Brynäs IF:s säsong 09/10

Hejsan!

Nu ska jag sammanfatta Brynäs säsong 09/10. Säsongen såg väldigt spännande ut, med många unga talanger men blandat med några riktiga veteraner. Inför säsongen tappade man en mycket viktig spelare vid namn Daniel Widing. Men Brynäs värvade Magnus Kahnberg och en guldhjälte i Färjestad vid namn Eero Somervuori. Dessa två herrar hade man stora förväntningar på. Sen två riktiga duktiga målvakter Eddie Läck och supertalangen Jacob Markström.

Mina känslor inför säsongen var riktigt bra, jag trodde att Brynäs skulle ta sig till slutspel och där skrälla. Men man vet aldrig men mina känslor inför säsongen var bra.

Allt började den 24 september!......

Här kommer några matcher som var speciella och rikigt undehållande....

6 Oktober 2009
Brynäs firar 50 år i högsta serien, det firar Brynäs IF med att alla platser i Läkerol arena kostade 50 kronor. Matchen spelades mellan Brynäs - HV71. Det var såklart slutsålt. Brynäs vann matchen och tre poäng kastades in i tabellen! :) Efter matchen tyckte jag att detta var det bästa matchen för säsongen, men lång väg kvar att vandra så flera härliga segrar kommer att komma....

10 oktober 2009 (Hockeyfesten)
Idag var det dags för den årliga hockeyfesten att inta Läkerol arena. Tyvärr så vart det långt ifrån fullsatt :( för samtidigt spelade Sverige en väldigt viktig match mot Danmark, de spelade om en VM plats. Fast Brynäs erbjöd att stanna kvar efter Brynäsmatchen för att se Sverige - Danmark på jumbotronen eller runt om i arenan. Det gjorde iallafall jag, Eva och Catarina. Vi satt i den tomma Läkerolen. sa till mamma: är på hockey kommer hem efter fotbollen :) hur dumt låter inte det? ;) haha Men iallafall Brynäsmatchen vann Brynäs med 4 - 0. Sverige däremot förlorade sin match.

Sen var det ett jäkla snack om att Brynäs gör så lite mål i säsongens elitserie. De gjorde 2 mål i snitt per match. Det var för dåligt och det var många som vart oroliga över målskyttet, och att inte Magnus Kahnberg och Eero Somervuori kommit igång. Sen var säsongens Brynäs riktigt duktiga på att kryssa (alltså spela oavgjorda matcher) visst de tog poäng men man kan inte spela oavgjort hela tiden. Tror de var uppe i 12 kryssade matcher eller något sånt.

23 november (en trend är bryten) 
I dag skulle bara trenten brytas! Färjestad hade 17 raka hemmasegrar mot Brynäs, Brynäs hade inte vunnit mot färjestad sedan den 14 november 2002. Men idag bröts trenten! 2 - 1 till Brynäs efter förlängning. Snacka om att det var skönt!

5 december (första bortamatchen för min del) 
Idag var det dags för min första bortamatch. jag reste med Brooklyns tigers ner till Södertälje. För att se Södertälje - Brynäs. Mycket trevligt att få se någonting annat än bara Läkerol arena. Hur gick matchen då? jo den vanns av Brynäs med 2 - 1. Kommer ihåg att det var riktigt spännande på slutet men Brynäs klarade av det och jag fick vara med om en vinst i den första bortamatchen. Och efter det här så skulle det säkert bli fler resor för min del. 

Alla dessa skador, det var ett skadedrabbat Brynäs denna säsong. Först var det Lars Jonsson som skadades och som blev borta hela säsongen, då värvar Sundlöv Petri Kokko, men inte långt senare skadas även han, korsbandet var av och han var också borta resten av säsongen. Nicklas Andersén också han borta resten av säsongen och faktiskt en till, Simon Bertilsson. Backkrisen hade börjat. 

4 januari (backkris)  
Idag hade Brynäs match mot Modo, frågan var om Brynäs skulle klara sig utan 8 st spelare, de var borta pågrund av skador och sjukdomar. Men ingenting kan stoppa Brynäs IF för matchen den vanns av Brynäs med 3 - 2. Mycket mycket starkt gjort! 

30 januari (min andra bortaresa) 
Idag var det resa igen med Brooklyns tigers, fast denna gång en lite längre resa ner till Karlstad. Där ville jag se brynäs vinna igen mot Färjestad, förra gången de möttes i Karlstad så bröt ju Brynäs en trend, undra om Brynäs kunde fortsätta att vinna i Karlstad. Men tyvärr så förlorade Brynäs med 3 - 4. Men resan var händeserik kan man lungt säga :) 

27 februari (glömska göteborgare)
Säsongens märkligaste händelse hände idag. Det var match i Läkerol arena, Brynäs mot Frölunda. Det märkliga var att Frölunda hade glömt sina matchtröjor nere i Göteborg. De fick istället spela i Brynäs träningströjor, rätt förvirrade var det för publiken i Läkerolen, och grymt klantigt av Frölunda. Men det gick bra det också, och roligaste var nog att se Johan Holmqvist med ett Brynäsmärke mitt på bröstet, han som var med och vann SM - guld till Brynäs säsongen 98/99. Han är trots att Brynäsare innerst inne. Måste ha känns konstigt. Men men matchen gick inge vindare för Brynäs, de förlorade med 3 - 1. Kanske även var förvirrande för spelarna att se bara Brynäsmärken överallt. :)

8 mars (säkrad Slutspelsplats) 
Idag blev slutspelsplatsen säkrad! match i Läkerol arena mot HV71. Brynäs vann matchen med 3 - 0.  Och bara glada miner var det efter slutsignalen! :)

SLUTSPEL 09/10
Så fick vi uppleva ännu ett slutspel i Gävle! Motståndarna vart Djurgården, jag vart riktigt glad när jag fick reda på det, för då kunde man åka till Stockholm och se en match på Hovet också, och inte bara se matcher i Läkerol arena.

