Förlust mot AIK...men vilken match av Elias Lindholm!

Förlust mot AIK igår tyvärr...AIK kunde vinna med 4-2, det sista målet i öppet mål. Dock var det en bra match av mitt kära, underbara Brynäs, bra fart och bra spel, men tyvärr kunde AIK på något sätt vinna ändå. Det stod 2-0 till AIK innan den tredje perioden drog igång och fem minuter in i perioden reducerar Brynäs till 1-2 och nu har han gjort poäng i 12 raka matcher!! han jag skriver om är såklart Jakob Silfverberg, vilken kung han är! kvitteringen kommer också av Johan Larsson i powerplay..2-2 alltså, Brynäs hade vänt...men då drog Brynäs på sig en utvisning och AIK kunde återigen sätta ledningsmålet..och sätter också 4-2 i öppen kasse. Och 3 poäng till AIK den här kvällen. Över 7000 på läktarna var iallafall någonting att glädjas åt, mycket AIK:are såklart men kul med mycket folk.

Jag måste bara ge beröm till Elias Lindholm, vilken lirare! han fick nog ett rejält genombrott i gårdagens match, för oj vad han snurrade på bra! inte konstigt att han är kusin med Calle Järnkrok. Han kommer bli en stor ishockeyspelare, riktigt stor! kul att han får chansen i A-laget nu, för det är han verkligen värd, likaså Emil Molin som spelar i samma kedja som Lindholm, killarna snurrade och åkte skridskor som bara den, sen i samma kedja spelar också Dackell...det är faktiskt lite roligt, han skulle ju kunna vara pappa till de här smågrabbarna...men det är det som är så roligt med Brynäs IF, det spelar liksom inte så stor roll hur gammal man är huvudsaken man kan spela en riktig bra ishockey! jättekul att se Brynäs spela ishockey, just för att de här unga grabbarna får chansen och som de gör det!

Nu när Brynäs tappade 3 poäng så ligger Färjestad och nosar Brynäs nedanför i tabellen, 3 poäng efter är Färjestad bara...Brynäs har fortfarande den så viktiga 4:e platsen men Färjestad är bara en seger från att ta över den, så det är 3 riktigt viktiga matcher kvar. I morgon står Modo på schemat, ett möte i Ö-vik...det kommer bli riktigt tufft för Brynäs att plocka poäng där uppe känner jag på mig. Modo har både slagit Skellefteå här i veckan och sen nu senast nollade dom Frölunda, så det här blir ingen lätt match för Brynäsgrabbarna. Jag har en gissning på att Brynäs förlorar tyvärr morgondagens match, men att de vinner mot Frölunda inför fullsatt Läkerol arena på lördag, och sen slår de Timrå borta på tisdag..så 6 poäng av 9 möjliga tror jag på. Sen får vi hoppas på att det räcker till en 4:e plats i tabellen så att det blir hemmafördel.

Men hur ska det egentligen sluta längst ner i tabellen då? vilket lag kommer att göra Timrå sällskap i kvalserien? Blir det Djurgården? eller Linköping, ja det kan faktiskt till och med bli Växjö. Spännande att se vilket lag det blir, men min känsla är att det blir Linköping. Det ska bli roligt att följa iallafall!


Elias Lindholm gör en riktig kanonmatch!

Här är en annan spelare som är het just nu...13 raka matcher med poäng!

Ikväll blir det dramatik...

Omgång 52 ikväll! Det är oerhört viktiga poäng som står på spel för alla lag ikväll. Hör bara på det här: Linköping möter Djurgården på Hovet...snacka om livsviktiga poäng för det lag som vinner. Förlorande lag är ruskigt nära den andra kvalserieplatsen. Växjö krigar om en slutspelsplats men då måste man ta poäng av Färjestad i Löfbergs lila arena, Kan bli tufft. Brynäs jagar viktig tabellplacering inför kommande slutspel, hemmafördel skulle smaka mumma! men då vill jag se poäng ikväll mot AIK här i Läkerol arena. Ett AIK som vill behålla sin slutspelsplats...ja ni kära vänner det är mycket som står på spel i kvällens omgång.

