15 dagar kvar - "Mäktigt" är ordet i premiären!

Där kom bekräftelsen! Jag kommer sitta i en av tre bussar från Gävle till Leksand den 14 september! Vilken lycka, vilken glädje, vilken otrolig förväntan! Jag överdriver inte, för mig är detta en upplevelse jag sent kommer att glömma, hoppas jag i alla fall.
 
Att vara riktigt hockeyintresserad kan ibland vara riktigt jobbigt....du förstår att det är ett JÄTTEtryck till supporterklubben BSG supporterbussar till premiären mot Leksand. Därför sitter du vid datorn exakt klockan 19.00 då biljetterna släpps för resan. Direkt när du ser att det går att boka, klickar du i allt det fortaste du kan sen är det bara att skicka iväg och hoppas på det bästa att du är med på en av bussarna. Så går det till i min värld ibland.
 
Mina förväntningar på matchen och stämningen?
Självklart är det här en speciell match. Leksand spelar sin första match i SHL (Elitserien) på väldigt länge och då mot just rivalen Brynäs IF. Vilket självklart var ett önskemål från både Brynäs sida och Leksands sida. Nu är matchen bara 15 dagar bort. 13 bussar med Brynäsfans från hela landet samlas på en kortsida i Tegera arena, ca 650 Brynäsare kommer att hålla stämningen på ena sidan, på andra sidan kommer den stora blåvita klacken att hålla sin stämning, detta betyder att det kommer bli ett himla liv! en stämning lik en SM-final kanske? Dessutom gillar jag att klackarna kommer vara mitt i mot varandra, vilket det inte kommer vara i Läkerol arena.
 
Matchen i sig kommer nog vara ganska fartfylld, trots att det är första matchen på säsongen. Men publiken kommer att göra så att det blir en bra ishockey på isen, så brukar det vara i alla fall. Sen om det är en bra ishockey som spelas är en annan femma, men kommer nog vara ett spel där lagen byter chanser med varandra mest hela tiden. Lite fram och tillbaka hockey. Båda lagen kommer vilja vinna i alla fall, båda lagen vill visa att man är att räkna med i säsongens SHL.
 
Det här kan bli ett mäktigt möte! eller rättare sagt, det kommer bli ett mäktigt möte! Jag har aldrig upplevt ett riktigt Gävledaladerby, men nu är det dags! om 15 dagar! Jag är på plats! Jag kommer skrika mig hes så in i norden! Jag ska sjunga Brynäs IF till seger! man säger att publiken är den 6:e utespelaren, det ska vi allt visa i Tegera arena! Daladans och dalahästar skiter vi fullständigt i.....Det är seger som gäller!
 
 

16 dagar kvar - Ett koncentrerat lag på dagens ispass!

 
 
Torsdag förmiddag och klockan var strax efter 10.00 då Brynäs körde sitt sista ispass innan laget skulle åka till Schweiz för att spela två matcher i European Trophy. Det var bra fart på grabbarna och en stor koncentration. Man ser att det börjar närma sig till SHL-premiären.
 
Dock var det många okända ansikten, säkert många juniorer som man inte känner igen ansiktet på. Brynäs är ju drabbade av många skador som gör att de tar inga risker att följa med till Schweiz. Därför tränar man nog in några juniorer. Vilket är smart! Sen var det några mycket kända ansikten också, Anders Lindbäck tränar fortfarande med Brynäs, han kommer väl under en snar framtid att åka över till NHL och Tampa Bay.
 
Straffläggningen var både bra och dålig, många mål men då också många insläppta mål av Honken och Rahm. Så det beror på hur man ser på det hela om det var bra eller dåligt. Hetast på straffarna var nyförvärvet Robin Jacobsson som vann hela kalaset.
 
På andra sidan isen, alltså i spelarbåset satt Sebastian Lauritzen och hans hund Bosse och tittade på. Lauritzen som har problem med en höft och vill göra en operation, vilket kommer innebära att han blir borta från spel en längre tid. Granström är ju sedan en tid tillbaka också opererad. Vi får se vad som händer med Sebastian, men hoppas allt ordnar sig, för han behöver Brynäs ha på isen!
 
I morgon skriver jag lite om förväntningar och åsikter kring premiärmatchen mot Leksand.
 
