Växjö imponerar ännu mera...medans i Ö-vik gråter både Foppa och fans,"det ser inte ljust ut för Modo"

SM - slutspelet tågar vidare genom Sverige..Där tåget har lagt av i vissa städer...Tågen går inte längre i Jönköping,Stockholm,Gävle och Linköping...men i Luleå och Skellefteå går tågen...samtidigt i Karlstad väntar tåget på att bli målat i guldfärg..ett finallag är klart..Färjestad väntar på en motståndare uppe från norr. Blir det Luleå eller blir det Skellefteå, det är frågan?

Matchserien mellan Skelleteå - Luleå är nämligen så jämn den kan bli ! 2 - 2 står det i matcher inför morgondagens drabbning i Skellefteå..Alla fyra matcher har gått till förlängning..kan det bli jämnare..det går inte att säga vilket lag som tar tåget ner till karlstad..

Samtidigt som SM - slutspelet ska utse ett norrlandslag som ska till final så hettar det till rejält i kvalserien för Elitserielagen..

Dagens resultat:
Växjö - Södertälje
5 -1 (Växjö krossade verkligen Södertälje sportklubb,darrar SSK nu tro?)
Örebro - Mora 1 - 4 (Örebro har nog givit upp hoppet om en ES plats, Mora har nog ingen chans dom heller dock)
Modo - Rögle 1 - 2 (oj så dåligt av Modo på hemmaplan..Ö - vik skakas rejält nu alltså..KRIS är bara förnamnet)

Ja det här är spännande, just nu ligger Växjö och Södertälje på en Elitserieplats..det är endast 4 omgångar kvar..Heja Växjö!

Det var läget just nu i hockeyns värld det..inga nyförvärv att presentera än för Brynäs IF, Sundlöv är så där hemlig som bara han kan vara verkar det som.. snart kanske det dyker upp någon jättestjärna i Brynäsdressen.. vem vet med Sundlöv?.. mest spännande tycker jag att det är vem som blir målvaktspartner tillsammans med Svedberg..Ridderwall ?? som lämnar Djurgården? ingen aning men ett alternativ kanske? spännande är det iallafall att se vad som händer...

Ridderwall en målvakt för Brynäs??

Men nu koncentrerar vi oss på Kvalserien och SM - slutspelet...Guldet ska till Norrland, gärna Skellefteå!


Kvalserien är het, men den får mig att le en aning..

Just nu är det mycket hockey att följa kära vänner..fast Brynäs är utslagna ut SM - slutspelet så slutar inte jag att titta på hockey, mycket spännande semifinaler i slutspelet. Färjestad möter AIK där står det 2 - 0 i matcher till Färjestad, KÄMPA AIK! sen i den andra semin spelar Skellefteå mot Luleå där leder Luleå med 2 - 0 i matcher. KÄMPA SAIK!

Men nu till något annat intressant, det stannar såklart vid hockeyämnet men en divison neråt...alltså Kvalserien till Elitserien som är i full gång just nu!
Kolla in den tillfälliga tabellen:


Går tungt för Modo...halva kvalserien är precis spelad och just i dagsläget spelar Södertälje kvar i Elitserien samtidigt som Växsjö tar steget upp! jag tittade faktiskt på en match idag..den mellan Södertälje och Växsjö och jag kan inget annat än att imponeras av Växsjös spel och laginsats alltså..de vinner efter straffar på Södertäljes Hemmaplan! och matchen innan knep de 1 poäng borta mot Modo! snacka om STARKT gjort! Jag har en känsla av att laget Växsjö kommer att spela Elitserien nästa säsong...sen om de petar ner SSK eller Modo spelar för mig ingen alls roll bara det blir lite förnyelse i Elitserien.. ni är STORT välkomna Växsjö Lakers! om det nu blir så, det återstår 5 omgånger innan jag kan hälsa dom välkommen ! men häftigt skulle det vara... tänk er Modo i Allsvenskan...tanken får mig bara att le lite retsamt :) hehe men det återstår att se om flinet blir ännu större..

Det som kommer att göra så att Växsjö tar sig till elitserien tror jag blir deras enorma riktigt bra försvarsspel, och en faslansbra målvakt ! vad han nu hette..någonting med Alsnerfeldt eller nått :) Han är som en vägg i mål ungerfär som Fasth är i AIK:s mål eller var.. just nu har han släppt in lite billiga puckar men han som annars är en vägg för motståndarlagen. Sen det Växsjö gör så bra är också samtidigt som de har ett enormt bra försvarsspel så kommer de i riktigt farliga kontringslägen.. och dom lägerna gäller det för dom att sätta.. fick en känsla av att de spelar som Brynäs gjorde förut.. Bra försvarsspel med ett vasst kontringsspel..men det var förut nu är det full fart framåt som gäller för mitt kära BIF !

Ne fortsätter Växsjö att leverera så här bra i Kvalserien så kan jag garantera att vi får se Brynäs - Växsjö i Läkerol arena i höst! coolt ! KÄMPA VÄXSJÖ! 

Växsjö imponerar i Kvalserien !


Häftigt om Växsjö kommer upp!


Modo har det inte så lätt just nu...

Lagbygget i Brynäs är i full gång...fart och fläkt kommer det garanterat att bli!

Mitt i SM - slutspelet börjar Brynäs jobbet med att sätta ihop truppen inför säsongen 11/12. Just nu kan inga nyförvärv presenteras..men Sundlöv har börjat att förlänga med spelare som tidigare har spelat i Brynäs. Även har det blivit klart att Tommy Jonsson tar över Huvudansvaret som Huvudtränare efter Niklas Czarnecki. Det händer saker lite hela tiden med den "nya" truppen..

Så här ser Brynäs IF:s trupp för säsongen 11/12 ut just nu i dagsläget:

Ledare:
Tommy Jonsson (huvudansvarig)
Janne Larsson (assisterande tränare)

Målvakter:
Niklas Svedberg

Backar:
Mattias Ekholm (inte helt säker, kan dra till NHL)
Victor Berglind
Simon Bertilsson
Jörgen Sundqvist
Lars Jonsson

Forwards:
Jonathan Granström
Mads Hansen
Emil Sandin
Calle Järnkrok
Sebastian Lauritzen
Jakob Silfverberg
Johan Larsson
Sebastian Wännström
Jonas Nordqvist

Spelare/ledare som redan har lämnat Brynäs IF:
Thomas Greiss
Dale Clarke
Eero Somervuori
Niklas Czarnecki

Så ser det i dagsläget ut alltså..kommer nog att få se några spelare komma in i truppen, det saknas en hel del innan truppen för säsongen 11/12 är helt klar. Men det är mycket mycket ungt Brynäs... :) vilket är glädjade att se ! men som blandas med gubbar med mycket rutin.. Ja och en ledare som verkligen har Brynäs IF i sitt hjärta, vilket betyder oerhört mycket!
Ja vi får se vad som händer här framöver..om Sundlöv hittar något riktigt fynd..det återstår att se :)


Med ett Hjärta som klappar för Brynäs och en ledare som vill se Brynäs ännu mer aggresiva så kan säsongen 11/12 bli riktigt trevlig säsong! det tror iallafall jag!


Här är en trio som blir oerhört viktiga för Brynäs nästa säsong! vilka killar!
Dessa kan bära Brynäs långt..Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok och Johan Larsson.







Att ha roligt tillsammans är det allra viktigaste !



Du är fin som du är, när du står med mig här, gör dig inte en massa extra besvär.
Utan vad du e, och så ska du få se, Du är värd allt som livet kan ge.

Varje liten sak som du gör
varje litet ord som jag hör
får mig att förstå
Att en vän som e så
Är det finaste någon kan få.

Alla har nått bra, Nått som andra vill ha, Även om det inte känns så var dag, Det är upp till dig, och även till mig, Att se till att allt ordnar sig.

