Domarinsatsen var usel...men bentacklingen var fruktansvärd!

Oj nu har fröken Alexandra varit lite seg med skrivandet ser jag.. när det gäller Brynäs match borta mot Skellefteå i lördags så vart det förlust, hände inget speciellt i den matchen.. dessto mer hände det i tisdagens hemmamatch mot Södertälje i läkerol arena. Inför den matchen var inte jag 100 procent pigg, men som trogen Brynäsare kan man inte ligga hemma i sängen fast huvudet inte riktigt var med, utan det var bara att ta lite Alvedon och se glad ut :)
Men nu går vi vidare till matchen.

Period nummer ett händer det inte så speciellt mycket, utan det är lite småchanser åt båda hållen. Det är SSK som tar ledningen med 1 - 0 när matchuret står på 04.00. Om ni inte visste så är SSK Brynäs absolut värsta motståndare den här säsongen, Brynäs har inte vunnit någon match.. skulle de göra det idag tro??.

Nu till period nummer två som blev dessto mer händelserik. 1.55 in i perioden skjuter Sebastian Lauritzen ett kanonskott som tar i ribban? eller? ingen som direkt jublar.. spelet fortsätter, efter några minuter gör istället SSK 2 - 0 ?? domaren väljer nu att videogranska Lauritzens skott.. får se om den gick i mål eller i ribban?? Jag själv stod som ett frågetecken på läktarplats och fattade noll, trodde att de först skulle ringa på SSK:s 2 - 0  mål, men sen visas Lauritzens skott på jumbotronen och då förstår jag fort att de videogranskar det skottet. Det tog en evighet innan domaren satt på sig hjälmen och går ut på isen och visar.... MÅÅÅÅÅL för BIF !! Nu blev det fart på Södertälje spelarna och ledarna i båset.. jäklar vad förbannade de var.. Södertäljes tränare kunde inte hålla sig i båset utan gick ut på isen.. får man göra det?? jag minns direkt när Leif Boork gick ut på isen och visade finger.. hm.. ja den gubben kan. Jaja det som kanske skulle ha varit 2 - 0 blev istället 1 - 1. Men i perioden kommer det ett mål till och det är Södertälje som åter igen tar ledningen, nu med 2 - 1. Brynäs var inte riktigt med i matchen utan det var lite slarvigt och haffsigt.. men ändringar till tredje perioden tack.

Vi går till matchens slutminutrar.. när en Södertälje spelare gör en FRUKTANSVÄRT FUL bentackling på Lauritzen. Lauritzen leds av isen med smärtor.. SSK spelaren får BARA 2 minuter för den fula bentacklingen, det är ju sjukt! fast nu får Brynäs ett gyllene läge att kvittera med att spela 6 mot 3 ! för södertälje hade en spelare utvisad innan bentacklingen också. Och Brynäs satsar även med att ta ut målvakten Greiss. Detta ger resultat! 2 - 2 genom jättetalangen Jacob Silfverberg! mer än så blev det inte.. det väntades förlängning mellan dessa två lag..


Här leds Lauritzen av isen... :/

I förlängningen var det Brynäs som var närmast att ta hem bonuspoängen ! men lyckades inte få in pucken i målet. Detta gjorde att matchen går till straffar.. visst är det extra underhållning att se straffar.. men jag vet inte jag, mer nervös än vad det är underhållning..

Straff 1 Fredric Andersson SSK - Miss (skjuter högs över, tack för den!)
Straff 2 Jacob Silfverberg BIF - MÅÅÅL (Men vad den killen kan skjuta straffar alltså! gööött)
Straff 3 Linus Videll SSK - miss (och den tar Greiss hand om.. THOMAS GREISS)
Straff 4 Eero Somervuori BIF - miss (men Eero då, han fick inte avgöra denna gång)
Straff 5 Matthias Månsson SSK - miss (JAAAAAAAAAAAAAAAAA! den jävlen missade och Brynäs tar bonuspoängen)


Silfverberg kan sätta straffar han!

Straffläggningens enda målskytt vart Silfverberg! Brynäs hade alltså vunnit över sina "skräckmotståndare" ! Men det var inte dom 2 poäng som vart matchens snackis, utan något helt annat, ja visst blev det ett jäkla snack om Brynäs 1 - 1 mål men i Brynäslägret var det dessto besviknare miner... Brynäs har allt som allt hela 9 spelare borta p.g.a skador! alltså 9 st! det är 2 hela femmor det ! inte bra alls ! idag spelar Brynäs bortamatch mot HV71 och man får troligtvis flytta upp Jonathan Carlsson till en forwardsposition, hm.. och sen tar man in en massa junisar.. ja den här kvällen kan bara sluta illa... :/  mitt resultat blir iallafall 5 - 1 eller nått :(

Här är den långa skadelistan som oroar Brynäs inför slutspelet:

Andreas Dackell - Bruten handled (borta resten av säsongen)
Sebastian Lauritzen - en rejäl lårkaka (är troligtvis med på lördag mot FBK)
Calle Järnkrok - (är troligtvis med på lördag)
Anton Rödin - (är troligtvis med på lördag)
Simon Bertilsson - (han spelar på lördag)
Magnus Kahnberg - ansiktsfraktur (oklart hur länge han blir borta)
Jonas Nordqvist - (oklart hur länge han blir borta)
Niklas Svedberg - (troligtvis borta hela säsongen ut)
Lars Jonsson - (är tillbaka till dagens match mot HV71)


Dackell med en bruten handled...

Det var en lååång lista med skador... men glädjande är att 4 st troligtvis är tillbaka till lördagens match mot FBK. Men i ett slutspel måste vi ha alla som går att ha ju! man kan inget annat än att be till hockeyguden att dom skador dom har går över så fort som möjligt. Som tur är betyder dom här 2 matcherna i grundserien inget speciellt för Brynäs del, utan dom är klara för slutspel ändå.. som tur är ! jag håller alla tummar jag kan att Brynäs gör en bra match ikväll, men gör dom inte det så vet alla vad det beror på.. heja BIF ! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0