Brynäs IF:s säsong 09/10

Hejsan!

Nu ska jag sammanfatta Brynäs säsong 09/10. Säsongen såg väldigt spännande ut, med många unga talanger men blandat med några riktiga veteraner. Inför säsongen tappade man en mycket viktig spelare vid namn Daniel Widing. Men Brynäs värvade Magnus Kahnberg och en guldhjälte i Färjestad vid namn Eero Somervuori. Dessa två herrar hade man stora förväntningar på. Sen två riktiga duktiga målvakter Eddie Läck och supertalangen Jacob Markström.

Mina känslor inför säsongen var riktigt bra, jag trodde att Brynäs skulle ta sig till slutspel och där skrälla. Men man vet aldrig men mina känslor inför säsongen var bra.

Allt började den 24 september!......

Här kommer några matcher som var speciella och rikigt undehållande....

6 Oktober 2009
Brynäs firar 50 år i högsta serien, det firar Brynäs IF med att alla platser i Läkerol arena kostade 50 kronor. Matchen spelades mellan Brynäs - HV71. Det var såklart slutsålt. Brynäs vann matchen och tre poäng kastades in i tabellen! :) Efter matchen tyckte jag att detta var det bästa matchen för säsongen, men lång väg kvar att vandra så flera härliga segrar kommer att komma....

10 oktober 2009 (Hockeyfesten)
Idag var det dags för den årliga hockeyfesten att inta Läkerol arena. Tyvärr så vart det långt ifrån fullsatt :( för samtidigt spelade Sverige en väldigt viktig match mot Danmark, de spelade om en VM plats. Fast Brynäs erbjöd att stanna kvar efter Brynäsmatchen för att se Sverige - Danmark på jumbotronen eller runt om i arenan. Det gjorde iallafall jag, Eva och Catarina. Vi satt i den tomma Läkerolen. sa till mamma: är på hockey kommer hem efter fotbollen :) hur dumt låter inte det? ;) haha Men iallafall Brynäsmatchen vann Brynäs med 4 - 0. Sverige däremot förlorade sin match.

Sen var det ett jäkla snack om att Brynäs gör så lite mål i säsongens elitserie. De gjorde 2 mål i snitt per match. Det var för dåligt och det var många som vart oroliga över målskyttet, och att inte Magnus Kahnberg och Eero Somervuori kommit igång. Sen var säsongens Brynäs riktigt duktiga på att kryssa (alltså spela oavgjorda matcher) visst de tog poäng men man kan inte spela oavgjort hela tiden. Tror de var uppe i 12 kryssade matcher eller något sånt.

23 november (en trend är bryten) 
I dag skulle bara trenten brytas! Färjestad hade 17 raka hemmasegrar mot Brynäs, Brynäs hade inte vunnit mot färjestad sedan den 14 november 2002. Men idag bröts trenten! 2 - 1 till Brynäs efter förlängning. Snacka om att det var skönt!

5 december (första bortamatchen för min del) 
Idag var det dags för min första bortamatch. jag reste med Brooklyns tigers ner till Södertälje. För att se Södertälje - Brynäs. Mycket trevligt att få se någonting annat än bara Läkerol arena. Hur gick matchen då? jo den vanns av Brynäs med 2 - 1. Kommer ihåg att det var riktigt spännande på slutet men Brynäs klarade av det och jag fick vara med om en vinst i den första bortamatchen. Och efter det här så skulle det säkert bli fler resor för min del. 

Alla dessa skador, det var ett skadedrabbat Brynäs denna säsong. Först var det Lars Jonsson som skadades och som blev borta hela säsongen, då värvar Sundlöv Petri Kokko, men inte långt senare skadas även han, korsbandet var av och han var också borta resten av säsongen. Nicklas Andersén också han borta resten av säsongen och faktiskt en till, Simon Bertilsson. Backkrisen hade börjat. 

4 januari (backkris)  
Idag hade Brynäs match mot Modo, frågan var om Brynäs skulle klara sig utan 8 st spelare, de var borta pågrund av skador och sjukdomar. Men ingenting kan stoppa Brynäs IF för matchen den vanns av Brynäs med 3 - 2. Mycket mycket starkt gjort! 

