Brynäs - Frölunda 1 - 3


Hockey Hockey Hockey

God kväll!

Skriver lite om gårdagen först :) igår var det dags för Elitserien att dra igång igen efter OS - uppehållet. Brynäs spelade hemma mot Frölunda. Tyvärr vart det förlust med 1 - 3. De spelade ändå rätt så bra, men Honken stod ivägen. Det märkligaste jag har sett var faktiskt i dagens hockeymatch. Frölunda hade nämligen glömt sina matchtröjor nere i Göteborg. de fick spela matchen i Brynäströjor! fast de Brynäs använder när de tränar, men ändå, Undra på att Honken tog allt, han var ju med och tog SM - guld åt Brynäs 1999. Han är ju Brynäsare innerst inne. Det ända Brynäsmålet gjordes av Jonas Nordqvist.

Annars om vi kommer till dagen, så har jag varit på stan med mamma och köpt ett par skor,Pumaskor :D jag som älskar PUMA. Sen köpte jag strumpor också :)

Just nu tittar jag på OS - finalen i ishockey mellan USA - Kanada, det står efter två perioder 1 - 2 till Kanada. Jag säger GO USA! :)

Puss och kram

Dags för Sportlov!

Tjena alla goá och glada!

Idag gick jag som vanligt i skolan, har inte gjort så mycket men vi var på studiebesök på Engelbreksgården, det var mycket trevligt ställe :) det är ett korttidsboende för barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning.

Efter skolan var jag på stan med mamma och lillasyster ;) vi var och tittade på bokrean :) hittade faktiskt en bok som finns på bild här ovan :) den verkar jättebra, får se om man orkar läsa något lite senare ikväll.

Nu ska jag titta på semifinal 1 i OS, när det gäller ishockey :) USA - Finaland! HEJA Finland! magkänslan säger USA men en liten del av hjärtat säger Finland :) vi får se vad det blir!

Om man ska börja snacka lite om morgondagen, så måste det nämnas att BRYNÄS IF spelar första matchen efter OS - uppehållet, de spelar hemma mot Frölunda! snacka om att jag kommer vara taggad! den matchen ska Brynäs vinna! men först ska jag ut och övningsköra på E4: an med Anette på Ansan´s :) vi får hoppas på att vädret inte är allt för dåligt, då blir det inte kul att köra. Men det kommer nog bli bra :)

Föressten nu har man sportlov också! i en vecka, för mig blir det mycket mycket plugg! det blir körkortsteori för hela slanten! :)

Puss och kram <3

Brynästräning


Allmänt trevlig dag

Hejsan svejsan!

Idag börjae jag skolan 8.30 då skulle jag redovisa mitt arbete i skapande verksamhet. Det gick väldigt bra :) Efter den lektionen slutade jag för dagen. Men jag åkte vidare till Läkerol arena för att se Brynäs träna! Var där med Catarina, Vi tittade först på träning och sen åt vi i restaurangen :) mycket trevligt! Spelarna måste ha trott att vi var knäppa, vi satt och skrattade typ hela tiden ;)

Efter den trevliga lunchen så var det bara att dra vidare till stan, upp till Ansan´s för att träna körkortsteori med Jossan ;) det gick USELT!  måste sätta igång och plugga nu! sportlovet blir det fart kan jag säga! :)

En tråkig nyhet är att Tre kronor blev utslagna ur OS av SLOVAKIEN (!) hallo! snacka om fiasko. Nu tror jag att det blir Kanada och USA i en final! HEJA USA! såger jag då.

Vi hörs ! kram kram

Dagens bilder


OS - Guld och Hockeyrysare

Vilken dag! först har jag gått över 1 mil och fem km, fram och tillbaka till skolan :) Sen nu ikväll har det blivit ett nytt OS - guld för Sverige i herrarnas stafett! härligt!

Sen har jag faktiskt sätt två styckna hockeyrysare, eller jag håller på att se än :) men i morse klockan 06.00 såg jag Norge - Slovakien, faktiskt en Brynässpelare i Norge! Mads Hansen. han har skött sig väldigt bra men i morse åkte Norge ut ur tuneringen! Slovakien vann med 4 - 3 men Norge var bra med :) Det vart en otäck skada på en spelare, han får en tackling på huvudet och hjälmen åker av så att kroppen åker ner i isen men det värsta var att huvudet kom ner till isen sist, och huvudet får en jättesmäll! väldigt väldigt otäckt! men det gick bra för honom, men det bara rann blod ur huvudet :/

Den andra hockeyrysaren håller jag på att titta på nu, det är kvartsfinal mellan USA - Schweiz det står 0 - 0 inför den tredje perioden, det känns som om USA kommer att vinna men man vet aldrig, under kan ske! får hoppas på ett sånt idag! USA fick in pucken precis i slutet av andra perioden, men det vart ett bortdömt mål för klockan hade tydligen redan gått ner till 00.00 så perioden var precis slut! Snacka om tur för Schweiz!

Ne nu har tredje perioden börjar, ska kolla! Godnatt! DÄR KOM FÖRSTA MÅLET! USA är det som tar ledningen med 1 - 0 , jaha man hinner knappt skriva klart inlägget :D

En ledig dag

tjohej!