Varje liten sak som du gör gör
Varje litet ord som jag hör
Får mig att förstå
Att en vän som e så
Är det finaste någon kan få.


För mig spelar det ingen roll om jag inte har 100 bra vänner..det jag vill ha är några få BÄSTA VÄNNER ! Bättre att man har kul med de få vännerna man har och att man kan lita på varandra istället för att ha 100 bra vänner som man inte kan lita på och inte har kul med...De vänner jag har betyder verkligen allt för mig! Jag förstår verkligen att man ska vara rädd om sina vänner, för mister man dom mister man ju allt.. Att ge varandra glädje varje gång man träffas tror jag är det allra viktigaste! att ha roligt tillsammans! Och precis det har jag med mina vänner ROLIGT!  Att förlora er skulle var som om himlen skulle förlora solen.. Därför vill jag bara säga att jag älskar er <3


Jessica <3                         Eva <3                    Catarina <3


Hugo <3


Therese <3                             Jessica <3


Jossan<3         Matilda <3


Hockeysäsongen är över, jag längtar redan till nästa säsong med detta underbara lag Brynäs IF

Vart ska man börja? vart ska man sluta? Brynäs säsong 10/11 har varit en riktig karusell! både på målvaktssidan och hur laget har spelat under säsongen..

Vi kan ju börja med den riktiga målvakskarusellen. Från allra första början var det ju meningen att Niklas Svedberg och Mattias Modig skulle vara Brynäs målvaktspar den här säsongen. Sen gick det rykten om att Modig skulle dra till NHL och kvar blev bara Svedberg, och det löste Brynäs med att värva Björn Bjurling från Södertälje. Inte långt in på säsongen går ryktet om att Sudlöv har värvat OS målvakten Thomas Greiss.. detta gjorde att Björn Bjurling fick flytta på sig och ge plats för tysken..kort efteråt får man höra att Bjurling lånas ut till AIK. Så efter det var det alltså Thomas Greiss och Niklas Svedberg som var målvakter i Brynäs. Matcherna innan slutspelet skulle börja så kör en Modospelare över Svedberg och Svedberg får en skada..och nu då? då var det bara Thomas Greiss kvar.. Svedberg kunde inte spela slutspel, medans Bjurling skulle fortsätta sösongen ut i AIK..Brynäs skulle nu alltså bara stå med 1 målvakt i slutspelet..men som andremålvakt stod istället Oscar Dansk i båset, alltså bara en 17 årig grabb..I slutspelet var alltså Thomas Greiss och Oscar Dansk målvaktspar.. sen var det slut på den karusellen..men mest otur att Svedberg skulle bli skadad tycker jag.. han kunde ha tagit Brynäs långt i slutspelet. Att ha värvat Thomas Greiss var världens flopp..han har inte bevisat att han är en OS målvakt direkt.. inte i mina ögon.

Han blev den som fick ta det tyngsta lasset på målvaktssidan

Hur laget har spelat under säsongen kan man sedan fundera över..i mina ögon har det varit alldeles för mycket ojämt, upp och ner i nästan varje match. Fast det har aldrig under säsongen kommer en riktig svacka, utan de har vunnit en match sen förlorat nästa, vunnit nästa o.s.v... Det ojämna spelet kan delvis bero på lagets unga spelare, men också tillfälligheter, jag vet inte men ojämt var det iallafall..annars måste jag säga att lagets sätt att spela var underhållande för oss som publik..Brynäs har "alltid" stått för den där "tråkhockeyn" när man bara försvarar sig och går på kontringar..jag tycks mig se att det har förändrats, Brynäs spelar nu en mer offensiv ishockey med ett härligt spel, med fart i..det gillar jag! och hoppas verkligen det får sitta i nu när Brynäs byter tränare.

Glädjande under säsongen 10/11 har varit att det har inte varit så mycket skador, och nu pratar jag om grundserien. Utan det har bara varit någon skada hit, och någon skada dit...vilket var mycket viktigt! sen om vi ska prata om slutspelets skador så var det tungt tungt att så många skulle drabbas av skador när matcherna gällde så mycket, att Dackell skulle bryta armen, att Lauritzen skulle åka på en klockren bentackling så han skadar sig...Calle Järnkrok tacklades fult och axeln krossades.. ja fler skador fanns det och det gjorde att Brynäs fick plocka upp en hel drös med junisar..Vilket gjorde att laget Brynäs var yngre som aldrig förr. Men oj som de gjorde det..

Kanske den tyngsta skadad av dom alla..lagkaptenens arm bruten

Brynäs vart ännu ett år klart för slutspel! laget hamnar på en 7:e plats i tabellen och laget väljs av Färjestad i kvartsfinalen. Ett Färjestad som Brynäs alltid ska ha svårt för tyvärr...och främst nere i Karlstad..det var just i Karlstad som första kvarten skulle spelas..ja och där vann Färjestad med klara siffror..typ 7-3 eller nått..sen kvart2 som spelades i Läkerolen så blev det en mycket jämnare tillställning där tillställningen gick till förlängning..och där avgör Färjestad, inte alls rättvist..kvart3 vart däremot mer glädjande, den matchen går också till förlängning med den här gången är det Brynäs som drar det längsta strået och avgör genom Jonathan Granström! i det läget stod det 2 - 1 i matcher till FBK. Sen kvart4 hemma i Läkerol arena var också en sån där tuff och riktigt jämn tillställning men där FBK kunde ta vara på en spelares misstag, sen kvart5 som var den matchen då FBK kunde avgöra allt...detta är också en grymt jämn match där Brynäs kvitterar när det bara återstår någon minut..men som vanligt tar FBK vara på Brynäs misstag och innan de där 60 min så har Färjestad gjort ett segermål som sköt dom till semi ! Ja vad ska man säga om detta slutspel, målet var trots allt att ta sig till semi, och det gör inte laget..Men min känsla är och kommer alltid att vara..att om Niklas Svedberg hade varit frisk och inte haft någon skada och han hade spelat Slutspel med detta Brynäs i år så kan jag nästan tro att Brynäs hade spelat Semi nu..För det han visade innan han blev skadad var en klassmålvakt! som tur är så stannar Svedberg även nästa säsong så jag blir inte förvånad om Brynäs spelar semi nästa säsong med en riktigt het Svedberg i kassen!. Men det återstår att se. Som Brynäsare får man vara riktigt stolt iallafall att det här laget har presterat under denna säsong..Brynäs spelar återigen slutspel! de gör så gått det går... kvartsfinal nr 5 var jag på plats i Karlstad och man såg varenda jäkla spelare ta ut de sista krafterna de kunde klämma ut.. jag såg det! för guud vad de kämpade! men med en jäkla massa otur och för mycket misstag så åker Brynäs ut i kvarten..Men jag är så JÄKLA STOLT att vara Brynäsare ändå! För som det här laget krigat hela säsongen och man ser verkligen att de brinner för sporten ishockey! Alla säger att Brynäs stora tid har varit! men jag säger så här.. Brynäs stora tid är på väg! med alla dessa talanger Brynäs IF har i sin förening, hör bara namn som Jacob Silfverberg, Anton Rödin, Calle Järnkrok, Simon Bertilsson, Victor Berglind, Joacim Rhodin, Sebastian Wännström och framförallt Johan Larsson! det bara vimlar av talanger i Brynäs ! nästa säsong kan jag lova att ingen kommer vilja möta Brynäs IF med alla dessa talanger..tänk bara hur bra Silfverberg och johan larsson och Calle Järnkrok har varit den här säsongen, nu under sommaren då de får bygga på mera muskler på kropparna och bli ännu bättre! ja tanken gör bara att man myser inombords... !