Det visade sig att det skulle bli riktigt tufft.... Den första matchen var inte Brynäs riktigt där utan den vann Djurgården rätt så enkelt, och det stod 1 - 0 i matcher till Djurgården. Den andra matchen var nere i Stockholm på Hovet. Den matchen var jag på, åkte med Brooklyns tigers med Eva, Catarina och jessica. Den kvällen är en kväll som jag ALDRIG kommer att glömma. det stod 1 - 1 efter full tid. Matchen går till förlängning och efter sex minuter avgör Jonathan Granström <3! Den glädjen som utbröt då det går bara inte att beskriva! efter den matchen stod det 1 - 1 i matcher. Men sen hände drog Djurgården ifrån först vann de här i Gävle, ett Brynäs som inte var med alls, och en förstafemma som inte gjorde någonting alls. 2 - 1 till Djurgården då och sen väntade två matcher nere på Hovet. En var jag nere och såg, och den vanns av Djurgården, då stod det 3 - 1 i matcher. Brynäs var piskade att vinna den femte matchen nere på hovet. Den matchen spelades fredagen den 26 mars. Det kunde ha varit Brynäs sista match för säsongen och Ove Molins sista match för Brynäs IF. Och precis så blev det :( Djurgården vann kvartsfinalserien med 4 - 1. 

Men jag tycker ändå att Brynäs har gjort en kanonsäsong. Det stora målet var att ta sig till Slutspel och de gjorde de. Men väl där fungerade inte mycket, men ändå var målet att i slutspelet skulle Brynäs göra sina allra bästa matcher under säsongen. Men med en förstakedja som inte levererar en ända poäng och en Markström som inte var på full topp. Så kan man inte vinna hockeymatcher. De enda som var bra i slutspelet var alla juniorer, Rödin, Silfverberg och Järnkrok. De var de som visade vägen. Men det räckte inte. 

Jag ser fram emot nästa säsong som ser mycket bra ut. Då ska Brynäs ta steget ännu närmare ett SM - guld! :) Först nu lite ledigt sen börjar försäsongsträningen i April. Så mycket vila blir det inte. 

Säsongens talang: Calle Järnkrok 
Säsongens back: Jusso Hietanen
Säsongens forward: Eero Somervuori
Säsongens målvakt: Jacob Markström


Frölunda i Brynäströjor

50 år i högsta serien

Brynäsaren Alexandra

Djurgården i slutspelet

Tack så mycket Ove Molin för allt <3


Ove, Ove Ove Molin <3

Ove Molin började i Brynäs, säsongen 91/92. sen dess har han varit en legend av hög klass. En riktig trogen Brynäsare. Efter 18 säsonger, 858 matcher i Brynäs, 190 mål, 294 st assist, 484 poäng, 562 utvisningsminutrar, 3 kvalserier och 2 SM - guld lägger nu Ove Molin skridskorna på hyllan. Idag tog hans karriär som hockeyspelare slut, efter att ha blivit utslagna av Djurgården i kvartsfinalen. 

Jag kan inte mera än att tacka Ove Molin för många underbara år! och lycka till i framtiden! Jag kommer sakna honom otroligt mycket! men en sak som kommer att leva kvar är just ramsan OVE OVE OVE MOLIN! <3 

 

Vill Säga dig

Nu är tiden inne

det är dags för dig att gå

men innan du oss lämnar

vill jag säga detta till dig

minns allt du har gjort, allt som sagts

göm det i ditt hjärta

ta fram det när sorgen är som störst

men glöm inte gömma det igen

så livet kan gå vidare

kommer sakna dig

se dig inte om, se framåt

laget finns i ditt inre

som tröst, som stöd

detta vill jag säga dig

Kommer alltid att sakna dig

OVE MOLIN <3  

All kärlek till Ove Molin <3 TITTA och NJUT!  

















 


Semester för Brynäs

tyvärr tyvärr så förlorade Brynäs matchen mot Djurgården i kvartsfinal 5 med 3 - 2 :( det betyder att Brynäs får ta semester och ta nya tag nästa säsong. Jag kommer att sammanfatta Brynäs säsong senare under helgen. För Brynäs har faktiskt gjort en kanonsäsong fast det inte räckte till semi.

jag tänker bara säga grattis Djurgården till en semifinalplats. men nu kommer jag inte skriva mera på detta inlägg, för det finns en person som har betytt så mycket för Brynäs IF och han ska det skrivas om nu!

Tonight gonna be a good night

Hej svejs!

Ikväll ska jag iväg på fest hos Matilda, som fyller 20 år i morgon men hon ska firas idag, för i morgon åker hon på danstävling. Ser fram emot kvällen, det kommer säkert bli supertrevligt. Gäller att ta fram den skojsiga Alexandra bara :) det ska jag nog lyckats med! :)

Ett litet orosmoment i det hela också, det är nämligen så att Brynäs spelar kvartsfinal 5 i globen ikväll. Det kan bli Brynäs sista match för säsongen för man är piskad att vinna om man vill fortsätta att kämpa om en semifinalplats. Det kommer bli grymt svårt, men det går att lyckas om alla och då menar jag ALLA gör sitt bästa och lite till. Jag vill så gärna se Brynäs en sista gång i Läkerol arena på söndag. Det återstår och se om jag får göra det. Jag följer faktiskt matchen genom mobilen, jag kommer få sms varje gång det blir mål i den dära enorma golfbollen i Stockholm. Jag hoppas att jag får många sms men rätt lag som gör målen! Jag har en bra känsla i kroppen. Sen lyssnar jag på låten " I got a feeling - The black Eyed Peas"  den säger mig något att den här kvällen kommer att sluta bra. Den som lever får se men jag har en känsla, och den känslan är BRA! :)

Vill ni också få lika bra känsla som mig i kroppen inför kvällen så lyssna gärna på denna låt:

http://www.youtube.com/watch?v=UcrLKekqZlk

Hörs senare! puss och kram <3


"Flinet" Alexandra

Händelserik dag

Tjena!

