Visa Hjärta!

Nedböjda huvuden, spelare med 0 självförtroende, för enkla insläppta mål, en målvakt som inte presterar, en kapten som tar onödig utvisning, för klena backar och en klack som invarderades av Högskolestudenter.
 
Där har vi sammanfattningen av kvällens match i Läkerol arena mot Färjestad. 7-1 till Färjestad, ganska enkla poäng till Karlstadlaget. Jag vet inte hur Brynäs IF mår just nu men inte kan dom må bra och det gör inte vi supportrar heller. Honken släppte in alldeles för enkla mål i dagens match, puckar som egentligen han ska ta alla dagar i veckan, någon puck gick mellan benen, någon puck slogs in efter en onödig retur. Backarna står och tittar på och tror att det är rena cirkusen dom är på, att det är motståndarlaget som står för kvällens underhållning liksom. Riktigt så funkar det inte, men man kunde tro det ikväll. Och anfallsspelarna hade liksom fått en gratisbiljett till underhållningen, för framåt hände det inte mycket. Det var Färjestad som ägde den här matchen och som ibland visade ett riktigt fint klapp-klapp spel, där snackar vi om självförtroende, i Brynäs är det rena rama begravningen. Nu låter det här väldigt väldigt dåligt, men just nu är det tyvärr inte bättre. Jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden till förra årets vår ungefär, då kan vi snacka fest. Men det funkar inte så, nu är det som det är och guldet det var då och laget ser helt annorlunda ut nu. Men för det så ska inte ett lag vika ner sig så här totalt.
 
När laget behöver som mest stöd och en klack som ekar i arenan, då släpper man in en massa studenter från Högskolan, och många av dom är engelsktalande och väldigt många stod och höll på med sina mobiler och filmade och tog kort. Det är jättebra att man låter studenter gå på hockey gratis! men att ställa dom mitt i Brynäsklacken är för mig helt galet! helst när de bryr sig mer om sina kameror och mobiler än själva matchen. Ha en sektion på sittplats istället som Brynäs IF brukar göra när de bjuder in skolor och så. Det här gjorde att kvällens klack blev näst intill värdelös. Faktiskt lite dåligt av Brynäs IF! Det var bättre tryck på klacken i tisdags när vi var mycket färre människor, än vad det var idag när ståplats nästan var fullt. Tycker inte att det är rättvist mot oss som står och hejar och sjunger på laget varje hemmamatch. Sen säger jag inte att alla studenter inte sjöng, det var säkert studenter som sjöng men många gjorde det inte. Ett stort tack till klackledaren i allafall! du gjorde ett kanonjobb! Men Brynäs IF borde tänka igenom detta och dela upp ståplats så det blir en "aktiv" ståplats och en ståplats där man inte sjunger. För som det är nu så funkar det inte. Vi som sjunger är värda att höras mer i arenan! helt klart!
 
Klacken slutade denna kväll med att ge en hälsning till laget: "Visa hjärta!!" Ja, det gjorde riktigt ont när vi sjöng den ramsan, men det är sanningen, det Brynäs inte gör nu är att de inte spelar för märket på bröstet. Det gör säkert det till en viss del, men inte tillräckligt tyvärr. Nu tycker jag att varenda jäkla spelare ska gå hem och titta sig själv i spegeln och fundera på vad det är som händer, och varför inte svära lite för sig själv....För detta fungerar inte och på något sätt måste de komma ut ur denna kris. Jag tror aldrig jag har känt att jag bara vill hem, men efter två spelade perioder idag så kom den tanken upp, jag ville bara att den här matchen skulle ta slut....men på något sätt så stod jag kvar och kommer själklart alltid att göra, för kärleken till detta lag är stort, ja ibland undrar jag om inte den är för stor!
 
VISA HJÄRTA !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 poäng och 3 kilo självförtroende tack!

