte så där skitsäkert direkt, vet ju vad som har hänt förut...


Gjorde sitt allra första elitseriemål ikväll! GRATTIS

Tredje Perioden var igång och nervös var man fortfarande, fast det kändes rätt så stabilt, men skulle Skellefteå få in en puck så skulle det genast bli match av det igen.. men Skellefteå fick inte in någon puck i början av perioden iallafall, för det är Brynäs som gör nästa mål.. "Tack gode gud" ! Det är Jonas Nordquist som får sätta sitt andra mål för kvällen. 4 - 0 och nu började det kännas som om Brynäs fixar det här! de spelar ju som kungar allehopa! När nästa mål kom visste jag en sak! SEGERN VAR BRYNÄS IKVÄLL!!.... 5 - 0 kommer av Jacob Silfverberg! Nu var det bara talan om Svedberg skulle få hålla nollan i matchen.. Och det är klart han skulle! Brynäs vinner RÄTTVIST med 5 -0 ikväll oh Svedberg fick hålla nollan! UNDERBART ÄR ORDET!!

Underbart att se Brynäs spela riktigt härlig och snygg hockey igen! och ikväll var det Brynäs Night! det var bara Brynäs, Brynäs, Brynäs, Skellefteå hade ingenting att säga till om, kommer ihåg en sekvens när Alexander Sundström täcker pucken och knuffar till Skellefteå spelaren lite så han nääääästan sätter sig på ändan på isen, men bara nästan.. så snyggt! ALLA i Brynäs var bra ikväll! går inte att säga att någon var dålig! alla gjorde sitt jobb. Johan Larsson kanske ändå var den bästa av dom alla! han var överallt och han gjorde ju också sitt första elitseriemål! Ne Brynäs kunde ni spela så här fin hockey och ett härligt anfallsspel varje match så skulle det vara över 6000 på läktarna varje match.. idag var det 5540 pers på plats. dåligt ! men det vet ju vad de missade.. Det är så här Brynäs ska spela varje match, plus att man ska ha Svedberg i mål! och inte envisas med att Greiss ska stå för att han är NHL mediterad, utan Svedberg är i nuläget hetare och bättre... hoppas bara Brynäs tar med sig det här fina spelet tills torsdag nästa vecka då laget åker till Timrå.


Assistkungen "Basse" 1 mål och 2 assist ikväll!

När jag gick hem från dagens match med ett stort leende på läpparna... så hör jag ett par som går bakom mig säga: "ne för sjutton nu går vi på nästa match också!"  ja det är vinster som lockar Gävlepubliken till Läkerol, har Brynäs förlorat någon match tidigare så tycker folk att det inte är någon idé att gå på hockey för att de spelar ju så dåligt. JAHA där fick dom som sa det före dagens match. Men Gävlepubliken är kräsen av sig, men jag förstår till en viss del, det är dyrt att gå på hockey idag... det kostar inte 30 spänn varje match, utan över 200 om man vill ha en sittplatsbiljett.

En annan sak som de säger som jag spetsade öronen på var: "Så härligt att se hela hallen applådera samtidigt" just det har jag tänk på många gånger, att alla i hallen klappar i taktfasta applåder, det är verkligen en härlig känsla och man bara myser inombords... Vilken ljudnivå det blir när alla 6000 klappar samtidigt, tänk då hur det låter om 8000 pers klappar samtidigt! åh... vänta till de bästa tiderna kommer... :)

Ne nu får jag nog ge mig för idag! men vilken härlig lördagskväll det vart tillslut! 5 - 0 mot Skellefteå, 3 poäng och en klättring till 7:e plats i tabellen! jippppppi...... ;)

Det ska firas med en liten härlig truddelutt.. "blir så glad när jag hör den här låten!" flera lag i elitserien som har den som målsignal.. :) jag själv bara tänker på när Brynäs gör mål när jag hör den här underbara låten....
"HAPPY FACE"



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0