Nu måste Brynäs börja vinna igen!

Ny förlust i går kväll för mitt älskade Brynäs. 1 poäng fick de med sig från Ängelholm, men det räcker inte, Brynäs måste börja plocka hem trepoängare nu! Rögle vann med 5-4 efter förlängning.
 
Morfar ringde och var orolig att jag hade deppat ihop fullständigt nu när det går så dåligt för Brynäs. Deppat ihop har jag inte gjort men visst känns det lite extra att det går lite sämre nu, de befinner sig i en liten svacka. Men samtidigt så är det nu laget måste visa sin starkaste sida, att komma tillbaka till vinnarspåret igen! 
Men vad är det som är felet då? spelar en dålig ishockey gör dom inte, dom spelar riktigt bra vissa stunder. Men svajar lite väl mycket vissa stunder i matcherna gör dom. Målvakterna gör väl sitt jobb? visst syns det att laget är tryggare med Johan Holmqvist i mål. Men Robin Rahm gör det också bra. Målproduktionen har varit lite sämre, men igår lossnade det med 4 gjorda mål, trots det så fick man inte med sig 3 poäng hem till Gävle.
 
Visst är det surt när laget spelar bra men inte får med sig poäng! men det är bara att jobba vidare, någon gång måste det lossna. Jag ger aldrig upp som Brynäsare. Det är egentligen skrämmande när man läser vissa statusar på Facebook att de ska lägga av att heja på Brynäs om de förlorar mer och att Sundlöv ska avgå och jag vet inte vad folk har fått för ryck. För vad hjälper det ?? att slänga bort Sundlöv? ne, svackor kommer....så är det för alla lag och nu har de regerande svenska mästarna hamnat i ett jobbigt läge. Men jag lovar och svär att det vänder ganska snart. Kanske redan i morgon mot Timrå?
 
Sen att vissa människor bara orkar....tro att man vet mest och är bäst. Säger en sak som man absolut inte får göra, men gör exakt samma sak själv. Det är underhållande på hög nivå. Skaffa er ett liv säger jag bara.  Jag sitter bara för mig själv och skrattar åt dessa människor som bara orkar. Varför lägga energi på dom egentligen? men det är så underhållande att se hur vissa människor kan bete sig. Jag kan ju säga att mitt hockeykunnande går inte ens att jämföra med dessa människor. Nog pratat om det...
 
På lördag är det säsongens kanske häftigaste match! förutom Utematchen den 8 december. Det är nämligen dags för Hockeyfesten att tåga in i Läkerol arena. Slutsålt i arenan! och det kommer bli en riktig hockeyfest...OM Brynäs vinner matchen! det brukar dö ut ganska fort om Brynäs förlorar eller ligger under. Så det jag verkligen önskar denna vecka är att Brynäs iallafall vinner lördagens hockeyfest!
 
Nu ska jag fortsätta äta mina första skumtomtar för det här året. Och kanske sätta på lite julmusik?? lite väl tidigt kanske...ha en fortsatt trevlig kväll alla vänner och Brynäsare!
 
 

Där kom publiken! men Brynäs vann inte ändå..

Lördagsmatch i Läkerol arena, vilket betydde väldigt mycket folk. Ja det kom faktiskt över 8 000 personer. Till och med mamma och pappa var på matchen idag. Vilket jag inte gillar, för när de är på hockey så förlorar oftast Brynäs. Vad gjorde dom idag? jo förlorade efter straffar. Håll er hemma härdanefter :)
 
Matchen var mycket underhållande att se på! I den första perioden är det Brynäs som tar ledningen. Och det är nyförvärvet Cody Fransson som gör sitt första mål i Brynäsdressen, vilket han var värd, för han har varit riktigt bra! målet kom i spelformen powerplay. Luleå kunde kvittera innan den första perioden var slut. 1-1 efter första.
 
