Vad är sant egentligen?

Att mötas av rubriken "Det råder total kaos i Brynäs" när man läser GD på tisdagsmorgonen är inte roligt! Det får än att fundera ännu mera vad som händer i föreningen, och framförallt varför gå ut med en sån här sak NU när det råder superviktiga matcher under veckan, där laget borde sätta fullt fokus på. Att det ska vara konflikter mellan spelare och Tommy Jonsson, och att Tommy inte alls kan prata med Gunnar Persson kanske kan vara sann till viss del, inte vet jag. Men min åsikt är att man aldrig skulle ha tagit in Gunnar Persson i Brynäs, jag tror att Janne Larsson och Tommy Jonsson hade klarat det här utmärkt ändå. Men nu är det som det är och Brynäs IF MÅSTE lägga allt fokus på kommande avslutande Elitseriematcherna.
 
Nu på eftermiddagen har Brynäs själva kommit ut med en artikel i GD där man förklarar hur läget är. Och att det absolut inte råder någon konflikt mellan spelare och ledare och att spelare och ledare har samtal hela tiden om läget i laget. Sen att de tycker att det är dåligt att dom själva inte har fått läsa artikeln innan den publicerades.
 
Vem får ens uttala sig om något sånt här korkat!? Det är någon som är mycket insatt i Brynäs IF som har gått ut och sagt att det är total kris i laget. Fast det inte alls stämmer...eller?? Vem nu den här personen är så är det jävligt korkat, ursäkta men Brynäs IF berör så otroligt många människor, bara man skriver ett litet inlägg om laget eller om att vissa spelare är så jäkla dåliga, så får man påhopp direkt. Därför ska man vara mycket försiktig på det man säger och skriver om Brynäs IF. Det vet jag av erfarenhet faktiskt. Jag och några vänner var ju med i just GD när vi hade åkt till Luleå och Brynäs förlorade matchen med 8-1. Vi fick höra på twitter att vi var värda pengarna tillbaka och allt möjligt...GD ringer upp mig och jag berättar som jag kände och tyckte..sen dagen efter publicerades en artikel som sa någon mycket värre än vad jag hade beskrivit det, det är dåligt av GD att man inte får läsa artikeln före innan den publiceras...så vet precis hur det känns Brynäs IF! vi fick ju även skicka en ursäkt till Brynäs IF efter GD:s artikeln för vi tyckte inte att den stämde för fem öre!
 
Brynäs IF berör, och det är såklart jätteroligt....men i detta läge laget är just nu och så viktiga matcher som det är kvar av grundserien så tycker jag inte att man ska gå ut med sån här information nu! inte alls om det inte alls stämmer! Den här personen som har sagt det här till GD ska vara mycket insatt i Brynäs IF, betyder det här att Brynäs IF ljuger?
 
En tanke som slog mig nu är att om informationen stämmer att det är konflikter mellan spelare och ledare men att föreningen måste säga det omvända för att kunna hantera och fokusera sig på kommande avslutande omgångarna i elitserien..jag vet inte, men jag vill såklart tro att den här personen som har sagt det här har fel..och att det är Brynäs IF som är ärliga och säger sanningen. Men som sagt jag vet inte..
 
 

Skräcken kring strecket!

Hur långt kan ett lag sjunka egentligen? Brynäs ser ut att kunna sjunka enda ner till botten av världens ände. Rögle vann den där superduperviktigamatchen med 2-1 i förlängningen. Det såg länge ut att bli 3 poäng till Rögle, men som tur var så fanns en räddande ängel vid namn Andreas Thuresson och kvitterade till 1-1 innan den tredje perioden var över. Man hade även en jättechans att göra ledningsmålet precis i slutminutern. Pucken smet precis vid stolpen, nära att Gerber slog in pucken själv med klubban, men den turen skulle Brynäs såklart inte ha, vem trodde egentligen det? 52 skott sköt Brynäs, 1 enda mål! bara där ser man att självförtroendet är på topp i detta lag. NOT!
 
