Brynäs får avsluta år 2010 med förlust, 2011 kan bara börja bättre !!

Ne Brynäs det är inte godkänt ! det är inte bra! det är inte juluppehåll fortfarande! Nu när klockan har passerat 00.00 och det står nr 31 i kalendern och det är dags för nyårsafton så kan man inte glädjas åt någonting i går kväll som hände i Läkerol arena. En match som Brynäs spelade mot bottenlaget Modo.

Matchen började på värsta tänkbara sätt för Brynäs, Modo gör 1 - 0 50 sek in i perioden. 2 - 0 kommer också det inte långt in på period nummer 1. Här trodde jag att matchen skulle rinna iväg och att storstryk var på gång mot ett heltaggat Modo som före matchen hade 7 raka förluster. Ja jag vet att Modos lagkapten Per Svartvadet spelade sin 724:e match i Modotröjan, vilket är det bästa i Modo genom tiderna, men vänta ni bara, vi har en lagkapten som heter Andreas Dackell som sätter reduceringspucken till 1 - 2, och HUR GUBBEN GÖR DET! han tar sats från egen zon och åker rakt igenom allt och alla och tillslut sätter han pucken i mål! ja vad ska man säga! klassmål Dackell!!! underbart att sedan höra låten " du ska va president, du ska va miljonär" det är resultatet från den första perioden det.

Andra perioden är 7 minuter lång innan 2 - 2 kommer ! i högtalarna hör man "Du ska va president, du ska va miljonär" det var alltså inte sista gången vi hörde den låten.. Dackell gör också kvitteringsmålet! kanske inte lika snyggt men usch vad viktigt !! minst lika viktigt är det lag som gör ledningsmålet för kvällen...  och det gör Modo hockey tyvärr.. 2 - 3 när period nummer 2 är slut.

Tredje perioden är inte bra från Brynäs sida... under periodens gång ser man Niklas Czarnecki i Brynäsbåset bli RIKTIGT irriterad på Brynäsgrabbarna! då menar jag RIKTIGT.. slänger igen båsdörren med en smäll och visar att nu får ni "piip" skärpa till er!!
inte ens den utskällningen hjälpte... Brynäs förlorar matchen med 2 - 3 och nu har laget 3 raka förluster.. tyvärr, det ser inte ljust ut just nu för Brynäs IF :(


2 målsskytten Andreas Dackell ! tyvärr hjälpte det inte :(


Nu ska jag inte vara den som klagar på allt och alla, som Brynäsare brukar man vara rätt duktig på det typ.. men Brynäs ljuger inte om de säger att de saknar JVM grabbarna, Wännström, Bertilsson, Larsson och framförallt Calle Järnkrok, VARFÖR, ja VARFÖR är det inte uppehåll i Elitserien när JVM spelas???? tycker det är helt sjukt att det inte är så, okej hade jag hejat på Modo eller nått lag som inte får upp några junisar så hade jag säkert inte brytt mig alls, men Brynäs är laget i mitt hjärta och se dom förlora 3 raka matcher utan sina JVM stjärnor svider... :/ okej nu kan man inte bara skylla dessa förluster bara på att inte junisarna var med.. men visst saknas dom??

Sen vill jag nämna att Greiss tycker jag ser lite darrig ut i matcherna, inte riktigt så bra som han ska vara. På Söndag vill jag se Svedberg i mål mot Luleå... för tror att han är jäkligt sugen att stå och få speltid.. Det kan vara det som skiljer en förlust till en vinst, att byta målvakt en match, kan vara nyttigt att Greiss får vila någon match också! så tycker jag !!


Låt Svedberg stå på Söndag !!

Ne nu blir det att fira nyårsafton med härliga vänner ! kommer inte ha något speciellt nyårslöfte precis, men en sak är klar vad Brynäs ska ha för löfte, de slutade året med en förlust, då ska löftet vara att BÖRJA året med en VINST på söndag ! sen får vi se hur långt det räcker i höst, men laget måste upp både prestationsmässigt och tabellmässigt! HEJA BRYNÄS IF ! föressten GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!



Förlust i årets sista bortamatch, men det var jämt...

Match mot Frölunda i Scandinavium ikväll... Hur skulle det gå då? Det började bra för Brynäs del, Anton Rödin sätter 1 - 0 till BIF i den första perioden. Men det ledningsmålet varade inte länge, för Frölunda gör sedan 1 - 1 genom nyförvärvet Jesper Mattson, som gör mål i hemmadebuten, blää för han ! jaha och den första perioden slutar 1 - 1.

Den andra perioden blir mållös... men visst fanns det chanser åt båda hållen, men inget av lagen kunde sätta pucken i nät, måste också nämnas att det var två bra målvakter på isen också... :)

Vi drar raskt över till den tredje perioden, det kändes som om att nästa mål blir superviktigt för det lag som gör det. Såklart är det hemmalaget Frölunda som sätter 2 - 1 pucken, och det tar inte lång tid innan 3 - 1 kommer också tyvärr :/ nu kändes det tungt som Brynäsare.. men vi har ju den där killen vid namn Anton Rödin som var stekhet i dagens match. Han sätter nämligen en reducering till 3 - 2, skulle det bli nerv i matchen tro? ja visst blev det det, Brynäs pressar på ordentligt i slutminutrarna, men istället kommer Frölunda i 2 mot 1 läge, och Greiss har lämnat kassen. De gjorde det såå snyggt, men en sak blev det inte.. MÅL.. Frölundaspelaren skjuter pucken i stolpen, (det är alltså inte bara i spelet NHL11 som man kan skjuta i rippa och stolpe när det är öppet mål) utan på riktigt också tydligen. Brynäs hade kanske en möjlighet till? nje.. det som blev kan man inte kalla en möjlighet, utan Brynäs får åka hem till Gävle igen utan poäng :( suck... kanske skulle Brynäs ha haft en sån som Calle Järnkrok i Scandinavium ikväll, han brukar kunna avgöra matcher mot just Frölunda, elller iallafall göra så att det blir likaläge i matchen.. men tyvärr så fanns inte han på svensk mark den här kvällen...han ska spela JVM match inatt mot Ryssland han. Men såklart att andra spelare måste visa sig istället, vilket Rödin gjorde ikväll, men synd för honom att inte Brynäs kunde vinna också... :(


Anton Rödin var Brynäs bästa spelare ikväll med 2 mål !