I den andra perioden får Brynäs en ENORM press mot Luleåmålet, men som så många gånger förut, så äger man matchen men man kan inte göra mål. Så även den här matchen. Jag vet inte hur många lägen dom hade i powerplay, pucken både gick i stolpen och dansade på mållinjen. Varför går inte pucken i mål??
Istället är det såklart Luleå som tar ledningen med 2-1. Rättvist? INTE för fem öre.
 
I den tredje perioden kommer Brynäs tillbaka och gör 2-2. Det är Andreas Thuresson som äntligen får göra mål. Sen är det full fart framåt för båda lagen, det är två lag som vill ha alla tre poängen. Brynäs prickade stolpen i slutet av matchen...vad ovanligt. Matchen går till förlängning. Inget mål och på de förbaskade straffarna så är det Luleå som vinner.
 
Brynäs gör en otroligt bra match. Men det är det där lilla sista som saknas. Men det kommer att lossna med målskyttet, var så säkra! men visst måste det vara lite frustrerande att äga matcherna men ändå inte få med sig poäng, idag fick man ändå 1poäng. Men hade Brynäs satt de där jättelägena i andra perioden så hade den här matchen varit avgjord för länge sen. Men men det är bara att jobba vidare. Kent (speakern) sa en mycket klok sak på Fan Corner efter matchen. Att vi i publiken är så bortskämda nu när Brynäs är regerande svenska mästare och vi tror att de ska vinna varje match. Men det går inte att gräva ner sig för det här, utan det är bara att jobba vidare. Det var ungefär så han sa, minns inte riktigt. Men klokt var det.
 
Cody Fransson! han glänste verkligen i den här matchen! Han visar att han kan spela Elitseriehockey. Han gör absolut allting rätt på isen. Roligt att se honom, där har Simon Löf någonting att lära sig av. Löf tycker jag bara gör bort sig hela tiden, ger bort puckarna till motståndarna och slarvar. Iallafall i början av dagens match.
 
Jag förväntade mig ett JÄTTEtryck från den enorma Brynäklack som var på plats idag. Men jag blev faktiskt lite besviken. Trodde det skulle vara bättre fart. Men klackledaren gjorde vad han kunde iallafall, varför är folk så tröga på att sjunga ramsor??
 
Sittplats gjorde iallafall vad dom kunde, det kändes nästan som slutspelsstämning där ett tag. Rysningar på hög nivå, samtidigt som man kollar upp i taket där guldsnören hänger från SM-guldsfirandet i våras! Kärlek <3
 
 

Brynäs tuffa schema har satt sina spår i resultaten...

Brynäs har nu lite ledigt efter ett otroligt tufft schema bakom sig. Matcher varannan dag över en vecka har satt sina spår hos spelarna. De två senaste matcherna har även resultaten satt sina spår. Så här har det alltså sett ut för Brynäs föregående veckan.
 
Tisdag 9/10 Brynäs - Rögle 4-3
Torsdag 11/10 Brynäs - Skellefteå 3-2
Lördag 13/10 Växjö -Brynäs 1-2
Måndag 15/10 Tappara - Brynäs 1-3 (European Trophy)
Onsdag 17/10 Brynäs - AIK 1-5
Fredag 19/10 Modo - Brynäs 2-1
 
Så har det alltså sett ut för Brynäs, och ser man det så här så förstår man hur tufft det har varit. Observera också att matchen mot Tappara spelades i Finland så direkt från Växjö över till Finland för att spela. Nu vet vi att Elitidrottare är så pass vältränade att de ska klara av detta enkelt, men samtidigt så måste det trötta ut spelarna också. Man ser lite på Brynäs resultat de sista två matcherna att formen började svaja lite kanske. Men samtidigt var Brynäs bra med i matchen mot Modo i fredags men fick inte med sig några poäng till Gävle igen.
 
Känns ändå som om detta lilla uppehåll kom lite lägligt. Nästa match för grabbarna är på torsdag i Karlstad mot Färjestad. En riktigt tuff uppgift, men det blir nog jämt i den matchen, nu när grabbarna har fått vila upp sig och samlat kraft igen.
 