Det blev för tufft för retstickan Granström och Brynäs i Kvartsfinalen mot Färjestad

Och nu lite om Publiken i Läkerol arena! som seriekorsinnehavare på ståplats i Läkerol arena för tredje året i rad så måste jag säga att publiken har lyfts och blivit mycket mycket bättre! och nu syftar jag mest på ståplatspubliken! vilken stämning det har varit i matcherna, kanske inte alla men i de flesta så har man sjungit och tagit riktigt ordentligt! Brynäs har gjort ett jättelyft..genom att de tog bort sittplatserna på kortsidan och utökade ståplats..så har klacken blivit större och det ser häftigare ut när hela ståplats fylls av härliga hockeysupportrar! sen måste jag bara ge en extra stor stjärna till dom som har varit "klackledare" under säsongen! vilket jobb dom gör.. man kan ju undra om dom har någon röst kvar nu när säsongen är slut..för utan er skulle hela Läkerolen vara som ett dödstempel eller nått..för oj som ni jobbar och sliter! Hoppas nu klacken utvecklas och blir ännu bättre till nästa säsong! då kan ingen jäkel komma och säga att det är dödstyst i Läkerol arena! fast föressten det kunde dom inte säga den här säsongen heller! för liv på läktaren det var det!


Brynäs Ståplats har varit grymt bra denna säsong!

Nu till några spelare som har utmärkt sig lite extra..

Säsongens talang: Här skulle man verkligen kunna rabbla upp alla Brynäs talanger men för mig är det en som har varit lite bättre än de andra, för mig heter han Calle Järnkrok! Han har visat att han kan bli lika bra som Niklas Bäckström!
Säsongens besvikelse: Här vill jag nog säga Magnus Kahnberg, han har inte visat hur bra han är..Men mycket av det tror jag beror på att han har råkat ut för mycket skador under säsongen men visst kan Kahna mera??
Säsongens utropstecken: För mig är det givet Mattias Ekholm! han kom från allsvenska mora innan den här säsongen och har gått från klarhet till klarhet! han är en riktigt bra back och kommer utvecklas ännu mera!
Säsongens Soloprestation: Här är det givet en back som dribblade motståndarna upp på läktaren och som själv satte pucken så snyggt i mål! Niclas Andersén !
Säsongens floppvärvning: Ja, det var så grymt coolt när en NHL målvakt värvades till Brynäs och alla trodde på succé för Thomas Greiss, istället vart det en flopp, han släppte alldeles för många enkla puckar förbi sig och kändes inte alls säker..nje ta upp en målvakt från Allsvenskan istället nästa säsong Brynäs!
Säsongens tacklare: Han har växt i mina ögon under den här säsongen och visat sig mer och mer på isen! han gör det som få spelare gör, tacklas ordentligt i varje närkamp! tacklar han en annan spelare så flyger han som en vante ner på isen..roligt att se Alexander Sundström!

Säsongens soloprestation stod backen Niclas Andersén för !

En sak som jag verkligen inte får glömma är alla underbara vännner man får när man är hockeysupporter! vissa tänker sig bara att ja man går på matcherna står där i sin egna lilla värld och bara kollar på spelarna och den där lilla svarta saken som åker fram och tillbaka...men inte riktigt så är det ! Det är ett enormt stort socialt närverk kring hockeyn också! att bara komma ännu närmare varandra är vad Eva, Catarina och jag har gjort och här får vi inte glömma Jessica också! sen har även tillkommit kompisar ! inte minst Hugo som vi har fått sett i Läkerolen ett antal gånger den här säsongen och det hoppas jag verkligen att jag får göra fler gånger ! för vilken kille! ;) Vi alla ihop har så grymt kul så det går bara inte att beskriva känslan alltså ! Det är det här som gör att man vill fortsätta gå på hockeymatcher ! utan alla dessa underbara vänner så hade inte jag haft ett värt liv att leva! Det är det här jag vill fortsätta göra och det jag lever för...Utan er hade ishockey varit som ridsport för mig det vill säga "dödstråkigt" ! ;) <3


En av dom nya underbara vännerna ! <3

Det var lite av säsongens spelare det! sen har såklart alla gjort ett fantastiskt jobb! jag kommer såklart fortsätta skriva blogg, jag slutar inte bara för att Brynäs säsong är slut, utan jag kommer följa vilket lag som tar hem SM - guldet och främst vilka spelare som kommer till Brynäs inför nästa säsong och vad som händer i Gävle!. Jag avslutar detta inlägg med att säga så här:

VÄL MÖTT I LÄKEROL ARENA SÄSONGEN 11/12 ! <3





Kvartsfinal 5, Här slutar säsongen 10/11, med tårögda ögon och ännu mera stolthet för Brynäs IF !

Då var det dags för "Do or Die" då ! Ett taggat lag var på isen i Karlstad på onsdagskvällen, det såg jag med egna ögon. Det var nämligen så att ca 30 personer åkte ner med Brooklyns tigers supporterbuss, och där ingick såklart jag också. Det kunde alltså vara säsongens sista match och även Czarneckis sista match med Brynäs.. ja men innan matchen var det inte det man gick och tänkte på..utan nämligen vad man ska göra efter hockeyn, nu när den börjar närma sig slutet? Helt otroligt vad man lever för hockeyn alltså! nu till matchen!

Den första perioden var i gång efter en faktiskt härlig och fin nationalsång av två tjejer..nationalsången brukar inte imponera på mig i andra arenor än i just Läkerol arena! nån gubbe hit eller dit eller ingen som sjunger alls, utan den bara hörs i högtalarna..så kan det faktiskt vara i bland i Läkerol arena också...men det är väldigt sällan. Men just den här kvällen i Karlstad i Löfbergs lila arena var det härligt att lyssna på nationalsången..
Färjestad rivstartar tyvärr med ett mål redan efter ca 4 minuter..ingen bra start direkt, och just där var Brynäs utslagna från SM - slutspelet...Det är faktiskt det enda målet som kommer i den första perioden. Sedan är det tufft och tajt mellan lagen.

I den andra perioden kvitterar faktiskt Brynäs genom Joachim Rhodin! han första elitseriemål! grattis till honom ! det sa bara kling och sen var pucken i mål! och vi Brynäsare på läktaren fick lite hopp om att Brynäs skulle få med sig en 6 match i Gävle också! Fast det slocknade snart igen..Färjestad tar åter igen ledningen i matchen.. 2 - 1 och världens blääigaste låt hörs i högtalarna... "Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på FBK" jo men visst! när man hör den melodin vill man bara skaka av sig hela huvudet! varför har då dom en sektion som heter "bortastå" när hela hallen håller på FBK? hm.. bättre musik tack! men visar att det finns bortafans i arenan också nämligen genom att göra 2 - 2 ! det är Lars Jonsson som var ute på offensiva äventyr! lägger in den köksvägen! riktigt snyggt för att vara Lasse Jonsson :) Glädjen varar inte länge.. Färjestad tar åter igen ledningen nu till 3 - 2 innan periodpausen. I högtalaren hörs samma jäkla dumma låt! innan den här kvällen var slut så skulle väl mitt huvud vara av... Period nummer två slutar alltså 3 - 2 till Färjestad.

Vi hoppar fram till slutet av matchen.. då det ska avgöras..När det återstår lite mer än 1 minut så plockar Brynäs målvakten Thomas Greiss och spelar 6 mot 5. Då visar han sig, kungen i Brynäs under detta slutspel.. MAGNUS KAHNBERG gör 3 - 3!! och nu kära bloggvänner... nu var det inte "alla här håller på..." på lät i högtalarna.. nu var det nämligen tyst, nu var det bara VI i Brynäsklacken som hördes! Vi skulle alltså gå till en till förlängning i detta slutspel! eller?? ja det var Precis vad alla satt och väntade på..ja till och med spelarna..när Ekholm klantar till sig vid blålinjen och Marcus Paulsson snor pucken...i detta ögonblick kände jag bara FAAAN! och det är nog värre än så jag skriker när jag ser vart pucken tog vägen! den svarta "Pip, pip#¤#" gick i mål..suck.. det var inte ens 1 minut kvar av matchen ja inte ens en halv minut...och som vanligt hördes samma gamla äckliga låt i högtalarna.. den här gången skakar jag inte ens på huvudet..ne jag inser att Brynäs åker ut detta slutspel ikväll...(alltså igår kväll) ja Brynäs hann inte skapa några farligheter... och Färjestad vinner med det där uddamålet igen.. som alltid.