Jag var grymt besviken efter matchen igår, det gick nästan inte att prata med mig faktiskt. Så illa var det, jag brukar inte bli så himla besviken men igår kände jag något extra, jag vet inte men på något sätt så var det bara att inse att det inte blir något slutspel för Brynäs den här säsongen, laget klarar inte av det....säger som Niklas Wikegård, Brynäs skulle inte ens klara av en kvalserie i den form laget är i nu...det är sant..det är en himla tur att vi har den poäng vi har. Det är så grymt onödigt av Brynäs IF att sätta sig i den här situationen!
 
Nu jagar ett heltaggat AIK slutspelsplatsen! det skiljer endast 5 poäng mellan lagen nu, AIK möter också Frölunda på bortaplan i eftermiddag, efter den matchen kan det bara skilja 2 poäng! ska man behöva hålla på ett äckligt Göteborgslag bara för att inte Brynäs kan göra sitt jobb?...jo, tyvärr så är det.
 
Brynäs.......68 p
__________________
AIK.......63 p
 
Återstående matcher för Brynäs:
26/2 HV71 (borta)
28/2 Modo (hemma)
2/3 AIK (borta)
5/3 Linköping (hemma)
 
Återstående matcher för AIK
24/2 Frölunda (borta)
26/2 Växjö (hemma)
28/2 Luleå (borta)
2/3 Brynäs (hemma)
5/3 Timrå (borta)
 
Så här ser det alltså ut dom sista fyra omgångarna som är kvar av Elitserien. Dock har AIK fem matcher kvar, men laget spelade inte igår, utan spelar sin match idag istället. Vilket spelschema ser bäst ut då? svårt att säga då AIK är i en helt annan form än vad Brynäs är. HV71 borta på tisdag blir det ingen poäng. Medans då har AIK växjö hemma på Hovet, och dom ska dom vinna över. Därför är det viktigt att Frölunda vinner dagens match mot AIK. Sen på torsdag har Brynäs Modo hemma i Läkerolen och AIK har Luleå borta, där kan det bli mycket intressant också. Sen lördagen den 2 mars.....usch! är det där det kommer att avgöras??? det märks, men nu är det fokus på en match i taget och sen får vi se vart det här landar.
 
Får vi Brynäsare ett tidigt sommarlov? eller fixar man det här nu? Det är en sportlovsvecka som heter duga vill säga! usch, jag får bara ont i magen av att tänka på den här viktiga veckan...som Brynäsare är det här inge roligt....
 
 

Till och med Per Ledin skakade på huvudet åt det som hände i Skellefteå kraft arena igår!

När man tror att Brynäs har vänt på den här krisen så kommer nästa käftsmäll. Senast mot Växjö på hemmaplan vann Brynäs efter straffar, och vi alla Brynäsare jublade och var riktigt nöjda, nu hade väl ändå vändningen kommit?, nu skulle väl Brynäs börja vinna igen?
 
Förlust med 9-1 mot Skellefteå i Skellefteå kraft arena igår. Jag skäms när jag skriver siffrorna, det är siffror i bandy eller tennis, absolut inte i ishockey! Jag kommer inte analysera den matchen så värst mycket, det orkar jag inte lägga energi på ärligt talat. Jag såg inte ens matchen, jag var så elak att jag följde med pojkvännen till Timrå och såg Timrå-HV71 istället, och det kanske var tur det, där fick man se en bra hockeymatch iallafall. Vad Brynäs IF håller på med just nu kan ingen jävel svara på...ne inte ens expertkommentatorerna...och om det är någon som ska kunna svara på denna kris så är det väl ändå Tommy Jonsson? ne istället håller han händerna i byxfickorna och har absolut ingen förklaring på detta problem..men hallå Jonsson!
 