Igår kom ännu en förlust för Brynäs IF. En förlust som skulle ha varit en vinst, helt klart! i slutet av matchen gör Christian Djoos 1-0 till Brynäs, då trodde vi alla att vi ÄNTLIGEN fick gå hem glada från Läkerol arena. Men Brynäs har verkligen inte marginalerna med sig och AIK kunde kvittera till 1-1 innan matchen var över. Otroligt tungt måste jag säga, det Brynäs behöver just nu är 3 poäng och 3 kilo självförtroende. För just nu är det inte mycket som stämmer tyvärr. AIK kunde även ta bonuspoängen i förlängningen. Jag var förbannad efter gårdagens match, jag tycker inte AIK var värda segern, Brynäs var det bättre laget på banan, sköt nästan 40 skott på mål och 1 skott gick i mål. Det kan vi tyvärr kalla ineffektivt. Det är nästan så att jag tycker synd om grabbarna, man ser att dom kämpar och kämpar men vinner inte matcherna, och bara det gör att laget säkert får ännu sämre självfötroende, för de vet att de jobbar, men tydligen inte tillräckligt.
 
Nu gäller det att bara fortsätta jobba och fortsätta skjuta puckar på mål så kommer snart den efterlängtade segern. Som Brynässupporter ger man aldrig upp, fast det ibland kan låta som om man hatar allt och alla och dom spelar dåligt och gud vet vad, men en sak är säker, aldrig, aldrig kommer jag att lämna Brynäs IF från mitt hjärta.
 
Något glädjande mitt i det tunga är att guldhjälten Sebastian Wännström återvänder till Brynäs IF. Han har redan kommit till Gävle och kommer troligtvis träna med laget i morgon, och till och med spela matchen mot Färjestad kanske? Kan Wänna få igång detta lag tro? hans energi kan säkert skapa ett bättre spel hos Brynäs. Jag tycker att det är jättekul att han väljer att återvända hem igen. Men visst är det någon back Brynäs behöver egentligen? Men kul att Wännström spelar i Brynäs igen, välkommen hem!
 
I morgon väntar en tuff hemmamatch, det är Färjestad som kommer på besök. Men jag ber till högre makter att den efterlängtade 3 poängaren kommer då. Tvåla dit det där dansbandslaget nu och visa vilka som vann semifinalen i våras! Det här gör vi tillsammans, vi på läktaren skapar energi till laget på isen, nu är det bara för laget att ta tillvara på den energin. Tillsammans mot 3 poäng!
 
 

Festen är över Brynäs!

Det är inga ballonger som ska blåsas, det är inga champangeglas som ska fyllas, det är inga partyhattar som gäller längre, och det är ingen Jakob Silfverberg som gör målen längre. Ne kära vänner, festen är över och allvaret måste starta!  

En saga börjar oftast med det var en gång...och avslutas oftast och sedan levde dom lyckliga i alla sina dagar..Riktigt så är det inte riktigt för Brynäs just nu, det började så bra med det var en gång, SM-guld och gud vet vad vi fick uppleva, men levde lyckliga i alla sina dagar slutar inte denna saga. Ne istället är det "kris" får man kalla det för "kris" ? jag vet inte, riktigt så illa kanske det inte är, men visst är det inte långt ifrån.
 
I kvällens match mot Frölunda var det vekligen inte 100 procent arbete, det var ingen i Brynäs som gjorde sitt jobb. Det var faktiskt riktigt jobbigt att se. Sen har Brynäs problem på backsidan det märker man ganska tydligt tyvärr. Det är inga backar som tar smällen och väger alldeles för lätt. Vi lever inte kvar i sagan och har Andersén kvar och inte heller Ekholm. Ne nu är det Sundqvist, Gunderson, Lööf, styrman och några fler som måste visa sig och ta tag i detta. Gäller lika framåt och forwards, vart sjutton är Daniel Widing? det är inte bara han som är osynlig det är egentligen alla som är helt borta, gick de vilse i den förtrollande skogen eller?
 
Ne det här ser inte bra ut Brynäs IF! Hur mycket jag än älskar detta lag och hur mycket jag än följer det så finns det inget som gör så ont att se när sitt älskade lag spelar på detta sätt. Man vill dom så väl men det är ingenting som stämmer. Självförtroendet ligger på -30 eller nått, och det gäller alla spelare. Kanske att Ollas och Harju har -10, men annars ser det mycket svart ut. Någonting måste hända.
 