Undra om det är mer tur än Skicklighet att Färjestad vinner den här serien..

Men jag gillade det jag sen såg, efter spelarna hade tackat Färjestadspelarna för en bra kvartsfinal serie.. så åkte alla spelare en efter en och tackade Brynäsklacken på bortastå! det visar hjärta för oss supportar.. trots denna jobbiga förlust och semi var trots allt målsättningen...så tackar spelarna oss fans..det värmer i hjärtat att se <3 Vissa såg vi för sista gången och andra kommer man se redan nästa säsong igen.. men 1 person som lämnar Brynäs och sticker hem till Finland är den älskade Eero Somervuori..han hade inte sagt något före..men rykten hade gått och efter matchen igår såg man verkligen att Eero inte ville lämna isen.. han tackade oss en gång.. efter en stund kom han fram igen och tackade! ja detta kändes förjäkligt att han lämnar Brynäs! han var en av Brynäs bästa spelare och säkert också en av dom mest uppskattade spelarna i truppen.. men jag förstår honom fullt ut att han vill avsluta sin karriär i hemlandet Finland.. jag säger bara TACK för allt du har gjort för Brynäs och för oss fans! LYCKA TILL I FINLAND för oss Brynäsfans kommer du alltid att vara "EERO THE HERO!" :)


Att det nu också var Czarneckis sista match för Brynäs gjorde inte mig allt för besviken faktiskt.. Niklas har gjort ett superbra jobb i Brynäs under de här åren han har varit här.. jag har uppskattat han rejält och det känns som om han har tagit Brynäs ett steg närmare ett 13:e SM - guld! men ändå fattas det någonting.. sen att han går ut med information när slutspelet ska börja att han lämnar Brynäs efter säsongen är för mig rent av sagt klantigt att säga mitt under pågående slutspel..och sen att han ska till kvartsfinalmotståndarna Färjestad gjorde inte det hela bättre direkt... om det nu är så att han ska till Färjestad..Nu kanske det inte hade blivit någon skillnad iallafall om han inte hade gått ut med den informationen.. men tycker det var klantigt gjort...Nu får Czarnecki hitta nya utmaningar och försöka "vinna något" med något lag.. för det var väl det han var ute efter? I Gävle vinner man Brynäs hjärta.. det räcker tydligen inte för Niklas..men jag kan bara säga Lycka till i Färjestad om det nu är dit du ska Niklas..Färjestadsfansen bjöd på ett objudande välkommande...

Ett varmt välkommande från Färjestadsklacken..

hejdå Czarnecki!

Ja Sundström, det är bara av med hjälmen för den här gången..

Ja det var alltså säsongen 10/11 det, en säsong som har innehåll det mesta..både rädsla, sorg, glädje, hopp och förtvivlan..men framför allt kärleken till laget Brynäs IF <3 Vissa matcher kommer man minnas mera än andra..vissa matcher kommer alltid att ha en plats i hjärtat..vissa matcher vill man bara knäppa med fingrarna och glömma! men det är sporten ishockey och laget Brynäs som gör att detta är så grymt kul att följa! sen att man har underbara vänner som alltid finns där och alltid är med.. är för mig helt underbart! Jag kommer under morgondagen skriva en sammanfattning om Brynäs IF säsong säsongen 10/11, vad man har kommer komma ihåg och vad som har varit det bästa med säsongen och så vidare... Sen kommer jag såklart följa jobbet inför säsongen 11/12 hur laget kommer att se ut..vilka spelare som kommer att värvas.. vilka försvinner.. ja det finns en hel del att göra trots att underhållningen på isen är slut...att det inte räckte längre än till kvartsfinalen den här säsongen igen handlar om så småååå marginaler! Färjestad var INTE ett dugg bättre än Brynäs.. det var Färjestad som hade marginalerna på sin sida helt enkelt.. ne nu ser vi fram emot säsongen 11/12! BRYNÄS IF

Det tårögda ögat var med..men stolt som tusan!


<3 Brynäs IF <3


Kvartsfinal 4, Det var bara att blunda och hoppas på det bästa.. men pucken ville annat..

Nu lite kort om kvartsfinal 4. Tänker inte skriva vad som sker i varje period, men att Brynäs var beredda på att kvittera den här matchserien till 2 - 2 såg man direkt! de var laddade till tusen. Men efter 3 min i första perioden är det faktiskt Färjestad som tar ledningen med 1 - 0. Dock kan inte Greiss lastas för det målet! han var helt chanslös.

Någonting som inte fungerar för Brynäs i matchen är powerplayet, det är någonting som har fungerat de förgående matcherna men inte igår.. varför?? ja det kan nog bero en hel del på Calle Järnkrok.. men man vet aldrig det kan vara någonting annat också men jag tror att en del beror just på Järnkroks frånvaro..
Brynäs skapar ganska många farliga lägen men sätter inte pucken i mål..pucken vill liksom inte studsa Brynäs väg på något sätt..vilket den aldrig vill göra känns det som :/
Andra perioden blir mållös, det vill säga att det står 1 - 0 till bortalaget Färjestad.

I den tredje perioden kvitterar Brynäs rätt så snabbt genom Eero Somervuori! vilket kändes suveränt härligt! för nu skulle väl ändå Brynäs ta över matchen lite eller? jo visst blev det så men samtidigt kändes det farligt när Färjestad kom in i Brynäs zon också..sen kommer läget i slutet av matchen då Brynäs får powerplay, med ungefär 3 min kvar. Men inte då heller lyckas man peta in pucken, fast det var nära några gånger.. men NÄRA räcker inte tyvärr...
Sen kom det läget då båda lagen väntar på varandras misstag och bara väntar ut tiden tills det blir förlängning, båda lagen spelar stabilt och ger inte bort något...just det där sista jag skrev "ger inte bort något.." det var precis det man inte skulle göra..när Simon Bertilsson får ett felskär och ramlar på isen och då tar förstårs Rickard Wallin pucken och kommer fri mot Thomas Greiss..i detta läge när målet är alldeles nedanför ståplats så vill man inget annat än att blunda och hoppas på det bästa, antingen att Greiss tar pucken eller att Wallin äckel missar pucken eller målet eller vad som helst! men när man ser den där svarta jäkliga gummisaken glida in i mål mellan benen på Thomas Greiss så får en känsla av tomhet och besvikelse och ja ett och ett annat ord hoppar ur munnen på en...det var INTE RÄTTVIST den här gången heller !!! men varför ska pucken alltid studsa Färjestads väg egentligen?? de är ju inte ALLS mycket bättre än Brynäs!


fy fan för detta äckliga skitlag!


pucken ville inte studsa Brynäs väg den här gången heller...

