17 dagar kvar - En välmeriterad center som kommer passa Brynäs utmärkt!

Nog var det inte längesedan jag sist skrev ett inlägg, faktiskt bara cirka 24 timmar sedan. Dagarna bara springer iväg. Idag har det blivit dags att presentera ännu ett nyförvärv, men denna gång Brynäs enda Finska spelare!
 
Petteri Nokelainen
 
Född: 1986-01-16
Längd: 185 cm
Vikt: 86 kg
 
Hur länge är kontraktet skrivet med Brynäs?
1 år (13/14)
 
Petteri Nokelainen är en välmeriterad center som i sin karriär har gjort hela 266 NHL-matcher, 91 AHL-matcher och 147 matcher i SM-liga. Han är dessutom ett brons från J18 VM och ett VM-guld på sin meritlista. Han är en tvåvägsforward som kan spela både center och ytterforward. Han läser spelet bra och har ett bra positionsspel.
 
Tommy Jonsson om Petteri:
– Vi får in en väldigt stabil center som även kan utnyttjas på kant, men till en början är han tänkt som center hos oss, säger Tommy Jonsson, tränare i Brynäs A-lag. Han är en spelare med både offensiva och defensiva kvaliteter, och som har en bred erfarenhet trots sin ålder. Han är stark, och har ett bra skott. Jag är övertygad om, att han kommer att hjälpa oss samt att han kommer att få hjälp hos oss att utvecklas och bli bättre. Jag är väldigt glad att han väljer att komma hit, det känns jättebra. Han är en härlig karaktärsspelare. (Källa: Brynas.se)
 
Alexandras åsikter kring Petteri
Det lilla jag har sett av honom så ser det riktigt intressant ut, glöm meriterna, det har redan varit...men välmeriterad är vad han är. Men på isen ser han till att passa fram till målgörarna på isen, det har vi sett under tuneringen European Trophy. Kommer bli riktigt intressant att följa Petteri i Brynäströjan i vinter, och hoppas han bevisar att han är en man för Brynäs IF.
 
Stort lycka till Petteri Nokelainen!
 
                                                                        Källa: Brynas.se
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0