Sen ser vi fram emot ett tufft möte i Läkerol arena på lördag mot Luleå. Halloweentema ska det vara också, spindlar, spindelnät och andra saker kommer att hängas upp i Entrehallen...läskigt! Mycket folk ser det ut att bli också! roligt!
 
Det blev också klart i veckan att Brynäs IF spelar slutspel i European Trophy tuneringen! riktigt roligt att följa sen i december!
 
Nu laddar vi inför mötet mot Färjestad på torsdag!
 

Det börjar närma sig bygget av Gävlebocken Arena !

Snart dags att ladda upp inför kanske säsongens häftigaste evangemang. Den 8 december kommer Brynäs - Timrå spela en historisk utomhusmatch. En läktare kommer att byggas upp på parkeringen precis bredvid Läkerol arena, framför Gunder Hägg Stadion. Läktaren kommer att ha plats för 15.000 åskådare. Det kommer bara vara ståplatsläktare över hela arenan. 
 
Det är även klart att arenan kommer att heta Gävlebocken arena. Vilket känns väldigt roligt, då man besöker Gävle så är självklart bocken och Brynäs det man tänker på först som har med Gävle att göra. Jätteroligt och bra namn tycker jag. 
 
Biljetterna går att köpa och jag vet att det är över 9 000 biljetter sålda. Biljetter på långsidan kostar 390 kr och biljetter på kortsidan kostar 320 kr. Hemmaståläktaren kommer att vara sektion 1, 2, 3 och 4. Sektion 1 är aktiv ståplats. 
 
Det kommer vara en förfest innan matchen, med uppladdning och allt vad man önskar. Men det måste man köpa biljett till. 50 kr kostar den biljetten. Likaså, efter matchen kommer det vara en efterfest i Läkerol arena. Det måste man också ha biljett till, 150 kr kostar den biljetten. På efterfesten kommer det bjudas på bra underhållning av lokala artister och så. Det blev klart idag att rockbandet Takida kommer att spela på efterfesten. Det blir riktigt häftigt det! Har alltid velat se dom! 
 
Det som kommer bli problem är parkering för bilar, det försvinner otroligt många parkeringsplatser just där arenan kommer att byggas. Men dom jobbar med att kunna lösa det så bra som möjligt. Bland annat vill man få parkeringsplatser vid Sätravallen, där cirkusen brukar stå. Annars uppmanar man folk att ta kollektivtrafik till arenan den dagen. 
 
Det här evangemanget ser jag fram emot enormt mycket! SM-guld är nog det häftigaste man kan uppleva, men jag tror inte det här är långt ifrån den känslan faktiskt. Det är något man kommer att minnas hela sitt liv. Detta har dom just för att avsluta det fantastiska Brynäsåret, då föreningen fyllt 100 år. 8 december kommer det bli en häftig avslutning på året. Det här vill INGEN missa, jag lovar! det kommer bli ett minne för livet. Om SM-guldet var det så kommer detta också minnas föralltid.
 
Som jag skrev förut, för någon månad sedan, så kommer jag att följa detta arenabygge så mycket som möjligt. Jag kommer att fotografera under pågående bygge och skriva lite om hur det ser ut och vad som händer runt omkring arenan. Bygget kommer att påbörjas nu i slutet av oktober. Så bor ni inte i Gävle och har tid att titta hur arenabygget utvecklar sig så är det bara att kika in här på min blogg så får ni se bilder. 
 
Nu längtar vi alla till den 8 december!
 
 
 
 

Efter många vinster kommer även någon förlust!