Nåja, matchen var ju inte slut än.. typ 1 min kvar av matchen.. men orkar Brynäs kvittera igen?? svaret är nej...Greiss lämnar kassen och Brynäs spelade 6 mot 5 men ingenting hände absolut INGENTING... tror nog luften och energin och allt bara försvann efter Färjestads 2 - 1 mål :/ matchen slutar också 2 - 1 och Färjestad gick ifrån till 3 - 1 i den här matchserien, och nu ska det mycket till om Brynäs ska vända den här serien! tyvärr blir det nog semester redan på onsdag..då man firar sin 20 årsdag genom att åka ner till Karlstad och heja fram Brynäs.. som kan bli den sista matchen man får se den här säsongen. vilken 20 årsdag det kan bli alltså! antingen åt ........ eller åt ...... bra ! :) hehe ne då ska försöka att hålla humöret uppe hur det än går för Brynäs.. jag sa att jag ska försöka! åker faktiskt med mina allra bästa vänner så det kan bli hur skoj som helst ändå! :)

Efter matchen när Färjestadsspelarna åker ut från isen kastar dom blickar upp mot Brynäsklacken och hånflinar ! vilka idioter! det finns idioter men det finns också Färjestadsidioter! är så jäkla onödigt att håna motståndarklacken! såklart att dom var glada över att ha vunnit här i Gävle, men fira med er egna fans för sjutton! och inte med oss Brynäsfans som hatar er ! men skratta mest som skratta sist, jag vill se Brynäs kämpa som om det vore sista matchen för alltid i morgon ! jag vill se Brynäs vinna i Karlstad!

I morgon kan det vara Czarneckis sista match för Brynäs IF !


kan vara hans sista match för Brynäs i morgon i Karlstad..där han sedan kommer att fortsätta sin karriär eller??


Den här banderollen hölls upp under uppvärmningen...och ja såklart man vill att Eero som stanna! men lutar åt finland för honom tyvärr :/






Kvartsfinal 3, Det här var ta me tusan rättvist ! dock ska Holtet få veta att han lever på måndag!

Vart ska man börja?, hur ska jag börja?. Igår var del alltså dags för kvarsfinal 3 i Karlstad mellan Färjestad - Brynäs. Jag hade bänkat mig framför TV:n och kanal 4 hemma hos Cattis, och just kanal4 varför?? de har ju reklam lika länge som de visade matchen.. hm.. ja ja iallfall så får man vara glad att den sändes på vanliga TV:n så man inte behövde köpa hem den. Nu till matchen..

Period nummer ett börjar mycket lovande och starkt från brynäs sida..det ger utdelning också! efter lite mer än halva perioden så ger Magnus Kahnberg ledningen till Brynäs med 1 - 0! viktigt att få första målet! 19.53 i första perioden kvitterar dock Färjestad till 1 - 1. Och det var INTE rättvist! det tar oturligt på Silfverbergs klubba och styrs rakt in i mål.. snacka om tur för FBK. Men men det var bara att jobba vidare...

Period nummer två får Färjestad spela i fem mot tre läge och där gör de såklart inga misstag tyvärr.. 2 - 1 är ett faktum..men Brynäs får sedan spela powerplay och stjärnan Calle Järnkrok sätter pucken i mål! 2 - 2. Färjestad skulle få göra ett mål till innan periodpaus.. 3 - 2 till FBK inför period nummer 3.
Efter den här perioden är en viss Jonathan Granström förbannad på färjestadsspelarna... så här sa han...

"Det jag är förbannad på är att de är som ett italienskt fotbollslag. De ligger varenda jävla gång, de bryter lårbenet varje gång de får en tackling men står upp igen två sekunder efter att domaren blåst. Jag tycker det är fantastiskt, säger Jonathan Granström."

haha jag kan inget annat än att älska den grabben alltså! Slutspelsvargen har nu klivit fram! vänta ska ni få se !

I period nummer tre får Färjestad ett JÄTTELÄGE att sätta 4 - 2 men han missar öppet mål! tack för den säger jag! han själv bara garvade när han sedan åkte till båset...hm...borde han ha gjort det verkligen??
Jaja det är faktiskt Brynäs som kvitterar till 3 - 3 genom Magnus Kahnberg igen ! han har verkligen hittat formen i rätt tillfälle den karln.. var vi på väg till en till sån där spännande förlänging?? svaret är ja..inga fler mål under de 60 minutrarna så det var bara att hålla tummar, glor, tår, händer ja allt som bara gick! ni kommer ihåg känslan i torsdags att ha varit sååå nära att kvittera till 1 - 1 i matcher, men Färjestad avgör i förlängingen och vips 2 - 0 i matcher.. och inför gårdagens förlängning, antingen 3 - 0 till FBK eller 2 - 1, det är en himla skillnad det alltså!

Nu vill jag inte dra ut på det längre.. förlängningen hade börjat och det var ställningskrig i varenda jäkla närkamp alltså..Brynäs får sedan ett powerplay..nu kommer jag inte ihåg situationen som ledde fram till det, men snacka om ett läge att avgöra det hela ! det som sedan händer är otäckt..Calle Järnkrok får en otäck tackling mot sig och leds av isen med smärtor i axeln..som sedan får åka ambulans till sjukhuset, utvisning?? ne ingen alls.. helt sjukt..men vi ska komma ihåg att Brynäs fortfarande har pp och Lars Jonsson hittar Kahnberg som sedan hittar Jonathan Granström rakt över FBK boxen..som sedan hittar MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! BRYNÄS GÖR SÅ ATT DET STÅR 2 - 1 I MATCHER!! ett stort jäkla VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! hörs över Cattis lägenhet, eller jag tror till och med det hörs i hela fastigheten!  och jag måste säga det.. stackars grannar..de måste tro att det var världens krig eller nått.. för jäklar vad vi skrek! det var ju så rättvist det bara kunde bli!! dessutom vart det ju inte sämre av att favoriten avgör i förlängningen! förra säsongen i kvarsfinal 2 var det match mellan Djurgården - Brynäs på Hovet, då vart det förlängning och vem kliver fram då?? jo exakt samma Granström som klev fram i går! ojojoj alltså ! jag finner inga ord för känslan som uppstod vid den segerpucken alltså ! undra hur mycket FBK spelaren som hade jätteläget att göra 4 - 2 skrattade efter Granströms mål! han gjorde nog det omvända..


Calle järnkrok leds av isen efter en ful tackling! han säsong är över..

Helt sjukt vilket vrååål det vart när Granström avgör!!

Att sedan Färjestadsupporter attackerar Brynässpelarna när de ska åka glädjande ut från isen är bara så jävla fjantigt och omoget! Varför ska de visa sin besvikelse på Brynässpelarna och inte på sina egna spelare istället?? Att deras vakt nästan stod och sov när detta hände är ju helt sjukt.. nog att den vakten säkert höll på FBK men någonting måste han/hon väl göra! Det räcker väl med att FBK spelarna skadar Brynässpelarna fullständigt ! som tur var så kom ingen till skada.. men som jag läste någonstans så försökte de hugga Brynässpelarna med flaggpinnar, som tur var så tittade ingen spelar upp för då hade dom där pinnarna kunnat skada någons öga och så hade spelaren blivit blind, man vet ju aldrig! omoget är vad det är !

ja men gå och grina då ! omogna FBK supportrar

På måndag är det alltså dags igen då! men denna gång hemma i Läkerol arena! ojoj vad det ska buas när FBK kommer ut på isen och när Holtet har pucken som skadade Järnkrok! han ska få veta att han lever! jäklar vilken kamp det kommer att bli i morgon känner jag på mig! på liv och död! jag ber till högre makter att Brynäs klarar av att vinna matchen i morgon! det skulle ju vara coolt det !! jag tänker göra allt jag kan på läktaren !!
GE jÄRNET BRYNÄS!!

Det är det här som är ishockey! tufft, jämt, kamp i varje situation och kylan i spelarna!.




Kvartsfinal 2, Jag stod bara kvar...jag kunde inte förstå...

Efter att ha smällt och funderat lite kring kvartsfinal 2 så kan jag nu skriva lite om den. Det var det värsta jag har varit med om som Brynässupporter. Ni hör ganska på en gång att det inte var någon höjdare. Så här gick det till.