Det var ett tag sen nu senast jag skrev på bloggen. Har kommit av mig lite. Mycket Hockey och annat grejs som har kommit ivägen.
Idag föressten så redovisade Tessan och jag vårat projekarbete (sagoböcker för barn). Det gick väldigt bra, mycket nöjd faktiskt. Efter att många hade redovsat så slutade vi för dagen, vid cirka 11.00 HÄRLIGT SOM TUSAN! :D. Då var det bara att äta lunch och sedan cykla hem.

Väl hemma så satte jag mig ner och pluggade till Religionsprovet som jag har i morgon. Efter en timme eller så, så bestämde jag mig för att gå till kardborrens förskola, för de ska skriva under nå papper som skolan ska ha för att kunna nå en när man har APU. Jag behövde inte gå så länge innan jag träffade på Lotta som jobbar på Kardborren, så hon kunde skriva på pappret där, så jag behövde aldrig gå till förskolan, det var bra. För sen var det bara att vända hem igen och sätta sig och plugga. Har fastnat ganska mycket nu om Buddhismen men det kan fastna mera det vet jag. Får plugga lite mera senare ikväll. För nu sitter jag och väntar på att Jossan och Ida ska komma, för vi ska göra Matildas present. :) Hon fyller år på lördag :) 20 år dessutom!.

Nu till något helt annat. Mitt kära Brynäs har det jobbigt i slutspelet :( det står nu 3 - 1 i matcher till Djurgården. Det var match hemma i måndags, den matchen behöver jag inte ens prata något om, den var helt enkel USEL från Brynäs sida. Inget mål och backar som inte gör det dom ska och centrar och forwards som inte gör mål, en målvakt som hoppade av efter två spelade perioder efter en skada på benet. Kan det bli sämre? knappast :(

Sen var det match i går på Hovet. Jag åkte ner med Brooklyns tigers. Tillsammans med Catarina och Eva. Det var en mycket trevlig resa. Och matchen var riktigt bra! men trots en storspelande Eddie Läck och kämpande centrar och forwards så räckte det inte mot ett Djurgården som var bra. Men Brynäs var BÄTTRE! men i den här sporten är det antal mål som räknas. Brynäs gjorde 1 mål och Djurgården 2 så tyvärr. Det ser väldigt väldigt tungt ut för Brynäs nu. Det kan ha varit min sista match för säsongen som jag såg Brynäs IF :( men man ska inte ta ut något i förskott. Brynäs kan säkert vinna på fredag mot Djurgården, den här gången i Sveriges största och fulaste golfboll globen. Tyvärr så kan jag inte åka ner och titta då, ska hem till Matilda och fira henne. Annars hade jag garanterat åkt med. Det får bli en annan gång. I morgon kan alltså Djurgården avgöra och ta sig till Semi. Men det hoppas vi verkligen inte att de gör! Brynäs ska vinna i morgon och iallafall få till en 6 match på söndag i Läkerol arena! jag vill se Brynäs en sista gång i Läkerol arena den här säsongen!  blir det inte så så har Brynäs gjort det jäkligt bra i allafall, att ta sig till slutspel och sen iallafall vinna en match, jag jag aldrig i min vildaste fantasi kommer att glömma! :) Det jag däremot kommer att glömma är förstakedjan med Dackell, Dixon och Somervuori vart sjutton har de tagit ivägen i slutspelet???? inte en poäng och ne usla har de varit. Om de ska få ett godkänt betyg så ska de göra något i morgondagens match om de ska få något plus. Annars är den kedjan ett fiasko.

Ställningen efter 4 spelade kvartsfinaler

HV71 - Timrå  3 - 1

Djurgården - Brynäs 3 - 1

Linköping - Frölunda 1 - 3

Skellefteå - Färjestad 2 - 2


Ne jag skulle kunna skriva en hel uppsats med bara hocksysnack. Men måste begränsa mig lite om det ska bli nå intressant för er läsare att läsa. Nu ska jag plugga lite innan tjejerna kommer.

Hejsvejs!


Ett minne för livet!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Så börjar jag kvällens inlägg!.

Idag var det nämligen dags för kvartsfinal 2 mellan Djurgården - Brynäs. Men denna gång på Hovet i Stockholm. Brynäs skulle få det otroligt tufft, Djurgårdsklacken bestod av 2700 personer! och ett enormt hav av röda tröjor. Jag tänkte att detta kommer aldrig gå vägen. Men man måste tänka positivt. Dock började det inte så bra Djurgården tog ledningen i första perioden med 1 - 0. Då trodde jessica att det var helt kört, men Eva, jag och Catarina sa åt henne att vi måste tänka positivt, Brynäs kommer att vända det här!.

Och vad var det dom gjorde? jo Jonas Nordqvist kvitterar i den andra perioden! det stod alltså 1 - 1 i matchen inför den tredje perioden. Och sen kom tredje perioden och den var jämn rätt igenom, så jämn att matchen går till den där förlängningen som gör mig galen! jag kunde knappt stå på mina egna ben. Det vart en RYSARE av alltihop! vilka avgör? vem avgör? vem vågar avgöra? 1 enda mål och det står antingen 2 -0 i matcer till Djurgården eller så blir det 1 - 1 i matcher.