30 januari (min andra bortaresa) 
Idag var det resa igen med Brooklyns tigers, fast denna gång en lite längre resa ner till Karlstad. Där ville jag se brynäs vinna igen mot Färjestad, förra gången de möttes i Karlstad så bröt ju Brynäs en trend, undra om Brynäs kunde fortsätta att vinna i Karlstad. Men tyvärr så förlorade Brynäs med 3 - 4. Men resan var händeserik kan man lungt säga :) 

27 februari (glömska göteborgare)
Säsongens märkligaste händelse hände idag. Det var match i Läkerol arena, Brynäs mot Frölunda. Det märkliga var att Frölunda hade glömt sina matchtröjor nere i Göteborg. De fick istället spela i Brynäs träningströjor, rätt förvirrade var det för publiken i Läkerolen, och grymt klantigt av Frölunda. Men det gick bra det också, och roligaste var nog att se Johan Holmqvist med ett Brynäsmärke mitt på bröstet, han som var med och vann SM - guld till Brynäs säsongen 98/99. Han är trots att Brynäsare innerst inne. Måste ha känns konstigt. Men men matchen gick inge vindare för Brynäs, de förlorade med 3 - 1. Kanske även var förvirrande för spelarna att se bara Brynäsmärken överallt. :)

8 mars (säkrad Slutspelsplats) 
Idag blev slutspelsplatsen säkrad! match i Läkerol arena mot HV71. Brynäs vann matchen med 3 - 0.  Och bara glada miner var det efter slutsignalen! :)

SLUTSPEL 09/10
Så fick vi uppleva ännu ett slutspel i Gävle! Motståndarna vart Djurgården, jag vart riktigt glad när jag fick reda på det, för då kunde man åka till Stockholm och se en match på Hovet också, och inte bara se matcher i Läkerol arena.

Det visade sig att det skulle bli riktigt tufft.... Den första matchen var inte Brynäs riktigt där utan den vann Djurgården rätt så enkelt, och det stod 1 - 0 i matcher till Djurgården. Den andra matchen var nere i Stockholm på Hovet. Den matchen var jag på, åkte med Brooklyns tigers med Eva, Catarina och jessica. Den kvällen är en kväll som jag ALDRIG kommer att glömma. det stod 1 - 1 efter full tid. Matchen går till förlängning och efter sex minuter avgör Jonathan Granström <3! Den glädjen som utbröt då det går bara inte att beskriva! efter den matchen stod det 1 - 1 i matcher. Men sen hände drog Djurgården ifrån först vann de här i Gävle, ett Brynäs som inte var med alls, och en förstafemma som inte gjorde någonting alls. 2 - 1 till Djurgården då och sen väntade två matcher nere på Hovet. En var jag nere och såg, och den vanns av Djurgården, då stod det 3 - 1 i matcher. Brynäs var piskade att vinna den femte matchen nere på hovet. Den matchen spelades fredagen den 26 mars. Det kunde ha varit Brynäs sista match för säsongen och Ove Molins sista match för Brynäs IF. Och precis så blev det :( Djurgården vann kvartsfinalserien med 4 - 1. 

Men jag tycker ändå att Brynäs har gjort en kanonsäsong. Det stora målet var att ta sig till Slutspel och de gjorde de. Men väl där fungerade inte mycket, men ändå var målet att i slutspelet skulle Brynäs göra sina allra bästa matcher under säsongen. Men med en förstakedja som inte levererar en ända poäng och en Markström som inte var på full topp. Så kan man inte vinna hockeymatcher. De enda som var bra i slutspelet var alla juniorer, Rödin, Silfverberg och Järnkrok. De var de som visade vägen. Men det räckte inte. 

Jag ser fram emot nästa säsong som ser mycket bra ut. Då ska Brynäs ta steget ännu närmare ett SM - guld! :) Först nu lite ledigt sen börjar försäsongsträningen i April. Så mycket vila blir det inte. 

Säsongens talang: Calle Järnkrok 
Säsongens back: Jusso Hietanen
Säsongens forward: Eero Somervuori
Säsongens målvakt: Jacob Markström


Frölunda i Brynäströjor

50 år i högsta serien

Brynäsaren Alexandra

Djurgården i slutspelet

Tack så mycket Ove Molin för allt <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0