Period nummer ett inleds med bra fart och härligt spel från Brynäs sida. En tuff tackling råkar Sebastian Lauritzen ut för och domarn dömer inte ens utvisning för den.. medans Lauritzen plågas av smärtor på isen..hm.. 10 minuter in på perioden får Brynäs spela 5 mot 3 när Färjestadsspelarna har varit klantiga och tagit onödiga utvisningar.. och här gör Brynäs MÅÅÅL ! Det är "skadade" Sebastian Lauritzen som sätter pucken vid bortre stolpen! och nu blev det livligt på läktarna också! värre skulle det bli..Brynäs får ännu en gång spela i powerplay och då sätter Anton Rödin 2 - 0 till hemmalaget! och här höll taket på att lyfta i Läkerolen för vilket liv det blev! nu kändes det verkligen som om Brynäs skulle ta en kvartsfinal på hemmaplan dessutom! period nummer ett slutar alltså 2 - 0 till hemmalaget! delar av publiken stod upp och applåderade grabbarna !

Nu spelas en hockeymatch i 60 min och inte i 20 min bara.. man hade ju önskat att matchen var slut vid 20 min denna gång. Färjestad kom nämligen ut i den andra perioden och spelade mer tufft och skapade mera målchanser.. och får faktiskt utdelning, 2 - 1 genom norrmannen Bastiansen, det var tyvärr inte slut där, norrmannen drar iväg ett skott nästan från blålinjen som letar sig in i målet, hm..den Greiss skulle du väl ändå ha?? Jo visst skulle han det, men misstag gör alla, men att den skulle komma i en sån här viktig match var inte det bästa direkt. jaha 2 - 0 hade blivit 2 - 2 efter andra perioden.


Här är en norrman jag inte tycker om !

Den tredje perioden fortsätter i ett högt tempo med lite chanser från båda håll. Men det är inget lag som sätter pucken i nätet, Brynäs får ett gyllene läge i slutet av matchen att avgöra i poweplay men pucken ville bara inte in. Men Brynäs skulle få inleda förlängningen i poweplay.. för matchen går nämligen till sudden, och det är verkligen det värsta jag vet! iallafall i en kvartsfinal! det här väcker direkt minnen från förra säsongen då Brynäs spelade kvartsfinal två mot Djurgården på Hovet, då jag, Cattis och Eva var ner och kollade. Den matchen går också till sudden och där avgör faktiskt Jonathan Granström! helt jäkla vild blev man! man hoppades verkligen att samma grymma känsla skulle få upplevas denna säsong också fast på hemmaplan!

Känslan av att stå och titta på en förlängning i en kvartsfinal går inte att beskriva.. man vet inte om man kommer gå gråtande från arenan eller om man kommer hoppa av lyckopiller! det vet man inte förrän det är avgjort. Det ända man vet är att ett lag kommer att gå segrande ur denna strid! Att se stora, starka Färjestadsspelare komma med fart in i Brynäszonen gör att man stänger ögonen och tror på det bästa.. för jäklar vad spännande det var. Som jag skrev förut så fick Brynäs börja förlängingen med powerplay.. Då Järnkrok fick öppet mål var händerna halvvägs upp i luften..men avslutades med ett stort NEEEEEJ! för jo visst skulle han iallafall ha träffat mål där, våran stjärna Calle Järnkrok! men men förlängningen fortsatte och inga riktiga heta chanser skapades.. förutom cirka 13 minuter in i förlängningen då allt avgörs! det är Färjestad som sätter den där förbannade svarta saken i mål! och nu släcktes hoppet om en semifinalplats för mitt kära Brynäs så kändes det iallafall efter.. det är ännu inte kört.. men just i den stunden släcktes bara allt! jag ville inte se Färjestadsspelarna rusa ut på planen eller tacka sina fans! jag ville inte se någonting, jag ville inte ens TRO att det var sant att Färjestad hade vunnit när Brynäs var det BÄTTRE laget under hela matchen ne jag ville inte tro NÅGONTING! det enda jag önskade i den här stunden var att man kunde börja om matchen, så som man kan göra i TV - spelet NHL11. Då om det går dåligt i en match och man förlorar så är det bara att trycka på en knapp där det står "börja om matchen" hade den funnits i denna stund hade jag tryckt på den knappen direkt! Men detta är inget TV - spel, det är verklighet! det är det här som är själva sporten! ibland undrar man vad man har gett sig in på! men det har varit härliga ögonblick också!

När man stod där på ståplats helt tom i huvudet...så stod man bara kvar.. jag kunde inte gå därifrån, det var som om fötterna hade klistrats fast på betongplattan...så jäkla tungt! sen insåg man också att på måndag kan det vara den sista hemmamatchen för säsongen!

Att lämna Läkerol arena var inte det lättaste efter förlusten..

Ne så här dagarna efter så känns det fortfarande förjävligt, men jag lovar att Brynäs inte har gett upp hoppet ännu, det spelas en otroligt viktig match idag i Karlstad.. Kvartsfinal 3. Färjestad har just nu 2 - 0 i matcher, kan bli 3 - 0 idag och då ska det under till om Brynäs ska vända på serien. Men det kan också bli 2 - 1 i matcher och då är Brynäs med igen! så jag hoppas och ber till gud att Brynäs går ut och manglar sönder karlstadsvargarna...BRYNÄS IF ÄR DOM BÄSTA!! HEJA HEJA HEJA BRYNÄS!

Om ni är intresserade av ställningen i de andra kvartsfinalerna så kommer det här:

HV71 - AIK 0 - 3 i matcher (detta är något helt sjukt, AIK håller på att slå ut de regerande svenska mästarna)
Färjestad - Brynäs 2 - 0 (jävla skitlag Färjestad är !)
Skellefteå - Linköping 1 - 1 (ja, jämt och tätt..)
Luleå - Djurgården 2 - 0 (hoppas verkligen att Luleå slår ut 08:orna!)



Kvartsfinal 1, Starten på andra perioden fällde Brynäs...

Då var det alltså igång då! SM - slutspelet i ishockey. Brynäs har spelat sin första kvartsfinal mot Färjestad.

Period nummer 1 börjar på allra bästa sätt för Brynäs ! 1 - 0 till BIF efter 19 sek! det är faktiskt nummer 19 som gör målet också! Calle Järnkrok! härligt att han kommer igång på en gång i slutspelet för det kommer behövas!. Brynäs får inte behålla den ledningen länge. Färjestad kvitterar fem minuter in i perioden till 1-1. De kan även ta ledningen med 2-1 i slutet av perioden. Dock kan jag inte påstå att det var rättvist att Färjestad tog ledningen, men Brynäs drig på sig alldeles för mycket utvisningar tyvärr..

I början av andra perioden händer någonting som inte får ske! Färjestad gör både 3-1 och 4-1 på 29 sekunder! Brynäs var då fortfarande kvar i omklädningsrummet och snackade om vem som ska sitta bredvid varandra på bussresan hem! eller?? vad var det som hände!? jaja iallafall så känns det som om dom två målen avgjorde hela matchen! Dessa två mål för FBK är dom enda målen som kommer i den andra perioden. FBK gör det svårt för Brynäs att ta sig in i anfallszon och skapa riktigt heta lägen.

Nu går vi raskt vidare till period tre. Där kommer ganska snart 5 - 1 och då var det lika bra att stänga av datorn eller vad som helst, för matchen var ju redan avgjord.. men dum som man var så gjorde man inte det utan fortsatte att följa matchen.. Calle Järnkrok sätter 2 - 5 pucken..men till vilken nytta då?? Sen gör FBK 6 - 2, tror att Brynäs tog ut Thomas Greiss ur kassen då och dom sätter pucken i tom bur..Magnus kahnberg sätter 3 - 6 också och där tar det inte slut FBK gör 7 - 3 och där stannar siffrorna och målen. Matchen slutar alltså 7 - 3 till Färjestad. 1-0 i matcher till Färjestad.


Calle Järnkrok 2 målsskytt ikväll! men det hjälpte inte tyvärr..