Kvällens matcher : Mitt resultat:
Luleå  - Timrå                        5-1
Skellefteå - HV71                   2-4
Brynäs - AIK                         3-2
Djurgården - Linköping          4-1
Färjestad - Växjö                  2-1

Brynäs får tillbaka viktiga Dackell och Lauritzen till kvällens match i Läkerolen. Silfverberg har gjort poäng i 11 raka matcher, ska det bli poäng i ännu en match tro? ja inte är det omöjligt!

Silfverberg är het!

Det är Linköping som får grina illa kväll....

Måndag....

När jag vaknar upp i morse så inser jag vad jag nyss har drömt...en mardröm. För det första handlade drömmen om Cattis och för det andra så var det en dröm som var riktigt otäck, handlade om hennes begravning och att hon inte låg i någon kista, utan hon låg bara och skakade typ...mer minns jag inte, men det är nog bara tur det, för otäckt var det. Jag känner en viss skräck för begravningen den 23 mars...känns oerhört jobbigt måste jag säga..skönt när den är över sen. Känns som om jag kommer att gråta floder...hon var ju min ALLRA bästa vän <3 vi träffades ju VARJE dag! inte konstigt att begravningen känns jobbig...

Men om vi ska komma tillbaka till idag så var jag och skrev salstenta i Psykologi på morgonen, men hur det gick tänker jag inte diskutera här mer än att jag kan säga ett ord..SKIT...

Sen träffade jag mamma och Julia på stan och vi gick runt på stan och tittade lite. Jag hittade faktiskt lite vårfint. Bilder på kläderna kommer här nedan strax. Vi gick till Östens Pärla och åt lunch...det är ju så gott med den där underbara maten.

Nu ikväll har jag varit hos Josefine. Vi har anmält oss till en fotokurs på Folkuniversitetet här i Gävle. Kursen går ut på att man ska få hjälp med att ta bättre bilder med sin systemkamera, och att lära sig alla funktioner på kameran. Kursen börjar i maj och det är fyra kurstillfällen, där det också är utefotografering. Det ska bli superkul och nu ska Jossan och jag bli riktiga proffsfotografer :)

Vi är redo :)


Kläderna...orange linne och grå bomullströja :)

ett par svarta skönare jeans :)

Tack och lov, ingen svacka! 3 poäng i Växjö

Det där med svacka kan vi glömma nu efter lördagens kämparinsats! Brynäs mötte nämligen Växjö på bortaplan. Ett Växjö som hade tagit poäng i nio hemmamatcher i rad, kunde bli en 10:e om de kunde vinna mot Brynäs vill säga.

Matchens första period var en jämn historia. Lagen skapade lite chanser åt båda hållen. Men det var Brynäs som fick in pucken i mål först...men var det mål? domaren ringde videodomaren och det var INTE mål, tydligen hade domaren redan blåst när pucken var i mål...det var klantigt av domaren faktiskt! jaja båda lagen fortsatte att trumma på och det skulle snart komma utdelning, men då är det Växjö som stänker dit pucken bakom en chanslös Johan "Honken" Holmqvist. Tomi Kallio som styr pucken rakt upp i nättaket...ja, jag måste säga att det var ett riktigt snyggt mål. Den första perioden slutar 1-0 till hemmalaget.

Den andra perioden kommer Brynäs ut starkare och ser piggare ut än i den första. Efter sju minuters spel i andra perioden så gör Brynäs den där viktiga kvitteringen! det är Sebastian Wännström som slår in en retur från Gerber. Efter målet är det Brynäs som är det bättre laget...men inga fler mål i den här perioden utan 1-1 står sig.

Det har gått ca 5 minuter av den tredje perioden då Växjö gör ett misstag i mittzonen och Emil Molin snor pucken och Brynäs kommer 3 mot 1 läge....och Molin passar så snyggt till Joachim Rohdin som sätter pucken i mål! ojoj vad viktigt !! Rohdin som får sätta första målet den här säsongen, och snacka om ett viktigt mål! Växjö jagar och jagar och skapar några riktigt vassa lägen, men Honken står ivägen den här kvällen. Det var många nervösa minutrar kvar av matchen....men sen på något sätt så var matchen klar och den vann Brynäs med 2-1 !!

