Kändes som om man var på Gröna Lund och åkte kaffekopparna, 3 poäng till Brynäs!

I förra inlägget skrev jag så här "Det finns inget annat än att hoppas att grabbarna gör det dom ska i morgon och kämpar och krigar 10000 procent och att de gör det 60 min!! gör dom inte det så finns det bara ett alternativ kvar, det är att be till hockeyguden som ser till att puckarna studsar åt rätt håll och i rätt mål!"
Om vi säger så här, hockeyguden var nog med mig och Brynäs idag! puckarna studsade rätt väg och in i rätt mål! men spelet var ingen njutning direkt.. det var som att åka kaffekopparna på Gröna lund, det svängde både hit och dit och fram och tillbaka.. ingen visste hur det skulle sluta.. det som saknades var bara en kopp Gevalia i handen..



Att gå till matchen 18.00 är för mig helt knasigt, jag brukar ju gå tillsammans med Catarina vid 17.00.. men stackare hade drabbats av magsjuka och kunde inte följa matchen på plats.. :/ så jag kom till Läkerol lagom till matchuppvärmningen, helt sjukt knasigt..

Ne nu går vi vidare till matchen.. Första perioden rivstartar med ett skott av Nordqvist 4 min in på perioden.. som går i mål eller?? publiken jublade målsignalen gick.. men domaren lät spelet fortsätta. Dock efter nästa avblåsing så videogranskar domaren målet.. och publiken fick fortsätta jubla och målsignalen fick köras igång igen! härligt med
1 - 0  direkt! men det härliga försvann rätt snart.. Timrå kvitterar nämligen till 1 - 1, efter ett solonummer av någon fjant.. det slår iallafall inte snyggare än Anderséns solonummer!
Det delas ut många tacklingar i början av matchen, jag bara älskar att se när Alexander Sundström trycker till en spelare så de antingen flyger rakt in i sargen eller flyger åt skogen.. i ena sarghörnet sa det bara pang!!.. och rakt in med Timråspelaren i sargen.. sen sa det pang! igen och då är han framme igen och tacklar så grymt snyggt! och jag slår vad om att han var framme en tredje gång också om inte fjärde, för oj så han tacklade, förlänger inte Brynäs med honom så ska de inte förlänga med någon annan heller.. han är kung på isen! En annan liten retsticka på isen är Granström, det var någon situation i början av första perioden då någon Timrå fjant retade upp Granström eller något.. så ser man Granströms underbara hånflin tillbaka ! haha det flinet skulle man bra gärna vilja få på bild.. :) ne men nu går vi vidare.. nästa mål kommer från hemmalaget. Brynäs gör 2 - 1 genom Magnus Kahnberg! som strax efter blir 3 - 1 då Lars Jonsson dundrar in pucken i nätet!  då kändes det rätt så bra..men Timrå kom tillbaka och gör  3 - 2 i pp. Period nummer 1 slutar 3 - 2 till hemmalaget och fem mål i första perioden var ju kul att se !


det är underhållande att se Sundström tacklas!

Andra perioden börjar med att Timrå kvitterar till 3 - 3, Brynäs hade alltså 3 - 1 men Timrå kommer tillbaka och gör 3 - 3. Då tar Czarnecki timeout. Det ger resultat! Kahnberg framme igen och sätter 4 - 3 viktigt mål det ! 19.59 i andra perioden kommer det ett mål till... hemmalaget som gör det, Mads Hansen sätter pucken i nät! snacka om psykologiskt viktigt mål ! snacka om målkalas i denna match.. 5 - 3 alltså inför tredje perioden.

målkalaset var inte slut vid andra perioden, i den tredje gör Eero Somervuori mål i öppen kasse när det återstår någon minut av matchen. Timrå lyckas få in en reducering.. men slutresultatet skrevs till 6 - 4 ! 10 mål i en och samma match, dock 6 snygga mål!

Här har vi alla Brynäs målskyttar denna kväll !
1 - 0 Jonas Nordqvist
2 - 1 Magnus Kahnberg
3 - 1 Lars Jonsson
4 - 3 Magnus Kahnberg
5 - 3 Mads Hansen
6 - 3 Eero Somervuori


Magnus Kahnberg tvåmålsskytt igår!

Härligt med mycket mål i matchen, men ibland undrade man vart försvarsspelet var någonstans.. försvaret har annars varit bra i de senaste matcherna men igår var det väldigt slarvigt. Hoppas att det blir bättre tills på lördag då Brynäs möter Skellefteå på bortaplan. Tuff match men Brynäs ska upp dit och plocka iallafall 1 poäng så är laget helt klart för slutspel!  men det är faktiskt bara 3 poäng upp till fjärde platsen, så ja det är uppåt Brynäs siktar just nu! Spännande match i morgon att se fram emot alltså.

Här kommer alla målen, om ni vill se....





Omgång 51, Det är nu hockeyfansen börjar be till hockeyguden, det är nu det ska avgöras!

Omgång 51 är nu här, i morgon smäller det både norrut och söderut och lite var som helst, och ne det är inte nyårsafton och det kommer inte smällas fyrverkerier.. Det som det däremot kommer att göra är att det kommer att smällas i landets hockeyarenor.. arenor som...Coop arena, Läkerol arena, Hovet i Stockholm, Axa sport Center, Cloetta Center och till slut Kinnarps arena. Det är där det kommer att hända saker.. det är det som kallas Elitseriehockey! som nu går mot säsongens slut, iallafall grundserieomgångarna. Och det är spännande, spännande i bottenstriden. Och den stora frågan när det gäller mitt kära lag Brynäs, på vilken slutspelsplats hade ni tänkt sluta på? fjärdeplatsen som var sååå nära för ett tag sen är nu 6 poäng bort.. men två 3 poängare och Brynäs är där... då måste såklart Linköping som har platsen nu förlora två matcher i rad också.. hm.. nja det blir väl antagligen plats 7, 6 eller 5. Hoppas på den sistnämda.. lika bra att vi skriver upp hela tabellen på en gång.. eller vi tar från 4:e platsen där det gäller något.. vilka som blir seriesegrare bryr jag mig inte så mycket om..

Tabellen inför omgång 51 (från plats 4:a)

4. Linköping...............81
5. Luleå.....................78
6. Djurgården............78
7. Brynäs..................75
8. Timrå....................68
__________________________
9. AIK........................66
10. Modo....................64
_________________________
11. Frölunda...............64
12. Södertälje.............63

Det var tabellen det.. och ni ser själva hur jämt det är alltså ! det är ett litet hopp mellan Brynäs och Timrå, vilket kan bli större eller mindre efter morgondagens omgång. Sen känns det som om AIK kommer att knipa sista slutspelsplatsen.. men ingen kan säga hur det här kommer att sluta. Man kan inget annat än att be till Hockeyguden att sitt älskade lag ska spela slutspel.. eller i värsta fall att laget ska klara av kvalserien och spela ES säsongen 11/12.