Ja vad ska man säga..Brynäs hade inte en chans i kväll i Karlstad mot ett Färjestad som var taggade.. men det var väl Brynäsarna också?? sen att siffrorna gick iväg till 7 - 3 är att Czarnecki gjorde allt för att få in mer puckar och tog ut Thomas Greiss.. för det är just det.. ATT VINNA MATCHER! det är bara det som gäller nu.. det spelar ingen roll om man förlorar med 10-0 eller 5 -1 eller vad som helst.. matcherna måste vinnas! för det spelar ingen roll för i nästa match nollställs det igen och nästa match måste bara vinnas! det är bara det som gäller nu. Att vinna matcher! det gjorde inte Brynäs ikväll! 1 - 0 till FBK i den här kvartsfinalserien. En nyckelmatch blir den på Torsdag i Läkerol arena! Om Brynäs vinner, vilket de BARA MÅSTE göra så står det 1-1 istället för 2-0. Brynäs måste vinna sina hemmamatcher! så var det spännande match på torsdag innan dagens match så vet jag inte vad jag ska säga nu.... den blir LIVSVIKTIG!

Jag vet inte hur mycket man kan skylla Thomas Greiss på denna förlust, jag såg inte matchen själv så jag vet inte. Men visst kanske han skulle ha tagit någon puck..men det är väldigt lätt att skylla på sin målvakt.. istället kanske man ska vara lite mer kritisk till försvarsspelet.. ja jag vet inte... jag såg inte matchen.. men det kommer jag göra på torsdag och jäklar vad jag kommer vara laddad, kanske för laddad! blir det förlust där så vet jag vem som kommer gå gråtandes hem... bäst att ta med sig näsdukar.. jag vill inte se det negativa i det hela! det står 1-0 i matcher till Färjestad men den här serien är LÅNGT  från avgjord.. BRYNÄS vinner matchen på torsdag! var så säkra!

Thomas Greiss hade en jobbig kväll...

Kvartsfinalserien just nu:
HV71 - AIK  0 - 1 i matcher
Färjestad - Brynäs 1 - 0 i matcher
Skellefteå - Linköping 1 - 0 i matcher
Luleå - Djurgården 1 - 0 i matcher




SM - Slutspelet säsongen 10/11, dags för blod, svett och tårar!

Så var SM - slutspelet igång på blodigt allvar! lagen har valt lag och en kvarsfinal har faktiskt redan tjuvstartat idag!
Så här ser kvartsfinalerna ut och hur tror jag att dom slutar??

HV71 - AIK
Här är dom två första lagen! dessa två lag spelade faktiskt den första kvarten redan ikväll och där gick faktiskt AIK segrande ur striden! oväntat men sant. HV71 kommer få det så tufft så tufft.. de ska veta att de har valt laget som tog klivet upp från Allsvenskan inför denna säsong.. vad har laget att förlora egentligen?? INGENTING,  ne absolut ingenting, ligger pressen hos något lag så är det verkligen HV71! det är totalt fiasko om inte HV tar sig till Semi enligt jönköping iallafall, sen vad man tycker i Gävle är en annan sak. Men med ett AIK som är överlyckliga av att ha gått till slutspel.. ojojoj för dom är det bara att gå ut och köra och spela sin bästa hockey! kära vänner det är HV71 som har pressen! Jag tror ändå den här serien kommer att sluta med att HV tar sig till semi... men visst skulle det vara jäkla coolt om AIK kunde skrälla och ta sig dit... men orkar de verkligen?? nja, jag tror på 4 - 2 i matcher till HV.

Vilka Fans ska få jubla mest och längst??

Färjestad - Brynäs
Här har vi den intressantaste av dom alla! iallafall som Brynäsare! och ja Brynäs med lagkaptenen Andreas Dackell borta och med andramålvakten niklas Svedberg borta så lär det bli blod,svett och tårar för både Brynäsfans och spelarna på isen som gäller! Det kommer handla mycket om Thomas Greiss, hur mycket pallar han och orkar han stå varje match? håller han?? jag har ingen aning men det gäller att försvaret är riktigt heta framför Greiss och tar bort returerna. Att Brynäs skulle gå och vinna kvarten och ta sig till semi är för mig långt borta.. men man vet aldrig med detta Brynäslag, det har bevisat mycket den här säsongen, framförallt har de tagit en 3 poängare nere i Karlstad som de inte har gjort på år och dar... dels har de vunnit många matcher mot de så kallade "topplagen" och ja...att Färjestad skulle spela ut Brynäs i 4:a raka matcher är omöjligt! det går inte, för en hemmamatch tar Brynäs ! för då får jag fira min 20 årsdag i en buss till Karlstad och får se den 5:e kvartsfinalen där Brynäs avgör! ja ett drömsenarie ! Må bästa lag vinna säger jag bara! Jag tror tyvärr Färjestad tar hem det här och gör det med 4 - 2 i matcher... :/ men snälla låt mig ha fel!!!!!!!!!!!!!!

Senast lagen möttes i kvarten var Eero Somervuori klädd som på den vänstra bilden, nu är han klädd som på den högra bilden och visa nu att du är Eero the Hero för oss i Gävle med !!

Skellefteå - Linköping
Det här är en kvartsfinal som är ganska svår att veta vilket lag som tar sig vidare.. Skellefteå hamnade alltså tillslut 3:a i serien och valde Linköping.. hm smart eller osmart val?? inte vet jag men vill påminna Skellefteå om att de har en målvakt vid namn Fredrik Norrena sen har de tjeckierna Hlavac och Hlinka.. dom ska man inte räkna bort.. men samtidigt har Skellefteå en målvakt av klass vid namn Andreas Hadelöv! så ja snacka om målvaktskamp mellan lagen. För min egen del så hoppas jag verkligen att Skellefteå kommer segrande ur den här striden.. vilket jag också tror att det blir! 4 - 3 i matcher till Skellefteå ! en jämn serie alltså!

Snacka om målvaktskamp! Norrena mot Hadelöv! hm..

Luleå  - Djurgården
Den sista kvarsfinalserien är mellan ett norrbottenlag och ett par 08:or. Det här är också en väldigt svår serie att tippa på vilket lag som går till semi. Men jag hoppas verkligen i hela mitt hjärta att Luleå vinner mot kaxiga 08:or! men jag vet och tyvärr är den där Hardy Nilsson otroligt smart fast det inte syns... men Luleå tränare är inte så dum han med! ska det bli en tränarfajt tro?? ja vilken tränare har bäst taktik?? handlar mycket om det.. här tror jag på en otroligt jämn serie där Luleå vinner och tar sig till semi! 08:orna tar sig inte till semi igen utan åker ut i kvarten! det var förra säsongen de hade sitt "genombrott". 4 - 3 i matcher till Luleå!

Rönnqvist eller Hardy?? vem ska vinna tränarfajten?? :)


Det var alla kvarsfinaler det! Låt nu bästa lag ta sig vidare till semi ! det är den här som alla vill åt men endast 1 lag kommer gå segrande ur den här heta striden!! låt nu mig få se ett lag tåga förbi i Sveriges snyggaste arena med guldhjälmar på och denna SM - buckla i handen, och låt mig få se tårögda spelare... ne men till och med tårögda fans på läktaren! som knappt kan stå på benen! låt mig få se hela stan fira! Låt mig få se det 13:e SM - guldet!, låt mig få se Brynäs IF vinna SM - guld säsongen 10/11! Låt mig få drömma iallafall!

SM - Slutspelet i ishockey kan nu börja...........






Våren är välkommen !

Idag har man fått riktiga vårkänslor, jag begav mig ut i skogen och tog några bilder. Dock ingen bra fantasi så det blev inte så många och inte några speciellt bra heller men tänkte dela med mig av lite soliga bilder iallafall :) såå skönt att det börjar bli vår nu så att man kan ta fram cykeln och cykla till skolan framöver :)


Härligt att så se lite gröna granar..och inte vita :)

Snön ligger fortfarande kvar.. men solen skiner mellan trädtopparna :)

En kotte som sitter på en pinne på trädet :D hm... :)

Idag avgörs det! och jag har shoppat vårjacka!