Det var en riktig krigarinsats av hela laget, trots att några viktiga spelare var borta, hör bara namnen som Dackell, Järnkrok, Lauritzen, Bertilsson och sen fick även Lavander kliva av tidigt i matchen. Men på något sätt så lyckades laget göra en jättebra insats och en bra bortamatch! och där bröts den tunga sviten av bortamatchförluster också...skönt ! Nu väntar en hemmamatch i Läkerolen på tisdag mot Stockholmslaget AIK.

Det återstår 4 omgångar kvar av denna elitserie. Efter dessa fyra omgångar är det två lag som har spelet klart för denna säsong, två lag som måste spela kvalserien och kämpa sig kvar i Elitserien...Timrå är som sagt redan klara för kvalserien...det ser ut att stå mellan Linköping och Djurgården vilket lag som får den andra platsen. Dessa två lag möts också på tisdag på Hovet....snacka om en äcklig viktig match! sen är det 8 lag som slåss om placeringarna i tabellen till slutspelet...Luleå har dragit ifrån första platsen lite..men sen är det tre lag som står på 87  poäng. Jag hoppas verkligen att Brynäs kan fixa en hemmafördel i slutspelet! det skulle vara riktigt härligt! men som sagt, fyra omgångar kvar och 12 poäng att spela om! Det är nu det roliga börjar! och för Brynäs del var det en riktig viktig seger mot Växjö ikväll!! Tack för det !!

Glada Brynäsare efter mål !

Honken gjorde en kalasmatch i målet !

3 underbara poäng tog grabbarna med sig till Gävle igen !

Svacka på gång? jag är orolig

Jag har alltid funderat över att vara hockeysupporter kan egentligen inte vara så hälsosamt...man är nervös innan matcherna, man är nervös under matcherna och inte nog med det, man är nervös efter matcherna också...iallafall om laget har förlorat och lagen underifrån i tabellen kryper saktare närmare och gör det mer spännande än vad det redan är...bara det gör ju en supporter supernervös, men det är också det som är sport, och framförallt ishockey och Brynäs IF.

Efter nio raka matcher i Läkerolen med poäng så trodde jag att det skulle bli en tionde match med poäng till Brynäs efter torsdagens match mot HV71...men det tog stopp, det tog tvärstopp där....

Allt började med ett superhäftigt flaggtifo, som tilldelat till Dackell...mycket snyggt! Men redan där slutade det roliga...period 1 kan vi redan nu glömma...var det ishockey vi såg? eller var det innebandy? inga tacklingar, inget bra spel från båda lagen....ne det var nog många som nästan halvsov i Läkerolen, men som vaknade till när slutsignalen för den första perioden kom.

Folk hann väl knappt vakna innan HV71 slog till och gjorde kvällens första mål...en knepig situation ärligt talat, Svedberg lägger sig på pucken, fast pucken var då inne eller? ja, jag fattade inte mycket men domaren pekade mot mål och på mediakuben stod det nu 0-1 så ja då var det väl så då...HV får chansen i powerplay att göra 2-0 och det säger pang så är pucken i mål för bortalaget ännu en gång. 0-2 och visst är det rättvist, Brynäs såg alldeles för slöa ut tyvärr...men i slutet av den andra perioden händer det något...Ryan Gunderson skjuter en puck mot mål och på något vis är han där, den där nr 100 som nu bara öser in poäng för Brynäs, ja det är bara han som kan göra mål för tillfället...han, Jakob Silfverberg ! 1-2 ledning till HV efter två spelade perioder.

Den tredje perioden är inte så gammal innan HV får ett powerplay, och ikväll var de vassare i den spelformen än vad Brynäs var, för HV gör nämligen 3-1 i den spelformen och avgör matchen? ja, Brynäs försöker men kommer inte närmare och förlorar en hemmamatch på väldigt länge.