Så här ser omgång 51 ut:

Luleå - Skellefteå (ett sista norrlandsderby, där jag själv hoppas att Skellefteå vinner så att inte Luleå drar ifrån sin 5:e plats)

Brynäs - Timrå (en match som gäller oerhört mycket, tar Timrå poäng minskar antal poäng ner till sista slutspelsplatsen, tar Brynäs poäng ökar poängavståndet och man är nästan klar för slutspel. Snacka om att man kommer vara nervös.. slaget om södra Norrland ska avgöras!)

AIK - Färjestad (AIK jagar också en slutspelsplats, vinst mot FBK och Timrå förlorar sin match mot Brynäs så tar sig AIK upp på en slutspelsplats. Jag tror dock att FBK tar en bortaseger)

Södertälje - Djurgården (Södertälje behöver verkligen poängen i den här matchen, Djurgården vill såklart säkra slutspelsplatsen.. men det vill inte vi Brynäsfans.. vi vill inte att de ska dra ifrån.. därför hejar jag på SSK i den här matchen, känns dock som om Djurgården kommer vinna)

Linköping - Modo (I den här matchen är det Modo som behöver poängen mest, de vann senast mot HV71 så ingenting är omöjligt att de ska kunna ta poäng av Linköping. Dock vet jag att Linköping är riktigt starka i Cloetta Center så tror inte Modo har en chans att vinna där nere)

HV71 - Frölunda (inge snack om saken vilket lag som behöver poängen bäst, HV71 är klara för slutspel, men kämpar om serieledningen, medans Frölunda kämpar för liv och död för att undvika kvalserien. Den här matchen vinner HV. Frölunda kommer inte kunna ta HV i Kinnarps)

Det var alla matcher det.. snacka om spännande matcher att se fram emot.. dock kommer man bara följa en intressant match ! Brynäs - Timrå (Läkerol arena 19.00) :) Tar Brynäs 3 poäng där, kryper man närmare den där 4:e platsen.. men det finns inget annat än att hoppas att grabbarna gör det dom ska i morgon och kämpar och krigar till 10000 procent och att de gör det 60 min !!! gör dom inte det så finns det bara ett alternativ kvar, det är att be till hockeyguden som ser till att puckarna studsar åt rätt håll och i rätt mål! HEJA BRYNÄS !!! <3


Järnkrok kan få sätta en puck i morgon !


Det är bara att be til hockeyguden...








Ett klassmål av Brynäs, två skitmål av AIK, sen hade dom vänt matchen till seger...

Det var igår i matchen mot AIK på Hovet som Czarnecki skulle ge förtroende för Lars Jonsson mellan stolparna. Thomas Greiss skulle få vara båsöppnare... riktigt så vart inte fallet.. men visst var Jonssons räddning snygg mot Luleå i förlängningen i lördags?? Att Czarnecki satt Greiss i mål igår var kanske det allra bästa.. han har varit riktigt bra de senaste matcherna trots allt.

Dom två första perioderna slutade mållöst... ingenting speciellt hände, mer än att Brynäs åkte på utvisning efter utvisning efter utvisning.. men hallå domaren..! AIK då?? deras alla hakningar och trippningar och allt vad det heter.. det är ju lätt att skylla på domaren.. alltid lika lätt! istället kan man vända på det och säga att Brynäs tog för många utvisningar helt enkelt... (men till viss del domarens fel) som tur var kunde inte AIK ta vara på den chansen att spela powerplay efter powerplay.. Brynäs är riktigt bra i boxplay. Att Czarnecki säger något helt annat i dagens tidning struntar jag i.. Alltså två perioder som slutar mållöst.. ganska dåligt spel från båda lagen, ingen direkt fart på skridskorna hade någon mer än junisarna Silfverberg, Larsson och Järnkrok, den kedjan hade fart. Men dock skapades det alldeles för lite målchanser.. nu går vi vidare till tredje perioden där det hände lite saker.

Ja den tredje perioden är ca 5 min lång när bortalaget Brynäs tar ledningen! hör och häpna! det trodde jag aldrig! det är hansomskullevaramålvakt som sprätter upp 1 - 0 i nättaket.. alltså Lars Jonsson, för den stunden är jag glad att Jonsson inte var målvakt.. för ett bra skott har han.. men passningen var av världsklass! Dackell är det som passar såååå snyggt till Jonsson som skjuter pucken i mååål ! glädjen varade inte mer än i 3 min.. då AIK kan kvittera när en AIK spelare skjuter och den tar olyckligt på Jonathan Carlssons skridskor och in i mååål. Skitmål helt enkelt.. men dom ska också komma.. att Carlsson skulle ha hoppat eller rent av inte stått där är någonting som kan diskuteras så här efterhand.. men det går så otroligt fort ute på isen så en spelare hinner inte reagera förrän pucken är i mål.. eller jo Jonsson är ett undantag.. när han räddar pucken på mållinjen i matchen mot Luleå.. då kan man kalla att han reagerade.. eller var det tur?? jaja det skiter vi i nu för värre skulle det bli.. :/ AIK tar nämligen ledningen med 2 - 1. hur det målet gick det kommer jag inte ens ihåg.. och jag vill inte komma ihåg heller. I slutet av matchen får Brynäs spela 5 mot 3 men lyckades inte göra mål.. Czarnecki valde att inte ta ut målvakten Greiss i det läget och spela 6 mot 3, vilket kanske hade varit bättre.. lätt att säga så här i efterhand, men sen tar Brynäs ut målvakten Greiss och spelar 6 mot 4 och då kom jätteläget för Järnkrok, men han missar pucken och allt och då snor AIK spelaren pucken och skjuter in 3 - 1 pucken i tom kasse.. och där kunde väl Jonsson ha varit och räddat pucken på mållinjen! hehe ne det hade nog inte gått iallafall.. Brynäs fortsätter att spela med Greiss ute och då gör såklart AIK 4 - 1 :/ usch det som var 1 - 0 till Brynäs blev 4 - 1 till AIK.. tungt tungt..

Siffrorna 4 - 1 ser ut som värsta utklassningen och att AIK var såå mycket bättre än Brynäs, så var inte fallet. Brynäs var riktigt bra försvarsmäsigt.. men vart var anfallsspelet? AIK får göra 2 mål i öppen kasse.. därför siffrorna vart så stora. Men det här deppar inte Brynäs för.. okej kanske igår kväll hem från Stockholm var en tung resa hem till Gävle.. Men redan i morgon är det en ny MYCKET viktig match mot Timrå, äntligen på hemmaplan igen ! det var ett tag sen nu.. en vecka sen. SLAGET OM SÖDRA NORRLAND! 2 - 2 i matcher.. och i morgon avgörs det vilka som är bäst i södra norrland :) hehe. Jag vet att det är Brynäs, i morgon är det bara att bevisa det ! Hoppas på bättre anfallsspel och mera mål tack.. än förra hemmamatchen då Brynäs blev nollade av Linköping. Ne i morgon ska Timrå få se vilket lag som ska till Slutspel !