Ne det är helt enkelt bara att ta nya tag på torsdag när Brynäs möter Modo i Läkerol arena! Ett modo som har 7 raka förluster... snälla låt det bli en förlustsvit på 8 matcher.. Brynäs måste verkligen vinna på torsdag! årets sista match ska vinnas och det med basta! 

Nu väntar jag på kvällens andra match! Ryssland - Sverige i JVM! ska bli mycket spännande att se hur småkronorna beter sig mot Ryssland ! heja Sverige! visa nu att det är tufft att möta er och här ska det krossas ryssar!! :)


Ikväll visar dessa fyra varför de spelar i Sveriges bästa talangfabrik Brynäs!
Calle Järnkrok, Johan Larsson, Simon Bertilsson och Sebastian Wännström

Omgång 32, Dags för Scandinavium för Brynäs!

Ja när omgång 31 är avslutat så går vi raskt över till omgång 32 som spelas i morgon tisdag för alla lag i Elitserien. Det går fort nu... Omgång 32 bjuder på många spännande matcher runt om i landet.

Så här ser omgång 32 ut:

Skellefteå - Linköping
Modo - Luleå
Timrå - Färjestad
Södertälje - Djurgården
HV71 - AIK
Frölunda - Brynäs

Jag tror att Linköping vinner i Skellefteå, Luleå vinner i Ö-vik, Timrå vinner hemma, Södertälje vinner hemma, HV71 vinner hemma i Kinnarps och tillsist så vinner tyvärr Frölunda matchen mot mitt älskade lag... hoppas verkligen inte det stämmer men det känns som om de gör det.. :/


Det är här Brynäs ska vinna i morgon! Scandinavium !



Så många chanser... men pucken höll på SSK !

Brynäs mot Södertälje i Läkerol arena var eftermiddagens underhållning, nja föressten vet inte om det vart så mycket underhållning, många mål men ja.....

Så här gick målfesten till....

I den första perioden var det Brynäs som tog ledningen 3.24 in i perioden. 1 - 0 Anton Rödin ! äntligen får han sätta ett mål också!, han som har haft många många chanser men aldrig satt dom, men idag satt han en puck och det snyggt! Södertälje kunde sen kvittera till 1 - 1 i första perioden. Och när det var två minuter kvar av första perioden sätter även Södertälje 2 - 1. Inte nog med det Brynäs kvitterar till 2 - 2 innan första är över, såg inte vem som gjorde målet men när jag sen hör "var är vargen...." i högtalarna, så hör och vet jag vem som satte dit pucken! JONATHAN GRANSTRÖM! ni vet om att idag spelades omgång 31 och nr 31 i Brynäs sätter 2 - 2 :) mycket mycket passade vargen!! jaja, men det går ju inte att lägga all glädje på den där vargen heller... :) ni vet om att det finns en favorit till... men ne han gjorde inga mål och inte har han nr 31 på ryggen heller.. första perioden slutade alltså 2 - 2.

Om vi nu går vidare till period nr två, där ja ni vet säkert vilket lag som tar ledningen... joo SSK sätter 3 - 2 typ 2 minuter in i andra. Men Brynäs gav inte upp utan kvitteringen kommer 3 - 3 görs jäkligt snyggt av Eero Somervuori! men hallå, man får inte glömma bort vem som slog passningen till Eero som stod precis framför SSK målvakten och kunde trycka dit kvitteringen! jo en viss Granström passade så fint så fint.. en sån där härlig och snygg pass som bara en varg kan göra! hehe jaha skulle Brynäs äntligen få sätta ledningspucken eller? svaret är såklart nej.. SSK tar ledningen med 4 - 3 innan andra perioden är slut.. men Brynäs visst skulle ni ha satt pucken i nät efter såååååå otroligt många målchanser !? jo, jag vet att någon Brynäskille skulle ha svarat JA på den frågan.. spelar ingen roll om det var JC eller självaste Vargen eller någon annan.. mål skulle det ha varit i någon chans iallafall, men måste säga att SSK:s målvakt var riktigt bra i målet också!  nu går vi vidare...

Period nummer 3 går inte direkt till historien... den var rätt så tråkig... Brynäs hade såklart sina chanser att trycka in kvitteringen men SSK spelade så där smart och duktigt som man bara ska göra när man leder med ett mål. Åh, jo visst var det väldigt onödigt att dra på sig en utvisning när det var ca 2 minuter kvar av matchen Lauritzen, som annars var riktigt bra matchen igenom! ja men den där kvitteringen kom aldrig och SSK vinner matchen med 4 - 3

En dålig match... slarvigt spel i båda lagen. Målvaktsspelet i Brynäs var inte på topp denna annandag jul. Greiss hade nog fått i sig för mycket julskinka eller nått sånt, vad häll Dale Clarke på med? han var inte alls bra idag.. men det var fler som var slarviga, många backar som inte var sig själva direkt. Brynäs brukar vara så här efter julupphållet, då menar jag första matchen efter uppehållet, de brukar inte riktigt vara med... lite slöa sådär.. men det ändrar dom på tills på tisdag då Frölunda står på tur.. Scandinavium står och väntar! den matchen vill jag se vinst i ! annars hamnar vi där nere i tabellen där vi inte ska befinna oss!

men jag gillar fortfarande omgång 31 där en viss nr 31 sätter 1 mål och gör 1 assist! inte illa för en varg det ! :)


inte illa för en varg ! 1 mål 1 assist !


Nu väntar man tills klockan slår 22.00 så man ska följa småkronorna och JVM på aftonbladet, de sänder ju inte den på TV, dumma SVT !   " för ointressant för att viss" men hallå! Sverige - Norge Storebror mot lillebror ! jaja ingenting att göra åt, hoppas Järnkrok och Co har en roligare kväll än vad Brynäs här i Gävle fick! GO GO Sverige!

Omgång 31, Brynäs är sugen på Revansch..!