Svacka på gång? jag hoppas och tror att det här bara har varit två "skitmatcher" och att de skärper sig nu till lördag/idag, när Brynäs möter ett Växjö som faktiskt är med och krigar om en slutspelsplats! coolt! men idag lördag vill jag se en bättre match av Brynäs och mer än gärna 3 poäng! eller det MÅSTE bli 3 poäng...efter torsdagens drabbning mot HV71 så trillade Brynäs ner på en 4:e plats i tabellen, vilket inte är bra....Brynäs har både Frölunda, Skellefteå och Luleå före sig i tabellen....det skulle ju vara så bra om de kunde vara bland de där fyra bästa...helst ska de ju vinna serien !

Efter 2 "skitmatcher" så vill jag se Brynäs studsa tillbaka igen och göra en riktig bra bortamatch mot Växjö idag lördag..18.30 börjar matchen! jag känner nervositeten komma redan nu....ja visst ja, det var ju inte hälsosamt att vara hockeysupporter, det borde jag veta vid det här laget....men jäklar vad skoj det är samtidigt!


HV71 vann matchen rätt så enkelt tyvärr...

Dackell var tillbaka igen !

Kanske dags att ta in Honken till nästa match?, Svedberg har inte varit jättebra de här två förlustmatcherna

Mitt liv måste gå vidare...

Det känns väldigt jobbigt i vissa stunder, det är svårt att sluta tänka på Cattis. Hon var en sån underbar människa, ni som inte kände henne så väl gjorde verkligen ett misstag att inte lära känna henne bättre. Det var tack vare Brynäs IF som vi träffades och fick vara med om så otroligt roliga saker tillsammans ! och det fanns inte ett tillfälle då vi träffades och inte skrattade, det gjorde vi hela tiden....

Nu är det snart två veckor sedan som jag fick höra den hemska nyheten från Cattis pappa. Det enda jag minns från den stunden är att jag stod upp i mitt rum och skrek och grät....det tillfället kommer aldrig någonsin att glömmas tyvärr...

Nu har vi även fått reda på vad dödsorsaken var...det var tydligen en propp i hjärnan som sedan hade blivit en hjärtinfarkt....Men att hennes blodsjukdom hade en orsak i det hela också, det var nog den som gjorde så hon fick en propp och så...sen att även kroppen var uttorkad...egentligen spelar det inte så stor roll vad det var..men ändå skönt att veta. Man sitter bara och funderar på varför hon inte tog kontakt med läkaren tidigare...men det går inte att göra någonting åt det som har hänt tyvärr...men hon måste ha mått väldigt väldigt dåligt, det är en sak som är klart...

Nu går man och oroar sig för hennes begravning, det lär inte bli någon rolig fredag det....känns bara som om jag kommer bryta ihop innan jag har hunnit in i kyrkan. Det går inte ens att beskriva hur jobbigt det kommer vara, men självklart ska jag gå, jag var trots allt hennes allra närmaste vän, det var jag som kände henne bäst av alla, det var jag som såg henne för sista gången...det är därför det kommer vara så oerhört jobbigt att gå på begravningen...

Men mitt liv måste gå vidare på något sätt ändå fast detta har hänt. Jag har ett liv att leva...trots att det blev förändrat väldigt snabbt. Men som tur är så har jag en hel del underbara vänner som ställer upp för mig och stöttar mig i alla lägen...ni vet vilka ni är och ni är helt klart underbara <3

Sen får jag absolut inte glömma bort min älskade familj <3 mamma, pappa och Julia....utan er hade jag inte orkat <3 älskar er <3

Sen har jag mitt största intresse kvar också...BRYNÄS IF får jag inte glömma bort bara för att min bästa vän är borta....som tur är finns det så underbara människor runtomkring hockeyn också som stöttar mig. För hockeyn tänker jag aldrig lämna! Nu gick det inte så bra i matchen igår direkt mot Linköping, men nya tag i morgon mot HV71 hemma i Läkerolen. Då kommer jag även ha med mig ett helt gäng studiekompisar och bästa vännen Josefine <3 det ska bli superkul!


Jag har ett liv att fortsätta leva...

Våran vänskap var kärlek <3

Jag skulle vilja börja detta inlägg med att säga att livet är så skört, ena dagen kan man vara hur glad som helst och den andra dagen har man förlorat sin ena halva. Det här inlägget kommer inte att handla om Brynäs IF, som de flesta inlägg gör. Ne kära läsare och vänner det här var någonting som kom som en chock för mig och de andra som var den här personen nära, att förlora någon nära och kära är tungt...men att förlora sin allra bästa vän är någonting som ingen i hela världen vill vara med om, det är det värsta som någonsin finns...