Efter matchen såg man att spelarna var otroligt besvikna, och vågade knappt kolla upp på ståplatsläktaren, skämdes dom? kan mycket väl vara så när jag nu på kvällen läser Aftonbladet och det står att "Sundqvist vill ge fansen en ursäkt". Ja, visst är det så att såhär ska inte ett lag få uppträda. Men tillsammans ska vi nog ändå kunna knyta an den här sagan och göra den lycklig ändå. Brynässpelarna ska veta att vi fans som står och hejar på laget match ut och match in ger inte upp, hoppet är det sista som överger oss. Jag tror, eller jag vet att Brynäs kommer att resa sig från denna svacka, och pricka in formen perfekt till slutspelet. Det kanske inte blir att blåsa några ballonger eller fylla champangeglasen, men slutspel blir det. Att Brynäs skulle göra om samma saga som förra säsongen är nästan omöjligt. Men nu ser vi till att göra detta tillsammans. Vi är alltid med er Brynäs!! det ska ni veta!
 
 

Varför inte en supporterlokal till oss Brynäsare!

Viktig match ikväll för Brynäsgrabbarna, hoppas naturligtvis på vinst! Jag kräver faktiskt det ikväll, punkt slut.
 
Men det var inte om kvällens match det här inlägget kommer att handla om, ne något som har med oss supportrar att göra. Nu har Brooklyn tigers fått ställa in yttligare en supporterresa, den här gången var det tänkt att fylla en buss upp till Timrå den 18 januari, men det var för få som anmälde sig åter igen. Jag är en av dom som inte har anmält mig. Men dels har jag inte så mycket pengar och sen har jag andra planer den fredagen. Men visst är det oerhört tråkigt att man inte får iväg några supporterbussar till bortamatcherna. Vad beror detta på? 
 
Jag själv kan ärligt säga att det känns inge roligt längre att åka med Brooklyn tigers, vad det beror på vet jag inte, men det är mycket roligare att åka privat och med ett kompisgäng. Det är oerhört tråkigt att det ska kännas så tycker jag själv, för det är ju oerhört roligt att glädjas med 30 supportrar till, men tyvärr så har jag inte känt den känslan när jag har åkt supporterbuss. Eller jo, i slutspelet var det grymt. Men vad är det som fattas för att det ska bli ett härligt supportergäng igen? 
 
Det känns som om man måste hitta på någonting, om Brooklyn tigers och Brynäs kan samarbeta lite och utveckla det här, för som det känns nu så känns det helt ärligt väldigt dött. Man går till sin plats på ståplatsläktaren och hejar fram Brynäs IF, man pratar med några andra supportrar som man har bra kontakt med. Men annars blir det inte så mycket mera. Vilket är lite tråkigt, för visst skulle det vara roligt att hitta på någonting med de andra 100 trogivna supportrarna. 
 
Jag bara älskar det HV71 har. North bank supporters har en egen supporterlokal i anslutning vid Kinnarps arena. Dit kan supportrar gå för att ladda upp inför match och snacka hockey. Sen efter matchen kan man gå dit och prata om matchen och dricka lite eller bara sitta och prata om matchen eller allmänt. Där snackar vi om gemenskap bland supportrarna! Det behöver absolut inte vara någon stor lokal, utan bara en liten. Där man samlas och hittar på saker och ting kanske. Istället för att ha ett litet fjantigt bås precis vid ståplatsläktaren i Läkerol arena. Självklart förstår jag att detta kostar oerhört mycket pengar, men skulle inte Brynäs IF kunna hjälpa till? för utan supportrar och en bra gemenskap så skapas det inget bra tryck på läktaren, tro mig! 
 
Jag har varit inne i HV71:s supporterlokal, alltså "North bank supporters" lokal. Det är inte så mycket, mycket enkelt men ändå väldigt trevligt. Dom har till exempel supporterklubbens märke uppe på ena väggen i lokalen, annars är det mycket enkelt. När man kommer dit så märker man direkt att det finns en otrolig gemenskap bland supportrarna. Det går egentligen inte att jämföra med dom och vi. När man går in där så tänker jag varje gång att, varför i all sin dar har inte Brynäs IF eller Brooklyn tigers det här? 
 
Jag hoppas verkligen att man tänker över det här med supportrarna och en egen supporterlokal. Funkar det inte så funkar det inte. Hur gör de andra supporterklubbarna i Sverige för att överleva eller att skapa gemenskap bland supportrarna? har man studerat andra supporterklubbar? det här är oerhört intressant, jag önskar jag hade mer tid, för då skulle jag själv ta tag i problemet och undersöka. Men studier går före. Någonting måste hända, annars ligger Brynäs supporterklubbar snart i graven. tyvärr....
 
