Alla bortamatcher borde spelas mot AIK på Hovet, dom vinner Brynäs!

Jaha då var det dags för nästa 08:or, AIK på bortaplan. Skulle Brynäs ta andra bortasegern mot AIK? eller skulle Brynäs fortsätta sin dålia bortatrend? som alla snackar om hela tiden, visst är det inte bra att förlora matcher på bortaplan, men vinsterna kommer de också snart. Lika som de gör på hemmaplan. Sen är det alltid tryggare och säkrare att spela på hemmaplan. Helst med den publik man har bakom sig som hemmalag.

Men iallafall, innan matchen i måndags gick jag en promenad och lyssnade på ipod, det var inte vilken låt som helst som spelades i mina öron, utan det var "mål igen" alltså en Brynäslåt. Det var bara för att ladda upp och vara taggad till matchen. Jag ville och hoppades verkligen att BIF kunde vinna dagens match. Tabellen är ju så "jäkla" förlåt om jag använder fula ord, men den är så himla jämn. Skiljer bara några poäng från sista platsen till 4:e platsen. Rätt så roligt ändå att det är så. Men det gäller att vinna sina matcher.

Men Brynäs då, hur gick det i matchen? jo så här var det att den första perioden var 10 minuter lång när Brynäs tar ledningen med 0 - 1 genom forwarden Jonas Nordqvist. AIK kvitterar innan den första perioden är slut. Den andra perioden tar Brynäs ledningen igen men denna gång med 1 - 2 och målskytten var en ovan sådan vid namn Alexander Sundström. Men som förra gången så kvitterar AIK igen innan den andra perioden är slut. Men Brynäs hinner ta ledningen igen i den andra perioden med ett 2 - 3. Tredje målet gjordes av nummer 3 och som heter Jonathan Carlsson. ja och nu tror ni att AIK kvitterar igen... men nepp, nu drar Brynäs iväg för 3 poäng. För innan 2 perioden är slut så sätter skyttekungen Mattias Ekholm 2 - 4 ! vilket var ett väldigt viktigt mål. Den andra perioden slutar 2 - 4 och skulle Brynäs hålla i det här nu på bortaplan och ta andra 3 poängaren på bortaplan.
I den tredje perioden kom det bara 1 mål och det gjordes av en lagkapten i det rätta laget! i tom bur sätter Andreas Dackell 2 - 5 som så många gånger förut sätter han pucken i den tomma kassen! :) och trepoängaren var packad ner i bagaget hem till Gävle igen ! härlig seger på Hovet !

Enda glädjen är den sanna glädjen! Granström och Dackell Glädjs åt 3 poäng!

Nu är det bara fortsätta i morgon då Färjestad besöker Gävle och Läkerol arena. Kan Brynäs ta en 3:e seger mot Färjestad på hemmaplan denna säsong? jag vet iallafall vad som kommer att dunka i mina öron på väg hem till Cattis innan vi ska gå till Läkerol.... "Åh aldrig sviker Brynäs Tigers en vän, när det blir mål igen " !!