Här kommer några bilder från dagens träning:
 
Anders Lindbäck tillsammans med målvaktstränaren Pecka Alcén
 Dennis Persson i bara skyddsutrustningen..
Robin Jacobsson glad efter att ha vunnit straffläggningen 
 Koncentration var det ja!
Snart och stoppövning också kallad idioten
Någon spelare försöker överlista Johan Holmqvist!
Foto: Alexandra Egerfält

17 dagar kvar - En välmeriterad center som kommer passa Brynäs utmärkt!

Nog var det inte längesedan jag sist skrev ett inlägg, faktiskt bara cirka 24 timmar sedan. Dagarna bara springer iväg. Idag har det blivit dags att presentera ännu ett nyförvärv, men denna gång Brynäs enda Finska spelare!
 
Petteri Nokelainen
 
Född: 1986-01-16
Längd: 185 cm
Vikt: 86 kg
 
Hur länge är kontraktet skrivet med Brynäs?
1 år (13/14)
 
Petteri Nokelainen är en välmeriterad center som i sin karriär har gjort hela 266 NHL-matcher, 91 AHL-matcher och 147 matcher i SM-liga. Han är dessutom ett brons från J18 VM och ett VM-guld på sin meritlista. Han är en tvåvägsforward som kan spela både center och ytterforward. Han läser spelet bra och har ett bra positionsspel.
 
Tommy Jonsson om Petteri:
– Vi får in en väldigt stabil center som även kan utnyttjas på kant, men till en början är han tänkt som center hos oss, säger Tommy Jonsson, tränare i Brynäs A-lag. Han är en spelare med både offensiva och defensiva kvaliteter, och som har en bred erfarenhet trots sin ålder. Han är stark, och har ett bra skott. Jag är övertygad om, att han kommer att hjälpa oss samt att han kommer att få hjälp hos oss att utvecklas och bli bättre. Jag är väldigt glad att han väljer att komma hit, det känns jättebra. Han är en härlig karaktärsspelare. (Källa: Brynas.se)
 
Alexandras åsikter kring Petteri
Det lilla jag har sett av honom så ser det riktigt intressant ut, glöm meriterna, det har redan varit...men välmeriterad är vad han är. Men på isen ser han till att passa fram till målgörarna på isen, det har vi sett under tuneringen European Trophy. Kommer bli riktigt intressant att följa Petteri i Brynäströjan i vinter, och hoppas han bevisar att han är en man för Brynäs IF.
 
Stort lycka till Petteri Nokelainen!
 
                                                                        Källa: Brynas.se
 

18 dagar kvar - En aggresiv back att räkna med!

Dagarna bara rullar på och vi har kommit fram till att presentera ett nyförvärv! Lukas Kilström är född 1990-04-18 och är en aggressiv back som har en snabb skridskoåkning. Han är 183 cm lång och väger 84 kg. Lukas kommer senast från Luleå där han har spelat i två säsonger. Senaste säsongen i Luleå gjorde Lukas hela 16 poäng för klubben. Vilket är skapligt för en back.
 
Mina åsikter kring Kilström?
Dom matcherna som har varit på försäsongen där har han visat att han är en back att räkna med. Jag tycker att han står upp riktigt bra och tacklingsvillig vilket Brynäs nog har letat efter. För Brynäs siktar på att bli ett mer fysiskt lag, det märks under försäsongen. Lukas kommer bli intressant att följa i vinter.
Välkommen till Brynäs Lukas Kilström!
 
Imorgon ska jag presentera en finne!
 
 

19 dagar kvar - Nedräkningen har börjat!

Det kan bara inte vara sant, om endast 19 dagar, snart faktiskt 18 dagar är det SHL-premiär för Brynäs IF och alla andra lag i ligan. Leksand-Brynäs, ja smaka på den ni!
 
Inför varje säsong brukar jag ha en liten nedräkning på bloggen där jag tänker ta upp lite saker inför säsongen, när det endast återstår 10 dagar till premiären brukar jag tippa en sluttabell. Kan bli spännande i år, då det känns som om alla lag kan vara med och fajtas i toppen. Under nedräkningen kommer jag även att presentera säsongens nyförvärv lite närmare och lägga till lite egna åsikter om varje värvning. Annars blir det lite smått och gott.
 