Som hockeyälskare så är det här en dag att älska. Elitserien i ishockey spelar den allra sista omgången ikväll innan det är dags för slutspel. 2 lag ska till kvalserien men vilka? 1 lag ska till slutspelet men vilket? 1 lag ska vinna serien men vilket? ALLT avgörs ikväll! vilket lag kommer välja Brynäs i kvartsfinalen? svaret får vi ikväll..! det lutar åt att det blir antingen Färjestad eller Hv71 men kan också bli Skellefteå. Men det svaret får vi ikväll!

Mitt i hockeydagen så har jag och Julia varit ner på stan och jag har letat efter en vårjacka att ha nu när det börjar bli vår, fåglarna har börjat kvittra och solen lyser och värmer faktiskt lite också.. så härligt! och jag fann det jag skulle också! en vårjacka, ni får se bild på den strax. En grön jacka vart det från Carlings. :) Sen köpte jag en randig tröja också. Annars ingenting nytt.

Nu är det bara att vänta tills klockan ska bli runt 18.00 då jag ska åka hem till Eva för att dels följa Brynäs match men också det mest spännande i tabellen! sen ska vi också se hur lagen väljer kvartsfinalmotståndare... spännande kväll alltså!


Jag i jackan, mössan och halsduken :)


Jackan på baksidan :)


En annan tröja som jag köpte från Carlings :)


BRYNÄS IF KVARTSFINALMOTSTÅNDARE ÄR?..................................



Ja vilka ska bli Brynäs motståndare i kvarten?




Domarinsatsen var usel...men bentacklingen var fruktansvärd!

Oj nu har fröken Alexandra varit lite seg med skrivandet ser jag.. när det gäller Brynäs match borta mot Skellefteå i lördags så vart det förlust, hände inget speciellt i den matchen.. dessto mer hände det i tisdagens hemmamatch mot Södertälje i läkerol arena. Inför den matchen var inte jag 100 procent pigg, men som trogen Brynäsare kan man inte ligga hemma i sängen fast huvudet inte riktigt var med, utan det var bara att ta lite Alvedon och se glad ut :)
Men nu går vi vidare till matchen.

Period nummer ett händer det inte så speciellt mycket, utan det är lite småchanser åt båda hållen. Det är SSK som tar ledningen med 1 - 0 när matchuret står på 04.00. Om ni inte visste så är SSK Brynäs absolut värsta motståndare den här säsongen, Brynäs har inte vunnit någon match.. skulle de göra det idag tro??.

Nu till period nummer två som blev dessto mer händelserik. 1.55 in i perioden skjuter Sebastian Lauritzen ett kanonskott som tar i ribban? eller? ingen som direkt jublar.. spelet fortsätter, efter några minuter gör istället SSK 2 - 0 ?? domaren väljer nu att videogranska Lauritzens skott.. får se om den gick i mål eller i ribban?? Jag själv stod som ett frågetecken på läktarplats och fattade noll, trodde att de först skulle ringa på SSK:s 2 - 0  mål, men sen visas Lauritzens skott på jumbotronen och då förstår jag fort att de videogranskar det skottet. Det tog en evighet innan domaren satt på sig hjälmen och går ut på isen och visar.... MÅÅÅÅÅL för BIF !! Nu blev det fart på Södertälje spelarna och ledarna i båset.. jäklar vad förbannade de var.. Södertäljes tränare kunde inte hålla sig i båset utan gick ut på isen.. får man göra det?? jag minns direkt när Leif Boork gick ut på isen och visade finger.. hm.. ja den gubben kan. Jaja det som kanske skulle ha varit 2 - 0 blev istället 1 - 1. Men i perioden kommer det ett mål till och det är Södertälje som åter igen tar ledningen, nu med 2 - 1. Brynäs var inte riktigt med i matchen utan det var lite slarvigt och haffsigt.. men ändringar till tredje perioden tack.

Vi går till matchens slutminutrar.. när en Södertälje spelare gör en FRUKTANSVÄRT FUL bentackling på Lauritzen. Lauritzen leds av isen med smärtor.. SSK spelaren får BARA 2 minuter för den fula bentacklingen, det är ju sjukt! fast nu får Brynäs ett gyllene läge att kvittera med att spela 6 mot 3 ! för södertälje hade en spelare utvisad innan bentacklingen också. Och Brynäs satsar även med att ta ut målvakten Greiss. Detta ger resultat! 2 - 2 genom jättetalangen Jacob Silfverberg! mer än så blev det inte.. det väntades förlängning mellan dessa två lag..


Här leds Lauritzen av isen... :/

I förlängningen var det Brynäs som var närmast att ta hem bonuspoängen ! men lyckades inte få in pucken i målet. Detta gjorde att matchen går till straffar.. visst är det extra underhållning att se straffar.. men jag vet inte jag, mer nervös än vad det är underhållning..

Straff 1 Fredric Andersson SSK - Miss (skjuter högs över, tack för den!)
Straff 2 Jacob Silfverberg BIF - MÅÅÅL (Men vad den killen kan skjuta straffar alltså! gööött)
Straff 3 Linus Videll SSK - miss (och den tar Greiss hand om.. THOMAS GREISS)
Straff 4 Eero Somervuori BIF - miss (men Eero då, han fick inte avgöra denna gång)
Straff 5 Matthias Månsson SSK - miss (JAAAAAAAAAAAAAAAAA! den jävlen missade och Brynäs tar bonuspoängen)


Silfverberg kan sätta straffar han!

Straffläggningens enda målskytt vart Silfverberg! Brynäs hade alltså vunnit över sina "skräckmotståndare" ! Men det var inte dom 2 poäng som vart matchens snackis, utan något helt annat, ja visst blev det ett jäkla snack om Brynäs 1 - 1 mål men i Brynäslägret var det dessto besviknare miner... Brynäs har allt som allt hela 9 spelare borta p.g.a skador! alltså 9 st! det är 2 hela femmor det ! inte bra alls ! idag spelar Brynäs bortamatch mot HV71 och man får troligtvis flytta upp Jonathan Carlsson till en forwardsposition, hm.. och sen tar man in en massa junisar.. ja den här kvällen kan bara sluta illa... :/  mitt resultat blir iallafall 5 - 1 eller nått :(

Här är den långa skadelistan som oroar Brynäs inför slutspelet:

Andreas Dackell - Bruten handled (borta resten av säsongen)
Sebastian Lauritzen - en rejäl lårkaka (är troligtvis med på lördag mot FBK)
Calle Järnkrok - (är troligtvis med på lördag)
Anton Rödin - (är troligtvis med på lördag)
Simon Bertilsson - (han spelar på lördag)
Magnus Kahnberg - ansiktsfraktur (oklart hur länge han blir borta)
Jonas Nordqvist - (oklart hur länge han blir borta)
Niklas Svedberg - (troligtvis borta hela säsongen ut)
Lars Jonsson - (är tillbaka till dagens match mot HV71)


Dackell med en bruten handled...

Det var en lååång lista med skador... men glädjande är att 4 st troligtvis är tillbaka till lördagens match mot FBK. Men i ett slutspel måste vi ha alla som går att ha ju! man kan inget annat än att be till hockeyguden att dom skador dom har går över så fort som möjligt. Som tur är betyder dom här 2 matcherna i grundserien inget speciellt för Brynäs del, utan dom är klara för slutspel ändå.. som tur är ! jag håller alla tummar jag kan att Brynäs gör en bra match ikväll, men gör dom inte det så vet alla vad det beror på.. heja BIF ! <3

RSS 2.0