Catarina Hallebro min underbara vän blev 33 år och dog fredagen den 10/2-12. Vi vet inte hur och varför hon dog utan det kanske vi får reda på senare, men för mig spelar det inte så stor roll...hon är borta föralltid. Men kommer ALLTID att finnas i mitt hjärta och i många andra människors hjärtan kan jag lova!

Hennes och min vänskap går inte ens att beskriva, och skulle jag sitta här och skriva ner det så skulle det ta flera dagar, för det var någonting EXTRA i vänskapen. Det var inte bara en vanlig vänskap som vilka personer som helst har...utan det var någonting som gjorde att vi inte kunde vara ifrån varandra mer än någon dag. Jag minns i sommras när jag skulle åka iväg till Kreta med familjen och vi chattrade på MSN långt in på småtimmarna natten före jag skulle åka. Vi pratade om hur vi skulle klara av att vara utan varandra så länge och att det skulle bli så jobbigt, sen när vi stängde ner datorerna så kunde inte jag låta bli att gråta, jag tyckte det skulle bli så jobbigt att åka iväg utan henne i en hel vecka..jag grät mig till sömns den natten. Då kan ni tänka er hur jag känner mig nu när jag aldrig någonsin kommer få träffa min allra bästa vän, eller är hon bara utomlands? ne, när jag skriver det här så vill jag tro att det bara är så enkelt, men jag inser ganska snabbt att så är inte fallet...jag önskar att det vore så men tyvärr...:(

Under åren vi har känt varandra, får se, det måste bli det tredje året som vi skulle ha känt varandra. Under dessa år har vi inte bara kallat oss för Catarina och Alexandra, ne tok heller...vi har kallat oss för allt möjligt..det jag kommer på just nu är dessa namn: Pinnen (Catarina) och stocken(jag), Salt (jag) och peppar (Catarina) och nu senaste tiden Catten (Catarina) och Vargen (jag). Varför dessa namn har kommit upp vet jag faktiskt inte men vi var helt enkelt fantasifulla tillsammans.

Det man absolut inte får glömma bort när det gäller oss två tillsammans är att vi hade ALLTID roligt tillsammans! vi hade ALDRIG tråkigt! var det inte hockey så var det långa underbara promenader. Vi kunde skratta så mycket så att vi fick träningsvärk i magen, ja, ni vet sådär så att det hugger till i magen. Jag kommer ihåg en gång när vi hade varit på bio på stan, det var inte allt för längesen, då skulle vi ta en promenad hem sen..vi gick och skratta hela vägen, det var nästan så vi inte kunde gå upprätt, utan vi gick och vinglade och vi höll nästan på att ramla ner i en snöhög, ja man kunde tro att vi hade en mängd alkohol i kroppen, men det hade vi faktiskt inte, utan det var bara ren glädje. Det har varit många sånna underbara stunder tillsammans med Cattis.

I sommras var vi iväg till Dalarna och åkte siljan runt..och bara hade det mysigt, i sommar som kommer var det meningen att vi skulle ta med oss tält och övernatta på någon camping runt siljan....men men. Förra sommaren så hade vi laddat min ipod med massor av härliga hockeylåtar (rock) sen i bilen påväg till Dalarna så var vi helvilda och poppade på som bara sjutton. Ja, det var bara ren glädje i det också!

Och alla underbara hockeymatcher vi har fått uppleva tillsammans...jag tänker mest på den på Hovet, en kvartsfinal, var det för två säsonger sen tro...aa det måste det ha varit..då de vann i förlängningen och kvitterade matchserien till 1-1 i matcher. Jag kommer ihåg att vi blev helt vilda när Brynäs gjorde det avgörande målet, jag flög ner på golvet och försvann där bland stolarna. Det var jätteroligt men också någonting som jag alltid kommer att minnas! Likaså bortaresan till Skellefteå den 21 januari...det var också det en upplevelse man aldrig kommer att glömma! dom fina orden som vi fick av Brynässpelarna efter matchen och bara själva resan var underbar.

