17 augusti drar säsongen igång med tuneringen European Trophy

Om 32 dagar har Svenska mästarna gjort sitt första ispass för säsongen 12/13. Då börjar uppladdningen inför säsongen på allvar.
 
En säsong som börjar på allvar redan den 17 augusti...Då är det dags för Brynäs IF att göra premiär i European Trophy, en europeisk hockeytunering i toppklass. 32 lag från hela Europa från 7 olika länder är med. Först spelas ett gruppspel i fyra olika divisioner innan slutspel väntar.
De fyra olika divisionerna är: Södra, Västra, Norra och Östra divisionen. Svenska mästarna Brynäs IF kommer att spela i den Östra divisionen tillsammans med lag som SC bern och Fribourg från Schweiz, Pardubice och Liberec från Tjeckien, TPS Åbo och Tappara från Finland. Även kommer Brynäs att få möta Allsvenska klubben Djurgården IF.
 
I gruppspelet i divisionen spelas totalt åtta matcher. Slutspelet spelas i Wien och Bratislava den 15-18 december.
 
Brynäs IF matcher i European Trophy:
2012-08-17 fre 19.00 Brynäs IF - HC Fribourg-Gottéron   Läkerol Arena
2012-08-18 lör 18.00 Brynäs IF - SC Bern   Läkerol Arena
2012-08-24 fre 18.00 HC Pardubice - Brynäs IF   CEZ Arena
2012-08-25 lör 17.00 Bili Tygli Liberec - Brynäs IF   Tipsport Arena
2012-08-30 tor 19.00 Djurgårdens IF - Brynäs IF   Hovet/Globen
2012-09-01 lör 16.00 Brynäs IF - Djurgårdens IF   Läkerol Arena
2012-09-04 tis 19.00 Brynäs IF - TPS Åbo   Läkerol Arena
2012-10-15 mån 18.30 Tappara - Brynäs IF   Tampere Arena
 
8 matcher ska spelas, 4 matcher kommer att spelas i Gävle och Läkerol arena. Det här kommer bli mycket spännande att följa! Jag själv tycker att det är jätteroligt att Brynäs gör något annat på försäsongen istället för att få några matcher mot nått allsvensk lag och något Elitserielag, nu ställs laget verkligen på prov och får prova på högklassiga matcher innan den riktiga serien börjar. Jag tror det bara är någonting som stärker laget ännu mera inför Elitseriestarten. Sen tror jag Brynäs får förvänta sig tufft motstånd men jag förväntar mig många bra matcher. Brynäs går faktiskt in i tuneringen som titeln Svenska mästare så andra lag i tuneringen kommer nog ha stora förväntningar på Brynäs IF. Jättekul att få uppleva en sån här tunering, det ser jag fram emot riktigt mycket! Sen blir det intressant att se andra lag i Europa och se hur de spelar...det är sällan man får uppleva något sånt. Så 17 augusti drar säsongen igång på blodigt allvar alltså!
 

Nattsnack...Johan Mattson verkar vara en grabb för Brynäs IF!

Och där var jag hemma i Sverige igen och såklart Guldstaden Gävle, eller jag kom faktiskt hem igår eftermiddag redan, efter 1 vecka på Mallorca. Skönt att komma bort ett tag och tänka på något helt annat ett tag, fast gratis wi-Fi på hotellet är inte bra...eller jo det är ju toppen! iallafall för någon som är beroende av Facebook, ja, jag menar mig själv! Men det var faktiskt lite halvroligt att kunna lägga ut lite bilder under tiden jag var där, för ni här hemma hade vad jag har läst och hört inge vidare väder...på Midsommarafton vet jag att solen letade sig fram och ni fick en mycket härlig dag...vad jag hade för väder behöver vi inte ens prata om, härligt var det iallafall!
 
Nog pratat om väder och vind....Hur ser det ut för Brynäs del då? Just nu ligger hela laget på latsidan har jag läst någonstans, semester för grabbarna! varför undrar jag då? drar igång igen den 23 juli, trodde laget hade haft sin semester när halva laget drog iväg till Las Vegas men okej då...
 
Annars är det väl målvaktssidan som är ett stort frågetecken just nu...vem ska ersätta Svedberg? många trodde det skulle bli Oscar Dansk men han sticker utomlands och spelar i någon juniorliga. Lycka till säger vi till honom!
Sen har det ryktas om Robin Rahm som åkte fast för doping för 2 år sedan, men det var bara ett rykte tydligen...Men nu har det ryktas om en mycket ung och lovande målvakt...Johan Matsson 20 år, ingen aning om vem målvakten är men skulle kunna tänka mig att det skulle bli toppen att få honom till Brynäs, hehe det låter ju konstigt att säga så när jag inte vet vem det är, men finns nog hur mycket talang i den där grabben, han har spelat junior-VM och anses vara en mycket lovande målvakt, och vad passar inte bättre då om han får komma till ett riktigt mästarlag och dessutom med Sveriges bästa målvaktstränare Pecka Alcén. Jag håller iallafall tummarna!
 