I ett senare inlägg ikväll eller om det blir i morgon, så tänker jag ta upp lite med tabelläget och hur det ser ut och hur många matcher det är kvar.. och spekulera lite kring slutspel och kvalserielag... mycket intressanta omgångar som är kvar.. nu börjar verkligen resan till antingen himmel eller helvetet... Brynäs ska uppåt !!


Tufft för Brynäs igår

Kan en forward agera back, så kan en back agera målvakt !

I går var det en viktig match igen för Brynäs del, tycker bara det är viktiga matcher kvar nu, kanske inte så konstigt nu när det återstår bara några få omgångar innan det ska avgöras vilka som spelar slutspel och vilka 2 lag som får kvala sig kvar.

Match uppe i Luleå för Brynäs del alltså. Den första perioden är lite avvaktande från båda lagen.. inget lag vill ta några chanser. I slutet av perioden får Luleå de vassaste chanserna att göra mål.. men ivägen stod Thomas Greiss, som för övrigt började matchen riktigt bra! Den första perioden slutade mållöst.

Den andra perioden startade och snart blev det mål.. det var Luleå som kunde sätta första målet... Där Thomas Greiss vart helt ställd.. men men värre skulle det bli.. Luleå drar iväg och gör 2 - 0 och här är inte Brynäs med alls.. antingen var de hemma i Gävle och köpte korv i stans bästa korvkiosk.. eller så var dom kvar i omklädningsrummet.. inte vet jag men riktigt med i matchen var dom inte.. Czarnecki tar timeout och försöker väcka gubbarna... Det ger effekt direkt.. Johan Larsson skjuter ett skott som går som en båge över Nilsson i Luleåkassen och in i mål ! oj så viktigt det målet var alltså!! 2 - 1 och Brynäs var med i matchen igen ! Andra perioden slutade alltså 2 - 1.

Den tredje perioden innehöll bara ett mål.. Det var Brynäs som stod för det.. backen Lars Jonsson drog iväg ett skott som gick mellan benskydden på Nilsson, om jag minns rätt... Kom ihåg just Lars Jonsson ! Om jag säger att Thomas Greiss var mycket het och bra i den här matchen.. så är det ingenting från vad Lars Jonsson var ! mer om det strax.. Brynäs hade alltså kvitterat till 2 - 2. Nu var det ganska smart spel från båda lagen, såklart så var inte Luleå nöjda med att de hade tappat en 2 - 0 ledning till 2 - 2 och ville såklart avgöra innan det skulle bli sudden.. men antingen var Brynäsförsvaret bra med eller så stod Thomas Greiss ivägen.. han gjorde igår en kanonmatch! värt att skriva upp! Den tredje perioden slutar faktiskt 2 - 2 och sudden väntade.. och nu kära vänner får ni hänga med..

I sudden hände allt som fattades i de 60 min... tror det hände mer i sudden än i hela matchen.. det kändes direkt att båda lagen satsade tokoffensivt.. Brynäs hade sina chanser att avgöra.. men framförallt hade Luleå MÅNGA chanser att sätta pucken i mål.. både frilägen och öppna lägen.. och just det sistnämnda.. den situationen när Luleåspelaren kommer helt fri mot Thomas Greiss och Greiss flyr ut från kassen och ska hinna före pucken.. Greiss missar totalt.. och Luleåspelaren ska bara skjuta pucken i mål... ne då kommer räddande ängeln Lars Jonsson från igenstans och agerar målvakt.. han åker in i målet och räddar pucken med hansken.. helt sjukt hur han kan ta den pucken alltså ! ni får se situationen lite längre ner.. trots allt det här som hände.. går matchen till straffar.. redan här kände jag att det här tar Brynäs..


Lars Jonsson räddande ängeln

Straff 1
. Eero Somervuori BIF  miss (han som brukar sätta, missar)
Straff 2. Simon Hjalmarsson LHF miss (Greiss så bra med i förflyttningen)
Straff 3. Jacob Silfverberg BIF MÅÅÅÅÅL (så ska man sätta en straff, ping pang rakt upp i krysset)
Straff 4. Per Arlbrandt LHF mål (säger jag att den straffen inte var snygg, så ljuger jag)
Straff 5. Jonas Nordqvist BIF miss (nje Nordan...)
Straff 6. Chris Abbott miss LHF miss (yes nu då....)
Straff 7. Jacob SIlfverberg BIF MÅÅÅÅL ( samma kryss samma jäkla snygga straff!)
Straff 8. Cam Abbott LHF miss ( ett stort jäkla JAAAAAAAAAAAAA!!)


Silfverberg kan sätta straffar han!

Brynäs vinner alltså efter straffar, andra gången alltså! på 8 försök tror jag.. Mycket viktiga poäng det där alltså! Men man får tacka Lars Jonsson och Thomas Greiss för 2 poäng ! sen tycker jag Dackell är grym just för tillfället, han är ju överallt på isen och är såå smart när det gäller pass och ALLT! Det finns många som är bra i gårdages match.. men det finns säkert saker som måste bli bätter också.. men det jobbet sköter Czarnecki. Nu kanske man känner att oron över att missa slutspelet minskade lite.. jag är faktiskt inte orolig över att Brynäs missar slutspel.. men visst skulle det sitta fint med en 4:e plats i tabellen?? :) den tackar vi inte nej åt.. men det blir kämpigt att ta den.. men ingenting är omöjligt! vi får se hur långt det räcker..

Nästa match för Brynäs är på tisdag borta mot AIK. Ja, jag blir inte förvånad om vi får se backen Lars Jonsson vikariera målvakt då.. kan Sundström vara back så kan Jonsson vara målvakt.. det visade han i matchen mot Luleå! 3 poäng på tisdag och i Gävle kan man börja tänka på slutspel.. jag sa tänka.. inge mer..
BRYNÄS!... DOM ÄR BÄST I STAN! BRYNÄS DOM ÄR BÄST I STAN!! ;)




Besviken över Brynäs "Superintro", kanske hade för höga förväntningar??

Dags för match igen efter landslagsuppehållet. Igår var det dags för Brynäs - Linköping i Läkerol arena. En mycket hög förväntan på det nya introt som skulle förvandla Läkerolens is till Gävles största bioduk.. det skulle bli ascoolt ! men efter att ha sett introt vart det en besvikelse tyvärr :/ för det första såg man ingenting typ från Ståplats.. kan nog tänka mig att de som satt på översta läktaren såg det riktigt bra, och tyckte det var grymt.. för mig var det en stor besvikelse.. kanske hade för höga förväntningar inte vet jag.. men jag har sett Linköpings intro på isen på youtube, och har lagt upp det filmklippet här på bloggen, och tyvärr Brynäs så är det ett häftigare och ett bättre intro.. visst var det coolt med Brynäsloggan men trodde ärligt på mer... just nu tycker jag att de kunde ha behållt det snygga introt som var från början på mediakuben.. eller varför inte överföra det till isen bara?? det går säkert inte och introt på mediakuben är för långt för att det ska kunna visas på isen.. men ändå.. kvällens besvikelse faktiskt.. det var trots allt inte allt denna kväll...