Säg som det är Tommy Jonsson! backarna är för svaga och gör bort sig fullständigt i varenda match, anfallsspelet har låst sig totalt, finns ingen som vill göra mål längre, målvakterna är alldeles för ojämna och håller inte alls under matcherna... Det är tyvärr så här det ser ut...AIK kommer allt närmare och det blir nog en avgörande match den 2 mars på hovet iallafall..usch hemska tanke. Brynäs är inte värda någon slutspelsplats om dom spelar så här pass uselt! aldrig i livet! Ge den till AIK, dom är mer värda den....
 
Till och med Per Ledin i HV skakade på huvudet när han fick reda på resultatet i Skellefteå. Han villa skaka hand med mig och tacka för stödet uppe i Timrå, men jag sa då att jag hejar på Brynäs så nej tack. Han skakade lite lätt på huvudet och sa BRYNÄS, det gick tungt idag såg jag sa han...jo tack det känns riktigt tungt just nu sa jag tillbaka. Han var verkligen jättetrevlig. Man ska inte glömma bort att dom spelarna också bara är människor och det finns absolut ingen anledning att hata spelare utanför isen. Sen kan man tycka att dom är lite småfula på isen, men det är en annan sak. Det var nästan han som glädje min kväll den här tunga kvällen. Det låter ju inte bra, en HV-spelare gör en glad när det går åt skogen för Brynäs...jo men så illa är det just nu.
 
Att Brynäs skulle förlora gårdagens match mot Skellefteå var väl ganska väntat...men att förlora med 9-1 är absolut inte tillåtet! det gör verkligen ont i ens Brynäshjärta när det går så illa för laget...man hörde människor i E.on arena skratta lite lätt åt resultatet i Skellefteåmatchen, där gick man som Brynäsare och försökte koppla bort kommentarerna, men det var svårt..det var en jäkla tur att jag valde att lämna Brynäsmössan hemma. Den hade jag inte velat ha på mig den här kvällen. Inte i E.on arena iallafall!
 
Nu väntar en superduperjätteskitaviktigmatch i Läkerol arena på lördag mot Rögle! jag vill kalla den en måstematch. Nu får fan Tommy Jonsson ta ur händerna ur byxfickorna och grabbarna på isen måste VILJA vinna! KÄMPA!!
 
 

Det är kriga häcken av sig som gäller Brynäs !!

Har ni alla Brynäsare kikat på Elitserietabellen? gör för guds skull inte det! ingen rolig läsning just nu. Topplagen drar ifrån, och för Brynäs del gäller det bara att  knipa den sista slutspelsplatsen kära vänner. AIK ligger endast 4 poäng efter Brynäs just nu. Det är 21 poäng kvar att spela om, det hinner hända otroligt mycket på de 7 omgångar som är kvar. Vad talar för att Brynäs vänder det här idag mot Växjö hemma i Läkerol arena?
 
Vi måste se det här positivt! det är riktigt surt att förra säsongen stå där på stortorget och hylla Brynäs efter en magisk säsong som slutade med ett SM-guld till en säsong som vi helst vill glömma. Det är svårt att göra en riktigt bra säsong efter ett SM-guld men från ett SM-guld till kanske ett missat slutspel...hmmm ne det är inte okej!
Just det ja, vi skulle se det här positivt! Det här är långt ifrån kört. Men ska Brynäs ta sig till slutspel så måste laget se till att vinna hockeymatcher också!
 
I eftermiddag blir det en riktig nagelbitare! Brynäs MÅSTE, då menar jag MÅSTE vinna dagens hemmamatch mot Växjö, jag skiter i om det ser förjävligt ut på planen, laget måste kriga, kriga och kriga häcken av sig och få med sig 3 poäng! inte 2 eller 1 poäng, 3 poäng!!!
 