Att vara så här nära vänner som Catarina och jag var är det nog många som saknar...jag bodde nog mer hos henne än vad jag bodde hemma ett tag. Jag trivdes så bra i hennes sällskap. Den 3 september 2011 fick jag ett sms av Cattis som fick mig att fälla någon tår...i sms:et stod det "Tack för att du finns! kram"...själv svarade jag tillbaka "du, tack för att du finns!! vad fan skulle jag göra utan dig...du är guld värd för mig! <3 " Ja hon var verkligen guld värd för mig....det var liksom hon och jag (Catten och Vargen). Ingenting skulle få göra så att vi skiljdes åt....INGENTING!

Nu är det tyvärr så att livet är inte alltid så som man vill att det ska vara. Människor föds och människor dör. Men människor som dör ska vara över 80 år, absolut inte 33 år. Men det är tyvärr ingenting som vi kan styra över...men orättvist är vad det är! Jag vet att Cattis har det bäst där hon är nu, men jag vill inte att det här ska vara sant, utan det är en jäkla mardröm eller något...jag vill så gärna tro det, men jag vet att det inte är så...Jag kommer aldrig få höra henne prata, skratta, gråta...och allt vad det är...jag kommer inte få se henne nå mera...jag kommer inte kunna ta på henne...det jag vet är att hon finns i närheten av mig hela tiden. Hon finns här för mig ändå fast jag inte ser henne.

Jag skulle kunna göra detta inlägg så långt som helst..men jag får nog ge mig....Men allting som Catarina och jag har upplevt tillsammans kommer ha en stor plats i mitt hjärta. <3 allt som vi har upplevt.....men min allra bästa vän Catarina Hallebro kommer att föralltid att ha en plats i mitt hjärta, den platsen kommer aldrig någonsin någon annan kunna ta ifrån..den platsen är förevigt hennes...<3

Vila i frid min älskade vän Catarina Hallebro <3 Jag är så jävla glad att det var just dig jag fann där på ståplats i Läkerol arena...att det var just dig som jag hade så roligt med! man säger att det är ödet som avgör det...och ja, visst var det ödet som gjorde att du och jag fann varandra....du är MIN föralltid !!! ÄLSKAR DIG <3

<3

Catarina och Alexandra <3

Det här var hon och jag <3 skratt var allt för oss !

I Huvudet på en Supporter !

I veckan kom äntligen Högskolans tidning "Gefla Högtryck" numret där det finns en intervju med Brynäs största supporter, nämligen jag :) ni som inte har tillgång till tidningen kommer att kunna läsa den här just nu....

I Huvudet på en supporter
Av: Linnea Brundell
Foto: Linnea Brundell

På många sätt och vis är Gävle en stad med goda möjligheter till idrottsutövning på hög nivå, vi har exempelvis både ett hockey och ett fotbollslag som spelar på elitnivå. I den här artikeln ska vi berätta om supportern Alexandra som alltid försöker gå på sitt favoritlag, hockeylaget Brynäs matcher.

Laget spelar sina hemmamatcher i den pampiga arenan Läkerol arena, som för övrigt endast ligger ett stenkast bort från studentlägenheterna i Sätra. Vid varje hemmamatch vallfärdar supportrar för att heja fram sitt favoritlag till vinst. En av de som alltid finns på plats vid varje hemmamatch är studenten Alexandra Egerfält. GH har träffat henne för att ta reda på vad det är som är så speciellt med att gå på hockeymatch och hur det är att vara en supporter. Jag möter henne vid ingången till Läkerol arena. Hon är snäll och trevlig när vi hälsar på varandra. Under intervjuns gång skrattar hon ofta och man märker verkligen på henne att hon känner sig hemmastadd i "Läkerolen".

Vad läser du?
- Andra året på förskollärarprogrammet och jag trivs jättebra!

Varför brinner du för Brynäs och hockey överhuvudtaget?
- Brynäs spelar en bra, rolig och fartfylld hockey. Är det en bra stämning på matcherna blir det bara roligare.