Just nu känns det inget vidare att läsa i Gefle dagblad och andra sidor då Brynäs är ett skadedrabbat lag, innan ens säsongen har börjat! hur lyckas man? Lauritzen nu senast med problem i höften, förra säsongen var det en höft, nu tydligen den andra, men vilket otur får man ha egentligen? Sen är det lite småskador på många andra. Äh de flesta kommer väl vara tillbaka till seriepremiären men ändå, känns ju inte direkt stabilt. Men positiv ska vi vara!
 
Nöjer nog mig så här idag då detta inlägget blev skrivet lite sent egentligen. Men redan i morgon tittar vi närmare på ett av Brynäs nyförvärv! ses då!
 
 

Större hat till Färjestad!

Vi börjar närma oss premiärmatchen i säsongens SHL. Brynäs ska som ni säkert alla vet krossa Leksand i Tegera arena den 14 september. Det ska bli skoj, hoppas bara jag får biljett till den matchen. Den matchen måste man bara se!
 
Men en tanke som slog mig är att Leksand och Brynäs är ju ett riktigt Gävledaladerby och "hatkärleken" sitter kvar, eller? Hur det än är så är det ju lite speciellt att möta just Leksand. Har alltid vart. Men i min generation och de lite yngre så har man inte vart med från "början" och vet liksom inte vad det är för känslor mellan lagen. Nu har inte Leksand lirat i Elitserien/SHL på ett bra tag så det kanske har försvunnit lite, vad vet jag. Nu har vi ännu inte mött Leksand i SHL den här säsongen men min känsla är ändå att i mig finns det mer och större hat till laget Färjestad än till Leksand. I alla fall som det ser ut just nu, sen kan det ändras under säsongens gång. Men som det känns nu så är det så. Det känns mer roligt och spännande att möta Leksand, det kommer vara fullsatt på matcherna och stämningen kommer vara grym. Det finns en stor förväntan hos mig när det gäller dom matcherna.
 
Färjestad känner i alla fall jag mer hat för och det kan vara historian från alla dessa slutspel då Brynäs åkte ut år efter år efter ha mött just Färjestad. Sen lyckades Brynäs slå ut dom i semifinalen i guldsäsongen 11/12. Snacka om lycka.
 
Men nu ser vi framåt till säsongens drabbningar lagen emellan. Färjestad ska krossas, Leksand ska krossas. Alla lag ska inte ha en chans mot just mitt Brynäs. Så det så!
 
Trevlig helg på er alla!
 
 

Elias Lindholm gick på "magkänslan"

Nu är det alltså klart att Elias Lindholm lämnar Brynäs IF och åker över till NHL och Raleigh, North Carolina. Rätt eller fel? Tydligen har Lindholm tvekat mest hela tiden hur han ska göra, men tar ändå beslutet att åka till NHL och försöka ta en plats i Carolina. Dumt anser jag, är en spelare minsta tveksam så tycker i alla fall jag att spelaren ska stanna ett år till i tryggheten och växa på sig ännu mera. Vem säger att han är mogen för NHL redan nu? på Brynäs hemsida säger Lindholm att han vill ta chansen nu, för väntar han så kanske Carolina tar spelaren som blir draftad till sommaren, så han är tydligen lite rädd att han ska få platsen istället. Men herregud, Lindholm har TALANG en grym talang har grabben. Gör han en grym säsong i Brynäs ett år till så tror jag verkligen att Carolina vill ha han över till nästa säsong. Men hans framtid, hans beslut. Men enligt mig känns det korkat.
 
Min magkänsla är också att han gör en "Ekholm" spelar första delen av säsongen där borta men sedan återvänder till Brynäs i mitten av säsongen kanske. Bara en magkänsla jag har. Sen kan han platsa direkt i laget och göra stor succé vilket jag verkligen önskar, för hans skull. Men frågan är om han är mogen för det redan nu? spännande att se hur det går för grabben. Riktigt tråkigt att vi Brynäsfans inte får se honom mer i Brynäströjan, om han nu inte återvänder, men det är ingenting som Sundlöv och co har i tankarna. Nu måste Sundlöv öppna plånboken igen, någon måste väl in för att ersätta Lindholm? frågan är bara vem?  
 
Jag Alexandra önskar Elias Lindholm all lycka till i NHL och Carolina! klubben har verkligen fått en talang i laget. Lindholm kommer bara bli bättre och bättre, var så säkra!
 
Hoppas Elias lyckas i NHL, vi Brynässupportrar kommer sakna honom!

RSS 2.0