Brynäs förlorade kvällens match mot AIK med hela 1-5. Tycker ändå Brynäs var bra med i matchen, men var alldeles för ineffektivt, man skapade hur många chanser som helst, men pucken hade bestämt sig för att inte besöka AIK:s mål ikväll. Det var bara Mads Hansen som fick tröstmåla en sån här dyster kväll. Robin Rahm stod i målet, Honken stod över pga av sjukdom. Rahm skulle verkligen ha tagit AIK:s första mål, man såg på honom att han blev lite extra irriterad, för han visste själv att den pucken skulle han ha tagit. Sen vet jag inte dom andra målen, men det som oroar mig när det gäller Robin Rahm är han returer, jag har klagat på det förut, men att skicka puckarna bara rakt ut funkar inte. Det MÅSTE han förbättra tills nästa match. Annars gör Brynäs en ganska bra match ändå, siffrorna säger att AIK körde över Brynäs, men riktigt så var det absolut inte. 
 
Men Brynäs hade radat upp en massa vinster innan kvällens match, och någon gång måste trender brytas och ikväll var det en sån kväll då förlusten kom på besök. Lag vinner inte 55 matcher, utan det blir förluster ibland också, trots att man är Svenska mästare. 
 
Blir så irriterad på människor som hela tiden klagar och säger att kvällens förlust mot AIK var pinsam och att man skäms. För det första tycker jag inte att man kan kalla sig för Brynäsare om man skäms över en förlust. AIK är ett riktigt bra lag, bara för att AIK innan matchen låg på en 10:e plats i tabellen så behöver inte det betyda att Brynäs ska bara in och spela av den här matchen, och köra över AIK. Vem har sagt att det är så lätt?? Det är så otroligt små skillnader mellan de 12 lagen i Elitserien. Kan man ishockey så ska man förstå det. Sen förstår ju jag att man blir besviken över en förlust, men att dra över det så långt att man skäms för ett lag är verkligen inte rätt. Ne skärpning Brynäsare! 
 
Brynäs kommer studsa tillbaka snabbt! det har dom visat förut att dom kan. Skulle inte förvåna mig om vi får se en vinst redan på fredag mot Modo. 
 
En gång Brynäsare, alltid Brynäsare ! <3
 
 
                   I med och motgång skulle jag vilja lägga till där faktiskt ! 
 

Just nu är Brynäs serieledare!

Vilket lag man är supporter till egentligen! snacka om att Brynäs IF är en förening som mår bra just nu. Laget tog ännu en vinst i lördags mot växjö med 2-1 och det innebär att Brynäs nu har tagit fyra 3 poängare i rad. 12 poäng på fyra matcher, det är inte illa alls det. Inte nog med det, nu har Brynäs klättrat i tabellen och befinner sig just nu så högt upp man bara kan komma i toppen av tabellen. Nog för att det är en mycket haltande tabell vi snackar om, men ändå, just i detta nu är Brynäs serieledare. Vilket känns rätt så härligt! 
 
Något annat som känns rätt häftigt är att talangen Elias Lindholm gör nog sitt livs genombrott den här säsongen, han har bara öst in poäng nu i slutet, och är ju en jättetalang! Han kommer bli stor, jag har redan berömt honom så mycket i mina tidigare inlägg, men det är faktiskt himla svårt att låta bli att berömma honom! 
 
Ett lag som istället har det väldigt tufft just nu är laget Brynäs mötte i lördags, Växjö Lakers. Laget är just nu sist i Elitserien med sina 10 poäng på 14 matcher, och på 47 powerplayförsök så har inte laget lyckats göra ett enda mål. Vilket är väldigt ovanligt. Nu ikväll blev det klart att Huvudtränaren Janne Karlsson får lämna klubben. Det är istället den assisterande tränaren som får ta över huvudansvaret i Växjö. Tufft läge om något, men något måste tydligen göras, och då väljer Växjö att sparka Janne Karlsson. 
 
Rätt eller fel? Jag har aldrig gillat det där med att sparka tränare. Oftast hjälper inte bara det, utan det handlar för det mesta om spelarna på isen. Spelarna spelar inte för märket på bröstet. Men det är Växjös beslut, och man kan ju hoppas att det går bra för deras skull. Men som sagt, oftast är det inte huvudtränaren som är självaste orsaken. 
 