Nog att det började med en besvikelse så var matchen en besvikelse också.. nu är jag negativ känner jag, men Brynäs spelade inte det spel som de hade före uppehållet, varför dessa dumma uppehåll hela tiden?? det förstör bara för Brynäs ! visst skapade Brynäs några heta chanser iallafall, men det gäller att sätta chanserna också, det har Brynäs varit duktiga på och gjort.. men inte i går.. det var Linköping som gjorde det enda målet. Matchen slutar 1 - 0 till Linköping.. Visst hade Linköpign fördel av att de spelade sin andra match för veckan medans Brynäs spelade sin första efter uppehållet!? jo så var det.. Sen att domaren missade en solklar tripping på Ekholm spelar absolut ingen roll just nu.. Brynäs kunde inte göra mål i går så var det bara. Försvarsspelet var dock väldigt bra, släppte ju bara in 1 mål Thomas Greiss som var bra igår ! han har spelet upp sig rejält !

Jaha ska man behöva vara orolig iallafall för att Brynäs ska missa slutspel? nja jag vet inte men Brynäs måste hitta tillbaka till det spel de hade innan uppehållet! men slutspel missar de inte ! fast visst finns det en liten liten oro inom mig som säger att de missar slutspel.. men Brynäs gör inte det!  det finns lag som är mycket mycket sämre än Brynäs! Nästa match för Brynäs del är på lördag mot Luleå borta i Coop arena! den matchen kommer jag att följa på TV tillsammans med Catarina ! :) hoppas de kan ta någon poäng i den matchen ! skulle vara så sköönt, annars känns det som den där oron växer lite mera att de missar slutspel.. bättre att den oron får minska! NU KÖR VI ÖVER SKOTERRAGGARNA I LULEÅ !


Brynäs förlorade gårdagens jämna match :/


Brynäsloggan på isen :)

Här får ni se lite av Brynäs "superintro" ! vad tycker ni?

Bättre sent än aldrig, Ice Projection äntligen här !

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN är det dags för det alla Brynäsfans har väntat på så länge, och nu snackar jag inte om ett SM - guld med det skulle inte vara så dumt det heller. Men det vi har väntat på hela säsongen är äntligen här ! Ice Projection, alltså intro på isen! På torsdag är det alltså dags när Brynäs har hemmamatch mot Linköping! då ska ett alldeles nytt och coolt intro presenteras på isen i Läkerolen! kommer bli något helt grymt i publikvärd det! Som vi har längtat efter det där introt som egentligen skulle komma i november eller om det till och med var i oktober.. jag kommer inte ihåg, men skitsamma, huvudsaken det är här nu!

GD tidningen säger att vi kommer få se Brynäsloggan som vi aldrig har sett den tidigare! :) spännande!! har ni inte biljett till torsdagens match... så tycker jag att ni borde köpa en för att heja fram Brynäs till en 10:e raka med poäng! och en underhållning på isen som man aldrig lär glömma!

Här kommer ett smakprov, fast från Linköpings Intro på isen ! rätt häftigt!




Ingen kommer vilja möta Brynäs i slutspelet...Alla vet vad det laget kan !

Det är snart dags!, säsongens höjdpunkt!, det alla har väntat på ! SM - pokalen ska till en stad i Sverige men vilken?? det jag förstås pratar om är SM - slutspelet i ishockey...

Sista grundserieomgången alltså omgång 55 spelas den 5 mars... sen ser vi vilka 8 lag som kvalicerats sig för slutspel och vilka 2 lag som får uppleva skräcken i kvalserien..

Inför säsongen 10/11 har man gjort om slutspelet lite.. så här är det alltså... de fyra bästa lagen i tabellen får i slutspelet hemmafördel.. lagen som är bäst placerade börjar spela hemma, sen borta, hemma, borta, hemma, borta och om det blir en sjunde avgörande match så spelas den hemma för det laget som är bättre placerat i tabellen.

Inför kvartsfinalerna väljer lagen sina motståndare på detta sätt..
- Lag 1 väljer motståndare bland lag 5 - 8
- Lag 2 väljer motståndare bland resterande tre lag 5 - 8
- Lag 3 väljer motståndare bland resterande två lag 5 - 8
- Lag 4 får möta det lag som tidigare inte har valts

Så ser det alltså ut.. tycker att det här systemet är mycket bättre än tidigare.. och helst att lagen spelar varannan borta och hemma... jag gillar det !

Datumen då kvartsfinalerna spelas: 8 mars, 10 mars, 12 mars, 14 mars, 16 mars, 18 mars och 20 mars

Hur ser läget ut nu då... vilka lag kommer välja vilka?.. det är omöjligt att säga nu.. men visst kan man spekulera lite hur det skulle kunna bli.. låt oss ta en titt i tabellen efter 47 omgångar.. dock har några lag bara spelat 46 men men på ett ungefär kan vi se hur det kan bli. 8 omgångar kvar och så här ser det alltså ut just nu..

1. HV71...............85
2. Skellefteå........82
3. Färjestad.........79
4. Linköping........77
5. Brynäs............73
6. Luleå...............71
7. Djurgården......67
8. Södertälje........63
____________________
9. Timrå...............62
10. Modo..............61
_____________________
11. AIK................60
12. Frölunda.........60

Spännande tabell alltså! det skiljer alltså bara 1 poäng för Timrå att ta en slutspelsplats.. och bara 2 poäng för Modo upp till slutspelsplats.. och hör och häpna lag 11 och 12 har bara en vinst från att ta en slutspelsplats.. det här kommer inte vara klart i omgång 50 utan det kommer vara spännande enda in i omgång 55..

Låt oss spekulera lite om mitt kära lag Brynäs.. och de fyra lag som jag tror kommer vara i topp när de sen ska väja motståndare.. HV71 kommer vara ett lag som är bland de fyra bästa, likaså Skellefteå och Färjestad kommer även ta en topplacering och det sista laget som jag tror tar en topp fyra placering är Linköping. Det kan mycket väl hända att Brynäs eller Luleå tar den fjärde och sista topp fyra platsen, men jag tror tyvärr inte det.. okej, jag tror att Brynäs slutar 5:a i tabellen också... vilket innebär att HV71, Skellefteå, Färjestad och Linköping får välja mellan lag 5 - 8 som just nu är Brynäs,Luleå, Djurgården och Södertälje.. skulle tabellan sluta så här så tror jag på följade val inför kvartsfinalerna..

HV71 - Södertälje
Hv71 har 4 vinster lagen emellan.. match 5 har inte spelats än men mycket tyder på att HV71 väljer Södertälje om de tar sig till slutspel..

