Värmen har kommit till Gävle! och ett oväntat nyförvärv för Brynäs !

Det är påsk! och vädret är underbart. Undra om påskafton som det är idag, någonsin har varit så varm som den var idag?. Jag är tveksam. Igår var jag på påskfirande hemma hos farmor och farfar, vi åt gott och sen fick man även leta efter påskägg, och det kan jag säga direkt, det är inte min grej! jag hittade inte ägget! fast jag var på samma ställe flera gånger om! men men jag hittade det tillslut iallafall.. Idag tog jag en cykeltur till Boulongen här i Gävle för att knäppa lite kort och få till någon fin vårbild. Det gick rätt så bra, fick någon fin bild iallafall. 


Den här bilden skulle jag lätt kunna ha som en tavla :) den var nog den bästa idag :)


Vatten som blänker i bakgrunden :)


Gävle på en och samma bild :)



Fina flaggor över Gävlestad! det gör att man längtar väldigt mycket till säsongstart!



Nu till Brynäs nya nyförvärv ! I veckan har 2 st nya spelare skrivit kontrakt med Brynäs! Den första heter Martin Johansson och kommer senast från Mora där han har spelet i 2 säsonger. Han har skrivit kontrakt på 2 år för Brynäs. Han ska vara en skridskostark forward som ska vara väldig nyttig i numerärt underläge. Ska bli väldigt intressant att följa honom i Brynäströjan i två säsonger framöver! Välkommen till Gävle och Brynäs IF Martin!

Martin Johansson

Den andra nyförvärvet för Brynäs är Luleås Mats Lavander! ett mycket oväntat nyförvärv tycker jag, men mycket spännande också! han gjorde 15 poäng på 48 matcher förra säsongen. Är han ersättaren för Somervuori? kan vara... 

Så här säger Mats Lavander själv om flytten till Brynäs och varför han valde Gävleklubben trots att flera klubbar stod i kö för hans namnteckning:

"Brynäs presenterade ett bra upplägg och dessutom är det läckert att få möjlighet att spela i en klubb med en sådan anrik historia och med snygg matchtröja. Det är väl de främsta orsakerna"

Oj det var coolt sagt av Lavander! :) coolt sagt ! men undra vad Luleåsupportrarna tycker om det? jaja nu kommer han att spela i minst två säsonger i en klubb som har en anrik historia :) Du är varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF Mats!

Han kan nog sätta en och en annan puck för Brynäs i höst/vinter/vår ! ;)

Nu väntas bara att Stephen Dixon ska skriva kontrakt med Brynäs! det gillar jag SKARPT! Det är en spelare som jag gillar och sen kan han göra många mål också! så skriv på nu Dixon! :) Sen ska truppen vara klar..ser mycket intressant ut !


I Gävle älskar alla Johan "Honken" Holmqvist ! Nu är han tillbaka !

Guldet gick till Färjestad 2011...mer behöver jag inte säga..mer finns det inte att säga.

Men nu till Brynäs, idag träffades hela härliga gänget igen! dags för uppladdning inför säsongen 11/12 ! dags för sommarträning..det är faktiskt bara 5 månader kvar innan hockeysäsongen drar igång igen...just nu låter det som en evighet men snart är vi där! jag lovar!.. men just nu är det bara sommarträning för laget som gäller.

När det gäller nyförvärv så har Sundlöv hittat två mycket intressanta spelare! Den ena känner vi mycket väl igen...den andra känner vi inte igen alls..

Den första är Johan "Honken" Holmqvist! han har återvänt ! han är hemma igen..där han hör hemma. Staden i hans hjärta och framförallt är Brynäs klubben i hans hjärta. Man kan verkligen säga att Honken valde hjärta före pengarna..han mer eller mindre halverar sin lön nu när han ska spela i Brynäs än vad han hade i Frölunda. Det kallar jag hjärta..sen om man kollar på Honkens karriär i Frölunda så kanske den inte är den bästa direkt, men nu när Honken kommer hem till staden där han har släkt och vänner och Brynäs IF som förening, så tror, ne jag VET att Honken verkligen kommer att prestera sitt yttersta och vara en riktig kanonmålvakt i Brynäs ! ja känner det på mig, låt mig ha fel sen i slutet av året när vi ser hur han presterar, men jag kan inget annat än att tro att han kommer spela riktigt jäkla bra.Man kan inget annat än att älska Johan Holmqvist! "Honken" är MER än välkommen hem till Gävle och Brynäs !!  

ne Honken dags att ta på dig finkläderna igen !