Sen det som händer är bara REN GLÄDJE!  ni förstår nog vilka det var som avgjorde? vem som vågade och KVITTERADE TILL 1 - 1 I MATCHER! jag säger bara  JONATHAN GRANSTRÖM <3 Vilken lirare! Jag trodde knappt mina ögon och öron men Brynäs IF har kvitterat till 1 - 1 i matcher! Hur det än kommer att gå i kvarten så kommer denna kväll inte att glömmas i första taget! att få tyst på 2700 i djurgårdsklacken är en grym känsla, Brynäs har inte gett upp hoppet om en semifinalplats det kan jag lova, det är en lång väg att vandra men just nu är det fördel Brynäs! Match på Måndag hemma i Läkerol arena <3 vinst där och Brynäs har ett grepp om det här! men det återstår att se! :D

Ställningen efter 2 spelade kvartsfinaler

HV71 - Timrå  2 - 0

Djurgården - Brynäs 1 - 1

Linköping - Frölunda 1 - 1

Skellefteå - Färjestad 1 - 1

Det är mycket jämt i alla kvartsfinaler, förutom HV71 - Timrå.

Godnatt och sov så gott!


På plats på Hovet

Hjälten Jonathan Granström <3

Känslan att tystna en klack av 2700 pers var enorm skön!


Första kvartsfinalen mellan Brynäs - Djurgården

God kväll!

igår var det dags för hockeyfest i Gävle. För det var dags för den första kvartsfinalen mellan Brynäs - Djurgården. Förväntade mig en fullsatt tablettask med härlig inramning.

inramningen och publiken fanns där, men vart fanns Brynässpelarna. Vart var 1:a femman med Dackell, Dixon och Somervuori? de syndes inte alls under matchen.

Men några som ska ha beröm är Rödin, Silfverberg och framförallt Calle Järnkrok! Och såklart Ove molin som gjorde ett mål i matchen. Sen var Magnus Kahnberg bra också, han skapade rätt många lägen men satte aldrig dit någon puck.

Djurgården vann matchen med 4 - 3 :( och har 1 - 0 i matcher. Tufft för Brynäs nu, men I morgon är det en ny match fast på Hovet i Stockholm. Jag kommer att befinna mig på Hovet! för att heja fram Brynäs till en seger och försöka överrösta den stora Djurgårdsklacken! Det ska bli spännande och efter morgondagens match står det förhoppningsvis 1 - 1 i matcher! eller så kan det stå 2 - 0 till Djurgården, men då blir det tungt för Brynäs tror jag! men nu ska vi se det positiva!

Om ni vill kolla in matchen så sänds den på kanal 5. Spana in mig vettja! (i bortaklacken i keps och Brynäs hemmaställ).

Ställningen efter de första kvartsfinalerna:

HV71 - Timrå 1 - 0 i matcher

Djurgården - Brynäs 1 - 0 i matcher 

Linköping - Frölunda 0 - 1 i matcher 

Skellefteå - Färjestad 1 - 0  


Kram kram <3






19 år

Tjena!

Idag fyller faktiskt jag 19 år. Jag tycker inte att det är så speciellt att fylla just 19 år, men en födelsedag är en födelsedag. Jag är mycket nöjd med dagen, i present fick jag pengar, presentkort på Gina Tricot, OS vancover på PS3, bodylotion, örhängen och en svart kofta :) Mycket mycket nöjd!.

Släkten kom på kvällen och firade mig. Mycket trevligt och mycket god mat. Men fikat var nog det bästa. Iallafall tårta! som min kompis Josefine har gjort! hur god som helst och väldigt väldigt snygg. Ni kommer få se den snart.

Just nu sitter jag och tittar på Sandviken - Bollnäs i en avgörande seriematch. Det vinnande laget går direkt till Final. Just nu leder Bollnäs med 1 - 0. HEJA SANDVIKEN! alltså vi pratar om bandy här.

Jag längtar så himla mycket till torsdag då kvartsfinalerna i ishockey drar igång! Brynäs - Djurgården 19.00 i Läkerol arena! har ni inte biljett så köp! för det kommer bli en otrolig stämning i arenan! och Brynäs ska vinna matchen! 

ne nu måste jag fortsätta att titta på bandyn. Hörna för Sandviken, kan man göra ett mål här då? ne inget mål! en Bollnäs spelare fick bollen i ansiktet :( ajajaj 

Puss och kram <3 

 

Djurgården väljer Brynäs!

tjena!

Var hemma hos Eva och tittade på väljningen av SM - slutspelet. Så här har lagen valt:

HV71 - Timrå
Den tror jag kommer bli väldigt jämn. Men jag skulle kunna tro att Timrå kan skrälla för de har en riktigt bra målvakt, och just en bra målvakt det har inte HV71. Jag hejar deffenetivt på Timrå i den här serien.

Djurgården - Brynäs
Att Djurgården skulle välja Brynäs ville jag otroligt mycket, och jag fick som jag ville. De möts i kvarten. Kommer bli en grymt bra stämning i alla matcher! skiljer ju bara några mil från Stockholm och Gävle. Poliserna kommer att få jobba ihjäl sig dock. För säkerheten måste vara bra under sånna här matcher. Vad talar för Brynäs i den här serien då? jo vi har en målvakt vid namn Jacob Markström, han är otroligt viktig! men vi har även ett otroligt bra försvarsspel, sen om Kahnberg och Somervuori och dom fortsätter att producera mål så kan det här gå vägen. Men det kommer att bli jämt tro mig! Min allra högsta önskan är att Brynäs slår ut Djurgården!

Linköping - Frölunda
Linköping valde alltså Fröunda. Den här serien kommer Linköping att vinna. Det tror jag, Frölunda har alldeles för dåligt försvarsspel, och sen har Honken sett lite darrig ut hela säsongen tycker jag. Linköping har spelare som Hlavac och Hlinka det har inte Frölunda.

Skellefteå - Färjestad
Den här serien kommer bli riktigt jämn men jag tror att Skellefteå kommer gå vinnande ur striden. De har ett mycket bra lag. Färjestad har varit lite upp och ner lite hela tiden, så jag vet inte. Jag hoppas att Skellefteå kan ta sig vidare till semi.

Det var alla kvartsfinalerna det. Nu längtar man grymt mycket tills på torsdag då den första kvartsfinalen spelas här hemma i Läkerol arena. Mot Djurgården! mycket folk och en asgrym strämning kommer det att bli!