Om vi skulle kunna ordna en supporterlokal så lovar jag att gemenskapen bland oss supportrar blir mycket bättre och folk kanske kan stå tätt ihop i Brynäsklacken och skapa det tryck som kan skapas, istället för att människor står lite här och där och ljudet blir inte alls lika högt. Jag tänker bara på Brynäs bästa och supporterklubbarnas bästa! 
 

Cody Franson lämnar Brynäs - Hockeysverige reagerar !

Nu är det alltså klart att Brynäsbacken Cody Franson lämnar Brynäs för att spela i NHL. Nu när NHL drar igång igen i helgen efter lockouten.
 
Detta har skapat en otrolig karusell i hockeysverige, att Franson bryter sitt kontrakt med Brynäs som egentligen skulle gälla hela säsongen ut. Det var just det här man inte fick göra. Skriva på korttidskontrakt med NHL-spelare. Lika har Frölunda och Modo också gjort. Den som kanske har tagit hårdast på det här är Växjö:s VD Anders Öman. Han rasar fullständigt på Brynäs och tycker att det är förjävligt.
 
- Jag är besviken på alla svartfötterna som inte har någon heder i kroppen. Det finns klubbar och klubbdirektörer som jobbar dygnet runt för att få ihop verksamheten och utveckla svensk ishockey. Idrott bygger på etik och moral och ligan påstås stå för professionalism och ska vara ett föredöme för svensk hockey. Sedan finns det tre klubbar som beter sig som clowner. Ett styrelsebeslut fattades enhälligt och ingen gjorde några reservationer gentemot det. Där var det sagt att vi inte ska ta in några NHL-spelare eller spelare på korttidskontrakt som ska lämna för NHL. Det var sagt och ingen sa ett ord innan tre klubbar plötsligt skiter fullständigt i vad vi kommit överens om. Det finns ingen heder och moral. Jag ägnar mitt liv åt att jobba med det här och det här är det värsta jag varit med om. Det är värre än dagis, säger Anders Öman till Sportbladet. (från Aftonbladet 13/1)
 
Så sa alltså Växjö:s VD Anders Öman. Nu till mina egna åsikter kring det här. För det första har Brynäs inte skött det här särskilt snyggt, det kan man inte ta miste om. Men samtidigt hade inte Franson något NHL-kontrakt när han skrev på för Brynäs, han tillhörde alltså ingen NHL-klubb. Men sen om de hade någon deal om att om NHL drar igång så får han lämna Brynäs och gå till NHL, det är lite fulspel det med. Jag vet inte alls hur hockeyligans regler är, finns det ens några regler för det här? jag vet att klubbarna inte fick skriva korttidskontrakt med spelarna, men om de inte tillhörde någon klubb då? jag har ingen aning, men visst reagerar ändå Anders Öman lite väl mycket på detta?
 
Det är Växjö som klagar på detta, även AIK. Det är två lag som har det mycket tufft i Elitserien just nu. Just därför dom klagar? men iallafall så tror jag att tabelläget inte hade varit annorlunda om inte de här NHL-spelarna hade spelat i de tre Elitserieklubbarna, det är Frölunda, Modo och Brynäs där det har varit NHL-spelare. Jag tror inte tabellen hade sätt annorlunda ut faktiskt. Eller hade Växjö räknat med att de hade legat bland de fyra bästa då eller om inte NHL-spelare hade spelat i Elitserien? knappast! Borde inte Anders Öman koncentrera sig på att hålla kvar sitt kära Växjö i Elitserien istället för att klaga på andra Elitserieklubbar?  
 
Det ska bli intressant att se vart det här tar vägen, men tror inte det kommer hända så mycket, för vad kan hockeyligan göra? knappast så mycket.
 
Jag vill iallafall tacka Cody Franson för hans tid i Brynäs IF och all lycka till i NHL nu!
Brynäs föressten som ikväll halkade ner till en 8:e plats i tabellen, vilket inte alls är bra. Det var uppåt man siktade inte åt andra hållet. Nu har man en otroligt viktig vecka framför sig. Rögle borta i morgon och Timrå borta på fredag. Två matcher Brynäs bara MÅSTE vinna. Kom igen nu grabbar, visa vilka som är regerande svenska mästare!
 
