Brynäs gör inte jobbet som krävs för att vinna matcher!

Ännu en förlust i Läkerol arena igår kväll. endast 2 mål gjorda och 6 mål insläppta. Det var åter igen dukat för hockeyfest och visst fick man en hel del tankar och flaschback när det var just Skellefteå AIK som kom på besök den här lördagskvällen. Finalrepris var att vänta! Stämningen var på topp och vi kunde kanske få se en sån häftig match som det blev i finalen.
 
Det började bra, Brynäs tog ledningen och många "klappor" sträcktes upp mot skyn, precis som i finalerna. Det var grymt att se igen kan jag lova! men men Skellefteå kom tillbaka och gjorde 1-1. Skellefteå gjorde även 2-1 och 3-1. Brynäs kunde reducera genom Victor Berglind till 2-3, men ganska direkt inpå så gör Skellefteå 4-2. 5-2 kommer också och 6-2 som slutresultatet blev.
 
Det ska inte få dra iväg i mål i varenda match! mot HV71 släppte laget också in 6 mål på hemmaplan dessutom. Nu igår likadant. Är det en formsvacka som kryper sig allt djupare i Brynäs tro? eller är det bara tillfälligheter? nja, det här är inte bra. Dessutom saknar Brynäs många viktiga spelare, Andreas Thuresson är en av dom, och Jonas Nordqvist som är sjuk. Men bara för att dom saknas så MÅSTE andra spelare kliva fram och visa vägen. Men det gör dom inte. För vad gör en spelare som till exempel Daniel Widing, jo han åker skridskor som tusan men pucken får han aldrig med sig, vart är den skottglade Widing? Sen Calle Järnkrok....han dribblar alldeles för mycket, istället för att spela pucken till något medspelare, för just nu är det alldeles för mycket dribblingar som typ aldrig går hem. Vart är spelare som till exempel Mats Lavander, han såg man inte mycket av i gårdagens match, vart är kapten Sundqvist? som om någon måste ta tag i detta och visa vägen. Ungtupparna Djoos, Lindholm och Molin? är de slitna efter JVM?  Det är egentligen ingen som är bra i Brynäs IF just nu. Det ska vara Johan Harju som gjorde första målet igår och han har verkligen hittat målformen, Sebastian Enterfeldt är också en spelare som ALLTID jobbar till 100 procent, men det gör inte dom andra. Det räcker inte att 2 spelare gör jobbet, utan det finns ett ansvar hos varje enskild spelare och varje spelare måste vilja ta kampen och hjälpa sina medspelare att vinna hockeymatcher, annars kommer detta sluta i kvalserien. Nu har man en ganska stabil 7:e plats i tabellen, men det är ingen i Brynäs nöjda med så nu måste alla se till att göra jobbet och hjälpas åt! Det är såklart jättelätt för mig att sitta och skriva här men jag tror att det är det som krävs!
 
Min känsla är också att det är för mycket en och en som gör jobbet, istället för att man hjälps åt som ett lag. En spelare kan inte vinna matcher åt ett lag, det måste vara 23 mannar till som vill vinna.
 
Annars var det ett bra stöd från Brynäsklacken igår, iallafall stora delar av matchen. Får även tacka de 260 Skellefteåfans som hade åkt de många mil från Skellefteå, vissa även från Stockholm. Jag vet hur det känns att åka så långt med en vinst i bagaget! jag vet också hur det känns när laget har förlorat och man har åkt många mil för att se laget, men nu hade ni turen att få se erat Skellefteå vinna. Skellefteå var bättre i den här matchen, helt klart. De 260 Skellfteåfansen bjöd på en härlig inramning. Brynäsklacken var inte så dum den heller när vi väl höll igång.
 
Nu ser vi fram emot en MYCKET viktig vecka för Brynäs del. Rögle borta på onsdag och Timrå borta på fredag. Det är 2 matcher Brynäs SKA vinna. Brynäs är och ska vara ett mycket bättre hockeylag än både Rögle och Timrå är. KÄMPA BRYNÄS!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0