Kan en forward agera back, så kan en back agera målvakt !

I går var det en viktig match igen för Brynäs del, tycker bara det är viktiga matcher kvar nu, kanske inte så konstigt nu när det återstår bara några få omgångar innan det ska avgöras vilka som spelar slutspel och vilka 2 lag som får kvala sig kvar.

Match uppe i Luleå för Brynäs del alltså. Den första perioden är lite avvaktande från båda lagen.. inget lag vill ta några chanser. I slutet av perioden får Luleå de vassaste chanserna att göra mål.. men ivägen stod Thomas Greiss, som för övrigt började matchen riktigt bra! Den första perioden slutade mållöst.

Den andra perioden startade och snart blev det mål.. det var Luleå som kunde sätta första målet... Där Thomas Greiss vart helt ställd.. men men värre skulle det bli.. Luleå drar iväg och gör 2 - 0 och här är inte Brynäs med alls.. antingen var de hemma i Gävle och köpte korv i stans bästa korvkiosk.. eller så var dom kvar i omklädningsrummet.. inte vet jag men riktigt med i matchen var dom inte.. Czarnecki tar timeout och försöker väcka gubbarna... Det ger effekt direkt.. Johan Larsson skjuter ett skott som går som en båge över Nilsson i Luleåkassen och in i mål ! oj så viktigt det målet var alltså!! 2 - 1 och Brynäs var med i matchen igen ! Andra perioden slutade alltså 2 - 1.

Den tredje perioden innehöll bara ett mål.. Det var Brynäs som stod för det.. backen Lars Jonsson drog iväg ett skott som gick mellan benskydden på Nilsson, om jag minns rätt... Kom ihåg just Lars Jonsson ! Om jag säger att Thomas Greiss var mycket het och bra i den här matchen.. så är det ingenting från vad Lars Jonsson var ! mer om det strax.. Brynäs hade alltså kvitterat till 2 - 2. Nu var det ganska smart spel från båda lagen, såklart så var inte Luleå nöjda med att de hade tappat en 2 - 0 ledning till 2 - 2 och ville såklart avgöra innan det skulle bli sudden.. men antingen var Brynäsförsvaret bra med eller så stod Thomas Greiss ivägen.. han gjorde igår en kanonmatch! värt att skriva upp! Den tredje perioden slutar faktiskt 2 - 2 och sudden väntade.. och nu kära vänner får ni hänga med..

I sudden hände allt som fattades i de 60 min... tror det hände mer i sudden än i hela matchen.. det kändes direkt att båda lagen satsade tokoffensivt.. Brynäs hade sina chanser att avgöra.. men framförallt hade Luleå MÅNGA chanser att sätta pucken i mål.. både frilägen och öppna lägen.. och just det sistnämnda.. den situationen när Luleåspelaren kommer helt fri mot Thomas Greiss och Greiss flyr ut från kassen och ska hinna före pucken.. Greiss missar totalt.. och Luleåspelaren ska bara skjuta pucken i mål... ne då kommer räddande ängeln Lars Jonsson från igenstans och agerar målvakt.. han åker in i målet och räddar pucken med hansken.. helt sjukt hur han kan ta den pucken alltså ! ni får se situationen lite längre ner.. trots allt det här som hände.. går matchen till straffar.. redan här kände jag att det här tar Brynäs..

Lars Jonsson räddande ängeln

Straff 1
. Eero Somervuori BIF  miss (han som brukar sätta, missar)
Straff 2. Simon Hjalmarsson LHF miss (Greiss så bra med i förflyttningen)
Straff 3. Jacob Silfverberg BIF MÅÅÅÅÅL (så ska man sätta en straff, ping pang rakt upp i krysset)
Straff 4. Per Arlbrandt LHF mål (säger jag att den straffen inte var snygg, så ljuger jag)
Straff 5. Jonas Nordqvist BIF miss (nje Nordan...)
Straff 6. Chris Abbott miss LHF miss (yes nu då....)
Straff 7. Jacob SIlfverberg BIF MÅÅÅÅL ( samma kryss samma jäkla snygga straff!)
Straff 8. Cam Abbott LHF miss ( ett stort jäkla JAAAAAAAAAAAAA!!)

Silfverberg kan sätta straffar han!

Brynäs vinner alltså efter straffar, andra gången alltså! på 8 försök tror jag.. Mycket viktiga poäng det där alltså! Men man får tacka Lars Jonsson och Thomas Greiss för 2 poäng ! sen tycker jag Dackell är grym just för tillfället, han är ju överallt på isen och är såå smart när det gäller pass och ALLT! Det finns många som är bra i gårdages match.. men det finns säkert saker som måste bli bätter också.. men det jobbet sköter Czarnecki. Nu kanske man känner att oron över att missa slutspelet minskade lite.. jag är faktiskt inte orolig över att Brynäs missar slutspel.. men visst skulle det sitta fint med en 4:e plats i tabellen?? :) den tackar vi inte nej åt.. men det blir kämpigt att ta den.. men ingenting är omöjligt! vi får se hur långt det räcker..

Nästa match för Brynäs är på tisdag borta mot AIK. Ja, jag blir inte förvånad om vi får se backen Lars Jonsson vikariera målvakt då.. kan Sundström vara back så kan Jonsson vara målvakt.. det visade han i matchen mot Luleå! 3 poäng på tisdag och i Gävle kan man börja tänka på slutspel.. jag sa tänka.. inge mer..
BRYNÄS!... DOM ÄR BÄST I STAN! BRYNÄS DOM ÄR BÄST I STAN!! ;)