Det är faktiskt en spelare till som Sundlöv har hittat på marknaden. Det är Ryan Gunderson ! är en spelskicklig back som kan visa sig bli riktig vass i powerplay! hm..det låter inte så dumt ! dock är han liten till växten men det ska inte stoppa honom till att sätta dit några snygga tacklingar i vinter i Läkerolen ! 177 cm lång och väger 77 kg. Kommer bli riktigt intressant att följa honom i vinter! Varmt välkommen till Gävle och Brynäs Ryan !

Ryan Gunderson

Sundlöv sitter fortfarande och väntar på att Stephen Dixon ska skriva på för Brynäs ! hoppar verkligen han vill och gör det ! han kan ersätta somervuori ! han skulle bli riktigt viktig för Brynäs ! kanske får vi svaret i morgon eller iallafall i veckan? hm... SKRIV PÅ DIXON!  :)



Stänger av TV:n om guldet går till Karlstad ikväll!!



Ikväll kan hockeysäsongen vara över för den här gången...ikväll kan Färjestad avgöra på hemmaplan..Ikväll kan Färjestad ta sitt 9:e SM - guld..Ikväll kan också Skellefteå förstöra Färjestads guldfirande på hemmaplan! Ikväll stänger jag av TV:n om det är klart att Färjestad tar SM - guldet.

Det här med att vinna SM - guld är som hockeyspelare i Sverige det största man kan vinna. Det är det alla spelare i Elitserien strävar efter! och att se ett lag som är VÄRDA SM - guld lyfta bucklan ger mig en rysande känsla..för guud vad häftigt! och varför inte tillsammans med alla fans på hemmaplan? ja visst vorde det en dröm att få göra det med Brynäs IF, men ikväll är det inte en avgörande match för Brynäs IF i Läkerol arena som gäller...då hade nog inte jag suttit här nu kan jag säga...ne ikväll kan Färjestad avgöra detta...står det 4 - 0 efter en period stänger jag av skiten på TV:n...står det 2-1 när det återstår någon minut...stänger jag av TV:n..jag tänker inte se detta SKITLAG vinna SM - guld ! jag hoppas och ber till Gud att Skellefteå kan förstöra den "planerade" guldfesten ikväll för Färjestad! iallafall så det går till en match till! men mycket talar för att det blir en guldfest redan ikväll i Löfbergs lila äckliga arena!

Jag brukar inte vara den som inte kan se andra lag vinna SM - guld. Jag såg Modo kasta klubbor, hanskar och hela köret för några år sedan, jag såg HV71 göra detsamma förra säsongen..jag har faktiskt sätt Färjestad göra det ! det räcker med 1 gång tack !

Färjestad är ett bra lag, det har jag aldrig sagt att dom inte är. Laget ser ALLTID lite större ut än motståndarna..fråga mig inte varför men det gör dom alltid! men däremot tycker jag att deras spel är fult ! de har ett jäkligt bra passningsspel men fjollor som Kåberg, Axelsson, Nygren och Wallin kan jag bara inte se spela hockey! usch fy och bläää! jag lovar, om någon av dom kommer till Brynäs så kommer jag inte gilla dom iallafall! aldrig i min vildaste fantasi alltså ! ne ikväll tittar jag hellre på "Du är vad du äter" än att se FBK ta SM - guld! okej om man ser första halvan av matchen..men sen blir det "du är vad du äter"!

Jag kan inget annat än att önska Skellefteå lycka till ! jag hoppas verkligen ni snor guldfesten i Karlstad ikväll! kom igen nu SAIK ! :)


Färjestad kan dra till skogs! vill inte se laget ta SM - guld!

Kvalserien sätter press på allt ! fans,ledare, spelare och framförallt en hel stad! uscha..