Vill ni veta en sak...? senaste gången jag såg hockey Live i Läkerol arena var den 7 december mot Linköping.. nu är det snart den 26 december då det är hockey i Läkerolen mot Södertälje, men hallå jag har ju nästan glömt bort hur man klappar händerna och alla hockeyramsor har börjat lagt sig på hyllan... okej jag tror jag vet hur man klappar händerna och nog tror jag att ramsorna sitter kvar.. sjöng ju senast på en ramsa i går.. ni vet "vårt hockeylag från Gävlestad som vi lever för varenda natt och dag...." och så vidare..

Men iallafall i morgon är det dags att klappa händer och sjunga ramsor igen! så jag har längtat.. men samtidigt har det varit lite skönt att ha haft ett litet uppehåll, spelarna brukar uppskatta det, kanske inte Brynäs nu då när det flöt på så himla bra före uppehållet men de andra lagen uppskattade det nog, sen som brynässupporter så uppskattar man det också.. lite vila måste man ha.. det är trots allt jobbigt att vara supporter för ett lag. Men mest nöje såklart! god julmat har man iallafall fått i sig och fina julklappar har man fått.. Tack alla !

Men nu är det slutätet på både julmat och julvilan för Brynäsgrabbarna, och de övriga klubbarna runt om i Sverige, i morgon drar omgång 31( oj vilken bra siffra,favoritspelarens nr i BIF) igång på allvar, på självaste Annandag jul också! mycket trevligt! Hur ser omgången ut då och vad tror jag om matcherna..? det ska ni få veta just just nu...

Omgång 31 i Elitseriehockeyn ser ut på följande vis..

Luleå - HV71 kl. 16.00
På annandagen blir det alltså hockey underhållning i Coop arena.. ja det är alltid svårt att veta vart lagen står efter ett sånt här uppehåll, men jag tror att hemmalaget Luleå tar 3 poäng i morgon, det gick lite trögt innan uppehållet men nu när de fått vila och ätit lite julmat så kommer de ut taggade...
Mitt tips: 4 - 2


Luleåjubel ikväll, snyggt märke där bakom!

Brynäs - Södertälje kl.16.00
Hockeyunderhållningen fortsätter och stannar till i Gävle och Läkerol arena. Här kommer det bjudas på underhållning kan jag säga! Brynäs har inte tagit några poäng när motståndet har hetat SSK denna säsong men det finns säkert en stor skala revansch i Brynäsgrabbarna! Brynäs har bestämt sig för att ta alla tre poäng i morgon det vet jag och det ska de göra! Tror nog att det blir en ganska jämn historia men att Brynäs kommer segrande ur striden tvekar jag inte ett dugg på...!
Mitt tips: 3 - 1 (3:an sätts i öppen kasse, såklart är det Dackell som sätter den..)


Hoppas Greiss fortsätter min sin fina form uppåt!

Modo - AIK kl.16.00
Också en svår match att veta vart lagen står. AIK förlorade derbyt mot Djurgården med 1 - 3 här om dagen. Tror även det blir förlust för 08:orna i morgon med! hoppas också det.. Stockholmslagen är inte värda några poäng alls och mest av allt inte fansen... ne heja Modo!
Mitt tips: 5 - 2


Härligt Modojubel !

Djurgården - Skellefteå
jaha, nu var det dags för nästa 08:or. Även denna match svår att tippa men känner på mig att Djurgården tar tre poäng men vill inte att de ska göra det! usch.. jag hejar på Skellefteå i den här matchen men måste tyvärr tippa att Djurgården vinner.. (svider att göra det)
Mitt tips: 3 - 2


mår illa av att se..

Linköping - Timrå
oj, ja de här två lagen har jag ingen koll på alls typ. väldigt svår match att utse någon vinnare, därför säger jag att Linköping vinner men i sudden.
Mitt tips: 4 - 3 efter sudden


Här går Jämtin och Linköping segrande ur striden

Färjestad - Frölunda
Här är det faktiskt dags för en "utematch" i Karlstad får man stå och frysa för att se hockey i morgon. Kan bli en mycket spännande match. jag har faktiskt bara tippat hemmasegrar i alla matcher.. undra om jag ska fortsätta med det eller om jag bryter det mönstret nu.. Men jag tror ändå att hemmalaget vinner "deras" utematch... Färjestad vinner..
Mitt tips: 2 - 1 (rätt så målsnål match)


Färjestad kör utematch i morgon ! och den vinner dom

Jaha, det var alla matcher i omgång 31. Jag hoppas Brynäs kan vinna sin match mot SSK så är jag nöjd och glad! Vi syns i Läkerolen i morgon! 








Stockholmshockeyn är för mig ett skämt !

Vad in i *** håller Djurgårdsfansen och AIK fansen på med????? vi är tyvärr på väg till en förstörd hockeykultur...
Det tredje Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården spelades i kväll och ja det var upplagt för fest! eller???

Jag vet inte om jag direkt kan kalla det för fest.. eller det kan jag inte göra.. ni minns Djurgårdarnas uppträdande i Läkerol arena i höstas? ja säg flera 100 gånger värre ikväll.. men denna gång var det AIK supportrar också! Slagsmål, pyroteknik och stormande supportrar som har dödsblickar på de andra lagets supportrar, som bara stormar över sektionerna och drar med sig både barn och deras föräldrar... hallå vart är vi på väg?? ne det är inte talan om "på Spåret" utan det är hockeyn som håller på att bli sönderkrossat av Stockholmssupportrar. När man som Brynäs supporter, "det måste läggas till att man är Brynässupporter och inget hjärta för något annat lag, hade man idag varit supporter för AIK eller Djurgården hade man bara suttit och skämts.." Men iallafall, när man som Brynässupporter ser på sånt här på TV blir man MER än upprörd! hur i hela friden får de hålla på? hur stoppar man dom?

Det är frågor som ingen tyvärr kan svara på...


pyroteknik är ett problem i Elitserien just nu...


Ne om jag får bestämma, vilket jag inte får.. men iallafall så tycker jag att AIK och Djurgården flyttas ner till Allsvenskan och sen tar vi upp Leksand och vilket annat skitlag som helst... men då blir det RIKTIGT derby! Brynäs - Leksand är något för hockeyälskare och då slipper vi allt skit med supportrar att göra! Det skulle bara bli en hockeyfest av allt!  tyvärr går inte det men...

