"Säkerhet - på olika villkor?"

Brynäs mot Färjestad i torsdagens omgång i Läkerol arena, skulle det stora fokus handla om en "protest" mot säkerheten i Läkerol arena. Ni minns matchen mot Djurgården ? "Skandalmatchen".

Såklart ville vi att Brynäs skulle ta 3 superviktiga poäng också, men det var någonting som inte stämnde i torsdags. Vart var alla folk på ståplats? jag förstår om man inte vill stå där på grund av dålig säkerhet, men samtidigt var det Färjestad vi mötte så det skulle väl inte betyda någon fara för ståplatspubliken? eller? men ni minns väl matchen mot Luleå, där en hel drös luleåfans strömmar in på bortastå och smäller smällare och beter sig som ja gud vet vad... men allra värst har Djurågårdsklacken varit.... jaja ni vet vad jag menar... allt kan liksom hända, det spelar ingen roll vilket lag det än är.

Brynäs supporterklubbar hade innan matchen förberett en "protest" som alla på ståplats skulle genomföra efter nationalsången, alla på sektionen skulle då gå ut till korridoren och stå där och vänta i 10 minuter innan man fick ställa sig på ståplats igen, en så kallad "tyst" protest. Samtidigt som det skulle hänga en banderoll på sektionen
"säkerhet - på olika villkor?".

Okej och introt kom igång och nationalsången började så smått dra igång... och medans nationalsången sjungdes så började klacken förbereda den stora banderollen... men vad händer då? jo supporterpoliser och publikvärdar tar banderollen och drar sönder den. Den fick vi alltså inte sätta upp... men vad får vi göra i denna förbaskade arena då? INGENTING är svaret, jag menar att såklart att man ska sköta sig och heja fram sitt lag till seger men vad tusan, inte ens hänga upp en banderoll där det står "säkerhet - på olika villkor?" Brynäsfansen måste få sätta ner foten och få tyckta till lite dom med. Det är väl inte meningen att vi ska behöva få saker på oss som skadar oss? på en HOCKEYMATCH, dessutom. det hör bara inte hemma där. Jag vet inte vart denna situation kommer att sluta... men det känns som om den kommer bli evigheters lång iallafall, Brynäsfasen kommer sakta med säkert välja bort ståplats om det kommer fortsätta vara så här på ståplats att man får saker på sig och att man ska behöva vara livrädd. Någonting måste bara göras... för att förlora fans det förlorar Brynäs IF som förening hur mycket som helst på. Man tycker att säkerheten i en arena ska vara prioett.. men jag vet inte. I januari möter Brynäs AIK på hemmaplan, det ska bli väldigt intressant om det vill komma några fans på hemmastå, eller om alla bojkottar matchen, eller om Säkerheten har blivit bättre, men det tror jag knappast på. Intressant att se hur det blir... men detta var och kommer vara någonting som kommer att diskuteras länge... man såg bara i periodpausarna vad brynäsfans stod och pratade med poliser och publikvärdar om det som sker i Läkerol arena just nu... ja ni jag vet inte vad som är bäst... det här är någonting som måste tas på största allvar... AIK fans och Durgårdsfans är en skräck för alla Brynäsare på hemmastå i fortsättningen..

Men iallafall efter nationalsången trippade alla på ståplats ut i korridoren. Det var inte alls många som stod kvar utan det var en hel hög i korridoren. Direkt när alla hade samlats så såg man en skymt av Ove Molin och han undrade förstårs vad vi höll på med och att vi gör fel. Men sen fick han läsa lappen som BT och KK hade skrivit tillsammans, och då verkade det som om han förstod vad vi gjorde och att det var "rätt" och "rätt" men han förstod varför vi gjorde som vi gjorde. Inne i hallen var det knäpptyst... när 10 minuter hade gått så knallade Brynäsfansen tillbaka till hemmastå.. och inte ljudlösa direkt utan det var bara att ta i och sjunga för kung och fosterland, för det är så det ska vara.... klacken behövs!

Den här händelsen var någonting som förstörde matchen på något sätt. Det vart inte lika roligt att se på hockyn på isen. Brynäs förlorade på straffar.... 1 poäng är iallafall 1 poäng, men det skulle ha varit 3 poäng, men tyvärr kunde man inte hålla i sin ledning. Matchen slutade 3 - 4 till Färjestad. Men kvällens händelse var inte på isen utan det var Brynäsfansen som hade fått nog.... det var kvällens snackis, man kunde inte ens glädjas åt den poängen som Brynäs tog i matchen. Utan det här var en kväll då vi fick veta vad som gäller säkerheten i Läkerol arena. SKANDAL, SKANDAL en SÄKERHETSSKANDAL !

nu är det Luleå som gäller på lördag. Visa nu Brynäs vilka det är som är bäst på bortaplan! mot serieledarna! 

 
Brynäs IF <3


Somervuori föll i matchen mot sitt gamla lag FBK


under lineupen var vi Brynäsfans inte på ståplats, måste ha varit knäpptyst i hallen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0