 
   Snacka om att det är en bild att vara stolt över ! jag och Elias Lindholm! 
 
 
 
 
 
 

Lördagssnack

Brynäs ligger i toppen av tabellen, man placerar sig på en 2:a plats just nu. Men det är en väldigt haltande tabell, så egentligen stämmer den kanske inte riktigt. Men som det ser ut just nu så delar både Brynäs och Modo på förstaplatsen, det är bara målskillnad som skiljer lagen åt. 
 
6 poäng den här veckan för Brynäs, det återstår en match till som spelas i kväll. Men både mot Rögle i tisdags och Skellefteå i torsdags blev det vinster. Laget visar en grym moral och kan vända underlägen till vinster många gånger. I tisdags låg man under i matchen med 0-2 men kunde kvittera och även sätta ett ledningsmål sent i tredje perioden. Likaså mot Skellefteå i torsdags, då hade Skellefteå hela tiden ledningen och Brynäs fick kämpa sig tillbaka, men gjorde det också. Man kom tillbaka två gånger om och när det bara återstod några sekunder av matchen så avgör man och tar 3 poäng. 
 
Elias Lindholm är en spelare av klass! han blir bättre än Jacob Silfverberg. Han spelar fysiskt och är riktigt bra med både klubba och puck. Det är verkligen en fröjd att se honom spela ishockey. Han har också gjort en del mål nu på slutet och han kommer bara bli bättre och bättre. Jag älskar verkligen Brynäs ungdomsverksamhet! vilka talanger dom får fram! 
 
Nu lite kort om NHL-lockouten...Det är nu tillåtet att ta in NHL-spelare i Elitserien. Innebär det att Niklas Bäckström kommer till Brynäs iallafall? jag är faktiskt tveksam om man kommer att ta in honom....Brynäs har en otroligt bredd i sin trupp och alla gör ett fantastiskt jobb...varför egentligen peta någon? visst vem vill inte se Bäckis i Brynäs? det skulle vara häftigt. Men samtidigt tror jag att Brynäs tänker lite långsiktigt, Modo och Frölunda som börjar plocka in massa NHL-stjärnor i sitt lag nu...vad händer med klubbarna om NHL kör igång igen? Alexander Steen som verkligen har lyft Modo till en serieledning. Vad händer om han skulle dra iväg till NHL mitt under brinnande säsong igen..ärligt talat så tror jag Modo ligger där nere i skiten då iallafall. Just nu lever man på Alexander Steen. I Frölunda börjar det snackas om att ta in Henrik Lundqvist som nu har kommit hem till Sverige igen för att hälsa på familj och vänner. Jag tror att klubbarna som håller på det här så långt som möjligt att inte ta in NHL-spelare vinner på det i längden. Men börjar alla lag ta in spelare, så är det såklart svårt för Brynäs att stå emot. Men ju längre man kan låta bli dessto bättre är det. Det är iallafall min åsikt. 
 
Ikväll möter Brynäs Växjö i Vida arena....kommer Elias Lindholm glänsa i denna match också? får de med sig 3 härliga poäng ikväll också? det är frågan...jag följer matchen på helspänn framför TV:n. 
 

Brynäs fixade 3 nya poäng i heta Scandinavium !

Helgen är över och det är dags att ladda för en ny vecka. Vi går faktiskt in i vecka 41. Tiden går riktigt snabbt nu faktiskt. Dock blir det mer och mer mörkt på kvällarna, det är mindre roligt. 
 