Nu tillbaka till "idioterna" tyvärr drar man alla över samma kant nu när de håller på så här, nu anser man att både Djurgårdsfans ( om de nu kan kallas för det) och AIK fans är idioter hela högen, det spelar ingen roll om du är 4 eller 99 år gammal! det är skandal! Sen en sak som jag såg på TV:n , var är matchtröjorna ? ingen i AIK:s klack eller Dif klacken har matchtröja... bara det säger att de är inte på matchen för att heja fram sitt lag utan de är bara där för att förstöra hela skiten. En typisk djurgårdssupporter tex, ett par jeans eller svarta byxor, och en huvtröja som de har dragit huvan över huvudet.. och sen åldern är väl runt 16 - 20 årsåldern.. (fast de beter sig som om de vore 3 åringar) ne bort med alla som förstör för oss som älskar ishockey! Vi som lever för ett lag ! och hejar fram laget till en seger! vi som kan bete oss som RIKTIGA supportrar! ne är så jäkla förbannad.... skulle bara vilja, ja inte vet jag men storma Globen och slänga ut vartenda köttstyckte i klackarna..... det får bara inte förekomma sånt här i Elitserien! Det måste bara hända något! annars kommer det inte vilja komma några folk till arenorna när AIK eller Djurgården kommer på besök...


vem vill möta dessa idioter till supportrar?


Tänk er slutspelet i våras då Djurgården mötte Brynäs på Hovet och läktaren var fulla av rödklädda Djurgårdare... och Djurgårdsklacken bestod av flera tusen människor som bara stod och sjöng och hoppade för sitt Djurgården.. Det var fest det! det är så man vill att ishockeyn ska vara! det är en familjefest! varför kan inte de fortsätta med den härliga inramningen in i säsongen 10/11 ?


Det ska vara en familjefest att gå på hockey.. !

Sen en annan sak som man vart förbannad över... Brynäsklacken ville visa en banderoll som det stod Säkerhet - på olika villkor?  för att visa sin protest mot polisen och allt, för det som hände när just Djurgårdsklacken var på besök i Läkerolen... jaha nä vad ser man på TV:n att Djurgårdsklacken håller upp för banderoll...
jo "God jul Horungar"! Hur i ** får de visa upp den och Brynäsklacken får inte visa Säkerhet - på olika villkor? det är för mig en gåta.. en gåta som inte går att lösa... men visst är det sjukt hur det är och fortsätter det så här så vet inte jag vad som kommer att hända... men hockeyn kommer förstöras...

Jag skulle kunna skriva en hel bok om detta som händer runt ishockey nu.... men jag får nog nöja mig med det här.. sista avslutande ord... De sa att nu är hockeyn glödhet i Stockholm igen efter att AIK har tagit sig till Elitserien igen.. frågan är om den är så jäkla glödhet nu efter det här?? Vill man se på glödhet hockey så åker man till Gävle och Läkerol arena för att se Brynäs IF, de kan verkligen spela en glödhet hockey! välkommen !

Brynäs - Leksand på en uterink nära dig!

Medans jag väntar på att klockan ska bli 01.15 då det är hockey på SVT play för småkronorna. En träningsmatch mot Kanada inför JVM, så tänker jag dela med mig av en tanke och en liten dröm faktiskt...

Kan Frölunda - Färjestad så kan väl Brynäs - Leksand ? kan Leksand - Mora så kan väl Brynäs - Leksand? nu fattar ni förstårs ingenting om vad jag rabblar upp.. det jag snackar om är en "utematch" mellan Brynäs - Leksand. Det skulle vara någonting det! det är en liten dröm som jag gärna skulle vilja uppleva.

Men för det första så skulle det vara bra om dessa två lag spelar i samma division, alltså Elitserien, kom igen nu Leksand och ta er upp till ES! vi vill ha lite Gävledala derby! För det andra så kostar det en HEL del att ordna en utematch.. vart skulle de pengarna komma ifrån... skulle fansen kunna ställa upp? kunde de hjälpas åt att värva Jonas Nordqvist så kanske det finns en chans att de skulle kunna bidra med pengar till en "utematch" mellan Brynäs - Leksand, öh ne det glömmer vi direkt...

tänkt 31 000 människor som antingen är Leksandsfans eller Brynäsfans eller så är man ingenting, utan är där för själva upplevelsen.. men tänk er... det är en fullsatt Läkerol arena gånger 4 (på ett ungefär) ja det skulle vara något det! kommer Leksand upp i Elitserien så tror inte jag att det dröjer länge innan det kommer snackas om en "utematch" mellan dessa två lag.. den som lever får se helt enkelt.


en utematch mellan Brynäs - Leksand skullle det vara något?


guud vad människor! föressten är bilderna från rekordmatchen mellan Frölunda - Färjestad



dröm, dröm och dröm vidare....


Middag på Helt Enkelt med farmor och farfar

god kväll ! idag var ju Julia och jag på stan och handlade de sista julklapparna, och sen träffade vi farmor och farfar för att gå och käka på Helt Enkelt :) mycket gott och trevligt ! tänker inte säga så mycket mera, utan ni får kika på bilderna istället :) en bild kan säga mer än 1000 ord, man vet aldrig :)


Först två bilder på mig och min nya tröja som jag har på mig :) ser dock lite trött ut på den sista bilden men men det bjuder jag på så här innan jul. :)


Farmor och farfar <3


Huvudrätt: Robbans heta fräsare Efterrätt: Marängsviss :)


underbar bild ! <3 Rådhustorget i Gävle :)


Sista bilden för idag och här är resultatet på vad som döljde sig i den där kartongen som jag visade igår :) nu uppsatt i taket i mitt rum... :)

Här håller alla på Brynäs IF

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut, hela Sverige hade börjat hålla på Brynäs IF tillslut.
Allt var så vackert i våra färger lyste nu vårt land, Brynäs som nu var mun och vår flagga i var hand.
Åh var man än gick, åh var man är var, alla man stötte på reste sig och sa!

Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !
Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !

På gatorna gick folk omkring i en ända jättekraft, för Brynäs IF man höjer glasen skålade och drack, från finaste krog till billigaste hak, ja precis överallt hör vi samma sak!

Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !
Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !

Allt var bara en dröm, men kanske var det lika bra, vi och inga andra, vi mot alla andra, ja så ska det va, vi vill ta fajten, vi måste ta fajten, vi måste känna hunger, kampen på läktarn den vill vi ju ha, alla står i en mängd och sjunga!
Ja nu är det bara vi som sjunga...så kom igen nu!!

Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !
Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !

Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF!
Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !

Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !
Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på Brynäs IF !

Här håller alla på Brynäs IF !

Denna låt vill jag bjuda alla Gävlebor och alla andra Brynäsare ute i landet! det finns en hel del, önskade att alla var i Läkerol arena! du skulle det vara en mäktig stämning! Brynäs har flest supportrar runt om i landet.. så är det! synd bara att inte alla är på samma ställe... GOD JUL på er alla Brynäsare!! ni alla har ett Brynäshjärta av guld! <3



En del av de 6 225 med ett riktigt guldhjärta ! <3


Här har ni 3 st med ett varsitt guldhjärta ! :)

Det blir en vit jul, jag lovar!

Kan det aldrig sluta snöa eller?? det har seriöst snöat hela dagen idag och gårdagen också.. vill dom att vi ska drunkna i snö? :) Ne men nu får det faktiskt räcka. Det blir en vit jul, jag lovar! det behövs inte mera. Fast visst är det lite mysigt också... det tycker jag, men det behöver inte komma flera meter.

Nog pratat om snöovädret som härjar i landet. Snart är det julafton också, idag köpte jag kläder som jag ska ha på julafton, det blev en stickad tröja och sen ett par leggings som är lite blanka, alltså lite finare än ett par vanliga bara. Det blir det på julafton, sen köpte jag en tröja på H.M också som jag är supernöjd med. Bilder på kläderna lägger jag ut i morgon, har inte hunnit tagit kort på dom ännu.

Nu på kvällen kom Jossan och Matilda på besök en stund för att vi skulle ha julklappsbyte med varandra. Mycket mysigt och trevligt blev det. I julklapp fick jag... ne ni får se bilder på sakerna snart...
Annars har dagen inte vart så händelserik. I morgon vid 17.00 tiden ska jag och syrran ner och möta farmor på stan och gå ut och käka på någon restaurang, det blir kanske Helt Enkelt om Julia och jag får bestämma... :) sen får vi se vad farmor säger. :) men nu strax är det läggdags för Alexandra, i morgon kommer jag vara en nattuggla, småkronorna har ju träningsmatch mot Kanada 01.30 i morgon natt, det får inte missas, allt som har med småkronorna att göra får bara inte missas! tur att man inte har planerat att göra någonting på onsdag förmiddag då... :) matchen sänds på SVT, sändningen börjar 01.15 för er som är intresserade, det roliga är att det är 4 Brynäsare med i laget också, bara det gör att det blir roligare att titta. :)

Nu kommer lite bilder från julklappsbytet:


Matilda ser överlycklig ut över att få öppna paket :) 




öven dessa örhängen är av Matilda, tack så mycket ! <3 


Sen bjöd jag på glass med skumtomtar i :)


en julklapp av Jossan :) vad det är får ni se i morgon :)

Snart drar Junior-VM igång på blodigt allvar!

Klockan har passerat 00.00 denna natt, och mina ögonlock viker sig som stenar.. trött trött.. men vill iallafall bjuda på ett litet inlägg så här vid jultider. Ja just det jul ja... alla sitter och väntar till julafton ska komma och att tomten ska dela ut julklappar till de snälla barnen och människorna, jag däremot längtar efter 26 december då det är Brynäsmatch igen hemma i Läkerolen, sen får man inte heller glömma att Junior - VM börjar då ! okej, ja jag är dum om jag inte säger att jag längtar till julafton, för det gör jag också, men jag har ju redan fått min stora riktiga julklapp som är systemkameran. Så mycket mera får inte jag. Men det är sällskapet att få vara med släkten och träffa dom och vi får inte glömma julmaten! Gravad lax med gravadlaxs sås, jag säger bara mumsellbabba!! ;) ja det bara saftas i munnen av att jag tänker på det.. 

Ne men nu till den 26 december då Junior - VM börjar på riktigt. Som ni säkert redan vet, eller iallafall ni Brynäsare så är det 4 st Brynässpelare som har kommit med i truppen till JVM. Det är Calle Järnkrok, eller föressten vi tar hela truppen:

Målvakter:
 
1. Fredrik Petterson Wentzel
30. Robin Lehner
Johan Gustafsson

Backar:
2. Fredrik Styrman
4. Tim Erixon
5. Adam Larsson
8. Klas Dahlbeck
9. John Klingberg
12. Patrik Nemeth
15. Simon Bertilsson (Brynäs)
25. Jonas Brodin

Forwards:
10. Johan Larsson (Brynäs)
13. Johan Sundström
14. Max Friberg
16. Anton Lander
17. Carl Klingberg
18. Jesper Fast
19. Calle Järnkrok (Brynäs)
20. Sebastian Wännström (Brynäs)
22. Gabriel Landeskog
24. Oscar Lindberg
27. Rickard Rakell
28. Jesper Törnberg
29. Patrick Cehlin

Det var hela JVM truppen det. Det ska bli väldigt intressant att följa JVM detta år, det känns som om det kan räcka långt i år med! alla går för guld!

Men hur sänds Junior - VM på TV då? jo det ska jag ta reda på och svaret hittade jag rätt så snabbt. Här har ni
TV - tiderna för Sveriges matcher i junior - VM:

26 december
Norge - Sverige 22.00 SVT

29 december
Sverige - Ryssland 01.00 SVT

30 december
Sverige - Tjeckien 21.00 SVT

31 december
Kanada - Sverige 22.00 SVT

Det var grundspelsomgångarna, sen hoppas vi att Sverige tar sig till kvart, semi och final! jag säger bara lycka till grabbar! det kommer bli en härlig underhållning för oss i Sverige under juldagarna! Sverige mot GULD!