När vaknade ditt intresse?
- Det vaknade någon gång under högstadiet när jag följde med några vänner på match, jag blev väldigt intresserad väldigt fort. Jag gick till och med ensam på några matcher då jag inte hade så många vänner som var intresserade som jag kunde gå med. I samband med det svalnade intresset lite och jag gick inte på några matcher i överhuvudtaget under en tid. Så fortsatte det ett tag ändå tills jag träffade några som var med i klacken. Då tog intresset fart igen.

Hur ofta går du på matcher?
- Jag går på varje hemmamatch, jag har ett supporterkort. Men jag försöker också att åka på så många bortamatcher som jag kan.

Vilken är din favoritspelare?
- Jonathan Granström, han spelar center. Han är tuff och kanske lite aggressiv på plan, han har helt enkelt en tuff spelstil.

Hur är känslan av att stå i klacken och heja fram sitt favoritlag?

- Den största känslan är helt enkelt den glädje man känner när man befinner sig i klacken och Brynäs gör mål. Sedan peppar man ju varandra när man sjunger ramsor. Så känslan av att stå i klacken är för det mesta bara bra och positiv!

10 omgångar kvar....30 poäng att spela om, nu kör vi !!

Nu laddar de 12 lagen i Eliterserien upp för de 10 sista matcherna innan slutspelet drar igång. Där är det i för sig bara 8 lag som slåss, men 2 lag ska klara av kvalserien också...det ser ut att bli en läskig jämn kamp om slutspelsplatser som kvalplatserna...ja och faktiskt om vilket lag som tar serieledningen också, och där kämpar mitt kära Brynäs! som mycket väl kan stå som serieledare när de 55 omgångarna är spelade.

Nu återstår det alltså bara 10 omgångar innan slutspelet! det är 30 poäng att spela om det! Kommer bli väldigt intressant att följa toppen men också botten...för det är jämt på båda ställerna...ne men varför inte ta en titt på tabellen på en gång...här har vi den:

Elitserietabellen 11/12 efter 45 omgångar:

1. Luleå..................82 p
2. Skellefteå............80 p
3. Brynäs.................79 p
4. Frölunda...............76 p
5. HV71....................72 p
6. Färjestad..............69 p
7. AIK......................66 p
8. Modo....................64 p
_____________________________
9. Växjö...................63 p
10. Djurgården..........62 p
_____________________________
11. Linköping.............59 p
12. Timrå..................41 p

Det var tabellen det, det är otroligt jämt...och helst vilka lag som tar sig till slutspel. Men även vilka som tar sig till kvalserien, ett lag är nog redan klart för det och det är Timrå...men sen står det nog mellan Linköping, Djurgården och Växjö vilket lag som får göra Timrå sällskap. Frågan är bara vilket lag...det kommer bli en jäkla press på de här stora lagen som Linköping och Djurgården...själv tycker jag faktiskt att Djurgården kan få kvala..det skulle passa aporna bra.

Jakob Silfverberg ligger 4:a i den totala poängligan! med sina 39 poäng, bäst är Robert Rosén i AIK med sina 46 poäng. Visst kan Silfverberg vara med och kriga om första platsen där i poängligan?
det tror jag säkert! och Silfverberg kommer vara grymt viktig i ett kommande slutspel för Brynäs !


En annan Brynäsare som ligger högt upp i statistiken för antal utvisningsminuter är Jonathan Granström! han placerar sig på en 3:e plats...1:a i den tabellen är inte så svårt att gissa....Andreas Jämtin såklart...vem annars?

Nu är det landslagsuppehåll...det är Oddset hockey game som står på schemat i helgen. Eller Tre kronor börjar tuneringen i morgon mot Tjeckien. Sen på söndag finns jag och Cattis på plats i Globen för att se
Tre kronor -Finland ! ska bli riktigt roligt ! och hoppas vi får se en svensk seger!

För Brynäs del börjar allvaret igen på tisdag ! på alla hjärtans dag alltså...hemmamatch i Läkerolen mot Luleå! en riktig toppmatch...och ack så jäkla viktig den matchen blir ! 3 poäng där och lite närmare serieleding!! KÄMPA BRYNÄS ! <3

RSS 2.0