 
 

Brynäs gör inte jobbet som krävs för att vinna matcher!

Ännu en förlust i Läkerol arena igår kväll. endast 2 mål gjorda och 6 mål insläppta. Det var åter igen dukat för hockeyfest och visst fick man en hel del tankar och flaschback när det var just Skellefteå AIK som kom på besök den här lördagskvällen. Finalrepris var att vänta! Stämningen var på topp och vi kunde kanske få se en sån häftig match som det blev i finalen.
 
Det började bra, Brynäs tog ledningen och många "klappor" sträcktes upp mot skyn, precis som i finalerna. Det var grymt att se igen kan jag lova! men men Skellefteå kom tillbaka och gjorde 1-1. Skellefteå gjorde även 2-1 och 3-1. Brynäs kunde reducera genom Victor Berglind till 2-3, men ganska direkt inpå så gör Skellefteå 4-2. 5-2 kommer också och 6-2 som slutresultatet blev.
 
Det ska inte få dra iväg i mål i varenda match! mot HV71 släppte laget också in 6 mål på hemmaplan dessutom. Nu igår likadant. Är det en formsvacka som kryper sig allt djupare i Brynäs tro? eller är det bara tillfälligheter? nja, det här är inte bra. Dessutom saknar Brynäs många viktiga spelare, Andreas Thuresson är en av dom, och Jonas Nordqvist som är sjuk. Men bara för att dom saknas så MÅSTE andra spelare kliva fram och visa vägen. Men det gör dom inte. För vad gör en spelare som till exempel Daniel Widing, jo han åker skridskor som tusan men pucken får han aldrig med sig, vart är den skottglade Widing? Sen Calle Järnkrok....han dribblar alldeles för mycket, istället för att spela pucken till något medspelare, för just nu är det alldeles för mycket dribblingar som typ aldrig går hem. Vart är spelare som till exempel Mats Lavander, han såg man inte mycket av i gårdagens match, vart är kapten Sundqvist? som om någon måste ta tag i detta och visa vägen. Ungtupparna Djoos, Lindholm och Molin? är de slitna efter JVM?  Det är egentligen ingen som är bra i Brynäs IF just nu. Det ska vara Johan Harju som gjorde första målet igår och han har verkligen hittat målformen, Sebastian Enterfeldt är också en spelare som ALLTID jobbar till 100 procent, men det gör inte dom andra. Det räcker inte att 2 spelare gör jobbet, utan det finns ett ansvar hos varje enskild spelare och varje spelare måste vilja ta kampen och hjälpa sina medspelare att vinna hockeymatcher, annars kommer detta sluta i kvalserien. Nu har man en ganska stabil 7:e plats i tabellen, men det är ingen i Brynäs nöjda med så nu måste alla se till att göra jobbet och hjälpas åt! Det är såklart jättelätt för mig att sitta och skriva här men jag tror att det är det som krävs!
 
Min känsla är också att det är för mycket en och en som gör jobbet, istället för att man hjälps åt som ett lag. En spelare kan inte vinna matcher åt ett lag, det måste vara 23 mannar till som vill vinna.
 
Annars var det ett bra stöd från Brynäsklacken igår, iallafall stora delar av matchen. Får även tacka de 260 Skellefteåfans som hade åkt de många mil från Skellefteå, vissa även från Stockholm. Jag vet hur det känns att åka så långt med en vinst i bagaget! jag vet också hur det känns när laget har förlorat och man har åkt många mil för att se laget, men nu hade ni turen att få se erat Skellefteå vinna. Skellefteå var bättre i den här matchen, helt klart. De 260 Skellfteåfansen bjöd på en härlig inramning. Brynäsklacken var inte så dum den heller när vi väl höll igång.
 
Nu ser vi fram emot en MYCKET viktig vecka för Brynäs del. Rögle borta på onsdag och Timrå borta på fredag. Det är 2 matcher Brynäs SKA vinna. Brynäs är och ska vara ett mycket bättre hockeylag än både Rögle och Timrå är. KÄMPA BRYNÄS!!
 
 

Är kvalserielagen redan klara?