Calle Järnkrok är en av de fyra Brynässpelarna som spelar JVM !


Vi vill se Sverige jubla!





London bra men Gävle bäst!

ne men hej på er igen! det var längesedan sen sist... Jag har till och med hunnit varit i London på en liten semester typ :) Jag säger bara FÖR STORT! man kan gämföra London med Stockholm om man vill, men nje fy vad stort det är. Det är väldigt vackert och så... men jag har aldrig förstått mig på det där med storstäder. Gävle det är grejer det, nära till allt och lagom med människor.
Men iallafall så landade vi i London i torsdags alltså nästan precis en vecka sen, på eftermiddagen någon gång. Och ja vi gjorde inte så mycket mer än att äta på kvällen. Som Brynäsare kunde man inte hålla sig för att kolla med poolarna hemma i Läkerol arena hur det går för Brynäs i matchen mot Timrå, för Brynäs spelade nämligen hemmamatch den torsdagen, man kan ju säga att det var dålig planering av familjen, men nej nej hallå jag har varit i London. En Brynäsmatch måste jag väl kunna missa? eller? ja det var jobbigt att inte kunna vara på plats. Men fick ett glädjande sms sen vid 8 tiden i London och en timme framåt i Sverige, alltså vid nio tiden typ. Att Brynäs hade vunnit matchen med 2 - 0, den kvällen blev inte sämre direkt.... :)

Fredagen ägnade vi hela dagen åt att gå på stan...

Lördagen var händelserik, först åkte vi buss som tog oss runt typ hela London, då man fick se några kända byggnader och många kyrkor var det :) fast vi steg först av vid Madame Tussauds, där Jossan och jag gick in för att titta och uppleva. Det var enormt häftigt att se alla kända människor i verkligheten, fast var de riktiga? hehe ne de var ju inte det men oj så verkliga de såg ut. Riktigt coolt. Tänk om man skulle ha ett Madame Tussauds här i Gävle med några kända profiler, typ Brynässpelare, ja där skulle jag hänga hela dagarna lång. Fast i för sig så får man rätt så enkelt ett fotografi med sin favoritspelare och sig själv nu för tiden... så det kanske ändå inte skulle vara så häftigt.. men men. Efter vi var klara där så fortsatte vi att åka den där bussen som tog oss runt London.. häftigt att se Big Ben och London Eye på riktigt. Ja sen var den dagen över typ...
Eller nästan iallafall, på kvällen plingade det till i mobiltelefonen och då får man veta att Brynäs hade besegrat HV71 på bortaplan efter förlängning med 3-2. Calle Järnkrok sudden hjälte... Ja nä men det verkar gå väldigt bra när jag är bortrest.. kanske ska fortsätta med det? eller inte då... men kul för Brynäs att de vann nere i Jönköping. Oh Brynäs går till juluppehåll med en 5:e plats i tabellen, eller okej en 6:e plats nu efter att Linköping petade ner oss när de spelade i måndags, men de har samma poäng som Brynäs. jaja men den dagen kunde inte sluta bättre.. den heller! :)

Söndagen sen gick vi och tittade vid en marknad och sen åkte vi in till stan igen och tittade lite. Men sen vid tre tiden typ så var det dags att åka hem till Sverige och Gävle igen. Borta bra men hemma bäst.. det är så det heter och det stämmer alldeles utmärkt det! Det var riktigt skönt att komma hem... men har haft det supermysigt med Jossan och familjen.

Några bilder jag vill dela med mig av kommer här....


Edward i Twilight :) och Jossan och jag


 toppen på Big ben :)


London eye :)


Julia och jag med en varsin kopp varm choklad :)


jag sitter och fikar :)




Brynäs är på gång! 3 poäng mot Serieledarna

Lördagens omgång bjöd på överraskningar och slagsmål. I Huvudmatchen som jag och Catarina och Eva följde var det nog ordet ÖVERRASKNING som var huvudordet. Varför ska ni få höra strax. alldeles nu faktiskt...

Period 1 hann knappt bli två minuter innan Favoriten Granström sätter 0 - 1, så snyggt som det kan bli av en Granström också! styrning rätt upp i krysset. Luleå kvitterar innan den första perioden är slut, de kan även ta ledningen med 2 - 1 innan period 1 är slut. Kanske inte så rättvist för det var Brynäs som var det bättre laget. Men man måste hålla sig på banan också och inte dra på sig så många utvisningar, för det gjorde Brynäs i första perioden, och i utvisningsbåset kan man inte göra några mål. men men tur att det var två perioder kvar av matchen då så Czarnecki får säga till gubbarna att hålla sig på banan.
Period nummer 2 gör Brynäs 2 - 2 (mycket tvåor) ;) men iallafall så sätter Dackell kvitteringen! men jag säger bara en sak, ANTON RÖDIN det var hans mål ! starkt på pucken och passar en friståendee Dackell mitt i slottet som bara behöver peta till pucken och kvitteringen sitter klockrent!!
Hör och häpna, det plingar till på TV:n och man ser att Timrå vann över Djurgården, medans det kommer ett glatt jubel så gör Brynäs och Calle Järnkrok 2 -3 till BIF. hallå jag hann ju inte se målet för var upptagen med att se plingandet, men som tur är så går målen i repris många gånger på TV:n, och det målet kunde man se många gånger för det var också ett sånt där jäkligt snyggt mål! 
Nu fortsätter vi med den tredje perioden, där det handlade om en sak. Brynäs spelade mer än stabilt, inga chanspass, och en massa trams utan man såg att Brynäs hade bestämt sig att vi ska ha med 3 poäng hem till Gävle så är det bara! och hur grabbarna gjorde det, det var kanske inte så jäkla snyggt, och visst var det spännande på slutet då Luleå satsade allt framåt, men Brynäs höll undan! 3 poäng till BIF en sån härlig lördagskväll det blev i Stigslund! En sån laginsats och vilket hjärta grabbarna visar ! det är sånna här vinster som kallas härliga! visst kan det vara härligt när laget vinner med typ 5 - 1 också men just de här jämna matcherna och när laget precis tar 3 poäng, för det är inte många marginaler som skiljde Brynäs från Luleå igår, en av Abott bröderna hade världens chans att sätta 3 - 3 pucken, han kom helt fri mot Niklas Svedberg, men han sköt över som tur var!