Då var det klart då..och nu pratar jag inte om SM - slutspelet där står det allt jämt 1 - 1 i matcher..ne jag pratar om kvalserien och dagens rysare till match..mellan Modo och Södertälje. Laget som vinner tar sig till Elitserien, laget som förlorar åker ner till Allsvenskan. Det blev en sekvens i matchen som avgjorde allt..Modo fick göra ett mål i den andra perioden..8 sek, ja bara 8 sekunder efter sätter de även 2 - 0 och där avgörs det tyvärr. Modo stannar i Elitserien och Södertälje får flyttas ner till Allsvenskan så ser det ut..

Ja och man märkte att hockeykulturen i Ö - vik är enorm stor..fanns nog ingen jävel i Ö - vik idag som inte var nervös för sitt älskade hockeylag. För vilken press alltså! Men jag kan tänka mig att lika hade varit om det hade vart Brynäs som var i samma läge som Modo. I Gävle är det Brynäs som gäller, det ser man bara om man åker in mot stan..flaggor uppsatta efter vägen med Brynäsloggan. Nog för att de kanske bör ta ner dom nu när hockeysäsongen är slut..men visst är det en vacker syn!? :) Men iallafall så är det press på en hel stad när det gäller kvalserien alltså! det är helt sjukt hur det kan få finnas en sån liga där allt förloras..jag lider fruktansvärt med SSK supportrar och klubben SSK..det kan inte vara lätt att vara supporter för det laget idag inte..och inte hela nästa säsong heller..för visst är det tufft att hamna i Allsvenskan och veta att lag som Malmö, Leksand toksatsar för att ta sig till Elitserien..men det är bara för SSK att jobba sig vidare och ta steget upp nästa säsong igen. Ne kvalserien är en rysare för alla Elitserieklubbar, fans, ledare, spelare och framförallt för en hel stad! ne Brynäs håll er på rätt sida av strecket tack! Men visst är det häftigt att se hur glada alla blir när ett lag lyckas också! att se Modospelarna dansa på isen, och fansen gör tåget tillsammans med spelare och allt på isen..det måste vara en grym upplevelse också! men jag ser hellre då att man tågar runt med spelare och supportrar med ett SM - guld till klubben! och inte platsen i Elitserien.

Men det är så..ett lag ska vinna och ett lag förlora..Sport är grymt ibland men det är det bästa som finns! jag får ta och gratulera Modo till Elitserieplatsen..och Brynäs spöke SSK försvinner ner en division..frågan är bara hur länge? Får inte glömma bort att Gratulera Växjö också som vi får se i Elitserien nästa säsong! coolt!


Modos fans kramar om Timander..

ja, jag minns det här..men ne Brynäs håll er på rätt sida strecket tack!

Äntligen helg, och jag har shoppat jeans !

Fredag idag och en härlig helg att se fram emot alltså! med lite shopping tillsammans med Matilda i morgon, sen senare blir det att följa SM - slutspelet tillsammans med Catarina, sen på söndag blir det lite hockeyspelande hemma hos Eva.. En massa underbara timmar att se fram emot tillsammans med världens bästa vänner!

Jag har faktiskt varit på stan idag och shoppat lite..eller om man kan kalla det shoppa, men jag har köpt ett par nya jeans. Ett par ljusa jeans..jag har ju ett par svarta jeans, men jag känner nu när det är vår att jag vill ha ett par ljusare..det var väldigt längesedan jag hade ett par ljusa jeans, därför tycker jag att det var på tiden att jag köpte ett par.


Köpt på Gina Tricot 499 kr

Nu sitter man och följer ödesmatchen mellan Modo-Södertälje..laget som vinner tar sig tillbaka till Elitserien, laget som förlorar tar steget ner till Allsvenskan..just nu 2 - 0 till Modo..KÄMPA SSK!

Växjö Lakers till Elitserien!! det betyder att Modo eller Södertälje spelar Allsvenskan nästa säsong...

I morgon är det näst sista omgången i kvalserien..och det är spännande nu alltså!..därför att Växjö har tagit steget upp till Elitserien!! Grattis till dom..då är bara frågan om vilket Elitserielag som får spela i Allsvenskan nästa säsong? Södertälje eller Modo??? det är frågan..Det finns faktiskt ett till lag som kämpar om Elitseriespel, och det är Rögle..de har chansen att peta ner både Modo och Södertälje..tar de chansen?? återstår att se men ojoj vad spännande det är just nu alltså !  