Puss och kram


Brynäsmatch och en massa spekulationer

Hejsan svejsan!

Som jag berättade igår i inlägget så skulle julia, jag och mamma gå ner på stan om det var fint väder, och ja fint väder vart det idag. Så det var bara att gå ner på stan. Vi fick det lite stressigt för klockan 11.00 skulle vi vara hos Anette (alltså frissan) och vi var typ vid MAX kvart i och vi skulle typ till tågstation. Så det var bara att gå med snabba och långa steg det. Väl där så fick man pusta ut. Jag klippte bara topparna och luggen som vanligt. Efter frissan var det meningen att vi skulle gå och äta på Östens pärla, men Julia mådde inge bra och hade ont i magen, så då bestämde dom att vi skulle beställa mat från vagnen nere vid Lidl vid oss. Som man är själv så blev jag förbaskat besviken, så jag gick hem också. Väl hemma kom jag på att jag inte hade någon nyckel med mig, så jag fick sitta på bron och vänta tills Julia och mamma kom med bussen. Som tur var så fick jag inte vänta så länge. Maten vart tillslut god, trots besvikelsen.

Mot kvällen var det dags för sista grundserieomgången i elitserien för Brynäs IF, alltså omgång 55. Matchen var mellan Brynäs - Skellefteå. Brynäs hade ingenting att spela om, kanske lite mera självförtroende inför kommande slutspel då, men Skellefteå hade dessto mera att spela för, de kunde få sluta på en fjärdeplats. Så för mig kändes det som om Skellefteå skulle dra det längsta strået idag. Och det började bättre för Skellefteå också 1 - 0 ganska så snabbt men sen kvitterade Brynäs till 1 - 1 genom Kalle Järnkrok. Men därefter kunde Skellefteå ta ledningen igen med 2 - 1. Så slutar den första perioden. I början av den andra gör Jonathan Granström 2 - 2. Men strax därefter tar skellefteå ledningen igen med 3 - 2. Men det var inte slut med mål efter det, Brynäs kvitterar återigen genom Magnus Kahnberg, som är riktigt het nu! alltså 3 - 3 sen hör och häpna så var var Brynäs som tog ledningen med 4 - 3 genom Jusso Hietanen! men det höll inte så länge för då kvitterar Skellefteå istället till 4 - 4 och matchen går till förlängning. Och där avgör självaste Jonas Nordqvist! ;) 5 - 4 till Brynäs och två poäng. Brynäs slutar elitserien med 84 poäng! mycket mycket bra!

Timrå bortaslog Luleå, och det betyder att Timrå tar den sista slutspelsplatsen. Jag trodde säkert att Luleå skulle ta den men men det vart Timrås plats.

Nu var det det här med slutspelet! I morgon kväll klockan 19.00 på canal + så får man veta vilka lag som möter vilka i det kommande slutspelet. Det går att Spekulera hur mycket som helst om det, men man kommer aldrig komma fram till något resultat. Jo i morgon vet vi!

Jag tror att Brynäs kommer att få möta Linköping. Men jag skulle hemskt gärna vilja att Djurgården tar Brynäs!. Det skulle bli ett enormt tryck på läktarna då! ;) och  det brukar bli roliga matcher mellan lagen. Men det återstår och se. HV71 slutar 1:a i serien men dom kommer troligtvis att välja Timrå. Men jag tänker inte sitta och skriva nå mera om det för vi får veta allt i morgon, jag skulle lika gärna kunna skriva en hel uppsats om bara väljningen inför slutspelet, men meddelar i morgon hur det kommer att se ut. Hoppas på att Brynäs kommer att gå långt i slutspelet iallafall:)

I morgon blir det bara att ta det lungt och göra lite saker som måste göras! lite skolarbeten. Sen längtar jag enormt mycket till torsdag då slutspelet drar igång på allvar. Först hemmamatch för Brynäs mot ja det vet vi inte än men i morgon vet vi!  Fast först längar jag faktiskt tills tisdag för då blir man 19 år :)

Nä nu ska jag ta och sova! hejsvejs!


Sveriges finaste arena <3

spelarna värmer upp

Jonas Nordqvisst som avgjorde i Sudden <3

Slutresultatet <3


Fredagsmys och bowling

God kväll alla läsare!

Ännu en helg!, dagarna bara springer iväg nu! jag tycker det nyss var fredag. I dag i skolan har det inte hänt någonting egentligen :) bara rullat på. Slutade vid tvåtiden typ :) då cyklade jag i väg tili MAX för att lämna mitt CV. Och det gick så bra så, sen cyklade jag vidare hem, på vägen såg man en mycket välkänd person vid namn Alexander Sundström ;) (spelare i brynäs) ;) vad annars tänker ni :) men iallafall, när jag kom hem tog jag bara det lungt och spelade lite TV - spel och åt tacos med familjen.

Sen vid 20.30 kom Matilda, Niklas och Jossan förbi med Niklas bil, för då hämtade de upp mig för att åka ner på stan och bowla;) mycket mycket trevligt! Niklas hade även med sig två kompisar. Själva spelet gick inge vidare för mig, har inge tur i spel ;) Men huvudsaken var att det var roligt och det var det verkligen! :) 

I morgon har jag en väl planerad dag. Om det är fint väder så ska mamma, jag och Julia gå ner på stan och gå till frissan och klippa oss :) Sen efter det ska vi gå och äta på Östens Pärla :) Sen ska vi hem och då kommer det bli en lång väntan tills det är dags att dra upp till Läkerol arena, sista grundspelsomgången, men sen blir det förstårs SLUTSPEL också ;) börjar den 18 mars hemma :) dit längtar man! 

Ne nu blir det sovdags, om jag ska orka med morgondagen :) 

Puss och kram och Godnatt! 