Järnkrok jämförs med Niklas Bäckström, åh ja jag är inte förvånad!

Nu tycker jag att vi fortsätter denna härliga resa med 3 poäng på tisdag hemma i Läkerol arena mot Linköping! Det blir en viktig match! okej alla matcher just nu är superviktiga, för tabellen är superjämn!

JAG ÄLSKAR BRYNÄS ! <3 


härligt !



Omgång 27 "Ska Brynäs lyckas ta poäng mot Serieledarna ikväll?"

Jaha då var det dags för omgång 27 i säsongens elitserie. Tabellen är så oerhört jämn så varje poäng är viktig för de 12 lagen i tabellen. Jag själv hoppas verkligen att Brynäs gör en kanonmatch uppe i Luleå, och tar med sig poäng hem till Gävle igen.

Så här ser alltså omgång 27 ut, lördagen den 4 december:

Skellefteå - AIK
En match där både lagen kallar sig för AIK. frågan är bara vilket AIK som kommer segrande ur denna strid? Jag tror Skellefteå AIK kommer att vinna dagens match. AIK är inne i en liten svacka nu skulle jag tro. De har flytit på bra för dom men det måste komma svackor ibland också och där är laget nu. Skellefteå är starka på hemmaplan så här får Skellefteåpubliken glädjas åt 3 poäng ikväll.
Mitt tips: 4 - 1


Ja ikväll är ni bäst i mötet mellan Skellefteå-AIK :)


Djurgården - Timrå
Det här är en viktig match för båda lagen. Timrå är riktigt bra på bortaplan, men medans Djurgården har vunnit alla möten hittills mot Timrå den här säsongen. Så det blir nog en fartfylld hockey, där inget av lagen vill göra några misstag. Men jag hoppas verkligen att Timrå kan ta en 3 poängare av Djurgårdstöntarna. Allt som har med Djurgården är verkligen HAT just nu, eller kommer alltid att vara för mig. Så Timrå ikväll hejar jag på er! 
Mitt tips: 2 - 5 


Timrå får jubla över 3 tagna poäng på Hovet ikväll!


Färjestad - Modo
Ja vad ska man säga om denna match? ett Modo som har en bra formkurva, lika har motståndet Färjestad, tror på en jämn match mellan dessa två lag ikväll. 
Mitt tips: 3 - 3 (4 - 3 efter sd) 


Det kommer bli en jämn kamp i Löfbergs lila 


Linköping  - Södertälje 
Två formsvaga lag möts i Cloetta Center ikväll. Ett SSK som ser rätt så bra ut ändå fast de har hamnat i en formsvacka. Linköping måste upp några trappsteg om de ska vara med och kämpa om SM - guld. De har inte kommit upp i sen standard ännu. Fast ikväll tror jag att Linköping tar en hemmavinst. Tror inte att SSK kan vinna mot Linköping ikväll. 
Mitt tips: 4 - 2 

 
Cloetta Center jubel ikväll...


Luleå - Brynäs
ja här har vi huvudmatchen för min del då. En tuff bortamatch för mitt kära Brynäs. Men samtidigt har Brynäs spelat bra borta mot Luleå den här säsongenen, fast det har inte resulterat i någon poäng på bortaplan. Men ikväll är det dags Brynäs! sätt dit serieledarna nu! Jag tror på BIF vinst ikväll! jag vill inte tro något annat!
Mitt tips: 2 - 3


Jag vill se Brynäs jubla ikväll!


HV71 - Frölunda
två formstarka lag, något lag måste bryta sin formstarka svit. Men vilket? svårt men jag tror att Jönköpingslaget kommer vinna den här kampen. 
Mitt tips: 2 - 1  


Hv71 vinner i kväll mot Frölunda.

Det var alla dagens och kvällens matcher det. Ska det fortfarande vara en sån jämn tabell i fortsättningen eller kommer några lag att dra ifrån... ? i så fall hoppas jag verkligen att Brynäs är med på den resan! men vi får se hur det går i den 27 omgången! lycka till alla lag! (förutom Djurgården) de kan förlora så stort att de måste hem och gråta! usch för Stockholmslag!


"Säkerhet - på olika villkor?"

Brynäs mot Färjestad i torsdagens omgång i Läkerol arena, skulle det stora fokus handla om en "protest" mot säkerheten i Läkerol arena. Ni minns matchen mot Djurgården ? "Skandalmatchen".

Såklart ville vi att Brynäs skulle ta 3 superviktiga poäng också, men det var någonting som inte stämnde i torsdags. Vart var alla folk på ståplats? jag förstår om man inte vill stå där på grund av dålig säkerhet, men samtidigt var det Färjestad vi mötte så det skulle väl inte betyda någon fara för ståplatspubliken? eller? men ni minns väl matchen mot Luleå, där en hel drös luleåfans strömmar in på bortastå och smäller smällare och beter sig som ja gud vet vad... men allra värst har Djurågårdsklacken varit.... jaja ni vet vad jag menar... allt kan liksom hända, det spelar ingen roll vilket lag det än är.

Brynäs supporterklubbar hade innan matchen förberett en "protest" som alla på ståplats skulle genomföra efter nationalsången, alla på sektionen skulle då gå ut till korridoren och stå där och vänta i 10 minuter innan man fick ställa sig på ståplats igen, en så kallad "tyst" protest. Samtidigt som det skulle hänga en banderoll på sektionen
"säkerhet - på olika villkor?".