Men återigen ett jättegrattis till Växjö Lakers som har skrivit historia! Ett lag som aldrig förut har spelat i Elitserien men som nu är där! Med den lagmoral man såg i kvalserien så kan det här laget räcka långt i Elitserien också kan jag lova! Jag ser fram emot att få se Brynäs - Växjö i höst i Läkerol arena! det låter väldigt konstigt att ett lag som Växjö är i Elitserien..men oj vad de förtjänar den platsen! men visst ser jag hellre att Leksand kommer upp så att det blir Gävledaladerbyn..men kunde Leksand jobba som Växjö gör..och visa hjärta för klubben så är Leksand snart i Elitserien också..men den här säsongen får vi se Växjö i Elitserien..och vem vet tar det steget och vinner SM - guld 11/12 också?? nejnejnej, det vet jag ett annat lag som gör ! Återigen ett jättegrattis Växjö och deras fans som faktiskt får se sitt älskade lag spela i Elitserien !


Nervös väntan över resultatet i matchen mellan Rögle-Södertälje..


Där var det klart! Växjö spelar i Elitserien!


underbara scener det här alltså! fast jag inte alls håller på växjö..


Fans kramar om sina hjältar...ja ni om man fick göra det.. :)


Ännu ett stort grattis till Elitserieplatsen !

Andersén fortsätter men Kahnberg lämnar och återvänder till Göteborg..

Det börjar hända lite saker med lagbygget i Brynäs inför nästa säsong, Jesper Ollas är Brynäs första nyförvärv men Brynäs kan också avslöja at backen Niclas Andersén förlänger sitt kontrakt med Brynäs 1 år till! Vilket en mycket god nyhet! Han betyder oerhört mycket för BIF !

En glader Andersén fortsätter i BIF !!

Men det finns också en dålig nyhet att komma med och det är att Magnus Kahnberg lämnar Brynäs och återvänder till Göteborg och Frölunda. Det är mycket tråkigt men jag förstår han samtidigt att han vill avsluta sin karriär där han en gång började. Jag kan inget annat än säga lycka till i Frölunda och se till att göra en bra säsong! fast du kan ju låta bli att vara bra i matcherna mot Brynäs men annars önskar jag dig lycka till !!

Det kommer bli svårt att se Kahnberg i Frölundadressen... :/

Nu närmar det sig SM-guldet..totala krisen i Modo och i Brynäs fortsätter gamle räven en säsong till !

Det händer mycket nu i Hockeysverige..Skellefteå slog ut Luleå igår i SM - slutspelet, vilket jag tycker är underbart! nu är det bara guldet till Norrland som saknas, se till att krossa Färjestad! med en storspelande Andreas Hadelöv och en superkedja vid namn Lindström, Lehtonen och Warg så kan det bära till guld! jag håller att tummar jag kan..Kämpa Skellefteå!

Jag hejar på Skellefteå i SM - finalen!

Sen om vi förflyttar oss ner till "helvetskvalet" så kan vi säga så mycket som att det går åt skogen för Södertälje och Modo i kvalserien..Växjö imponerar som de har gjort hela tiden i mina ögon iallafall sista matchen i allsvenskan och sen nu i kvalet...men vad gjorde Södertälje här om kvällen hemma i AXA sport center?? förlorade med 5-1 mot Örebro (!) men hallå, jumbon i kvalet..jag såg inte matchen men undra just hur Södertälje uppträdde?..går det ens att jämföra med något? ja jag vet inte men visst är det kul med kvalserien? iallafall när inte ens älskade lag är med..om det skulle vara så så skulle jag inte säga att jag älskade den..då skulle det typ mera låta som.."ta bort det här med kvalserien, det är för stor press på elitserielagen" eller nått sånt.. jag lider med Södertäljes fans och med Modos fans..det kan inte vara roligt att knappt kunna sova på nätterna och tänka tanken att Modo eller Södertälje spelar Allsvenskan nästa säsong? liksom hallå, Modo i allsvenskan? jo..men det är säkert det kan bli sant...fast fans inte vill inse det så kan det faktiskt bli så..ska både lagen missa Elitseriespel nästa säsong, vilket lag går upp tillsammans med Växjö? Rögle? ja inte vet jag men det är med på blodigaste allvar iallafall..jag gör så här istället, visar en aktuell tabell..kolla in !