Tung förlust för oss Brynäsare igår när Brynäs forlorade med hela 6-2 mot HV71. Spelet ville sig inte riktigt och det var ett svagt försvarsspel av backarna. Samtidigt som "Honken" släppte in några enkla mål. Det var inte många som var bra igår. Johan Harju är den som kanske är bäst i Brynäs just nu, han har verkligen hittat målformen. Sen en spelare som Sebastian Enterfeldt som alltid ger 100 procent, hur läget än är i matchen så jobbar han alltid stenhårt, det är en spelare man verkligen älskar att se i sitt lag. Samtidigt får man inte glömma bort att Brynäs mötte ett väldigt koncentrerat HV71 och man spelade väldigt smart måste jag säga. Brynäs var inte alls med i matchen. Sen av någon anledning så kändes HV-spelarna mycket tyngre och större än Brynässpelarna, vet inte varför, men det var bara en känsla jag fick i gårdagens match. Det är bara att sparka av sig den här förlusten och komma igen redan i morgon mot Modo i Ö-vik. Jag tror på ett revanschsuget Brynäs på isen! 
 
Men nu till något helt annat. Det är nu serien verkligen ska avgöras och lagen ska placera sig så bra som möjligt i tabellen. Men i Elitserien ser det nästan avgjort ut vilka två lag som går till slutspel. Så här ser botten ut i Elitserietabellen. 
 
8. Frölunda 54 p
__________________
9. Växjö 43 p 
10. AIK 41 p
_________________
11. Timrå 34 p 
12. Rögle 30 p
 
Så här ser alltså botten av Elitserietabellen ut. Med 18 omgångar kvar så ser det ut som om det blir Timrå och Rögle som kvalar. Ska det inte ens bli spännande kring strecken den här säsongen? det ser inte så ut faktiskt. Visst kan Timrå komma närmare AIK, det tror jag säkert, för AIK har på sistone inte varit så bra. Men samtidigt känns Timrå och Växjö som de absolut sämsta lagen i säsongens Elitserie tyvärr. Det skiljer 11 poäng mellan Växjö och Frölunda som nu har den sista slutspelsplatsen. Kan det hända något där? Det är frågan. 
 
Hur det än slutar så tror jag att de Allsvenska lagen har världens chans att ta sig upp i Elitserien den här säsongen, alltså dom Allsvenska lag som tar sig till kvalserien 2013. De absolut sämsta lagen i Elitserien är just Timrå och Rögle. Jag har inte sett deras matcher så mycket, mer än de matcher de har spelat mot Brynäs. Men Det är två lag som verkligen måste kämpa för att hålla sig kvar i högsta ligan. Timrå har varit i kvalserien i många år nu, och klarat sig, men snart gör dom det inte, kanske redan till våren att de flyttas ner till Allsvenskan. Det är svårt att säga, men enligt mig så har lag som just nu ligger i toppen av Allsvenskan chansen att ta sig till Elitserien, det är lag som Leksand, BIK Karlskoga och kanske Djurgården om de tar sig till kvalserien. Jag tror inte det skiljer så värst mycket från det allsvenska spelet och Elitserien. Det har gjort det tidigare säsonger men nu är det helt andra förutsättningar. Timrå och Rögle är två lag som jag tror Leksand och till exempel Karlskoga kan slå. Ska iallafall bli spännande att följa denna avslutning på både Allsvenskan men framförallt Elitserien. 
 
54 poäng kvar att spela om i Elitserien, nu KÖÖÖÖR vi !!! 
 

Det måste finnas ett ansvar hos den spelare som blir tacklad också!

Bara för att jag skrev att 0-0 är så tråkigt när det blir i ishockey , så ska Brynäs just spela en 0-0 match i gårdagens omgång mot Växjö. Brynäs kunde ändå vinna i förlängningen med 1-0, det var Johan Harju som snyggt satt upp pucken i nättaket. Honken räddade Brynäs många stunder i den här matchen, det var ingen glänsande ishockey från bortalaget, inte heller från hemmalaget ska tilläggas. Det var en mycket låg underhållningsvärde på matchen tyvärr. Jag är bara oerhört glad att Brynäs ändå kunde knipa till sig 2 poäng, utan att göra en bra match. Men som sagt, vid många tillfällen var det mest "Honken" mot Växjö. Honken gör en kanonmatch åter igen! han har verkligen hittat formen den karl! 
 