Okej och introt kom igång och nationalsången började så smått dra igång... och medans nationalsången sjungdes så började klacken förbereda den stora banderollen... men vad händer då? jo supporterpoliser och publikvärdar tar banderollen och drar sönder den. Den fick vi alltså inte sätta upp... men vad får vi göra i denna förbaskade arena då? INGENTING är svaret, jag menar att såklart att man ska sköta sig och heja fram sitt lag till seger men vad tusan, inte ens hänga upp en banderoll där det står "säkerhet - på olika villkor?" Brynäsfansen måste få sätta ner foten och få tyckta till lite dom med. Det är väl inte meningen att vi ska behöva få saker på oss som skadar oss? på en HOCKEYMATCH, dessutom. det hör bara inte hemma där. Jag vet inte vart denna situation kommer att sluta... men det känns som om den kommer bli evigheters lång iallafall, Brynäsfasen kommer sakta med säkert välja bort ståplats om det kommer fortsätta vara så här på ståplats att man får saker på sig och att man ska behöva vara livrädd. Någonting måste bara göras... för att förlora fans det förlorar Brynäs IF som förening hur mycket som helst på. Man tycker att säkerheten i en arena ska vara prioett.. men jag vet inte. I januari möter Brynäs AIK på hemmaplan, det ska bli väldigt intressant om det vill komma några fans på hemmastå, eller om alla bojkottar matchen, eller om Säkerheten har blivit bättre, men det tror jag knappast på. Intressant att se hur det blir... men detta var och kommer vara någonting som kommer att diskuteras länge... man såg bara i periodpausarna vad brynäsfans stod och pratade med poliser och publikvärdar om det som sker i Läkerol arena just nu... ja ni jag vet inte vad som är bäst... det här är någonting som måste tas på största allvar... AIK fans och Durgårdsfans är en skräck för alla Brynäsare på hemmastå i fortsättningen..

Men iallafall efter nationalsången trippade alla på ståplats ut i korridoren. Det var inte alls många som stod kvar utan det var en hel hög i korridoren. Direkt när alla hade samlats så såg man en skymt av Ove Molin och han undrade förstårs vad vi höll på med och att vi gör fel. Men sen fick han läsa lappen som BT och KK hade skrivit tillsammans, och då verkade det som om han förstod vad vi gjorde och att det var "rätt" och "rätt" men han förstod varför vi gjorde som vi gjorde. Inne i hallen var det knäpptyst... när 10 minuter hade gått så knallade Brynäsfansen tillbaka till hemmastå.. och inte ljudlösa direkt utan det var bara att ta i och sjunga för kung och fosterland, för det är så det ska vara.... klacken behövs!

Den här händelsen var någonting som förstörde matchen på något sätt. Det vart inte lika roligt att se på hockyn på isen. Brynäs förlorade på straffar.... 1 poäng är iallafall 1 poäng, men det skulle ha varit 3 poäng, men tyvärr kunde man inte hålla i sin ledning. Matchen slutade 3 - 4 till Färjestad. Men kvällens händelse var inte på isen utan det var Brynäsfansen som hade fått nog.... det var kvällens snackis, man kunde inte ens glädjas åt den poängen som Brynäs tog i matchen. Utan det här var en kväll då vi fick veta vad som gäller säkerheten i Läkerol arena. SKANDAL, SKANDAL en SÄKERHETSSKANDAL !

nu är det Luleå som gäller på lördag. Visa nu Brynäs vilka det är som är bäst på bortaplan! mot serieledarna! 

 
Brynäs IF <3


Somervuori föll i matchen mot sitt gamla lag FBK


under lineupen var vi Brynäsfans inte på ståplats, måste ha varit knäpptyst i hallen

Alla bortamatcher borde spelas mot AIK på Hovet, dom vinner Brynäs!

Jaha då var det dags för nästa 08:or, AIK på bortaplan. Skulle Brynäs ta andra bortasegern mot AIK? eller skulle Brynäs fortsätta sin dålia bortatrend? som alla snackar om hela tiden, visst är det inte bra att förlora matcher på bortaplan, men vinsterna kommer de också snart. Lika som de gör på hemmaplan. Sen är det alltid tryggare och säkrare att spela på hemmaplan. Helst med den publik man har bakom sig som hemmalag.

Men iallafall, innan matchen i måndags gick jag en promenad och lyssnade på ipod, det var inte vilken låt som helst som spelades i mina öron, utan det var "mål igen" alltså en Brynäslåt. Det var bara för att ladda upp och vara taggad till matchen. Jag ville och hoppades verkligen att BIF kunde vinna dagens match. Tabellen är ju så "jäkla" förlåt om jag använder fula ord, men den är så himla jämn. Skiljer bara några poäng från sista platsen till 4:e platsen. Rätt så roligt ändå att det är så. Men det gäller att vinna sina matcher.

Men Brynäs då, hur gick det i matchen? jo så här var det att den första perioden var 10 minuter lång när Brynäs tar ledningen med 0 - 1 genom forwarden Jonas Nordqvist. AIK kvitterar innan den första perioden är slut. Den andra perioden tar Brynäs ledningen igen men denna gång med 1 - 2 och målskytten var en ovan sådan vid namn Alexander Sundström. Men som förra gången så kvitterar AIK igen innan den andra perioden är slut. Men Brynäs hinner ta ledningen igen i den andra perioden med ett 2 - 3. Tredje målet gjordes av nummer 3 och som heter Jonathan Carlsson. ja och nu tror ni att AIK kvitterar igen... men nepp, nu drar Brynäs iväg för 3 poäng. För innan 2 perioden är slut så sätter skyttekungen Mattias Ekholm 2 - 4 ! vilket var ett väldigt viktigt mål. Den andra perioden slutar 2 - 4 och skulle Brynäs hålla i det här nu på bortaplan och ta andra 3 poängaren på bortaplan.
I den tredje perioden kom det bara 1 mål och det gjordes av en lagkapten i det rätta laget! i tom bur sätter Andreas Dackell 2 - 5 som så många gånger förut sätter han pucken i den tomma kassen! :) och trepoängaren var packad ner i bagaget hem till Gävle igen ! härlig seger på Hovet !


Enda glädjen är den sanna glädjen! Granström och Dackell Glädjs åt 3 poäng! 
 
Nu är det bara fortsätta i morgon då Färjestad besöker Gävle och Läkerol arena. Kan Brynäs ta en 3:e seger mot Färjestad på hemmaplan denna säsong? jag vet iallafall vad som kommer att dunka i mina öron på väg hem till Cattis innan vi ska gå till Läkerol.... "Åh aldrig sviker Brynäs Tigers en vän, när det blir mål igen " !! 


Nu gör vi många mååål i morgon Brynäs!


RSS 2.0