Tack och lov, ingen svacka! 3 poäng i Växjö

Det där med svacka kan vi glömma nu efter lördagens kämparinsats! Brynäs mötte nämligen Växjö på bortaplan. Ett Växjö som hade tagit poäng i nio hemmamatcher i rad, kunde bli en 10:e om de kunde vinna mot Brynäs vill säga.

Matchens första period var en jämn historia. Lagen skapade lite chanser åt båda hållen. Men det var Brynäs som fick in pucken i mål först...men var det mål? domaren ringde videodomaren och det var INTE mål, tydligen hade domaren redan blåst när pucken var i mål...det var klantigt av domaren faktiskt! jaja båda lagen fortsatte att trumma på och det skulle snart komma utdelning, men då är det Växjö som stänker dit pucken bakom en chanslös Johan "Honken" Holmqvist. Tomi Kallio som styr pucken rakt upp i nättaket...ja, jag måste säga att det var ett riktigt snyggt mål. Den första perioden slutar 1-0 till hemmalaget.

Den andra perioden kommer Brynäs ut starkare och ser piggare ut än i den första. Efter sju minuters spel i andra perioden så gör Brynäs den där viktiga kvitteringen! det är Sebastian Wännström som slår in en retur från Gerber. Efter målet är det Brynäs som är det bättre laget...men inga fler mål i den här perioden utan 1-1 står sig.

Det har gått ca 5 minuter av den tredje perioden då Växjö gör ett misstag i mittzonen och Emil Molin snor pucken och Brynäs kommer 3 mot 1 läge....och Molin passar så snyggt till Joachim Rohdin som sätter pucken i mål! ojoj vad viktigt !! Rohdin som får sätta första målet den här säsongen, och snacka om ett viktigt mål! Växjö jagar och jagar och skapar några riktigt vassa lägen, men Honken står ivägen den här kvällen. Det var många nervösa minutrar kvar av matchen....men sen på något sätt så var matchen klar och den vann Brynäs med 2-1 !!

Det var en riktig krigarinsats av hela laget, trots att några viktiga spelare var borta, hör bara namnen som Dackell, Järnkrok, Lauritzen, Bertilsson och sen fick även Lavander kliva av tidigt i matchen. Men på något sätt så lyckades laget göra en jättebra insats och en bra bortamatch! och där bröts den tunga sviten av bortamatchförluster också...skönt ! Nu väntar en hemmamatch i Läkerolen på tisdag mot Stockholmslaget AIK.

Det återstår 4 omgångar kvar av denna elitserie. Efter dessa fyra omgångar är det två lag som har spelet klart för denna säsong, två lag som måste spela kvalserien och kämpa sig kvar i Elitserien...Timrå är som sagt redan klara för kvalserien...det ser ut att stå mellan Linköping och Djurgården vilket lag som får den andra platsen. Dessa två lag möts också på tisdag på Hovet....snacka om en äcklig viktig match! sen är det 8 lag som slåss om placeringarna i tabellen till slutspelet...Luleå har dragit ifrån första platsen lite..men sen är det tre lag som står på 87  poäng. Jag hoppas verkligen att Brynäs kan fixa en hemmafördel i slutspelet! det skulle vara riktigt härligt! men som sagt, fyra omgångar kvar och 12 poäng att spela om! Det är nu det roliga börjar! och för Brynäs del var det en riktig viktig seger mot Växjö ikväll!! Tack för det !!