Mads Hansen är tillbaka i spel efter sin skada, dessvärre är Sebastian Enterfeldt borta pga skada. Men det spelar ingen roll vilka det är på plan, och vilka som gör målen. Huvudsaken det blir mål och laget krigar till sig 3 poäng! Annars är AIK ikapp och förbi. usch hemska tanke....
 
Mitt tips blir: 4-1
 

Gnälliga Brynäsare = hockeykunniga!

Vi Brynäsare är ju mycket kända för att gnälla väldigt mycket på spelare och ledare inom Brynäs IF, och ge spelare kritik och gnälla på dom som inte presterar. Jag har tänkt på det, tyder inte det på en del kunnighet bland oss supportrar ändå? Det gäller såklart inte alla, men ibland när man ger kritik så tror jag ändå att man kan sporten hockey och att man vet hur det ska vara. Men när det inte går som man vill så blir det lätt att man klagar. Jag tror iallafall att vi Brynäsare är rätt kunniga ändå. Sen ska man såklart inte klaga hela tiden och för det minsta lilla, då är man ingen supporter alls. Men går det dåligt för laget så tycker jag att alla har rätt att ha sina åsikter och tycka att vissa spelare presterar mindre bra.
 
Visst vi suportrar finns på läktaren för att stötta och sjunga, och det ska vi såklart göra i både med och motgång. Men ibland ser man att spelet inte alls fungerar och spelarna ser inte alls så motiverade ut, då börjar man ju som supporter att fundera på vad det är som händer.
 
Nu ska vi såklart komma ut ur denna svacka. På tisdag väntar en fullsatt Läkerol arena och publiken kommer göra sitt för att vända den här trenden. Nu är det bara upp till Brynäs på isen att vilja samma sak. Så kanske vi slipper klaga och gnälla på spelarna.
 
En glad nyhet idag är att Jesper Ollas har förlängt sitt kontrakt med Brynäs IF. 3 år till kommer han att spela för klubben. Ollas är en mycket viktig spelare för Brynäs, så det känns oerhört roligt och glädjande att han stannar. Han säger själv att han gillar Brynäs höga målsättningar och det är mycket därför som han stannar. Och att han känner att han har utvecklats väldigt mycket som hockeyspelare under de år han har varit i Brynäs.
 
Nu längtar jag till tisdag! Det är alltid roligare att befinna sig i en fullsatt Läkerol arena än en halvfull. Det är helt andra känslor som rör sig i kroppen, allt blir så mycket hetare på något vis!
 
 

"Tillsammans hela vägen"

Att det går tungt för Brynäs IF nu har vi nog alla antecknat ner, vi har det nog snart inristat i pannan om inte annat. Idag gick Brynäs IF ut med att man vid 16.00 ville samlas för en presskonferens. Där man vill presentera någonting för oss Brynäsare och Gävlebor. Man förväntade sig någonting roligt och bra, ja egentligen någonting stort. Men självklart fick man inte ha för höga krav heller. Men känslan var ändå att det här handlade om oss supportrar och publik. För det stod i tidningen i morse, att det inte har någonting med ledningen eller laget att göra.
 
Så vid 16.00 satt man med mobilen fastklistrad i handen. Nyheten var en kampanj som heter "Tillsammans hela vägen". Det innebär att Brynäs IF sänker biljettpriserna till 50 kr till matchen på tisdag, när Timrå IK kommer på besök. Klappor kommer också att finns på plats, även en organist kommer att höja stämningen i arenan. Brynäs IF vill alltså skapa stämning och i sin tur skapa energi till laget. Man vill skapa den stämning som var i SM-finalerna i våras. Det här ska alltså hjälpa Brynäs att vända de negativa trend som nu laget är inne i. Laget ska alltså vinna till varje pris på tisdag! "Ge 50 kr, så lovar vi att ge 100 procent". GO FOR IT !
 