Men inte så mycket mer fokus på den matchen, istället tänkte jag prata om något helt annat som har varit en snackis under en lång tid nu och inte blir det så mycket bättre heller. Ämnet togs upp av expertkommentatorn Niklas Wikegård igår mellan pauserna i Växjö-Brynäs matchen. Ämnet jag pratar om är tacklingar, och tacklingar mot huvudet. 
 
Senaste otäcka tacklingen delade Färjestads Christian Berglund ut mot Modos Peter Öberg, i en match som spelades 30/12. Berglund kommer i en mycket hög fart och trycker dit Öberg så han faller ner på isen. Som man ser på reprisbilderna så är det axeln som Berglund trycker mot Öbergs huvud. Jag själv tycker det är jättesvårt att avgöra om tacklingen är okej eller oshysst. Självklart ska inte armbågar, axlar och sånt vara vid huvudet så det kan skada spelaren som blir tacklad. Men samtidigt så går det så otroligt fort där ute på isen, så jag förstår om spelarna inte hinner med att tänka på varje liten situation de är med om ute på isen. 
 
Igår ställde Färjestadspelaren Christian Berglund upp på en intervju om just tacklingen han gjorde mot Peter Öberg. Och han sa bland annat att han har hört att det är spelaren som tacklar som har ALL ansvar för att spelaren som blir tacklad inte blir skadad. Utan att det är en shysst tackling. Sen kan den såklart ta olyckligt det kan man ju inte diskutera. Men just det här att "Den som tacklar har ALL ansvar" Det låter för mig myckte knepigt, han som blir tacklad måste ju också ha ett ansvar att skydda sig elller att titta upp och kanske inte bara titta på puck. För det är precis det Peter Öberg gör när han blir tacklad, han tittar bara på pucken och är inte alls beredd på att Berglund kommer i hög fart och trycker dit honom. Jag tycker ändå att man ska försvara Berglund lite och att det måste ju även vara han som blir tacklad som också har ett ansvar? Och inte bara han som tacklar. 
 
Hur det än är så är detta ett problem i Svensk ishockey just nu. Det har hänt alldeles för många otäcka tacklingar mot huvudet. Man kan ju inte ta bort tacklingar, då blir det snart inget underhållningsvärde kvar i ishockeyn. Det är när spelare tacklar varandra som publik och supportrar blir galna och skapar en stämning i hallarna. Men just tacklingar mot huvudet måste såklart bort. 
 
Tack för mig! 
 
Vill ni se tacklingen så här har ni en länk: http://www.youtube.com/watch?v=fMJ65tje5bU
 

0-0 är alltid tråkigt !

Fredagkväll, och de flesta laddar väl inför morgondagens fulla Elitserieomgång kan jag tänka mig. Men jag blickar tillbaka till igår kväll. Brynäs var spellediga och de flesta andra också, men två matcher skulle spelas igår. AIK-Skellefteå och Färjestad-HV71.
 
Jag valde att följa matchen mellan Färjestad och HV71 hemma hos en kompis. Det visade sig bli helt fel match som vi valde. Den här matchen slutar faktiskt 0-0 efter 60 minuter. HV71 vinner sedan på straffar.
 
Men det som gör mig fundersam är att hur två lag kan skapa så lite i en match. Ville dessa två lag inte vinna gårdagens möte eller? enligt Wikegård och dom på Cmore så brukar det smälla rejält när dessa två lag möts, och det brukar bli rätt häftiga matcher. Jo tack, 0-0 är rätt häftigt det också! Vad beror det på att det blir 0-0 i en elitseriematch egentligen? Färjestad hade ändå nästan 40 skott mot HV71:s målvakt Gunnarsson. HV sköt bara ca 13 skott på Salak, vilket är alldeles för lite. Nu var det två bra målvakter, men samtidigt skapades det för lite målchanser åt båda hållen. Dessutom tacklades det alldeles för lite, det var knappt några närkamper alls.
 