Skellefteå - Luleå
Väldigt svårt att säga, men laget skellefteå har två vinster och två förluster mot alla de tre lag som återstår, alltså Brynäs, Luleå och Djurgården.. det återstår en omgång mot dessa lag, men i nuläget är det alldeles jämt, jag tror att det blir ett norrlandsderby i kvarten.. Snacka om het kvartsfinal..

Färjestad - Brynäs
Färjestad har faktiskt förlorat 3 möten mot Brynäs den här säsongen men det återstår en match.. men jag tror att Färjestad känner att Brynäs är det rätt motståndet, vilket jag inte tror !! men men

Linköping  - Djurgården
Linköping har hittills förlorat 3 av 2 möten mot DIF, det återstår en match.. men Linköping fick inte välja utan fick ta det lag som vart över...

Ja så här tror jag att det skulle se ut just nu iallafall.. sen kan det ändras snabbt i tabellen men typ såhär.. jag är faktiskt lite osäker om Färjestad vågar välja Brynäs ändå, kanske blir så att dom väljer Djurgården vilket gör att Brynäs får möta Linköping.. jag tror att de andra lagen är lite rädda för att möta Brynäs.. för det är laget som har tagit flest poäng mot de så kallade "topplagen" så lite rädsla finns det nog att välja Brynäs i ett slutspel.. Spännande att se sen hur det blir.. men en sak är klar Brynäs SKA spela SM - slutspel! vi är inte där ännu men med 8 omgångar kvar ser det rätt ljust ut.. men det kan hända mycket på de åtta omgångarna som är kvar.. men i den form Brynäs är i just nu så ska det bara gå vägen! får Brynäs möta FBK i ett slutspel så kommer det vara en jäklig revanschlust för Brynäs.. när Brynäs för två säsonger sedan åkte ut i fyra raka matcher mot just FBK.
Ne det här blir häftigt och roligt att följa.. Brynäs har ju faktiskt som mål denna säsong att ta sig till semi.. vilket inte alls är omöjligt! en storspelande Svedberg i mål och ett grymt anfalls och försvarsspel och framför allt ett bra powerplay spel.. så är det inte omöjligt att Brynäs spelar SM - final den här säsongen!  ni får tro att jag är knäpp eller dum i huvudet.. men är man på varje match och ser detta lag på träningar och mer än 28 matcher per säsong så ser man något annat än någon person i Göteborg som sitter framför canal+ och tittar på Brynäs, match efter match.. det jag har sett är ett Brynäs som går till Semi! sen hur långt det räcker där återstår att se...

LYCKA TILL BRYNÄS !! dom här sista 8 omgångarna av grundserien! vi ses i Läkerol arena.. och det långt fram på vårkanten! <3 Brynäs IF är dom bästa <3


Det är den här det ska spelas om !


Alla vet vad det här laget kan!


Jag gillar att jaga motståndarnas stjärnor, det är roligt...vi alla har favoriter i ett lag jag har en riktig "retsticka"

Alla har av någon form en favoritspelare i sitt favoritlag... har man inte en favoritspelare så har man flera eller så har man alla som favoriter.. men oftast är det en som sticker ut lite från alla andra.. vad är det som gör att man fastnar för någon i ett lag?? spelstilen??, snyggheten?? eller bara rent av namnet ! ne jag vet inte men ska försöka få något svar iallafall :) Jag själv har ju Brynäs IF som laget i mitt hjärta..

Från början när jag började heja på Brynäs så fanns det egentligen ingen favorit som jag kände extra mycket för eller att jag gillade spelstilen..utan.. elle okej då, kommer ihåg att Micke Lind var en liten favorit för mig.. men det var över ett kort tag bara.. men sen ni ! fråga mig inte varför just den spelaren vart en favorit men för mig är det någonting med hans spelstil som gör att jag gillar honom ! (gillar som spelare alltså) inget annat ;) bråkmakaren och grovjobbaren Jonathan Granström! där har ni favoriten! (haha oj, det där lät som en presentation av någon som ska ut på scenen och uppträda) så var ju inte fallet! 

Kort fakta om Granström!
Född: 1986 (fyller år samma proffsiga månad som mig, Mars, dock precis en vecka före mig)
Position: Forward/center
Född var: Orsa
Kom till Brynäs säsongen 08/09 och har kontrakt till säsongen 11/12
Spelar med nr: 31 

Granström är en oerhört hårt arbetande center. Han är en retsticka som gärna spelar fysiskt, en bra tekare och har ett spelsinne som gör att han bidrar i det offensiva spelet. Kan även spela ytterforward. Vältränad spelare. Gör sina mål från nära håll eller via styrningar. Användbar i boxplay.

Det var lite kort fakta om "retstickan" Granström ! vad som gjorde att jag fastnade för just Granström är svårt att säga men hans spelstil är underbar tycker jag! alltid en krigare! Sen ljugar jag inte om jag säger att han ser rätt bra ut också ;) men just krigandet framför mål och retstickan i honom är nog det som är det allra bästa! Man ser att han åker runt på isen och säger något "trevligt" ord till någon motståndare och sen åker därifrån och ser lite full i sjutton ut.. ;) haha det är Granström det !

Skulle jag ha pengar till det eller om jag kunde vinna pengar skulle jag ge vad som helst för att köpa hans svarta matchtröja när de auktioneras ut när säsongen är över... men tyvärr plånboken i nuläget är alldeles för tunn... :/ men visst skulle det vara en dröm att ha Granströms matchtröja hängande i taket i rummet... nästan lika stort som att Tord Lundström hänger i Läkerol arenas tak.för mig är det större att Granström hänger i mitt tak.. ;) men men drömma kan man alltid göra..

Jonathan Granström kommer jag alltid att minnas som en av mina favoriter.. ne men hallå Alex nu låter det som om grabben är död.. och det är han ju inte! ne men Granström är en favorit ! kommer alltid att vara! nog för att jag kan få nya favoriter i Brynäs, men Granström är alltid med som en !

Från introt säsongen 09/10 är det ett citat som jag fastnade extra för.. det är när Granström säger: Jag gillar att jaga motståndarnas stjärnor, det är roligt "skratt"
Det är så sant som det är sant! helst när det sägs på sån härlig dalmål dessutom! haha ja, har man tråkigt kan man lyssna på det citatet.. för då skrattar jag direkt kan jag säga!

Nu till härliga bilder på "retstickan" Granström!


Ser ut som om han nyss har haft lite kramkalas med någon FBK tönt


Alltid en krigare framför mål !


Kan nog reta upp motståndarna riktigt ordentligt!

Visst kan han göra mål också!

Vill du se en UNDERBAR tackling av Granström, kopiera länken och titta och njut.. dock spelar han i Mora men lika snygg tackling för det !

http://www.youtube.com/watch?v=5Vzw6KDkjWM

Dags att hylla laget Brynäs IF med en sång..