 
Det kallas för mördarblick

åsså var det den där fina stilen igen då ;)

Alexandra och Josefine ;)

Matildas bowlingstil diggar jag med :)

Det var faktiskt discobowling idag, med härlig och skön musik ;)


Underbart att vara Brynäsare just nu!

Idag är det som alla vet torsdag :). Jag har faktiskt varit ledig idag från skolan, vi hade inga lektioner. Då passade jag på att cykla upp till Ansan´s och plugga lite körkortsteori med Jossan. Den här gången gick det bättre än förra gången. Nu klarade jag ett test, så nu måste jag hålla i det här med pluggandet till körkortet, för det ligger inte långt borta nu.. alltså körkortet. Körningen tycker jag sitter rätt så bra :). Det är bara att gnugga på. Annars har jag inte gjort mycket den här lediga dagen. Bara varit hemma och tagit det lungt. Var ute och tog lite foton, men det var endast ett foto som vart riktigt bra, det fotot kommer ni få se här nedan snart. Men jag har gjort om kortet lite grann, har lagt till lite effekter :)

Sen på eftermiddagen/kvällen när mamma kom hem så hjälpte hon mig att skriva ihop ett CV. Jag skrev ihop ett CV som jag i morgon ska cykla och lämna på MAX här i stan :) Fick ihop det och vart riktigt bra tillslut.

Sen var det dags för att sätta sig vid datorn och lyssna på webbradion. Matchen mellan Linköping - Brynäs i den 54 omgången. Om Brynäs skulle vinna matchen så finns det inget lag som kan ta ifrån 6:e platsen från Brynäs. Det började inget vidare, Linköping tar ledningen med 1- 0. Men sen gjorde MAGNUS KAHNBERG 1 - 1. En minut efter gör Juuso Hietanen 2 - 1 till Brynäs. Så slutar den första perioden. En period som var fartfylld och många chanser åt båda hållen. I början av period 2 gör Linköping 2 - 2. Men en snabb replik från Brynäs när man tar ledningen igen genom aa just MAGNUS KAHBERG! och det står 3 - 2 till Brynäs efter två spelade perioder. I den tredje utökar Brynäs ledningen med 4 - 2 aa genom... behöver jag ens nämna det namnet igen? :) jag tror ni vet vem jag pratar om. MAGNUS KAHNBERG! En sån KUNG! ett hattrick för första gången i Brynäströjan!  Och han fick hela Cloetta center att tystna. För Brynäs vinner matchen med just 4 - 2. De HADE inte vunnit i Cloetta center sen 2006. de HADE ja, men nu är det brutet också! HÄRLIGT! Ja och som jag skrev förut så kan inte något lag ta över 6:e platsen från Brynäs nu, utan den har Brynäs IF <3.

Lite om de andra lagen nu. Det är ju så jämt runt slutspelsstrecket. Men idagens omgång vart det klart att Fröluda tar sig till slutspel, medans Modo missar det! det räckte alltså inte med att Foppa kom in och spelade. Men sen är det strid om den sista slutspelsplatsen mellan Luleå och Timrå. Och just dom lagen möts på Lördag i den sista omgången. Snacka om viktig och avgörande match. Det vinnande laget går till Slutspel.

Så här ser tabellen ut efter dagens omgång:
1. HV71............................93
2. Linköping HC.................91
3. Djurgården IF...................89
4. Skellefteå AIK...................87
5. Färjestad BK.....................87
6. BRYNÄS IF........................82
7. Frölunda HC......................78
8. Luleå HF...........................74
____________________________
9. Timrå IK...........................72
10. Modo hockey...................71
____________________________
11. Södertälje SK..................60
12. Rögle..............................55

Så ser den ut och ja det blir en spännade match på lördag mellan just Luleå - Timrå, men jag tror att Luleå tar den sista slutspelsplatsen trots allt, Man har hemmaplan och bättre spelare enligt mig :) Just nu är det iallafall väldigt skönt att vara Brynäsare. ;)

Godnatt och Hejdå!


Tremålsskytten Magnus Kahnberg i bild! :)


Fina bilden som jag tog :) med lite specialeffekter :)


Härligt att vara Brynäsare just nu! :D

Brynäs IF klart för SLUTSPEL!

God eftermiddag alla läsare!

Här sitter jag, en förkyld Alexandra, vart så plötsligt förkyld i går. Men det är näsan som har täppt igen, annars är allt bra. Men en förkylning stoppar inte mig från att gå på Brynäsmatch. För det var just det jag gjorde igår kväll. Brynäs kunde säkra sin slutspelsplats igår. Jag själv kände att det kommer bli tufft! serieledarna kommer och de har ett väldigt vasst powerplay. Men då ska de komma ihåg att Brynäs har ett väldigt vasst boxplay. Så det jämnar ut sig.

Det var framförallt Brynäs boxplay som glänste matchen igenom! Matchen vann Brynäs med klara 3 - 0. Första målet gjordes av junioren Calle Järnkrok, 2 - 0 sköt Jusso Hietanen stenhårt in i målet, och Eero Somervuori gjorde det sköna 3 - 0 målet. Båda han och hela Läkerolen blev tokglada! Mycket mycket härligt med en slutspelsplats!

Vilken målvakt Brynäs har då! Jacob Markström höll sin 5:e nolla för säsongen! Fortsätter han så här och om Brynäs spelar snäppet bättre så vet inte jag hur lång säsongen kommer att bli, men rätt så lång kan man nog räkna med :) 

Markström kastade iväg sin klubba till klacken efter matchen! tänk om man hade varit den lottade människa som fått hans klubba i handen. Skapligt avensjuk man blev ;) då skulle man ha hållit i den stenhårt och inte vågat släppa taget av den alls på vägen hem. Men men nu var det inte jag som behövde göra det. Men man vet aldrig, det kan bli min tur någongång också. Det ligger en Puck här hemma på mitt rum, den skulle nog bli glad om det kommer en kompis, alltså en klubba :) Gärna Nordqvists klubba, för det var han som sköt upp pucken till mig ;) haha. 

ne nu vart det mycket hockeysnack. kanske borde prata lite om dagen. Har inte hänt något speciellt i skolan. Bara rullat på som vanligt. Fick godkänt på svenska provet vi hade före lovet, så det var bra. Kanske händer lite mera i morgon, vad vet jag :) 

Vilket lag ska ta den sista slutspelspaltsen då tro? :) egentligen så struntar jag i det, men jag hoppas själv att Modo missar det och att Luleå tar den 8:e och sista platsen. 