Vad händer annars framöver för mig då? jo jag, Eva och Jessica drar iväg till Leksand i helgen och bara tar det lungt och myser. Kan bli hur bra som helst!
 
Föressten, bara 32 dagar kvar tills Brynäs IF går på is, denna gång blir det i den riktiga Läkerol arena och inte i någon iskall B-hall inte ! bra där Brynäs!!
 

Dennis Persson klar för Brynäs IF

Vi kunde vänta oss en ersättare till Andersén skrev jag i går. Idag presenterades en ny back! snabba puckar där Micke Sundlöv, det var väl näst intill klart igår när han berättade, men kunde inte säga någonting till oss medlemmar.

Dennis Persson heter han som blir Brynäsare i två säsonger nu. Min första tanke var....vem sjutton är det? Ingen aning, jag har egentligen inte så bra koll på spelare utanför Elitserien så inte så konstigt att jag inte känner igen honom. Dock har han spelat i både Djurgården och Timrå...men inte säger det mig så mycket.

Dennis persson är en rörlig back som är bra i båda riktningarna. En klok back med ett riktigt bra spelsinne. Han kommer ursprunglingen från Nyköping. Men fick sin hockeyuppfostran i Västerås, innan han gick vidare till Djurgården IF och därefter Timrå IK. 2006 blev han draftad i första rundan av Buffalo Sabres. Det är i deras organisation han har spelet i de senaste tre säsongerna, i AHL.

Dennis själv säger så här:
- Jag har varit i AHL i tre år nu, och kände att det var dags för mig att göra något annat för att få en nytändning, säger Dennis Persson. Allt har känts väldigt bra med Brynäs IF, och sedan tidigare känner jag både Jonathan Carlsson och Niclas Andersén, och de har alltid talat positivt om Brynäs. Det kändes bra när jag var här på besök, så det var ingen idé att dra ut på det. Det var känslan som avgjorde. (Taget från Brynäs IF hemsida, www.brynas.se)

Ska bli mycket intressant att följa Dennis i vinter! Verkar vara en mycket bra hockeyspelare.

Välkommen till Brynäs IF Dennis!





Vi kan vänta oss ett nyförvärv på backsidan, frågan är vem blir det?

Tiden går fort. Ikväll gick jag på Brooklyns tigers årsmöte, alltså Brynäs supporterklubb om ni inte visste det. Det var mycket intressant, det var faktiskt första gången för mig, det var intressant att höra, tänker främst på Micke Sundlövs tankar om spelartruppen till säsongen 12/13. Sen att Järnkrok och Enterfeldt tycker så illa om sommarträningen visste jag inte, tydligen är det ingen hitt för spelarna verkar det som...förstår ju att det är på isen dom vill vara och spela matcher, man får ju inte vara dum heller...Det är ju som mig som supporter, det är ju på läktaren jag vill befinna mig och uppleva Brynäs matcher, inte ha nå sommarlov inte...hehe.

Men iallafall, Sundlöv berättade för oss medlemmar att några fler forwards kommer inte att värvas in utan de nyförvärv som nu har kommit på forwardssidan är de som kommer att komma in...det är alltså, Johan Harju, Andreas Thuresson, Sebastian Enterfeldt och sen två grabbar som har fått A-lagskontrakt från de egna leden är, Emil Molin och Elias Lindholm.

På backsidan ska det iallafall värvas in någon till, nu när Andersén har skrivit kontrakt med något lag i KHL i Ryssland, så behövs backsidan förstärkas. Och enligt Sundlöv själv så kommer det bli klart inom bara några dagar vem som kommer istället för Andersén....spännande värre!

Målvaktssidan var däremot väldigt osäker verkade det som på Sundlöv, de har nog inte riktigt kommit överens om än hur de tänker göra...för Oscar Dansk som de har pratas om, kanske flyttar till andra sidan atlanten till nästa säsong....vad jag fattade det som iallafall. Så då behövs det verkligen värvas en till målvakt. Räcker inte bara med Honken inte. Så där lät det väldigt osäkert hur de tänker göra. Men det är någonting som de håller på att diskutera om sa Sundlöv.

Lät så härligt när Calle Järnkrok direkt sa att vi ska vinna igen, alltså SM-guld på frågan vad målsättningen är till kommande säsong! fast egentligen har de inte satt upp någon målsättning ännu i gruppen, men kan tänka mig att det blir försvara guldet....kan tänka mig en Tommy Jonsson på upptaktsträffen sen i höst som säger...vi ska försvara guldet! ;) hehe svår utmaning men visst jag tror på mitt Brynäs IF, och det är ju bara att titta på säsongen som har varit...målsättning: SM-guld 19 april: SM-guld !

Sveriges bästa klack !

Retstickan vill mera i Brynäs !

Igår fick jag reda på en underbar nyhet! självklart gäller det Brynäs...min favorit Jonathan Granström blir kvar i Brynäs yttligare 2 säsonger. Han funderade på att prova lyckan i KHL, men valde nu att fortsätta i Brynäs IF. Vilket han gör helt rätt i, ni kan ju gissa om jag blev glad!