Nu när det inte är någon match för en den 17 februari så har jag hittat en låt (som egentligen handlar om Färjestad) men det kan man ändra snabbt.. en låt som heter "Ut på isen Brynäs" (fast egentligen "Ut på isen Färjestad") den låttexten tänker jag bjuda på så här på tisdagskvällen när man som Brynäsare inte kan må bättre :) Efter låten kommer det lite publikbilder från Djurgårdsmatchen som jag ALDRIG någonsin kommer att glömma ! vilken fest ! här har vi låten.. häng med i texten..

Ut på isen Brynäs...
Nu vill vi se, nu vill vi ha, ut på isen Brynäs, kämpa på så får vi se er vinna igen.
Nu ska vi ge, ge allt vi har så ut på isen Brynäs åh kämpa på, så får vi se er vinna igen.

Åh nu måste alla hjälpas åt så kasta ditt program. Alla händer nu i samma takt, nu ska dom hejas fram
Åh man känner hela hallen gunga, Åh man hör hela hallen sjunga

Nu vill vi se, nu vill vi ha, ut på isen Brynäs, kämpa på så får vi se er vinna igen.
Åhhhhhåhhh här kommer vårt lag Brynäs, Åhhhhhhåhhh här kommer vårt lag.

Chalalala Chalalala Chalalalalalalalala, Chalalala Chalalala Chalalala, Chalalala Chalalala Chalalalalala
Chalalala Chalalala Chalalalala

Åh man känner hela hallen gunga, Åh man hör hela hallen sjunga..
Nu vill vi se, nu vill vi ha, ut på isen Brynäs, kämpa på så får vi se er vinna igen
Nu ska vi ge, ge allt vi har så ut på isen Brynäs åh kämpa på, så får vi ser er vinna igen

Chalalala Chalalala Chalalalalalala, Chalalala Chalalala Chalalalala, Chalalala Chalalala Chalalalalalala
Chalalala Chalalala Chalalalala

Chalalala Chalalala Chalalalalalala, Chalalala Chalalala Chalalalalala......


Hockeyfesten är i Gävle för att stanna !


Ett publikhav i klacken !


Enormt tryck på ståplats i Lördags


Och faktiskt även på sittplats !






Ett minne för livet..."kommer bevaras djupt inne i den varmaste hjärtkammaren"

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den här matchen och mitt kära, älskade Brynäslag! det skulle aldrig ta slut.. ne aldrig någonsin..

Jag ska försöka att inte skriva allt för långrandigt.. ingför matchen var man väldigt nervös men det skulle bli jäkligt kul, för man visste innan matchen att det var slutsålt i Läkerol arena. 150 Djurgårdare typ som skulle "äga" arenan ryktades det om.. eller vad jag har läst på Järnkaminernas forum..

Väl på plats så kom det bara mer och mer Brynäsare in på ståplats.. riktigt många såg det ut som det skulle bli.. vilket det också blev! det var "proppat" då menar jag helt fullt.. man stod som en packad sill typ.. :) Efter att förstafemman har presenteras på isen.. så presenteras även den 6:e utespelaren! vilket var ståplats hemma ! det ville man göra för att visa hur mycket Brynäsklacken betyder för Brynäs som lag och att vi har varit kanon den här säsongen! vilket jag fullständigt håller med om! vad är det för skit som säger att Brynäs är Sveriges "sämsta" klack.. kom till Läkerolen och hör oss sjunga så ska ni få höra att det är Sveriges kanske inte bästa hockeyklack men inte långt ifrån, finns de som är värre... I Scandinavium i dessa kristider kan det inte vara en kotte som låter ens.. tror ärligt talat att man skulle höra en knappnål som faller till marken i den tysta arenan för tillfället... :) Ne annat är det i Läkerol arena! ikväll skulle varenda jäkla expert vara på plats.. för visst var det fart?? och visst hördes vi?? och visst firade vi??

Nu nog om det.. ni har säkert redan listat ut att vi firande efter 9:e raka matchen med poäng i ! det gjorde vi ! och i matchen kom det 3 mål 2 mål av Brynäs och 1 av Djurgården. Brynäs tog ledningen i den andra perioden genom backen Niclas Andersén ! har ni inte sett det målet, så gå in på youtube eller vad som helst och sök på Niclas Andersén mål eller nått sånt, sök på "drömmål av Niclas Andersén" så lovar jag att ni får 1 träff! för hur han gör det och som han gör det ! åker rakt igenom hela Djurgårdsförsvaret och dribblar och sätter pucken i mål! ja kalla det "turmål" själv säger han att det bara händer en gång i livet.. ja Niclas det kom i rätt läge då! jag trodde att taket skulle lyfta från arenan när den pucken gick i mål.. det var ingen i hallen som kunde vara tyst i det läget.. okej då, det ska vara Djurgårdarna då.. eller kanske inte..  jag vet inte, jag tittade inte dit, jag tittade bara på reprisen på jumbotronen ! så vackert !  2 - 0 målet är inte mindre vackert det! Rödin som passar bakom ryggen som sedan friställer en Andreas Dackell som får in pucken i mååål!
Ja nu får Djurgården in en reduceringspuck när det återstår 4 minuter av matchen.. och är riktigt nära att få in kvitteringen, men tack för att Thomas Greiss gjorde sig lång och fick pucken på benskyddet.. så var 3 poäng
säkrade!


Andersén sätter 1 - 0 !


Pubikhav av bara massa underbara Brynäsare !

En hel klack som sedan står kvar och hyllar laget och sjunger alla möjliga härliga sånger.. varenda lilla människa i klacken öppnade munnen och skrek av ren kärlek till det här Brynäslaget! det var inte en vanlig seger det var ett SM - GULD som var tillbaka i Gävle.. ne inte riktigt men känslan fanns där... och i luften var det lika hett som om hela Brynäs skulle ha vunnit SM - guld! Inte blir känslan av SM - guld sämre när sedan Brynäsklacken ropar tillbaka spelarna på isen och applåderar oss, och vi visar kärlek till dom.. ja tycker ni att det var stort och grymt.. så har ni inte hört refrängen än.. här på det här ni ! Brynäsklacken roper: BRYNÄS, BRYNÄS GE OSS EN SÅNG! Brynässpelarna: BRYNÄS IF ÄR DOM BÄSTA! Brynäsklacken svarar: HEJA HEJA HEJA BRYNÄS!!  och så fortsätter det några gånger om.. hur många fans är det som får uppleva att samarbeta med hejaramsor med spelarna i laget ?? det kan faktiskt jag svara på... INGA ! bara Brynäsare ! okej blir det SM - guld så kan säkert andra fans samarbeta med spelarna.. men inte en lördag, i en grundserieomgång ! ALDRIG! jag har aldrig varit med om något likande förut! jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur bara känslan var när slutsignalen gick och Brynäs kommer ut på isen igen.. men jag ska försöka att runda av snart :) den här matchen slår alla andra matcher i Läkerol arena! vilken seger! och vilket jubel!




spelarna ute på isen igen! <3

En vecka som från början kallades "skräckveckan" för Brynäs har nu förvandlas och blivit en "drömvecka"  9 poäng av 9 möjliga den här veckan.. 9:e matchen i rad där Brynäs har tagit poäng! Brynäs klättrar i tabellen och befinner sig just nu på en 5:e plats! just nu är det rätt gött att vara Brynäsare!! UNDERBART med andra ord! det här kommer att ta Brynäs till slutspel det kan jag nästan garantera! Nu är det ett uppehåll i Elitserien fram till 17 februari då Linköping kommer på besök! hoppas att den fina formen håller i sig för Brynäs !