Något som var roligt var att slå upp Gävles Lokaltidning i morse, för det första var jag med i den som vanligt, om jag får säga så...men det som var roligt att läsa var om grabbarna som leder Brynäsklacken, Andreas Hoek och Anton Nyberg. Jag måste berömma dom jag också, de gör ett fantastiskt jobb. Sen går det inte att göra så mycket för de som vägrar sjunga. Men dom som sjunger och klappar gör ett mycket bra jobb, och det är faktiskt tack vare dessa två grabbar som vi kan vara med och sjunga så mycket. Hade det inte funnits klackledare så hade känslan varit begravning i Läkerol arena. Så viktiga är dom här två killarna för klacken och stämningen på läktaren. De ska verkligen ha beröm! Hoppas de kan få med sig HELA ståplatsläktaren nu bara! det skulle skapa ett enormt tryck i Läkerolen. Som det var i slutspelet.
 
Nog pratat om klacken...Det har spelats en hockeymatch också. I lördags var Brynäs på besök i Göteborg och Scandinavium. Ett Frölunda som inte alls har hittat den riktiga formen. Den där formen kunde de få vänta med att hitta faktiskt. Båda lagen kommer ut hårt från början och ger järnet. Den första perioden blir mållös. I den andra perioden tar Frölunda ledningen med 1-0. Men Brynäs får sedan ett 5 mot 3 läge att både kvittera och kanske till och med ta ledningen. Kvitterat blir det, och det är Johan Harju som åter igen hittar nätet! han är klart den bästa spelaren i Brynäs i nuläget, han har verkligen hittat formen. Ledningsmålet kommer också! 5 mot 4 stänker Daniel Widing in ledningsmålet till 2-1. Sen kommer det inga fler mål i den här matchen. Utan 3 pinnar till Brynäs! 
 
En grym laginsats, och Brynäs visar återigen att självförtroendet är på topp efter vårens guldfest! Härligt att se och härligt att vara Brynäsare i huvudtaget! Sen när man ser bilder från den enorma Brynäsklack som befinner sig i Scandinavium, jag förstår att Brynässpelarna ser Scandinavium som hemmaplan, det är ju fullsmockat i bortaklacken. Häftigt att se faktiskt! 
 
Sen all snackis det blev om Calle Järnkroks "filmningar"....Jag tycker helt klart att han inte filmar till sig utvisningar, absolut inte. Men sen ser det faktiskt ut som om han förstärker i vissa situationer. Som situationen när han fick en klubba mot ansiktet så kastar han sig bakåt, det kändes som en liten förstärkning. Inte vet jag, men hur det än är så ska inte klubban vara uppe i ansiktet ändå. 
 
Nu laddar vi för en vecka där Brynäs kommer att spela 2 hemmamatcher. Tisdag Rögle i Läkerolen och torsdag kommer Skellefteå på besök. Ska bli intressant att se...men 6 nya färska pinnar vore inte helt fel ! Nu köör vi ! 
 
 
            Foto: Pic-Agency Sweden Hemsida: Hockeyligan.se 
 
 

Imponerad av Leksandspubliken!

Man ska aldrig skriva om ett lag som Leksand IF när man är Brynäsare, men det skiter jag fullständigt i just nu. Ikväll spelades det en match i Tegera Arena i Leksand. Laget de mötte var Djurgården. Leksand vann matchen med 4-3 efter förlängning. Det var en häftig match att se på, mycket chanser och kamp mellan lagen. Men tycker ändå att Leksand var det bättre laget. Tar två välförtjänta poäng. 
 
Varför sitter jag nu och skriver om Leksand? Jo jag måste bara berömma Leksandspubliken och deras klack. Vilket jobb dom gör. Det är häftigt att se att hela klacken hoppar alla tillsammans och sjunger....det gjorde inte ens Brynäsklacken när Brynäs vann SM-guld, och Leksandsklacken hoppar när det är en vanlig seriematch. Det kallar jag klass! Sen att publiken ställer sig upp när det återstår ca fem minuter av matchen är också häftigt. Fast det var nog bara delvis av publiken som ställde sig upp, men ändå, det är häftigt. Här har Brynäsfansen någonting att lära sig av om man säger så. 
 