Ja, vad ska man som Brynässupporter säga. Att för det första ha en presskonferens för att sänka biljettpriset känns ju lite överskattat. Men okej är det så här man vill ha det, få folk till arenan och skapa SM-finalstämning. Nu ska jag inte se allt negativt i detta, för visst är det en jättebra grej! det säger jag inget om, det kanske är den energi som spelarna behöver, vad vet jag. Men att det ska bli en stämning som i SM-finalen kan vi bara glömma. Hur spelade Brynäs IF då? och hur spelar laget idag? det går ju inte ens att jämföra. Men visst kan Gävleborna skapa en bra stämning på tisdag det tror jag.
 
Men en sak ska vi ha klart för oss. Vad händer om laget gör ännu en plattmatch och förlorar denna "fest"? Inte blir det roligt för spelarna. Den här kampanjen och festligheterna skapar också en otrolig press hos spelarna, nu har de verkligen lovat att laget ska prestera och ge 100 procent. Samtidigt så kan man se det som att det måste hända någonting och bättre stämning i hallen skapar mer energi. Så jag förstår Brynäs IF också. Det är ju en otrolig press på dom ändå. Det här är ju en otrolig chansning hos Brynäs, men vad ska man göra, antingen går det åt skogen eller så blir det en fest och laget vänder trenden!
 
Det är alltså på med partyhatten på tisdag! Är det så här Brynäs IF vill ha det, skapa stämning så ska de såklart få det också! De är ju faktiskt föreningen jag brinner och älskar så väl mött i Läkerol arena på tisdag!! Party party!!
 
"Tillsammans hela vägen"
 
 

Den totala vändningen!

Vi alla minns SM-guldet i våras. Vi alla minns förra säsongen som en otrolig saga. Brynäs var aldrig riktigt nere på jorden och jobbade, utan dom svävade bland moln många stunder. Brynäs hade spelare som kunde göra "skitjobbet" och hade även spelare som kunde avgöra matcher själv, tänker framförallt på en spelare som Jakob Silfverberg. Allt gick som rinnande vatten, förstod dom ens hur bra dom var?
 
Nu 10 månader senare har Brynäs IF landat på jorden, ja kanske till och med gått i graven. Spelet har låst sig totalt och Brynäs har bara vunnit en match på de senaste 10 omgångarna. Vilket inte alls är roligt att läsa som brynässupporter. Vad är det som har hänt? vart är alla spelare? hur länge kommer denna kris att fortsätta? missar Brynäs slutspel nu? frågorna är många och svaren får helt enkelt visa sig.
 
Att det är svårt för ett elitserielag att försvara guldet, det förstår vi nog alla. Det är bara Djurgården IF som har lyckats med det än så länge. Men att man som lag ska vika ner sig så här totalt och att all spelglädje är som bortblåst, det trodde jag aldrig skulle hända. Men där är vi idag och det gäller för Brynäs att på något sätt jobba sig ur denna jobbiga situation, frågan är bara hur?
 
9 poäng skiljer det mellan tabellåttan Brynäs och tabellnian AIK. Men då ska också läggas till att AIK har en match mindre spelad. Den 2 mars möts AIK-Brynäs på Hovet i Stockholm. Kan det vara så illa att det är en avgörande match för vilket som som tar sig till slutspel och vilket lag som missar slutspel. Huuua...får ont i magen bara av att tänka på det. Ishockey är så mycket mer än en lagsport, tänk dig all psykologi denna sport har i sig, presterar en spelare dåligt så smittar det av sig och de andra 26 spelarna är lika usla dom. Och den mentala biten, att kunna koppla bort vad vi supportrar och media och folk på stan tycker och tänker, att bara kunna fokusera på spelet och på sin egna prestation. Det kan inte vara lätt som ishockeyspelare. Men det är precis vad Brynäs måste göra nu. Det här sitter i spelarnas huvuden, så är det! det syns så tydligt på isen. Spelarna blir lätt frustrerade och bryter av klubbor hit och dit och svär för sig själv när han själv missar en målchans. Båsdörren slängs igen med en riktig kraft. Domaren får höra några riktiga fina ord och det leder till personligt straff och utvisning, om det vill säg riktigt illa så får spelaren lämna isen för resten av matchen, och vad skickar det för signaler till hela laget? Allt detta blir som en ond cirkel egentligen.
 