En annan liten funderare som jag fick.. vart var Djurgårdsfansen idag..?? aldrig att det kan ha varit 150 på plats.. var det så många på plats så hördes de inte ett skit.. det var Brynäsklacken och Brynäs på isen som ägde hela arenan ikväll! tror nog att Djurgårdarna var så fulla innan matchen så de blev inte insläppta i arenan... tack för det! och ni ska ha ännu ett tack! för att ni kunde klara er utan smällare och annat skit! det som man var rädd för blev bara en hel jäkla skön Hockeyfest! tack tack!

Men det största tacket i kväll ska Brynäs IF på isen ha ! vad är det som händer just nu med Brynäs IF ?? det går ju som tåget! och kärleken har aldrig varit så stor på läktaren som den var ikväll! klacken ska ha ett STORT tack! sista minutrarna i matchen och när laget kommer ut på isen.. kommer för mig vara ett minne för livet! ett minne att bevara djupt inne i den varmaste hjärtkammaren! för ikväll var det BRYNÄS, BRYNÄS och BRYNÄSKLACKEN som var ALLT! <3 Ärligt talat får jag rysningar när jag tänker tillbaka på dagens match och laget jag älskar mest av allt! ALLTSÅ BRYNÄS IF !! <3


Det är hjärtat som dunkar för Brynäs ! <3

"Skräckveckan" håller på att förvandlas till "Drömveckan"

Dags för andra matchen i den så kallade "skräckveckan" den här gången mot Frölunda på bortaplan. Som ni säkert vet så inleddes skräckveckan med en härlig 3 poängare mot Modo på hemmaplan ! skulle den fina sviten fortsätta nere i Göteborg? det var fråga.. på webbradion berömde kommentatorerna Brynäsklacken ! att det var mycket Brynässupportrar i Scandinavium i kväll ! Man kan faktiskt säga att Scandinavium är ett "andra" hem för Brynäs ! det kommer alltid mycket Brynäsfans dit, tydligen bor det rätt så mycket folk runt om Göteborg.. Härligt med så många Brynäsare runt om i landet...

Nu tar vi oss tilbaka till matchen.. jag lyssnade på webbradion så jag kan inte bjuda på så mycket detaljer och så, utan det blir mer bara när målen kom..

"krislaget" Frölunda fick en drömöppning på matchen när de gör mål efter 1.38.. alltså 1-0 till Frölunda.. Men Brynäs kom tillbaka.. i powerplay gör Eero Somervuori 1 - 1, vilken målskytt den mannen har blivit alltså! och vilket powerplay Brynäs har ! den här perioden dominerade Frölunda rätt stort.. men tack vare Frölundas utvisning så kunde Brynäs ta till vara på powerplayet och göra 1 - 1.

Den andra perioden kommer inte dirket gå till historien.. det är en sömnig period.. det enda som händer är att det blir ett mål och det målet gör Frölunda i PP. 2 -1 slutar den andra perioden..

I mitten av tredje perioden får Brynäs chansen igen i powerplay.. den chansen tar man tillvara på! kvitteringen kommer genom Jacob Silfverberg! mycket viktigt mål ! sen ser man en viss orolighet i Frölunda som Brynäs känner av och det tar man såklart tillvara på ! Jacob Silfverberg igen! han sätter pucken i nät när det återstår 4 minuter av matchen.. nu 2 - 3 till Brynäs helt plötsligt !! jag trodde inte mina ögon och öron! Brynäs hade vänt matchen ! inte nog med det när Frölunda sedan tar ut målvakten och spelar 6 mot 5 så gör Johan Larsson 2 - 4 till BIF !! (konstigt att det inte var Dackell som gjorde mål i tom kasse) :) men det spelar ingen roll ! Brynäs avgör matchen !! 3 riktigt jäkla underbara och viktiga poäng tog de med sig hem till Gävle !!


Silfverberg med 2 mål i kvällens match !

nu ska jag vara ärlig.. innan matchen kändes det inte alls bra, jag var nästan säker på att Frölunda skulle vinna den är matchen, hade nästan en känsla av att de skulle dra ifrån ordentligt.. den känslan vart inte bättre efter att man läser på hockeyligans hemsida att Svedberg är skadad och Greiss står mot Frölunda.. hm.. ja det kanske var dags för honom igen och bevisa vad han går för... Att sen Brynäs tar och vinner nere i Göteborg gjorde mig både vild och helt knäpp! fattar ni hur viktiga poäng det där var??? :) nu är det ett litet klapp ner till strecket.. Frölunda däremot har det riktigt tungt just nu.. 1 ynka poäng från att vara på kvalserieplats...tufft men sant. Skulle vara rätt häftigt att få se Frölunda i en kvalserie.. skriver som många experter.. "Frölunda skulle inte klara av den pressen, att spela kvalserien" jag tror inte Frölunda skulle klara av det.. men det är några matcher kvar innan det är klart vilka lag som får kvala och vilka som får spela SM - slutspel.. men en sak kan sägas.. det ser grymt ljust ut för Brynäs just nu att nå dit !

Brynäs har faktiskt bara 1 ynka poäng upp till 5:e platsen där Luleå just nu befinner sig.. en vinst på lördag mot Skansenlaget och Luleå förlorar borta mot Linköping så ligger Brynäs på en 5:e plats där jag tippade på att de skulle sluta i serien.. det är inte omöjligt att det händer.. förra året när det blev en 6:e plats så tippade jag även på det före säsongen.. så varför ska jag inte ha rätt en gång till?? :)

Den här så kallade Skräckveckan har förvandlas till en mer drömvecka! veckan är inte riktigt slut ännu, en viktig match kvar.. Lördag hemma i Läkerol arena smäller det mot Djurgården! snacka om drömläge om brynäs skulle krossa och vinna mot Djurgården på lördag! en fullsatt Läkerol med härligt jubel och sång, det är vad jag ser fram emot på lördagseftermiddagen ! en sak får inte glömmas bort ! 3 poäng också !! sen kan man vara lugn under landslagsuppehållet ! Vilket grymt lag man hejar på !!! just nu lekar livet som Brynäsare.. men lugn, det kan vända snabbt..