Dagens Elitserieomgång (omgång 53) 

Luleå - Södertälje (borde bli klar Luleåvinst) tippar 4 - 1
Färjestad - Rögle (borde bli hemmavinst)  3 - 1 
Frölunda - Timrå (borde bli hemmavinst även här) 4 - 3 

Hörs senare! puss och kram <3



Sång: Jacob Markström går på vatten tjalalalalalalala!!! 


 Dags för brynäs Intro <3


Ingång för spelarna :)


Dixon i Fan corner efter matchen


Jacob Markström <3  5:e nollan den här säsongen

Födelsedagsfirande

God kväll!

Idag har släkten kommit och firat Julia som fyller 15 år i morgon! mycket trevligt, med god mat och trevligt sällskap. I morgon ska jag ge min present :) vad det är berättar jag i morgon.

Föressten i morgon börjar skolan igen som vanligt! rätt skönt att den drar igång igen, så vi kommer närmare studenten! :) träffa kompisarna igen också! :) 

Idag var jag ute och övningskörde med mamma. Det gick utmärkt! var ute på E4:an och körde lite i stan och lite överallt. jag känner att det inte är så mycket kvar av körningen nu, utan nu är det teorin som jag måste köra stenhårt med istället :) Sen har jag körkortet i handen! 

I morgon kväll drar man upp till Läkerolen igen för att se Brynäs vinna över HV71, En vinst i morgon och slutspelsplatsen är säkrad! är ändå lite osäker om Brynäs kan vinna i morgon :( skulle vara ruggigt härligt men jag vet inte ja. det kommer att krävas mycket. Men jag hoppas på det bästa. 

Nu ska jag lägga mig och läsa lite och sen blir det lite musik i öronen och sen natti natti :) 

Puss och kram <3

  

kanske klart men ändå inte

God Kväll!

Just nu sitter jag och tittar på Melodifestivalen (andra chansen). Ganska tråkigt faktiskt, väntar till klockan ska bli 21.30, för då ska jag se World trade center.

Nu lite om Brynäsmatchen som spelades i eftermiddag. Timrå tog ledningen efter 48 sekunder eller nått sånt, se tvitterade brynäs genom Eero Somervuori! Sen i tredje perioden tog Brynäs ledningen genom Magnus Kahnberg! då stängde jag av webbradion, för då klarade inte mina nerver av mera. och precis det gjorde dom inte heller när jag ser att Timrå har kvitterar i slutminutern till 2 - 2 . Den känslan hade jag länge, Brynäs har ofta den olyckliga studsarna emot sig när det andra laget pressar på ordentligt :( tyvärr! Det vart tillslut en varsin pinne till båda lagen. Brynäs skulle haft 3 poäng! men men den här poängen kan visa sig vara viktig, men om Brynäs hade tagit tre så hade man varit klart för slutspel, nu ser det ljust ut, men det är ändå inte klart än :/  Men det ska till mycket om Brynäs ska tappa sin fina plats 6 i tabellen, okej det kan bli en 7:e plats eller en 8:e plats men längre ner ska vi inte!!!

Det SKA bli klart på Måndag hemma mot HV71!

Puss och kram


Om matchen Brynäs - Rögle

God kväll alla läsare!

Igår när jag kom hem från matchen hade jag världens huvudvärk, så jag orkade inte skriva på bloggen då, så skriver lite om matchen nu istället :) Hade nog huvudvärk bara för nervositetet inför matchen och på matchen, för det var absolut ingen bra match av Brynäs! de kan mycket mer och lite till! det var faktiskt tur att vi har en som Magnus Kahnberg! han gjorde det viktiga 2 - 1 målet och sen 3 - 2 målet :) två superviktiga mål gick han fram och gjorde! vilken lirare han är alltså!! Brynäs vann tillslut matchen med 5 - 2 :) Brynäs var det bättre laget på isen. Men om Rögle hade varit snäppet bättre så hade de kunnat tagit poäng av Brynäs, men som tur var så var inte Rögle på det hugget igår :) Brynäs är nu närmare slutspel! men det är absolut inte klart än!

Som jag skrev i föregående inlägg, så om det blir Brynäsvinst så skulle Catarina och jag kasta oss i en snödriva, och det kan jag lova att vi gjorde också! jag har bildbevis på det, som ni kommer att få se snart :) haha fy fan vad kallt det var! men jag håller alltid det jag lovar, så det var bara att knipa ihop och göra det ;) folk måste ha trott att vi var knäppa! men vi är knäppa! :) haha

Brynäs matcher som är kvar att spela innan SM - slutspelet :)

Lördag 6/3 Timrå - Brynäs

Måndag 8/3 Brynäs - HV71

Torsdag 11/3 Linköping - Brynäs

Lördag 13/3 Brynäs - Skellefteå

Kanske ska berätta lite om idag :) har inte gjort så mycket idag. Varit ner på stan med Ida och Jossan en stund :) Sen åkte Ida med mig hem och vi tittade på en av Sveriges bästa filmer enligt mig. Graice heter den! Handlar om en tjej som har en brorsa som spelar fotboll. Brorsan dör i en trafikolycka. Då vill Graice börja spela i pojklaget. Hon vill spela för sin Brorsa helt enkelt. Men reglerna säger annat. Skitbra film!
Ja sen har jag bara haft en mysig kväll med familjen!