Självklart beror det mycket på att det är två mycket koncentrerande lag, inget lag vill tappa poäng och göra misstag. Och det är inte många omgångar kvar nu och varje poäng kan vara livsviktig. Men samtidigt kan inte lagen gå in i en match och tänka så heller. Utan man måste ju spela ishockey också. Och våga skapa målchanser och avgöra matcher. Gårdagens möte mellan Färjestad och HV71 var världens sömnpiller. Det var verkligen två lag som satte försvarsspelet i fokus mer än att anfalla. Vilket är lite synd, för någon underhållande ishockey blir det då inte. Nu var det här säkert bara en engångstillfälle för båda lagen och i nästa match ger de järnet istället. Man vet inte men det här är två lag som i vanliga fall spelar en bra anfallshockey, så varför det såg ut som det gjorde igår vet jag inte.
 
Men det som HV71:s tränare Ulf Dahlén säger efter matchen gör mig ändå lite fundersam.
- Vi åkte hit till Karlstad och ville spela liknande spel som Färjestad.
 
Åker man inte till en bortamatch och spelar sitt eget spel? än att försöka spela som det andra laget. Det lät för mig helt galet om jag ska vara ärlig. Både jag och Eva satt framför TV:n och såg lika förvånade ut både hon och jag. Som ett lag spelar man väl ändå med den spelidén man har i den föreningen? och inte försöker på någon annans spelidé. I grund och botten måste man väl ändå ha en spelidé och spela utifrån den. Eller så var det jag och Eva som missuppfattade det hela.
 
Men hur det än är och hur nu Ulf Dahlén tänker så var det iallafall en trist match att se på. I den andra matchen blev det iallafall lite fler mål, Skellefteå vann ganska enkelt mot AIK på Hovet.
 
 

Det är bara att "gilla läget" liksom!

Jag börjar det här inlägget med att säga, strunt i Allsvenskan och Elitserien, vill man se riktig härlig och rolig ishockey så ska man följa juniorkronorna. Det finns absolut ingenting som är mer spännande och roligare än att se alla dessa grabbar spela ishockey. Grabbar som är födda 95, 94 och 93, alltså 17-19 år. Jag brukar inte tycka om att titta på landslagen, men när det gäller dessa unga grabbar så skulle jag kunna titta hela året om på dom, för de spelar en sådan härlig och underhållande ishockey. Nu är det också klart att...
 
SVERIGE ÄR I JVM-FINAL I ÅR IGEN! efter att ha vunnit över Ryssland efter ett straffdrama nu på eftermiddagen..
Jag finner egentligen inga ord för hur stolt man är som svensk när Sverige gör en sådan här insats. Alltså, tänk själva, att inför en fullsatt arena med massvis med ryska fans gå in och lägga en straff, och sätta straffen. Det var precis vad Sebastian Collberg gjorde under eftermiddagen. En straff som satt högt högt i målet, ja man hann inte med och se att den var inne.
Collberg säger efter matchen att det var bara att gilla läget! Men herregud hur kan grabben säga att det är bara att "gilla läget" när hela arenan buar och pressen är ENORM på den svenska spelare som ska lägga straffen? det är för mig en gåta. Jag som satt bänkad framför TV apparaten höll ju på att svimma ett antal gånger för att det var så pass spännande. Det var nästan värre än SM-finalen med Brynäs i våras för sjutton! Ne de här svenska grabbarna ska ha ett enormt stort jubel, hur det än går i finalen mot USA så är det här svenska laget hjältar hela bunten!
 
Man förstår vilken grym psykologi det är i ishockey egentligen! först går Sverige ifrån och gör 2-0 mot Ryssland, då ser man ett Ryssland som ser nervösa och oroliga ut i den första perioden. I den andra perioden kommer ett helt annat Ryssland ut och plötsligt gör Ryssland Sverige oroliga och nervösa istället. Ryssland kan dessutom kvittera matchen till 2-2 i den tredje perioden, och helt plötsligt har Ryssland fördel och allt lutar åt att de ska ta ledningen. Och sen blir det sudden och båda lagen spelar väldigt fokuserat och gör inte bort sig. Sen måste det hela avgöras på straffar och där kan vi snacka psykologi! vilka VILL ta straffar? Vilka KAN ta straffar? Vad tänker man som målvakt? Det hinner nog snurra en hel del tankar hos hockeyspelarna, eller så är det bara som Sebastian Collberg sa, det är bara ut och "gilla läget".
 
Nu ser vi till att Sverige "Gillar läget" i JVM-finalen på lördag 13.50 på SVT. Lycka till!
 
(Foto: Bildbyrån)
 

RSS 2.0