Idag har jag varit ledig i från skolan, har inte gjort så mycket. Pluggat har jag gjort. Annars har jag bara tagit det lungt. I morgon ska jag ställa väckarklockan på 06.00 för då möts Slovakien - Norge i en åttondelsfinal, laget som vinner den matchen möter Sverige i en kvartsfinal! HEJA Norge! :)

Jag börjar skolan 12.40 och då är det svenskaprov som gäller! det ska jag klara av!

Nu i kväll spelade brynäs en träningsmatch mot Modo, tyvärr vart det förlust med 3 - 1 :( men men det är tur att allvaret börjar på lördag! då smäller det i Läkerol arena! JAAG LÄNGTAR!! Målet föressten det gjordes av Sebastian Wännström, undra om inte han är 91:a :) det tror jag.

Nu ska jag förbereda mig för att sova :) hejsvejs!

Dagens bilder

kallt efter att jag har blivit knuffad ner i snöhögar :) Min hand är röd

En sån dag

Dagen började väldigt trevligt. Nämligen att Sverige vann över Finland med 3 - 0. Härligt! klara för kvartsfinal!. Sen vart det ännu bättre när jag kom till skolan. Fick reda på att vi är lediga i morgon, för att lärarna är på klasskonferanser. Sen på onsdag har jag bara en lektion som det är prov på. Svenskaprov. Sen torsdag har jag bara en lektion, då har jag redovisning, sen blir det att dra upp till Läkerol arena för att titta på Brynäs träning och äta lite gott på restaurangen med Eva och Catarina. ska bli mycket trevligt! sen ska jag även plugga på Ansan´s med Jossan på eftermiddagen. På fredag har jag två lektioner, sen tar jag sportlov!  härlig vecka!

Det var på eftermiddagen som det blev lite sämre men ändå jäkligt roligt. Therese, Jessica, jag och Matilda gick till Borgis för att ha individuella valen (fotografisk bild). Det är inte roligt när det finns två stora snöhögar bredvid än, sen är man dum att man går framför alla tjejerna också, men men. detta hände:

Knuff 1 - Jessica knuffar ner mig i en av snövallarna, jag skrattar och tycker det va roligt, men dock jäkligt kallt!
Knuff 2 - Matilda knuffar ner mig i en annan snövall, jag skrattar och har lika roligt den här gången, men nu börjar det bli kallt om ben och händer.
Knuff 3 - Therese knuffar ner mig i en annan snövall, nu börjar det bli jäkligt kallt, men skrattar gör jag fortfarande.
Knuff 4 - Jessica knuffar ner mig i en annan snövall, nu räcker det! men skrattar gör jag fortfarande, men det gör inte kroppen, den grinar illa.
Hämd - Absolut ingenting, så snäll är jag ! dum som man är 

Väl framme på Borgis trodde jag att jag skulle dö för det sticker i benen och händerna höll på att frysa ihjäl :) men men jag överlevde. Vi pluggade på på lektionen! det gick VÄLDIGT bra ! sjuk humor man har alltså ! men men heter man Alexandra Egerfält så är man rätt sjuk. Slutade runt 16.00 och då var det bara att åka hem. Just nu sitter jag och tittar på damhockey, matchen mellan USA - Sverige, domaren är skitdålig, USA leder med 2 - 0 och ett mål fick de av domaren.  Ne nu ska jag snart sova, börjar bli lite pömsig. 

Puss och kram   

guldglädje

Sitter och tittar på reprisen på längdskidåkningen som man aldrig kommer att glömma. Hellner tog guld och Olsson tog brons!. Det är härligt att vara svensk!

Men åter till vardagen, idag är det söndag och idag blir det plugg för hela slanten. Ska plugga så mycket som möjligt nu i veckan så slipper jag så mycket på sportlovet som är nästa vecka :)

Åh vad jag längtar till hockeyn drar igång igen! på lördag är det en superviktig hemmamatch för Brynäs mot Frölunda! den kommer inte att missas!

vi hörs senare! // puss och kram Alex


Mitt liv

Jag kommer att i min blogg berätta vad som händer i min vardag, det kan vara allt från skolan till härliga hockeymatcher i Läkerol arena. Jag hoppas det kommer bli intressant att läsa!

Som person är jag mycket omtänksam, jag har en riktig sjuk humor som smittar av sig på mina vänner. Jag tänker alltid positivt och jag lever helt enkelt livet!

Just nu går jag sista året på Barn och fritidsprogrammet på polhemsskolan här i Gävle. Efter studenten ska jag först åka iväg till Cypern med några av mina allra närmaste vänner. Till hösten blir det troligtvis att jag pluggar vidare på Gävle Högskola till Förskollärare. Det är min allra största dröm, att bli förskollärare.

På fritiden är jag med kompisar och just nu är det mycket pluggade. Men mitt allra största intresse är Brynäs IF ! Jag befinner mig i Läkerol arena varje hemmamatch, och klubben kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Dessuton går det riktigt bra för laget nu! en slutspelsplats är målet! och dit ska vi! så idag kan man vara en stolt Brynäsare!

Det var lite kort om mig, jag hoppas jag låter intressant, och att ni vill läsa min blogg!

Ha det bra så länge! kram kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0