Nu ska jag sova strax :) godnatt och sov gott!
Catarina i snöhögen :)


Jag är störst, bäst och vackrast! :)


Det där ser inte så jätteskönt ut va? ;)

Sportlovsdag

Tjena alla go´a och glada läsare!

Idag är det en riktig sportdag! :) klockan 10.00 i morse kom Catarina förbi med sin bil. Jag och hon åkte iväg till Hemlingsby för att åka längdskidor i 5 kilometer spåret. Det var mycket mycket trevligt och mysigt! vädret var verkligen toppen också!. Sen är man inte proffs på att åka skidor, men stod på benen det gjorde båda jag och Catarina, det var nära några gånger att man tappade balansen, men nära skjuter ingen hare ;)

Just nu sitter jag bara och väntar till klockan ska bli 17.00, då ska jag gå till Catarina och sen ska vi gå tillsammans till vårat andra hem LÄKEROL ARENA <3. Där ska Brynäs KROSSA och då menar jag KROSSA Rögle! poäng idag och Brynäs går mot Slutspel! Poäng idag och jag och Catarina ska kasta oss i snön! :) GO GO BRYNÄS!

Puss och kram på er alla <3



Catarina i skidspåret

Alexandra sitter och njuter i solen

Skidtjejerna ;)



Snömonster


Jag tappade ner Catarinas solglasögon i snön :D haha tur för mig att hon hade papper med sig

Dagens Bilder 2/3 - 10


Märkliga skor man har på sig när man bowlar ;)

'
Diggar min bowlingstil :)


En rätt glad Alexandra


En nyttig dag, hade jag idag :D haha


Efter 1 pinne mot Djurgården, gjorde Catarina och jag så här :)


Catarinas boll i bilrutan ;) diggar den otroligt mycket!


Otur i spel men tur på Hovet

Ne men tjenixen alla underbara läsare!

Idag har dagen bara runnit iväg tycker jag. Dagen började med att mamma, jag och lillasyster Julia åkte ner på stan för att spela bowling. Bowling är man inte bra på kan jag tala om, men hör och häpna, jag börjar med en STRIKE! men sen gick det utför! en massa sträck och någon strike till men det räckte absolut inte till någon vinst, kom sist båda serierna som vi hann spela. Jag tror att det började för bra, så att man blev överraskad. Men men det var trevligt iallafall:) Sen efter oturen i bowlingen så fick jag ett tröstpris, som var att vi gick och fikade. Jag tog världens godaste muffins! gott gott.

Sen började det bli middagsdags, och då beställde vi pizza på Eldorado :) väldigt nyttig dag för mig, eller inte ;) det nyttigaste för dagen var nog Julias och min promenad till och från pizzerian, för då gick det undan kan jag säga, iallafall med pizzan i handen. tar ca 10 minuter att gå från pizzerian och hem till oss. Idag gick det snabbt kan jag säga :D men gott var det!

Ja och inte kunde man sluta dagen nå nyttigare heller, Catarina och jag åkte hem till Eva för att se Djurgården - brynäs på canal plus. Där blev man bjuden på Coca cola och chips ;) haha det är tur att man ska till Alborgen i morgon :D 

Matchen föressten! 1 poäng på hovet är inte fy skam! det är bra gjort! Det var väl Djurgården som hade det mesta av spelet, men ändå var det Jonas Nordqvist som gav Brynäs ledningen. (han har kommit igång nu i slutet av säsongen, nu är det dags). jaja sen i andra perioden kvitterar Djurgården, sen var det jämt så det bara smäller om det, men Djurgården hade de fetaste lägerna att avgöra, men längst bak i Brynäs står nämligen Jacob Markström! Han var grymt stabil i dagens match. Catarina och jag sa om det blir vinst då kastar vi oss i snöhögarna utanför Eva. Det blev 1 pinne och då kylade vi ner ansikterna i snön istället. det räckte gott och väl, rätt skönt var det också, efter att det var så nervöst i matchen, i förlängningen var Sebastian Lauritzen ett ribbskott från att ge Brynäs extrapinnen, men men 1 poäng är mycket bättre än noll. 

På torsdag är det en sån där skitviktig match Läkerol arena, som Brynäs bara måste vinna! En match mot Rögle, som ännu inte har vunnit mot brynäs den här sösongen och målskillnaden är hela 13 - 3 till Brynäs. Statestiken säger en sak men det är spelarna på isen som måste göra det! och jag säger bara en sak, Om Brynäs vinner på Torsdag, då LOVAR jag att jag kastar mig i en snöhög på väg hem från Läkerolen! det kommer vara bildbevis på det också!  så VINST= kasta mig i snöhog FÖRLUST= då blir det krokodiltårar!, ne då men jag kommer bara bli mer nervös, För BRYNÄS IF SKA TILL SLUTSPEL!

Ne nu ska jag ladda krafter för Alborgen i morgon! Godnatt och sov så sött! puss och kram

Stan med tjejerna

Hejsan svejsan och god eftermiddag!

på förmiddagen har Tessan kommit hit och vi har gjort klart att till redovisningen av projektarbetet. Mycket mycket härligt! Hon har precis åkt hem med bussen :)

Nu kommer nästa tripp, jag ska nämligen ner till stan för att gå med Matilda och jossan på stan :) och sen ska vi gå och äta någonstans :) kan bli mycket mycket trevligt :) kommer säkert bli väldigt flummigt också ;) hur det har gått får ni höra lite senare när jag har kommit hem ;) 

Ikväll spelas det också elitseriehockey!

Luleå - Färjestad

Södertälje - Rögle

Timrå - Modo

Brynäs spelar sin match i morgon :) det är jämt nu i tabellen. ikväll kan luleå gå om Brynäs om de vinner, men jag hoppas verkligen att Färjestad vinner! 

Puss och kram  

RSS 2.0