Någonting som Leksand kan göra är att ta sig upp i Elitserien så blir det genast lite heta Gävledala derbyn igen! Det saknas enormt mycket, den hatkärlek det är mellan Brynäs och Leksand vill jag också känna på, på riktigt! har inte fått göra det än så länge. Dags snart tycker jag! Tänk vilka matcher det skulle bli! En enorm Brynäsklack mot en annan enorm Leksandsklack...tänk vilket tryck det skulle bli i arenorna.Mäktigt! 
 
Tycker också att Leksand verkar ha den kapaciteten att ta sig upp i Elitserien nu...många bra spelare. Tänker mest på Filip Forsberg och Jens Bergenström. Sen har de förstårs många fler bra spelare. Så jag håller en extra tumme för Leksand den här säsongen. Men vad som än händer så kommer alltid Brynäs att ligga närmast om hjärtat. Så tro inte att jag håller på att bli Leksing. En gång Brynäs, ALLTID Brynäs !! 
 

Elitserien har blivit tråkigare !

Ingen rolig kväll för oss Brynäsare igår, förlust med 1-4 mot dansbandslaget Färjestad. Men Färjestad var det bättre laget den här kvällen. Och vart var den här grinigheten hos lagen? möten mellan Färjestad - Brynäs brukar hetta till ordentligt, igår var det bara lite smågruff, men sen tog det stopp. Det var bara Simon Bertilsson som tog en liten fajt  men mer än så blev det aldrig. Men men Brynäs var inte alls på tårna under gårdagens match, men det är bara att bryta ihop och ta nästa match, som är redan imorgon mot Frölunda i Scandinavium. 
 
Är det bara jag som tycker att Elitserien har blivit sämre? Det kan förstårs ha att göra med den NHL lockout som nu är igång, jag vet inte. Och nu menar jag inte Brynäs, utan Elitserien i det stora hela. Ingen nationalsång före matcherna. Den tog dom bort för att få mer tryck på klackarna innan matcherna. Nu kan jag i för sig bara prata för Läkerol arena och Gävlepubliken, men i Läkerolen är det bara tystare innan nedsläpp nu när de har tagit bort nationalsången. Det blir inte alls samma taggning inför nedsläpp tyvärr. Sen måste jag fråga, var är publiken?? det här är inte bara ett problem för Brynäs, utan det är på fler arenor runt om i Sverige där stolarna gapar tomma. Jag förstår att varje enskild klubb jobbar stenhårt på den här frågan. För detta är ett problem över hela Sverige. Kan det ha att göra med att fotbollssäsongen fortfarande är igång? att folk har svårt att bestämma sig om de vill se fotboll eller ishockey. Jag vet inte, men någonting är det som inte stämmer. Jag upplever även att matcherna blir sämre när inte publiken kommer, det är ett helt annat drag på spelarna på isen när det är fullsatt än vad det är när det är tomt. Det är såklart roligare som hockeysupporter att gå på hockey när det kommer mycket folk, stämningen gör mycket under en hockeymatch. Under förra säsongen, dock inte i slutspelet...men under vissa matcher under säsongen så kände jag verkligen i kroppen att det var häftigt att vara på plats i arenan, just för stämningen, men också för Brynäs fina spel. Det pirrade liksom i magen och man blev så otroligt glad. Jag hoppas verkligen att säsongens Elitserie också blir så bra, det är faktiskt tidigt på säsongen ännu, så allt kan ändra sig och bli bättre. Så man kanske inte ska vara för kritisk heller egentligen, men lite åsikter kan man alltid dela med sig. 
 
Sen kan jag tänka mig att som Brynässupporter så sitter mycket kvar sen förra säsongens slutspel, då det var ett enormt tryck i Läkerolasken...jag hade aldrig varit med om något liknande, det var verkligen magiskt. Det kan mycket väl vara det som sitter kvar, att det måste upprepas och vara sån bra stämning den här säsongen också. Men det kan vi inte kräva....Inte i början av en säsong iallafall. Det som hände i våras är en saga...det som händer nu är verklighet. 
 