Vad ska man göra i Brynäs då? jag heter inte Tommy Jonsson eller Janne Larsson eller Gunnar Persson så jag har inget bra svar på den frågan. Att byta ut Tommy Jonsson är ingen lösning på detta problem enligt mig. Det här handlar om 27 spelare som inte gör sitt jobb. Det hjälper inte att jag går och dunkar varje spelare på ryggen och säger "Börja jobba nu grabben!" Det här måste laget Brynäs IF lösa på egen hand. Jag som supporter finns som stöd på läktaren, finns där om ni vill ha hjälp. Jag kan en hel del hockey, men hur man ska lösa denna kris har jag tyvärr inget svar på.
 
Nu väntar ett landslagsuppehåll fram till den 12 februari. Nu måste någonting hända i Brynäs. Ska Brynäs träna som svin denna vecka? eller ska dom sätta sig i lugn och ro och prata med någon psykolog eller liknande? för att sitta hemma och tycka synd om sig själv är ingen lösning på denna kris. Jag vill se att man går tillbaka till grunderna och jobbar utifrån det och samtidigt som man måste få bort det dåliga självförtroende som spelarna bär på just nu.
Sen har Brynäs en otroligt viktig månad framför sig! först och främst två hemmamatcher mot Timrå och Växjö. Då vill jag se 27 spelare som åker skridskor som idioter och kämpar som om det vore match om SM-guldet. Det finns ingen, absolut ingen som ska åka runt på isen och lalla i dom matcherna! 100 procent kämparglöd och visa att spelarnas hjärtan klappar för Brynäs IF!
 
Det här ska vändas! och slutspel ska laget nå. Laget är sämre än förra året men det finns kapacitet till ett slutspel iallafall. Och väl där kan allt hända. Nu är det upp till spelarna att bevisa att man kan spela ishockey! och inte spela på en nivå som liknar pojkhockey!
 
Jag avslutar denna krönika med att säga:
Mitt hjärta kommer alltid att klappa för Brynäs IF i med och motgång! <3
 
 

Lika som bär !

Mitt i det onda Brynäshjärtat så kom jag på en sak. Adam Bergqvist har som kanske alla Brynäsare vet fått lite speltid i A-laget nu på slutet, en mycket ung och lovande back. Spelar just nu i Brynäs J20, men har som sagt fått lite speltid i A-laget, på grund av alla backskador Brynäs har.
 
Första gången jag såg den här killen på isen, på uppvärmningen så trodde jag ärligt talat att det var Sebastian Enterfeldt först. Jag trodde seriöst att han hade klonat sig. Först tänke jag att Enterfeldt hade bytt nummer till 23, för det är det numret Adam bär på tröjan. Men sen såg jag också nummer 9 på isen. Jag vet inte hur många gånger jag fick kolla och verkligen titta hur lika dom är varandra. Jag vet inte om ni själva har uppmärksammat detta men lite läskigt är det. Sen märkte jag också att grabbarna kanske inte är så lika utan hjälm, men med hjälm och på isen är de äckligt lika varandra. Spelstil och allt! har ni inte uppmärksammat detta, så gör det nästa gång båda befinner sig på isen.
 
Det var bara ett litet fredagsinlägg. I morgon hoppas jag att Brynäs gör sitt och vinner mot Luleå! Klart är iallafall att både Sebastian Wännström och nyförvärvet Robin Jacobsson spelar. Ska allt vända nu till något positivt tro? KÄMPA BRYNÄS!
 
Här har ni grabbarna, med hjälm är det svårt att se skillnad, jag lovar! :)
 

RSS 2.0