Skräckveckan började med Modokross och 3 viktiga poäng!

Så var vi inne i skräckveckan då.. först ut i skräckveckan var Modo hemma i Läkerol arena. Ett Brynäs som inte har vunnit över Modo den här säsongen.. en liten enstaka pinne har Brynäs kunnat ta, men I går skulle det väl ändå bli 3 poäng??

Jag och Cattis tillbringade hela vår lediga med att vara i Läkerol arena, eller inte fullt hela dagen, men det handlade iallafall om hockey det vi gjorde.. först kolla in Brynäs träning.. och hör och häpna även kollade vi in Modos träning.. mer för att kolla deras svagheter.. dock rätt så svårt att göra det på en träning.. men men de var jäkligt duktiga på att träna på att skymma målvakten, så det skulle nog Brynäs se upp för i matchen. Sen efter den underhållningen gick vi till Läkerol restaurangen och åt supergod spagetti och köttfärssås, och då menar jag supergod ! sen var det bara hem och ladda med lite NHL11 och modo Kross ! fast dessto värre blev det Modo som vann med 5 - 0 över Brynäs när vi spelade.. hm det ville vi inte se i den riktiga matchen.. det skulle vi inte få se heller.. för ni vet min "kompis" på axeln som jag berättade om i förra inlägget.. den kompisen sa klart och tydligt att idag blir det 3 poäng till Brynäs !

Låt oss ta en titt på hur matchen såg ut..

Period ett handlade mycket om Modo tyvärr.. det var dom som hade flest chanser och Svedberg får göra några kanonräddningar flera gånger om.. han är het den grabben nu! lagen bytte målchanser med varandra.. 05.33 in på perioden är det Brynäs som tar ledningen genom Magnus Kahnberg! han som inte har nätat sen någon gång i november! snacka om viktigt mål för honom ! nu vart det en härlig fart på Brynäsklacken också som skrek " Han är tillbaka, han är tillbaka!" ja hoppas att hans målskytte har lossnat nu.. kommer i såfall väldigt lägligt! Brynäs fick tyvärr inte hålla sin ledning så länge.. Modo kvitterar nämligen när matchuret står på 08.10. Det var synd det för mycket mycket uppoffrande spel av Alexander Sundström när han slängde sig och täckte ett skott... två skott.. ja och sen går pucken i mål.. det kan man kalla "visa hjärta" slänger sig och täcker skott.. det kan inte vara skönt.. men heter Man Sundström och då menar jag inte Sundström i Modos lag, för det är inget att ha, utan Sundström i Brynäs han växer och växer och blir bara bättre och bättre i mina ögon! men iallafall.. 1 - 1 slutar period nummer 1.


Svedberg var kung ! som alltid !


Sundström täcker både en och två skott.. men det gick inte vägen tyvärr :/

Period nummer två lär inte gå till historien direkt.. ganska slarvigt spel i båda lagen och det hände inte så mycket.. Modo fick ledningen drygt 4 minuter in på perioden.. ett skitmål.. Svedberg har pucken men Modo slänger in pucken i mål.. ja jag vet inte men Svedberg blir jäkligt förbannad iallafall... men men mål blev det.. i sista minuten i perioden fick Brynäs chansen att spela i 5 mot 3.. då skulle väl ändå kvitteringen komma?? jo jajjamensan den kom! i sista minutern sätter Mattias Ekholm 2 - 2 ! efter att hela ståplats har skrikik "skjut....skjuut.." då drar han iväg ett kanonskott från blå och rakt in i mååål ! viktigt viktigt var det målet! period 2 slutar 2 - 2. Alltså en spännande tredje period att vänta..

Den tredje perioden blir dessto mer underhållande, iallfall om man är Brynäsare ! cirka 3 minuter in på perioden är det återigen dags för ett mååål ! det är Brynäs som gör det! backen Lars Jonsson skjuter ett kanonskott från blå som går rakt in i mål! den grabben kan skjuta han! och vips så har Brynäs tagit ledningen! mycket vikttigt! Brynäs spelar riktigt bra i den här perioden, åker mycket skridskor och har ett bra anfallsspel.. och går mycket på mål, för det är det Rödin gör fem minuter in på perioden.. han tar reda på en retur och sätter den bakom Tarkki i Modomålet! 4 - 2 till Brynäs efter bara fem minuter i tredje perioden! det såg bra ut, men i hockey kan det gå snabbt.. det gick snabbt men inte med några mål.. men minutrarna gick väldigt snabbt fram faktiskt, fast det brukar vara tvärtom när laget man hejar på leder.. men det kändes iallafall inte tryggt! men Alex tänk efter Bynäs har ju Svedberg i mål! han släpper inte in mer än 2 mål per match! så det så ! Men i slutminutrarna plockar Modo ut sin målvakt och spelar 6 mot 5. Visst pressar Modo lite men kommer aldrig till dom när riktigt vassa lägerna.. istället är det Brynäs som sätter 5 - 2 i öppen kasse.. Han som gjorde det har gjort det så många gånger förut.. Han har blivit en expert på att sätta pucken i tom bur, han jag pratar om är såklart Andreas Dackell ! och där var segern klar ! och 3 mycket mycket viktiga poäng!!


Jonsson skott som går rakt in i måååål !


liten cool bild !


Skönt för Kahnberg att spräcka sin måltorka !

Ja min kompis på axeln kommer nu att heta min "allra bästa vän" ! iallafall tills på torsdag då Brynäs åker ner till Göteborg och Scandinavium och möter Frölunda i en till mycket viktig match! Ett Frölunda som inte har någon bra form, men ett Brynäs som har tagit poäng i 7 matcher i rad!! snacka om att vara i form i rätt tid! det kommer nog bli en jäkligt tuff match i Scandinavium, men inte alls omöjligt att Brynäs tar med sig någon poäng hem till Gävle igen! helst alla tre!

I förra inlägget skrev jag att "ingenting är omöjligt" när det gäller Brynäs IF.. fast de har ju inte slagit ett bottenlag.. men det gör vi på tisdag.. jajjamensan! det var det Brynäs gjorde igår! Modo är slaget! därför är inget omöjligt nu för ett lag som Brynäs IF .. jag vet faktiskt ett spöke till.. de kallar sig SSK och är rena rama spöket för Brynäs..Brynäs har en chans att slå dom jävlarna och det är i mars på hemmaplan i Läkerol arena! då jäklar! ojoj vad jag längtar till Lördag nu.. hemmamatch mot apgänget.. DIF. Snacka om att det kommer bli heta känslor både på isen och på läktaren.. för det är mycket mycket viktiga poäng som står på spel.. om Brynäs förlorar matchen i morgon mot Frölunda samtidigt som Djurgården vinner sin match mot Färjestad.. så ligger lagen på samma poäng tills lördagens drabbning i LA. hm.. ja snacka om skräckmatch.. men där är vi inte ännu.. en match i Göteborg först!

RSS 2.0