Granström är en viktigare spelare än vad många tror....det är inte bara för att han är min favoritspelare...ne det är hans kämparinsats och retstickan Granström som är den bästa! Nu har det varit lite för lite sånt den här säsongen som har varit kan jag tycka, men samtidigt drar han inte på sig så mycket onödiga utvisnigar heller, som vissa andra, tänker mest på Linköpings Jämtin...
Ne men Granström är riktigt viktig för Brynäs! och det här betyder att det funkar att ha Vargen tröjan två säsonger till, dock köper jag nog en ny iallafall.

Nu får vi supportrar fortsätta att se retstickan Granis, och vem vet....kanske att han uttrycker sig att något annat lag spelar som ett italienskt fotbollslag ! ;) gärna för mig! Världens bästa Granis!

Granström <3

Guldhjälten stannar !

Det var en magisk ramsa!

Nu gick det upp för mig! en sak som har följt med hela den här fantastiska Brynässäsongen....Ni vet ramsan "Guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till Gävle igen!" Om jag nu tänker efter så har vi i Brynäsklacken sjungt den varje gång Brynäs har vunnit, en massa gånger alltså! Efter varje match så har spelarna fått höra den eka i deras öron, alltså efter 3 poäng!

När vi kom fram till den 6:e finalmatchen och det återstod bara några få minutrar, så ändrades den där ramsan till "Guldet kom hem, guldet kom hem, guldet kom hem till Gävle igen!"

När jag tänker efter så är det här en rätt häftig känsla, att i september hade redan klacken och hela Gävle bestämt att den här säsongen skulle det bara bli guld, inget annat! spelarna var överens och det märktes på dom att det är den här säsongen som är våran säsong! Den 19 april så var det just Brynäs IF som stod där med bucklan och det 13:e SM-guldet ! och vi i klacken fick avsluta med att sjunga att guldet kom hem! vilken resa det har varit egentligen, men det här visar ju bara att publiken, Staden Gävle och hela föreningen Brynäs var överens om en sak, SM-GULD!

Ne när jag själv tänker tillbaka till september då hela den här fantastiska resan började så när klacken drog igång den här ramsan om att guldet ska hem till Gävle igen, så kändes det rätt så hopplöst faktiskt, varför sjunger vi någonting som inte kommer hända, förlåt det gör ont att säga det. Idag förstår jag varför vi sjöng ramsan!

Vem har vi att tacka? det är såklart inte bara en ramsa som har gjort så att Brynäs nu står här med ett 13:e SM-guld, men visst är det ett bidrag till det! Det tror iallafall jag...och visst ska vi nästa säsong komma på en ramsa om att vi nu ska försvara det här guldet! sjunger vi den efter varje Brynäsvinst så kanske vi är lika glada i april som vi var nu senast!

Guldet ska hem......

Klacken gjorde helt rätt som sjöng den där ramsan efter varje vinst!

56..57..58 dagar kvar bara !

Tråkväder hela helgen! usch fy och bläää säger jag då. Fast helgen har inte varit så trist som vädret har visat faktiskt...Har varit med underbara vänner och haft superskoj! Är så jäkla glad att jag har er <3 ni är verkligen dom bästa som finns! Alla mina vänner betyder oerhört mycket, ni kan inte ens föreställa er hur mycket!

Idag när jag funderade lite och jag fick en liten längtan till hockeyn så tändes en liten glödlampa ovanför mitt huvud och jag insåg ganska snabbt att det bara är 56...57...58 dagar kvar tills Brynäs IF går på is! Det är ju sjukt lite...vart tog uppehållet vägen. Kan tänka mig att det känns så kort nu bara för att Brynäs säsong tog liksom slut den 19 april, och den kunde ju inte ha slutat på ett bättre sätt! men iallafall, så i vanliga fall brukar Brynäs säsong typ ta slut i mitten av mars, på ett ungefär. Nu höll den på i en månad till....Inget jag tänker och kommer att klaga på i för sig!

okej 58 dagar kvar alltså, då är det den 30 juli. Sen är det försäsongsmatcher och hej och hå...härligt! men dom här 58 dagarna som är kvar, så tänker jag bara njuta och ta vara på sommaren! det behöver vi alla Brynäsare göra, och varför inte visa Hockeysverige vilket lag som nu är bäst i Sverige genom att sätta på oss "guldtröjorna" det tänker iallafall jag göra ett antal gånger i sommar. Jag ska till Leksand och även Stockholm, då ska den på kan jag lova! Annars hoppas vi på en underbar sommar...men visst är det i Läkerol arena jag vill vara, med alla underbara Brynäsare och alla snygga hockeygrabbar och atmosfären som blir av en förväntansfull publik! ne hur var det nu Alexandra?! njut av sommaren först!

Kan inte låta bli att längta......

Vill se krigaren Ollas och hela gänget igen !


RSS 2.0