Höga biljettpriser är det alltid folk som klagar på, och visst är det dyrt att se hockey. Är man inte så intresserad så väljer man den bekväma vägen att köpa hem matchen på TV eller bara följa matchen via datorn eller på något annat sätt. Det här är också vad enskilda klubbar jobbar otroligt mycket med...
 
Jag hoppas verkligen att detta blir bättre ju längre säsongen går. För är det någonstans i hockeysverige man ska befinna sig så är det just i Läkerol arena. Trevliga människor runt omkring i arenan, trevliga supportrar och kanske det viktigaste av allt, ett JÄKLA bra lag på isen. Tänk vilka storstjärnor det kommer att bli av Elias Lindholm, Calle Järnkrok, Christian Djoos, Victor Berglind och Emli Molin. För mig är det konstigt att inte folk kommer till arenan när det är stjärnor som lirar hockey, och framförallt är det ju de regerande Svenska mästarna! Ne skärpning Gävlebor! skit i städningen, matlagningen och allt vad det är...Ta er upp till Läkerol arena och stötta Gävles stolthet! 
 
Uppdrag: Försvara guldet !! 
 

Brynäs vann mot Luleå !

Börjar inlägget med något tråkigt. Det var meningen att det skulle bli resa till Göteborg i Helgen med alla Brynäs supporterklubbar i landet. Jag och mina vänner hade bokat in oss på Brooklyn Tigers busslast, men tydligen var det för få anmälningar så resan är iställd tyvärr. Jag förstår att man måste fylla en buss för att det ska gå ihop ekonomiskt. Jag tycker bara det är synd att Gävleborna inte kan stötta sitt lag mera....fast i för sig, vi kanske ska försöka få Gävleborna till Läkerol arena först innan vi drar med dom till några bortamatcher, viktigare att fylla Läkerolasken. Så tyvärr blir det att följa matchen här på hemmaplan istället. Men visst är det lite pinsamt att vi här från Gävle inte får någon full buss med sig, det är ju ändå här ifrån Gävles Stolthet är. Men det finns inte så mycket att göra åt saken tyvärr. Jag hoppas att ni andra supportrar till detta underbara lag får en trevlig resa och att ni får till ett jäkla tryck utan oss i Scandinavium! 
 
Något att glädjas åt är att Brynäs plockade hem alla 3 poäng från Luleå ikväll! Vilket är riktigt starkt, det var Luleås första förlust hemma i Coop Arena den här säsongen. Brynäs var bäst redan från start och visade direkt att dom inte är något lag att leka med direkt. Det var Jesper Ollas som gjorde så att bortalaget tog ledningen, hur pucken gick in förstår jag inte riktigt, men nätrasslet såg man...men på något vis slår han pucken på tennis vad jag har fattat det som. Mål blev det iallafall, och matchens enda mål också. Luleå hade chanser att kvittera men hade inte riktigt det där sista i avsluten. Sen ska vi inte glömma bort att "Honken" gjorde en KANONMATCH i mål! Han radar nu upp riktigt bra matcher....jag är inte heller förvånad! 
 
Elias Lindholm gör åter igen en kanonmatch! han är Brynäs nästa supertalang, jag lovar!
 
Sen imponerar den där "Luleåkedjan" på mig! med Lavander, Harju och Enterfeldt! Det är en häftig kedja som skapar väldigt mycket när de är på isen....fortsätt så! 
 
Sen att låten "Eye of the tiger" spelades på radion när jag körde hem från stan i höstmörket gjorde inte kvällen sämre...perfekt avslut på en kväll som denna!  
 
Nu väntar ett riktigt häftigt möte på torsdag då "Fröken" Wallin och gänget kommer på besök till Läkerol arena. Det blir alltid roliga matcher mellan Brynäs - Färjestad. Som sagt det finns en hel del historia mellan dessa två lag. Förut var det Färjestad som dominerade matcherna mot Brynäs, men frågan är om det inte har vänt nu och att det är Brynäs som dominerar! 
 

RSS 2.0