Svacka på gång? jag är orolig

Jag har alltid funderat över att vara hockeysupporter kan egentligen inte vara så hälsosamt...man är nervös innan matcherna, man är nervös under matcherna och inte nog med det, man är nervös efter matcherna också...iallafall om laget har förlorat och lagen underifrån i tabellen kryper saktare närmare och gör det mer spännande än vad det redan är...bara det gör ju en supporter supernervös, men det är också det som är sport, och framförallt ishockey och Brynäs IF.

Efter nio raka matcher i Läkerolen med poäng så trodde jag att det skulle bli en tionde match med poäng till Brynäs efter torsdagens match mot HV71...men det tog stopp, det tog tvärstopp där....

Allt började med ett superhäftigt flaggtifo, som tilldelat till Dackell...mycket snyggt! Men redan där slutade det roliga...period 1 kan vi redan nu glömma...var det ishockey vi såg? eller var det innebandy? inga tacklingar, inget bra spel från båda lagen....ne det var nog många som nästan halvsov i Läkerolen, men som vaknade till när slutsignalen för den första perioden kom.

Folk hann väl knappt vakna innan HV71 slog till och gjorde kvällens första mål...en knepig situation ärligt talat, Svedberg lägger sig på pucken, fast pucken var då inne eller? ja, jag fattade inte mycket men domaren pekade mot mål och på mediakuben stod det nu 0-1 så ja då var det väl så då...HV får chansen i powerplay att göra 2-0 och det säger pang så är pucken i mål för bortalaget ännu en gång. 0-2 och visst är det rättvist, Brynäs såg alldeles för slöa ut tyvärr...men i slutet av den andra perioden händer det något...Ryan Gunderson skjuter en puck mot mål och på något vis är han där, den där nr 100 som nu bara öser in poäng för Brynäs, ja det är bara han som kan göra mål för tillfället...han, Jakob Silfverberg ! 1-2 ledning till HV efter två spelade perioder.

Den tredje perioden är inte så gammal innan HV får ett powerplay, och ikväll var de vassare i den spelformen än vad Brynäs var, för HV gör nämligen 3-1 i den spelformen och avgör matchen? ja, Brynäs försöker men kommer inte närmare och förlorar en hemmamatch på väldigt länge.

Svacka på gång? jag hoppas och tror att det här bara har varit två "skitmatcher" och att de skärper sig nu till lördag/idag, när Brynäs möter ett Växjö som faktiskt är med och krigar om en slutspelsplats! coolt! men idag lördag vill jag se en bättre match av Brynäs och mer än gärna 3 poäng! eller det MÅSTE bli 3 poäng...efter torsdagens drabbning mot HV71 så trillade Brynäs ner på en 4:e plats i tabellen, vilket inte är bra....Brynäs har både Frölunda, Skellefteå och Luleå före sig i tabellen....det skulle ju vara så bra om de kunde vara bland de där fyra bästa...helst ska de ju vinna serien !

Efter 2 "skitmatcher" så vill jag se Brynäs studsa tillbaka igen och göra en riktig bra bortamatch mot Växjö idag lördag..18.30 börjar matchen! jag känner nervositeten komma redan nu....ja visst ja, det var ju inte hälsosamt att vara hockeysupporter, det borde jag veta vid det här laget....men jäklar vad skoj det är samtidigt!

HV71 vann matchen rätt så enkelt tyvärr...

Dackell var tillbaka igen !

Kanske dags att ta in Honken till nästa match?, Svedberg har inte varit jättebra de här två förlustmatcherna