Tabellen:
Växjö............17 p
Rögle............13 p
Södertälje......11 p
Modo.............11 p
Mora..............6 p
Örebro...........5 p

Alla lag har hittills spelat 7 matcher det återstår 3 st. Just nu är Växjö och Rögle i Elitserien. Men mycket hinner hända på 3 omgångar..men visst är det lite häftigt ändå att två elitserielag just nu är i Allsvenskan. Och dom ligger risigt illa ute alltså.. Spännande att följa dessa tre omgångar som är kvar..den närmaste är på söndag då en match sänds på kanal 10.. den jag kommer att följa extra..och det är Rögle - Södertälje. Ja hur ska detta sluta.. Detta är nästan lika hett som SM - slutspelet! heja Växjö ! ;)

Ja men hjälper det? jag är tveksam  Modo har det tungt dom med...

Nu till Brynäs IF igen ! nu är det också klart att Andreas Dackell fortsätter en säsong till! att läsa den nyheten på väg till bussen en fredagsmorgonen gör att man smilar lite på läpparna, ja till och med ler riktigt ordentligt! tills man ser bussen komma till busshållsplatsen då det blir att springa så fort man kan för att hinna med bussen, men samtidigt som man har leendet på läpparna...för Dackells skull! för oj vilket slut det hade blivit på hans karriär om han hade fått avsluta sin karriär med en bruten handled..ne det hade ju inte varit så kul direkt..och känner Dackell att hockey är det roligaste han vet och att han orkar spela såklart att gubben ska spela en säsong till ! Han har ju teknik och allt..han kommer bli en av Brynäs viktigaste spelare den här säsongen som kommer ! med så mycket rutin den gubben har och han kan ju snart skriva en hel hockeybok om alla matcher han har gjort..ja den kan kanske till och med blir tjockare än Molins bok "hockey blev mitt liv" eller kanske inte riktigt då men.. men den boken kanske får heta "gubben som aldrig vill sluta spela hockey" man vet aldrig vad den boken kommer att heta..Dackell spelar också så länge som han orkar och brinner för hockeyn ;) Jätteskönt att höra att han fortsätter! Me like Dackell !! <3 Lycka till yttligare en säsong Dackell!!

Underbar nyhet en fredagsmorgon !


Första nyförvärvet, En riktig tuffing och har ett hjärta för Leksand IF..hm..

Ja nu Äntligen kan det första nyförvärvet presenteras för Brynäs inför nästa säsong, och alla Brynäsare ute i landet han som kommer till Brynäs har ett hjärta för klubben Leksands IF, han har spelet där i sju säsonger och väljer att fortsätta sin utveckling i Brynäs IF, vilket han gör alldeles rätt i !

Leksingen jag pratar om heter Jesper Ollas, som nu blir Brynäsare ! Ollas är född 1984 och har en längd på 183 cm och en vikt på 92 kg.

Som spelare är han tuff och är inte rädd att ge sig in i hetluften..hm..fick en känsla av att han liknar väldigt mycket en viss favorit Jonathan Granström.. :) hm..en till favorit kanske? hehe man får se men det är dom här spelartyperna jag gillar, krigandet framför mål, tuffheten, retandet och förstårs hjärtat för klubben..ja dock inte Ollas hjärta för Leksand, men nu är det ett nytt lag som gäller och då är det hjärtat i Brynäs..så det här kan bli enormt kul att följa..Jesper Ollas VS Jonathan Granström ;)

Föressten ska också nämnas att Ollas har gjort en del poäng i Leksand också,säsongen 10/11 gjorde han totalt 44 poäng totalt i allsvenskan (21+23) Han spelade 50 matcher under den säsongen. Så vi kan nog räkna med att Ollas också gör ett och ett annat mål i Brynäströjan också..och inte bara är framför mål och plockar bort motståndarna ;)

Varmt välkommen till Brynäs IF och Gävle Jesper Ollas ! Nu ska du få se vilka härliga supportrar detta lag har! och vilken underbar förening detta är! GRATTIS att du valde Brynäs! :)


                     JESPER OLLAS !


RSS 2.0