10 omgångar kvar....30 poäng att spela om, nu kör vi !!

Nu laddar de 12 lagen i Eliterserien upp för de 10 sista matcherna innan slutspelet drar igång. Där är det i för sig bara 8 lag som slåss, men 2 lag ska klara av kvalserien också...det ser ut att bli en läskig jämn kamp om slutspelsplatser som kvalplatserna...ja och faktiskt om vilket lag som tar serieledningen också, och där kämpar mitt kära Brynäs! som mycket väl kan stå som serieledare när de 55 omgångarna är spelade.

Nu återstår det alltså bara 10 omgångar innan slutspelet! det är 30 poäng att spela om det! Kommer bli väldigt intressant att följa toppen men också botten...för det är jämt på båda ställerna...ne men varför inte ta en titt på tabellen på en gång...här har vi den:

Elitserietabellen 11/12 efter 45 omgångar:

1. Luleå..................82 p
2. Skellefteå............80 p
3. Brynäs.................79 p
4. Frölunda...............76 p
5. HV71....................72 p
6. Färjestad..............69 p
7. AIK......................66 p
8. Modo....................64 p
_____________________________
9. Växjö...................63 p
10. Djurgården..........62 p
_____________________________
11. Linköping.............59 p
12. Timrå..................41 p

Det var tabellen det, det är otroligt jämt...och helst vilka lag som tar sig till slutspel. Men även vilka som tar sig till kvalserien, ett lag är nog redan klart för det och det är Timrå...men sen står det nog mellan Linköping, Djurgården och Växjö vilket lag som får göra Timrå sällskap. Frågan är bara vilket lag...det kommer bli en jäkla press på de här stora lagen som Linköping och Djurgården...själv tycker jag faktiskt att Djurgården kan få kvala..det skulle passa aporna bra.

Jakob Silfverberg ligger 4:a i den totala poängligan! med sina 39 poäng, bäst är Robert Rosén i AIK med sina 46 poäng. Visst kan Silfverberg vara med och kriga om första platsen där i poängligan?
det tror jag säkert! och Silfverberg kommer vara grymt viktig i ett kommande slutspel för Brynäs !


En annan Brynäsare som ligger högt upp i statistiken för antal utvisningsminuter är Jonathan Granström! han placerar sig på en 3:e plats...1:a i den tabellen är inte så svårt att gissa....Andreas Jämtin såklart...vem annars?

Nu är det landslagsuppehåll...det är Oddset hockey game som står på schemat i helgen. Eller Tre kronor börjar tuneringen i morgon mot Tjeckien. Sen på söndag finns jag och Cattis på plats i Globen för att se
Tre kronor -Finland ! ska bli riktigt roligt ! och hoppas vi får se en svensk seger!

För Brynäs del börjar allvaret igen på tisdag ! på alla hjärtans dag alltså...hemmamatch i Läkerolen mot Luleå! en riktig toppmatch...och ack så jäkla viktig den matchen blir ! 3 poäng där och lite närmare serieleding!! KÄMPA BRYNÄS ! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0